don't bring flowers after i'm dead

2010-07-30 @ 02:58:54 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
nu håller jag på att tycka synd om mig själv igen. eller jag vet inte riktigt. jag kan inte definera känslan, men det är konstigt i alla fall. varje gång jag känner minsta lilla så hör jag personen säga elakt och argt "sluta tyck synd om dig själv"! bra på ett sätt kanske. men alla gör väl det from time to time, eller? det stör mig så in åt helvete ibland. håll käften, knip bara igen. snälla.


nu tycker jag mest synd om min pappa på nått vis. för det första så har min farmor dött i tisdags. och jag grubblar över begravningen jag inte vill gå på. men kanske måste för pappas skull?

sen har pappa försökt hjälpa mig att leta en bil. lite on and off ibland. men han hjälper. och det är inte så lätt med mina krav. som egentligen är lite väl höga med tanke på innehållet i min plånbok. har knappt råd med ett lik till bil just nu, men jag höjer bara prisklassen på bilarna när jag kollar på blocket. jag har försökt vara noga med att berätta vad jag vill ha och inte ha till honom. mina krav kort och gott. vilket inte behöver följas slaviskt, men i den riktningen. känner att varför ska jag slösa mina enda pengar på nått jag egentligen inte vill ha. så när jag hittat det jag vill ha kan alla mina pengar och lite till lugnt få gå dit.
så ringer pappa idag och säger att han är på väg att titta på en bil. ohno, tänkte jag. han hade inte berättat nått om den till mig innan. och med mina krav. det var då en kombi, som jag inte är så pepp på, sen var det fel färg and so on (töntigt kanske, man ja). men sa att han kunde fara och kolla i alla fall när han ändå var på väg. men sa ännu då att det inte lät så lockande. och eftersom jag var i stallet från det och flera timmar framåt kunde jag inte heller gå på nätet och kolla. tjao, sen mmsar han på kvällen en bild på den och skriver att den är min om jag vill ha den. funderar och beslutar mig för att jag inte vill det .. men när jag ringer säger han att han köpt en bil åt mig ..
alltså jag kunde inte bli glad. jag kände mig så dum. men jag ville ju inte ha den. tänkte att om den hade en eller en annan sak så hade jag väl kunnat överleva med den. men den hade inte det. det var bara fel. och när det blev som det blev så vart allt mer fel. inget var bra. hela bilen och allt var bara skit. jag vart sur för att han köpt den utan att fråga mig. jag sa att jag tänker då inte ha den, jag köper inte den. jag skulle få hans opel då om jag ville, men inte fan vill jag det, ännu värre. åh, vad sur jag var, och ledsen. tårarna började seriöst rinna och det var pinsamt. men dom rinner nu också när jag skriver, när jag tänker på det. jag är sjuk, jag vet. men har nog någon cpskada, som inte är bekräftad eller så. men helt funtad är jag inte.
jag tycker så jävla synd om han när han försöker vara snäll och köper en bil till mig finally. jag som tjatat i princip sen jag fick körkort. för saaben är inget man vill ha en längre tid. men ändå är det inte bra nog. för mig blir det aldrig bra nog. vad är felet? fattar ni hur dum jag känner mig nu .. men fattar ni också att jag kanske inte vill lägga pengar på nått jag inte vill ha till 100%. jag har inte mycket stålar, speciellt inte utan jobb. jag har letat så länge efter en bil, letat efter en som uppfyller mina önskningar i den mån det går ..
men fan, jag önskar att jag bara kunde uppskatta det, tacka och ta emot. men felet är att jag aldrig blir nöjd. det är aldrig bra nog, aldrig.
jag har nu gått och tittat på annonsen och fler bilder. det är egentligen inge fel på bilen, den ser fräsch och fin ut, kostar inte multum, inte för gammal. jaa. så varför duger det inte åt mig? för att jag inte valde den själv? det kanske är så att mitt kontrollbehov flippat. kanske det att jag sett mig själv sitta och köra en svart sedan i mina dagdrömmar. jag vet inte. men det är typiskt mig. jag vet sällan nått. jag vet aldrig någonting.

jag vill så gärna säga skyll dig själv att du köpte den utan att prata med mig först. men det är fel, det känns fel. men det känns fortfarande också fel att hiva iväg mina pengar på det. jag vet inte hur det blir. jag avslutade samtalet ganska snabbt och kastade telefonen genom rummet så batteriet hoppade ur. måste fundera .. det kommer väl sluta att jag kör någon av bilarna oavsett. vad ska han med två till .. men jag vet inte .. det får bli som det blir. det är bäst att försöka att inte bry sig. orkar inte med det nu, mår så illa över mig själv att jag hade kunnat spy.

det enda jag vet är att det är nått som inte stämmer med mig. det är nått som är åt helvete fel. så här ska det väl inte vara? jag känner mig så konstig ibland. vill bara kunna stänga av och sluta känna, sluta bry, sluta se och sluta höra. vem fan hakar upp sig på en sånhär sak bara sådär? vilket jävla pucko .. jag.
och om ni nu sitter där hemma och svär åt mig .. då är ni fan lika cpstörda som mig. get the hell out of here, skyll er själva och tänk på annat som inte stör er så mycket. sorry, men har ingen annanstans att skriva av mig, och jag gör trots allt vad jag vill i min blogg.
nu ska jag släcka, och lugna ner mig. pussohej


left inside

2010-07-30 @ 02:22:20 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
.. det slutade med att jag var vaken hela dagen och åkte hem med bjarne på em. överraskade mamma med att komma hem. hade lurat henne lite ..

igår cyklade jag till stallet innan lunch. skulle och hämta hem tiamo från betet. inte för att jag förstår varför jag skulle med. dom klarade sig ju ganska bra själva. inte för att det spelar någon roll så, men ja. han hade rejält fula sår på båda bakbenen. spolade dom rena medans vi försökte få tag i vet. efter lite hit och dit kom veterinären och hjälpte till och sa vad som skulle göras. så vi försökte reparera stackars tiamo så gott vi kunde. han har sån otur, fina lilla hästen.

for tillbaka dit på kvällskvisten och tog det lugnt, andades häst och snackade med lite stallisar. sen när vi skulle hem och for på jakt efter never stops så såg vi pfon. hon bad oss komma och snacka. så vi gittade till kyrkan och pratade en stund innan vi åkte hem och sov.



idag fick jag kliva upp tidigt som fan. skulle hämta lillasyster och hunden från tåget. bara för att hon också ville överraska mamma. nåja, morsan förstod nog vad jag skulle göra. för hon råkade vara vaken och funderade vars fan jag skulle så tidigt. hade inte kommit på någon bra lögnplan så det lät nog lite suspekt.
nåja, hem kom dom. jag skulle sova mera. men läste massa skvallertidningar istället och en halvtimme innan min klocka skulle ringa kom jag på att jag skulle vila lite ändå. sen fick jag sova lite mer och tillslut orkade jag knappt kliva upp när jag väl var tvungen.

käkade lunch på fraz med sofia och julia. sen till stallet. började bygga på vårat plank till hindret. höll på i flera timmar att såga, mäta, hamra och spika. shit, det var en pärs. men satan vad händiga vi är jag och soffi! vi vart jävligt imponerade av oss själva, resultatet var grymt bättre än väntat typ. och med tanke på att ingen av oss gjort sånt förut. träslöjd på grundskolan är grejen, haha. målade bommarna och sen även det färdiga planket. måste måla ett varv till innan det bästa kommer på. åh, vad kul att vi kommit sån bra bit på vägen. det kommer bli awesome! sen målade vi en extra detalj på några andra hinder. fan vad duktiga.


första bilden är planket omålat, andra målat + linslusen caroline ;)
det är långt ifrån klart, det lär bli cpsnyggt när vi är färdiga med det.


tillslut hade vi blivit utelåsta från ekonomidelen. där nycklar, pengar, kläder var. min bilnyckel också. haha, så vi försökte hitta en lösning. tvingade i princip sara att ta cykeln ner för backarna för att rädda oss.
sen kom vi på att vi lämnat dörren från läktaren öppen. men såklart hade någon nogrann varit och låst. så då dog vi lite igen. men smarta som vi är kom vi på att vi kunde gå under läktaren och sen in på rätt ställe. så flum och dum tog sig dit dom skulle trots allt. that's it. hejpa

burn in heaven

2010-07-27 @ 08:00:00 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
klev upp innan sju för att sätta ut hästarna. när jag gick till stallet lät det som att det mullrade lite. lindade av kusarna. sen började det regna ordentligt och mullra lite mer. så inte tordes jag sätta ut dom. gav dom istället hö att tugga på och lät dom stå kvar inne.

satte mig vid datorn och tänkte fördriva tiden lite. inte borde den väl tas av åskan om jag bara kör på batteriet? kan i alla fall inte gå och sova vidare känner jag. för om det dåliga vädret går över och åskan aldrig når hit så vill ju hästarna ut i hagen och äta gräs. fast det verkar gå långsamt .. det kan väl komma hit och sen försvinna istället för att bara morra en bit bort och inte komma till saken liksom.

nåja, jag får väl sova i bilen hem sen då. snart blundar jag nog oavsett med ena ögat. vet inte vad som hänt, men typ hela ögonlocket på ena ögat har svällt. så det är ansträngande och tungt att bara hålla det ögat öppet ;) hoppas ni andra sover så gott i era sängar just nu, pheh. tjing

it will not work

2010-07-27 @ 00:06:40 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemsk mycket hej
är nu landad i norrland. sitter i vardagsrummet i hortis och ska snart gå och sova. idag har jag inte gjort desto mer. sovde till kanske två-tre, men legade och halvsov längre. gick inte upp förrän vid fem kanske. gick in och läste tidning. har ni sett valle i ridsport förresten?
gick och gjorde stallet, in och käka och sen ut igen och packade upp och gjorde lite allt möjligt. duschade och gick inte därifrån förrän elva nästan.

igår körde vi ju inlandsvägen hem för att tjäna 10 mil. men nånstans efter vägen, bortanför storuman i alla fall var det fett med vägarbete. dom skulle reparera vägen. dom hade tagit bort all asfalt så det var bara stenigt och massa stora gropar. i flera mil. det gick inte ens att köra femtio där. vi pratade om vilka superdäck det var eftersom vi inte fått punka. sen ringde anitha och sa att en navis hade flygit åt tjottaheikki och då hörde jag att det lät åt helvete fel. så hoppade ur och kolla. javisst, punka!
säger bara tur att tommy och bjarne var med, och att vi hade transporten! domkraften orkade max 2 ton, bilen med hästarna vägde säkert 3,5 ton. så det var bara för tommy att komma tillbaka med trallen och lasta om hästarna fort. det gick bra, tur att dom är så coola.
sen bytte gubbarna däcket. vi har sagt tidigare att vi aldrig vill få punka eftersom ingen av oss kan byta däck, hehe. inte för att vi hade fått upp muttrarna ens skulle jag tro. nåväl, tompa drog hästarna och vi kunde fortsätta köra bilen. tidsplanen sprack lite kan man lugnt säga. det vart mörkt och innan vi var hemma var klockan typ halv två på natten.
och innan jag var i säng var klockan tre. var tvugna att fixa boxarna och vattnet så hästarna fick direkt gå i hagen. sen ville dom inte in. fick gå och hämta valle, det händer typ aldrig ;)

nåja, nu börjar jag få ont i rumpan av stolen. så ska skynda vidare och sen hoppa i säng. gnight.

rainy in philly

2010-07-25 @ 19:38:04 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
sitter nu i bilen på väg norrut igen. fyfan vad trist! och inlandsvägen är fett guppig ..
batteriet dör om typ tio minuter, så idag blir det riktigt snabb update.

idag var det olles dag, han gick 130 felfritt och blev placerad tvåa! vilken kille. valle gick 140, tuff bana. endast två felfria. dom flesta hade massa fel. kungen hade tre ner, men han var bra i alla fall. så han fick inte hoppa igen, även om han verkade sugen på det ;) 

får se när det bär mot gälka, uh. nåja, måste kila. pusshej

it won't make any changes

2010-07-25 @ 00:48:54 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
tänkte bara dra en ytterst snabb update. upp tidigt imorrn utan chans att sova efter att fodrat hästarna. borde sovit för länge sen egentligen.
ni får i princip bara hästarnas resultat. men det är väl ändå det mest intressanta såhär under tävling, right ;)

fredag;
olle gick 120, 4 fel i grunden, så onödigt. gick sen 130, hade 13 fel. han blev som en raket till denna klass. klart inte godkänt ;) valle gick bara 130, 0 fel, helt felfri. han fick en grön rosett, blev alltså 5a. kungen!

lördag; olle fick hoppa 125, 0+4 fel. det var 9 placerade och han vart 11. så just utanför. men han var duktig! :) valle gick 135, en a1a. första omgången felfri. andra omgången, alltså omhoppningen med 9 ekipage .. gick som en dans, felfri igen. och där legade några hinder 10 cm högre. tyvärr slog näst sista ryttaren dom, men en 2a plats vart det!
hehe, snabbaste med fyra fel hade tiden 33.77. snabbaste nollan hade 41.03. fy satan vilka snäva vägar han kunde rida alltså, synd att han rev. eller tjao, det var ju förstås bra för valle ;) ojoj, ni skulle sett på prisutdelningen. det var millimeternära att prisutdelaren blev mosad av en tossig hingst. den stegrade typ på henne framifrån, sen hamnade hon under hästen. som btw hade gräsbroddar lite random, eh. men hon lyckades ta sig bort och fick nog inte en skråma. lucky.


åker hemåt imorrn. eller mot piteå då. tråkigt! hade kunnat lega ute en vecka till. fast helst då med sovmornar och slippa fodra morgonen, hehe. men annars. hoj, känns tungt att fara norrut. piteå är väl ok! men sen då, man blir helt seriöst deprimerad av gällivare. hur fan kan vi bo där? vad är det för jävla skitställe? bläh. men man har inge val justans. dröjer nog inte länge innan jag försöker rymma till pappsen i oxelösund ett tag innan sommarn tar slut.

hinner kanske uppdatera imorrn när vi rullar hemåt. suger att batteriet inte håller hela vägen, hehe. aja, får la se hur det blir. pheh, jag suger på att vara snabb. men lite snabb var jag ändå med tanke på hur mycket text jag hann skriva .. ;) tjarrå

painful to me

2010-07-22 @ 21:34:26 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
tänkte pallra mig till kusarna. men om jag väntar ett tag till så slipper jag nog gå och mata dom. för det är mycket troligt att vinden kommer flyga hela bilen bort till stallområdet. äh, jag orkar inte vänta. men låser nog den ordentligt så inget åker ut om den bestämmer sig för att köra berg och dalbana genom himlens luftbanor ;) nåväl, om inte annat kommer jag nog vaggas gott till sömns ikväll, hehe.

nu tjappar jag hela vägen till kusarna och tillbaka innan jag kan krypa ner under täcket och glo en rulle som sägs vara väldigt bra. hm, channing tatum är med, så den är nog värd att glo ;) puss och kram

white sparrows

2010-07-22 @ 20:34:41 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
sitter nu i min ensamhet i lastbilen. haha, men det är lite mysigt det med. nej, nu ljög jag. det är fan inte mysigt alls här just nu. det blåser så hårt ute att hela bilen gungar till och från och jag är fortfarande fuktig från regnet och jag fryser arslet av mig när jag inte orkat stänga vädringsluckorna.

tänkte att jag skulle kila iväg till statoil och kanske köpa nå karra och typ äppeljuice. men vet inte hur det blir med den saken. kommer ju blåsa bort eller åtminstone frysa ihjäl. bäst att sätta på sig den fodrade jackan dåra.
har klockat promenaden till stallet från bilen imorse. det tar åtta minuter när jag genar över banan. så efter att jag gett morgon så har jag gått 16 minuter. och idag har jag letat duschen bland annat och gått runt hela banan. tar typ 13 min på ett cirkus. så den vägen har jag knallat twice. och plus att jag genat ett antal gånger mer idag, gått till banan and so on. det blir ju lite daglig motion också. finns alltid nått bra i det dåliga ;)

imorrn börjar tävlingarna för hästarna. men tidigast klockan två. så det är chill. håller en tumme att solen kommer. och värmen. var trots allt 24 grader tidigare på dagen, innan regnet kom lite och det började mullra. jag önskade mig åska.

nåja, funderar på om jag ska kolla en film på datorn. har sparat dear john på usbet ett bra tag nu. men snart återvänder vi ju hem, så idag känns som en bra dag att kolla den. ska fodra kväll åt kusarna kring tio så lär väl få pausa mitt i filmen och forsätta sen. amen, bäst att tjappa nu om jag ska få nått gjort. ciao

like twittering

2010-07-21 @ 23:52:14 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
seriöst förbannad jag blir om jag kommer måsta sova med en mygga inatt. tänk er hur många gånger den kommer hinna suga av mig. jag måste få tag på den jäveln, men det är inte så lätt i mörkret.

och lovar att någon annan jävel lär bli förbannad på dunkandet. någon lustikurre som dunkar riktig dunka nånstans intill. man hör knappt musik, men dunket hörs. och känns! hehe, kul för dom som är lite trötta och ska sova justans.

i've lost my track

2010-07-21 @ 23:38:38 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
tycker allt som oftast man hör folk som snöat in sig på den där melissa horn. och ska jag vara ärlig ides jag aldrig gå i samma spår. vet inte ens om jag nånsin hörde någon av hennes låtar.

men hittade nyligen en låt som var helt okey. framförallt så passade texten så bra in ..
cpigt nog gick det inte att bädda in låten, så här får ni väl en länk ifall ni vill lyssna ;)

nightrain

2010-07-21 @ 23:26:59 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
har fått sova riktigt länge idag. men än en gång blev jag väckt av anitha. min ena extramamma. har ju som med mig två extramammor ibland ;) fast jag tror klockan var efter tolv då så. men jag orkade inte gå och äta frulle så jag sovde lite till. tror jag hörde när lotta och tommy kom, men fortsatte vila. vet att jag snackade med sara vid halv tre, och då hade jag fortfarande inte krupit ur täcket ;)

men sen var det bara snabba ryck. hoppade bara ner från min säng och förflyttade mig till framsätet i princip. donade i stallet och packade ihop och flyttade sen till travet. åh, lilla tanten trodde vi skulle stanna i deras stall till på söndag, så hon verkade faktiskt lite ledsen över att vi inte skulle det ..

installerade oss på travet i alla fall. hade inneboxar i ett av gäststallen, finers. gjorde iordning hästarna, lotta red valle och jag longerade olle. har ju ingen hjälm så jag kan inte ens ha lite roligt ;) sen red hon olle lite. fett äckligt gräs. blött, och sjunkigt, huva.

åt på hotellet. provade pasta carbonara. supergott, men blev så mätt alldeles för snabbt och fick lämna massa. underlig dag. läste tidning och gick sen tillbaka till travet där jag parkerat mitt boende. avstånden är helt sick. mitt hus på ena kortsidan av travbanan. stallet är längst bort på ena långsidan. närmaste toan längst bort på andra långsidan typ. nu hade en cykel passat himla bra. jag kommer ju hinna bli sjukt pigg under den tiden det tar att gå till stallet, fodra morgon och tillbaka ;)

får fortsätta sova efter morgongivan, om jag kan. sen är det ponnytävling hela dagen, så nog finns det att göra då. och så måste jag leta en duschjävel annars flyr jag till campen. fint att gå med smutsigt hår och vara äckel, hehe. mer vet jag inte justans. keep in touch, pusshej

spit in your face

2010-07-20 @ 23:59:01 Allmänt Kommentarer (2)
hej, hej, hemskt mycket hej
haha, nått riktigt roligt inträffade ju idag ..
mina svarta brallor har varit borta hur länge som helst, vilket har varit väldigt ledsamt. har trott att dom kanske försvunnit i tvättstugan eller nått sånt. varken jag eller mamma kunde minnas vart vi sist sett dom.

och vips, idag när jag drog av mig täcket hade jag sparkat sovsäcken i fotändan åt sidan. och vad ligger inte där då? jo, mina svarta byxor. hahaha, fan vad lurigt. men nu vet jag ju vart jag har dom ;)

bury my castle

2010-07-20 @ 23:51:05 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
ligger uppe i min lilla koja just nu. fryser faktiskt lite. första gången på jag vet inte hur länge. hoja, det är så kallt här i inlandet. annat är det med kusten, haha. vi som haft sånt flyt med vädret ..

flyttade in på östersunds camping igår efter att ha lämnat hästarna i stallet i brunflo. det var bland de mest kompakta stall jag sett. det legade just vid en fotbollsplan och en mc-klubb. ridplanen var som själva gården framför stallet och hagarna gick som just runt. men det funkar ju det också. bara en häst hemma i det stallet. en liten islandshäst som fick fång förra året och inte får gå på bete nu.
det var en trevlig liten gumma som ägde den. hon pratade på och berättade massor för både mig och lotta. hästen heter gestur och är 26 år. och den kom från island till henne när den var sex år, så hon har alltså ägt den i 20 år. ganska imponerande va? det är hennes lilla ögonsten som hon är till flera gånger om dagen och pysslade med den och sånt. så gulligt. även hon som fodrar morgon och kväll åt valle och olle.

igårkväll käkade vi buffé på hotellet som ligger granne med campingen. god mat. jag lärde mig också att dricka öl. nämen nu vet jag att det faktiskt finns drickbar öl också ;) sen sleefa jag tills anitha väckte mig alldeles för tidigt på morgonen. typ halv elva ;) åt en macka och gick sen efter ett tag och vilade. dom andra drog och golfa, så vilade på ett bra tag och sen gick jag till husvagnen och latade lite till med lotta och merre.
vi gick på en prommis och kollade området och även travet. gräsbanan såg minimal ut. typ mindre än våran hoppbana. spännande och se om gräset håller både ponny och häst flera dagar.

tröck en pizza på vägen till hästarna. mums, jättegod pizza :) fixade med hästarna. lotta red båda en stund. fixade lite mer och drog sen tillbaka till campingen igen. tror det är första gången jag lever campingliv. men det är lite mysigt. fast det är nästan bara norskar hära. har bara hört norska i alla fall, heltokigt.

skulle ju inte skriva så här mycket, men skitsamma. bara att härda.
jag är grym på ordbajsande ju :) snart ska jag sova tänkte jag, nighty.

rocky road

2010-07-19 @ 16:16:21 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
sitter nu i bilen igen. släpet har vi gett till tommy, så nu får vi köra fortare ;) är på väg till östersund. har just bara stannat, lotta tankar mat till sig. huh, jag har ont i skallen, men ska dricka min cola och se om det går över.

igår gick det bra på tävlingen. olle gick 130, petade dock ner ett hinder, men nu var han bra. riktigt duktig :) valle gick 140. det var en a1a. han hoppade superbra, men på sista kombinationen rev han c-hindret, damn. det var sju som gick till omhoppningen. och valle blev åtta och fick rosett. sen blev lotta och valle 3a i norrlandsmästerskapet! g-rymt! :)

stannade då som sagt en natt till i sundsvall. jag fick sovmorgon äntligen. eller jag klev ju upp innan sju och matade dom, men kunde sen sova till elva. fast tog ett tag att somna om faktiskt, hade nog vant mig vid att kliva upp tidigt, hehe.
verkar som att kusarna ska bo i ett privatstall tills vi får flytta dom till tävlingsplatsen, travet i ösund. det blir kanske imorrn eller senare. vart vi bor vettefan. vi har ju som aldrig vart där så det blir spännande att se allt nytt ;)

jaja, kommer inte på nått mer att skriva justans. så på återskrivande då. ciao

catch the light

2010-07-17 @ 23:24:15 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
efter förra inlägget la internet av. och sen när vi fixade usb-internet har jag inte orkat ens använda datorn. har ändå inte hänt desto mer. på onsdagen lunchade vi med vanja, sen hade lotta träning för syskonen sandberg så jag följde med och kollade. hoja, vad rid och hoppsugen jag blev ;)

på torsdag kring lunch började vi rulla mer söderut. destination sundsvall. det var hett ute, och det tog lång tid. jobbigt att ha transporten med också, då måste man ju köra långsammare, hehe.
tycker det är väldigt mysigt här på näset. hade som tur var innebox, och mer tur när mitt boende blev parkerat knappt 20 meter från stallet och toa/dusch. det är riktig lyx.

kollade ponnyhoppning på fredag morgon. det var ett tag sen sist. olle och valle gick 130 sen. valle 0+4 fel just utanför placering 17e plats ;) olle 4 fel, men snabbaste tiden i grunden. inte för att det sprollar, men han är snabb.
det har varit extremt varmt ute hela dagen. kändes som att vara i spanien ungefär. helt tokigt.

idag gick båda 135. olle hade 16 fel. hetsig pålle som hade lite brådis. valle 4 fel, men lugn och fin. fortfarande lika varmt idag, kanske inte lika som gårdagen. men det var 26 grader i skuggan idag. phu.
och vattnet här smakar äckligt som bara den. så jag fyller alltid min flaska och sen när jag börjar dricka kommer jag på hur snuskigt det är. det går fan inte att dricka, då måste man tvinga i sig det, blä.

och så gick jag in i en brännvässla idag också, och när jag skulle fylla mathinkarna glömde jag nyckeln och fick gå hela vägen tillbaka och sen när jag skulle fylla hinkarna fanns ingen skopa, vilket flyt. och igår när jag skulle spola valle var jag tvungen att gå långt bort till slangarna och när jag kommer dit var det en enda lervälling. så jag fick ta av mig skorna och stå barfota i geggan. lite spa kanske? haha, nej, usch vad äckligt. sen fick jag gå tillbaka barfota. kändes ju säkert ;)
apropå säkert så sprang en lös häst över en gumma på fredagsem. en piteågumma. hon fick åka ambulans och hade blödit som en gris ur bakhuvudet. inte kul.

nåväl, batteriet tar nog snart slut. har inte kopplat i nån ström i bilen så kan inte ladda hära. men ska nog sova hur som helst. upp och fodra innan halv sju. och sen börjar tävlingen klockan nio. så kanske hinner sova ett tag till efter det, eller så blir det att fixa pållisarna lite och glo. kan ju sova sen i bilen om vi förflyttar oss, eller tidigt imorrnkväll.
pussohej

if i were like you

2010-07-12 @ 22:46:04 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
idag var det sommar gånger tio. termometern visade 32,6 i solen mitt på dagen. geez. men det fläktar i alla fall skönt hära :) dom andra for och golfa så jag och merre var ensamma. eller ja, anton var kvar också. så jag tog med hunden på en prommis och upptäcktsfärd. det var ganska skönt, även om det var en hel del varmt. var bara ute i en halvtimme ungefär.
chillat, pysslat i stallet och sånt. senare på kvällskvisten släppte vi hästarna i storhagen tillsammans, så då fick dom springa. duchade läänge. käkade ute i solen sen. är trött som fan, men borde inte vara det. har ju sovit länge idag. men man blir kanske trött av solsting, hehe.

har fixat utorrent och det på lo's data, så ska ladda ner nå film tänkte jag. finns massa jag vill se, så ska bara bestämma mig. går inte så fort, den är uppe i 47 ungefär, snabbare än hemma i alla fall. hos kusin ladda den över tusen och det tog typ en timme knappt. det var grymt.

nä, nu ska jag vila rumpan och hjärnan. sen går jag nog och sussar. ciao

i hate to be who i am

2010-07-12 @ 01:08:05 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
har ju en hel massa att uppdatera tror jag nog. men känns lite trist att inte kunna lägga in några bilder. har ju som inte min egen dator med mig så då får det bli som det blir i alla fall.

torsdag: for till moster i sunderbyn och fika en snabbis. sen hade dogge tid hos veterinären i gammelstan. haha, våran hund hade nog flest tvåbeningar med sig, så det blev trångt i sjukrummet ;) det slutade med att veterinären gav dogge en spruta så han somnade. inte för alltid alltså. sen pallade inte morsan eller jossi att vara kvar så dom gick och jag fick stanna. bara det att hon skulle göra ett pricktest, vilket innebär 20 olika sprutor och jag är inte så förtjust i sprutor, hehe. men annars var det lite spännande. hon berättade lite vad hon gjorde och vad som skulle hända. hon tog också hudskrap och sånt som hon skulle kolla upp. men alla allergier som han testades för var negativa. så hon kunde inte säga vad som var felet egentligen. men han ska äta medecin och försöka få bort den fula huden som kliar. och så ska vi hitta en långsiktig lösning. som jag fattade kanske han får äta medecin resten av livet. men eftersom han klarar sig på så pass låg dos är det ju ett plus. doggis ville inte vakna efter att han fått uppvakningsspruta. så tillsist blåste jag han i örat för att få reaktion. det var säkert skönt att få sova ordentligt utan att det kliar en massa.

åkte tillbaka till moster och dom bjöd på grillat. mums, janne är en bra grillmästare. sen var tanken att dom skulle köra mig till piteå innan dom körde hemåt. men moster och kusin skulle till piteå så jag kunde åka med dom.

fick också reda på att jag inte skulle hem på söndag som tänkt typ. utan tre dagar blev till 18 dagar, minst, kanske fler. massa tävlingar på g. stannar söderut på en liten turné som vi gjorde tidigare i år. så jag måste på stan någon dag och handla kläder typ. har ju som med mig för lite, hehe.



fredag: jag släppte ut hästarna vid sju. sen kunde jag sova igen till lunch ungefär. fixade och gjorde klart i stallet. sen på em for vi till prk. båda gick 120 felfritt, olle vann och valle blev fyra. superduktiga!
kom inte hem allt för sent trots att klassen startade typ åtta. wosch, ni skulle bara veta ögonkarrat jag fick syn på på kvällen. hahaha, helt sick.

lördag: upp i ottan. fixa hästarna klara för tävling. sen till prk kring tio. båda gick 130. var en bedömning där man inte fick några fel eller så för rivning, utan det lades till på tiden. så ren tidshoppning i princip. valle var felfri och blev tvåa. olle hade väl sprungit lite för fort, rivit ett och hade fått stanna han en gång typ. sen gick valle 140 också. enda felfria, och vann! kungen for sure.
fick en hel del ögonkarra idag. jag dog nästan. skämt åsido. bara lite lustigt, men i don't mind at all ;)

på kvällen var det ryttarfest. mat och musik. jag var tvungen att vara chaffis. fick köra fetmercan. geez. det kändes inte bättre när tommy berättade hur mycket den kostade som ny, hostsexsiffrigthost, och att jag inte skulle känna nån press ifall nått skulle hända. ehe. men jag överlevde, även om jag inte hann ställa in speglarna och såg inte så bra, hehe. på hemvägen fick dom mig att trycka plattan i botten. hosch, hade jag haft speglarna rätt och inte vetat priset på bilen så hade jag tryck mera, längre. men saudana vilken bil. var uppe i 140 på två röda och det kändes som 100 knappt. snälla pappa, jag önskar mig en sån bil som tg har ;)
höjdpunkten på kvällen var faktiskt när louice m sjöng, speciellt heavens door. hört när hon sjunger den på youtube, men hon var mycket bättre i verkligheten. och grymt modig ;)

söndag: upp minst lika tidigt. bara olle gick 125, felfritt och han vann. så han slapp gå 135 som valle gjorde. valle var felfri, men det var typ 3 andra också, så det blev omhoppning. dom startade först och red felfritt, men alla andra slog tiden. men hey, felfritt är kalas. tror det vart just utanför placering så. sen slutade det med att olle vann meeting priset i lätt klass och valle samma fast i svår klass! nog är dom dreamteam alltså! :)

tagit det lugnt sen hela dagen. pysslat på i stallet. smort lite ute. det har vart så jävla bra väder hela tiden hära. awesome. käkade på thai sen. lekt höbonde och fixat höet. hästarna ville vara ute länge idag, så fick vänta på dom och trodde jag missade fotbollen.
men icket, den hann jag se. i alla fall nästan hela. när det vart förlängning kollade jag falsterbo. och efter det hann jag se slutminutrarna och spaninen vann!
gick sen bara ut och lindade valles ben, han hade somna stackarn. åh, olle är så mysig nu. valle är ju allt som oftast mysig. men olle han har ju sina perioder. sist jag var här sprang han ju bara iväg så fort jag kom. trodde alltid jag skulle spruta nått eller så. men nu är han myspellen nr ett.

skitsamma, nu fick ni massa att läsa. jag ska strax sova. får sovis imorrn, fiint.
haha, pusshej.

tell me where we're standing

2010-07-08 @ 23:10:43 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
är framme i hortlax nu. har vart framme ett bra tag, men ja.

ska ladda ner vlc nu så jag kan kolla film. har lottas dator och hon har inga sådana hightech grejer ;) sen kryper jag ner under täcket i min lilla stuga.
kliver upp och fixar ut hästarna på morgonen också, shit, hur ska jag vänja mig vid det.

kilar nu innan tommy dör, hejpa

save something

2010-07-07 @ 23:25:08 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
vaknade faktiskt kring tio imorse. så passade på att kliva upp för att kunna hitta på nått av dagen. men puckot i familjen vägrade ju kliva upp förrän ganska sent. så jag och mamma har tagit det lugnt i soffan ett tag. det regnade ju ändå ute så.

men när puckot var klar så drog vi ut. styrde bilen mot piteå och halvvägs dit kom solen. det är sällan regnigt i piteå, eller? sommarstaden ;) hade inga speciella mål. men vi for till mammas faster i hemlunda som ligger nära bergviken, som ligger nära hortlax. tror aldrig jag träffat henne, inte då när jag varit tillräckligt gammal för att minnas det i alla fall.
det var jävligt fint där. kan som säga att dom är multimiljonärer. men dom har byggt upp sitt eget företag och tjänat alla pengar, så nog förtjänar dom allt, men avis blir man ;) har lite bilder, men vill inte och kan inte lägga in på deras dator. men slänger in dom sen. bara kassa mobilbilder, och det ser inte så mycket ut, men en liten översikt, hehe.
nybyggt med pool på framsidan och ett hus med bastu, jacuzzi och det. åh, vad jag också vill ha. en pool är att dö för :) fick en rundtur där vi fick se allt. housch!

åkte förbi hortis så di andra fick se lite, men ides inte gå in. ska ju dit imorrn så. tror dom uppskattar att bara behöva ha mig där just det som är tänkt och inte mer ;) åkte till havsbadet, och norra stenarm och kollade läget. det var så varmt så vi gick ner till vattnet. till och med jag gick i tills byxorna började. modigt av mig! :)

in genom stan och vidare till rosvik där vi käkade och hälsade sen på eva ett bra tag, sola och chillade och tog det allmänt lugnt.
hahahaha, just innan vi skulle fara satte jag mig på en av plaststolarna. jossi gav mig dogge. och mitt i allt cpdrog han med turbofart och världens kraft in i uterummet. alltså på min vänstersida och badabingbadabang så drog han med hela mig så stolen välte på ett ben och gick av. helvete vad vi garva. sjukt knäppt. hade velat ha det på film ;) hahahahahahahahahaha. jaja, på återskrivande, hejpa

look on the bright side of life

2010-07-06 @ 21:49:36 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
shit, såg just en sak som jag inte tänkt på .. på anton och heidis dator är det google chrome. istället för explorer, firefox osv för er som inte visste. och då ser min blogg inte klok ut. headern sitter på sniskan och det. men vafan, på mina datorer med explorer ser det perfekt ut. jobbigt. kul för folk med andra internetgrejs som kollar där. dom måste ju tro man är retard som inte fixar det. meeeeeen. ilandsproblem hejhej, haha.

smiling parship

2010-07-06 @ 21:42:08 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
vet ni .. idag har jag namnsdag ;)
äntligen sommar eller vad säger ni .. 20-25 grader ungefär och strålande sol. enda nackdelen är ju då att man spenderar flera timmar mitt på dagen i en bil. och den har inte ac, hehe. jag la mig över sätena i baksätet och halvsov efter dokkaskorsningen mer eller mindre.

for förbi mina kusiner. fint att båda har lägenhet i samma hus, samlade och lättbesökt ;) men bara sara var hemma. var bara en snabbis och for sen på stan. morsan skulle på lush bara. åt på donken med heidi sen. damn, det var inte lika gott som jag önskat. men flurryn var grrym ;)

gick husesyn här hos min andra kusin, som inte bor så värst långt från dom andra två, haha. han är inte hemma, men hans tjej är ju som det. superduperfint. inte bara inredning och allt, utan själva lägenheten också. dom har en lyxig inglasad balkong, som går att öppna och allt. så fint och fräscht. nu vill jag flytta hemifrån, haha.

och så önskar jag mig en stor, fin stuga med ängar och nått som kan funka som stall. gärna i piteå, där är det bäst. tänk vad mysigt att vara i sin stuga hela sommaren och nån häst på det så man alltid har nått att göra.
haha, dream on.

ska chilla vidare nu. imorrn blir det kanske en genomgång på stan. jag suger på att shoppa, snål som man är också. men kanske, kanske hittar nått. kan ju lugnt säga att jag behöver kläder, men det är som det är. sägs ju att det ska bli mulet imorrn så då kan man ju ändå roa sig med det.
see u, ciao

kidhulthood

2010-07-06 @ 04:35:37 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
har nu varit vaken i över 40 timmar. hade kunnat vara vaken ett par till. men har inte desto mer kul att göra. och kanske bäst att vara pigg till imorrn ifall vi gör nått roligt då. om inte annat kan man ju sova i bilen. om jag nu inte måste köra en bit. fast ytterst tveksamt. så åkrädd som carre är så lär hon nog inte be mig köra i första hand, hehe.

borde vara tröttare än vad jag är. men börjar bli lite tung i huvudet nu. ska bara packa min väska, och bestämma mig vad jag ska ha med. ids inte packa för mycket ifall det blir tåg eller så hem. fett jobbigt att kånka runt på massa saker och hålla reda på dom.
sen går jag väl och sover antar jag. ibland är man som man är, har lite lust att vara vaken längre bara för att se hur länge jag pallar. yeah, that's me. nåmen, hörs och syns. pusshej.

planet to planet

2010-07-05 @ 23:21:45 Allmänt Kommentarer (1)
hej, hej, hemskt mycket hej
tjao, dom senaste dagarna har jag verkligen inte gjort mycket alls. knappt varit utanför dörren. sovit till lunch eller efter det och sen stirrat i taket i princip.
den här sommaren suger. toppar listan för mest värdelösa.

gick aldrig och la mig igår. satt uppe och ordnade bilder på datorn så jag så småningom ska kunna föra över på skiva. egentligen är det ju plättlätt att bara dra över alla filer till skivan som har stort utrymme + att jag har ganska många. meen, jag i ett nötskal måste ju såklart fixa och ändra tills allt är så perfekt som jag vill att det ska vara. så det tar lite tid kan man lugnt säga. gjorde bara det hela natten och långt in på morgonen. än är jag inte klar. men har rensat en massa så nu finns det lite utrymme på både datorn och externa minnet.
vilade i knappt två timmar till klockan tre. så nu kan jag vaka en till natt fast, hehe.

var tänkt att vi skulle rulla mot kusten idag. men det löste sig inte med josefins tandläkartid imorrn. så då far vi först imorrn efter det. verkar som första stopp blir i luleå hos heidi. sen vet jag inte vars det bär av. på torsdag slår jag mig ner i piteå i alla fall. men bara över helgen. det blir hårt, massa grooming ;)

ska bli skönt att komma iväg. det suger hemma. och när man bara har en massa tid till ingenting hinner ett flertal tankar passera och man hinner grubbla på det mesta. uäk. well, keep in touch, ses.


you've grown

2010-07-01 @ 02:55:51 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
idag har jag och linno börjat fixa i vårat omklädningsrum. blev inte klara på långa vägar, men en början. snälla alfie ska hjälpa oss litegrann med the main problem, sen ska det nog gå bra. ska ju fixa mer krokar, spegel, mer skoställ, mer duschdraperier, hårtork och plattång. sen fler krokar i dom andra omklädningrummen. ska bli nice.

borstade sen camsi. red ut med anneli och manga i regnet. var draghjälp. han var då ingen hårding och tyckte vattenpölar och stenar var extremt konstiga. från att bo nästan mitt i stan i stockholm till skogen, vilken läskig grej ;) travade mestadels för att inte drunkna. men det var ganska mysigt i alla fall och som tur var så var det inte så kallt regn, bara väldigt blött.

hyrde en film och kollade med familjen. shutter island hette den. och jag tyckte inte att den var speciellt bra. hängde som aldrig med och den var lite skum. så minuspoäng till den.
nu ska jag snart sova, och önska mig fint väder till imorrn så jag kanske får med mig folk som vill spela fotboll, volleyboll eller nått annat kul :) ciao

brick by boring brick

2010-07-01 @ 02:09:14 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
glömt att uppdatera som vanligt.
på torsdagen red jag läger först. för anneli denna gång. camsi var fin. gick inte fullt så bra som dagen innan. men istället funkade andra saker bättre idag och gick igenom snabbare. så det gick inte alls dåligt bara inte riktigt lika grymt bra ;)

   

drog till tärka därefter. chillade mest. kikade förbi hästarna i niva och morfar.
midsommarafton bjöd vi lisa, petter och amanda på käk. grillade och åt gott. mums med grillad kyckling och potatisgratäng och sallad. tråkigt att bo i lägenhet och inte kunna grilla, men man uppskattar nog det mer när man gör det så sällan. sen kom robert också förbi. umgicks, pratade, spelade kubb. vädret var helt underbart, fanns ingenting att klaga på.


minus med stugan är att den är mitt i skogen, ingen riktig toa, ingen el, inget rinnande vatten. sen dog min telefon också så inte ens det hade jag. men lite mysigt är det ibland. men bara ibland.
på lördag gick det världens åska. ösregn och storm. jag gillar åska som sagt. åkte hem på söndag.



förde hästar på bete på måndag. tappade ludde i stallet när han skulle få myggmedel. han sprang in i en kärra och jag dog nästan. nåja, så kan det gå. och om ingen annan tänker ta honom så får dom leva med min tabbe. fast han är knas. sessan likaså, men hon drar inte iväg i alla fall, haha. lastade dock in dom flesta utan problem. i dokkas var hagen inte klar, även om dom sagt det. suck, så vi hade som inget annat väl än att börja bygga om litegrann. fick göra en liten hage bara. eller den är egentligen inte alls liten, räcker lugnt för sex hästar. phu, allt ska man måsta göra själv för att det ska bli bra, hahaha. lyckades få in alla djur i hagen och kunde åka därifrån efter lite om och men.

 

sof och jag drog och käkade, inte gott. men sen fick jag värsta hoppsuget. så vi ringde till två kandidater med studsmatta. hämtade dom och for till mattan. jävlar vad kul det var att hoppa. kände mig lite ostadig först, hehe. men kunde mina konster, och även volter. så det var som att cykla. det går bra även om man inte gjort det på flera år. hade kunnat hoppa hela dagen :) har ju en egen studsis, eller egentligen två, men bara en hemma. saknar dock en gård att ha den på, hehe. ungarna tyckte jag var löjlig som diggade studsmatta så mycket, heh. hann med mjukglassätande, inte heller gott. en tur till sandviken, men ingen vågade bada. skulle och pissa i stallet och stannade där ett tag och alla myste lite med camme. tillslut hoppade vi lite studsmatta igen innan jag fick fara hem. fy så skönt med en fullspäckad dag! 

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide