Louder than a lion

2014-01-31 @ 21:52:48 Allmänt Kommentarer (0)
Kolla vad jag hittade .. En film på PS när hon var en liten skrutt, bara 3 år. Still cute though ;)
 

Dancing through friday

2014-01-31 @ 21:00:00 Allmänt Kommentarer (0)
Skönt med fredag, skönt att det var lite varmare ute.
Har hjälpt att flytta över Mattur och greja på med saker åt han. Och passade också på att serva Lo litegrann. Mockade åt Patsy som gjort bomben i boxen, haha. Men svällde lite stallpellets åt henne, så hoppas det blir mer lättmockat och att hon helst också chillar med stöket ;) Borstat Olle och myst lite med honom. Snällare och goare häst går väl knappt att hitta, han har verkligen ett hjärta av guld. Borstade också PS innan jag for hem, hon såg ut som en zebra med sina svettränder blandat med spån. Förstås myst med henne och Valle också, det går ju inte att inte göra det när man väl är där.
 
Lilla prinsessan :)
 
Ska och fota lite hoppträning imorgon. Kan förhoppningsvis experimentera med lite inställningar nu. Inte för att någon annan än jag själv bryr mig om kvallan osv, haha. Om jag ids sen ska jag småfixa i alla fall Patsy så hon är stylish till kommande tävling. Tänkte det är lika att klippa hår i god tid så hinner det växa och jämna till sig lite i alla fall innan det gäller ;)
 
Kollar lite Fångarna på fortet right now, det är ju Gällivare vs. Tärendö ;) Sen serier och efter det hopp i säng. Tokigt trött, gäsp. Hejs.

The sinking night

2014-01-30 @ 23:39:15 Allmänt Kommentarer (0)
Känner mig rätt less på denna kyla nu. Trodde det var varmt idag, men snapchat lurade mig imorse.
Hade i alla fall ett möte på fm. Sen drog jag till stallet och grejade på. Skulle ju klippa Valle, men han var nästan ett hopplöst fall för dagen. Lotta hade ridit han väldigt svettig tidigare och sen hade han rulla sig till en kokosboll och när pälsen torkade var den åt alla håll och kanter ;)
 
Men då passade jag på att kalka och lägga ut mattorna i en box och sen spånade jag och flyttade över alla grejer. Och sen fick prinsessan flytta in. Hon verkade väldigt nöjd och glad över en större lägenhet, hehe. Och hennes granne var helt okej till en början, vi får se vad hon säger när hon vant sig med honom ;) Skönt att ha alla i samma stalldel. Fast en nackdel är ju att hela högen vill ha mest uppmärksamhet, så fort dom ser att man pratar med en så blir dom andra avis. Och PS snackar rätt mycket och talar direkt om för en om man glömt henne. Hon är så söt med sitt gnäggande :) 
 
Tog itu med Olles man innan rakningen för kändes inte så kul att stå sen med massa små hästhår innanför kläderna och greja på. Fast lillebror var väldigt missnöjd med manryckning, han är ju dock så snäll så han lutar ju bara huvudet åt ena hållet för att visa sitt missnöje ;) Men det gjorde ju att jag inte såg om det blev rakt eller inte, haha, så gick bara igenom kalufsen lite snabbt. Både kortare och tunnare, men får nog kanske ta en omgång till senare.

Borstade igenom Vallsors päls med magicen och mjuka borsten, då blev den nästan normal.Och tillslut rakade jag han. Min plan vara att börja med frambenen och däremellan eftersom han inte tycker det är så kul när man tagit allt annat och tålamodet är slut. Gick ju smidigt tills maskinen inte ville ta som jag vela, för det var så mycket päls. Då var jag tvungen att vrida och vända och dra i skinnet för att få tag på håret och såklart råkade jag hugga honom. Åh, får så ont i hjärtat när jag råkar göra det. Väluppfostrad som han är rycker han ju bara till ytterst lite och kollar sen på mig med förvånade och lite småledsna ögon. Så jag skippade den delen och hoppades att jag skulle få ta där senare. Resten gick bättre, så avslutade där framme, men tog inte noga alls. Råkade såklart hugga han där igen ändå, så han var nog inte så glad på mig stackarn.
Tycker rakning är helt okej, förutom när man måste ta mellan frambenen där det är så veckigt, som längst ner i virveln där bak, när man måste få jämna linjer på båda sidorna och när maskinen blir varm. Är ännu lite mer kinkig med värmen på mina tre, hehe, så blir många kylpauser ;)
 
Ska dra till establo imorgon och på lördag också. Så det blev en rätt hästig vecka igen, hihi. Men svårt att hålla sig borta ibland. Tjing.

Fashionably late

2014-01-29 @ 17:15:00 Allmänt Kommentarer (0)


 Börjar vara lagomt less på min bil. Känns som att den aldrig bara kan gå snyggt och felfritt. Kan det inte bara bli varmare så jag får använda den. Min plan var ju att dra till stallet och börja göra bort lite av mina uppgifter, men såklart startade ju inte bilen. Och eftersom jag inte måste till stallet så blir det hemmadag igen. Fryser alldeles för mycket för att gå idag. Men fan, hade ju planerat allt så bra. Nåväl, för väl göra det imorgon då. Har ett möte på förmiddan som jag ändå måste till så på något vis måste jag ju ta mig överallt då.
 
Så nu får jag väl roa mig med filmer och serier under ett gäng filtar. Fattar inte hur det är möjligt att frysa så mycket inomhus .. Det är ju inte precis så att vi har kallt här hemma. 
 
Har faktiskt börjat kolla OC igen. Följde den då när den var ny, men det var ju tusen år sen, så tänkte refresha lite. Hade ju tänkt kolla OTH, men minns en massa av den, men minns inte vart jag slutade = känns jobbigt att börja kolla om ända från början, haha ;) Well, have a nice day.

Heading for complete disaster

2014-01-28 @ 21:30:46 Allmänt Kommentarer (0)

Tog ordentlig sovmorgon idag. Bestämde mig för att det här var en dag som jag inte skulle göra något alls på ;) Det är faktiskt skönt att då och då inte ens ta av sig pyjamasen eller gå utanför dörren, hehe. Men imorgon ska jag dra till stallet och göra bort lite hard work.
 
Och apropå inlägget igår så kan jag ju förtydliga att jag inte tycker mindre om personen i fråga bara för att den kanske gör sånt. Bara det att såna grejer inte faller mig i smaken, precis som att någon föredrar guld och andra silver osv.
 
Hade ett typ citat från Jens F på hjärnan, så letade reda på det så kanske det blir tydligare hur jag tänker. Den och andra bra bilder med smarta ord finns på Ryttarinspiration på facebook, så tycker ni ska följa den sidan :)
 
Nu jävlar ska jag försöka göra klart lite av helgens bilder, tror faktiskt jag mejlat dom flesta. Brukar glömma bort dom efter ett tag om jag inte tar itu med det direkt. Så folk, glömmer jag dig så är det alltid bra att påminna mig massa gånger, hehe. Tjinghej.

Sing about everyone that you left behind

2014-01-27 @ 22:37:49 Allmänt Kommentarer (0)
Känns inte som måndag, har typ gått runt och trott det är onsdag hela dagen, haha. Så hoppas denna vecka springer iväg fort. Har inte desto mer inplanerat för denna vecka. Ska raka Valle och borde i samma veva rycka Olles man, så dom blir färdigstylade hela högen. Och så har jag blivit bokad som fotograf när det är hoppträning ihelg.
 
Fotade massa klubbtävling igår igen. Blev dock förvånad över hur många som gormar på sin häst. Ja, typ skyller på den högt och tydligt så hela läktaren också hör. Tycker faktiskt det är lite pinsamt, ett big no no för min del. Hästen hör när man viskar, så tycker man kan hålla sig till det vare sig det är bra eller dåligt man har att säga. Hade själv en period då jag alltid högt sa typ förlåt åt Timpan när jag klantade till det på hinder osv, det bara kom ut. Men fick skärpa mig och rida istället och det blev mycket trevligare sen.
 
Och negativa människor, puh. Alla har dåliga dagar ibland, men man varken utvecklas eller blir bättre om man går runt och säger att man inte kan rida och är värdelös. Och det är ju himla tragiskt om man måste söka uppmärksamhet på det sättet. Lite samma där, been there done that, men med en dålig inställning står man bara still och trampar. Nu har jag lärt mig att fokusera på det som varit bra, men samtidigt lägga det sämre bakom örat så jag kommer ihåg vad jag behöver förbättra så jag kommer vidare. Och som sagt, alla har dåliga dagar/perioder ibland, men efter regn kommer solsken.
Tror inte många fattar hur viktigt det mentala faktiskt är. Försöker ibland förklara hur man kan tänka istället, men det är inte alltid så lätt att få det att gå in, hehe ;)
 
Två små från helgen ..
 
Idag har jag gjort bort en massa ärenden med mami. Sen var jag och käkade med Flis och Soff. Efter det drog vi till stallet och rengjorde Matz blivande box från topp till tå och fixade med lite lappar osv. Var också och förde över lite grejer mellan stallen. Ska bli så trevligt att dom byter stall :)
Är faktiskt värsta stallsugen, så kanske drar dit imorrn igen ;) När jag tänker efter har jag ju en del att göra där, men kan inte göra allt på samma dag så måste försöka sprida ut det lite snyggt. Ska dra igång en film för ovanlighetensskull. Sen om jag orkar ska jag kolla mina serier. Pusshej.
 
 

Like a monkey in a suit

2014-01-26 @ 00:21:39 Allmänt Kommentarer (0)
Blev en lång stalldag idag, men det var skönt. Knoppat lite häst och fotat lite ekipage på klubbtävlingen. Många fina rundor, ska bli spännande och se om dom kan hålla det tills dom riktiga tävlingarna börjar :)
Och apropå fotandet så var det så underbart med dom nya lamporna. Först tänkte jag att det kanske inte var så stor skillnad ändå, men när jag kom hem och jämförde lite snabbt så är det som natt och dag. Ska bli kul att få experimentera lite med inställningarna vid senare tillfälle och se hur mycket man kan ändra på. Kanske till och med kan fota med mitt teleobjektiv om jag har tur.
 
Underbart söta och snälla Wilmis blev så stilig i knoppar ;)
 
Faktiskt hunnit mocka också till Kungen och såklart pussat ihjäl mina loves. Var sen med på tävlingsryttarmöte eftersom jag ändå skulle vänta på Emma och Sara. Såklart var jag tvungen att yttra mig där lite, så hoppas någon tog åt sig lite i alla fall ;) Sen har jag handlat, hämtat ut paket och hämtat Carre från jobbet. Tänkte kanske dra igång två avsnitt av två olika serier innan jag kryper under täcket, så gonatt.
 
Två snabba, har inte hunnit fixa klart desto mer från idag :) 

Slamdunk

2014-01-24 @ 21:35:57 Allmänt Kommentarer (0)
Var och kollade basket nyss i Sporthallen, LF mötte Uppsala. Sist jag var där och kollade elitbasket var när dom fortfarande hette Plannja. Då var man väl lite mer insatt än man är nu, men lika kul ändå. Har ju basket i blodet, så klart man måste hålla det lite pumpande ;) Nämen, det var faktiskt nästan i klass med hockey. Eller så är det bara att allt live blir bra, haha. Sen hade jag ju mamma på sidan så hon kunde sätta mig in i regler osv. Det blir helt klart mycket mer intressant när man lär sig varför saker händer när dom gör saker. Haha, lät lite luddigt kanske, menar att ju mer insatt man är desto bättre blir det ;)

Valle är ett stort basketfan, han har till och med en Plannjahalsduk ;)

Hade jag fått spola tillbaka tiden så hade jag lätt börjat i en lagsport. Tänk alla resor, matcher, gemenskapen. Synd man missade allt sånt. Det är väl nackdelen med ridsporten. Eller ja, har man egen häst och cash så är det väl lite liknande, men annars far from it.
Spelade visserligen basket när jag var liten i flera år, men som sagt, vi var rätt små då och spelade inte på en så seriös nivå. Sen tog hästarna över .. :) Och ja, om jag nu skulle få rewinda livet hade jag kanske inte valt basket, känns kanske som att det är en fördel om man åtminstone är över 160 cm så man når någonvart ;)
 

Take a ride in my starship

2014-01-24 @ 14:17:00 Allmänt Kommentarer (0)
Thank god it's Friday! Sjukt nöjd för jag har gjort bort ett samtal som jag skjutit upp rätt länge. Och det blev ett bra samtal också, så nu är jag pepp. Sen borde jag ju passa på att göra bort lite andra småsaker, men det är ju inte så kul så skjuter på det lite till ;) Tänkte kolla mina fredagsserier nu så behöver jag inte göra det ikväll = gå tidigt och sova. Det är ju klubbtävling ihelg och då behövs man för knoppning och förevning. Har en fotouppgift också som jag tänkte kirra medans. Har en idé på hur jag vill få till det, men sen om det funkar i praktiken får vi se ;)
 
Och ikväll ska jag och göra något som jag inte gjort på länge. Det ska faktiskt bli skoj :) Vi hörs.
 

Bottles on deck

2014-01-23 @ 19:37:15 Allmänt Kommentarer (1)
Redan torsdag, thank god att veckorna går fort. Igår kunde jag inte somna, låg flera timmar och vred och vände. Tillslut la jag mig med huvudet i fotändan och då somnade jag direkt. Sover alltid bäst åt fel håll ;)
 
En sak hann jag fundera över .. Är det fler än jag som brukar känna sig jätteskyldig när hästar blir skadade eller halta? Alltså det händer mig ständigt. Har jag ridit en klubbis på måndag och den blir halt på onsdag så är jag helt säker på att det är mitt fel, rider och tar jag hand om en privathäst och den blir halt en vecka efteråt så är jag helt säker på att det är tack vare mig. Ja, till och med om jag har en häst en dag och den kommer in från hagen med sår så känns det som att det är mitt fel. Och skulle hästen bli skadad eller halt direkt eller dagen efter att jag skött om den eller ridit, då är det ångest på hög nivå kan jag lova. Sjukt störigt. För hur kan det ens nästan vara mitt fel om hästen klivit på sig själv med broddarna i hagen? Men det hjälps inte, det är alltid som första tanken. Wicked mind, hoff, känns ju lite onödigt att gå runt och ha ångest i onödan ;)
 
Saknar sommarn, speciellt när det är såhär jävla kallt ..
 
Haha, aja, annars händer inte alls mycket idag. Ska kolla mina serier och sen Djurskyddsinspektörerna på tv. Alltså tror inte jag fattat hur många djur som verkligen blir vanvårdade och far illa osv i Sverige. Bara sett ett avsnitt av det programmet, men tycker det var bra. Man får upp ögonen på vad som händer och så får man även se att alla inte är elaka djurplågare, det blir bara lite fel ibland. Om jag nångång skulle skaffa typ hund, hade jag lätt kunnat adoptera en som blivit omhändertagen. Well, that's that, tjing.

There's nothing to do when it comes to you

2014-01-22 @ 22:40:00 Allmänt Kommentarer (0)
Lyckades inte somna allt för tidigt igår och såklart vaknade jag en timme innan väckarklockan. Så när siffrorna på klockan bara stod på 05.00, då kändes det aningens tungt. Men vaknade just i en asbra dröm, så försökte komma ihåg den och samtidigt somna om. Inget av det gick så bra dock ;)
 
 
 
Var i god tid i stallet och hann just börja täcka privatisarna när Sara kom och hjälpte. Så jag och Sara täckade alla privathästar, släppte ut alla och mockade till hela klubbstallet (vi lämnade 4st så Mats skulle ha något att göra sen), och allt det innan kafferasten som är klockan 9. Förstår ni hur effektiva vi varit?! Och eftersom det var kallt var klubbisarna inne så vi satte dom hagvis i ridhuset medans vi mockade åt dom. Och menar, bara det tar ju extra tid, typ när man måste gå längst bort och hämta dom eftersom ingen vill komma frivilligt ;) Är väldigt imponerad av hur blixten vi var. Så mycket brukar inte hinna bli gjort ens när man är fler människor.
 

Haha, satte Uffe i ridhuset medans vi gick och drack lite. Han fattade ingenting och stod och tittade över sargdörrarna när vi gick. Sen när vi kom tillbaka så stod han där igen och bah hallå, varför har ni stängt in mig här ;) Hur söt kan man bli.

Skjutsade sen Sara till hennes vanliga jobb och körde Carre dit hon skulle. Efter det vattnade jag hela lilla ridhuset. Det tycker jag konstigt nog är ganska kul, men att rulla in slangen är det tråkigaste för den är alltid blöt, sandig och knölig, haha. Och jo, jag brukar vattna med rosa vatten, det blir lite roligare så ;)
 
Fick sluta efter lunch när vi tagit in dom flesta hästarna, för det fanns inte så mycket mer att göra för mig eftersom vi vart så effektiva på morgonen. Var och köpte vin till Carre. Sen skulle vi ta en liten powernap, då var klockan 14.00, jag vaknade strax innan 20.00. Så en 6 timmars pn råkade det bli, skönt som fan dock, haha. Så nu blir det seriedags :)
 
Svar på kommentar: Valle, Olle och Patsy är mina stjärnor, guldklimpar, pärlor, hjärtan, bästisar, lyckopiller and so on :)

Your tears don't fall, they crash around me

2014-01-21 @ 22:04:32 Allmänt Kommentarer (1)
Började min dag tidigare än vanligt. Men oftast känns det så onödigt att kliva upp om man inte har något speciellt att göra. Hade ju en plan att jag skulle dra till stallet och fixa Valles päls och kolla lite hoppträning. Men chicksen skulle och fika så följde med dom och gjorde bort frullen då. Längtar tills vi kan ha filmkväll och snacka lite mera skit ;)
 
Tänkte sen att jag skulle få med någon till stallet, men ingen skulle dit, så skippade också. For och handla till mamsen och sen när jag lämnade av det hade jag ingen lust att vara hemma. Så for till stallet ändå, hehe.
Pussade extremt ordentligt på mina stjärnor. Blir alltid så glad av att se dom, sjuk kärlek till dom. Lovade dom också att jag skulle komma och rykta någon dag. Tror inte dom fått lång, ordentlig och kärleksfull rykt på länge. Kollade också lite hoppträning innan jag drog hem igen.
 
Bild från en tidigare träning ..
 
Just kollat klart handbollen. Alltid lika tråkigt att se sitt land förlora. Ingen kul match att kolla. Är väl egentligen inte största handbollsfanet, men när Sverige väl spelar är det alltid kul att se. Och ju mer insatt man är och lär sig reglerna, desto roligare är det ju att följa. Men det ska vara hockey om man får välja ;)
 
Ska kolla mina serier, sen försöka lägga mig i tid. Ska och jobba imorgon, så bäst med massa sömn för annars kommer jag dö litegrann. Hoppas verkligen att det inte är kallt .. Tjing.

Tonight I'll fly like a canonball

2014-01-18 @ 13:00:00 Allmänt Kommentarer (0)
Nog saknar man ibland att brassa den här rallybilen på hoppträningarna :)

 

Cold as ice

2014-01-18 @ 02:19:21 Allmänt Kommentarer (0)
Såg just att ett av mina inlägg från tidigare aldrig postades. What liksom? Gjorde ju ett med mina favoritbilder från ishotellet. Minns inte om jag gjorde just det inlägget tidsinställt, men ändå, det är spårlöst borta nu. Kanske är efter, men hittar det inte i alla fall. Så får väl göra om ..
 
 
 
 

Only to say I told you so

2014-01-18 @ 01:42:34 Allmänt Kommentarer (0)

Igår var jag tandläkarassistent och fixade med nästan alla klubbisar. Dom flesta hade fina tänder och är riktigt imponerad av hur många man kunde ta utan lugnande. Passade sen i slutet på att ta Valle och Patsy i samma veva. Faktiskt rätt intressant att höra, se och hänga med. Och Ingrid är väldans trevlig :)
Snorpis matte var ännu sjuk så tog hand om honom. Blev ett stycke longering då. Fick en arbetsbeskrivning och i den stod det bland annat att spö inte behövdes. Hade för mig att jag hört att den var vild, så förberedde mig på det. Men jag fick istället smacka och arbeta som attans för att han skulle hålla farten. Haha, Lo gick förbi på läktarn och garva och sa att jag verkade ha lugnande effekt på honom också ;) Men det är ju bra, hehe.
Har haft skoj med Nobbe, han och jag har samma humor så vi har väldigt trevligt ihop ;)
 
 
Idag har jag bara haft kvällsfodring med Mandis. Jag är ju hennes extramamma ibland. Jag menar, hon har ju sitt efternamn efter mig också ;) Vi är ett bra team och får det alltid att gå snabbt och enkelt. Sen hade vi så mycket att snacka om så kom väl hem en timme senare än planerat eftersom vi satt i bilen utanför hennes hus hur länge som helst ;)

I jumped the fence to the other side

2014-01-18 @ 01:37:46 Allmänt Kommentarer (0)
Har faktiskt tänkt blogga varje dag den här veckan, men har inte orkat. Har jobbat osv så varit trött på kvällarna och somnat supertidigt. Men den som spar, han har ;)
 
Min häst och ridpaus har ju inte riktigt gått enligt planen denna vecka. Vem försöker jag lura egentligen, once a hästnörd, always a hästnörd ;) Nä, men har ju som sagt jobbat lite extra i stallet och sen hjälpt Anneli med hennes häst när hon varit sjuk. Men det är helt okej, har varit mysigt. Det blir som helt annat ändå.
 

I söndags kände jag att det var dags att frisera lite hästar eftersom jag sagt att jag ska göra det ett tag nu. Så ryckte manen på Chico och klippte Saphir, Patsy och Bibbis när jag ändå var i farten.
 
Och på måndagen ryckte jag in som Nobbeskötare mitt i allt. Så när jag ändå var i stallet passade jag på att raka både Patsy och Olle som hade fått bumbipäls. Ska ta Olles man och Valles päls inom en snar framtid.
 
Nobile är en skojig typ som älskar att slicka och hålla i saker ;)

På tisdag jobbade jag i stallet och hade Nobbe igen. Han och jag tog en tur i ridhuset. Årets första ridtur alltså, nästan så man var lite nervös att sätta sig i sadeln igen ;) Nä, men det känns som att det var ett bra tag sen sist. Snorp var i alla fall en gentleman, så no worries där inte.
 
Onsdag fortsatte jag och Nobbs att hänga. Började i alla fall med att longera Mangis en stund i ridhuset. Hon hade varit lugn som en kossa innan, men såklart passade hon på att köra rodeo med mig. Nåja, hon är ju en fin dam så hon drog ju aldrig i linan när hon flippade utan höll sig där på volten ;) Annat är det med typ Super Olle som man får hänga i linan på ibland, haha. Anledning till hennes rodeo var för att det stod hinder i ridhuset, livsfarliga hinder. Fick henne att koncentrera sig på mig i slutet och då blev det avslappnat och trevligt.
Sen red jag ut Norpan med Emma och Chippy. Eller till en början kom vi knappt framåt, haha. Den ena ville inte gå och såklart tordes inte den andra då heller. Efter att vi kämpat ett tag så bestämde vi oss för att ta det andra hållet istället och då gick det bättre, för då tordes min häst gå först när den andra stannade. Ja, herregud dessa djur ;) Vi travade också, men Emma körde sån turbo att vi knappt hann med. På hemvägen vart det då fart på båda och den där knasiga ponnyn for som ett hollo ett tag. Tur min häst var rätt lydig ändå ;) Superduper mysigt att komma ut i skogen på hästryggen.
 

I've been trying to do it right

2014-01-17 @ 00:57:49 Allmänt Kommentarer (0)
Kan ju passa på att svara på kommentarer. Svarar alltid i själva kommentarsfältet också, men vet själv när man kommenterat på bloggar att det är lättare med svar i inlägg. Kanske är för att jag är senil och glömmer vilka inlägg jag kommenterat på osv, men ändå ;)
 
varför ska du sluta rida? :)
Det är av en massa olika anledningar. Men det är ju inte föralltid, blir bara en liten paus. Det är i alla fall tanken. Har liksom känt att det behövs. Kanske ångrar mig om en månad eller så är det en välbehövlig paus terminen ut, det vet man aldrig :)
 
vems häst är det?
Hästen i förra inlägget är Kinnikinnick och ägdes av Kerstin Thomas, men Lotta hade han på heltid då. Det var Kinnick och Masse som hon hade när jag började sköta åt henne för tusen år sen. Han var i alla fall en underbar häst och jag lärde mig så otroligt mycket av honom och hade så himla kul. Han var väldigt stor, kring 176 cm give or take och lilla jag nådde i princip inte upp och borsta honom på rumpan. Så varje gång jag ryktade fick jag hämta pallen för att kunna få rumpan ren ;) Samma sak vid sadling, då var det bara att springa och hämta pall. Tillslut lärde jag mig knep för att få upp den och så växte jag säkerligen ett par centimeter, hehe. Han var i alla fall en riktig professor och världens snällaste och mysigaste häst alltid. Det var min bästa vän, och han hade och kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. När han blev äldre och skulle sluta tävla fick Kerstin tillbaka honom. Om jag ville fick jag fortsätta sköta honom, men då hade jag redan lovat Lotta att fortsätta hjälpa henne med hennes två. Och på den tiden skötte jag ju fler hästar än bara dom, så hade verkligen inte tid för en till hur mycket jag än önskade det. Men som sagt, han flyttade ju bara till småstallen, så var ofta där och snackade med honom. Och på somrarna var både han och jag i Tärendö så då träffades vi också. Han for dock till himlen för typ 5 år sen, han vart gammal och hade ett trasigt ben som inte ville bli bra.
 
 
 
 
 
 

I wish that you'd stay forever by my side

2014-01-11 @ 21:45:45 Allmänt Kommentarer (2)
Åh, I miss this fellah ♥

Ice ice baby

2014-01-11 @ 20:48:47 Allmänt Kommentarer (0)
Tänkte jag skulle skriva om när vi var på ishotellet, men kom på att det inte finns desto mer att skriva egentligen. Fast brukar ju vara rätt bra att ordbajsa, så borde väl inte vara ett större problem att få ihop lite text ;)
 
 
Josefin och Conrad ville då till ishotellet på juldagen. Och såklart ville dom ha med en fotograf. Jag som låg i min varma säng sa att dom får göra som alla andra turister och gå fram till någon i närheten och säga "Excuse me, can you take a picture of us". Men är ju inte så svårövertalad, så hängde med i alla fall. Har ju varit till ishotellet flera gånger i livet, men det var ändå kul för det är ju aldrig exakt likadant. Tyckte dock det var litet, eller så gick vi bara för fort igenom hela, haha. Men var som bara i en korridor det var annorlunda rum, i dom andra korridorerna var alla rum enkla och likadana. Sjukt imponerad av dom flashiga rummen i alla fall, vilken fantasi dom har.
Haha, och det roligaste var nog att det kom fram ett par till mig med sin kamera och sa exakt så som jag sa att Jossi skulle säga. Så jag fick ställa upp, och i samma veva snacka lite engelska med dom. Skötte det snyggt, tills dom sådär övertrevligt sa "Thank you, merry christmas". Tänkte säga detsamma, men kom på mig snabbt och bah "Dets .. öh, you too" och gick sen länge och funderade om man verkligen kunde säga så. Men kan vara lugn, för nu i efterhand har jag hört på tv att någon sa så ;) Trivdes bra där bland alla turister från typ Kanada, USA och England för det var så kul att lyssna när dom pratade, lättroad ja, haha ..
 
 
Och min faster och mina kusiner bor ju i Jukkas, så vi passade på att svänga förbi dom också. Min yngsta kusin Vilma var tvungen att fråga sin mamma vilka vi var, hon är 6 år. Tragiskt att hon inte ens visste att vi var hennes kusiner ;) Vi har ju såklart träffats, men hon var så liten då och vi är obviously inte så bra på att hälsa på varann allt för ofta. Men hon vart då i alla fall superglad att få träffa sin storkusiner :) Jag och Jossi har alltid varit yngst i kusinskaran på mammas sida, så alla på pappas sida räknas som småkusiner för oss. Men bara det att den äldsta seriöst börjar gymnasiet efter sommarn, shit vad tiden går. Det var i alla fall kul att få träffa dom igen :)
 
Se, king på att skapa text bara jag börjar ;)
 

Magical but tragical

2014-01-09 @ 01:42:37 Allmänt Kommentarer (0)
Såg just filmen Känn ingen sorg (den är baserad på Håkan Hellströms text och musik). Om ni inte har sett den, så gör det. Den var såå mycket bättre än jag förväntat mig! Och man behöver inte gilla Håkan bara för att se den ;) Tror nog det är den bästa svenska filmen jag sett på hundra år, easy.
 
 
Och såklart spelas just nu alla möjliga Håkanlåtar i lurarna bara för att man blev påmind om alla bra, haha ;) Jag har alltid gillat han och min favoritlåt är nog Känn ingen sorg för mig Göteborg. Mest för att jag minns att jag hörde den och Håkan för första gången hos min kusin när den var ny. Då var jag typ 10 bast och sen dess har den och han fastnat.
 

Take it further

2014-01-03 @ 23:44:44 Allmänt Kommentarer (0)
Bättre sent än aldrig, lite bilder från julen. Orkar verkligen inte fixa till dom så dom får helt enkelt se sådär blåa ut .. Som sagt var ju min lillasyster här och hon hade med sig sin pojkvän från Skåne. Första gången han var i Gälli på vintern. Och han hade aldrig stått på ett par längdskidor så givetvis roade vi oss med skidåkning på självaste julafton, vi har ju ändå skidspåret utanför dörren i princip :)

Vi var också till stallet en vända och gav hästarna lite julmorötter osv. Käkade julmat, slökollade lite Kalle Anka och öppnade julklappar. Sa på dagen att jag inte var lika taggad som vanligt till julklappsöppnandet i år eftersom jag inte önskat mig något speciellt. Fast då sa mamma att jag önskat mig mer än jag tror, bara det att jag som nämnt det vid olika tillfällen och inte lagt det på minnet. Så fick bara massa super saker som jag behöver eller velat ha. Asnöjd :)

Wish I knew back then what I know now

2014-01-02 @ 00:25:00 Allmänt Kommentarer (1)
Ska nu pausa det som egentligen är det bästa i mitt liv. Det är av mer än en anledning och jag är fortfarande velig om det verkligen var ett bra beslut. För när jag väl är bland hästarna känner jag att det ju inte finns något bättre. Tycker så sjukt mycket om dom djuren och kärleken till mina ögonstenar går inte ens att förklara.
Men på något sätt känns det som att en paus behövs. Förut åkte man till stallet när man var glad, ledsen, arg osv och allt blev bra. Men nu är det inte likadant. Varje gång jag ser pärlorna blir jag visserligen helt varm inombords och för en stund finns det inget som kan toucha en. Man får väl se hur länge man klarar sig. Har en känsla av att en riktig hästpaus inte kommer lyckas. Har ju lovat att vara hästvakt ett par gånger och om det behövs stallpassassistans är man ju tillgänglig. Kommer helt enkelt göra det som faller mig in. Vill jag så gör jag, vill jag inte så gör jag inte. Är helt värdelös med ord och kan verkligen inte vara djup, så därför kommer det här garanterat bara låta löjligt. Man får försöka välja sin ord så man inte får sig själv att låta som ett offer .. ;) 
Hade behövt någon som man får prata av sig med, men när man inte har någon tillgänglig som offrar sig att lyssna på ens trashtalk så får man stänga inne det, blogga om det eller gråta sig till sömns ;) Skämt åsido. 
 
Nu vill jag bara att årets grej kan närma sig så allt kan börja på riktigt, börja om från början :) Men eftersom jag vill det så mycket kommer det garanterat dröja sjukt länge. Det är ju rätt typiskt.
 
     

And maybe listen to my own advice

2014-01-01 @ 23:08:37 Allmänt Kommentarer (0)

It's trapped inside

2014-01-01 @ 23:04:51 Allmänt Kommentarer (1)
Kan ju börja med att svara på en kommentar. Anonym undrar om vi har hästarna lösa när vi fotar ..
 
Hoppas verkligen ingen på fullaste allvar tror att vi har hästarna lösa när vi fotar porträttbilder osv. Det vore ju lite dumt. Vi har alltid grimskaft. Men jag brukar redigera bort grimskaften på skoj. Är egentligen helt nybbis på sådan redigering, men helt kass kan jag ju inte vara om jag lyckas lura vissa ;)
Och skriv gärna namn, mycket trevligare. Vet ju ändå med 90% säkerhet vem det är, haha. You're welcome.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide