In the fast lane

2015-06-30 @ 16:15:00 Allmänt Kommentarer (0)
Nu börjar årets roadtrip! Allt packat och klart och vi rullar dom första milen till stopp nummer ett. Kommer försöka uppdatera
lite om jag har tid, ork, möjlighet och kommer ihåg. Och om jag har något skoj att meddela världen förstås ;)   Hadee!

 

Like a needle to a vein

2015-06-30 @ 14:10:19 Allmänt Kommentarer (0)
Hästig helg. Nästan alla hästar är borta, men lyckas ändå skrapa ihop till att sköta om tre hästar på en och samma dag, haha.
Men tur är väl det, så man har tidsfördriv och inte går helt bananas innan man avvant sig helt ;)
 
Qulan, Klåda, Mangis

Our lines we read so perfectly

2015-06-30 @ 14:01:33 Allmänt Kommentarer (1)
Fösökte fota Jojje och Hera lite, men dom var mest bara hungriga eller ville vara i famnen ;)
Men slänger upp ett gäng ändå för det ser så somrigt och mysigt ut :)

 

A fight between love and war

2015-06-30 @ 13:37:30 Allmänt Kommentarer (0)
Tycker jag allt för sällan orkar dra upp kameran vid "vanliga" tillfällen. Brukar oftast ha med den, men sen ligger den oanvänd mest hela tiden. I alla fall så mosade jag latmasken för en stund när vi var i byn och hittade mig ett perfekt offer, sötaste Tage Tiger :) Men han var lite vild, så det var svårt att hinna med och få till nå fint, haha ;)


Smoke and mirrors

2015-06-24 @ 14:22:15 Allmänt Kommentarer (0)
Låssades redigera lite bilder .. Men nog är han söt lille Lonk i alla versioner ;)

 
 
 
 
 
 
 

Some type of love

2015-06-24 @ 13:47:23 Allmänt Kommentarer (0)
Här kommer en minibomb med några av bilderna från när vi lämnade Chico och Flux på bete i Ersnäs. Stod på en dålig plats och det var bara motsol så det var ju inte så nice, men fina hästisar som väger upp tråkkvallan osv ;)

 

Slow dancing in a burning room

2015-06-23 @ 22:03:00 Allmänt Kommentarer (0)
Det var så jäkla bra väder igår och hade tur att kunna vara ute en hel del. Haha, mockade bland annat massa hagar och det var typ dagens roligaste enligt haginnehavarna ;) Dock har jag märkt att jag nog är allergisk mot solen, fått klimani på käken, halsen och armarna = alla delar som solat sig. Hur är det möjligt liksom .. Hoppas det bara är chock såhär när man inte fått sol på länge, annars blir det en hård sommar ;)

 
Idag blev det en lite roadie med Mariell och Alma ut till byn. Var och byggde beteshage till ridskolehästarna. Shit, vad fint dom får det. Inte för att jag tror dom är så brydda i utsikt osv, men ändå ;) Det är som på en halvö så vattnet kör ju nästan runt hela stället. Hade tur med väder och insekter, lagom varmt och i princip inte ett mygg i sikte. Så det var inte ens jobbigt utan bara trevligt :)


Sen stalljobbade jag lite hemma i ösregnet och avslutade dagen med en trimm på Sunis i ridhuset. Tränade massa på mig själv och det Lo piskade in i mig sist när jag red för henne. Tycker ändå det tog ett stort kliv framåt i skritt och trav i alla fall, galoppen blev bättre, men lite jobbigare där. Fick också försöka få bort honom från vänstertygeln. Det är verkligen hans grej när han gått lektioner den där vänstern, han lurar folk att dra i den och så blir det pannkaka ;) Men det blev bra och pussgubben var duktig :)

It's not impossible

2015-06-21 @ 23:18:54 Allmänt Kommentarer (0)
Började torsdagen med att fara runt stigen med Lonk, han hade redan tankarna på semester och chillmode var redan påslaget. Packade ihop lite åt Lo och grejade. Drog sen till Ersnäs med Vanja, Andreas och Lina för att lämna av Chico och Flux på bete. Det var ett gäng glada hästar vi lämnade där.

 
Hann sen bara komma hem till Gälli så var jag på rull igen. Körde till Tärka redan torsdagkväll för Carre ville så gärna dit så snabbt som möjligt, haha. Så ja, midsommar har spenderats i stugan med allt vad det innebär. Ätit massa god mat, hängt med släkt och bara chillat, skönt som attan :)


Idag fyller jag år, fast nu tänker jag sluta göra det, hoj. Haft en nice födelsedag. Fint väder och ridning. Drog till Bettan och fick låna hennes ena häst Jojje. Hade inge ridkläder med mig så fick låna ihop lite grejer också och köra lite halversstil, hehe. Red ut i Tärkaskogarna, vägarna och sen runt hela stugområdet. Det var så härligt att brassa på i skogen med en stabil herre, bara ta mantag och gasa, haha ;) Det var så himla längesen jag var i byn och red, måste varit tusen år sen med Amorina och då kunde man ju inte sådär bra ridvägar. 


Nu är jag hemma igen, ska jobba lite i veckan, göra lite viktiga saker och sen är det knappt en vecka kvar till Skåne, weho :) Har lite bilder från kameran, men orkar inte fixa klart dom nu, så slänger in dom så småningom ;)
 

And I don’t care it’s obvious

2015-06-18 @ 00:08:16 Allmänt Kommentarer (0)
Hade bara inplanerat marktjänst idag, men standard att det blir change of plans mitt i allt ;) Tur man är flexibel. Red Nobbe på hoppbanan och han var så fin så och väldigt skötsam. Sen hade Lo börjat rida Klasse och så kom jag och tog över. Blev ett riktigt mördarpass för henne, men det behövdes verkligen. Nu måste jag lära mig rida mera! Även om det var hyfsat jobbigt så var det asbra och fick hästisen att springa ärligt fint osv.

 
Drar iväg en sväng över dagen imorgon och sen spenderar jag helgen i stugan. Så har hunnit göra diverse grejer redo tills dess, men har ett par jobbiga kvar och det är redan natt och jag som ville kolla lite serier också, haha. Ska upp tidigt och rida lite på morgonen innan avresa så bäst att lägga på ett kol, heh.

I’ve got no control

2015-06-15 @ 22:36:22 Allmänt Kommentarer (0)
Tog en sovis och bara chillade idag. Kändes wierd att bara som fördriva tiden och inte ha något speciellt att passa direkt. Stack tillslut till stallet och grejade
 
Red ut med Chico. Han betedde sig underligt på hela bortvägen, kollade bak och ville vända hela tiden. I trav och galopp var han pigg och det gick bra, men så fort jag bröt av och skrittade så gjorde han så. Men han var inte rädd eller nå .. Körde till bortanför banken och sen vände vi. Galopperade och då pep han flera gånger! Det har han inte gjort på superduperlänge, så det var en bra sak i alla fall, hehe. Han fick spurta på lite hemåt och var himla glad och taggad. Tror kanske han drev med mig i början för det verkade då inte vara nå fel på honom i alla fall ;) på.
 
For sen ut och jogga lite med Klas. Skrittade på småstigarna till att börja med och det gillade han. Mest för att det ju fanns värsta matbuffén inom räckhåll överallt, haha. Så ibland var han så fokuserad på att få tag i en gren eller annat att han inte tänkte på vart han satte fötterna och ibland bara gick han sina egna vägar för att få sig en smakbit. Haha, man blir ju road av honom i alla fall ;) Sen red vi ner till galoppsträckan och travade fram och tillbaka där. 
 
Red sen en snabbis på Sune. Han hade gått med på ridlägret, men det hade inte riktigt gått enligt plan. Så jag körde bara igenom lite lätt i ridhuset och han skötte sig bra. Han är så rolig, och ska bara hålla på pussas när man grejar med honom. Vet inte om han kunde det innan eller om jag råkat lära honom, haha, men det är det enda han vill göra nästan ;)
 

Take me to the rainbow

2015-06-14 @ 21:27:12 Allmänt Kommentarer (0)
Nu bara springer dagarna iväg. Och har en del att se fram emot så då går det ännu fortare. 

Lördag var det stallpass halva dagen, ganska easy ändå. Hade hästisarna och tog ut Knas i skogen. Emma och Nobbe hängde på första biten, sen lämnade vi av dom och for och galoppera. Han var bäst i vanlig ordning :)


Idag hjälpte jag och lasta en häst på morgonen, så gjorde klart all marktjänst då. For sen och red med en pigg Patsy. Och efter det premiärkörde jag på hoppbanan med Lonk. Han var väldigt spänd och fundersam, trodde knappt det skulle gå att galoppera. Men efter lite trav och bommar så skuttade vi över en bock och körde på i galopp efter det. Han bara blev värsta ospänd så vi hoppade lite hinder. Lite bockar, två studs, en oxer och två räcken efter långsidan. Han vart lite busig och taggad emellanåt, men annars skötte han sig finemang :) Var skojsigt, men känns att han behöver lite semester nu. Bästa Lonk ❤️ Och det sprang till och med en islandshäst på ovalen medans vi red och det gick hur bra som helst. 

Snabbade mig sen och drog på bilbingo med Carre. Vann nada. Tänkte nu kanske kolla lite av nyaste säsongen av Orange Is the New Black :)

Sun is shining and so are you

2015-06-12 @ 22:21:14 Allmänt Kommentarer (0)
Finfina dagar nu. Verkar som att solen börjar hitta fram mer och mer. Bara värmen slås på lite också så blir det toppen. Haha, med betoning på lite för jag hatar värme egentligen och blir bara sur om det inte är lagom ;)
 
Igår red jag ut Chico med Emma och Chippy, runt stigen, i alla gångarter. Galet värre, men Emma fick köra med handbromsen så då gick det ju i ett lagomt snabbt tempo för att vara dom, hehe. Jag däremot släppte handbromsen lite, lättade på kontrollen och var lite wild and crazy. Båda hästarna vart övertaggade och det blev mestadels galopp, haha. Lonk studsade fram, försökte spurta och körde sidleds här och där. Tror han tyckte det var lattjo att få busa litegrann. Tror faktiskt vårat sällskap var lite impade över att vi kunde vara lite vilda också ;) Skuttade upp för banken igen bara för att det är så kul och premiärbadade fötterna i vattengraven. Åh, vad kul det vore om våra naturhinder hade varit lite bättre och helare, och ännu flera.
 
 
Idag har jag kört jobb hela dagen.
Sen drog jag ut med C på en skrittur i skogen. Tog med Emma och Chippan igen och premiärade på småstigarna. Är så himla mysigt att skritta runt där tycker jag :) Enda gången jag kan vara i skogen och toucha träd osv utan att flippa, är annars rädd för precis allt, haha. 
Blev att dra ut med Skrotis nu när hennes läpp börjat vara normal, heh. Kunde inte hålla mig så styrde runt småstigarna med henne också. Gullekärrgan som bara kör på.

You always agree

2015-06-11 @ 02:30:49 Allmänt Kommentarer (0)
Känner mig alltid så duktig när jag klivit upp tidigt och gjort bort jobbiga möten, haha.
Drog till stallet tidigt och gjorde marktjänsten till alla 3 kusar. Sen har jag och Lo kört världens röjning i skåpen. Äntligen! Tror jag väntat ett par år på denna dag, haha. Men nu var det bara att passa på när vi fått en container att dumpa allt skrot i. Jag är egentligen en sparare, vill aldrig slänga och allt kan vara "bra att ha" .. Men nu jäklar röstade jag släng på det mesta ;)

 
Skulle sen hem och chilla ett par timmar, men planen ändrades snabbt. Blev bara hem och äta, sen dirr till stallet igen.
Red ut med världens bästa Klasse. Han är bara bäst och fin som få. Kär i honom idag igen :) 
 
Lovade att fota lite hoppning idag också, så det gjorde jag. Behöver träna mer på det, för verkar helt tappat stinget, hahaha. Ska försöka dra fram kameran mer nu resten av året osv. Och verkligen försöka få till det precis som jag vill! Less på att bara få skruttiga bilder, haha ..
 
Avslutade dagen med dressyrlektion på Chico för Anneli. Vi var bara två i gruppen så det var riktig lyxigt. Är supernöjd över passet. Utmanade mig själv lite mera och var lite striktare på grejer som jag brukar omedvetet fuska med och det ledde till en kalaskul hästis :)


Now I’m dancing by myself

2015-06-11 @ 01:32:08 Allmänt Kommentarer (0)
Geez, vad veckorna springer iväg snabbt just nu. Måndag bjöd på en tur i skogen med Kotten, det var ett tag sen sist .. Tror det var snö på backen då. Men i alla fall roligt att sitta på hans rygg igen. Han skötte sig duktigt, vart dock aningens skrajsen efter att ha hittat en gubbe mitt ute i buschen, haha.
Sen lektion med Lonken. Hade Anneli som vikarie och det passade oss bra. Fick som sist jobba på rätt bra, men denna gång fick jag i alla fall en bra feeling ändå. Mycket som jag ville piska mig själv över, blir less på att jag gör vissa fel även om jag vet att jag inte ska göra så. Men ändå en hel del saker som var rätt bra, så vi var nöjda :)

 
Tisdag vart första ridfria dagen på länge. Spenderade då lite tid till att fota alla hoppgrupper. Månader sen jag dammade av kameran sist, så det var välbehövligt och roligt med utefotning. Har bara lite dåligt med tid till redigering och skickning, men får ta itu med det eftersom.

 
Patsy har fått vila, för den rackarn har varit svullen i näsan. Halva överläppen och mulen har varit bautastora. Tror garra hon varit och muckat med en arg geting eller så. Hehe, lilla gummsan såg ut som en riktig tjomme ;)

Instead they counted every heartbeat

2015-06-07 @ 01:29:45 Allmänt Kommentarer (0)
Första dagen på länge med sovmorgon! Fast längtar till den dagen jag inte behöver ställa väckarklocka alls. Är lite less på att höra det där alarmet. Och eftersom jag är en grov snoozer så får man ju höra det där ljudet extra länge ;)

 
Hade tre hästisar idag också. Lonk hade vilodag och fick massage, det gillade han :) Patsy och jag tog en skrittrunda efter stigen. Inte ens förvånad över att vi lyckades få regn mitt i allt, det händer typ varje gång vi är ute .. PS var i alla fall chill och mestadels avspänd. Knas fick gå ett pass dressyr. Blev inte riktigt som tänkt idag, vi var båda lite off tror jag allt. Men det var bara att köra på och tillslut fick vi igenom nog så att vi kunde nöja oss.

                                                                                            Haha Knas kom tillbaks, vi skulle ju kramas ;)

Har utsläpp imorgon så bäst att krypa under täcket så man är lite utvilad när klockan ringer. Fullt upp hela dagen. Kanske hinner ägna tid åt lite mer småpyssel beroende på vad hästisarna ska göra, känner att det är dags att beta av den där oofficiella to-do-listan litegrann ;)

Walked into the flames

2015-06-07 @ 01:03:16 Allmänt Kommentarer (0)
Haha, samma visa varje gång .. Om jag inte bloggat varje dag tänker jag alltid att jag ska dra en snabbrepris på föregående dagar, men slutar med att jag ändå knappt kommer ihåg vad jag gjort. Tar mig typ år att fundera ut vad tiden gick åt till dom dagarna. Ibland minns jag ju knappt allt som hänt samma dag ;)
 
I torsdags red jag i alla fall lektion med Sune och han var riktigt bra faktiskt. Tyckte vi fick till galoppen nice, bästa feelingen på det hittills tror jag allt. Så det var kul :)  Gissar att jag ridit lite annat där emellan också, för verkar vara det jag gör mest just nu, haha.
 
 
Fredag var extremt effektiv. Jobbade en kortis till lunch och sen hann jag med 3 hästar och var hemma till typ 18-tiden, kors i taket .. Med tanke på att det är mig vi snackar om .. Longerade Patsy som var riktigt fin! Red dressyr med Klasse som också var fin! Och skrittade ut med Chico som var grym, kunde rida på helt lång tygel hela vägen i storm! 

Don't mind the lipstick colour

2015-06-02 @ 23:25:50 Allmänt Kommentarer (0)
Fullt ös. Stallpassade hela söndagen och hann med en tur i regnet med Lonken.
Måndag var det stalljobb igen och sen red jag Patsy som skötte sig prima. Red lektion med Lonk och det var inte alls så bra. Ålle var nöjd med formen och tyckte det var bästa hittills, men jag tyckte hela passet kändes grisigt. Enda jag var nöjd med var högergaloppen som blev top notch. Aja, fick ju rida ganska effektivt och då kanske det känns lite grisigt innan det börjar kännas nice ;)

 
Samma med jobb idag. Tänkte sen vara lite snabb och hinna hem till middagen. Red ut med Chico och det var roligt som vanligt. Han var pigg, glad och lydig. "Hoppade" lilla banken igen och han tycker det är så lattjo. Och så brassade vi på hela Abborrstigen hemåt och det var ännu mer lattjo ;)
Fick sen erbjudande att rida lite mer och det kunde man bara inte tacka nej till. Så var med i hoppgruppen med Sune. Var fan nästan lite nervis innan, helt säker på att jag skulle ordna minst en ofrivillig avsittning. Men tycker det gick över förväntan, speciellt med tanke på hur lite jag hoppat osv. Sunis skötte sig finemang! Trodde bara jag skulle tordas köra minihinder, men styrde på 1 meters hinder utan att blinka typ. Haha, och det är stort för mig just nu ;) Hade så himla skoj! Fick lite film, det såg mycket värre ut än vad det kändes, haha.
 
Avverkat 14 timmar i stallet igår och idag, hade nästan lika kunnat sova där också ;)
 
 

Ett filmklipp publicerat av Jessica Köhler (@jjessicak)Jun 2, 2015 kl. 11:35 PDT


Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide