New edition

2012-01-19 @ 01:30:58 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Tror jag glömt att presentera det nyaste tillskottet i laget. Alltså Lottas nya häst.
Hon blir fem år i år. Inte den vackraste på denna jord, stor skalle, långa öron, olika ögon. Men söt är hon ändå, och väldigt snäll och klok.
Har tyvärr ingen finare bild på henne, men ni som inte sett henne ser ju nu i alla fall ;)


Patsy Stone
2007
Corlensky G - Romano


They crash around you

2012-01-19 @ 00:43:41 Allmänt Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Lägger in massvis med bilder nu. Fotade lite i hagarna och så. Inte världens mest roande bilder, men alltid skoj med lite nytt. Plus att jag fick öva lite mer med kameran. Vintern är ju som sagt en rätt tråkig fotoperiod. För utomhus är det bara några timmars ljus och vid den tiden finns det inte många själar i stallet som kan hjälpa eller som rider. Och har helt enkelt inte haft tid att provköra i ridhusen, men det ser jag fram emot.
Kvallan är nog ganska kass som vanligt tyvärr, men söta motiv i alla fall :) Enjoy!


 

 


Now or never

2012-01-15 @ 23:54:40 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Ihelg har vi haft hoppkurs för Lotta. Jag har ridit fina Tiamo as usual. Första dagen hade vi framme miljarders saker. Hela ridhuset var propppfyllt med hinder och bommar. Hade i alla fall massa markarbetsövningar och sånt. Det gick bra, och hästen skötte sig finfint :)
Idag hoppade vi lite mer banhoppning, med studs inlagt osv. Gick inte lika bra som igår, men inte alls dåligt. Hyffsat typ. Han var superfin på framridningen, speciellt i galoppen, det var gött :) Fick lite bilder av Fanny från studsen, haha lol. Fulast i stan, men det tränar vi på ;) Inväntar så småningom mer bilder och små filmer också, sköj.

 
Haha, ser helt handi ut ju ;)


Däremellan har vi varit på isladan och åkit skrillor. Kul som vanligt, även om vi bara far runt som nå sär ;) Sen kom det något hockeylag dit, och blev då sjukt sugen att se hockey. Helst Luleå, men fast Maif, allt är skoj ju.
Och så hade vi mysig tjejkväll igår hos Wen. Lagade sjukt god middag, sen kollade vi film på biodukstjommen och myste ihop oss på övervåningen. Sen slaggade vi alla nere i vardagsrummet. Hög mysfaktor :)


Skrillor på ladan. Och madrassrejs i trappen ;)


Imorgon börjar jag skola igen. Suck och stön. Nästan överdriven ångest. Nu blir det fem ämnen att läsa. Ett rent helvete, hoj. Och fan att jag missade att göra bort två prov innan jul. Nu lär vi börja på nya grejer och sen återkomma till det jag läst om. Fuck, dom kurserna blir nog förlängda eller nå. Nåväl, om jag har tur så kanske jag kan ansöka om studiebidrag till den här terminen. Vore fint med lite cash. Just nu är det lite väl mycket utgifter och noll i inkomster!
Har som tur är inte upprop förrän tre så får la se om jag drar och gör stallet lite innan. Tar isåfall med kameran och försöker fota lite. Även om det lär bli hagbilder så är det alltid bra träning ;) Aja, that's all, hejdå.

We can make it alright

2012-01-12 @ 22:29:06 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Länge sen sist, again. Har inte hänt desto mer än det vanliga. Eller jo, varit ute och tolka med Gurre och Marro. Haha, tanten var helt vild, helt knasig ;) Måste hinna med några fler tolkturer innan denna vinter är slut.


I tisdags var det första hoppträningen efter lovet. Hade en enklare övning. Men Timpan skötte sig ypperligt som vanligt och tycker vi fick till massa bra. Sen sa chifen att det var den bästa ridningen på länge, soft :)

Efter det red jag Olle litegrann samtidigt som Lo när hon red Valle. Gick faktiskt bra. Brukar annars fegköra och inte rida bra, tycker det är så skämmigt. Men jäklars, nu bestämde jag mig för att fortsätta vara bra och det funka. Sen blev han hyper när han hörde att Valle fick galoppera över bockar. Så då fick jag och Olle också köra några omgångar. Det var lite ballt. Han är så fräck Super Olle :) Sen bytte vi så hon fick känna på busen en stund.


                     Printat en bild från filmen på en klubbtävling, vi vann :)
                            Och visste ser vi ganska snabba ut, hehe?

I onsdags red jag Jesse på dressyrlektionen. Vi red 10 m volter i alla gångarter. Trodde det skulle vara nästan omöjligt att dra runt bjässen på en så lite volt i galopp, men han var ju grym. Lite jobbigare i höger varv, men tror det var jag som var på snisken eller så. Helt hyffsat bra lektion, så det var kul :) Provkörde ett par nya ridbralls, eller har haft dom ett bra tag, men aldrig användit dom. Konstig kvalla, så tänkte dom skulle vara för hala. Men det funka :)

Idag har jag haft båda pärlorna. Var och mockade, spånade och tog in dom innan em. Sen borstade jag Stålis och for ut med honom efter stigen. Kändes skojigt att få galoppera massa ute. Prova det själva, skritt och trav klarar vi perfa. Men det gick inte så bra för oss. Kom till banken, sen vart han livrädd för något i skogen. Hans hjärta bankade så hårt att det nog höll på hoppa ut. Försökte övertala honom säkert 15 min medans han hoppade runt, kastade sig, stegra och backa. Tillslut var jag tvungen att ge mig och vände hemåt. Tänkte att vi skulle köra galoppsträckan sen då. När vi var vi hagarna ville han gå in och hem, men vi fortsatte. Och sen slappnade jag nog av lite, för han kastade sig och jag for ut i snön. Försökte hålla kvar tygeln, men låg på rygg och sprattla så tygeln for iväg. Och det gjorde Olle också. Som tur var så var vi ju i princip hemma. Men psyket han dra runt i full galopp, men kom emot mig när jag vissla. Fast då sprang han in mellan en hage och en snöhög, så han kom ingenstans. Då kunde jag fånga honom och så var det bara att klättra upp igen.
Förut när man trillade av en gång försökte han kasta av en minst två gånger till och helst ville han lyckas. Meeen, idag var han duktig. Kunde rida hela galoppsträckan fram och tillbaka i alla gångarter och han gjorde inte ett smack. Han var så lydig och duktig när vi galoppera hemåt. Så han ligger inte så mycket på minus ändå, hehe. Hade han slängt mig mitt efter stigen hade jag lämnat honom på Karlgrens eller nå, haha. Men nu behövde jag bara plumsa några meter ;)
Sjukt längesen jag åkte av utomhus, och sjukt länge sen jag flög av Olle. Minns inte ens senast, herrgud. Förr var det ju vardagsmat med avfallningar för mig, hehe.

Vallsor hade vilodag. Har båda imorrn också, så då ska det ridas mera. Dom är så fina :) Och imorrn kommer det lite nytt, spännande ;)


Hold you close

2012-01-02 @ 15:28:05 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Gör ett eget litet inlägg om nyårsafton tänkte jag. Inte för att det hände desto mer överspännande saker, men har faktiskt en del bilder som jag tänkte slänga med :)



Var hemma hos Felicia och lagade mat, jag, Fellan, Soffi, Alia och Wen-wen. Sofia började såklart med att göra dippen till chipsen och det slutade med att det blev chips och dip till förrätt eftersom det tog sån tid för ugnen att bli varm, haha. Så vi var väl rätt mätta när maten väl var färdig ;) Åt fläskfilé, pottigratäng, bea och massa god sallad. Väldans gott.


Sen hade vi matkoma hela högen så vi var tvugna att lägga oss på soffan sen stund. Sen har vi bara chillat, spelat spel och snackat, käkat efterrätt. Skön afton. Vid tolv drog vi vidare en bit och kollade raketer och så släppte dom upp sånadär påslyktor. Tänk vad fint om himlen hade fyllts med fler såna. Som i filmen Trassel ;) Gillar raketer, så fint att se på, men tycker lite synd om djuren. Som tur är så reagerar inte Dogge på dom.


Öh, ja, vet inte vad mer jag ska skriva. Så kolla på bilderna istället :) Hejpa.

Just need you to follow

2012-01-02 @ 13:46:24 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Oj, nu är det ett tag sen jag skrev. Skrev ju sist att vi var på väg och skulle hämta en pålle. Jag och Bettan åkte till Piteå och hämtade hem en b-ponny till ridskolan. Hon heter Tjorven och är jättesöt :) Hoff, en resa som kommer finnas på minnet länge, fyfan vilken fail vi hann med på ditresan också. Nåja.

Haft Valle och Olle sen i torsdags. Eller har ju haft Olle varje dag ändå. Så har fortsatt skritta ut honom, och han är nästan som en kossa nu alltså. Så himla cool. Skönt att han också vuxit upp litegrann ;)
Valle har fått chilla med mig. Vi har ridit ut varje dag. Han tyckte det var så kul, han var så glad. Men första dagen var han övertaggad och ville galoppera hela tiden och då helst i snabbaste växeln. Så fick försöka få kontakt med honom när vi galoppera, han var så överdrivet pigg att det var galet, hehe. Andra dagen var det lite samma, men tog då andra hållet så han inte skulle kunna ge sig av på långa galoppsträckan. Haha, och tredje dagen var han helt perfekt. Pigg, men lydig. Nu kunde jag äntligen njuta i galoppen. Han har världens härligaste galopp! Så det tog bara tre dagar av uteridning innan han taggat ner till en lagom nivå ;) Sen fjärde dagen tog vi galoppsträckan sist igen, och då var han också bra, men fortfarande pigg som bara den. Men han är så fin mitt störstaste hjärtegull :)


Vackraste Valle :)


I lördags red jag dressyr med Trollnäsan, han var helt okej. Lite som det brukat vara på senare tid. Och på söndag var han jättebra. Fick världens aha-upplevelse och gjorde massa rätt. Eller jag gissar att jag gjorde det eftersom det fick önskad effekt. Ibland blir jag nästan imponerad av mig själv, hur klok jag kan vara. Hehe, jag har mina stunder trots allt. Så nu är jag jättetaggad tills nästa dressyrpass med honom :) Det var verkligen ett enormt kliv framåt. Haha, sen i slutet var han så avspänd att han blev rädd för sig själv typ. Nämen, mitt i allt bara kastade han sig iväg från ingenting. Typiskt sådär en spänd häst som blir mer avspänd än dom brukar vara, haha. Det tog jag som en bra sak. Fan vad gött att det gick så bra, tralala.


Uteritt på nyår med Sara och Fia. Se så söt Olle är alltså :)


Trivs bra med att rida tre hästar per dag. Även om jag är sjukt långsam och spenderar tusen timmar i stallet. Hade jag bara varit lite snabbare hade det varit perfekt. Men nu blir det nog inte lika mycket ridande längre. Olle ska nog komma igång efter sin lilla vinterchill. Så kommer kännas lite konstigt i början att inte ha någon att rida varje dag. Men får förhoppningsvis tid till annat då kanske :) Ciao.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide