They went down

2012-09-30 @ 22:51:00 Allmänt Kommentarer (1)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har egentligen inte desto mer att skriva, men tänkte det är lika att uppdatera lite ;)
Igår gjorde jag allt åt kusarna, deras matte skulle komma hem så sent. Skrittade ut med Valle, red kremma, sen hela stigen, nån stig i skogen, runt stallet. Försökte skritta så länge som möjligt. Var ute i 55 minuter. Hästskrället skrittar så snabbt. Han var inte nöjd, han ville helst köra någon snabbare gångart ;)
 
Idag var allt gjort, så har bara mockat i hörnet, pysslat lite och mockat åt Balance. Var lite schyrre mot Linur som alltid hjälper mig.
Sen bara påbörjat en ny bok, legat i soffan och läst den hela kvällen och kollat lite X factor. Jäklar vad duktiga människor. Aja, det var de. Hejs.

Live while we're young

2012-09-29 @ 00:15:42 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Fick vara och hämta min bil idag. Den har varit på lagning, äntligen. Det var nån grej som slog på av sig själv och tjöv av batteriet. Därför det var urladdat på 2-3 dagar. Så nu ska den rulla som vanligt hoppas jag. Känslan att få köra sin egen bil igen, hoff, nice.
 
              
 
Haha, och sen har en baklampa varit trasig sen i juni typ. En bromslampa. Så mamma hade bett dom byta. Och dom funderade sen efteråt varför inte varningslampan inne i bilen slutade lysa även om dom bytt lampan. Men tänkte att den försvinner nog när man startar om bilen sen.
Haha, sen när vi farit säger mamma att hon bett dom byta backlampan. Vilken nöt. Så då har dom bytt en helt fungerande lampa och den trasiga är trasig ännu. Hahaha, fan vad ovärt. Det var nästan dagens. Vilken klant. Fast hon säger att jag sagt till henne tidigare att det var backlampan. Har inget minne av det, men nog kan det säkert vara så, haha, man vet inte ;)

See the sun

2012-09-28 @ 23:58:30 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Fick spurta till stallet på förmiddagen. Såklart hade jag glömt båda hörlurarna i stallet så trodde min promenad skulle bli långsam. Men som tur hittade jag ett extra par, som visserligen blivit tvättade en gång, men det funkade ändå ;)
Hade ju tänkt att vara färdig med mockning osv innan lunch, men det blev inte riktigt så. Sen kom jag på att ridhuset skulle bli upptaget en timme tidigare än jag planerat. Så fick planera om lite.
Red först inne med Valle. Gjorde en uppvärmning. Han var duktig. Och kunde till och med rida i galoppen. Det var så roligt att jag kunnat fortsätta hur länge som helst ;) Sen klädde vi på oss och for ut och skrittade asfalt och sen småstigar hem.
Borstade klart dom andra djuren. Givetvis hade Pirro gått och lagt sig däremellan, så fick borsta om henne ändå, haha. Fick inge sällskap till damen. Så bestämde oss för att prova gå ensamma. Kremma och småstigarna. Hon tyckte det var lite läbbigt att måsta gå själv efter stallvägen och stannade och provade om det gick att gå åt nått annat håll. Men sen knatade hon på. När vi kom till kremmavägen andades hon ut och kunde skritta på lång tygel. Cool tjej. Skönt, då har vi provat det och det funkade ju finers.
Sen red jag Olle. Gjorde samma som med V. Han var så fin och duktig, gullnäbben. Det var så kul. Tror jag skärpte upp ridningen idag på alla hästar, det kändes fint :) Haha, sötaste Olle verkar älska att gå i skogen, han är så nöjd när han får gå där.
 
Var nästan sist kvar i stallet som vanligt. Fullt ös medvetslös. Nämen, det är så skoj att ha tre fina hästar som sina egna ibland. Love them! Fast ibland är det jobbigt med tre, man kan inte spendera lika mycket tid med var och en.
Äh, that's it. Hejs.
 

I don't play by the rules

2012-09-27 @ 22:25:08 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Hoff, ligger i soffan påpälsad med allt möjligt. Pyjamas, tjockaste morgonrocken, duntofflor och tjockaste filten på det. Hoppas att jag blir varm snart. Det tar alltid så länge för mig att få värme här hemma. Hade behövt en elektriskt uppvärm filt eller nå. Har frysit sen jag var ut med första hästen, brr. Tänk vad fint det hade suttit med ett varmt bad, eller varm choklad med mini mashmallows ;)
 
For till stallet vid halv tolv och bytte hage. Sen mockat och spånat till alla fyra hästarna. Efter det borstade jag Valle och red ut med honom. Red efter kremma och svängde sen av i skogen där vägarna möts. Vandrade efter typ alla småstigar innan vi red hem igen. Såklart hade det plötsligt börjat snöa just när vi skulle rida. Valle var lite lätt missnöjd och gick med huvudet på sniskan och frågade titt som tätt om han fick vända ;)
 
Fick sällskap sen till Patsy. Red först i skogen lite överallt och sen kremma. Hon är för rolig den damen. Och att det snöade bekom henne inte för fem öre, inte äre så noga säger hon ;) Först ska hon också gå även om hon aldrig gått där förut och det finns mycket läbbigt. När det blir för läbbigt provar hon offra sin kompis först, annars går hon om det inte funkar, haha.
 
 
Tillslut var det Olles tur. Red samma som med Valle. Olle han gick och knorrade och hade näsan i backen nästan hela tiden i skogen. Han är så rolig.
Bollen fick vila. Det är ju hans vilodag, men skulle skritta ut om det var bra väder. Och det var det ju verkligen inte. Fy tusan vad jag var blöt och kall efter alla ridturer vill jag lova. Hade det inte varit så att jag skulle rida ut med alla mina så hade det gärna fått snöa. Rätt mysigt och man längtar lite efter den. Dock inte efter kylan ..
 
Väntar fortfarande på att värmen ska komma till mig. Slår nog på en film och virar in armar och allt i filten så kanske det går fortare. Pusshej.
 
 

Now the memories are on the wall

2012-09-26 @ 02:08:23 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Idag fick en kär vän vandra vidare till Trapalandas evigt gröna ängar. Min busiga och tokiga kompis Guriann. Hon kommer definitivt lämna ett stort hål efter sig, och hon kommer absolut att vara saknad. Men kan tänka mig hur nöjd hon är nu, frisk och kry, rejsandes på oändligt gröna ängar och obegränsat med mat. Fina, fina Gurre. Så mycket roligt som vi haft med henne. Alla äventyr vi gjort hade inte varit möjliga utan henne och Mitcha. Puss älskade Gurkan ♥
 

 



 

I still remember how it all changed

2012-09-25 @ 23:58:42 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Gårdagen var full. Råkade försova mig så kom till stallet senare än tänk. Gjorde klart allt till Bollen och tog oss sen ett dressyrpass i ridhuset. Gick hyffsat, jag kände mig lite halvers. Fick inte till mig själv riktigt ;)
Sen spurtade jag till småstallen och friserade en kuse, katching :) Lite jobbigt att fixa andras hästars manar. Ens polare vågar ju säga om det är dåligt eller om det ska ändras osv. Men det kanske inte andra gör. Nåja, säger man inte till när jag frågar så får man då skylla sig själv, hehe.
Tillbaka till klubben och gjorde klart allt åt pärlorna. Sen var det dressyrlektion. För första gången på den här terminen fick jag byta häst. Ridit Tiamo alla gånger förutom en, då red jag Nobbe. Så det var väl lite på tiden ;) Fick Jesse i alla fall. Han var väldigt oriden, lite lätt jobbig och bänglig. Men det hade kunnat vara värre, haha.
 
Idag har jag fixat åt djuren. Tagit med Valle på en mysig skogstur. Kollat
när dom första grupperna hoppat och sen gjort det själv. Tyckte vi hade lite hinder framme, blev lite besviken ;) Så taggad som jag varit, hehe. Timpen skötte sig. Framridningen var lite jobbig, han tog inte riktigt skänkeln och kändes lite trött. Men så fort vi började hoppa bjöd han och var pigg :) Travhoppade in i kombination. Huff, tycker inte om att travhoppa när det blir högt. Känns som att det inte ska gå eller att man inte hinner med typ. Nog för att det inte var några problem, men ändå, haha. Lite saker att tänka på till nästa gång, ska lägga på minnet. Kul att hoppa lite högre språng också :)
 
That's all. Tjingeling.

You've spent a lifetime stuck in silence

2012-09-23 @ 23:51:42 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Kollat Johnträningen hela dagen igen. Var på banan och fotade lite på Lotta och kusarna. Hade det varit utomhus hade jag gärna fotat alla, men inomhus och jag går inte ihop. Fast tossigt nog fick jag till rätt många bra. Eller ja, för att vara i ridhus och första gången på den här terminen jag fotar inne ;) Men mestadels blir det ju bara tråkbilder och då blir man lite otaggad. I alla fall så var mina tre pållar fina som vanligt. Åh, vad jag hade velat vara med. Speciellt när John frågar varför man inte är det. Hoj, vad han började dilla sen. Bad mig skriva till honom sen och berätta vad jag vill typ, haha. Vilken gubbe, jag var ju bara åskådare :)


Såklart gjort allt till kusarna också och hängt i stallet.
Imorrn har jag massvis att göra, men vet inte riktigt vars och när jag ska börja. Ska frisera en pålle på em, sen på kvällen lektion. Kan inte bestämma mig om jag ska rida klubbis eller Bollen. Fast nog är man lite sugen att rida två pass nästan, haha. Sen däremellan måste jag ju firra åt findjuren. Och rider jag klubbis på kvällen måste jag ju anpassa mig efter när ridhuset är ledigt osv. Är nog lika att fara rätt tidigt. Tidsoptimist.

Har faktiskt redan redigerat klart dagens alla bilder och gjort några färdiga för bloggen. Inte dåligt. Har inte ens redigerat alla bilderna från islandshästtävlingen än, hehe. Och flera från SGT som är oredigerade ännu. Men det är ju mest andra som fotat med min kamera då. Men alla mina är klara :) Måste ta tag i det ..

Slänger in en del bilder från idag då.
Ska dra på en rulle nu.

Carro och Figge


Emelie och Molle


Lotta och Valle


Lotta och Olle

John och Pirro
 
Tyvärr förstörs ju kvallan en aning när man laddar upp dom här. Men inte så farligt brusiga och suddiga som dom annars gärna blir inomhus. Så det hade ju kunnat vara värre, men också bättre ;) På återseende.

Pain is temporary, glory is forever

2012-09-22 @ 23:42:13 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Vilken jävla vecka, haha. I måndags fick jag ju en tjottablängare så det sjöng om det ;) Omvridet knä och ett rejält blåmärke och svullnad på låret.
Och idag mosades min handrygg mot en järnkant av en stor nordsvensk som tänkte rymma, haha. Så nu är min hand helt uppsvullen och öm. Blåheten och gropen av kanten tynade bort.
 
Men om man ska vara positiv så fick vi ju klippt hela hästen i måndags och idag lyckades vi hindra hästen från att rymma ur boxen ;) Men hur ofta händer sånahär underliga skador på samma vecka? Like never för mig. Snacka oflyt.
 
                     
 
 Och nog tycker man ju ändå att blåmärket från en hästspark borde föreställa en hästsko. Men inte ens det kan man få glädjas åt, hahaha. Nog hade det ju kännts lite bättre om den gjort det ;)
 

Cut it loose

2012-09-22 @ 23:16:19 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Nu var det ett tag sen igen. När man hoppar över en dag så hamnar man i oflyt igen ;) Men känns lite ovärt att skriva om att man vaknade, skrittade ut en häst, slut typ. Såvida det inte hann hända massa spännande emellan ;)
 
Igår var det full rulle. Gjorde i princip all marktjänst till fyra hästar. Var också ute med Bollen i skogen och mojsade. Han är så skön att vara ute med, gamle farbrorn. Haha, på galoppsträckan funderade jag om han skulle reagera på brunnarna som kommit fram tydligare när dom röjt buskar, men inte det. Istället skygga han för en liten hög med gamla buskar på sidan av stigen. Höll nästan på att skratta på mig. Vilken lustigkurre ;)
 
Idag var det bara att ställa väckarklockan och promenera till stallet innan halv nio. Gjorde iordning Vallsor och tog han till ridhuset. Hjälpte sen till att bygga fram litegrann och stod sen på banan och lyssnade lite på Johnträningen. Han är verkligen för skön. Och duktig förstås. Men älskar att han lättar upp stämningen lite extra med sina tränstricks. Drar nackstycket över ena örat osv, oftast brukar ryttarn själv inte märka, hehe. Men nu har dom flesta här lärt sig i alla fall ;) Och när ett gäng satt på en bom på ett hinder sa han "vill ni se nått kul" och låssades öppna haken till skållan. Och lite senare öppnade han den och bommen + människa gled snabbt ner mot backen, hehe. Alltid kul att se träningar för John. Man blir inspirerad när alla far runt och hoppar. Hade velat vara med! Och såklart kul att se Valle, Olle och Patsy, dom är så jävla fina! :)

Stallet hela dagen, och sen chillat lite hos Evve. Upp tidigt imorrn också, ska bli kul. Dom ville att jag skulle ta med kameran, så får väl göra ett försök. Även om jag hatar att fota i ridhus, blir aldrig nöjd. Ciao.
 

In case you didn't know

2012-09-18 @ 23:29:52 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Klivit upp i tillräckligt god tid idag. Helt galet bra för att vara mig. Har annars en ovana att snooza alldeles för länge. Plus att jag är tidsoptimist, ingen bra kombo.
Ville ha tid att käka frulle och borsta tänderna ordentligt innan jag skulle promma till tandis. Hade av någon anledning tänkt att det skulle ta 30 minuter ungefär att gå dit. Slog på RunKeeper när jag började .. Det tog 12 minuter från mig till dit, haha. Snacka om att missbedömma ;) Var så soligt och fint ute att jag satte mig på en bänk utanför tandis och lyssna musik och kolla filmklipp tills jag hade tid.
Lagade ett rätt stort hål. Satan vad ont det gjorde. Ändå hade jag bedövning. Men när dom sprutade in luft frös jag till is i hela kroppen, sen borra dom mer och när dom då spruta luft där trodde jag att jag skulle börja grina. Hatar verkligen att laga hål. Även om man inte känner nått varje gång så låter det ju läbbigt.
Har i alla fall bara ett litet hål kvar att fixa. Plus att jag bad dom fixa tanden vi laga senast. Det ilar som fan när jag dricker kallt. Har en annan tand som ilat hur länge som helst, både olagad och lagad, men där kan jag åtmistone sätta tungan när jag dricker. Den senaste blev ilande efter att dom lagat, så det måste fixas till. Hatar tänder!
 


Sen till stallet och grejade på lite. Kollade lite av dom första hoppgrupperna. Sen var det vår tur. Det gick jättebra. Haha, inte för att det nästan nångång går dåligt egentligen. Timpen är så bra. Nåväl, underlaget var typ uppvält så det var rätt djupt och tungt. Jobbig framridning tyckte hästen, och jag tyckte det var jobbigt när jag inte kunde använda ytterskänkeln i vänstervarv som jag ville. Galopperade lite bommar innan vi övergick till andra bommar och tränade byten. Tänka sig att vi fick till några byten. Brukar vara bådas svåra punkt. Jag är värdelös på det och Tiamo är väl inte heller så fantastisk ;) Tror vi till och med bytte rent nångång, utan standardsparkarna. Hoppade sen alla hindrena. Det var faktiskt bra med lite djupt underlag. Hästen galopperade bättre och då var det lättare att jobba med galoppen. Han var lite het också, kul. Mycket nöjd i alla fall :)
Skönt nog kände jag typ inte av knät när jag galopperade och hoppa. Det var värre i skritt, trav och stillastående. Fina, fina Timpan. Nu kör vi snabbspolning till nästa tisdag tack! Kommer dö av sug ihelg när John kommer och har träning. Hade jag haft häst och pengar hade jag lätt varit med. Tänkte i alla fall vara med på backen, man brukar lära sig rätt mycket i alla fall :)
 

Tänkte kolla lite film. Kanske House eller Legend of the Seeker. Har typ sett klart alla andra braiga serier. Väntar på nya avsnitt .. Sa att jag skulle skippa BoTen efter hoppningen då det var viktigast. Meeeen, dom är så sköna så behåller det ett dygn till, hihi. Tjinghej.

All those shadows almost killed your light

2012-09-18 @ 00:33:25 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Sovit rätt länge idag. Eller i alla fall legat i sängen och vilat. Som vanligt, bara för att jag kan och inte har bättre saker för mig.
 
                     
 
Drog sen till stallet och hämtade upp klippmaskinen och vidare till småstallen. Där skulle Mattur klippas, om det nu skulle gå då det är sagt att han är rädd. Fick låna en värstinghuva med bollar att sätta i öronen. Det gick så bra så hela vägen till halva magen. Då mitt i allt fick jag en tjottablängare, flög iväg, väggen kom och så landade jag i spånhögen. Haha, det galnaste på länge. Har blivit sparkad ett antal gånger, men aldrig flygit iväg. Men som Emma sa, jag landade ju mjukt i alla fall ;) Maskinen fick sig också ett spånbad, så när vi slog på den igen flög det ut en massa spån. Sen körde vi igen och då var vi beredd så kunde daska till han och efter tre försök så slutade han och var duktig resten av tiden. Hittade ett knep att ta till när vi körde bakdelen. Men andra sidan så var han asbra, rörde typ inte en fena. Haha, spännande klippning kan man lugnt säga.

Tror dock mitt knä vreds om när han träffade låret. Och det suger. Samma knä som jag vridit om en gång tidigare. Låter fjolligt, men smärtan som var är bland det värsta. Kunde inte ligga, sitta, stå eller något. Knäet värkte hela tiden. Så har laddat med Back on Track paddar och lindat runt knäet. Nu värmer det jätteskönt. Vet inte om det är själva BoT som verkar eller bara att man har ett omslag typ. Vill gärna tro på det första ;) Dock lånade jag hästens padd och en benlinda, så kan inte sova med det då jag inte är så sugen att ha det i sängen, haha. Men allt för att kunna hoppa imorgon.

Red dressyrlektion med Timpan (som vanligt bara han och Jesse kvar). Ju längre vi red desto mindre kändes det i knäet, värme är verkligen bra. Hästen skötte sig. Var väl ett halvers pass egentligen, men fick till några viktiga grejer så det höjer allt :) Taggar till hoppningen imorrn då!
 
Fuck, kom just på att jag lämnade cykeln i stallet. Haha, jag som planerat att ta den till tandläkarn på förmiddagen och samtidigt vara och pumpa däcket som har lite luft. Ja, men smart tänkt där. Snacka om trög alltså, och så tog det mig så länge att komma på att den är kvar där borta, haha. Nåja, har inte tid förrän ett, så kanske går till stallet och gör lite saker där innan jag cyklar till tandis.
Måste hoppa i duschen, men vill inte ta bort min sköna knäinpackning. Inte heller så mysigt att vara nyduschad och sätta hästlinda direkt sen. Haha, får göra det just innan sängen och sen smacka på massa Voltaren :)
That's that, pusshej.

So much more we can't see

2012-09-16 @ 23:11:38 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Förresten tror jag att jag just lyckades fixa glappet i headern. För mig har det ju alltid sett normalt ut, men gick in via bloglovin och då kunde jag ändra och se om det blev nå bättre. Kan ju lugnt säga att jag suger på koder osv. Men lite koll har jag, och verkar som jag firrade det, yey.
Hade gärna ändrat design helt, men det kan jag verkligen inte. Har en bra, men ingen header, inge photoshop (eller skills). Vet hur jag vill ha typ, meeeeeen. Då fåre va!      Pusshej.

The faster you go

2012-09-16 @ 22:50:00 Allmänt Kommentarer (2)

Hej, hej, hemskt mycket hej

Börjat dagen med stallpass. Släppte först ut alla i vårat "lag". Mockade sen åt ridskolehästarna och efter det till Valle, Olle och Patsy. Passade på att göra klart det andra till dom också.
Sopade, satte hö och fixade klart i ridskolestallet. Sen vidare till småstallen och gjorde allt åt Mattur.
 
 
Sen hann vi ta det lugnt en stund innan det var dags att ta in klubbisarna, luncha och ge betfor. Haha, Tiamo rymde ur hagen från Linda också, han är så trög. Hade Alex i handen så vi fick agera stoppkloss. Tur dom är så snälla kusarna.
 
Tänkte först promenixa med Matsenboi, men då skulle Lina rida Fia så vi var sällskap till dom. Red efter ridstigen en bit innan vi vände igen. Haha, satsade allt och red barbacka. Bland det värsta på länge. Har nog aldrig suttit på en sån hal häst, haha. Så fort jag hoppat upp höll jag ju på halka av. Inte nådigt. Så fick ta ett stadigt mantag hela turen i princip. Mot slutet hittade jag lite mer fäste i alla fall. Men helt galet hur hal han var. Garra för att han alltid är så välryktad och ren ;) Läbbigt med så liten häst också. Van att ha rätt mycket hästmage vid mina ben, men nu kunde jag nästan hålla runt den, hehe.
 
 
Hjälpte till att ge eftermiddag till djuren och tog in pärlorna. Hunnit med en hel massa idag, ändå känns det som att jag inte gjort så mycket. Väldigt skönt.
Drog med Linur och Sara och käkade. Prommade tillbaka till stallet sen igen. Vi klarade oss över floden på stigen också utan att bli dygnsura i skorna. Men såklart var tjurskallen Lina tvungen att gå en annan väg. Hon ville inte riskera att blöta tassarna lite. Haha, men tji fick hon. Hittade henne i skogen bakom hagarna. Smurtot hade inte tänkt på att det var mest myrmark där. Fick komma till undsättning, kastade ett träd åt henne som bro. Råkade dock missbedömma kastet och träffade nästan henne så hon tappa balansen från sin sten och höll seriöst på dyka i vattnet. Hahaha, hon höll sig på fötter och sprang iland. Men typ vatten fulla skorna, hihi, lite kul ;) Ciao.

Time fly

2012-09-16 @ 00:40:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Såg att jag hade jättemånga halviga eller färdiga inlägg i utkast. Inte visste jag det. Hittade i alla fall den här bilden som jag gjorde i skolan på media. Det var ett knaskollage till våran skoltidning Lasta Fetah. Haha, kan inte ha gjort många artiklar till den, garanterat mest kollage. Minns att jag var så feg att jag aldrig hade vågat intervjua folk eller så. Inte ens min ridlärare ;) Nåja, minns inte om jag la ut detta kollage nån gång, så gör det nu. En repris om inte annat, hehe :) Åh, saknar skolan lite. Önskar man kunde spola tillbaka och ändra litegrann på olika punkter ..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 -

Breathing the same air

2012-09-16 @ 00:26:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Igår har jag klippit alla tre hästarna. Eller rakat dom heter det kanske. Först Valle, som är rätt snäll mestadels. Men blir snabbt rastlös och otålig. Och då är han en jobbig jävel ;) Sen Olle, som är duktig och tålmodig. Så länge maskinen är på är han bara spänd, men slår man av den flippar han lite. Störd ;) Sist Patsy, som är en liten pärla. Hon står där man ställt henne och är nöjd. Henne kan man klippa hur länge som helst och vart som helst. Gullegumman :) Hon klippte jag ju i somras, så det gick rätt snabbt när konturerna var färdiga redan.
Tänkte ta före och efter bilder på alla, men glömde givetvis, hehe. Kom ihåg på Pirro. Där ser man hur hennes mysiga sommarfärg försvinner och dom ljusa trivselfläckarna.
 
 
Idag har jag börjat i småstallen och fixat åt Mattur. Skönt med småstall. Och vad skönt att fylla hö där. Torrhö är en dröm. Man vet ju nästan hur mycket man ska ha utan att ha vägt det. Snabbt och enkelt.
Sen varit och mockat till mina tre. Haha, dagens grej hände också. Jag, Jenny och Emma gick ut samtidigt med kärror från stallet. Jag fokuserade mest på backen som var så lerig. Hade överfull kärra så ville inte köra fast eller spilla. Sen när vi är på plattan och tömmer tittar Anneli ut från deras stalldörr med ett barn och en pappa och säger typ "här kan ni se hästarna i hagarna" .. tystnad .. "meeen, vad gör min häst där?". Trodde hon drev, men när alla kollar så står Nobbe lös vid hagarna och betar lugnt lite gräs. Jag höll på garva ihjäl mig. Där har vi alla tre gått förbi kanske 5 meter ifrån och ingen av oss märkte något. Ni skulle sett Nobbes uppsyn, han var så nöjd med sin gräsplätt och lät sig snällt fångas ändå. Hehe, dom hade råkat glömma stänga grinden när dom tog in klubbisarna. Så typ två timmar senare vandrar han ut. Fast vad vet man, han kanske varit på äventyr längre fast ingen märkt något. Inte så mycket folk i farten när dom flesta är på tävling, haha, så han kan gott ha haft lattjolajbans länge. Haha, jaja, som vi fick skratta i alla fall :)

Tillbak till småstallen och borsta pållen. Blev rätt lång ompyssling. Både Emma och Carro var där samtidigt så hade gott sällskap. Sen red vi till klubben och splitta oss i olika ridhus. Tordes inte rida i samma med tanke på att alla tre av dom gamla ägarna skulle vara där. Haha, dom skratta bara åt mig när jag inte tordes rida med dom ;)
 
              
Fina Saxi frá Flögu på en Luciashow.
 
Som sagt första gången jag red Mattur. Han var en fin häst. Fast vad vet jag om islandshästar? ;) Sist jag red en isis var nog när jag skötte Saxi. Och hans stall brann ner 2008, och då hade jag redan hunnit sluta med honom. Så ja, det var ett tag sen. Visste inte om jag skulle klara av annan gångart än skritt och galopp, men vi fixade fyra. När jag travat var jag bara tvungen att prova tölta. Hade ingen aning om det blev rätt, men det var inte skritt, trav eller galopp. Så något så när tölt måste det ha varit. Så bekvämt alltså, hade glömt bort. Ville bara fara runt i tölt, men hejdade mig. Kul om Soffi kommer tillbaka och hästen har en helt ny wicked gångart istället för tölt ;) Nämen Åsa bekräfta att det var tölt, hihi. En vacker dag ska jag ha en islandshäst som bara töltar + en vanlig storhäst också givetvis. Men det var i alla fall kul med Mats, men svårt. Eller ja, annorlunda. But I did it :)
 
                    
 
Sen bara gjort klart allt och så fick jag första klassig moppeskjuts hem ;) Tänkte försöka fixa med massa saker på datorn for once. Men inser att det är läggdags snart. Stallpass imorrn så lika att försöka vara utvilad. Borde läs lite böcker också. Hamnat ur mitt läsflow och snart är det återlämning. Haha, men vi hörs när vi hörs. Hejs.

Go ahead and jump

2012-09-11 @ 23:38:41 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Ni ska bara veta hur länge och skönt jag sovit idag. Vaknat till ett par gånger på morgonen, men somnade om och verkligen pressat för att sova länge. Bara för att jag kan, hehe.
 
For till stallet kring 16-tiden, tänkte jag hade det chill. Men var bara att hugga i direkt. Mockade och fyllde maten åt alla tre fina. Försökte göra det i turbo, phu.

Hopptränat med Timpan. Det gick bra. Inte nå värstings, men inte heller dåligt. Vi är inte riktigt i samma form som slutet på förra terminen. Men det är lugnt, båda har ju haft rätt ordentligt uppehåll under sommarn. Kände mig inte osäker idag i alla fall, så efter uppvärmningen hoppade vi banan på 1 meter utan bekymmer. Kändes inte högt eller svårt. Nu var han mer på plats och lyssnade bättre fram och tillbaka och då blir förtroendet bättre och jag blir säkrare. Vet ju att hästen fixar allt egentligen, men har lite svårt att lita på mig själv. Intalar mig lätt att jag inte är nog bra eller så. Dålig vana, ska göra mitt bästa för att få bort det :) Älskar tisdagar och hoppträningarna, efter varenda lektion är man extremt taggad till nästa tisdag! Tur att jag har fina Tiamo.
Fast på ett sätt hade jag velat hoppa någon annan ibland, för att se om jag klarar det. För T är så bra att han nog gör det mesta. Tror alltid att jag hade flygit av om det vart någon annan häst eller så hade jag inte klarat övningarna, haha. Men trivs med Timpis så hade aldrig velat byta bort honom :) Hehe, tänkte försöka göra fina paintbilder på det vi hoppar, om det går att rita. Om inte annat för min skull så man ser när man går tillbaka i tiden och läser eller så. Som nu gick vi travbommar, hade galoppbommar osv innan, men det pallar man inte rita. Start kryss, kombination, slut långsida. Eh, flummigt det blev. Men ändå.
 Bild från sista hoppträningen vårterminen. Den var rätt dålig, jag var flum.
Men ärligt talat, vem bryr sig om 100 år ;) Finaste Jamas i alla fall.
 
Sen bara kvällsmockat och gjort klart i stallet och efter det bortbyggnad. Nu är jag hemma och ska dra igång några avsnitt Haven. Pratat lite med min syster i telen, länge sen sist. Ibland behöver man få prata med henne också. Längtar tills hon och Dogglo kommer hit. Hoppas det blir snart! Det var det. Pusshej.

Never ever

2012-09-11 @ 00:08:57 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Funderat varför min blogg ser så knasig ut. För på min dator ser den normal ut. Men har sett att den är på sniskens typ på andra. Kanske beror på vilken webbläsare (heter det så?) man har. Jag har i alla fall Explorer och då är den normal. Suck, någon händig som vet hur man ska fixa? Hade inte tackat nej till en ny design, men är totalt handikappad på den biten, så den får se ut som den gör förevigt. Den är ju i alla fall lila och fin :)

All I ever wanted was the world

2012-09-11 @ 00:00:55 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Som förutspått blev det en lång dag i stallet. For dit vid halv 12 och bytte hage. Och var hemma kring 22-tiden. Men hann med att föra hem bilen och käka middag där emellan också.
 
Dom tre fina fick skritta ut. Var först ut med Valle rätt länge. Började med att gå i skogen på skogsstigarna. Lika att passa på innan snön kommer. Har ju knappt ridit där på senare tid. Det är rätt mysigt att sitta på långa tyglar och styra runt på massa olika små stigar. V var som vanligt på hurten och gick så snabbt i början att han typ klev på alla stockar och stenar och gick in i grenar som var just i min höjd ;) Sen fattade han grejen och taggade ner, tog en buske i farten osv. Red ner efter stigen sen en bit innan vi drog oss hemåt.
Patsy fick också gå i skogen. Tog med oss Felicia och Bibbi, Maja och Belle som sällis. Fast som vanligt klampar Pirro förbi alla andra och stannar inte förrän det är något jättekonstigt, då offrar hon hellre någon annan först ;) Hon är så himla cool lilla bebisen.
Olle fick gå i skogen som dom andra. Han var bäst av alla tre, hade mest koll på fötterna också. Han och hans dasslock till fötter, hihi. Han var nöjd och glad och försökte äta upp alla buskar i farten, sötnöten :)



Sen var det dressyrlektion. Fick rida Timpen igen. Vi var bara tre stycken, chill. Hästen var faktiskt hyffsat fin. Lyssnade fint på hjälperna, hand, skänkel, säte. Allt bara var på plats. Jättefin i galoppen också, reglerbar utan fyrtakt. Superkul, inte ofta det blir så. Efter den ordentliga uppvärmningen blev han lite trött. Så när vi gjorde 10 m volter i trav gick det okej, men i galopp orkade han inte riktigt, så det vart inte det snyggaste. Nåväl, han var i alla fall finare än på länge, skönt. Får se om det blir skillnad imorrn då när vi hoppar :)
 Bilder från tidigare ..
 
Efter att ha cyklat till stallet, ridit 4 hästar, cyklat hem så känns det lite. Fast det är rätt skön känsla, inte allt för trött ens. Efter den uppfriskande duschen så hade kunnat rida ett par hästar till eller cykla ett varv runt stan. Hehe, fast hade föredragit mer ridning i så fall, för det är miljoners gånger roligare än att cykla. Haha, nu ska jag kolla lite film tror jag. Får ju sovmorgon imorrn. Nog för att jag haft väckarklockan på 10.30 på senaste förutom igår ;) Men sovmorgon it is, utan väckarklocka :) Puss och kram.

You can be a hero

2012-09-10 @ 01:45:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Snöat in på mig en låt. Den har gått på repeat i veckan. Hittade samtidigt andra "utländska" låtar som fastnat. Älskar när man hittar ny musik, då vill man bara ha hörlurarna i öronen hela tiden! Älskar också min musiksmak, den är så brrrra, hehe :) 
 
 
Garanterat jag som är rätt efter som vanligt. Den här lyssnade väl alla för länge sen ;) Men den är bra ändå, och den har fastnat på min hjärna. Och portugisiska är nog ett av mina favoritspråk (tillsammans med engelska), gillar det. Som pappa pratar flytande också. Pheh, önskar jag kunde fler språk än svenska.
Har sen jag var liten ett band från Brasilien som jag gillat massa, men kan inte hitta tillbaka till dom. Minns inte riktigt namnet, darn. Måste leeeeeta!
 
Brukar ni förresten translatea låtar på andra språk? Liksom, man har ju ingen aning om vad dom sjunger och om man sjunger med så kanske det är något helt galet. Som den här, som är rätt dirty ;) Aja, borde inte fördriva dygnets sista timmar med detta svammel.
Vill ni ha bra musik, check this out .. freakin' freaky. Bästa listan på spotify, hehe. Typ.  High on life. Tjing.

Your world is mine

2012-09-10 @ 01:20:39 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har klivit upp tidigt idag och släppt ut hästar. Fick ta cyklen i morgonkylan. Trampade som en tok och tårarna bara rann när jag kom fram, haha. Tog ut alla sju hästar och mockade, spånade och fyllde maten till mina tre fina.

Cyklade hem igen, käkade frulle och chillade ett par timmar. Stallet var ju så gott som klart och hästarna ville ju gå ute i finvädret till em åtminstone. Gjorde resten av höet när jag kom tillbaka, städade skåpen och pysslade på medans hästarna fick äta ute.

      
 
Borstade sen Pirro och så begav vi oss på en tur runt stigen med Soffi och Mattur. Kändes tryggt att ha dom med oss ;) Idag bestämde jag att donnan skulle gå först igenom vattnet, och det gjorde hon, om än lite tveksamt, haha. Hon skötte sig också så duktig när vi trava och galoppera. Några mindre skutt fick vi med dock. Det var innan galoppsträckan, hehe. Galopperade först där, men när hon hörde Mattur bakom började hon istället typ skutta upp och ner på stället och vi kom knappt framåt. Så dom fick vara före oss, men det hjälpte inte heller. Hon galopperade några språng sen började hon studsa igen. Först när dom stannat en bit längre fram gick det att komma framåt ;) Så fortsatte hon studsa sådär halva galoppsträckan. Tillslut kunde jag inte hålla mig och höll på skratta på mig, hon var så söt. Stackars Mattur fattade ingenting :) Men han var en bra storebror idag. Sen travade vi en bit och efter det galopperade vi igen och då nästan bredvid varann istället och då gick det att galoppera på riktigt. Knasiga lilla häst, hon är för kul. Man glömmer nästan bort att hon bara är 5 år. Lätt den som är chillast att rida ut med. Håller samma tempo i trav och galopp, drar inte iväg, blir inte stark, är lydig. Cool som tusan! Och av någon anledning passar mina skänklar hennes kroppsform bäst. Eller hennes gångarter eller vad det nu är som gör det. Men dom är där och hon kan studsa, hoppa åt sidan osv utan att det känns som större skillnad. Ja, jag har issues med mina skänklar, antingen är dom asbra för att sen plötsligt kännas ivägfladdrande och ostadiga för minsta lilla, haha. Och lädrena får jag heller aldrig till, ena dagen är det perfekt, andra är det dåligt. Fastän om det är samma hål, hehe. Störd. Och störda funderingar .. ;)
 

              Patsy på Näset i sommar :) Samma med bilderna på grabbsen.

Longerade V, han är så fin på lina. Som alltid. Gillar att longera när man ser skillnad och resultat.
Imorrn kommer deras matte hem igen, dom har nog saknat henne. Inte jag på ett sätt ;) Är rätt fint att ha 3 av sina favoriter för sig själv, hehe. Skönt upplägg hade vi också, spridit ut så inte alla rids samma dag och vilar samma osv. Har nog dom som mina imorrn också, så blir lång stalldag igen. But I don't mind. Gillar ju onekligen att vara där :) Plus dressyrlektion på kvällen. Taggad!

Vad tusan gör människor som inte håller på med hästar? En fråga som ständigt kommer. Haha. Fast ibland hade det vart fint med lite fler timmar på dygnet ifall man skulle behöva göra annat ibland också, hehe.
Okej, som vanligt blev det långa memoarer av mitt spännande liv och otroligt smarta tankar och funderingar. Lol, vi höres, tjing.

Read all about it

2012-09-10 @ 00:30:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Nu var det ett tag sen igen. Men kan faktiskt skylla på att det vart en hel del att stå i på senaste. Så bloggen har inte varit så stort prio. Som att den nånsin är det, hehe ;)

Som vanligt vill jag skriva om så mycket som möjligt som hänt, men helt ärligt har jag så dåligt minne att jag bara minns delar eller inget alls, haha, illa. Men veckan borde jag nog komma ihåg.
 

Från en annan gång, 2:a gången jag red han. Lol på mig, ja.
 
I  måndags var det dressyrlektion i vanlig ordning. Jag red faktiskt Nobile, Annelis häst. Hon var sjuk så fick vara stand in. Och vi red för Lotta. Länge sen sist jag red dressyr för henne. På ett sätt hade jag velat rida klubbis för henne så hon hade kunnat se om jag utvecklats något eller liknande. För hon har ju aldrig sett mig på Nobbe så fanns inget att jämföra med. Men det var roligt ändå förstås. Det gick rätt bra. Kunde rida mer, påverka mera än första gången på honom. Plus att han blivit så mycket finare sen den första gången. Mer ridbar och bättre :) Gillar Nobbe, han är välriden, lydig, men inte som en robot. Känslig, men tålig, haha. Svårt att förklara, haha.
Tror jag red ut Ollebus också, men minns inte vilken dag det var exakt, hehe.

I tisdags var det hoppning. Lite hinder här och där, 3kombination med bom emellan osv. Hehe, minns bara vagt hur hindrena stod. Timpan var inte riktigt sig själv, han har inte riktigt kommit igång efter sommarlovet. Inte lika bra på hjälperna som annars, inte samma bjudning. Men det kommer. Kändes dock inte läge att höja hinder först, men efter en runda kändes det som det ska. Hittade tillbaks till honom. Kul hur som helst, han är så duktig lilla Timpen :)

I onsdags for jag och Lotta med Cameron till ATG i Boden på återbesök. Han var bättre. Och vilken gentleman han är. Gör allt man ber om snällt och duktigt, inge lugnande eller liknande. Fina Nusse.
Sen drog chifen och jag fick 3 hästar tillsvidare. Två hade vila, men Valle fick gå ut i skogen en runda. Fina, fina kille. Min drömprins :)

Torsdag longerade jag V och red ut med O. Han är för rolig den grabben. Tur att han blivit så stor att han kan rida ut själv i alla fall. Väldigt pigg och glad. Så sista biten var jag tvungen att vända tillbaka en gång och galoppera för att han skulle kunna göra mer på mina villkor och inte försöka sig på turbo. Då gick det fint, för inte tyckte han det var så lattjo att måsta vända bortåt igen, hehe. Men inga protester eller nå för att han var tvungen att vända, utan lydig som han är gick det bra. Sötnöten fick sen lyfta på tassarna i riktiga skogen, på småstigarna, mysigt värre :)

Fredag red jag bara O, en stund i ridhuset. Oj, så dålig jag var. Men som vanligt kul att fara runt på Stålis. Märktes direkt att det var ett tag sen sist jag dressade med honom, tar någon gång, sen är knapparna på plats igen, hehe. Var lite sur på mig själv när jag var så kass, så det råkade gå ut över lilla Lina som snällt satt på en pall och försökte säga att det såg bra ut. Hehe, sa tyst Lina varenda gång hon öppna brödhackan ;)
Sen red jag Nobbe ett lättare pass dressyr. Tränade på att ha dressyrsadeln igen, hehe. Hyffsat pass, några bra stunder, några lost stunder. Han var pigg då han mest vilat när hans matte varit sjuk, men han var skötsam i alla fall :)

Lördag fick V gå inne i ridhuset en stund. Där fanns knapparna i skritt och trav direkt. Men i galoppen var det som vanligt, hehe. Blev bättre mot slutet, men fattar inte hur svårt det ska vara att bara göra rätt ;)
Pirr som haft flera dagars vila fick sig en skrittur efter stigen med tant Fia och Jossan. Hon var duktig och skötsam. Hon är så rolig när hon traskar på med bestämda steg för att gå först, även om hon inte varit ute i dom skogarna sen innan sommarn typ och innan det kan man räkna gångerna på en hand. Hahajo, hon ville dock inte gå igenom en längre vattenpöl som täckte stigen i början, det tyckte hon var läbbigt, så hon styrde rakt in i buskarna istället och ställde sig väldigt nöjd där. Med blöta löv trillande på oss. Som vi fick skratta ;)
Tog hand om Norbert igen också :)
 
Har massa bilder från tidigare, men knappt orkat kolla igenom dom, inte ens redigerat alla. Hof, behöver fler timmar på dygnet tror jag ..

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide