I'm not that fragile

2012-02-28 @ 00:58:40 Allmänt Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Skolan går åt helvete. Var på väg till min sista lektion idag, var lite sen och insåg att jag aldrig skulle hinna i tid. Då vände jag hem istället. Alltså det handlade om några minuter och jag drog. Hur fan är man funtad liksom. På lovet ska jag göra bort alla skoluppgifter, jag måste!

Idag fick Näsan rida ut. Han var så tjusig med röda lindor runt om och matchande med ländtäckets röda kantband ;) Var så lindsugen att han fick ha det idag. Hämtade upp Bea och Mangis innan vi tog stigen. Red bara halva och vände sen, men rätt mycket trav. Skötsam Trolle. Fast fjollig som få, tittade på skoterspåret i snön, utstickande snöklimpar osv. Men han rycker som bara till litegrann i kroppen, han gör inget. Han är så snäll av sig ändå ;)

Sen red jag Olle samtidigt som Lotta körde på Valle. Jag kände mig typ dålig. Nåja, värmde upp han i alla gångarter i alla fall. Sen fick Lo ta över.
Har verkligen en dålig period just nu. Självförtroendet är ganska lågt och känner mig dålig. Spelar ingen roll om folk säger annat för när självförtroendet är kasst så tror man ändå inte på vad folk säger. Men har ju alltid ups n' downs, så snart blir det nog bättre igen :)

Taggad som bara den till fredag. För då ska vi låna en gympasal och köra massa basket, fotboll, innebandy. Synd att man bara får boka två timmar per vecka, men ska i alla fall bli awesome att lira lite boll. Hoppas det blir en återkommande grej :)

Aja, gotta sleep, natti.
(Random gamla bilds.)


Dusty record

2012-02-28 @ 00:38:23 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
I lördags var det stalldag för hela slanten, som vanligt. Red dressyr med Trolle. Han var aningens bättre än dagen innan. Red igenom ett dressyrprogram i skritt och trav och det var ganska bra att bara koncentrera sig på vägarna. Då fick han hänga med och tänka lite själv. Och jag red utan att tänka föör mycket.

Provade också Patsy för första gången. Alltid lite spännande att rida nya hästar, och femåring dessutom. Inte så ofta man rider unghäst kan man ju lugnt säga ;) Skulle bara skritta efter stigen. Men chifen tycker det är tråkigt. Så det blev trav och galopp också. Söt pålle. Hon halkade en gång och höll på trilla på näsan, och skidåkarna var något väldigt underligt. Lite busig, men sköna gångarter. Så det var kul faktiskt.

På kvällen hade vi som vanligt Mellomys på Evves våning. Det är alltid lika mojsigt.

På söndag var det bara att kliva upp tidigt för tävlingen började redan 8.00. Släppte ut fem kusar, borstade Timpan och satte ut honom innan jag var skrivare i märke 1 och 2. Sen var det dags. Hästen var hyfsat fin på framridningen, det kändes bra. Sen när det var nästan min tur kändes det sämre, haha, typiskt. Kom ihåg hela LC:1 programmet, men ridningen var åt fanders. Hästen gick inte fram för skänkeln ordentligt, han trängde och försökte få bestämma vägar och gångart själv, han gick knappt på tygeln. Det var dålig ridning helt enkelt. Eller ja, det kändes väldigt pissigt mestadels. Det enda som kändes bra var galopperna, haha. I skritten började han takta, lol alltså och sen sista uppridningen på medellinjen tänkte han seriöst stanna innan jag sagt stopp så fick damma till han med skänkeln som värsta ponnyryttarn, hof.
Men domarn verkade i alla fall gilla ritten och såg inte det jag kände typ. Fick 67,77% och det var bästa procenten så vi vann. Jättekul, men hade gärna velat vara nöjd med min ridning. Men ska kolla filmen sen när jag får den. Är ju ofta så att det känns mycket värre än vad det är. Fast enligt bilderna så ser det inte desto bättre ut. Timpis är en vinnarhäst i alla fall :)



Ja, det låter fjolligt att whina när man vann. Men även om det sett bra ut så vet ju ingen vilken känsla jag hade
och velade ha. Nåja, efter att sett filmen kanske jag ändrar uppfattning. Får inte rida LC nå mer i alla fall sa domarn. Men kommer aldrig komma ihåg ett LB program, därför lägger jag dressyrtävling på hyllan ;)
Kollade gamla protokoll när jag la in det nya. Har tävlat 10 klasser i dressyr totalt. Min första tävling red jag på Mighty Rob, i märke 2 och jag var 13 år. Galet länge sen.

Red inne med Trolle igen. Någon hade lämnat framme tre travbommar på ena sidan och en ensam på andra sidan. Han är alltid livrädd för bommar i början. Men tvingade han att skritta över en och sen efter att ha gått över den ett par gången insåg han att det bara är pinnar på backen ju. Så kunde trava över alla dom tre sen och när jag skrittade av så gick han självmant över dom. Fel avstånd ju, men han gick lugnt igenom, det var skönt :) Han travade på lugnt från början, min ridning lite sämre dock. Han orkade lite mer, kunde trava lugnt även efter att ha haft skrittpaus osv. Men vi kan ju inte stanna. Handbromsen fungerar inte alls. Han tar bara bettet och drar en ur sadeln och fortsätter gå. Så om man inte drar som fan i munnen på han eller styr in han i väggen så stannar han inte. Så tränade som fan att knipa med knäna och försöka få han att stanna för sätet. Tillslut funkade det :) Lär måsta börja om varje gång, men det gick och det är en vinst i sig.
Man får typ låssas att man rider unghäst och bara köra massa grunder. Typ start, stopp och sväng och lugn, haha.
That's it, hejs.

Walk in the dark

2012-02-25 @ 00:53:40 Allmänt Kommentarer (0)

Några random ridhusbilder. Evve har fotat dom två längst ner :)


Suck it in

2012-02-25 @ 00:40:34 Allmänt Kommentarer (0)

Tråkigt när bilderna blir fula när man inte vill det ;)


Kolla Oddberts tunga ;)


As cottoncandy

2012-02-24 @ 23:38:46 Allmänt Kommentarer (0)

Lillaste Meja. Hur söt kan man bli? Minst lika söt som sockervadd i alla fall :)


Just ordinary

2012-02-24 @ 23:37:04 Allmänt Kommentarer (0)

Lite random foton från hagen osv. Lite tråkigt kanske, men lite kul ändå ;)


For example

2012-02-24 @ 23:35:13 Allmänt Kommentarer (0)

En del nya bilder, inte desto mer smakfulla. Men alltid kul med lite nytt, aight? ;)

Patsy Stone



Dancing Queen



Sparbankens Donder



Borris Wonder




Munsboro Bridgie


Noone there

2012-02-24 @ 23:13:22 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Ligger här i mammas säng och myser. Helmysigt. Har stängt dörren för att inte behöva höra vuxenpladder ;) Moster och hennes man är på en visit.

Tänkte skriva av mig lite. Som sagt suger det att uppladdningsgrejen inte funkar som den ska, så inga nya bilder. Livet springer på som vanligt. Fast har nog lite av en halvers vecka kan man säga. Har varit på två lektioner av elva den här veckan. Så det suger på skolfronten. Vet inte ens om jag firrade provet och har dessutom inte lämnat in en viktig svenska uppsats och inte ens börjat skriva en viktig engelska uppsats. Bra självdiciplin, verkligen.
Har fuskat massa i livet den här veckan. Känner hur huvudvärken börjar komma. Hög på socker och kolhydrater typ. Men har tänkt att nästa vecka är nystart litegrann. Ska försöka köra rätt strikt då. För jag vet vad jag vill, bara så jävla svårt att ta sig dit.
Hästeriet funkar. Klubbtävling i dressyr på söndag och jag tänkte på skoj vara med. Inga förhoppningar egentligen, sjukt länge sen jag tävla dressyr. Rider för fult för att tävla i finridning, haha. Har ju Trollnäsan i lite mer än två veckor då hans matte är utomlands. Känns ju alltid kul att ha "egen häst". Men han är ju så speciell. Vill och kommer verkligen jobba för att det ska bli bra. Men tankarna på att ifall det skiter sig så är det ju all on me, dom cirkulerar ständigt.

Nä, usch, vilken negativ anda det var just nu. Vet inte varför. Eller jo, med närmare eftertanke så har jag nog en liten aning. Haha, hade aldrig kunnat outa den för någon. Den är så jävla sick att det inte finns, men det bara är så.

Galet ibland hur en person kan få så mycket att ändras genom att bara vara i närheten. Har alltid försökt vara lika bra, göra saker lika bra. Alltid jämfört mig och velat vara likadan. Trodde jag hade växt ifrån det på senaste, men tydligen inte. När den finns i närheten vill jag bara ändra hela mig, allt jag gör, och alla saker jag anser. Den är så trevlig och vänlig, men något får mig att ogilla litegrann. Avundsjuka -true, honest, freaky jävla avundsjuka, haha.

Okej, måste försöka lämna det.


Idag har jag träffat en kär gammal vän. Vi har setts lite här och där ute på tävlingar, men länge sen på hemmaplan. Det är kul, det får en glad.
Så red ett litet pass i ridhuset med Näsan samtidigt som hon red med sin lilla pålle. Hennes 3-åring sprang bättre än 16-åringen jag satt på, ironsikt eller vad. Tänk så fel det kan bli med vissa djur. Undrar ibland vad han varit med om .. Undrar om han har ont eller om det bara sitter i huvudet. Han springer så fint på lina utan ryttare, så man kan ju inte undgå tankarna i alla fall. Han är en sån vänlig häst, som det blivit lite fel för.
Sen på kvällskvisten skrittade jag ut med Amanda och Gulis. Kan lova att det kändes lagomt flippat att fara och rida en gång till. Men han var så lugn och glad, så tror han uppskattade det. Och han går ju inte hårt, så ett extra skrittpass ute gör nog bara honom bättre.

Well, eftersom jag stängt in mig så missade jag ju Bb. Så tar väl och kollar några mer avsnitt av 90210, nyss fixat hem första säsongen, och den verkar bra :) Ciao.

Spending time

2012-02-16 @ 22:04:21 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Anledningen till att jag bloggar idag igen är nog mest för att jag drar mig för att öppna historiaboken. Har ju som sagt prov imorrn. Har sett till att lösa allt så jag kan gå och göra det. Känns bra att göra bort det, men har hängt med noll på lektionerna, lärarn har varit borta massa och sen har jag varit borta. Men även om det blir omprov så är det alltid lite skönt att ha börjat lite eller vad man nu kan kalla det. Phu, Antiken har vi prov på. Hur ointressant kan det bli alltså ..

Drog till stallet på förmiddagen. Mockade och spånade alla tre boxar, bytte vatten åt Pirran, fyllde alla höpåsar och hinkarna. Sen emellan bytte jag hage och efteråt tog jag in Olle, borstade och gav oss ut i ljuset. Han gick på snällt. Fast lite sur över snön som blåste och det. Haha, han var lite tittigare när det var ljust ute. Säkert för att han kunde se saker och inbilla sig att det var annat. I mörkret är ju allt mörkt ;) Men han gjorde inga dumheter. Han var väldans pigg och taggad, men ändå superlydig. Riktigt fin kille. Skrittade sen förbi småstallen, vilket vi aldrig gjort själva, han var grym :)
Tog sen in Patsy innan jag drog till skolan.

Lagomt irriterande att man drar till skolan och så har man tydligen ingen lektion. För det kom inga andra i klassen och ingen lärare heller. Fytusan alltså.

Gitta tillbaka till stallet. Skulle bara borsta Pirr och Vallsen. Men bara för mig är ju aldrig bara. Sen när man är färdig med det viktiga hittar man ju alltid annat. Så det tog väl kring fyra timmar att bara .. Haha, men idag fick alla tre borst och mys i alla fall. Åh, dom, är så fina allihopa, blir alltid så glada av dom :)

Imorrn har jag en hel del att styra upp. Mocka + fylla mat till fyra. Longera Pirr, skritta V och O, rida T-rex. Men tror det blir finemang i alla fall. Bara jag speedar upp litegrann ;)
Oookej, nu måste jag plugga, fan å. Hejdå.

Sugar and spice

2012-02-15 @ 23:45:11 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Dagen började med att kliva upp rätt tidigt. Drog och fyllde på bensin i bilen. Känns hårt att inte kunna fylla hela, it sucks to be a fattig jävla studerande eller nå. Sen vidare till stallet där jag mockade alla tre boxarna och fyllde höpåsarna. Och tillslut till skolan. Höll på somna på historiagenomgången. Vi har prov på fredag och jag kan ingenting, utan att överdriva, dö. Sen två timmar jäkla svenska. Men den var inte så farlig faktiskt. Slutade fem dock och det är inte lika skoj.


Mina fina för nått år sen.

Hem och käka, sen stallet igen. Chansade på att Lotta inte hade hunnit rida Olle för han hade spån i svansen. Så borstade av honom och sen for vi ut i skogen. Kolsvart ute, ännu mörkare än vanligt. Men fina killen knatade på. Sist vägrade han gå vänster, men höger funka. Idag gick han utan minsta problem till vänster och resten av stigen. Körde runt hela och i alla gångarter. Skötsam Olle, dock lite snabb på galoppsträckan, men ändå ;) Pussat massa på honom, Valle och Pirro också. Önskar jag hade mer tid till att mysa med dom, för dom gillar det.

Fick rida Timpan på lektion. Händer väldigt sällan på dressyren. Minns typ inte ens sist jag dressade med honom. Nåja, vi körde travbommar på volten först. Haha, tredje lektionen på raken med bommar. Dressyrtanterna blir alltid lite upprörda i början ;) Sen red vi på kvartslinjerna och efter det skänkelvikningar. Tiamo var jättefin. Grym i galoppen, och super i skänkelvikningarna. Hade nästan glömt hur fin ridkänsla man kan få av honom. Nästan sugen att styra igenom en klass på klubbtävlingen i dressyr. Men det är så länge sen sist .. Men om jag skramlar ihop 80 spänn så kanske :) Tänkte om jag frågar folk om jag kan få en femma eller nån krona om jag mockar deras box, eller kanske släpper ut en häst så kan jag nog fixa det ;)



Blir nog tidig uppstigning imorrn, börjar först tre, men tänkte rida Olle innan. Och hinna fixa boxarna och däremellan byta hage och sen ta in. Skola suger! Det tar upp en massa tid som jag inte har. För någonstans måste jag hinna plugga till provet, om jag kan göra det. Åh, vad jag önskar att dygnet hade fler timmar.

Aja, bildtjofset funkar fortfarande inte så blir inga nya bilder. Ciao.

It takes a fool

2012-02-15 @ 23:07:00 Allmänt Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Har faktiskt tänkt uppdatera typ tusen gånger, men så har bilduppladdningen laggat som psyk så jag vart förbannad varenda gång och sket i allt ;) Har ju fotat en massa bilder som jag tänkte dela med mig på skoj, men så vill det sig inte, fuck.

I måndags hade jag Bollen, skulle dressa när en grupp hade teori, men fick vara med på Lottas lektion istället :) Gick hyfsat bra. Bara tredje gången jag dressar han osv. Roligt när han kan så mycket och är så välskolad, då kan man träna mycket på sig själv :)
Sen red jag ut med Trolle till kremma. Travade massa och han var superfin. Svinnice att rida efter kremma, skönt med en lång sträcka utan massa svängar och med plan mark. Och skönt med lampor också ;)

I tisdags var det hopplektion. Körde lite travbommar och galoppbommar först. Sen hoppade vi hindrena. Hade dåligt flow, dålig inställning och allt var dåligt. Skärpte till mig litegrann sen i alla fall. Rev en oxer ganska grovt också. Vi river sällan, så det kändes kasst. Nåja, fixade till oss och så gick det väl bra sen. Förutom sista rundan, sista hindret. Då hade dom höjt upp det ganska mycket, jobbig sväng för oss och såklart hoppar jag en kilometer före honom och han blev tveksam och så stannade han. Gled efter halsen på han och tillslut satt jag typ bakom öronen och då backade han så jag faceplanta. Tog med mig hela tränset som snurrade sig runt bommen som jag också tog med mig. Jag som haft svårt att hajja hur tränset så lätt kan hänga med av, men nu fick jag allt se ;) Duktiga, snälla Tiamo stannade kvar bakom hindret och väntade. Han var nog i chock, för det är inte ofta folk flyger av honom tror jag. Jag har då aldrig trillat av han innan ;) Så efter att ha spottat ut all sand ur munnen körde vi igen. Haha, som han frustade när jag travade igång honom. Sen shapea jag upp mig och så klarade vi det fint.
Jag är ju ganska rutinerad avramlare så jag har lärt mig att göra mjuka landningar. Men det känns så lol att flyga av, känns som att folk som ser tänker att man är jäkla kass. Nåja, gör ju mindre dykningar nu än förut kan man lugnt säga. Måste jobba med min ridning nu, får inte bli för snabb och göra attacker. Måste bli kung! :) Så ja, skum hopplektion. Vi rev grovt, stannade, och flög av. Men jag tar på mig allt. Och nästa gång kan det ju bara gå bättre ;)

Fina, fina Jamas, som han alltid ställer upp :)


Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide