Out of my mind

2014-07-27 @ 01:19:00 Allmänt Kommentarer (2)
När jag kom hem till Gälli var jag och kollade på Kajsas ponny Kandy, en riktig sötnos :)

All the lost souls

2014-07-26 @ 22:11:26 Allmänt Kommentarer (0)
Och när jag ändå är igång så slänger jag upp tre bilder på andra människor. Första är på duktiga Wilma från Piteå och dom andra är på en finsk tjej (hennes mamma bad mig fota henne). Likear den sista mest, hade kunnat ändra lite saker på den, men ljus och skärpa var på plus, yay :)


 

Sun on Sunday

2014-07-26 @ 22:01:51 Allmänt Kommentarer (0)
Brukar ju sällan ha tid och fokusera på fotning när jag groomar, men eftersom vi bara hade med en häst försökte jag fixa några bilder mellan varven ;) Såklart blir dom sämsta på den jag vill ha bäst på, haha, det är standard. Men Patsy är så fin ändå så det spelar ingen roll, därför slänger jag upp flera på henne :) 
Som ni ser knoppade jag inte en dag för jag hade så ont i axlarna efter att ha knoppat utan pall dagen innan, haha, livet som shorty ;) Men nog föredrar jag knoppar när man jämför bilderna. Det ser så prydligt och städat ut. Inte för att PS är speciellt städad av sig, haha, men hon kan ju få se lite städad ut i alla fall ;)



Down on my knees again

2014-07-26 @ 21:47:42 Allmänt Kommentarer (0)
Massa bilder på Amanda och Sillen, Fanny och Billy i Rovaniemi. Stiliga va?! :)


No mediocre

2014-07-26 @ 21:40:55 Allmänt Kommentarer (0)
Första ordentliga testen med objektivet. Det var sent och hade börjat skymma, men det kan ju inte hjälpas. Dessa är i alla fall från Finland dagen innan tävlingen. Man gick upp för väldens backe för att komma till grusbanorna, men snacka utsikt därifrån. Syns kanske inte så mycket på bilderna, men det var väldigt nice :)


Born to rage

2014-07-26 @ 21:36:38 Allmänt Kommentarer (0)
Tog med kameran till stallet på morgonen när jag skulle släppa ut djuren där i Hortis. Tänkte att jag kanske skulle kunna snabbtesta objektivet litegrann. Lättare sagt än gjort då hästarna var så hungriga att dom bara gick med näsan i gräset och kom jag för nära så gick dom iväg en bit för att inte riskera att bli infångade ;)

 

By your fire

2014-07-26 @ 01:26:00 Allmänt Kommentarer (0)
Passar på att lära mig mina nya grejer och då är det ju perfa att folk vill ha lite bilder.
Även om det var strålande sol och varmt som attan ställde jag upp ;)

 

Sunbathing on the moon

2014-07-25 @ 20:39:48 Allmänt Kommentarer (0)
Måste ta mig tid nu att uppdatera. Förra onsdagen åkte jag med Tommy till Piteå. Direkt när jag kom fram gick jag ut i stallet och rakade Patsy. Gissa om det var svettigt att stå med regnjacka på i världens värme. Det blev som en bastu innanför den ;)
På torsdag klev jag upp på morgonen och släppte ut Patsy, Olle och Lelle. Det är ju så mysigt att komma in i stallet på morgonen när hästarna gnäggar och ser sådär extra söta ut när dom väntar på mat eller på att få gå ut.
 
 
Gjorde klart i stallet, fixade iordning PS som skulle ridas och packade sen alla grejer medans. Sen på dagen bar det av mot Finland.
Väl där installerade vi djuret och alla grejer, sen hängde jag med Amanda och Fanny upp till grusbanan och fotade lite när dom red. Invigde nygluggen! Klockan hade hunnit bli nästan natt där i Finland så det hade börjat skymma litegrann, men blev ändå rätt mysiga bilder med världens utsikt runt i kring. Sen ryckte jag manen på Silli och efter det kunde jag hoppa i säng.

 
Fick lite sovmorgon på fredag då pappa Blanck gav morgon. Var sen och fixade hos Patsy och gick en morgonprommis med henne. Löpte sen upp till grusbanorna och kollade när Amanda och Fanny tävlade. Sen grejat på med PS, knoppat och fixat henne iordning. Hon gick sen en 120cm på gräs, superduktig, felfri och placerad :) Var stekhett hela dagen och sen en stund efter att dom ridit kom värsta regnet. Det bara forsa vatten av oss när vi kom till boxen.
 
Lördag lyckades jag få lite sovmorgon igen, lyx. Hade lite mer tid på mig på morgonen innan ponnysarna skulle tävla så hann göra klart det mesta redan tidigt. Sen kollade jag såklart när dom tävlade. PS gick sen 120cm igen, med ett ned. Fast hon var fin ändå :)
 
Söndag klev jag upp tidigt och gav morgon. Morgonpromma och gjorde klart en hel del. Sen skulle jag börja knoppa och då låg hon och sov. Men har tidigare lyckats fläta när hon legat ner så tänkte att jag testar. Och inte bryr hon sig, så jag gjorde klart hälften av flätorna medans hon låg där ;) Sen var jag tvungen att ställa mig upp och sträcka på benen och så bara la hon sig ner helt på sidan med huvudet på min fot som en kudde. Höll på skratta på mig, vilken knas. Inget konstigt alls tyckte hon. Efter ett tag höll min fot på att tappa känseln, haha och tack och lov så la hon sig som vanligt igen och knoppandet kunde fortsätta. Sen när jag skulle gå så la hon sig helt ner igen, men utan huvudkudde ;) Började tänka att hon kanske hade ont i magen så skulle lyssna lite på den. Haha, då blev hon rädd för mig och ställde sig upp illa kvickt. Hon är så himla skön Patsy Stone ;)
Kollade Amanda och Sillen innan PS gick sin klass. Ett ner igen, men hon är så fiiin!

 
Sen packade vi ihop och drog tillbaka till Piteå. Väl hemma fick hon gå ut i hagen med Olle och vi fick grillat till middag med hela Lindelöfklanen ;) Duscha, kollade film och somna. Och klockan 8 på morgonen var jag redo i bilen och åkte hem med Tommy.
 
 
Det har varit sjukt varmt hela tiden, man har typ smält bort. Och i boxarna var det så himla kvavt, tur det fanns uppställningsplatser där det svalkade. Lärde mig lite finska innan jag for dit, det viktigaste "förstår inte". Haha, det fick jag till och med använda mig av två gånger. En gång kom det fram en tant och började snacka en massa med mig innan jag ens fick en syl i vädret, haha, men sen snackade vi på engelska istället. Så fått träna på engelskan en del också, välbehövligt för mig haha ;) Men det är ju lättare att snacka engelska med någon som inte heller har det som första språk, då sprollar det ju om det inte blir helt korrekt, hehe ;)

Jumped out of bed and put on my best suit

2014-07-25 @ 19:00:00 Allmänt Kommentarer (0)
Minns inte om jag skrev något om detta tidigare. Men Emma och jag hittade ju på lite nya grejer. Så på skoj drog vi till den enda och närmsta äng vi kunde komma på. Den är sjukt liten, men det är ju en äng ändå, haha. Så vi testade oss fram och här kommer några. Chippy var mer vild än tam, så normala bilder vart en bristvara, haha. Men det var kul att fota lite annorlunda bilder här på hemmaplan hur som helst.


Och eftersom jag har så många knasbilder så gjorde jag ett snabbt kollage så dom också kommer med, haha. För nog är det ju ganska skoj med failbilder emellanåt, heh. Emma är nog också lite mer vild än tam ;)

 

Simple as this

2014-07-22 @ 21:28:13 Allmänt Kommentarer (0)
 
Har ju varit i Finland ett par dagar och helt avskärmad från allt förutom hästar, haha. Min mobil har inte funkat där borta och när man inte kan gå på internet och uppdatera sig då och då känns det helt wierd ;)
 
Har massa bilder som jag tänk lägga upp, både från mobilen och kameran. Haha, använde ju mitt nya objektiv för första gången och det vart väl inte direkt värsta bästa grejen. Själva objektivet är det inge fel på, men det är som att börja om på nytt när jag fotar med det. Måste verkligen lära mig det ordentligt innan det kommer bli någolunda bra bilder. Som att vara nybörjare igen, utan överdrift. Kan inte ens minnas sist jag hade så många bilder där jag tappat fokus och skärpa, haha. Men när jag lärt mig det bättre tror jag det kan bli riktigt bra, i alla fall i mina ögon mätt :) Så det är bara att träna på. Och som sagt, ska uppdatera ordentligare sen när jag har tid.
 
Tycker egentligen inte om bilder rakt bakifrån, men ibland kör jag bara av farten osv, den här bilden var egentligen inget att ha, men så beskärde jag den såhär istället och då tycker jag den blev rätt ball ändå ;)
 
 

When you can't be everywhere

2014-07-14 @ 23:07:00 Allmänt Kommentarer (0)
 
Kan passa på och svara här på en kommentar ..
"Fotade du L:C på söndag, eller L:D på lördag? :)".

På tävling brukar jag sällan fota speciella klasser. Fotar i princip alltid alla från min klubb och utöver dom så finns det ett par andra som jag alltid vet brukar vela ha bilder, varav några har bett mig fota dom också.
Så har man någon gång frågat mig efter bilder osv så brukar jag försöka lägga den på hjärnan och fotar då det ekipaget på varje tävling om jag har möjlighet :)
 
Men det är ju oftast så att när jag väl är på tävling så är jag med som groom och då prioriterar jag inte kameran. Den åker bara fram då om jag råkar ha gott om tid. Så det är väl lite därför jag inte fotar speciella klasser eller massa ekipage.
Men när jag har tid till övers händer det att jag ibland fotar random ekipage också, så det är inte helt omöjligt att man kan ha hamnat på bild ändå :)
 
 
 
 

Living in a world gone plastic

2014-07-12 @ 22:49:30 Allmänt Kommentarer (1)
Händer inte allt för mycket just nu. Ska vara hemma ett par dagar i alla fall innan det är dags att bege sig till nästa plats. Igår körde jag en stalldag, tog hand om Månne som kommit hem. Vi myste lite och longera. Han hade semestertempo, haha. Och imorse var jag och gav frukost till alla hästisarna i stallet och släppte ut dom. Ska göra det imorgon också.
Tycker nu dagarna ska passera lite snabbare så jag får göra nå nice. Och önskar gärna ganska svalt väder till nästa helg, brukar bli så sur när det är värsta varmt och klibbigt på tävling, haha. Ska bli kul med lite hästtävling igen, det var ju ett tag sen sist på bortaplan :)


Anything for you to notice

2014-07-12 @ 22:14:13 Allmänt Kommentarer (0)
Skulle fota bara Fonzie och Bibbi trodde jag och så kommer hela U-N klanen helt finklädda och allt. Med tanke på att det var tre människor och två ponnyer som skulle vara glada och normala på samma bild så tycker jag vi lyckades rätt bra ändå. Väldigt tålmodiga ;) Vi körde lite olika styles och kombinationer, kunde inte välja bara någon bild så ni får massa, hehe. Men visst är dom gulliga?! :)

  

This is the part when I break free

2014-07-12 @ 20:59:55 Allmänt Kommentarer (1)
Lyckades en dag få Emma att rida seriös dressyr med dressyrsadel och hyfsat matchande outfit. Hon är duktig när hon skärper sig, även om hälften av bilderna är fulla med massa onda grimaser för att jag tjatade massa på henne, hehe ;)


We drew a map to a better place

2014-07-12 @ 20:35:01 Allmänt Kommentarer (0)
Lite mera Balance.

 

No silver or no gold

2014-07-12 @ 19:59:58 Allmänt Kommentarer (1)
Här kommer lite påfyllning av bilder som vi kirrade kring förra veckan ..

     
 

So we play it off

2014-07-11 @ 21:54:51 Allmänt Kommentarer (0)
Yes, idag fick jag vara och hämta ut ett efterlängtat paket. Ska bli spännande att lära sig det nya tillskottet :)

 

I’m gonna take that money and run

2014-07-11 @ 21:17:22 Allmänt Kommentarer (0)
Drog faktiskt till Tärendö tidigt på fredag. Hade sovit knappt en timme, men vid åtta rullade bilen mot byn i alla fall. Det regnade hela vägen och slutade nästan helt när jag var framme. Men vi for på marknaden ändå för dom var tvugna att leverera lite svamp i och kring Pajala.
Så vi körde en annan väg dit in i en massa byar, stannade en sväng i Korpis och var sen in i någon läderbutik och hade värsta sightseeing i Tornedalen ;)

Moster och mamma värsta svampentusiasterna, den där högen är knappt ens eftermiddagens skörd.
 
Gick runt på marknaden, köpte remmar och souvas. Fast kan inte riktigt förstå tjusningen i souvas. Och det var faktiskt min första gång på Pajala marknad, aningens större än hemma i Gälli som typ håller på dö ut.
 
Sen har jag träffat släkt, hängt, chillat, målat, gått på loppis. Mest försökt gömma mig från myggorna, det gick ju rätt bra eftersom det vart värsta ryssvärmen, men då kommer ju bromsarna istället, haha. Och hatar ju sol och värme så det vart mest plågsamt ;) Speciellt när det är så varmt på nätterna också att man inte kan sova. Fast hann ändå bli helt prickig av myggbett, är fan allergisk eller nå och dom dras till mig kan jag lova, hehe. 

Middagsgrillning på murrikan hos moster. Värsta hettan och det blev bara varmare hela tiden.

Tänkte ju egentligen bara stanna typ två dagar, men blev övertalad att stanna längre, så gjorde det. På tisdag åkte vi typ 15 mil, till Övertorneå, för bilbingo. Haha, men man ska ju vara lite spontan ;) Passsade på att fara till Finland lite snabbt och gå på Alko osv. Sen spelade vi bingo i bilen i 30 graders värme och sol, inte skönaste grejen precis. Men som tur var så stod ishallen några meter ifrån oss så kunde gå in dit mellan varven och svalka av sig. Hann också kolla lite hockey innan allt börja. Skrillor på sommarn, det gillar vi.

Alko. Putsat grejer, haha. Athos paxar skuggplatsen.
 
Men sen hade Carre hemlängtan, så skippade onsdagens planerade middag på hotellet och drog hem då istället. Och det var nog sommarens enda besök i Tärka. Hinner nog inte fara dit mer. Hejs.

Smile an everlasting smile

2014-07-04 @ 00:02:00 Allmänt Kommentarer (0)
Bara för att den här bilden är så mysig, trots några skavanker. Älskar åskhimmelen och älskar gladkänslan :)

 

In an unlocked place

2014-07-03 @ 23:31:30 Allmänt Kommentarer (0)
Är han inte stilig lille Balance :)

                    
 

Those who belong

2014-07-03 @ 22:55:00 Allmänt Kommentarer (0)
Och här kommer bomben del 2 med några från klubben :)
 


The outsiders

2014-07-03 @ 22:44:00 Allmänt Kommentarer (2)
Gick inte så jättebra med min gallring, haha. Men ni som tyckt det varit tomt på inlägg får ju lite utfyllnad nu i alla fall. För här kommer bomben del 1, med folk utifrån :) Och dom stående bilderna får jag fortfarande inte till som jag vill .. Så dom får vara sådär jobbiga ..


Mind your manners

2014-07-03 @ 20:33:24 Allmänt Kommentarer (0)
Nu var det ett bra tag sen sist jag skrev här. Har blivit tjatad på rätt länge, så är väl dags att börja väcka liv i bloggen litegrann. Har inte skrivit sen jag kom hem från Oxelösund och det var ju nu ett bra tag sen, hehe.
 
Sen dess har det inte hänt desto mer. Hade ju hemmatävlingar och det är alltid lika kul. Fotade litegrann och fick faktiskt en del bilder som jag är nöjd med. Hade också rätt tur med vädret, det var ofta till min fördel :) Gjorde snabbt bort skickandet av bilder till alla folk, men har inte tagit mig i kragen att lägga upp här ännu. Blev värsta bomben på fejjan för jag kunde verkligen inte bestämma mig vilka bilder jag skulle använda, haha. Så måste ta tag i rensandet av alla dom 51 bilderna innan jag kan sätta dom här ;)

Patsymys. Harads. Våran gamla Pontiac. Hitta min drömbil (fast i fel färg) på min kusins gård, mums.

Midsommar spenderade jag i Sunderbyn hos min moster. Det var jätteskönt och mysigt. Grillade varje dag, hälsade på mina kusiner, firade min födelsedag. Var också förbi i Hortlax och pussade på mina finisar och gav dom varsitt bautaäpple. Pussade extra på Patsy som jag inte träffat på jättelänge. Sista dagen for vi till min kusses stuga i Harads och sen hemåt därifrån.
 
Har sen bara varit hemma och chillat så mycket att jag nästan blivit uttråkad. Dom senaste dagarna har jag dock blivit tvingad till stallet, så har hängt med Emma och Sara där och dammat av kameran lite. Tror jag fotat varje dag sen i söndags :) Massa fina bilder, men måste som sagt välja ut några stycken så det inte blir överdrivet, haha.

Emma .. behöver väl inte skriver mer än så ;)

Funderar nu på om jag skulle ta och brassa till byn imorgon. Börjar bli långsamt och ensamt här hemma, haha. Tänkte först hoppa i bilen och gasa dit idag, men insåg att jag hade lite grejer att ta itu med innan. Försökte vara lite spontan i alla fall ;) Kussen tyckte jag skulle komma, och gå på marknad med dom bland annat. Så om jag orkar kliva upp supertidigt kanske jag far dit. En dag eller två. Måste ladda med böcker så jag kan gömma mig från myggen bara, heh. Ciao.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide