capture it

2009-11-30 @ 10:47:43 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
ni ska bara veta hur skönt det är att vara trött på kvällarna, gå och lägga sig ganska tidigt och vakna av sig själv på morgonen. och då menar jag inte vid tolv, utan väldigt mycket tidigare. idag har jag klivit upp kring åtta, innan min mamma till och med och det händer inte ofta, hehe.

nu när jag har massa tid att göra ingenting på ska jag nog kolla den där wallander som jag missade igår, och sen kanske någon av filmerna som laddats klart. mysigt värre. well, vi höres. pussciao

one moment

2009-11-30 @ 10:41:54 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
tänkte skriva lite om gårdagen ..

somnade på kvällen mitt i filmen och hann inte ställa väckarklocka. som tur var vaknade jag halv tio, och som tur var hade linno lovat att sätta ut coffee åt mig :) tänkte snabba iväg till stallet, men fick då höra att lotta skulle vara hemma och kunde ha sina kusar själv. så jag chillaxade litegrann och gick sen kring elva ut till bilen och kylan, -20 grader. får upp passagerardörren, klättrar in, låser upp andra dörren, startar bilen(!!). sen hade förardörren fryst fast, så jag försökte banka upp den från insidan, sen rycka från utsidan. tillslut gick den upp, hallelujah moment. eller så inte, för då gick den inte att stänga längre. jag kan lova att om någon hade sett mig då hade dom nog ringt polisen eller skickat mig till psyket. jag vart lite arg och stod och sparkade och drämde igen dörren gång på gång, hehe. mitt tålamod är inte alltid så bra, jag gillar att avreagera mig med våld ;) hittade felet, men det gick inte att åtgärda. så fick springa och ta mammas bil. och tacka gud för kupévärmare, eller inte gud, men den som kom på det. vilken grej att kliva in i en lagomt varm bil och slippa skrapa rutor.



väl i stallet tog jag på mig en till häst där ägarn var sjuk. började med att mocka till valle, sen schoffe och till maddis. fick sammanlagt spåna fem kärror, och det var inte kul. så jävla kallt om händerna. satte ut olle och viviann(läs vivo). strax innan tre fick då alla mina kusar komma in, för det kan inte ha varit så uppskattat att stå ute i kylan.
borstade och red coffee. körde på barris i ridhuset, så gjorde även linno och fanny. måste ha sett lite kul ut ;) visste inte om den var van barbacka ridare, men tänkte att vi provar väl. den var snäll när jag klättrade upp, så då kändes det bra, hehe. tänkte först bara skritta, eventuellt trava. men det slutade med att jag till och med var tvungen att testa en galopp. ena varvet gick det lättare, dock galopperade vi inte alls mycket eller långt. andra varvet fick jag kämpa, fick ta ett spö och hålla i handen innan han gick med på mina krav. han var supersnäll hela tiden, och det var riktigt lattjo faktiskt. han tvärnita och försökte vända runt nångång när han mötte en häst som kom och skulle åt andra hållet, men det var lätt att avstyra :) red inte så länge när jag hade en tid att passa, men i alla fall 35 minuter. fixade klart honom och började med nästa ..

                      
                                         gammal bild.


borstade och red olle samtidigt som lotta och valle. valle hade fått ont i ryggen och kändes tydligen inte helt fräsch sen. men hon red igång honom och jag skruttade runt på olle. han kändes inte som tidigare dagar. men det gick ändå. sen fick lotta rida honom lite, så prommade jag av vallis. tänkte bara berätta min slutsats, jag suger! damn. nåväl.
när vi var klar med dom gick jag till maddis. klockan var redan sent, så jag gav henne lite vila. var en stund och gav henne lite uppmärksamhet och kärlek så hon inte skulle bli så ledsen i alla fall.


kom hem och skulle kolla en wallander med mamma och jossi. såklart somnade jag, och klockan var ju inte såå mycket heller. men sovde så jävla bra där i soffan, på rygg till och med. jag som aldrig annars har kunnat somna så. snacka om trött. vid tolv vaknade jag och bestämde mig för att gå till sängen och somnade om lika snabbt. hmh, får ta och kolla om den där filmen idag tror jag, hehe. ciao

 

 


requiescat in pace

2009-11-28 @ 22:01:42 Allmänt Kommentarer (0)

h e j d å    f a r f a r !


endlessly

2009-11-28 @ 21:46:16 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
for som sagt till stallet strax innan åtta och satte ut coffee och valle. började mocka alla boxarna, klarade tre på en timme ungefär. fixade lite hö och hinkar. borstade och red olleboy i ridhuset. joggade idag igen. lite mer trav bara. superfin idag också, inget att klaga på. till och med finare än igår om det är möjligt. satte ut han i hagen kring lunch, valle fick låna en mindre hage. hann vara en sväng på affären också.


kinnikinnick ♥ ev. 18 februari 2007.


tog in coffee, borstade och red ut med linno och prisma. kunde först inte bestämma mig om jag skulle våga chansa att rida ut, men blev övertalad. det skulle åtminstone gå att skritta efter stigen. satte på en graman, som nödbroms, hehe. stigen var full av träd som hängde över vägen, lite mysigt, fast samtidigt jobbigt. meterdjup snö nästan, men kändes inte som nå genomslag. så vi travade lite här och var. tur att ingen såg, för det var allt utom fint, hahaha. efter att ha ridit nästan hela stigen, vi var en bit innan glpsträckan, säger jag att vi borde möta någon kuse nu när han vart så snäll hela vägen .. och såklart möter vi två stycken på sträckan. men jag kom hem sittandes på hästen, så han gjorde alltså ingenting alls på hela vägen. jag är impad. för dom som inte hänger med så brukar inte den pållen vara så snäll att rida ut. möter man ingen ska det tydligen gå bra, men annars kan den kasta av en och sticka med den mötande hästen, även om han har sällskap. hehe, har sett hanna göra kullerbyttor över halsen på honom ett par gånger ;)


valleyboi ♥ ev. 1 maj 2007. 

gjorde klart valle för en tur sen. dressade lite i ridhuset. galopperade lite ordentligare idag. haha, jag som tyckte jag började hitta knappar i galoppen .. jag har nog ångrat mig lite. kan inte ens rida han på tygeln i galopp ;) nåja, ser då bättre ut än förr. han är så fin valleponken. efteråt fixade jag klart allt grejs, kvällsmockade och drog hem.
tänkte kolla en film nu. men vet inte vilken. två har laddar klart idag, sen har jag firrat nyaste harry potter på dvd. har sett hp tidigare, men det var ett tag sen. vilka problem liksom, hehe. well, ciao

hurry up

2009-11-28 @ 07:41:43 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej

då var det bara jalla, jalla, mjukisbralla. måste lägga på en snurr nu. ska och släppa ut några fyrbeningar i hagen. har en tvångstanke att dom ska ut åtta, allra, allra senaste halv nio. stannar nog kvar där sen och försöker fixa klart allt så kanske jag inte behöver vara där hela natten. pussciao

beeping clock

2009-11-28 @ 07:38:32 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
anledningen till att det inte kom någon kvällsuppdatering igår är nog inte så svår att lista ut. hehe, men eftersom jag varit vaken sen halv sju kan jag ju lika passa på att firra den nu. ingen märker nog skillnad ändå ;)

var tvungen att invänta josefin innan jag kunde göra något alls. hämtade henne från skolan och drog sen direkt till stallet. började med att borsta och rida valle. shitman, vilken häst. åh, han var så himmelens fin att det inte ens går att förklara. dom som inte ridit honom vet inte vad dom går miste om, fast kanske bäst det. annars hade alla varit så avundsjuka på mig just nu ;) men ibland tänker jag att han är lite för fin för mig, och ofta lite för lydig för mig. det har hänt många gånger att jag hållt på dratta på näsan bara för att hon lyssnat så jävla bra på röst eller säte typ, hihi. det tog ett litet tag att hitta tillbaka knapparna i början, men dom kom sen eftersom. galoppen gick bättre än det brukar. börjar lära mig lite hur jag ska göra. älskar den hästen mer än allt annat, han kan verkligen göra en på så himla bra humör :)


jag och lehigh valley, 1 maj 2007.


gick in och fyllde maten och mockade alla boxarna. passade på medans det ändå var upptaget i ridhusen. borstade och red ollebus sen. såklart hade han tappat en dojja, men vi red ändå. skulle bara jogga och hade han kännts konstig hade jag gått in. han kändes i alla fall superbus i början. men han gjorde ingenting. han var tokfin i skritten, så lydig alltså. traven var heller inget att klaga på. gjorde inget mer avancerat, kollade start, stopp, sväng, öka, minska, skänkelvikningar och någon bakdelsvändning. vilken kille, han blir bara grymmare och grymmare. söta lilla olleponken :)


jag och super olle, 16 februari 2008.


hade hunnit borsta coffee innan jag red olle. så det var bara att sadla och sätta igång. haha, han har så lustigt uttryck nästan ständigt. han ser så fundersam ut, lite skeptiskt, hehe. svårt att förklara. nåväl, första tanken var att han inte alls var som jag hade trott. såg framför mig en liten mitchahäst i dressyren .. började seriöst garva när jag började trava, haha, vilken jäkla trav alltså. inte bekväm för fem öre, fick nästan ont i ryggen, hehe. men i slutet var den aningens skönare åtminstone. galoppen var då riktigt lattjo måste jag säga :) red inte länge, en liten testkörning. blir spännande att se om jag ska våga mig ut i skogen på den odågan. dressyrsadel + korta läder går inte riktigt ihop. men vafan, jag får se till att hålla kvar tygeln när han skickar mig. observera att jag skrev när, inte om, hahaha.


irish coffee i hagen, 10 januari 2009.


kvällsmockade, pussade godnatt och fyllde några höpåsar innan jag larmade och stack hem.
värmde min mat, slog mig ner i soffan, åt, kollade lite idol, drog filten över mig .. skulle inte sova, bara blunda, men mamma visste väl vad som skulle hända, så hon höll på dra av mig filten titt som tätt. jävlar vad sur jag blev, för jag frös ju som fan. hehe, dogge blev helt upprörd och fattade ingenting och kom och slicka mig i ansiktet istället, sötis ;) sen tvingade carre upp mig i alla fall, så då kröp jag ner i min säng med doggis. that's it, cya

chicy

2009-11-27 @ 09:48:21 Allmänt Kommentarer (1)
hej, hej, hemskt mycket hej
har inte gått och lagt mig än liksom. tänkte vaka litegrann. det var josefin som övertalade mig, men hon har stuckit till malmberget vid sju. skönt egentligen att slippa sova, tänk vad mycket man kunnat få gjort. fast jag älskar att sova. men jag är dålig på att somna, i alla fall på senaste tiden. men jävla hårt har jag börjat sova, märker inte när det kommer sms längre.

tänkte slå på en film bara sådär. ids inte fara iväg än på ett tag. och dessutom har jag ju hunden. tur att den alltid sover, då gör det inget om jag är dåligt sällskap ;) måste väl göra lite frukost innan jag bänkar mig framför filmen. har fan inte ätit på hela dagen igår, hann ju liksom inte. så magen börjar nog knorra snart om jag inte fyller på den. på återskrivande, pusshej

speak up cuz' i can't hear you

2009-11-27 @ 09:31:38 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej

idag sovde jag till halv fem(!). höll på dö när jag såg klockan. lotta var sjuk och ville att jag skulle fixa hästarna. visste att soffan hade gänget i småstallen, så vem annars hade kunnat ta hand om dom. gick inte att låsa upp min bil, surprice, not. så tog mammas bil, och när jag slog på den blinkar tanklampan. pheh, då kommer hon på att det var därför hon inte skulle köra nå mer idag ;) nåja, det skulle räcka till och från stallet åtminstone. fet skillnad att köra den bilen jämfört med min, geez.

                 
                          usa, florida, miami - 18 juni 2008

skyndade att byta om och plocka av täckena från djuren. fick jesseboy på lektionen, han gick. väntade i fiket och fick höra något som gjorde mig aningens förvånad, så jag gick ner och tog ett snack med ålle när hon var klar med sin lektion. fick rätsida på lite.
jesse jävlades med mig i början och kastade sitt huvud upp och ner. jävligt jobbigt. men sen hade han testat klart och gav upp. då blev han faktiskt riktigt fin. även i galoppen, inge stark och jobbig. hoppade y:et, standard. slö häst som inte fattade glp efter första hindret, så jag fick sätta sprutt på han snabbt. la upp tempot ganska rejält sen innan första hindret och då gick det lite bättre, men fick skev eftergift och följsamhet på tvåan. när hindrena blev lite högre och lite mer hinder så gick det hur bra som helst. kom helt rätt och fick superfina språng och min eftergift och allt var helbra. så jag var skitnöjd :)

    
     hahaha, bjussar. igångridning efter sommarbetet, 2 augusti 2009.


sprang upp på us-möte en snabbis. lyssnade vad dom kommit på och så. sen berättade jag vad ålle sagt, men då hade dom redan fått andra bud som dom tänkte följa. det passade inte mig, så jag blev irriterad och sa precis som jag tyckte. ingen tyckte som mig, eller ingen vågade säga något i alla fall. var tvungen att avreagera mig och disskutera av mig med någon. visade sig att den tyckte samma sak som jag. jamenar, i alla år har jag suttit tyst och gjort som alla andra och inte yttrat mig alls. men har jag en åsikt som jag vill yttra så måste jag fan göra det. sen att folk inte accepterar det är ju en sak, man kan ju inte vara friendly med alla ;) sen att jag är sämst på att disskutera med folk som inte tycker samma, eller egentligen över huvudtaget är ju en grej, hehe.


ett gammalt us, 23 augusti 2009


mockade till valle, olle och guran. det tog av någon anledning hundra år. fan vad jag hatar att vara långsam. sen var det genomslag efter stigen så jag vågade inte ge mig ut på kungen. fick inte svar om han skulle göra annat så det blev vila. fyllde maten åt alla tre och sen hann jag inte mer. täckade på djuren, släckte, larmade och for hem. the end

try this

2009-11-27 @ 01:05:19 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
måste bara ge er en länk jag hittade på en annan blogg.
- http://en.akinator.com/ -

man ska tänka på någon och en ande frågar olika frågor som man ska svara på. sen provar anden gissa vilken person man tänker på. den gissade brad pitt på mig först, men det var fel så den fortsatte med några andra frågor och sen gissade den på jackson rathbone och det var helt rätt! jävligt coolt måste jag säga. utklassat den nångång, men mestadels får den rätt. ni lär ju prova det. haha, jag ska göra det igen ;)

lost and found

2009-11-25 @ 23:42:49 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej

tänkte bara säga att det går bra nu.
har så mycket att se fram emot,
även om det kanske bara är småsaker.

jag är fortfarande sämst med ord,
om det låter konstigt så förstår jag.
hehe, men har en detaljerad
beskrivning i hjärnan och det räcker :)

on top of the world

2009-11-25 @ 23:14:36 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
igår peppade jag bloggning, men jag var för sent ute. dom hade stängt ner inloggningen för dom skulle fixa nått. hade dock inte desto mer viktigt att berätta. hade både prisma och madame. red ut p efter stigen. galoppsträckan till skidspåret och sen vände vi. galopperade lite på hemvägen, väntade mig en busig pålle, men hon var snäll. tyckte det var skoj och försökte springa fort ibland. mysig att galoppera lite i djupsnön. det var nästan lite överdrivet mycket snö.



red bambi i ridhuset sent på kvällen. slängde på en graman så hon inte skulle dra lös mig. tyckte det funkade helt ok med den. galopperade även henne litegrann på långsidorna. jobbigt med högerglp, men sen satte vi den också. ganska duktig poa, lite svettig blev hon, jobbigt att vara lydig.

idag har jag ridit min egen lektion. min lilla grupp hade lämnat kvar ludde, sockan, lector till mig. samma vanliga visa. har nyligt ridit ludde massa, men även lector. sockan lockade inte när det vankades massa voltarbete så det blev spektotel. gick inte alls speciellt bra. han kändes slö och lyssnade inte ett smack på mig. galoppen gick lite bättre, men igenomsnitt var jag inte duktig idag.


väldigt gammal, 22 mars 2006. hahaha, dom andra
visste inte vad det stod på lappen förrän efteråt ;)


hade sen en ponnylektion. min tredje i livet. lika spännande varenda gång. det är så tråkigt med små, blyga barn. dom säger aldrig någonting. det var i alla fall bästa lektionen jag gjort hittills. så det tar sig. men ridläraryrket är nog definitivt inget för mig, hahaha. stackars barn, men dom får härda ut, nästa gång är anneli tillbaka och pinar dom ;)

tänkte slå på en rulle nu snart. har egentligen ingen som lockar vidare värst. men vad vet man, kanske finner någon som råkar vara bra. tjinghejs

stupid kids

2009-11-23 @ 01:07:36 Allmänt Kommentarer (1)

här är en liten snutt på vårt roliga klipp, mahaha.
tyvärr är klippet upp och ner, men vrid på skallen eller skärmen.
och så är den filmad med mobil från tvn, men lite ser man ju, hahaha.

                        

förtydligar lite för dom slowa .. när jossi håller på kliva på trycker jesper på gasen så hon håller på trilla av. sen gasar han över marinas nysådda buskar, hennes precious ägodelar. sen säger josefin skit, jesper hakar snabbt på och säger bajs, sen säger jossi skitbajs. brummar vidare, jeppe vinkar till någon random granne, och kör nästan in i staketet, haha.
jh har sexiga byxor och jag har klänning, hehe. jh säger hej som en liten, dryg skit och sen ropar hon jespiiiir. jag var nog den enda normala där ;) hahahaha, kanske inte lika kul för dom som inte är huvudpersonerna i filmen, vi skrattar i alla fall åt detta. i know i do :)


i learned from you

2009-11-23 @ 00:58:44 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
började dagen med att stressa. snoozade lite för mycket och hade inte lagt upp någon strategisk plan inför morgonen. så fick slänga mig i kläderna och fara och hämta hedqvist junior och jossan. körde rally upp till malmberget. vi kom tre minuter in i matchen, så vi missade inte mycket. maif spelade en bra match och vann med 6-2 mot överkalix. faktiskt kul att se, man dras så jävla lätt in i spelet.


några fler bilder på bdb.

skjutsade ner ett helt parti ungar. rasmus, marcus, jeppe, jonte. första stoppet vart på kp, skulle in och köpa snus. lämnade bilen på och tänkte att jossan skulle stanna och vakta för jag hade en aning om vad jesper annars skulle göra. men hon ville följa och när vi kom tillbaka hade min aning varit rätt. bilen stod ett par meter längre fram eftersom knäppungen kört iväg, typiskt honom. sen hade dom ingen plan på vart dom skulle så dom drev med mig och gjorde så jag fick köra typ överallt. tillslut visste jossan vart dom skulle så vi lämnade av dom där och sen fick hon också komma hem.



jag drivade raka vägen hem till mig och här har jag stannat hela dagen. åt palt till middag, mums. kan inte fatta att jag inte gillat palt tidigare. okey, blodpalt och sånt snusk går absolut inte hem hos mig .. frysit som en apa så jag bäddade ner mig bland filtar och så kollade vi wallander-tjuven. fast jag somnade, haha. jag brukar sällan somna till filmer, för jag blir så sur när jag missar en del. sov tre timmar, ända till typ åtta-halv nio. sen började jag fixa med bilderna igen. hoppas jag kan somna inatt, dumt annars.
ska kolla johan falk med josefinken på en stund, så det lär väl bli sent i alla fall, bad.
bye for now

empire state of mind

2009-11-22 @ 23:56:10 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej hemskt mycket hej
väckarklockan var ställd på åtta eftersom ishallen väntade redan nio. men efter min natt utan sömn var jag ganska trött. fast jag ville ju åka skrillor, och sova. men vi sköt upp det en halvtimme och då blev allt bra. for till isen vid tio med jh och jossan, snörde på skrillorna och började åka. fick inte alls lika ont i fötterna denna gång. men taktikvilor var ändå nödvändiga ibland. dock inte lika långa och ofta som sist. kunde åka lite fortare också, men bara åt ett håll. det var fan svårare att åka i höger varv ;) skitjävla kul det är alltså, är så sugen på att skaffa egna skrillor så jag kan glida på hedisen lite. för jag har som mål att inte få ont i fötterna och kunna åka bra. hehe.

                   
                       

sen skjutsade vi hem jossan, och efter det for vi till jh och chilla. en repa till stallet för att informera isbjörnarna, lantmanna, och sen hembygdsgården. det var nått jippo där med tomtar och massa. gick in i stugan där jhs morfar var och serverade glögg och pepparkakor och blev där ett tag.

vidare till stallet och kollade på monicas nya pålle. verkade vara en trevlig kille, väldigt snäll i alla fall. drog en rant på dollar, sen handlade vi lite mat och tillbaks till stallet igen. hjälpte jessica med att mocka till kusarna hon hade på schemat och fixade i hennes skåp med krokar och det.



hann vara en sväng hem till mig och hämta filmer från barndomen. skulle ju visa ett sjukt roligt klipp från när vi var små .. chillade lite till. sen ringde jesper och skulle ha skjuts, så vi for och hämtade honom. det jag inte visste var att dom var fem stycken som skulle åka och att raggen var önskemålet. körde runt dom ett tag innan vi dumpade av dom vid småstallen. hämtade jossi och for till malmberget där hon gjorde ärenden. hem med henne, hämta jesper och gänget. skjutsa hem louise, sen carro, vidare till mampa, släppa av pontus, gällivare och hem med max. sen ville josefin till malmberget och hämta en till film så jh x2 hängde med dit innan jag skjutsade hem dom också. då var det mitt i natten och vi bestämde oss för att ge upp. nästan en halv tank bensin gick åt idag. jävlar! ciao

moving my hands

2009-11-21 @ 00:33:35 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej hemskt mycket hej
tänkte ju skriva en liten rad om att idag 20 november är det min och mitchas årsdag. idag har jag skött henne i fyra långa år. och jag ångrar inte ett endaste av dom åren. jag var bara fjorton när jag började ta hand om henne och på den tiden var skruttan en ung dam på arton år, geez ;)

och eftersom min fuckade dator inte vill samarbeta så går det heller inte att lägga in några bilder alls. så jag kanske får tillägna henne ett bildinlägg sen när datorn och jag är överrens. har tråkigt nog inte så många bilder på henne, i alla fall inga fina trorja.

nåväl, nu ska jag gå och lägga mig efter typ 32 timmar utan sömn. jupp, jag är riktigt stolt att jag klarade det. men nu kommer jag förhoppningsvis sova riktigt gott. även om jag ska upp åtta imorrn när det vankas skrillor redan nio. om jag ens kommer höra väckarklockan vill säga, hehe. sov gott alla geeks, för det tänker då jag göra, puss

bad influence

2009-11-21 @ 00:16:09 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
gissa vad jag gjort under förmiddagen .. ingenting. riktigt skönt och jag höll mig vaken. sen tjugo minuter innan jag skulle hämta jossi slängde jag mig i duschen och fick lite ångest över att inte ha gjort något vettigt. men dealade att svonka skulle diska när jag hämtat henne.

åkte till stallet kring två och mockade massa boxar och donade på. fotade bilder till pa:t. och lite random ridbilder. jag saknar min kamera, den förstår jag mig på åtminstone. red ut gurebus med bea och mongo. körde barris som vanligt, men hade ett halt täcke och hala brallor så kombinationen var inte den bästa ;) for efter stigen, vände vid trollskogen. riktigt pissigt väder, inte alls roligt. gurr lyckades sköta sig hela dagen i alla fall, inga hyss.

åt en god middag när jag kom hem. började frysa och fick ta mammas uppspolade badvatten. mysigt. så jag tog med mig ett par tidningar för att läsa, men doppade nästan dom när jag höll på somna. så jag gav upp ganska snabbt och kröp under täcket istället. endast för att värma mig, för hade ju planer på att se idol med mami. men såklart somnade jag en timme eller två. vaknade av att hedqvist ringde och ville ut och snurra. så jag fick klä på mig och så for vi ut.  hejpa

everybody has gone mad

2009-11-20 @ 07:42:25 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
ja, då var klockan slagen sju. som i sju på morgonen. min mor har farit på jobbet, hunden har tömt sin morgonblåsa i hallen och josefin snarkar på i sitt rum så det ekar i betongväggarna.
mamma tyckte inte det var någon idé att gå och lägga sig längre, så jag försöker ta hennes ord på största allvar. har tänt alla lampor i huset, nu väntar jag bara på att det ska ljusna utomhus också. vettetusan när det händer, med tanke på att jag aldrig är uppe vid den här tiden plus ett par timmar framåt ;)
måste erkänna att det börjar bli lite tungt i ögonen. och jag längtade faktiskt efter att få lägga min stora skalle på min underbara kudde och drömma en härlig dröm om mitchel musso. okey, nä, det där sista vet jag inte vart det kom ifrån. tog bara första bästa namnet som kom upp, hehe.

(såklart har datorn flippat ur, det går inte att lägga in bilder, håll ut!)

har lite stökigt rum så jag kan ju passa på att städa det, eller diska bort lite disk, eller varför inte ta en skön dusch. eller så slår jag bara på tvn och försöker hitta något program som är intressant och chillaxar ett tag. haha, allt lät ju så tråkigt. lite senare kanske jag förbereder en smarrig frukost. var liksom ett bra tag sen jag åt frulle.
har i alla fall aldrig vakat i hela mitt liv bara så ni vet. så det här blir en spännande utmaning. den borde jag väl klara? :) hahaha, nä, nu ska jag på riktigt hitta på något annat. vet inte hur många timmar jag spenderat framför denna dumburk inatt. jojust, måste klicka hem lite grejer innan jag kan stänga locket. vi kanske ses och hörs, pusstja

i want revenge

2009-11-20 @ 03:59:53 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
mina inlägg blir alltid så himla långa när jag väl skriver ..
.. och ändå kommer jag på en massa som jag vill lägga till. 

mina pärlor åker ju iväg ihelg och tränar, så tänkte vara stalledig. men jag lovade nu att rycka in och ha guriann imorrn och så ska jag fota med jessica till projektarbetet. sen blir det ju en tidig morgon på lördag då vi ska åka skrillor kring 9 och om jag känner mig rätt så kommer jag hitta på något att göra i stallet efter det. fast söndag ska jag satsa på att vara helt hästfri om det går ;)

alltså är jag konstig om jag säger att jag inte önskar mig något i julklapp? för jag kommer inte på något att lägga på min önskelista. än så länge är den helt tom. såklart det finns grejer som man kan skriva upp bara för att skriva, men inget dönödvändigt, jag är ganska nöjd so far. och som varje år tycker jag julen är ganska överskattad :)

avslutar med att bjussa på en låt som jag fått på hjärnan
- boys like girls - love drunk -


holding too thightly

2009-11-20 @ 03:11:26 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
under natten hade dom två senaste efterlängtade avsnitten av the vamipre diaries laddat klart så jag satte igång att kolla dom sådär mitt på dagen när jag vaknat. klädde på mig i sista sekunden och sprang ut till bilen. klockan var typ fem och jag har lektion halv sex. såklart hade låset fuckat så det inte gick att låsa upp. provade bagageluckan, men den var fastfryst. tillslut gick det att låsa upp dörren och jag kunde starta bilen och börja skrapa rutorna. såklart var det såndär snöis som knappt går att få bort.

tio över var jag i alla fall i stallet och kunde byta om. pajade ett par andra ridbrallor i farten ;) fick först ludde, men så fort jag vänt om och börjat gå ångrade hon sig och gav mig lector istället. blev en kvick borstning och sånt, men jag hann. red mycket på volt och skulle rida utan stigbyglar. men jag har nästan mer problem att sitta ner och ha dom på så jag behöll mina. lector var riktigt fin. vi var mycket duktiga, enligt mig då, hehe. bustore drog ett rejs från skritt en gång, men sen var han nöjd ;) red för ålle och det var riktigt kul. fick en massa bra hjälp och saker att tänka på. har på en vecka hunnit rida en lektion för varje ridlärare. torsdag - anneli, fredag - carola, onsdag - lotta, torsdag - ålle. bra att variera lite ibland, spännande, höhö.

hade us-möte nästan direkt efteråt. säger bara en sak, shit, vad fan har jag gett mig in på? det var precis samma tjafs och bråk vid den här tiden förra året. en stor anledning till att jag gick ur då. och så var man tillbaka igen. phuh, men får väl försöka göra det bästa av situationen och försökta styra upp litegrann. tagit på mig rollen som ordförande, samt plockat in lite nytt blod hastigt och lustigt. det kommer bli jävligt spännande det här. men jag gillar utmaningar, det är i alla fall det som jag intalar mig själv just nu ..

hade minst sex missade samtal och två sms när jag lämnat mobilen i skåpet. hur kommer det sig att folk alltid är så angelägna att ha tag på en när man inte har telefonen med sig? och när man väl har den i innerfickan är det ingen som tar sig tid att ringa. varför är det så, vavavava? ;)
(kan inte ladda upp bildjävlar, så det får bli ett bildfattigt inlägg!) ciao

heels over head

2009-11-20 @ 01:17:55 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
har ni suktat efter en uppdatering gott folk? förstod det, höhö.

måndag:
red ut kungen med soffan, olle, sara och prisma. tog ett varv runt stigen, dock bara i skritt på grund av halvtaskigt underlag. men inte helt fel det heller. valleboy fick cpryck en gång och kastade sig runt och rätt in i olle och prisma som inte sett den läskiga busken. annars skötte han sig bra, och gick inte och spände sig heller.

tisdag: red madame. fick service, allt var klart. behövde bara sadla och sitta upp i princip. vi red lite på utebanan. bambi såg massa spöken till och från, men var ändå relativt sansad. faktiskt ganska fin till och från. jobbigare i ena varvet och i slutet började hon joxa mer i munnen när det blev tungt. borstade och skyddade valle klar till lotta som skulle hoppa efter lektionerna. detta skulle bli typ stalledig dag, tänkte bara mocka till pärlorna, men det blir aldrig som man tänkt sig ;)


madzi och hennes matte, 17 maj 2009


onsdag: red lektion. fick farbror ludde. gjorde massa skänkelvikningar och lilla ludde tyckte inte riktigt att han behövde lyssna på mina skänklar. fick ta ett spö och putta till honom innan det kom någon reaktion. satt ner en hel del och det var inte så farligt. inte lika tjusigt som sist, men ok ändå. gjorde bra galoppfattningar. så helt okej gick det.
hade bambi idag också. hennes skötare hade redan hunnit mocka. så jag fyllde mat och red. fick snabborsta så jag skulle hinna rida timmen efter min egen lektion då det var ledigt. skrittade fram ordentligt. såklart fick jag sällskap i ridhuset av lo. och det är aldrig kul att rida samtidigt som henne. nog för att hon säkerligen har fullt upp med sin egen häst, men ändå. det är en sak att rida för henne, men att rida samtidigt och hon inte säger något är inte kul. känns som att man blir utittad och så tänker hon typ "vad fan gör ungjäveln" .. haha, men ni kanske fattar. travade på lite och gjorde några avbrott och igångsättningar. hon lyssnar lite bättre på avbrott nu. men hon blir lite joxig i handen ibland. speciellt i slutet när det börjar bli jobbigt. ryktade av henne en stund efteråt och fjäskade med lite karra ;)

lite lustigt att den kan vara så svårt att komma på vad man gjort några dagar innan. jag minns långt ifrån mycket, hehe. yes, bra minne verkligen.

 


you touch my talala, my dingdingdong

2009-11-16 @ 00:36:26 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
tänkte blogga igår, men internet hade hoppat ur så jag ides inte gå och fixa till det mitt i natta. for till stallet kring em, borstade stålis och for och red med lotta och valle. först skrittade vi fram ett bra tag i ridhuset, sen red vi ut efter stigen. började trava redan nedanför hagarna och sen fortsatte det bara. galopp, trav, galopp, trav. nästan inge skritt alls. fullt ös medvetslös. men kall hann man i alla fall inte bli ;) olle var faktiskt ganska duktig. roligt och uppfriskande var det. sen efter det ryktade vi, mockade och gjorde klart allt och drog hem.


idag hade jag hunnit övertala jessica att kliva upp tidigt så vi kunde plugga och så jag inte skulle sova bort hela dagen. och hon gick med på det. så jag vaknade halv tio, slog på tvn och kollade lite piff och puff och några andra disneyprogram som gick. det var tänkt att jh skulle komma kring tio, men hon smsa och var trött så jag lät henne sova längre. fortsatte vara vaken och när hon väl kom så satte vi oss framför datorerna. men något plugg blev det inte. vi kollade på hemsidor efter jobb istället. vi vill liksom sommarjobba i något stall eller med hästar. kommer nog bli klurigt, men vi provar och ser hur långt vi kommer.


skulle till stallet tolv och byta hage på djuren. så vi drog dit. mockade till mitcha, valle och olle. sen fyllde jag höet åt hela gänget. efter det så for vi på dollar och shoppa, sen hämtade vi pizza och for till hedan. vid fem for vi tillbaks till stallet och borstade våra kusar och klädde oss för en längre ritt i snöregnet. red först hem till jh, sen bortåt en bit innan vi vände och red upp till mig. sen vidare ner på sjöpen och runt där och andra vägen hem mot hedstallet och hedeberga. chippens första stadsritt och han skötte sig faktiskt riktigt bra. mitcha är såklart en pärla som alltid :) skrittade hela vägen och till och med jag som borde vara van fick träsmak i rumpen ganska fort. mysigt att skrutta runt på loppis, länge sen sist. väl hemma så skyndade vi oss och firrade klart.

hem till mig och färga jessicas hår som tog en evighet. men jag är ju som känd för att vara långsam, hehe. men vid elva var vi klara med det. for och hämtade min kamera hos hedq. och hem igen. ett evigt körande det har blivit idag. hade egentligen mer planer, men dom hann vi inte med idag i alla fall.
tänkte nu kolla en film om jag hittar någon som verkar spännande. pusshej sov gott

friday the thirteenth

2009-11-13 @ 23:01:41 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
funderar hur man egentligen ska börja ett inlägg. inget kändes passande. men i alla fall så sovde jag bort hela förmiddagen som vanligt. sen for vi och tankade min bil och körde till sandviken. släppte hunden och försökte fota lite bilder. men det hade börjat skymma och det var kallt som fan = not so great.
(ska slänga in några nyare bilder på bdb, så släng en kik dit sen :))



som sagt är min systemare trasig. men jag tröck
av en bild på måfå. lille söten fryser om tassarna.


lämnade av dom andra två hemma och körde till stallet. red lektion för carola. hannis var sjuk, så jag hoppade in istället för henne. red tiamo och det gick finemang. red lite volter, ändra storlek och sånt. sen blev det så lätt för oss att jag liksom glömde av mig och bara åkte med. så det måste jag tänka på, får ta och sysselsätta mig med annat om sånt inträffar. typ flytta baken, motställa och ge mig något litet att tänka på. timpen var fin som vanligt förstås, och jag är ganska nöjd över att jag satt ner nästan hela lektionen och kunde hålla min ytterskänkel på bra plats ;) jag vill ha en egen pålle! snabbryktade valleboy innan jag drog mig hemåt.

nu ska jag tvätta bort sminket och sen kolla en film, pusshej

young teens

2009-11-12 @ 15:23:35 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
kom just på en sak .. har jag sagt att jag ska gå med i ungdomssektionen igen? konstigt nog. men linno tjatade på att vi skulle gå med. för dom behöver ju ett gäng hjälp liksom. och jag fick gå med på mina egna villkor, så why not :) ska få ordning på dom små flickebarnen och sätta sprätt på lite pengar. här ska fixas en massa. första mötet är nästa torsdag, det ska bli spännande, höhö ..

don't get me wrong

2009-11-12 @ 15:16:49 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
jag tror jag kommit på en sak som gör att motivationen till plugg inte existerar för mig. jag vet ju inte vad jag vill bli. hade jag vetat säkert att jag velat bli typ tandläkare så hade jag ju satsat på det och gjort mitt bästa för att klara alla ämnen som hade krävts för att ta mig dit.
eller så är det bara lättast att säga så. sa ju tidigare att jag skulle vara oftare i skolan när jag fått körkort och vi ser ju hur bra det går. just nu skyller jag ju det mesta på cp-ulla. för det är lättast, och det är fan hennes fel att det blivit som det blev. fast innerst inne vet jag ju att i slutändan är det upp till mig. och egentligen vill jag ju gå i skolan, jag vill ha en utbildning. men nu verkar det ju kört igen. halva terminen har ju i princip gått. och jag får ändå inte börja på komvux förrän jag är tjugo, så det är väl lika att försöka göra bort något på gymnasiet, även om jag inte ens får ut nått betyg därifrån ..

nä, nu ska jag allt ta och äta frukost, klä på mig och fara till stallet. hoppas jag klarar mig och inte får soppatorsk efter vägen. måste tanka snarast känner jag. men min dumma bil jävlas alltid med mig just när jag ska tanka. antingen startar den inte när vi ska iväg, eller så får vi inte ens upp locket till tanken, kuljul. längtar tills jag får köpa mig en helt egen, lite snyggare, lite bättre bil :) hihi. pusshejpa

my prerogative

2009-11-12 @ 15:03:57 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
ridit ut runt stigen med valle. sofia och olle följde med oss. började kännas lite kallt ute nu. och vänta bara tills det blir -25. travade lite för att få upp värmen. valle sprang bara fortare och fortare och i slutet satte han upp skallen som en kamel, så jag fick dra ner den igen ;) på galoppsträckan provade vi galoppera. trodde nog att båda kusarna skulle hitta på hyss, men inte det. dom skötte sig så bra. det kändes om inte annat i benen att det var ett tag sen man stod ordentligt och galopperade på utomhus .. men sablar vad mysigt det var :) valle var då svinnöjd efteråt, det såg man på hela honom.


28 mars 2009


hade teori på lektionen, läste om longering och kollade när anneli longerade saphir. so far kunde jag det mesta. i alla fall teoretiskt. ska tydligen longera nästa gång, och sitta på och ha sitsträning typ. suck, trist tycker jag. fixade det sista hos pärlorna innan vi drog och köpte pizza. kycklingrulle, mums! ska kolla lite bones nu, ciao
(råkade spara som utkast, men publicerar det nu anyways)

technical

2009-11-11 @ 00:20:50 Allmänt Kommentarer (2)

hej, hej, hemskt mycket hej
haft båda pärlorna idag då deras matte är på någon utbildning. borstade kungen och begav oss ut i kylan till en början. skrittade en bit ute och gick sen in i ridhuset. travade litegrann där. han hade haft lite ont i ryggen igår, så han fick inte gå och spänna sig idag. tyckte vi lyckades ganska bra med avslappningen. han är i alla fall så himla fin valleponken :)


26 april 2009


mockade och spånade åt båda skrällena och fyllde deras mat.
borstade lillebror litegrann. gick med honom till ridhuset och longerade en stund. lotta säger alltid att han är så lydig och lyssnar så bra. jao, rastade av den tokiga pållen en stund. haha, han lyssnade nästan inte alls på mig. orkade knappt trava framåt, bröt av när han ville och sånt. geez, vilken lurk. han lyssnade efter många om och men och kutade på lite lagomt ointresserad. antingen var han trött och slö eller så laddar han inför imorrn när vi fyra ska ut på tur i skogen ;)
kvällsmockat, extramatat och pussat på dom ordentligt innan jag for hem.

                   
                                       30 april 2008


funderar på att kolla en film innan jag somnar. det har blivit en vana. har kollat one tree hill dom senaste kvällarna. men nu har dom senaste avsnitten inte laddat klart så det får bli något annat spännande. har säkert över 40 filmer hemma som jag inte hunnit se ..
tänkte gå till skolan imorrn. men nu känns det ganska kört igen och då vill man inte gå till skolan. fast jag vet att det bästa vore att gå dit och snacka med min mentor eller cp-ulla. fast jag kan inte hitta mitt schema och nu är jag i helt fel dygnsrytm. well, godnatt


it's a dream

2009-11-08 @ 22:35:19 Allmänt Kommentarer (0)


3 september 2008


tagit hand om mina pärlor idag. skrittade valle runt stigen med jessica och chippen. han var pigg som fan, superskoj :) han är det bästa jag vet och han är underbar!
kollat en wallanderfilm med mamma, nu ska jag kolla på lite one tree hill. sen blir det en dejt med john blund. pusshej


killer heels

2009-11-08 @ 01:39:43 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
min lördag började tidigt. redan efter sju ringde klockan. och till åtta var jag uppe på fötter. det måste vara rekord. har inte klivit upp så tidigt på hela veckan. men det kändes bra att inte sova bort hela dagen.
jh hämtade upp mig kring nio och då for vi till kullen och plockade upp en liten johanna. sen var det raka vägen till isladan. snörde på oss skrillor och sen var det bara ut på isen. fyfan vad ostadigt. haha, märks att det var flera år sen sist jag åkte. och mina fötter märkte också det ;) fick köra lite paus titt som tätt. åkte som allra bäst just efter en fotvilning, då var det lättare att slappna av och ha fötterna raka. försökte oss på lite bromsningar, åka baklänges, kasta sig på mage och sånt. men vi håller nog oss till att åka framlänges. vi får nog vänta tills vi blir lite stadigare innan vi antar nya utmaningar, hihi. men det var sjukt kul, så det ska vi lätt göra om. har som mål att inte få ont i fötterna, haha, good luck.

                 
                               random hockeybild på jh

sen for vi och tog en fika på vetehatten, riktigt smarrens. och så bar det av vidare till stallet. kollade lite hessekurs, gjorde iordning kungen till lo, kollade lite mer hesse. for hem en vända och hämtade min bil och kameran.

                 
          random gammal bild sen juni. första hoppningen with her

tog in och borstade bambi. sen gick jag och skulle fota lite bilder på jessica. eller bilder till vårt projektarbete. men såklart har kameran fått ett jävla återfall och knäppade sig som innan. men försökte fota lite övningar åtminsone, får se sen om någon bild dög, annars fotar vi om med en annan kamera.
tog ut bambi i ridhuset. skrittade runt och hon var på hugget. redo att hoppa i luften vilken millisekund som helst. hade fuckade läder, men överlevde. fick höra att hon vart tokpigg när hon travat med sin matte. så jag var beredd .. men hon gjorde inge bus, lite på g förstås. tycker det är grym skillnad sen sist jag red henne. hon bärde sig bättre och hade finare form. vad det beror på vette tusan, med tanke på att hon vart skadat och stått på sistone. hittade rätt tänk och teknik också, kändes bra att veta precis vad som krävdes av mig. verkligen superkul att rida madzi igen. gillar den pållen lite, och om hon tänker fortsätta vara så duktig så måste man ju bara digga henne.
donade klart hos pållarna innan jag begav mig bortåt ..



vilket var lika med hedqvists home. men hon for iväg .. så jag fick sitta där på hennes rum och plugga. pheh, men hennes dator var så seg att jag hittade annat tidsfördriv, skolkatalogen ;) nåja, sen kom hon hem, och vi gjorde ärligt talat inte så mycket på projektarbetet. vi flummade mest en massa tills vi tog oss i kragen och skrev litegrann i alla fall. duktiga som vi tyckt vi vart belönade vi oss med en tur i blåblixten. for på staden och kollade läget, dött som i graven. hedan for och sladdade och försökte impa på någon dude i think. efter en avstickare till mampatown var det lite mer folk ute så jh fortsatte köra runt, runt, medans jag smsade med hennes boifriend(!), hehe. sen bytte vi bil, till raggarsaaben. körde runt med den en stund. men inte lika kul att köra själv, känns drygt att bara fara runt, runt utan ett mål i sikte. slutade med att jag skulle köra hem jh och träffar hennes bror uppe vid mig typ, och den token tog tag i bilens dragkrok och tolka efter oss. geez, kids today alltså ;) så vi vände och erbjöd han + typ fyra av hans vänner skjuts. så dom klämde in sig i bilen och så körde vi. hahaha, bakdäckens typ "stänkskärmar" tog i backen av all tyngd, haha. well, hem med jessica, och sen hemåt för mig också.

haft en jävligt rolig och bra dag. och en helkul kväll. vi har oftast jäkla kul jag och hedqvist. tänka sig att vi vart kompisar i nästan 18 år, nämen give or take, sen dagis i alla fall. vi är så olika, men ändå så lika :)
nu fick ni er en rejäl update, see you


sky's the limit

2009-11-08 @ 00:47:23 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
ska försöka sammanfatta lite kort vad som hänt sen sist.
helgen i luleå var trevlig. peterclinicen var inte nå speciellt för min del. fast sen så kollade jag inte så mycket. gjorde bort hästarna så snabbt som möjligt så det skulle vara klart. fotade inte en enda bild, tyvärr, filmade istället. hemresan gick finers.


kolla psykdoggelito!


kan inte minnas så mycket under veckan, höhö. red ut busvalle med soffan och olle på måndag. skrittade runt hela stigen, supermysigt. alltid lika kul med det sällskapet :) skithärligt att sitta på kungen igen, he's gr8!
red sessan på onsdagslektionen, gick faktiskt helt okey. klippte super olle efter lektionen. blev inte det snyggaste, men nu är den mesta pälsen borta och han slipper svettas och vara äcklig.
på torsdagslektionen red jag tiamo. hade markarbete, trestuds. hästen var så helvetesfin på framridningen att jag inte trodde det kunde vara möjligt. sen gick inte hoppningen så jättebra. kände mig mest som en nybbis. men det hade tydligen sett bättre ut än vad det kändes. nåja, i alla fall nöjd över själva ridningen utöver hoppningen ;)
fredag var chill. donade på i stallet. kusarna gick för hesse. the end i princip. jupp, så avslutar vi this shit.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide