Fight fire with fire

2012-11-30 @ 22:29:57 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Det var lite roligt idag när brandalarmet gick i stallet. Den fellarmade förstås, annars hade det ju inte varit speciellt kul ;) Nämen, det är så roligt när man ser hur nöjda alla blir när brandmännen kommer inklampandes, hehe, om det är någon ung och stilig. Eller inte alla kanske, men dom flesta lite äldre åtminstone.
Haha, men det är ju något med brandmän. Har också alltid haft lite svagt för dom. Don't know why ;)
 
 
Blir ju inte heller bättre av att man följer serien Chicago Fire. Tänk snygga skådisar som brandmän, kan väl inte bli mycket bättre? ;) Haha, skoja. Kör lite ytligheter och utfyllnad fosho. Men kolla seriöst serien, den är apbra. Ciao.

And we will wear our masks again out after dark

2012-11-30 @ 21:43:17 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
På seriöst så lyckades jag gå och lägga mig redan vid tolv igår, fast somnade kanske vid ett. Så mitt i natten vaknade jag och tänkte kliva upp typ, hehe. Och sen flera gånger under morgonen. Känslan av att vakna och vara pigg innan kl 15, wow! Men drog till stallet vid tio i alla fall.
 
 
Red Olle direkt. En liten stund i ridhuset. Han var duktig och hade inga hyss för sig. Kändes som hemma på hans rygg, lite lätt bekvämt sådär :) Bytte hage och drog sen ett pass dressyr med Valle. Han var också duktig. Skritt och trav gick finemang, men hittade inte riktigt rätt i galoppen, haha. Men några bra stunder ..
Skulle ju rida ut med Patsy idag hade jag tänkt, men det var -20 vid lunch och sen blev det bara kallare. Så tror varken hon eller jag hade uppskattat en skrittur (lungorna hade dött vid mer). Trist ju. Prommade lite snabbt med henne i ridhuset, men det var ju inte så kul, så vi gick hem igen ;)
 
 
Var så effektiv under dagen att jag hade gjort klart allt tidigt. Men som vanligt har jag svårt att fara hem på dirren ändå, haha. Men for nog vid fyra. Bestämde mig för att åka tillbaka på kvällskvisten i alla fall för att inte få skuldkänslor ;) Och givetvis hade inte hästarna grisat desto mer i boxarna, så dom hade lätt klarat sig. Bara för att jag nu for en extra gång. Kvällsmockade i alla fall och spred ut lite spån och pussade massa på dom. När jag väl är där så blir man ju kvar. Hade inte funkat att bara springa in och greja snabbt och sen ut, haha.
 
 
Blir tidigt till stallet imorrn också. Lär vara apkallt på morgonen och då får dom nog inte gå ut. Så måste dit och mocka så dom inte behöver stå i smuts så länge. Och så kanske det blivit lite varmare så dom får gå ut en liten stund :) Ja, dom där skuldkänslorna kommer annars om jag inte är där och grejar ;) Plus att jag har en häst extra att sköta om. Men helger i stallet är väl bland det bästa.
Mmmassa ordbajsande som vanligt, haha. Det var allt för nu, tjing.

Technical strike

2012-11-29 @ 21:27:24 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Inte många timmars sömn inatt. Gick seriöst runt som en zombie tills jag började göra nytta i princip. Min vecka med hästarna började idag. Så efter hagbyte var det bara att göra klart marktjänsten. Drog en ordentlig borst på Valleponken och longerade sen honom en stund. Fin som vanligt.
Eftersom Valle fick en ordentlig borstning kunde jag ju inte vara sämre till dom andra. Pärran hade vilodag. Men Olle ska nu få börja motionera igen. Så vi skrittade och travade en bit efter stigen med Fellan och Amanda. Han var så snäll och jättelydig ;) Trodde han skulle ha några hyss för sig i alla fall, haha.
 
 
Random bilder på dom tre finaste hästisarna.
 
Var klar redan innan sex, skönt att dra sig hemåt lite tidigare. Bara det att jag får lite dåligt samvete av att åka så tidigt. Det känns ju som att hästarna bara får stå rakt upp och ner så länge. Och så kanske dom hinner stöka om bädden, haha. Men fixade en medhjälpare ;)
 
Blir nog tidigt till stallet och rida. Alla tre. Måste lägga upp en plan känner jag .. Adjöss.

Gettin' my gun

2012-11-28 @ 22:32:07 Allmänt Kommentarer (0)
 
Hej, hej, hemskt mycket hej
Hoppträningen igår gick faktiskt rätt bra. Bästa hittills tror jag. Börjar hitta lite mer knappar och törs rida mer nu. Och så länge det inte är framme titthinder verkar han ju vara rätt snäll ;)
 
                 
    Mongo Uffster nöjd efter träning. Och Jamas avis och vill ha uppmärksamhet.

Började med att rida bommar på backen. Red över första, runda andra och sen över sista. Kom rätt alla gånger i princip. En gång blev det lite halvers när jag lät han flyta ut och typ missade bommen. Men asnöjd annars, han var väldans lydig på det. Lite skillnad från första gången, hehe. Sen hoppade vi en liten bana. Man fick jobba själv på bommarna och volten där nere när dom andra körde.
Första rundan var väl inget att hurra över, haha. Han trängde som attans och hoppade som en ostkrok över hindrena ibland. Sen på andra rundan så blev 1:an halvers och så rev han 2:an. Då började vi om. Fick tänka till lite också. Han är ju inte så begåvad eller rutinerad än, så måste hjälpa till mera. Och då var det som att allt bara funka. Fick bort han från handen, fick han på ytterhjälperna och fick med han i svängarna. Han hoppade av lite stort på ett hinder, men det gick bra ändå, fick öva att svänga med sätet och skänklarna när tygeln blev lång ;) Första gången det kändes riktig kul igen sen Timpan blev sjuk. Och skönt att den inte håller på och slänger av mig varenda gång. Bara det att så fort dom plockar fram något tittigt kommer jag få mig åkturer ;)
 
Idag har jag bara varit och grejat till hästarna. Snart är dom bara mina i en vecka ;) Lätt det ska bli när man inte har en hund att sköta samtidigt denna gång, hehe.
Nu ska jag kolla mina kära serier. Har så mycket nytt nu att det inte kan bli mer spännande. Bara det att dygnet har för få timmar. Dom är ju så bra att man vill se alla på samma dag helst. Haha. Hejdå.

I'm not asking, you're not telling

2012-11-26 @ 22:45:07 Allmänt Kommentarer (0)
 Hej, hej, hemskt mycket hej
Just kommit från stallet. Drog dit rätt sent idag. Sovde till tre ungefär, sen tvingades jag upp. Men hade definitivt kunnat sova dygnet runt om jag fått. Utan överdrift. Hoj, nog låter det illa.
Red Uffe på lektion. Han skötte sig. Inte riktigt lika fin som sist, men han blir helt klart bara bättre och bättre. Fick en del fina och bra moment i både trav och galopp. Sen tränade vi lite bakdelsvändningar och han vände faktiskt hyfsat åt båda hållen. Blev en hel del hjärngympa för lillen, som tyckte det var jobbigt att tänka så mycket ;) Önskar vi hade mer plats ibland bara för hade varit fint att få trycka på lite i galoppen så han får jobba igenom sig. Han orkar ju inte riktigt i arbetsgalopp hela tiden. Nåja, får försöka hinna rida fram lite mer imorrn och då finns det plats.
 
       
 
Prommade med Olle i ridhuset typ tjugo minuter. Det var det tråkigast han varit med om sa han och försökte underhålla sig själv med att slänga sig och rulla, hoppa upp och pipa och härja. Söt som sockervadd är han i alla fall.
 
Nu ska jag kolla några avsnitt finally. Pusshej.

If all the enemies threw a party

2012-11-25 @ 20:10:49 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Hade inte tid att blogga igår. Hade alla pärlorna, men dock bara Vallster som skulle ridas. Han fick springa ett varv runt stigen. Snacka om spänd och tittig häst. Han drog iväg från noll till tusen när det trillade lite snö från ett träd en bra bit bakom oss. Han kom ju sig bara några meter visserligen, men han var helt stissig hela stigen. Garra för att han fått prova äta lite havre nu på senaste. Försökte få han avspänd, men det var inte det lättaste. Red alla gångarter i alla fall, men underlaget var väl halvers nu. Börjar bli lite skare tror jag när det varit så varmt lately.
 
                 
 
Var assnabb i stallet, för att vara mig .. Så hann hem i tid för att käka samtidigt som mamma, Petter och Lisa. Var lite social med dom och sen varit ut och handlat med Lisa också. Sen var det filmkväll i Saras källare med några brudar. Såg två bra filmer. Lyckades än en gång övertala dom att slå på en skräckis. Vill alltid se skräckisar, men det är aldrig någon som vill se med mig och ensam törs jag inte ;)
 
Hade inget speciellt för mig idag, så när klockan ringde vid tolv tog jag bara upp mobilen i sängen och somnade om. Hade vaknat till några gånger innan när hundarna levde om och när mamma grejat. Men jag sovde så galet gott att jag verkligen pressade för att sova riktigt länge. Hade dock lovat att ta in hästarna vid tre så där tog min skönhetssömn slut ;) Sovde i mammas säng eftersom mitt rum var bokat, och glömmer alltid hur mysigt det är. Det känns som att min säng börjar sjunga på sista versen, den är inte lika mojsig längre.
 
   
Pärran och Pax i Stockholm i våras :)
 
Drog till stallet i alla fall, blev det att fara ut med Pärry. Lina och Calle följde med oss en bit efter stigen, jättemysigt som vanligt. Och Pärran var skötsam som vanligt.
Ridit minst en häst om dagen hela veckan och det är verkligen livet. Vilken lyx med tanke på att jag inte har en egen. Fast hade inte tackat nej till en egen ibland eller ännu fler att rida per dag ;) Men snart åker ju chifen bort och sen vankas det massa häst ju.
 
Nu ska jag nog kolla film (alla serier är slut just nu :(). Fast borde redigera klart lite bilder, men det är så långsamt, haha. Aja, tjingeling.

Sleeping with the lights on

2012-11-24 @ 00:25:13 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Tror alltid att jag har massa chilla dagar som är tråkiga utan ridning.
Men än en dag blev det ridning på schemat. Red ut med Uffedjuret runt stigen med Lina, Felicia och Evve. Det gick finemang och han skötte sig så duktigt. Han är en riktig skogsmulle. Både travade och galopperade i täten, men han skrittade så sakta att dom gick förbi honom ;)
Sen rymde han ur boxen också efteråt, haha. Men han kom bara några meter och följde snällt med hem igen. Aja, då vet man att han kan vara lite lurig med det också, hehe. Bara donat lite och mysit med mina pärlor, dom är så jävla fina :)
 
Kollat Xfactor hemma hos Soffi med brudarna och två grabbs. Fel person som åkte ut också. Hade hellre sett Awa lämna, eller kanske Benny. Dom känns så tråkiga. Fast alla är rätt bra nu .. Haha, värsta insatt.
 
Ska kolla serie nu, sen hoppa i sängen. Upp tidigt för att vara jag. Typ halv 11 senast, haha. Har massa att greja med i stallet, how fun. Tjingeling.

There's a lot of opportunities

2012-11-22 @ 23:12:24 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Gick faktiskt i säng tidigare än vanligt igår. Men fastnade i Angry Birds Star Wars ett bra tag. Dålig självdisciplin, för så kul är det inte, men man vill ju klara banorna ;) Men somnade kanske vid tre tiden och inte fem som annars. Det gjorde så att jag vaknade och var relativt pigg hyfsat tidigt. Bara det att jag inte klev upp för att jag inte hade något speciellt planerat så jag somnade om till typ halv ett ;)
 
              
 
Vet att jag sa att jag inte hade något speciellt i stallet och inge ridning heller. Men ibland blir det ändring i planeringen ;) Skulle ta ut Valle. Hade mjukisar på och frågade då vad han skulle göra ifall jag var tvungen att byta om igen. Och plötsligt sa chifen att jag kunde fara barris om jag ville. Trodde hon slagit skallen, men tänkte att ett sånt erbjudande kommer nog aldrig komma igen så jag passade på, hehe. Borstade min pärla och täckade sen på han. Han brukar ju oftast gå iväg direkt man satt foten och tyngden i stigbygeln när man är ute, så tänkte att han kanske flaxar iväg med värsta farten nu. Så jag hoppade upp och hängde över ryggen först, men han stod blixtstilla. Så då kunde jag klättra upp och sätta mig på plats och först då gick han. Precis så gjorde han första gången vi red barris, men det var typ hundra år sen så det hade jag nästan glömt ;) Hade med oss Fanny och Amanda på våran tur efter stigen. Alla skötte sig. Valle skrittade på som den kung han är. Till och med på hemvägen gick det lugnt till. Han brukar ju bli lite vild när man vänder, men nu ökade han bara farten litegrann.  Bästa, bästa hästen. Verkligen den finaste jag vet. Och ja, som ni kanske fatta så rider vi inte barbacka på finhästarna. Händer liksom nästan never ;) Så detta kommer jag leva länge på ..
 
 
Bildbevis givetvis ;) Vackraste killen!
 
Sen blev det också så att jag skrittade Nusse en stund i ridhuset. Han är som sagt under igångsättning ännu. Egentligen skulle väl Anneli rida han tror jag, men hon vart upptagen med annat så hon hann inte. Så fick en borstad och skyddad häst, hihi. Nussis skötte sig i alla fall, men kändes rätt pigg. Han är nog sugen på arbete tror jag :)
 
Som vanligt också grejat åt pärlorna, mockat, spånat osv. Och så hade jag fått rida lektion om jag ville. Men Linur var inte ute i speciellt god tid, så jag hade inte hunnit. Tråk, men då fick i alla fall nån klubbis vila lite mera. Dom arbetar ju för fullt när några inte arbetar alls.
Aja, imorrn blir det nog lugnt, men på lördag är det full rulle igen. Det gillar vi. Pusshej.

The new normal

2012-11-21 @ 22:08:50 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har fortfarande stora problem med att kliva upp i tid. Är jag uppe innan ett är det bra. Men det är ju ingen skön känsla att vakna typ tre varje dag. Även om man inte har något speciellt att passa så har ju typ hela dagen gått ändå.
 
Hade Olliver idag. Hans matte är utomlands och glassar. Och hans skötare har bulle i ugnen och rida är väl inte det lättaste då, så ryckte in och hjälpte till lite :) Vi tog oss ett pass i ridhuset. Han har nog haft lite semester tror jag,
snacka bekväm kille. Fick rida på som bara den. I slutet tog det sig och blev bättre, men hade nog kunnat traggla lite till, hehe. Det var lite bommar kvar i ridhuset så vi gick över dom lite. Några travbommar på volt och sen tre bockar på båge som igår. Körde lite över dom också och fick ändra galoppen osv. Det var lattjans. Farbrorn var på värsta myshumöret idag, han ville bara mysa en massa. Helt glad och söt :)
Sen fixat det mesta till mina andra vackringar innan jag gittade hemåt.
 
Ska försöka käka något och sen blir det serier as usual. Insåg igår att jag måste fortsätta läsa min bok också. Hehe, när jag väl börjar med något så fastnar jag. Imorrn är det nog rätt lugn dag, ingen att rida = tråkigt ;) Men givetvis stallet ändå. På återskrivande.
 

If you feel the vibe

2012-11-20 @ 22:47:42 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Just gjort middag till mig själv. Inte desto mer avancerat, kycklingfilé i crème fraiche. Brukar var gott, men inte idag. Kanske för att det var lätt crème fraiche? Eller vet inte om det är fel på mina smaklökar, för det jag åt imorse var inte heller gott.
 
Haft hoppträning idag. Trodde inte jag skulle få hoppa Uffster mera, men det fick jag. Som tur var så hade dom inte tagit fram något skynke ;) Men gissade att han ändå skulle satsa på att lämna av mig i en vägg eller så. Gjorde i alla fall nya hål i lädret innan så jag kunde korta upp dom ett hål och det verkar ha varit en smart grej. Han var rätt fin när vi red fram, inte nå wow, men med på noterna och gick inte emot eller hängde.
Red bockarna och det gick rätt bra. Hade lite svårare att svänga runt till höger, men vi prickade ju hindret i alla fall. Sen skulle vi travhoppa in på 5½ och sen galoppera till ett räcke. Sa att jag ville ha pluttehinder, så fick nästan det. Var lite tveksam dom första gångerna, så kom i mellanläge till räcket. Men han var skötsam så tordes sen rida på framåt och då blev det super. Sen hoppade vi bara räcket när det var höjt och det gick finemang. När det blir lite mellanläge så tvekar jag och följer inte med bra över hindret. Men det tar sig. Vi tar en sak i tager och bygger på förtroendet. Det blir lite tjorvigt när man inte litar på sig själv eller hästen. Men som sagt, nu har vi varit på botten och då finns det ingen annan väg än upp :) Så är rätt nöjd, men ändå inte. Måste tordas satsa mer, all in och bestämma mig. Aja, skönt att djuret höll sig på mattan.
 
Ska kolla massa bra serier nu. Det är ju tisdag och då är det fem olika avsnitt som kommit ut, love it :) Ska försöka kliva upp tidigt imorrn och sen kanske dressera med Bollove en sväng. Även om jag är sugen på att brassa ridstig, hehe. Nåja, vi höres.
 

Run as fast as you can

2012-11-20 @ 00:04:40 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Råkade seriöst snooza bort alla väckarklockor idag. Inte för att jag hade någon tid att passa, men man behöver ju inte alltid sova bort dagarna. Vaknade i alla fall vid halv tre eller något sånt. Känns lite väl sent. Måste ändra min dygnsrytm.
 
Drog till stallet och gjorde Calle. Red ut med honom till kremma en sväng. Han var som vanligt snäll och lydig. Älskar att man kan ligga och galoppera hur länge som helst efter vägen. Önskar en lång raksträcka någonstans som man kan använda året runt :)
 
På dressyrlektionen jobbade vi lite med skänkelvikningar osv. Uffe var rätt så skötsam idag. Tänkte också efter lite hur jag ville att det skulle kännas i handen osv och försökte jobba efter det. Säger ju alltid att jag inte vet vad jag gör och bara åker med, haha ;) Nämen, han var helt okej. Gjorde duktiga skänkelvikningar också, men mot slutet vart han lite trött.
 
Varit och fyllt på min mobil så jag kunde höra röstmeddelandet som jag gissade att tandis lämnat. Och givetvis har min tandläkare blivit sjuk när min tid väl kommer. Har ju väntat i månader. Vill ju att dom ska fixa min ena tand som inte blev bra när dom lagade den. Det gjorde inte ont eller något innan när man drack eller så, men efter att dom fixat den så ilar det sjukt mycket när jag dricker och ibland äter. Så har sen dess fått hitta på olika sätt för att det inte ska göra ont när man dricker, men det är inte det lättaste när det är en tand så pass långt fram. Nåja, nu ska jag tänka på refrängen, tjing.

Lucky strike

2012-11-18 @ 19:21:13 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
For tillbaka till stallet. Hade ju i princip gjort klart allt. Så borstade Calle och for och red. Blev en långtur med Soffi, Jossan och Amanda. Typ bostadsområdena till Sandviken och typ Karlgrens och tillbaka samma väg. Blev mest skritt, men en del trav och galopp också. Man får bara vara lite försiktig så man inte rider över någon tant eller så ;) Calle var piggelin som bara den, jätteglad och snäll också. Alla hästar var skötsamma faktiskt.
Bara det att när vi var vid järnvägsspåret vid Karlgrens hade det just passerat ett tåg och ingen av hästarna tordes gå över då. Ingen av dom hade ju reagerat vid dom första spåren, men nu vägrade dom. Det kanske lukta eller såg konstigt ut, haha. Så det var därför vi vände tillbaka samma väg. Bara det att man oavsett skulle vara tvugna att gå över spåret någonstans. Men Soffi och Amanda hoppade av och gick först över och då knatade alla djuren på. Sen kom det såklart två skotrar när vi gick efter vägen. Och som oftast har dom ingen respekt för hästar eller ryttare. Men duktiga Callemannen växte lite mer i mina ögon för han rörde inte en fena och var helt obrydd av dom :)
Det var härligt att vara ute på lite längre tur och inte bara nöta stigen eller kremma. Man får passa på när man har en häst som kan gå överallt. Mina tossar hade nog freakat ur direkt ;) Det var också skönt väder, i alla fall inte så kallt, typ plusgrader. Det var bara mina knän som var lite frusna när vi väl kom hem, hehe.
 
         
 
Tänkte kolla en film nu kanske. Har typ sett alla avsnitt av mina serier. Kommer nya först inatt. Är hungrig som en häst, men mamma hade inte gjort någon mat. Eller hamburgare till henne och det gillar inte jag .. Och om jag ska göra egen måste det finnas vissa ingredienser och huvudingediensen är slut. Lika med att jag sitter här med kurrande mage, surar och kan inte bestämma mig om jag ska laga något halvers ändå. Haha, fyfan vilka issues ;) Måste göra något i alla fall, pusshej.

Tomorrows money

2012-11-18 @ 10:26:38 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Just kommit från stallet. Varit och släppt ut hästarna i vårat lag, alla sex. Hade ställt väckarklockan på tio i sju så jag skulle vara lite extra tidig och hinna mocka lite också. Vaknar i alla fall av att jag får ett sms (händer typ aldrig, brukar inte höra sms-signalen på morgonen) och inser att klockan är 08.31. Förstår ni paniken som uppstår när man försovit sig till en viktig grej. Flög upp ur sängen med mobilen i handen. Mobilen satt fast i laddaren så den fick katapult och flög tillbaka genom rummet. Hoppade i kläderna (stoppade sockarna ut och in märkte jag när jag kom hem, hehe). Sprang ner för trappan, sprang till bilen och gasade till stallet. Tack och lov att det var plusgrader och inge is på rutorna .. När första hästen var i hagen kollade jag på klockan, 08.40. Det tog mig alltså 9 minuter från det jag slog upp ögonen till att jag släppt ut första hästen! Måste vara något slags rekord. Tänk om man varit så snabb ur sängen när man insett att man var försenad till skolan förr i tiden ;)
 
 
 
Aja, släppte ut alla djuren i alla fall. Och måste ju tillägga att jag egentligen inte var så sen. Tror många i vårat lag brukar vara vid den tiden eller senare kanske. Men jag personligen får ångest och ont i hjärtat om jag inte är där absolut senast åtta.
 
          
 
Mockade och spånade åt Calle, och sen mockade jag åt Ollegossen som stod inne. Orkade inte mer, hehe. Ska ju ändå tillbaka dit snart igen. Eller ja, kanske efter lunch nångång. Så jag hinner rida ut medans det är ljust :) Fast borde kanske rida dressyr. Calle har ridit ut alla dagar förutom en sen i måndags, haha. Men han är så himla kul att rida ut med, så både jag och Lina har helst gjort det :) Och gammelgubben på 19 bast tycker nog också det är roligast. Hihi, jag får väl se.
 
              
 
Ska kolla något avsnitt Haven och kanske 666 Park Avenue. På återskrivande.
Ps. Svalde nyss en Ipren mjuka kapslar tablett. Fyfan, mjuka kapslar in my ass, dom är ju dubbelt så stora. Har ni sett dom? Så för folk med problem att svälja tabletter var det en mardröm, hahaha. Men den kanske är effektivare? Ja, helt normala funderingar ;) Tjing.

Rum and Raybans

2012-11-17 @ 18:08:17 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har som sagt alla tre kusarna idag. Red ut Pärry först med Lina och Jossan. Körde hela stigen och det var kul och mysigt som vanligt. Pärran skötte sig duktig, var lite rädd för ett par hundar bara. Och skidåkarna som hon träffade första gången var inte så roliga ;) Hon har galopperat först och allt, inte alltid så snabbt, men lydigt, hihi.
 
Var sen ut med Valle ensam runt stigen. Han var jätteglad och taggad. Hade nog mer än gärna galopperat hela vägen om han fått. Åh, älskar verkligen att vara ute och galoppa med honom i snön, känslan går inte ens att beskriva.
 
 
Borstade Olleponken lite också. Han fick vara i hagen idag en liten stund, snacka om glad kille :)
 
Hunnit vara hemma nu ett tag. Har duschat, käkat middag. Tänkte ladda ner lite ny musik till bilen. Sen drar jag nog tillbaka till stallet och kvällsmockar och krigar i Olles medicin. Och efter det blir det väl kanske en film någonstans. Men hade helst av allt krupit under täcket och massa filtar och mojsat på i soffan. Fy vad jag fryser! Nåja, pusshej.

Feel this moment

2012-11-16 @ 23:36:08 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Igår var Callemannen min igen. Vi red en vända efter stigen. Fick med oss Amanda och Pontus som sällskap och det var mysigt. Inte så mojsigt att rida ut själv när det är så mörkt att man knappt ser vart stigen går ;) Calle var såklart snäll och duktig :) Och väldans pigg och taggad. Hann knappt korta tyglarna innan han hade bytt växel, haha. I galoppen drog han på några spurtar ibland. Sötis, gammelgubben har då krut i sig än :)
 
Bild från -08, hehe ;)
 
Hjälpte sen Amanda att mocka till sju klubbisar. Kände att jag måste börja bli lite snäll nu. Det är så många som hjälper mig osv rätt ofta. Och jag har sällan tid att hjälpa lika mycket tillbaka. Så får passa på när jag kan.
 
Idag har jag grejat åt pärlorna. Sen skrittade jag ut Cameron med Linur och Calle. Mysigt värre. Vet inte om Nussis varit ut så mycket på senaste, men han var i alla fall riktigt glad och nöjd :) Har saknat att sitta på hans rygg insåg jag idag, gulligaste Nusse. Han sätts ju igång fortfarande, så håller en tumme att han blir ordentligt bra nu.
 
 
Krigat med Olle och meducinen. Han ville inte ha den, han var skitsur på mig ;) Medan sötValle stod och smågnägga och såg jättesugen ut (han gillar meducin, hehe). Sen hade jag och Linur kvällsfodring, så vi mockade hela stallet innan vi matade alla djuren. Rätt mysigt med kvällsfodring ibland, men blir säkert lite jobbigt om man måste ha det ofta ;)
 
Sen kollat Xfactor hos Evve, men alla var så trötta så vi orkade inte kolla utröstningen ;) Massa stall imorrn, har dom tre fina. Ska försöka sova tidigare än vanligt, godnatt.

Drink every drop of rain

2012-11-14 @ 21:02:29 Allmänt Kommentarer (1)
Hej, hej, hemsk mycket hej
Har väl lugnat ner mig lite nu, så kan skriva om gårdagen då. Alla har ju ändå hört om det så, haha. Går och grubblar och tänker på det hela tiden, så kommer ju ändå inte kunna släppa det ur huvudet på länge. Så är det alltid, får till och med huvudvärk av att jag tänker för mycket ;)
 
Nåja, aneldningen till att jag sög igår var för att jag är rätt kass och så trillade jag av. Han var i alla fall jättefin på marken, stor skillnad från måndagen. Men han var asrädd och tittig på skynket, så var i princip beredd på att han skulle stanna och jag skulle flyga. Men han hoppade direkt, men stannade typ mitt i luften och landade och drog nå grejs. Så voltade av efter hindret. Sen hoppade jag räcke till skynke, vanliga räcket var ju inge problem, han hade lite sprutt bara. Och han hoppade skynket igen, men typ likadant skutt. Satt kvar, men tappade stigbyglarna och balansen, och när jag var som på plats igen men fortfarande utan stigbyglar och hela balansen så drog han flera bockar vid hörnet. Så jag flög. Han visste ju att han kunde få av mig, så det var hans mål. Landade hårt på ryggen nästan i väggen. Skulle ställa mig upp och insåg att jag inte kunde andas. Så stod på alla fyra typ och försökte få luft i vad som kändes som en evighet. Ni som tappat luften rejält vet ju hur äckligt det är, man får nästan panik. Hann inte ens få tillbaka all luft när jag såg att hästen var på väg att gå på tygeln, så jag hoppade upp och tänkte rädda honom. Var rätt öm i hela kroppen direkt, men red i alla fall lite till. Men det var ingen idé för mig att hoppa mer för han hade nog skickat mig fler gånger då. Inte för att det spelat större roll för mig, men kul om en unghäst sätter det i system .. Han var som sagt fin på marken efter det också. En annan fick då skutta han några gånger. Men då hoppade han inte ens skynket dom typ fyra första gångerna innan dom lyckades tvinga över honom. Jag är nog lite för försiktig ibland, vill inte dra i munnen typ nå, och då funkar det inte alltid. Var såklart jävligt arg och ledsen på mig själv. Har alltid haft jävligt dåligt självförtroende och självkänsla. Snacka om att bli klubbad då. Orkar inte vara sämst alltid, spelar ingen roll om dom säger att det inte är så, jag bara vet. Har ingen aning om vad jag gör när jag rider, jag bara far runt. Vet dock en sak jag ska ändra på. Och det är från och med nu ..
 
Såhär dagen efter har jag ont i hela kroppen, öm som fan. Mest ont typ på sidan av knät/vaden. Känns inget om
jag trycker, men när jag går känns det, så det är väl något på insidan som slagit sig. Och typ just under nyckelbenet, tror jag knockade hakan där när jag flög andra gången. Men är rätt hård fysiskt så det är det lugnt. Kommer bara inte kunna släppa det här på länge nu. Men är man kass så är man. Sen är Olle inte helt okej, och det känns om att det är mitt fel, men kan inte komma på varför det skulle vara det. Bara känns så.
Är lite low och emo, men det är ju inte förrän man nått botten som man kan börja klättra upp igen, so here we go. Pusshej.
 
 
 
 
 

They hate you

2012-11-13 @ 22:07:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Det på bilden hoppade vi idag. Jag sög punkt slut. Har en del ont. Ska sluta tycka synd om mig själv om ett tag. Måste fundera på livet. Varför jag inte vill, kan, ids eller har lust att ta tag i mitt liv. Stanna livet, jag vill hoppa av. Hejdå.
 
 
 
 
 
 
 

Draw a line

2012-11-13 @ 02:35:27 Allmänt Kommentarer (1)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har fixat åt Calle idag och sen ridit ut med honom. Drog till kremma och tillbaka, där gick det att galoppera på
sidan av vägen. Gissar att stigen inte är någon hit just nu. Som vanligt skötte sig Calle, snäll som han är. Han var i alla fall pigg också, det var skönt :) Maria kom ju i lördags och sa att hon råkat boka en resa och behöver hjälp med hästen en vecka, haha. Så jag och Lina ska hjälpas åt att vakta honom. Vi fick göra upp själva hur vi ville göra, så det blev fyra dagar var. Fick ta honom på vår lektion om vi ville, så det ska L få göra. Hon tycker nog det är roligare än vad jag gör, rider hellre ut honom. Och ja, plus att jag ju har Uffe på min dressyrlektion och hopplektion :)
 
 Som sagt, red Uffe på min lektion. Han var lite jobbig i början, tog inte halvhalterna osv. Men det tog sig tillslut. Skulle göra fram/bakdelsvändningar på små fyrkanter. Det funkade åt ena hållet, men sen när han skulle flytta för vänsterskänkeln hände inget. Han var så söt när han inte fattade ;) Så Anneli kom och hjälpte putta på honom från backen och då började han förtstå mera. Men det är något han behöver träna mer på, hehe. Sen i slutet galopperade han på riktigt fint, när han fick flärra på lite med långbakbenen. Måste trycka rumpan ner i sadeln mer hädanefter, så man får med bakbenen som är en kilometer långa. Känns lite fel ibland att som sitta på en femåring, (vill ju gärna köra med djuplättsits + sadeln inbjuder till det) men han tål det.
Får se om det blir hoppning imorrn för oss då. Blir spännande i så fall.
 
Fick förresten mitt simkort till iphone idag. Så var nöjd över att få byta telefon nu. Men tror ni det funkar? Nej, såklart inte. Då har Jossi glömt att den är låst till Tele2/Comviq. Hon har ju det, alla hennes vänner i södern har det. Men ingen här i norr har fan det, och det funkar dessutom kasst här. Blä, så då måste jag antingen byta operatör eller låsa upp mobilfan för massa pengar. Kan inte ens diskutera med pappa om han är villig att sponsra eller vad han tycker, för han är i Brasilien i tre veckor. Dålig tajming!

A way around the dangerzone

2012-11-11 @ 16:28:11 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Fixade i stallet på lördagen, sen på em blev det samling inför övernattningen och efter det massa fix och don. Det blev en lång kväll med massvis av aktiviteter. Dom hade bland annat en hoppborg. Tycker dom slösar way too much med pengarna, men dom gör ju som dom vill. Minns att på min tid snålade vi i alla fall och köpte nästan bara saker som verkligen behövdes och satsade alltid på att gå med vinst eller lika vid aktiviteter ;) Men som sagt, jag har ingen talan i ärendet, haha.
 

Det roligaste på kvällen var nog när vi körde flaggan i nästan hela ridhuset. Alla vi gamla mot barnen. Men dom var så många, så dom äldsta fick vara på vårat lag så det skulle bli mer lika. Och jävlar vilken rulle det vart. Dom små är som vesslor som far fram och tillbaka. Men vi gamla har jäkligt vassa reflexer efter alla år, så dom kunde inte piska oss, haha. Det slutade med att nästan alla små barn var i vårat fängelse och vi fortsatte hämta skatter. Så vi gamla vann. Det trodde nog ingen, haha :) Sen spelade jag och Jossan lite kubb med några småtjejer.
Som vanligt blev det mycket snack, speciellt innan sovning. Men det är mojsigt ändå. Jag och Soffi sovde på min lilla madrass som packade sillar, men lyckades ändå sova gott, haha.
 
Bytt hage, mockat och spånat till pärlorna. Sen drog jag hemåt och chillaxa. Ska kolla en Johan Falk på datorn och sen se en med mamma på tvn later on. Blir riktigt lugn dag och garra läggdags tidigt ;) Pusshej.

Thank god it's Friday

2012-11-11 @ 15:57:36 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
I fredags red jag först ut med Olle och värsta gänget ;) Soffi, Felicia, Joanna och Evve. Lite skillnad när man nästan alltid rider själv. Olle och Mattur gick först sida vid sida. Dom var så skötsamma och höll hela tiden
samma lugna tempo i både skritt och trav. Det var nästan lättare att rida flera stycken, haha. Hästen kändes typ ännu lydigare än vanligt. Och han var nog jättenöjd att få ha så många kompisar.
 
Sen vände vi i alla fall och så gick alla förutom Evve till hoppbanan för att plumsa. Direkt där så for såklart Felicia i full fart åt andra hållet på ovalen när vi skulle till öppningen så Olle vart avis och pep som attans och taggade upp sig. Sötgubben. Sen galopperade dom andra runt på hoppbanan i djupsnön medans vi bara skulle skritta. Snacka om missnöjd häst, han ville ju också springa. Så han gjorde 180isar och försökte fara iväg framåt och pep lite till. Kunde bara skratta för att han var så charmig. Sen skrittade Mattur med oss, men det hjälpte inte desto mer, han ville ändå springa såååå gärna ;) Längtar tills det kommer ännu mera snö till banan, hehe.
 
 
På kvällskvisten var vi och bakade hos Sofia. Det blev en massa nergerbollar och ännu mer cupcakes. Haha, inte dom snyggaste, men säkert goda. Vi smakade inget, för efter att ha gjort så många är man verkligen inte sugen. Gjorde också nå marschmallow och rosa chokladgrejs.
Myste och kollade Xfactor med Soffi, Fell, Wen, Joanna och så kom Daniel också. Vi hejade på JEM och som tur var fick dom vara kvar :) Sen var alla så trötta så det vara bara hem och hopp i säng. The end.

Beyond everything

2012-11-08 @ 22:34:10 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Hämtade upp Soffi och Evve innan jag for till stallet. Väl där när jag bytte om så sa Gurra att jag kunde få rida Bollove om jag ville. Klart man ville det. Så jag gick och fixade åt honom och hakade sen på Amanda - Pontus och Julia - Smilla. Red ut efter stigen. Nästan till skidspåret och sen vände vi. Ville inte chansa med galoppsträckan då den lär vara hal ännu. Bollis var först lite lagom och sprang snällt på. Amanda kunde till och med trava bakom oss när vi galoppera ;) Men på hemvägen vart det sprutt. Nästan lite busig. Det är så himla mojsigt att rida ut. Och skönt med en rätt lugn häst att rida ut på ibland också ;)
 
  
Fina Bollen en sommar för något år sen.
 
Grejat på i stallet och sen gittade jag hem till filmkväll med mammsen. Har förresten fått iphonen idag. Den var svart till och med, hade för mig att den var vit ;) Ska bara klippa kortet så ska jag börja använda den. Kan inte bestämma mig om jag ska våga fara på en affär och göra det eller vänta till efter helgen så kanske det kommer ett med posten. Vill ju använda den nu, så man vet om iphone är något för en :)
 
Imorrn blir det massa att göra. Vi tänkte köra storbak, haha. Och på lördag är det övernatting i stallet med det ena och det tredje. Kanske blir kul, även om det kändes lite tungt, haha ;) Aja, pusshej.

Some help

2012-11-07 @ 23:30:20 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Kan inte någon tipsa om bloggar man kan läsa? Fast eran egen, eller någon annans. Följer typ .. ingen. Har några på bloglovin, men orkar nästan aldrig logga in där. Så mata på med bloggar ni läser eller tycker är läsvärda, vore guld :) TPF.

Frosty fingers

2012-11-07 @ 23:27:09 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Rätt lugn dag idag. For till stallet på em och longerade Pontus. Försökte också i samma veva lära Amanda så hon ska kunna göra det själv så småningom. Påstår absolut inte att jag kan en massa eller är något proffs, men mitt tänk när jag longerar har då funkat bra på alla hästar hittills :) Och kommer någon med synpunkter eller förslag som verkar vettiga är jag naturligtvis öppen för att prova det med, hehe. Nåja, lilla Pontus skötte sig exemplariskt, som väntat. Tidigare när han jobbade som ridskolehäst så har jag longerat honom och minns att han var väldigt lydig, men när han varit hos sin första fodervärd hade han mest bara härjat och typ attackerat den som longera. Känns som typiskt han grej, men skönt ändå att han var skötsam nu :)

     
Gammal bild på sötnäbben :)
 
Tog sen en skrittur i skogen med Ollebus. Det var kolsvart ute så såg knappt vart vi gick. Såg typ ungefär vars plogkanten på stigen var, men inte desto mer. Börjar bli lite kyligt att rida ut med vanliga ridvantar, så måste börja leta fram rejäla doningar nu. Hatar att vintern för med sig kyla, hatar allt klumpigt när man är och rider. Fast och andra sidan älskar jag att vara ute och rida i snön. Känns mycket lättare att rida på vintern konstigt nog. Eller lättare och lättare, men är svårt att förklara .. Sjukt stolt över Olle i alla fall. Tänk för inte så länge sen gick det inte ens att rida ut själv, då bara vände han, stegra, härja och höll på. Nu kan vi till och med rida ut själva, i kolmörker och på lång tygel. Gullegubben!
 
Försökte snabba mig hem för att hinna greja med lite saker, men inte blev det av heller. Bäst på att skjuta upp saker kan man lugnt säga .. Tjing.
 
 
 

A challange

2012-11-06 @ 23:33:31 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Tisdagens hoppträning är över och alla lever ännu, hehe ;) Tur för mig så var det mest småsaker och mycket bommar på schemat idag. Brukar ju bli mera markarbete och övningar istället för banor nu när tävlingssäsongen är slut. Uffe skötte sig strålande. Han var inge busig alls, lite pigg, men det var allt. Vad skönt. Han är välskolad på hinder märker man, men lite har han nog tappat på senaste. Phu, vad jobbigt det var att rida i alla fall, det där med unghäst är tungt ju ;) Det var kanske inte stiligaste uppvisningen vi gjorde, men vi klarade ju allt med lite småfel här och där. Gäller nu bara att jag hittar honom och lär mig han så blir det nog bättre :) Uffe är då en pärla och verkligen inte dum. Men säger man inget så går han bara. Och sen när man säger gör så, så gör han direkt det man ber honom om.
 

Såhär fula var vi idag, hehe. Printat från film ..
 
Verkar som att det blir han och jag en tid framöver på hoppträningarna också. Det ska bli spännande. Är bara lite orolig över att jag ska förstöra något, men han verkar rätt förlåtande och tålig ändå. Och så småningom ska han ju börja arbeta som ridskolehäst och då är det lika han vänjer sig ;)
Det var i alla fall trevlig, och alltid lite kul med annat och lite utmaningar för en själv. Plus i kanten var också att han kunde ha Nusses sadel, så den kommer vi låna så ofta det går, hehe. "Min" sadel är det ingen idé att prova ens, för den inbjuder skänkeln att åka bakåt och då tippar man lätt framåt. Så den + hoppning är inte bästa kombon. Då hade jag flygit av för jämnan tror jag, haha. Den duger bra till uteritter och dressyr i alla fall ;)
 
Ska kolla lite serier nu. Tisdagar bjuder på massor av avsnitt :) Pusshej.

Feel the earth moving

2012-11-06 @ 02:19:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
 Drog till stallet rätt sent. Borstade Uffe, gjorde lite mer hål i stiglädrena och fixade klart inför lektionen. Så idag fick alltså Uffe gå på sin premiärlektion. Han sprang på som han inte gjort annat. Han smälte in ;) Så han var duktig och skötsam, det var trevligt.
Bara andra gången jag dressade med honom, men han är så okomplicerad och vänlig. Får hitta lite mer knappar och bygga på kondisen litegrann så blir det nog finers. Det kommer nog inte heller bli några problem när han ska börja arbeta heltid på ridskolan heller. Lär bli en favorit för många tror jag. I alla fall om han håller sig någolunda som han är nu :)
 
Glömde ju skriva tidigare att jag ska börja rida honom på min lektion varje vecka och så tillsvidare. Och imorgon ska vi prova hoppa lite. Vilket han inte gjort sen han kom hit. Får ta och hålla i mig hårt, orkar inte hålla på att trilla av flera gånger, haha. Men måste nog räkna med ett par avfallningar imorrn dock, med min taskiga ridning och hoppförmåga, hehe ;) Tråkigt att Timpen är halt på nytt, kommer sakna honom på tisdagarna. Min bästa hoppkompis.
Well, nu måste jag sova, godnatt.
 
 

Take no prisoner

2012-11-05 @ 15:44:58 Allmänt Kommentarer (1)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Tagit det lugnt mest hela dagen hittills. Var ut och promenerade med Dogge en sista gång. Sen kom pappa och hämta upp honom. Så nu har dom båda farit hem. Tråkigt. Kommer kännas tomt utan hund. Det är så mojsigt att ha någon att gå ut med, någon som myser med en i sängen, någon som agerar fotvärmare, någon som alltid hänger med vart man än går. Lilla gossen.
 
Ska nog snart kanske börja bege mig mot stallet. Fast har inte bråttom, rider inte förrän 20.00. Så kanske redigerar klart alla dressyrbilder innan. That's that, tjing.

Million voices

2012-11-05 @ 15:36:06 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Höll på glömma bort denna bild. Sötaste ungen i stan, Meja. Hon är bara för frän. Här har hon tagit på sig Amandas säkerhetsväst och har ridspöet i högsta hugg. Behöver väl inte ens nämna att hon inte var så rörlig just då, haha ;)
 
 
 

You bring me to my knees

2012-11-05 @ 15:32:11 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Varit i stallet hela helgen i och med att det varit klubbtävlingar båda dagarna. På lördag hade jag utsläpp, och efter det gjorde jag färdigt åt djuren litegrann. Hjälpte också att knoppa Pontus, Fia och Balance. Sen har jag fotat en massa folk som bett mig. Faktiskt mycket roligare att fota nu när dom lagt in spån i ridhuset. Det lyser upp jättemycket och då är det tusen gånger enklare att få bättre bilder i ridhus. Sen var jag nere och fotade, då blir det snäppet vassare bilder :)
 

Två dressyriga jag hunnit redigera. Amanda och Pontus, Sara och Balance :)
 
Red ut med Valle efter stigen. Han var sjukt pigg. Glad över att få galoppera ute. Försökte galoppa så lugnt som möjligt, men det tyckte han var onödigt tillslut så fick kämpa litegrann ;) Fina hästen. Sen kom Lo hem tidigare än väntat, så lämnade Patsy och Olle till henne :)
 
Två hoppiga jag hunnit redigera. Emma och Bella, Amanda och Pontus :)
 
I söndags var det hoppning och stod nere på banan och fotade nästan alla ekipage tror jag. Allt från dom små barnen i lägsta klasserna till dom stora människorna i högre klasserna. Men som sagt, det var roligt och enkelt när spånet gav så mycket ljus :) Hjälpt till och donat med kusarna litegrann efteråt. Fotade även Soffi när hon dresserade på em.
 
Soffi och hennes fina Mattúr :)
 
Och tack alla som hjälpt till att ha Dogge ihelg medans jag fotat och sånt. Guldvärt! Han tycker det är så roligt att härja runt med alla tjejjor :)
Ej att förglömma, duktiga Denice och Mulle vann faktiskt silver på inomhus SM ihelg. Slagen med några ynka hundradelar. Det är mäktigt som bara den. Jäkligt coolt och kul att Norrland fick glänsa lite extra och visa framfötterna ;) Ciao.

Running free

2012-11-02 @ 23:15:37 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Apropå ingenting. Haha, One Direction på Xfactor .. Man hör ju knappt vad dom sjunger för alla tjejer är helt galna. Jag gillar också 1D, dom är fab, men ändå, hihi. Äääälskar när dom pratar i alla fall ;)
 
Fast det var inte det jag skulle skriva egentligen. Såg ett klipp på nyheterna när en kille kvadda. Har alltid tyckt parkour är rätt ballt osv. Men när man ser klippet inser man hur jäklar galet det är egentligen. Ni bör se det .. På det andra klippet är det bara någon grym kille jag hitta. Mäktigt.
 
      
   
 
Nu ska jag ladda kameran och dra en dusch. Sen är det bara hopp i säng. Godnatt.

I wonder how

2012-11-02 @ 22:22:20 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Släppte ut Olle vid nio. Han låg och sov när jag kom så mockade en box medans jag väntade på att han skulle vakna. När jag stod och studerade honom så hade han hakan platt mot backen, blundade och drömde. Drömmer ens hästar? Sådär som hundar brukar göra. Hans näsa och öron for i alla fall åt alla möjliga håll och sen plötsligt blev han jättearg och tuggade som att han bet någon. Och allt medan han fortfarande hade hakan platt mot backen och blundade. Haha, så förbaskat söt var han i alla fall :)
Gjorde klart all mockning och mat innan jag tog paus och for till affären och handlade med morsan.
 
 
Sen började jag med att rida Pärry. Vi for ut efter stigen och skritta och travade ensamma. Trodde det skulle vara kasst underlag med tanke på att det vart rätt varmt, men det var inte alls så farligt. Hon var duktig och skötsam för det mesta :)
Sen hade Amanda borstat klart Valle till mig så jag skulle hinna rida i stora mellan lektionerna. Så red en stund där med honom. Gick inte lika bra som sist, hittade inte riktigt tillbaka till samma känsla i galoppen. Kanske för att jag inte var ensam i ridhuset nu, då får man prestationsångest. Nånå, han är ändå alltid fin :)
 
Och sen red jag Olle och han var jättefin och lydig. Riktigt rolig att rida. Ville nästan inte sluta. Men hoj, vad sur han kommer bli sen när hans matte kommer hem och ska rida igen. Han har ju haft semester, hehe.
 
Imorrn blir det upp tidigt igen. Har utsläpp och så är det klubbtävling i dressyr. Ska inte tävla, men lovat av fota folk och knoppa några pållar om jag hinner. Får se vad mina hästisar får göra. Rider antingen ut eller så får dom vila, beror på vad som händer och sker :) Fick just höra att jag har hunden också, jäklars, får se hur det löser sig. Tror han åker hem imorgonkväll också .. Aja, tjingbaj.

Sneaky little fly

2012-11-02 @ 01:17:17 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Faktiskt varit ute och käkat middag på thai med pappa, faster och hennes man. Pappsen bjöd (och tankade även min bil full, yay). Råkade nog ta fel maträtt idag. Brukar alltid köra samma, men vart osäker på vilken det var då det alltid är Soffi som håller koll åt mig, haha. Den jag tog idag var i alla fall sjukt stark. Nästan så det blev för mycket. Men det var trevligt i alla fall :)
 
     
Sötelito. Slängde av mig jackan för att gå och byta tröja.
När jag kom ut från mitt rum hittade jag detta, gullebulle ♥
 
Sen när jag kom hem gick jag ut med Dogge. Tänkte bara kvällsrasta en snabbis, men när vi väl var ute så var det så skönt. Hade ingen jacka, bara hoodie, mössa och vantar. Tror det var nollgradigt ute, kanske till och med någon plusgrad. Gick mitt i skogen där dom börjat förbereda skidspåret, så det var lite hårdare och packat där. Vi tog oss rätt långt innan vi vände och tog oss ut ur skogen och gick hem efter vägen. Galet härligt. Så får vintern gärna vara, snö på backen, inget i luften och så typ nollgradigt :) Snart ska Doggis åka hem, så får passa
på att mysa med honom nu.
 
Bästa Amanda har ju som sagt varit hundvakt åt mig i stallet flera dagar och i flera timmar. Bara så att jag skulle kunna rida och motionera alla hästarna. Dogge var nog nöjd, för Amanda har nog nästan mer energi än honom när hon flänger runt, haha. Så tänkte bara säga att hon får en stor guldstjärna i himmelen :) Ciao.

Locked out of heaven

2012-11-02 @ 00:49:49 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Fick oss lite sovmorgon idag och kunde fara till stallet vid halv elva. Mockade boxarna och spånade, bytte hage och greja på. Vallsor fick sen springa på lina, han var givetvis fin som vanligt. Han tyckte dock inte om när det droppade på honom från taket, haha, och inte heller när det lät i Emmas täckisar när hon sprang. Sötnöt Valle :)
Patsy fick sig äntligen en ridtur. Hon var pigg och glad. Hon tog med sig Pontus och Amanda på släptåg efter ridstigen. Lill Pärran, hon är bara för söt :)
 

                                    Två gamla longerbilder på Skrutten :)
 
Snabbade mig sen att göra klart Olle för att hinna ut innan det blev mörkt. Det hann dock börja skymma, men det funkade i alla fall. Han var så nöjd när han fick spurta fram genom snön äntligen. Värsta glädjen när han fick galoppera, haha :) Han såg förstås lite spöken i skogen här och där, men annars var det mest rakt fram som gällde. På galoppsträckan fick han såklart galoppera och han drog på. Hade inte mycket att säga till om när han matade på. Fick ta i för att bryta av. Som tur är så är jag rätt smart och tänkte till. Brukar vara rätt blött på flera ställen efter sträckan, så gissade att det nu skulle vara rejält med is under snön. Skrittade därför försiktigt vid dessa ställen med råge. Men ändå så halkade Olle som Bambi och låg nog nästan ner en gång innan han tog sig upp. Snacka om att jag måste ha följt med i rörelsen som ett smäck, för jag var som som klistrad hela tiden. Lilla gubben tyckte inte om att halka så han passade på att galoppa iväg när jag tappade ena handen om tygeln. Sen när kusten var klar så fick han galoppera igen. Än en gång kunde jag inte minska eller så utan bara bryta av efter att ha fått ta i. Vette tusan om det gick snabbt eller inte, men han for som en dåre i alla fall. Det var nog skräckblandad förtjusning för hans del. Och ja, han är verkligen en dåre den där Super Olle, hoj vad jag gillar han ;)
 
Fixade med täcken till Pärry, så imorrn får alla tre hästarna gå ut från morgonen. Eller far kring 8-9 nångång och släpper ut O, och kollar så han inte härjar i hagen han får låna :) That's that, tjing.

You make your own happiness

2012-11-01 @ 00:58:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Började dagen med att rasta hunden innan jag for till stallet kring 9-tiden. Planerade om hela dagen så jag skulle få mer tid på morgonen. Eftersom det kommit så mycket snö kunde Patsy gå ut i sin egen hage idag, så släppte ut henne när jag kom. Borstade sen Olle och så begav vi oss till ridhuset för ett dressyrpass. Han var jättefin! Det gick asbra och kan nog bero mycket på att jag fokusera rätt mycket på mig själv och vad jag gjorde. Det gav verkligen resultat och allt bara var på plats och det kändes grymt :)
 
                                       Bara massa riktigt gamla bilder idag :)
 
Hann vara och hämta hunden och mocka två boxar innan hagbyte. Borstade sen Uffe och dressade med honom. Har ju bara ridit ut han innan så skulle mest bara känna på honom osv. Det gick helt okej bra. Hästen skötte sig och var duktig. Ska bli spännande att rida han igen och följa hans utveckling :) Han är ju trots allt bara fem år.
 
                           
Uffe hos förra ägaren/uppfödaren.
 
Mockade sista boxen innan jag bortsade Valle och red dressyr med honom också. Jävlar vad bra det gick. Tänkte fortfarande mycket på mig själv, vinnande koncept ;) Tror aldrig vi har galopperat så bra som idag. Shit alltså vad vi fick till det, så jäkla härligt. Extra skönt när det alltid annars är galoppen jag är sämst i. Fina, fina häst :)
Så jäkla nöjd över att jag red så jävla bra på alla hästarna och att dom var så fina allihopen, speciellt Valle och Olle. Hade kunnat vara bättre på Uffe, men godkänt ändå. Kunde typ inte sluta le och vara glad ens efter att jag suttit av, flög som omkring på rosa moln, hehe. Det behövdes verkligen en bra riddag, har ju kännt mig så värdelös på senaste ..
 
Perfekt att det var teori på flera lektioner idag. Så jag behövde inte stressa för fem öre för att hinna vara i ridhuset. Fick dock vänta en timme tills jag kunde motionera Pirro. Så under tiden smorde jag en massa grejer.
Patsy vilar fortfarande från gjord, så hon fick springa på lina. Vilken knas. I skritt och trav i början gick det bra, men sen när hon skulle galoppera skotta hon bara på, jämfota och vildade sig. Hon pep till och med. Sen när vi hade återfått ordningen och skulle skritta av på lina litegrann så vägrade hon gå. Tyckte det var helt onödigt att skritta runt själv. Funkade inte att kasta sand, slå henne på rumpan med linan, knuffa på henne, smacka, slå på mig med linan för att få ljud. Vilket hollo. Hon gick bara om jag gick med henne, haha. Fick kämpa ett tag, men vann såklart och då var i alla fall jag nöjd ;)
 
 
Kvällsmockade för tredje gången innan jag drog mig hemåt.
Imorgon blir det lite lugnare på ridfronten, bara två stycken ut. Ska fasen galoppera i nysnön, jäklars vad härligt :) Måste sova nu, pusspuss.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide