have the courage to dream your dream

2010-05-29 @ 00:59:21 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
jobbat hela dagen lång. från åtta till fem. har mockat bajs, tagit in och ut hästar, sopat och allt sånt som hör till förmiddagssysslorna. snackat lite skit med några bryds, nej, skit och skit. sånt ska man inte snacka. men vi har snackat i alla fall, haha. donat på i stallet. haft handikapplektion och sen en hästlektion. det kändes konstigt och lite fel. men jag hade ändå ganska kul. och ursäktade mig till dom att jag inte kunde hjälpa så mycket som dom säkert velat och så. för bland annat så suger jag på det teoretiska, bättre i praktiken då ;) men dom verkade inte vara bittra för det. och att jag har sådana lektioner händer ju inte ofta, så det var bara för dom att härda ut, hehe. har kännt mig glad hela dagen och har haft en rolig arbetsdag, det är fint.

sen hade lotta kommit med nypållen. så kikade lite på honom. visste ju hur han såg ut, men roligare att se live. han var så söt. spännande och se vad det är för någon kuse sen då :) och med lo kom lastbilen och alla tävlingsgrejer så jag kunde börja packa. städade hela lastutrymmet innan jag började. hittade mögliga hinkar och schabrak. usch, men allt var säkert lite fuktigt från regniga falun. så fick diska hinkar och slänga alla schabrak i tvätten. sen kom soffi och hjälpte så då fixade vi maten och lyfte in det mesta. så imorrn är det mesta redan klart, vi åker kring lunch och har det chill. håller en tumme för att vi slipper regn och gärna får sol ;)

nu måste jag nog ta en dusch, eller helst ett varmt bad för mina ömmande kroppsdelar. har blåmärke på hakan givetvis, hahaha, och på armen. och som sagt en hel del ömma kroppsdelar. haha, jag börjar bli för gammal för att hålla på ramla av, huvaligen. egentligen är klockan för mycket, måste ju packa också, men har inte riktigt tid att sova eftersom jag slösat bort massa tid till annat svammel. nåväl, ses och höres, hejs.

you're gonna go far kid

2010-05-28 @ 03:13:36 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
började med att ha ett möte idag. ett som jag egentligen skulle ha haft i oktober förra året, men dök aldrig upp tydligen. haha, dåligt av mig måste jag ju säga. skulle ju ha gjort bort det redan på en gång ;) det gick ganska fort och var inte så ansträngande. och det som togs upp kändes väldigt .. last year. nog för att det var det, men det kändes som sjukt länge sen.
ska fundera på ett vikariat tills imorrn. egentligen borde svaret vara enkelt, men det är det inte. klart jag vill tjäna stålar, men det finns en del annat som står lite i vägen. har fundilurat fram och tillbaka, men vet ännu inte svaret. kommer nog i sista stund bestämma mig. jag har nog inte tänkt på vad jag behöver, utan snarare vad jag vill. det gör mig avig.

              

sen var det ridlektion. det var tre hästar som inte gick innan och skulle gå med på våran. men eftersom vi inte fick häst förrän typ just när våran ridtid börja så hade ingen idats borsta lector, så då fick sockan gå med istället. kan lugnt säga att jag inte ville rida varken honom, sessan eller q-ling. sen offra jag mig för strumpan i alla fall. han hade varit dum på lektionen innan. så vad kunde man vänta sig. han är verkligen på eller av, inget mellanting. han gick på framåt i en jäkla fart på framridningen, så då passade jag på att få tillbaka honom och springa långsamt istället. hoppade en liten bana på sex språng, där höjden knappt var 60 cm, och typ saxar och två stigsprång. han gick fort framåt och när jag skulle ta tillbaka så lyssnade han inte, så när jag tog tag i honom sluta han bjuda och tänkte inte ens gå fram helst. så råka ta bort bjudningen framför ett av hindrena så han stanna. sen går det ju bra när man vet hur man ska göra. men blir så less när han alltid måste gå fort fram eller inte fram alls. han är trög. sen på sista hindret kom vi lite fel. hade han hoppat hade det blivit lite långt, men han hade lätt kunnat klämma in ett halvt språng eller trampat om eller nått. men nej, han tvärnitar och kastar sig åt sidan istället. för han oooooorkar inte göra rätt och hoppa kanske lite fult över ett hinder på sextio centimeter som han hade kunnat ta i skritt! försökte flyga på fötter, men hindret var i fucking vägen. så jag flög mitt i det och landade med hakan på en bom. extra stilpoäng eller? men kände inte efter utan hämtade hästjäveln och satt upp igen. hoppade om samma hinder två gånger utan problem. sen sket jag i att rida banan en gång till. han hade säkert ändå gjort samma och bara förstört. åh, han är så ful den hästen. han gör fan inte alltid rätt när man själv gör det. han är så jävla tröööög. det hade vart mycket bättre om han hade varit lite mer normal.

ska jobba imorrn istället för carola. dom far och hämtar cam. hoppas den är kul :) det enda jobbiga med imorrn är att jag måste ha hästlektionen, och dom är garra bättre än mig, så .. men får göra mitt bästa, även om jag är sämst på att hjälpa. små barn går bra, men där går nog gränsen. nåväl, måste sova nuuu. gnight

rest of my life

2010-05-27 @ 03:15:26 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
måndag var chill. hjälpte bara till lite med valle och olle.
var med och hopptränade på tisdag med tiamo. det var många hinder, men riktigt roligt även om jag sög som bara den. men lotta är bäst, mer kan man inte säga :) timpan var förstås också grym.



onsdag började med jobb i stallet. inte så farligt faktiskt. hann också frissa caspers frippa. han blev snygg och såg ut som en ponny under allt lurv. gjorde allt till valle och olle på fm. red lektion, med tiamo igen, dock dressyr denna gång. jäklars vad jag ridit honom massa nu, men det är kul, så jag klagar absolut inte. den hästen är bara för fin. så lydig. lyssnar så bra på sätet. gjorde halter, avsaktningar till skritt från trav, igångsättningar, galoppfattningar och sånt på volt. red utan stigbyglar och jag kunde göra allt med små hjälper och mest bara sätet. hur fint är inte det! den dressyrlektionen behövde jag verkligen för mitt självförtroende :)
borstade sen valle, men red ut olle, med lotta och valle. skrittade i skogen, klumpedunsarna svart och röd, haha. sen en sväng på banan där vi travade lite. han var fin. jag sög, men det kunde jag ta och it didn't bring me down at all.

            
             

började bli glad igen och allt kändes roligare. efter en deppig vecka kom det lägligt. fick skynda till ett möte som vi skulle ha, lotta och mia var med och informera och sånt. tjao, efter det kände jag bara hur matt i huvudet jag blev igen och det glada for väck. blir så less på folk som bara snackar massa dynga och är falska. men ärligt tror jag inte ens dom märker vad dom själv håller på med. kanske jag är likadan, men inget märker.
skjut en same, det hjälps inte att gnälla, men det känns bättre ;) tjing 


change the world

2010-05-27 @ 03:11:27 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
lite gammalt, lite nytt, lite knasigt, lite bra. det ska blandas ordentligt :)
ska det va så ska det ..

                                               




carnival of rust

2010-05-24 @ 15:27:35 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
jag måste sluta klaga på andra, för jag är inte så mycket bättre själv ..
försovde mig. for och släppte ut hästen. en snabbis hem.

fick vara med på hoppträningen. jesse eller tiamo fick jag välja mellan. det blev jesse. för han är ett säkert kort. han är snäll och skulle nog inte kasta av mig. medans timpan är fett kul, men kan vara busig och då hade jag trillat av flera gånger.
hoppade fram på ett par bockar = sockerbitar. med sex galoppsrång emellan. gick lite tungt, men bättre och bättre mot slutet. sen en liten bana på sju hinder med lite bågar och vändningar. la sen till ett hinder. märks att jag är nybbis vad gäller hoppning. råkade dra stackars jesse i munnen över nästan vartenda hinder, men han hoppade i alla fall. fick en bra känsla sen i alla fall. och när jag tog om sista linjen med oxer, räcke så kom vi bra in på oxern, hade superbra känsla och det, sen lite klumpigt till andra, men det gär inget.
så det var hur kul som helst att hoppa jessemannen. han är så snäll, så schysst. men det är så en välskolad häst är. han är allt bra jesse. han tyckte nog det var lite kul allt, för han var pigg och glad. hoppade bara åttio. förr kändes det högt, det lät högt. men det är det inte nu. inte med rätt häst i alla fall. tur att jag fick vara med, det behövde jag.

madzi fick vila. eller det blev lite promenerande innan hon skulle bli fotad. gjorde ett par fula knoppar, skulle snabba mig. har inte fått bilderna än så ni får inte se dom.

övernattning i stallet. det tråkigaste som finns enligt mig. jag har aldrig haft kul på en sån. och inte sover man bra heller. bäddade in mig i min filt på soffan och slocknade. upp vid sju och släppa ut pållen. en sista gång ..
klappade och pussade henne hejdå.

sen startade inte bilen när vi skulle börja rulla mot boden. men en snäll man hjälpte oss och vi kom iväg, en timme senare än planerat, men ändå. gick hur bra som helst att köra till boden. tog inte länge, kändes inte länge i alla fall, skönt. men ajabaja, måste lära mig att hålla hastigheten och inte köra för fort. för körkortet vill jag ha kvar.
hade möte i boden. gick smidigt. roligt gäng det verkar vara. ska bli spännande. pratade sen med jullan och kollade på hennes hästapålle. fördrev tiden med lite allt möjligt medans ungarna höll på bada. träffade romanga, men ingen anneli. åkte sen och hämtade ungarna, men fick vänta på dom så körde runt lite i staden och chansade mig tillbaka till nordpoolen igen, hehe. käkade på max, gick sen på stan, men allt var stängt så vi handlade, for och tankade och sen hemåt. gick också hur bra som helst. så ett par mil i bil var ingen match. hehe. första gången jag körde långfärd ju.

hade fet huvudvärk, kollade lite finalhockey, men somnade innan tio bara mitt i allt.
nu ska jag till stallet och hjälpa lo. shit, nu kommer jag ha mycket freetime. ciao
orkar inte lägga in bilder. ska slänga ut alla senare ..


if you laugh you suck

2010-05-24 @ 13:14:54 Allmänt Kommentarer (0)

säkert flera som sett dessa tidigare. men ändå, humor ;)










little london

2010-05-22 @ 01:20:37 Allmänt Kommentarer (0)
       bra, men dålig, så den blir bra :)


Nu är det bara väntan, inget kvar att hämta
Kan stå i mitten av nordstan och ändå vara ensam
Och Göteborg är vackert, men inte mycket mer
Tryggt och stelt och det ger mig ingen lycka mer
För hela staden äcklar mig men jag är dum och stannar
Den är en tjej jag tatt tillbaka fast hon knullat andra
Men kyss mig på munnen, vi glömmer det bara för kvällen
Ta mina händer, bara håll i dom vad som än händer
Och alla dansar och dom ler när dom sjunger om ångest
Och DJn spelar samma låtar för hundrade gången
Finns inget här att hämta, bara misär och längtan
Så håll mig hårt för ikväll är jag så jävla ensam
Försöker kväva känslan men jag längtar hem
Dom sjunger om att dekadens är min bästa vän
Och det slår mig när orden kommer ur min mun
Hur den här staden dödar dig när du är ung

Ta mig härifrån
Lilla London

Nu är det bara ängslan, som att vara fängslad
Det är samma känsla ifrån höghusen till radhuslängan
Eller i innerstan, för det finns inget kvar
Av det man en gång haft eller ville ha
Och alla drömmarna dom stulit och sen dratt i smutsen
Så man har gett upp en efter en för en plats som vuxen
Finns ingen nostalgi, bara ett låtsasliv
Jag måste göra nåt snart innan jag får panik
Finns inget kvar att nämna, bara en stad att bränna
Så håll ut lågorna så länge det finns gas i tändarn
Och jag vill inte verka obstinat, men jag älskar att hata den här fucking stan

(Och jag vill inte verka obstinat, men jag älskar att hata den här fucking stan)

Ta mig härifrån
Lilla lilla lilla lilla London

Ta mig härifrån


to much of anything

2010-05-22 @ 00:51:53 Allmänt Kommentarer (2)

hej, hej, hemskt mycket hej
skrev aldrig igår. var nog för trött.

red trots allt på lektion, även om jag inte tänkte det. men fick välja, så passade på. tog en lättkörd häst, tiamo. han var fin. men det dåliga var kvar i mig, så det hade lugnt kunnat gå mycket bättre. men hästen var duktig.

red maddis galoppsträckan fram och tillbaka barbacka. hon var vild. hon slängde sig om och galoppera iväg en gång. då höll jag nästan på att trilla av, så sa att hon inte fick göra så mer. sen gjorde hon inge större grejer. så på hemvägen kunde vi galoppera med vinden i håret. knasiga häst, helt knasig. gick på banan och red runt lite. bra att jag gjorde det. hon var som hon vart på senaste. sådär lagomt jobbig. det fick mig att inse att jag ändå aldrig klarat av att få till det, så bara bra att hon får åka iväg. men ändå ..



bara ett smakprov från dagen. har många fler. men länge sen jag fota,
så bry er inte om kvallan. bara söta, snälla hästen på bilderna.

 

löshoppade madz på hoppbanan idag. vilket misstag med facit i hand. hästen var superduper fin. men det slutade så dåligt. kusen fick hoppa av sig på cirka 125 som högst. hon var så duktig så. men dumma jag skulle slutat när hon var som bäst, så hade vi sluppit the wierd ones och så skulle hon inte ha blivit så trött. hon sprang runt så mycket efter hindret så hon blev ganska trött. men fina häst, puss på henne. hatar bara mig själv för alla dumma misstag. jag måste sluta tro att jag kan, i can't. vilket är bevisat gång på gång ..
och så finns det ju sånt som förstör en dag, och mer än det. men det koms ihåg! åh, jag blir så arg, sur, ledsen, besviken. jävla ärtkorkar!

skitsamma, fuck u. hejpa 


down to earth

2010-05-20 @ 00:09:42 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
jag har längtat efter att få rida lektion. känna känslan när det går bra. och känna att det helt enkelt fungerar. men nej, jag får längta länge till verkar det som. vi red på utebanan. visste att lector skulle försöka få av mig och lyckas minst två gånger.
vad mer kan man säga än att jag hade rätt ..

jag slog skallen hårt som fan - jag bryr mig inte. jag fick blodsmak i munnen - jag bryr mig inte. jag slår mig hårt - jag bryr mig inte. jag känner inte efter. jag sitter alltid upp, jag fortsätter rida. andra gången satt jag inte upp. jag vet inte varför - jag bryr mig inte. jag gav upp, jag gör aldrig det. jag gör fel, jag är värdelös, jag vill inte. jag orkar inte bry mig. men egentligen bryr jag mig, för mycket. men jag vet aldrig varför. jag vet ingenting. jag ville inte rida mer, aldrig mer ens försöka. jag kan inte, det går inte. jag vet inte varför.
jag var arg, sur, ledsen, besviken. på mig själv. alla kan inte vara bra på allt, men varför kan inte jag få vara bra på nånting. vad som helst. det är nått fel på mig. jag vet inte varför. det gör så ont ibland, på insidan. inga plåster hjälper. ingenting.

ville inte rida maddis heller. men när jag lugnat ner mig kändes det bara som att en ridtur barris kunde hjälpa. fick sällskap av tre andra. red stigen. och madde var hur duktig som helst. det var massa vatten och översvämningar som hon bara klampade igenom. det kom en moppe och hon glodde bara på den och blev lite spänd. hon var så snäll, så fin. dom andra skulle in på banan. så jag provade en galopp i varje varv på en liten volt bara för att. och hon var så duktig. fina häst. hon är så bra när hon sköter sig :) i'll miss her actually. hon gjorde mig glad.

kan nog hända att jag fick lite hjärnskakning. men det gör inget. det går över. det kanske är karma? jag förtjänade nog det. you know, what goes around comes around. om ni läste allt, gnäll inte. jag vill tycka synd om mig själv, so just let me. dolt bakom ett leende - det funkar inte alltid. deal with it, i'm just a human, like you, and everyone else. tjing

prayer in memphis

2010-05-19 @ 14:46:38 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
det är en sak som snurrar i mina tankar ständigt just nu .. it gets me headache.
hjälpte till att longera och springa när veterninären kom och besikta hästen igår. hon gick igenom utan anmärkning. på söndag åker hon, på måndag är hon hos en ny ägare.

det känns .. ja, det känns kan man ju lugnt säga. men det känns bra, innerst inne. för jag vet att hon får det bättre. jag vill åtminstone tro det. då får hon kanske någon som orkar bry sig om henne, som vill att hon ska må bra. men lite kommer jag sakna henne, och sakna att ha en häst att bry som om varje dag, som man kan göra vad man vill med. sakna att ha en häst som sin helt egna.
dom skuldkänslorna jag fick igår över allt som hänt när jag varit borta .. jag borde inte få dom, för det har inte på något sätt varit mitt fel. jag har inte kunnat påverka det. men jag tycker så synd om henne, hon förtjänar så mycket bättre.

det snurrade runt ordentligt igår. det är typiskt mig. men det ska bli skönt att slippa tänka på det längre. jag fattar inte hur jag ids, det är inte värt det egentligen. men det känns som att lämnar jag det, så kommer det inte vara någon som bryr sig. but it's not up to me.
ibland blir man förvånad hur pass bra vissa folk känner en egentligen. men tur att man har bra människor runt omkring sig. det behöver man ibland :)

longerade maddis på banan på kvällskvisten. hon var så fin, så jävla fin. sällan hon vart så duktig när jag longerat. hoppas hon sköter sig fint tills hon åker, så får man minnas det bästa av det envisa fuxstoet.
jag tror jag ska fara ut i skogen med henne idag, en sista gång.

vi ser ju, ciao

tear down the stars

2010-05-18 @ 11:48:22 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
är nu faktiskt hemma och skriver. 17 dagar var vi borta och det var det bästa på länge. även om det var jobbigt att kliva upp jättetidigt varje dag och tungt att springa runt som hästskötare, så är det lätt värt det :)

i gällivare är sig det mesta likt. bara det att när vi lämnade stället var det snö i hästhagarna som just börjat smälta, det var lerigt överallt och allt som allt mycket snö och hästarna hade innetäcken i stallet. men nu såg dom flesta hagar torra och fina ut och ingen hade täcket på sig mera. men det var gult och trist, jättetrist. till och med i piteå hade det börjat bli värsta grönt ju.

fått träffa min efterlängtade doggelito. det brukar vara man själv som blir less på honom när han blir så överglad. men tillslut gick dogge från mig efter alla pussar och sånt. hahaha. men stor har han blivit, åtminstone grövre. men han är ju trots allt ett år nu! :)

skulle sova länge idag hade jag planerat. men vill ju inte sova bort heeela dagen så jag satte väckarklockan på 15.30, ifall att, hehe. men jag vaknade av mig själv redan halv tio och var pigg. ganska skönt ändå. men då hade jag ju ändå fått många timmars sömn. gick och la mig halv elva igår på kvällen. känns fint att vara utvilad :)

så tänkte att jag skulle dra till stallet. kanske bara mocka och göra bort sånt. sa att jag skulle ta madde. men känner mig splittrad om det. det går ju inte så bra för oss. inte framåt som sagt. hon blir bara värre och värre att rida. riktigt jobbig oftast. vilket inte ens är kul, men sen börjar jag fundera om hon har ont? för hon har blivit springigare, och saker som tyder på att hon kan ha känningar av det hon nu har haft i benet. och då vill man ju inte tvinga henne till massa saker, men hon är ju inte halt så det är svårt att veta. hade kännts bra i hjärtat om hon hade fått en ordentlig vetbesiktning på klinik och allt sånt. but like that will ever happen .. det är hoppträning idag egentligen. ska prata med lotta vad hon tycker. i värsta fall hoppar jag själv lite lydnadsövningar och försöker lugna ner henne. men som sagt ska ta ett snack med en bättre vetande och fråga vad hon tycker.
sen har jag faktiskt tänkt att jag ska ge upp madde. men nu verkar det ju som att hon åker denna helg. så jag ger henne veckan. för annars ångrar jag nog mig om hon verkligen far. men blir hon kvar, så tror jag att det tar stopp där om hon inte plötsligt blivit bättre och mer den häst hon var förr i ridningen. aja, ska kanske inte spekulera så mycket, tar det som det kommer nu. hejsvejs

mark my word

2010-05-17 @ 12:46:04 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
sitter just nu i hortlax. vi körde ända hit. jag somnade en stund nångång efter sundsvall. sen när jag vaknade så var vi i umeå och då frågade lotta om vi skulle fortsätta till piteå. jo, sa jag, men inte trodde jag hon orkade köra. men jajamen, hela vägen till piteå kom vi. men trötta som fan!

såg massa blixtar på långt håll när vi närmade oss. ganska fint. gillar åska. eller ibland är det lite läskigt, men skräckblandad förtjusning kan man säga ;) när vi kom till hortis hade regnet inte hunnit med. så vi skyndade oss och just när vi lastade ur kom regnet och när vi ställt hästarna i stallet började det åska ordentligt.
det small nå så jävulskt. åskan går satans hårt här ute. det är ju ganska öppet och sånt. men nog är det lite fränt, hehe.

klockan var alltså typ två på natten när vi kom fram. så vi matade bara kusarna, och slängde oss i säng. jag har sovit till tio, då var hästarna ute när jag kolla genom fönstret. så jag klev upp och duschade lääääänge. sen när jag gick ner insåg jag att ingen var vaken. småglodde lite tv en stund, gick sen ut i bilen och hämtade dator och sånt.

nu har sjusovarn vaknat. vi ska väl göra klart och sen rulla hemåt. när det nu blir .. men har ingen brådska. fint väder är det också. har tyvärr inga shorts hära ;) well, syns när vi kommer hem. tjarrå

fish and knees

2010-05-16 @ 18:46:19 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
inte uppdaterat lately eftersom mitt internet gick ut. men nu har pappa köpt mera.
kan tyvärr inte skriva om vad som hänt de senaste dagarna eftersom jag helt ärligt inte orkar tänka tillbaka. hade nog inte minnts mycket ändå.

valle har ju som sagt en rosett och felfri runda i 120 cm. olle var felfri i 130 cm igår och blev sjua trorja. så en rosett till honom också, det var fint. idag hade olle ner 3 hinder i 130, trött kanske. valle hade ner 2 hinder i 140. ett var hans fel och ett ryttarens. men fin som fan var han, blev bara bättre ju längre banan gick. synd att vi inte har några såna klasser i norr.
annika vann 130 med stampe idag. han går så bra i den klassen, och snabb är han :)

nu sitter vi i bilen på väg hem. har åkt ett par timmar. har väl kanske 100 mil kvar nu då. hehehe, nej, men är väl snart i sundsvall. där ska vi käka, magen kurrar.
var tvungen att dra fram datorn, höll på somna. vi åt godis, fick sockerchock, sen ett sjunk och blev trötta. så då åt vi upp resten av godiset för att bli pigga igen, hahaha.

snart dör batteriet till laptopen. så då kan jag inte ladda den förrän ikväll. i umeå troligtvis. så vi får väl synas och höras. pusshej


all the things i never had

2010-05-13 @ 20:04:06 Allmänt Kommentarer (2)

hej, hej, hemskt mycket hej
det har regnat, regnat och åter regnat. solen ville inte visa sig idag åtminstone, men dom har lovat fint väder nu. det har kommit mest nederbörd i malung vilket inte är så långt härifrån. så ni kan tänka vad blött. men även om banorna var små sjöar så var sanden ganska bra. blev inte halt eller så.

    

olle gick först av dom två. han var het, men skötte sig och försökte inte rymma i nå utgångar. felfri i grunden, men sen blev det stopp på andra hindret i omhoppningen. lotta skulle vända lite, olle vände mycket, så det blev lite snävt och han stannade. men sen körde dom på igen och klarade alla andra hinder. så 0+4 fel, inte dåligt. vi är nöjda.

valle skulle ju som sagt gå in i 120, få känna på banan, ta det lugnt. dom skulle satsa på en felfri runda och kanske en 15:e placering. inte rida snabbt eller för att vinna. valle var bra, men tyckte det var lite lågt, så i slutet av banan ansträngde han sig inte så mycket. men felfritt blev det, jajamen. och det gav dom en 5:e placering så långt med bara sex startande kvar. haha, så det blev lite snabbare än vad det var tänkt ;) och dom höll den placeringen. så valle fick en grön rosett med sig hem. (direktlänk till dagens resultat

båda hästarna var leriga från topp till tå, samma med utrustningen. så det var bara att i princip spola av alltihopet. sen är det ju så fint med mobilastallar .. när det regnar, då blir det blött i stallet. golvet eller marken i vårat stall i alla fall är så jävla blött och geggigt. och boxarna, dom är blöta. allt spån var totalt genomblött. så man fick lite mer spån. men det räckte inte på låga vägar. men spånet har nästan tagit slut, men imorrn skulle dom ordna mer och sånt. vill ju inte att kusarna ska bli förkylda eller nå. inte så mysigt att sova på blött ju.

 

har fått smörja läder och tagit med skydd, schabrak och sånt att hänga i lastbilen vart det är varmt. annars lär det inte torka. bara det att alla våra grejer hänger på tork hära också. hahaha. fick en regnjacka eftersom min var genomblöt. stövlar hade jag också behövt då jag har ett stort hål i ena joppen. just nu har det slutat ösa ner från himlen, men det börjar nog snart igen, suck.

ska hänga ordning på grejerna i bilen, sen måste jag ut i stallet igen. ska BoTa dom, alltså sätta back on track på benen. och kvälla sen när jag vill. annika ringde nyss och ville ha hjälp när hon kommer. sent som vanligt. så jag får ändå inte sussa förrän efter det, så behöver ju inte skynda med maten. men lika och linda innan det blir mörkt, för det finns inga lampor och det var ingen hit att linda med mobillampan ;) nåväl, ska gå och kolla upp vart ankan ska ha sina djur först av allt. om jag ids blire en dusch också. men det är en bra bit att gå. och ganska ensamt och creepy. och är det mörkt och sent skippar jag det. fräsch och blöt av regnet, men det får gå i alla fall. pusshej, ses och hörs

 


billionaire

2010-05-13 @ 00:31:22 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
lovade en update, så här kommer det.
men nu för tiden orkar jag inte lägga in bilder. det tar sån tid.

installerade kusarna i sina boxar. dåligt underlag och dåligt med spån. dom står på stengrus typ. och vi hade ändå med extra spån som vi la ut och det var lite. och såklart att hästarna gräver ordentligt när dom ska rulla så stenarna blandas runt i spånet. och olle hade grävt en grop och hittade lite grässtrån i jorden ;)

sen hade olle rullat och tjorvat in sig med täcket så lotta skulle trassla ut honom. så rymde han för lo stängde dörren dåligt. men han stannade ute i gången. sen gjorde hon samma sak igen, och han stack och hon var intrasslad i täcket. nu dög inte bara stallgången så han drog ut på äventyr. och lo vägrade jaga honom så jag var tvungen. haha, tur att han är töntig och inte vågar springa allt för långt själv. tillsist när alla funktionärer inblandat sig i det hela sprang han in i stallet och tillslut in i sin box. fyfan alltså, vi skrattade och skämdes så vi höll på pissa ner oss. pinsamt! jävla olle, hahahaha.

parkerat lastbilen däremellan. bytte plats till olika ställen. men hellre står man ju på en plan gräsmatta istället för en lutande grusslätt. gubbarna tyckte vi var tjorviga, men dom sa det inte till oss utan till varann när dom trodde vi inte hörde, hehe. det är en jävla massa mil mellan stall och bil. och mellan allt dessutom, så det blir att gå en del. det är stort, och även banan.

lotta red valle på framhoppningsbanan medans jag longera olle. han var busig och lite olydig emellanåt. sen skötte han sig lite bättre, men psyka ur när vi skulle upp till stallet. hoja, nu är det bara att han sköter sig på banan, annars kanske vi lämnar honom i en box när vi åker hem. han ligger inte på plus just nu i alla fall ;)

var och handlade en snabbis, kycklingsallad med bulgur till middag. cpgott! pratade med syrran en timme också, ibland kan även vi komma överens, men det är få sådana stunder. har krypit in i min lilla koja. ska alldeles snart sova. upp och fodra sex eller sju. första klassen startar nio, dom går inte den. så får gå och sova till nio om jag vill. sen är det bara jalla, jalla med vetbes. och knoppning och allt som nu måste göras. men på ett ungefär bör deras klass inte starta förrän kring elva. nu blir det med stor sannorlikhet sista uppdateringen då jag tror internetet går ut imorrn då. kanske hinner dra en update på dagen om det finns nått att uppdatera om.

nu regnar det utav bara fan nu. det har vart supersol på fm, skitavarmt. trillar in lite lastbilar nu titt som tätt, kan lugnt säga att man inte behöver sova ensam på området i alla fall :) well, nu måste jag fan sova, godnatt

all around

2010-05-12 @ 17:27:27 Allmänt Kommentarer (2)
hej, hej, hemskt mycket hej
haha, glömde en grej jag tänkte klistra in. när jag kollade igenom lottas hotmail efter nått nytt så hade hon fått bland annat ett från facebook. det var carro lindkvist som skickat ett lattjo till lotta ;)
"Caroline liked The 9 Safest Ways To Have Unprotected Sex on Facebook and suggested you like it too."

hahaha, fan vad vi skratta ;)

devil's in your head

2010-05-12 @ 17:23:24 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
sitter just nu i en rullande lastbil. har alldeles nyss kommit till falun. har hittat till lugnet, så ska väl inom en snar framtid parkera när vi hittat rätt ställe. sen är det bara att installera kusarna och en massa jobb.
så måste väl uppdatera mer ikväll om det fortfarande funkar med internet.

så på återskrivande, pusshej

where do we begin

2010-05-11 @ 23:23:39 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
tror att jag inte orkade uppdatera igår.

fick lite sovmorgon, efter att jag vart upp och fodrat of course ;) åkte på stan och åt frunch. tog en supergod kycklingsallad. har nästan bara ätit kyckling under denna resa, känns det som i alla fall. gick sen en sväng på den lilla staden. långsamt enligt mig som inte är överförtjust i att gå runt i ointressanta butiker. men hittade 3 par skor jag hade kunnat tänka mig. eller alla var converse, men olika sorter. har behövt nya hur länge som helst nu. ett par var helsvarta och lite annorlunda, ett par var vanliga lila, och ett par var låga. men snirko jag snålade. men det är chill.

borstade sen varsin häst länge och väl. sen red vi ut. jag red busvalle. han var pigg som fan och het på gröten till en början, så fick mest försöka få han att slappna av. red efter någon stig som ledde till skogen. så vi fortsatte på skogsstigar och gick lite överallt. tävlingshästarna i skogen, vilken syn ;) hamnade tillslut på ett litet villaområde innan vi hittade tillbaka till stigens fortsättning. olle ballade ur där, tvärvände och galopperade iväg åt fel håll. och valle försökte inte ens hänga med, vilken kille. var ute och skrittade i nästan en timme, superdupermysigt :)
fixade klart i stallet sen. ja, och kära valle knockade mig förjävla hårt i huvudet. eller typ ovanför ögat. benet, eller kanten till ögongropen eller vad man nu ska säga. hans hårda ben i huvudet mot det benet. såg nästan stjärnor. han skulle klia sig på rumpan och svingade med fart hans huvud bak och träffade mig. men blir nog ingen blåklocka. är ganska hård i ansiktet. när lector stegra och sparkade mig med hoven på kindbenet just nedanför ögat blev det inte ens blått. men helvetes ont, och det gör det nu också. men han är ändå världens bästa ju :)
åt god middag på kvällen och chillade sen framför tvn tills sent.



fick lite sovmorgon idag då lotta gick och fodrade istället. vi var så trötta att vi sovde till halv tio. packade ihop grejerna och det som behövdes. sen lastade vi hästarna i lastbilen och drog vidare söderut. det blev grönare och grönare ju längre vi kom. och när vi nått slutdestinationen björklinge så hade till och med träden börjat bli gröna och det fanns blommer.

westgate farm var den riktiga ändstationen, kom dit vid ett ungefär. john hickeys gård. olle skulle tuktas lite ;) lastade ur och stoppade hästarna i varsin utebox, men flyttade sen in dom i stallet.
kollade när dom red litegrann. karro, john, sten. han hade två finnar som jobbade där, dom kunde inge svenska. så jag fick snacka lite engelska med tjejen, nyttigt ;) det var en jävla massa hästar. men jävlar vad fint ändå, jamenar markena runt omkring, alla gröna hagar. inte dåligt.
sen fick lotta rida en av hästarna där. en jättestor brun, tydligen supersnäll och duktig. bara att sitta upp och styra runt 130 typ eller hur han nu sa. men den såg vänlig och trevlig ut. men seg tydligen då man var tvungen att ha sporrar. den hade fått sår av dom också, så jaa. sen red hon en femåring. hehe, som inte hade vart lika trevlig. men vad ska man säga, johns häst. han sitter ju bara upp och styr runt, medans en annan kanske hade velat ha lite mer skolning and so on.

gick runt och kollade i alla stallen på dom olika hästarna. kikade ut i hagarna på alla miljoners kusar. träffade ju faktiskt olles helbror. samma mamma och samma pappa. han heter super micke! :) han är brun, med helt annan bläs och inte alls lika i utseendet. men han blir tre i år, så vi får väl se sen när han blir inriden, hehe. han knorrade likadant som olle gör i alla fall, haha. såg också deras mamma, men bara på långt håll.
hjälpte john lite när han hoppade studs med ian och nån mer.
sen red lotta och john olle. efter det red lotta valle. det blev lite långsamt att bara sitta och titta. jag klarar inte av att bara göra det en längre tid. men tur som fan att det var riktigt soligt och fint. det kändes som sommar på riktigt med alla gröna hagar omkring också. det blåsde dock lite lätt svalkande, helt perfekt.

när vi var klara lastade vi in djuren igen och reste tillbaka till högbo och då var klockan halv sju, geez. jag somnade i bilen av trötthet. händer sällan. försöker alltid hålla mig vaken för att inte vara taskig mot lotta. kul för henne som då måste köra helt solo hela långa vägen.
trötta som fan drog vi och käkade middag. kyckling igen, surprice, surpice. men supersmarrigt.
nattade hästarna och det. orkade inte göra mycket mer. imorrn åker vi vidare till falun. men inte speciellt tidigt, så får sova till halv tio åtminstone efter att jag fodrat pållarna. sen är det bara att börja packa in allt i lastbilen igen. fysatan. hur ska det få plats? vi har bara använt typ fyra balar så det lär bli trångt i alla fall.

är kanske sista dagen jag bloggar. tror internetet går ut imorrn eller torsdag. får se. kommer ju hem på måndag. men jag vill inte hem. har ingenting att komma hem till, så känns ganska värdelöst. allt kommer bli så himla förändrat från och med nu. på ett sätt bra, men på många andra sätt hemskt. men det är bara att köra på, inte mycket att göra åt saken.
men vi får höras. måste sova. lite sjukt egentligen. vi har ingen tid att passa under dagarna. vi gör ingenting. men ingenting är rätt så krävande för jag är alltid sjukt trött på kvällarna och har sällan tid eller ork för bloggning som jag ändå brukar tvinga mig till. hehe. men godnatt nu.


sand between my toes

2010-05-09 @ 21:35:22 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
vrickad natt känns det som. josefin ringde till mig ett på natten, säkert i fyllan. jag trodde det var alarmet. och telefonen for i backen samtidigt som jag insåg att det var min ringsignal. somnade om och tror jag vaknade senare och fick för mig att det var dags att kliva upp. så jag klättrade ner och kollade på mobilen som låg på backen. då var den typ fyra. så det var bara att klättra upp igen och sussa lite till tills väckarklockan äntligen ringde.

fodrade åt djuren. mockade båda boxarna på rekordfart. gjorde bort så mycket som möjligt så tidigt som möjligt. gjorde klar olle så lotta fick värma honom. för än en gång hade dom ju stoppat hästarna sjukt nära. fattar inte varför dom snålar med att flytta ner en kuse. tror det var nio hästar emellan dom. och jamenar, över 100 starter, varför går det inte? skumt.
gjorde klart valle sen. olle fick stå fast i boxen helt färdig. ledde fram honom en stund medans valle och lotta hoppade. det var alltså en 140 klass. såklart river dom första jävla hindret, suuurt. säkert vara för att lo tänkte på det, haha. nåja, han såg skitafin ut i alla fall, så det var bara synd på ettan.

olle blev utesluten. men skulle inte ha kallat det så. på tvåan stannade han, hoppa över bommarna som rasade ner, då la lo en volt. men dom kom ju över liksom, hehe. men det räknades som ett stopp. sen samma visa på näst sista, så det räknades också som ett stopp och då blev dom uteslutna. men hon hoppade sista hindret med honom i alla fall. tror det var debuten för honom. och höjden är inga problem så. men han hade tydligen vart lite osäker, inte vågat hoppa av eller vad hon nu sa. så det var ju trist.

både stampe och calle gick felfritt i 140. där blev annika tvåa och trea. låg etta länge, men sen kom linda heed och knuffa ner henne. undine gick 150 med ett ner. snabbaste fyrfelan och just utanför placering.

piteås storhästlag gick tyvärr inte vidare. det var bara fyra av 31 lagryttare som red nolla ens. men superkul att ponnylaget gick vidare till lag-sm. dom har ju minst två starka kort, så det blir spännande. fast fett med konkurrens.

sa jag förresten att hela två ambulansfärder hann dom med härifrån igår? den ena på framhoppning. och sen efter det en på banan. hästen hade typ hoppat av på tok för tidigt och liksom landat på sidan, med ryttaren. så vad jag fatta hade hennes hjälm åkt av i fallet och båda var ganska uppskrapade. men hon red idag, så det var nog inge större fel. men där ser man, allt kan hända.

nu blev det långt som vanligt. massa jävla ordbajsande. men ska nog sova nu. är ganska trött må ni tro. ska upp och fodra imorrn, sen går jag och lägger mig igen och brassar på tills dom ska ha lunch. det blir nog inga större problem, haha. orkar inte lägga inte bilder nu heller. det tar sån tid, jag är way to tired. hörs imorrn, godnatt.


i know you can feel it too

2010-05-08 @ 23:40:04 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
blir en jävligt snabb update nu alltså. klockan är jävligt mycket, jag är jävligt trött och måste vara uppe på fötterna, påklädd och på väg ut till stallet halv sex på morgonen! det borde inte vara tillåtet att kliva upp så tidigt. men tävlingarna börjar åtta imorrn och kusarna går första klassen 140.

idag gick båda 135. olle först ut, grrrrymt mycket bättre än igår. sjukt fin såg han ut, ville verkligen hoppa och var intresserad. men tyvärr slutade det på 8 fel i grunden. ryttarmiss på en trippel och då rev dom. sen fick hon lite för långa tyglar och olle började bjuda mot ett hinder som inte skulle hoppas, så då la hon en volt. men annars hur fin som helst, han hade verkligen förtjänat att gå felfritt och få en rosett :)

valle var sig själv idag tack och lov. han fick rasta av sig på morgonen och det verkar ha gjort susen. så han gick som en klocka hela banan. och var felfri med en bra tid. så dom la sig på en tredje plats så långt. bara det att hon starta kring 50 eller nått och det var typ 130 startande. men vi ondade lite och det höll sig till en sjätte placering. vilket inte är fyskam med tanke på hur jävla många startande det var. så vi alla är mycket nöjda och glada :)

calle red fort, men hade ett ner. stampe red fort och felfritt och slutade som tvåa, såg superfräsch ut. duddi gick 150. felfritt! hon såg jättefin ut och hoppade som bara den. sen efteråt var det dom nollande som skulle gå omhoppning. bara tre som nollat. hon var sist ut. första fick ett ner, andra var felfri. tyvärr kom kanske nerverna i kläm eller nått, så det blev två ner. höjden var då upp mot 155 och en tredje plats är fan inte illa.

tg bjöd sen oss alla på mat på hotellet. oj, jag och fin mat går inte ihop. jag nöjer mig med en rulle från pizzabargarn eller nått sånt. jag vågar inte testa nått nytt som heter ankstjärt med blabla. ni fattar grejen ;) så jag tog en hamburgare. men den var ju lite exklusivare då än vanligt. supergott var det i alla fall, mums.

när vi kommit tillbaka till stallet jag och annika fixade vi åt kusarna. jag var klar först, skulle bara fodra och drog en kvällsmock. och hon hade hur mycket som helst att göra så jag hjälpte lite. gick en prommis med undine i mörkret också, ganska mys.

då var de klart. orkar inte skriva mer. måste sooooova. kommer garris försova mig och då dödar lotta mig. hehe. ska göra mitt bästa. får om inte annat sova mitt på dagen. fast då vill man ju se lagen och höga klassen. men nåväl, skönt att vi bli kvar och inte behöver jäkta ihop och en massa. godnatt

feels like flying

2010-05-07 @ 22:53:31 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
en sista update på hästfronten då. undine fick två ner, calle nolla och placerad trea i 140. hästarna är nattade och klara. deras hästskötare lämnade tusen grejer till imorgon, dumt. men orkade inte, haha.
båda kusarna går 135 imorrn, även calle och stenne. hoppas på fina rundor :) första klassen startar åtta, det bärjar med 120, sen 150, sen 135 osv trorja.

väntat på min choklad. den kom för en stund sen. marabou polka. ska bli spännande att prova den. men överväger att först gå på toa och sen fylla iskallt vatten i min vattenflarra. men det kändes så långt att gå ända bort. och måste ladda mobiljäveln också, kan bara ladda typ trettio minuter i bilen, annars dör bilbatteriet då jag inte har en vanlig laddare eftersom en dum ungjävel plockade ut den ur min packning.

nu ska jag ta mig i kragen och göra bort mina ärenden och sen krypa upp i min mysiga koja och snoka runt på olika roliga sidor, om jag orkar. är fett jävla trött och ska trots allt upp sex eller sju imorrn igen. godnatt

star diamond

2010-05-07 @ 18:28:46 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
är nu bara en snabbis in i lastbilen. är inte alls klar i stallet ännu, men var tvungen att gå hit för att käka.
tävlingarna pågår för fullt, tror det fortfarande är 130 cm, alltså klass två ännu. det är så jävla mycket starter jämfört med i norr alltså. där är det lika många på hela tävlingen som det är i en klass här, utan att ha räknat med unghästarna. det är så mycket roligare, även om det då blir en del väntan. men tummen upp för stora tävlingar :)

det har inte gått så bra för pärlorna.
valle startade först av dom två i 130. hann varken se framridning eller framhoppning. där var dom taskiga och la båda hästarna ganska nära varandra. jamenar är det över 120 startande borde man ju kunna få flytta ner den ena utan problem, men nix. gjorde klart olle medans och hann sen gå med honom runt hela stället och till utgången av tävlingsbanan. därifrån såg jag det mesta.

         

valle blev utesluten. två stopp. han hade nog hoppat, men det hade nog inte vart så smidigt om han gjort det. liksom kasta sig över hindrena funkar inte. och het var han så styrseln var lite vek. sen kan man ju fundera på om det är nå fel, men sen är det ju också första utetävlingen och då har ingen av dom hoppat ute alls i år. bättre lycka nästa gång.

olle skötte sig hur bra som helst hela tiden. förra året var han ju vild på framridning, till framhoppning, på framhoppning, på banan, efter banan. ja, hela tiden i princip. han var ju knäpp. men nu hade han vart som vilken kuse som helst, knatat på utan minsta stök. massa plus. sen på banan blev det 16 fel, varav 3 rivningar och ett stopp på sista. det såg ut att bara gå framåt. ingen jämn rytm eller sånt, utan bara framåt. jävlar vilka språng han fick då. kom lite knasigt och hoppade som bara den för att komma över. jag och anita stod nog och höll andan, hehe. han var för lydig enligt lotta, men dock lite väl fram.


annika och stenne red också den klassen med 8 fel, två rivningar. antar att hon rider dom andra två i 140.

det är och har varit soligt hela dagen, helkalas. men det blåser utav helvete. nästan storm. man måste dra igen dörrarna till stallet ordentligt för annars flyger schabraken omkring i princip. men man ska väl inte klaga, så länge det är soligt är det ju bra :)

nåmen, nu ska jag dra fram mina foppisar. måste vila fötterna från joppar. det känns när man haft dom flera dagar hela dagen, haha. sen är det bara att färdigställa i stallet och chilla eller nå. har nog kanske inte så mycket kvar om jag har tur. damn om jag måste smörja, det tar tid för mig, haha.
well, uppdaterar säkerligen mer senare ikväll. puss och kram

 


he is growing up

2010-05-07 @ 00:49:24 Allmänt Kommentarer (1)

idag 6 maj fyller våran älskade doggelito ett år.
även om han ibland är jobbig när han blir hyper överlycklig och hoppig, gör saker han inte får, pissar i min säng, tuggar på helt fel saker, hårar ner min renbäddade säng .. även om man ibland bara önskar att någon kunde släppa han långt ut i skogen .. så är han ändå världens bästa hund och jag hade inte kunnat tänka mig någon annan. i love u.

        

          
                                                   lilla, söta nöten


wake up in the morning

2010-05-07 @ 00:35:27 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
igår kväll kom vi fram hit till högbo. först som vanligt ;) installerade hästarna i sina boxar i ett av dom mobila stallen. gjorde egengjorda täckeshängare and so on. och just när vi packat upp allt klart kommer uppstallningsansvarig och säger att hon fixat oss två boxar i ett av dom permanenta stallen. vilken pärs, så vi packade ihop och packade sen upp på nytt. men det är bättre. framför allt skönare att ha ett stall med riktiga tak, väggar och golv. och rediga lysen. sen slipper vi flytta dom på söndag när vi ändå ska bo kvar ett par dagar.
blev en ganska sen kväll. sovde ensam i lastbilen, helt ensam på området också.

skulle gå och fodra hästarna imorse klockan sju. fett varmt var det då. för solen legade också på som bara den och det var värsta fina vädret ute. så jag övervägde nästan att inte gå och lägga mig sen igen. långsam som man är så hade jag inte fodrat klart och det förrän åtta, men var ju tvungen att fylla vatten och allt sånt. sen gick jag i alla fall tillbaka och tänkte att det är lika att sova några timmar till då vi ändå inte hade någon tid att passa. ingen av hästarna skulle ju gå 110 idag, som började tre. så allt var ju chill.
när jag klättrade upp på stegen och satte handen som stöd på våningen ovan (inte kupan ovanför framsätena, utan bäddplattan som går från väggen där bak, till kupan. svårt att förklara). krasch, sa det bara. då hade den där plattan gått fucking av. jag höll på fara åt helvete och dog nästan på kuppen. tänk om någon legat på den, tänk om vi sovit två här inatt, tänk att vi sovde två här när vi var i kiruna. då lekte fan soffi apa på den och vi klättrade upp och ner. men nej, nu ville den inte hållas längre. men den var ju lite läskigt uppbyggd och allt som höll upp den var ju en tunn träskiva i princip, konstig konstruktion.
nåja, så jag vågade inte klättra upp ifall jag skulle råkat pajja grejen ännu mera. så jag satte mig och läste en bok. fast det blev så drygt när jag insåg att jag inte hade lust att läsa i flera timmar till. så jag slog mig ner mellan dom två baksätena, satte mig på ett hästtäcke och med kudden lutade jag mig mot ena sätet. höll på somna. tog ner täcket när det blev kallt, lindade in mig värsta mjukt och halvsov sen ett bra tag. bara det att mina fötter somna hela tiden då dom vart i konstiga ställningar.



gick och fodra igen vid tolv. mockade lite bajs och höll på fixa. kollade lite på hästar som kom och lastades ur stora, fina lastbilar. kollade lite halvers när det hoppades. bara en vi höll koll på, emmy, en pitebo.
gjorde klar valle för ridning och tog upp båda hästarna till lektionsstallet där en hovslagare skruvade lös varsin brodd på hästarna. precis på samma fot och ställe fick vi inte lös en brodd på båda tidigare. men gubben fixade det. medans lo trimma valle gjorde jag klart ollebusen. jag longerade honom en stund i ridhuset, han var så lugn och sansad, lite slö nästan. sen red lotta honom. det är olle som ligger mest på plus just nu sägs det. men vi får se om det är samma imorrn, haha.

pysslat på en massa i stallet. käkade sen en pizza vid halv nio på kvällen. dom andra åkte till sitt boende medans jag gjorde klart hos hästarna, smorde och lite sånt. sen kom annika så jag hjälpte henne att lasta ur calle och undine. installerade dom, mockade trallen och lastbilen. fyllde vatten åt alla tre och hängde sen upp boxgardinerna. var sist i stallet som vanligt ;)

klättrat upp här i min kupa nu. just att dataladdarn räcker hit upp. börjar kännas lite kallt, funderar om jag kanske måste gå ner och dra upp värmen lite. men det gör så ont i fötterna att klättra upp och ner, hehe. och dessutom tror jag fan att nånting slog i min fot när bädden gick paj. för på ena foten gör det ont ovanpå, och på den andra gör det ont under eftersom den stackarn fick akuthoppa ner på en hård kant. inte är det lätt alltså ;)
men det är i alla fall supermysigt att ligga här i lastbilen. och nu kan jag ju lugnt säga att jag inte är ensam på området, omringad av små husbilar och stooora hästbussar.

tänkte egentligen skriva lite till, men insåg att jag skrivit nog mycket för ett inlägg. så lär väl komma mer milslånga inlägg inom kort. har skaffat en veckas comviq surf så ska se till att surfa upp det. men nu måste jag nog göra en sista snok innan jag släcker och sussar. ska upp sex eller sju och fodra. sen ev. en timmes sovtid till. tävlingarna börjar åtta på morgonen, första klassen är 120, som hästarna inte ska gå, utan klass två. eftersom det är kring 120 starter, säkert mer så tar den klassen kanske tre timmar, så det borde inte vara någon större stress. puh, nåmen, sovgott.


a fine place on earth

2010-05-05 @ 01:07:17 Allmänt Kommentarer (0)




there's no place like this. you gotta love it ..


next city

2010-05-05 @ 00:56:58 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
nu jävlar är jag trött. bara bananlådan kvar då. blev klara i stallet för inte så länge sen, var bara och duscha justans. åh, vad skönt det var.

en sak jag kommit på till att börja med är att jag lätt ska börja köpa hem veggobullar. jag är inte speciellt förtjust i vanliga köttbullar, bara om man har massa sås och sylt typ. och inte heller köttfärs. ska prova veggofärs senare, men en sak är säker att bullarna är mums :) bara så ni vet. godare än man tror.

gjorde klart hästarna för ridning och for till ridhuset när dom hade haft klart dressyrträningen. men då var det ett par som skulle löshoppa. så vi gick en runda i stallet och kollade sen. ojoj, vilken söt unghäst vi såg. den hoppade som bara den, nästan bättre än den äldre till och med. den var väl bara 1,9 år, men supergullig. hästarna gick bra. gjorde klart det sista i stallet och broddade av.
så imorrn blire upp med tuppen och sen när hästarna fått vara ute medans vi käkar frulle och packar, sen drar vi. antingen mot sundsvall eller högbo. blir många mil i bil i alla fall. phuh, men jag ska väl inte klaga som bara behöver sitta bredvid ;) men nog tungt är det ..

godnatt gott folk och om ni har lite att göra så
underhåll mig gärna med sms eller nå. pussciao

funny taste

2010-05-04 @ 17:02:12 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
vet ni vad. jag har aldrig tidigare hört om polly summer berries eller vad den nu hette och inte heller marabou polka. hur länge har dom funnits egentligen? det måste jag lätt prova någon dag. det lät smarrigt. brukar vara ganska tråkig, gillar mest bara mjölkchoklad på båda ;)

  

as they fired away

2010-05-04 @ 16:54:05 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
sitter här på bron till huset. inte så bra att sitta inne med stalliga kläder även om tommy inte är här. solen har varit framme ett par timmar idag, men nu gömmer den nog sig bakom något moln. så speciellt kallt är det inte heller. fåglarna kvittrar som tokar, värsta sommarkänslan. nu saknas det gröna gräset för fulländad effekt. det ser ganska tråkigt ut här omkring nu på våren, när snön börjat smälta så är det jätteblött överallt på ängar och åkrar. men inte är det mycket snö kvar här i hagarna inte, snart så ..

nåja, väntar på att pållarna ska äta upp det hö dom fick i hagen, sen ska jag ta in dom. lo och arne for och handlade lite mat som ska lagas sen. provade smaka vegetariska köttbullar här en dag och det var värsta gott, så vi kör nog på det idag igen ;)

har mockat och roat mig själv ett par timmar. städat hela stallet. som sagt så är jag en jävla perfektionist, nästan cpskadat mycket. true story. och stallägarn kan jag väl inte påstå är lika pedant, hehe. så nu är det fint precis överallt. sen har vi packat om alla grejer. hade ju transporten med hit, men utan den får vi köra fortare neråt landet så vi gjorde allt vad vi kunde för att få plats med allt i lastbilen. kung som vi är så lyckades vi jävligt bra med det. men vi vart lite tveksamma där ett tag. bara inte farbror blå stoppar oss. hehe, hej överlast. därför får inte jag köra, då ryker mitt körkort snabbare än du kan säga polis, polis, potatisgris ;)

well, ska väl kila iväg nu. synes och höres.
vi åker först imorrn btw. ciao

the boats on the sea

2010-05-04 @ 00:29:46 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
legat och dratt mig extra länge i sängen idag. så mysigt här uppe i mitt lilla rum :) legade och läste min bok ett bra tag innan jag gick ner och chillade lite till.

fixade sen klart pållisarna och så drog vi till ridhuset i näsvik igen. valle fick stå kvar i transporten medans lotta tog in olle i ridhuset. han skulle träna på att vara lite ensam, så dom inte blir för beroende av varandra. så jag och merre gick och leta en kniv så vi kunde sprätta en bal och ge valle lite att tugga på. sen när vi kommer in i ridhuset hör man bara ett jävla dundrande och gnäggande. ja, där sprang olle fullt påklädd. såklart att han hade tagit chansen att smita med lotta ;) 

                  

så hon plockade fram lite bommar och så medans han värmde upp själv, haha. tillsist kom han så jag kunde fånga honom. han fick gå på lina en stund innan hon red, men sen hade han vart superfin. lastade sen ur valle och bytte och promma lite med ollebusen. stod sen och kollade lite när andra folk droppade in och red. snacka om att olle var nöjd när det var 4 andra hästar med honom i ridhuset, hahaha. valle var fin, inte så mycket mer att skriva om honom. han är ju som så bra, lite mognare också. i alla fall ibland ;)

tog hem dom, släppte ut i hagen igen. mockade och smorde innan vi tog in dom och for och käka. blev thai garden i stan. jag är redan uppe i fjärde gången i mitt liv som jag äter thaimat. det ökar stadigt. det är helt ok gott, men inge desto mer speciellt tycker jag.


väl hemma på gården igen började jag bada pållarna. olle är rädd för grejen vattnet åker ner i, hehe. typiskt honom. men vi fick det att funka i alla fall. älskar duschsaken längst ut, man kan ändra till massa olika strålar, superb. valle är kung som vanligt, blev ett snabbad av honom för han börja frysa så snabbt. städat och gjort klart för natten innan jag tog en egen dusch. inte för att det egentligen behövdes, hade ju fått min dusch i vattenspiltan, hahaha. bäst att gå och lägga sig nu ifall jag blir väckt tidigt imorrn ;)
kan vara sista gången jag bloggar tills jag kommer hem. vi har inte bestämt om vi drar vidare redan imorrn eller på onsdag. det återstår att se. pusshejs.

the lost ones

2010-05-02 @ 23:09:28 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
två inlägg på en dag, waow, det måste vara rekord ;)

tänkte bara skriva lite om vad som hänt på hästfronten idag. ni kan stoppa i er carebox om ni vill, men om inte annat så blir det fint att kunna gå tillbaka och läsa om spännande saker sen i livet.

gick ut och mockade efter middagen. hade sprungit och tatt in dom innan när det kom en liten skur med regn. men efter regn kommer faktiskt solsken. litegrann åtminstone. mockade boxarna, voi saudana hade glömt att dom är så stora. det märks speciellt hos olle som lyckligt sprider sina högar över hela boxen, hehe. borstade, sadlade och gjorde klart hästarna för ridning innan vi lastade in dom i transporten och for den lilla biten till näsviks.

skulle bli lite hoppning, lite checking. red fram ollebusen i skritt och trav. han är ju lite annorlunda att rida på bortaplan, men som tur var gjorde han inga dumheter med mig. fett äckligt och fult att rida utan ridbyxor och chaps! höjde lite hinder medans lotta och ida med sin sparv skuttade. valle såg fin ut, men busig ;) sen bytte vi och hon galopperade olle och skuttade sen samma med honom. han såg också fin ut, men valle snäppet vassare faktiskt. ska bli spännande att se vad dom säger om första utetävlingen, haha.

nåja, sen tog vi hem dom och nattade dom. tog en dusch i stallet, så skönt, hade kunnat stå där hela kvällen. nackdelen med en allergisk i huset är att måsta tvätta håret hela tiden. gillar inte att tvätta det varje dag, det blir så jävla konstigt då. men mojsigt i alla fall. nu ska jag nog sussa, är trött efter att ha måstat kliva upp pretty tidigt ett par dagar i rad. och fler lär det bli. sugen jag blev på chirre och dirre plötsligt ;) godnatt iaf.

sweet tooth

2010-05-02 @ 14:47:09 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
pärlorna går i dom mindre hagarna. inte för att dom på nått sätt är små, men en aning mindre än storhagen ;) lite snö är det allt kvar, men inte speciellt överdrivet mycket.

vi har proffsigt nog fixat internet i huset så passar på att köra en liten update. och helt ärligt är jag den mest tekniska i huset, kan man lugnt säga. haha, och jag är ganska reto annars ;) var tvungen släppa näsan från boken för en stund, hehe, har redan läst ut en. så har just påbörjat den andra, men måste ju spara lite ..


tog just denna bild från fönstret.


avslutar så fint med att säga att jag älskar verkligen det här stället. piteå, hortlax i all ära. men just den här gården, just det här huset .. det går bara inte att inte älska. man liksom bara trivs så bra här :) tycker inte det vore helt fel om jag hade fått ärva det. för då hade jag sett till att tommy och lotta hade försvunnit i bermuda triangeln inom en snar framtid, hahaha. eller så kanske jag flyttar in i hemlighet och när dom kommer hit flyttar jag ut igen and so on ;)

nåja, vi verkade ju välja rätt dag att fly gällivare. när vi lämnat platsen fick vi rapporter om att snön till och med börjat lägga sig på vägarna igen. tji fick alla som bytt till sommardäck redan, vissa andra kloka har ju sparat det arbetet till sen när det verkligen är vår, haha. morsan får väl nyttja min bil om hon vill och känna sig lite dum över att hon tjatat över att jag måste hämta sommardäcken och byta ;)
moooot gröönare vidder inom en snar framtid, ser fram emot det. well, nu ska jag kila ner och läsa bara liite till av boken. tjingtjongtjines


fear no darkness, promised child

2010-05-01 @ 01:44:03 Allmänt Kommentarer (1)
hej, hej, hemskt mycket hej
tänkte göra en ordentlig uppdatering innan jag drar på semester .. eller jobb kanske man snarare skulle kalla det ..? ;)

igår på ridlektionen hade vi markarbete. 5½, en riktig gammal goding ;) skulle ha spektakel som snällt nog stack och bockade av ryttarn på lektionen innan, hehe. men han skötte sig faktiskt ganska bra med mig, han provade att accelerera vidare till bockningsförsök. men jag var snabbare än han så när han börja acca hade jag redan börjat ta ner honom i trav igen, så det blev inte mycket mer än bara lite småstudsande. snopet sa han, haha. gick fint att hoppa. han är trevlig att hoppa med :) anneli höjde faktiskt upp bakre oxern till nittio. värsta grejen, händer inte ofta. vi skuttade över det som ingenting, riktigt lattjo. synd bara att min hand och det inte kan sköta sig som proffs, men inte heller så lätt att träna på det när man så sällan får hoppa höjder. men tänka sig vad hästen gör mycket alltså. med lector tvekar jag inte ens när hindret blir högre. hade hoppat hinderstödet med honom fast. men när det kommer till maddis så räcker typ sextio för oss. nämen, när det närmar sig åttio börjar jag tveka nå grymt. sjukt egentligen. nåväl, är väl en riktig fegis innerst inne, haha.

red duddi på banan efteråt. slängde på gramanen med tanke på att hon vart jobbig nu på sistone. kände från början att detta nog skulle gå finemang. men tji fick jag kan man lugnt säga. hon var ännu värre än vanligt. med fucking graman borde det väl bli lite skillnad. men nej. jag provade rida bara på gramanen(!!) några meter i skritt, men hon gick fortfarande med huvudet mer uppåt och stretade bara emot i munnen. seriöst, ingenting funkade. provade trav, men hon sprang bara och försökte öka och slutade lyssna. var tvungen att känna på galoppen också och konstigt nog var den bäst, men ändå lite samma stuk som i traven. hon ville öka och legade på.
alltså jag börjar fundera om jag gör sådana feting fel att hon inte förstår alls vad jag menar. surt isåfall, när jag nu skyller på att hästen är wacko. men hon är inte ens rolig att rida när hon håller på sådär. det är bara jobbigt för mig, psykiskt och fysiskt.
minns att folk frågade mig i början om jag tyckte att madde var rolig att rida. nix var svaret dom fick. tiden gick och samma fråga kom. då fick dom svaret att hon var mycket roligare nu. då började det gå bra, det kändes som att någor hände, att vi gick framåt. hade någon frågat mig idag så hade jag sagt skicka hästen till karlgrens. så känns det verkligen. i ridningen då, annars är hon en fin älg. men nu har vi stått stilla på samma ställe för länge. det händer inget i utvecklingen mera. det borde det göra, men icket, vi är fast. vad är felet liksom? hade kännts bra om någon ridlärare fått rida igenom henne och känna på henne. men svårt när man inte själv har pengar att betala och för den delen heller ingen passande sadel.
nä, hoja, ska bli skönt att slippa henne i två veckor. dumt det låter, men jag behöver en paus att vila upp mig, inte rent fysiskt så, men på andra sätt mest. det tar en hel del att ständigt grubbla och tjura. nej, mitt tålamod behöver också vila upp sig, haha. fan att hon tär på det alltså. skönt att slippa ha massa ångest över det ett tag, bara släppa och fokucera på allt annat.

så idag har jag mest packat hästsaker och donat på i min långsamma takt. ville inte riskera att rida och tappa tålamodet än en gång, dessutom var jag för trött för att bråka. så planen var longering, men en dum jävel lämnade hunden åt mig så jag tog med båda till ridhuset och släppte lös dom. rejs vart det. den ena räddare än den andre, men dogge var nog mest rädd för madde när hon kom dundrandes. han sadde sig i tryggt förvar bakom pallen i hörnet och glodde istället. saudana hästen börjat härja när hon får vara lös. förr galopperade hon iväg typ, men nu jävlar sparkar hon bakut och rejsar hur mycket som helst. bra att hon får rasta av sig då ibland.

har packat det mesta åt hästarna, och åt mig själv. har fulaste väskan i stan, lila, rosa och grön från typ 1960-talet. på seriöst. nästan för liten är den också. haha, man kan tro att vi ska flytta eller nått. hatar att konka runt på en massa saker. stor risk att man inte får med allt hem sen heller, hehe.
bara lite kvar imorrn, men vi åker först på em så borde hinna. tänkte kliva upp innan åtta och släppa ut hästen och samtidigt börja skruva upp dom där boxskyltarna. spännande :)
tar nog med datorn, men chansen till internet är mycket liten. tar med comviqnätet, men den laddar man med typ kontantkort från affären, så får la se om jag orkar med det. har ju annars tre böcker att läsa. har börjat på ettan i serien, lånade den igår och den verkar spännande. så spännande att mamma fick vara och låna dom andra två. sprojlans nya var dom, hade just kommit in till bibblo, nice. alla tre är på engelska, och ettan heter evernight. handlar om vampyrer tror jag bestämt. läste baksidan på andra boken, vilket avslöjade lite väl mycket så jag läste aldrig klart allt. men det jag läste gjorde mig bara mer sugen att läsa, läsa, läsa.

nu bör jag sluta ordbajsa, så jag kan läsa lite bok innan jag slocknar. vakna tidigt är inte riktigt min starka sida, oh my gosch, gör mig till morgonmänniska snälla ;) orrrrka massa bilder (det vill ändå inte funka att lägga upp någonting, at all).. och foaks, keep in toch mer än gärna. nollsjunollsextresjusextrefemfyra. pussen.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide