Fortune in your failure

2013-01-31 @ 23:54:58 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Vet aldrig hur jag ska börja mina inlägg, haha. Allt blir ju skevt.
Gjort alla höpåsar och hinkar åt Valle, Olle och Patsy. Sen var jag och Felicia och tankade min bil, haha, väldigt spännande vart det.
 
Efter det red jag lektion, fick Uffe igen. Kände så stort osug när vi stod och skulle få häst, ville verkligen inte rida någon av dom. Nåväl, bestämde mig från början att vara askonsekvent och verkligen rida för att få det som jag ville. Han har hängt så jävla mycket i handen och varit stretig osv på senaste. Men ja, det blev fan bra. I princip hela passet var han perfekt i munnen, det var skönt. Galoppen hade jag velat jobba mer med, men det gick mot det bättre. Carola sa massa saker som var bra, som också kännts bra. Så det var kul :)
 
Lagade mat när jag kom hem och har sen målat lite. Tänkte dra på någon serie innan det är sovdags. Har egentligen massa smågrejer som hade behövt göras, men det är ju så tråkig, så skjuter på det lite mera ;) Tjing.

Suddenly

2013-01-31 @ 13:59:00 Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Försöker lägga upp en tidsplan för dagen i huvudet. 

Har faktiskt dammsugit hela mitt rum och bytt sängkläder. Carre har gått i strejk och vägrar städa mitt rum längre ;) Tog henne bara 21 år att lyckas hålla sig borta, haha.

Värdefull uppdatering verkligen ;) Ciao. 


Haha, var ju tvungen att ha nån bild bara ;) Tjusigt med alla olika kuddfodral, men envisas man med att ha massa kuddar så får det bli sådär hippt.


Raising hope

2013-01-30 @ 23:47:56 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Glömde blogga igår för jag hade så många nya avsnitt av olika serier att se ;)
Det var i alla fall en bra dag. Eller den började drygt med ett möte, som dom typ glömt. Fick vänta i över en halvtimme och det var väl inte det skojigaste.
 

Bildutfyllnad.
 
Hade Bollis, så tog hand om honom. Och grejade det mesta åt mina fina. Amanda ville ha rida ut sällskap, så jag offrade mig. Var sugen på ett dressyrpass, för det var så länge sen. Men älskar verkligen att rida ut, speciellt när det är bra väder.
Så tog en runda runt stigen med Amanda och Fanny. Det började väl inte så lovande, haha. Vi höll på dra i kvistar som hängde över stigen, så snön rasade och träden steg. Dränkte Amanda och Pontus ganska bra, haha. Men sen blev väl Fonzie rädd när Amanda gjorde det och han vände om med stackars Fanny hängande i tygeln ;) Sen kom det två andra som skulle åt motsatt håll, så Fonzie tänkte nöjdt följa med dom hem. Fick tillslut hämta upp dom, då klev ponnyn ut i plogvallen och knasa sig. Tog då tag i ena tygeln och bogserade honom helt enkelt. Tror varken Fonzie eller Bollen fattade något till en början. Ponnyn streta emot tills han insåg att det bara var att haka på. Tur jag hade duktig Bollis som ställer upp på det mesta. Bogserade dom från naturhindret till vattengraven, och sen travade vi iväg bredvid varann och Ponne tätt efter, värsta klumpen, haha. Sen kunde Fanny rida först i princip hela stigen i alla gångarter. Vi vann! Körde sist och fick galoppera nästan hela tiden då ponnysarna travade så himla fort, knappt vi hängde med ;) Så det var en väldigt skum, men rolig tur.
 
 
Fick sen ta ut Vallsor på en barbackatur. Haha, började med att jag höll på hoppa över honom när jag skulle upp. Eftersom jag red Patsy igår, som är högre så tog jag i mer än jag behövde och höll på glida över Valle ;) Hoppar ju upp och lägger mig på mage över ryggen innan jag klättrar till sittande på alla hästar som är lite högre. Sen skrittade vi lugnt och fint efter stigen. Sen efter ett tag så blev han rädd, fick kriga lite om att han skulle gå. Kan ju inte utmana honom lika mycket barris och det har han lärt sig. Så oftast vinner han, men det tar vi igen sen dom gångerna vi har sadel ;) Nämen, kompromissade lite innan vi vände och då drog han på i full galopp hemåt, i jävla nerförsbacken. Då hörde han väl spöken. Det gick först fort som attan, försökte bromsa och då skuttade han bara. Sen fick jag det att gå lite långsammare, men då lyssnade han nada. Med huvudet rakt upp, hahaha. Han är för störd. Tur balansen verkar funka ibland ;) Fick sen kämpa som en dåre för att kunna skritta hemåt.
Man har då inte tråkigt med hästarna i alla fall, haha.
 
 
Idag har jag nästan haft stallfridag. Bara fyllt lunch och middag och hinkarna. Och pussat lite på mina sötisar. Väldigt chill. Taggar ridlektion imorrn, så ridsugen, som vanligt ;) Pusshej.

When worlds collide

2013-01-28 @ 21:14:56 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Bara varit i stallet idag, som alla andra dagar då. Mockat och grejat åt hästisarna.
Skrittade ut barbacka med Patsy. Bea och Romanga följde med oss. Ditvägen gick allt lugnt och fint, men just när jag vändit så hör man hur Mongo brakar bakom oss. Då har det hollot sett ett spöke eller något och skrämmer stackars Patsy som inte fattar något alls och hoppar till och kör något slags bredställ. Jag som inte ens hade täckesgrepp gled sådär mysigt på det hala täcket, haha. Hängde nästan i knävecket över manken tillslut, det var sååå nära en avfallning. Men duktiga Pärran stannade ju istället för att dra iväg så jag kunde slänga armarna om halsen och sätta mig till rätta igen ;) Det var sjukt nära ett snöbad alltså, haha. Och resten av vägen så skrämdes vårat sällskap titt som tätt, så vi skuttade till litegrann då och då.
Sen gick vi förbi hagarna lugnt och fint, det kom två hästar bakom oss, tänkte som just stanna och kliva av när Patsy hjälpte mig med den uppgiften och släppte av mig framför hennes fötter ;) Hon blev jätterädd när typ Lena hostade till eller nå och avslappnad som man är på stallplan så blev det som det blev. Hon hoppade till och åt sidan, hann typ inte ens reagera. Haha, fyfan vad fult. Men ska man trilla av någonstans är ju 10 meter från stalldörren rätt optimalt måste jag ju ändå säga. Och rätt dag att göra det också när det kommit sjukt mycket snö :)
Så ja, årets första avfallning, check! Tog bara 28 dagar innan jag slog till ;) Och första gången från Patsy. Lillgumman, hon är så snäll och fin ändå. Och väldigt tålig, haha. Hoppade i alla fall upp igen och skrittade runt hagarna ett varv innan vi gick in.
 
 
När jag ändå skriver om Patsy måste jag ju bara nämna några saker som gör henne extra söt. Till exempel när man ska hämta henne från hagen ibland och hon står längst bort, då kommer hon oftast i galopp eller trav fram till grinden. Och när man kommer i stallet och hon antingen hör eller ser en så gnäggar hon. Fast hon gillar ju att prata och pratar nog rätt ofta, men det är som ändå lite mysigt. Det värmer lite extra i hjärtat ju :)
 
Sköter verkligen världens tre finaste hästar ♥

Take it to the next level

2013-01-27 @ 22:01:27 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Blev en rätt lång stalldag idag. For dit vid elva typ, bytte hage och mockade och spånade till alla mina tre. Stod sen nere i ridhuset och fotade hoppningen som dom hade bett om. Trodde det blev några användbara, men när man lagt in dom på datorn var det mest oskarpt osv. Så orkar inte ens börja redigera dom nu ..
 
En bild från 2009, haha, Valle fin som alltid :)
 
Sen värmde jag upp Valle i ridhuset i alla gångarter. Hade pessoa eftersom det var tänkt att han skulle hoppa och det är alltid lika läbbigt att rida med skarpa bett. För i uppvärmningen behöver man ju inte det skarpa, men sen när det väl börjar vankas hinder är man glad att man har det ;) Så länge sen jag red min kung i ridhuset, hade nästan glömt hur fin han är alltså. Det kändes bara så himla bra på hans rygg, det kändes hemma verkligen.
Det slutade med att han inte fick hoppa desto mer för han blev som en bomb efter att jag lämnat över honom, haha. Men han är så fin min Black Beauty :)
 
Skulle göra iordning Olle och värma han också. Han hade vart på hugget igår och då fått gå ett rejält pass, så han var lite stel idag. Så var lite försiktig och red runt lite lätt. Det slutade med att jag fick rida hela tiden. Det var bara kul det. Han är också så himla fin, det är också hemma. När man rider dom fina hästarna så glömmer man bort att man är dålig annars. För på deras rygg känns det mesta så lätt och man känner sig nästan som ett pro ;) Fina, fina Super Olle :)
 
En bild från 2009, haha, stilig busOlle som alltid :)
 
Hjälpte sen Lina lite när hon red, haha, eller stod och tjatade och gnällde på henne och var en bitch. Men typ samma sak, hahaha. Hade med kameran och fotade massa bilder på henne och Calle också. Blev typ samma kvalla på dom, så det kändes ju tråk. Fast bilder är ju bilder, det är alltid kul att ha. Tycker då jag. Får jag bilder av andra är jag inte desto mer brydd om kvallan, bara man som ser vad det är osv.
 
Nåväl, efter att ha pussats massa med mina tre finaste hästisar så drog jag hemåt. Inte bestämt mig om jag ska kolla en film eller läsa lite bok. Stora problem ;) Tjing.

Let me tell you something my dear

2013-01-26 @ 19:36:06 Allmänt Kommentarer (0)
 Hej, hej, hemskt mycket hej
Varit och tittat på lägenheten idag. Men det blev inget, mamma balla ur. Hon vill ju som ha hyfsat stort kök så hon kan baka och greja. Och det vi kollade på hade jättelitet kök, knappt att man kunnat vara två där samtidigt och hålla på. Det kändes ju lite trist, ville verkligen iväg, göra något nytt. Men får väl vänta tills jag kan ha något helt eget typ. Om hundra år eller så. Det finns ju inga jävla lägenheter i hålan.
 
For sen till stallet och hämtade upp lite flickor. Sen for vi och fikade på Vetehatten. Många som hade samma planer som oss, det var fullproppat ;) Men det var väldigt gott och trevligt. Efteråt vart vi sugna på att köra skrillor på kvällen, men det blev lite väl kallt för det.
Drog sen tillbaka till stallet och grejade på. Fyllde lite påsar. Det är verkligen en mardröm. Balarna är så jävla frusna att man knappt får lös något och har man inga vantar så dör fingrarna.
Borstat och gjort iordning Olle och Patsy till deras matte. Haft så mycket dötid att jag hunnit stå och mysa med alla mina fina. Hade sällskap och underhållning med mig så det vart som rätt chill att bara vara osv.
 
             
 
Ska nog fixa någon film till Carre och sen ska nog jag gå och läsa min spännande bok. Var faktiskt på bibblan idag och lånade uppföljaren och en annan. När det är färdigt ska jag dra till bibblo i Malmberget och låna massa andra bra. Önskar dock att dom hade mer böcker på engelska. Känns lite trist att enkomt lägga ut pengar på att köpa dom böckerna man vill ha ..

I'mma stay up drunk on wine

2013-01-25 @ 19:57:51 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Här är i alla fall låtarna jag har på hjärnan just nu ;)
Båda är från en tv-serie, Nashville.


Don't leave me like this

2013-01-25 @ 19:46:12 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Idag har jag hängt med Bollis. Vi red ut runt stigen med Amanda och Ponne. Det var kallt som attans, och höll på frysa benen av mig. Måste lära mig att ha långkallingar.
 
 
Bollen var i alla fall duktig och lydig som vanligt, jätteskönt :) Hade sadel denna gång och det var rätt bekvämt, då pallade man trava lite mera, haha.
Har sen mojsat lite med honom och gett han lite extra kärlek när jag ändå hade gott om tid.
 
 
Ska nog krypa ner under täcket snart och läsa hela kvällen.
Men innan det kanske jag letar lite inspo till helgens eventuella hästfotning. Är det för kallt eller snöigt så får det bli en annan helg. Lovade i alla fall att fota när dom har hoppkurs hela helgen.
Måste nog också göra en lista med plus och minus. Om vi är intresserade av att byta bostad. Pallar jag och mammsen att bo i en 1:a tillsammans? En av dom bra grejerna är ju att det blir mer aktuellt att få egen lägga snabbare. Men tänk vad trångt. Äh, kanske uppoffringar man måste göra ibland. Godnatt.

You got me tied up

2013-01-25 @ 19:28:39 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Gårdagen var rätt trist och nedåtdragande. Haha, fan vad jag tjatar om att allt suger. Nej, men seriöst, sluta läsa här om ni tycker jag är lite väl jobbigt. Måste ju skriva av mig någonstans ;)
 
Hade markarbete på lektionen. Hoppades jättemycket att vi skulle ha något litet hinder åtminstone. Men det var att hoppas i onödan. Det var typ fyra travbommar på medellinjen och två galoppbommar på volt. Och vi gick travbommarna ett par gånger och sen rullade man inte ens på på volten och bommarna där. Utan det var ett varv där, galoppera halva långsidan, trava till andra sidans långsida och galoppera där och in på volten ett varv.
Fick Uffe och han var rätt jobbig. Hängde sig i handen rätt mycket. Enda bra på hela lektionen var nog galoppbommarna i högervarv. Fick till en bra känsla när han inte hängde utan galopperade som fram till handen fint istället, och det var ju också bra. Så ja, känner mig gnällig, men bommar på backen gjorde vi till och med i dressyrgruppen. Då hade man lika gärna kunnat vara kvar där.
 
 
Vet att jag bara har mig själv att skylla, men det är förjävla tråkigt. Tänk er att ha typ världens drygaste liv, är hemma och sover, far till stallet och åker sen hem och sover igen. Tisdagarna har verkligen varit höjpunkten under veckan. Det går inte ens att beskriva hur roligt jag haft och hur mycket jag lärt mig. Och sen plötsligt så har man inte det längre, och inte heller dressyrgruppen som jag trivdes i. Tror garanterat att man vänjer sig och lugnar ner sig efter ett tag, men just nu är det verkligen asdeprimerande och grinigt ;)
 
 

I'm a puppet on a string

2013-01-24 @ 22:41:00 Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Orkar inte logga in på datorn så får väl göra en bättre update imorrn.
Tänkte bara nämna lite snabbt att livet suger just nu. Fast det verkar gå någon slags emo-smitta, så det är inte bara jag ;) Dock borde man ju vara pigg och glad när solen kommit tillbaka och det bara blir ljusare.

Nåväl. Ser fram emot helgen i alla fall. Tänkte försöka damma av kameran och kanske fota lite nytt. Lite annorlunda hästisbilder kanske. Vi får se. Men just nu känns inte det heller så värst superskoj.

Ska och kolla på en lägenhet på lördag. Det ser vi fram emot, kanske till och med blir massa packande då :)

Har två låtar på hjärnan nu som jag tänkte dela med mig av. Men det får väl vänta till imorrn det också när jag kan lägga in klippen :) Nu återvänder jag till bokvärlden, ska börja på en ny. Pusshej.

 


Golden memories

2013-01-23 @ 14:39:18 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
När jag bläddrade igenom bildarkivet här på bloggen hittade jag en hel del bilder som man inte sett på jättelänge och även vissa man glömt bort. Så bara för att jag har lite och göra så matar jag in värsta oceanen av gamla och nyare minnen.
 
Bara för att vi gillar att göra konstiga saker, haha ;)


Bara ett minne av hur vi kämpade med Trollis.
 
Och vilka hockeynördar vi vart ett tag ..

Alla galna grejer vi gjorde under högstadietiden. Roligaste med den här bilden var att ingen annan såg vad jag skrev på lappen, och så råkar Maria luta sig perfekt in, haha.


Min gamla kompis Maddis.
 
Missions med fina raggarSaaben.

Ett besök i gamla stugan med drömbilen.
 
Nitrorundan med galningarna. Vi red vilse och hade trauma, roliga avfallningar och galna ridvägar.


Älskade, älskade Kinnick. En gammal bästis!

Första ridsportgalan, hämtade massa priser :) Fast allt annat runt omkring var roligast.
 
Bejbis Doggelito. Man vill ju bara äta upp honom.

En dröm gick i uppfyllelse, galoppera barbacka på en sommaräng!


Ponnyskuttning på fin ponny.
 
Alla oändliga långritter med gänget, härliga tider.

Bollen och Olle pussas :)

Leker dressyrryttare med Prisma.

Alla underbara år med världens bästa ponny Karlsson. Min första stora kärlek.

Avskedspuss till min fina kompis Nilla.

Tänk att vi lärde oss köra häst. Obeskrivligt underbart!


En hårig Valle och en charmig Mitcha.

Kom på att vi skulle ha horseball på luciashowen så vi satte ungarna att träna.

Första maskeradhoppningen jag var med på. Hoppade väldigt sällan och red väldigt sällan barbacka på Tiamo, haha. Tokiga som vi var körde vi barris och det gick snabbt som bara den. Galet kul.

Bland dom bästa US genom tiderna :)

Klubbtävling med Q-Ling. Bockade upp till lamporna en hel långsida, men vi vann ändå med massa poäng :)

Say what, kunde rida Nipsen.

Vintrarnas alla tolkningar. Alltid jag på ryggen och Marro på släp.

Valle på kliniken i Sundsvall efter att ha opererat sitt brutna ben.

Haha, typ första gången jag dressyrade med Fia.

Utbytestävling mot Kiruna. Grymt rolig helg. Vi vann också ;)

Fina Gulis.

Roligaste Super Olle. Fastna i vattenhinken och stod sen bara glatt och fattade nada.
 
Humor i kemisalen på Välkommaskolan.


US i full gång att måla om hela pentryt.

Första gången jag höll på svimma. Minsta lilla såret, men aj vad ont det gjorde. Metallräfflorna på en igenblåsande dörr. Fint ärr kvar som minne, haha.


Tränade Olle på hans öronskygghet ;)
 
Hyrde en stuga någonstans söder om Stockholm, två söta hästisar ingick :) Olydiga Herkules, som dock bara var c-ponny. 

We are not the same

2013-01-23 @ 13:17:28 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Försöker ju undvika att vara i stallet på tisdagar, i alla fall på eftermiddan. Men igår gick det inte enligt planerna då jag fick rätt mycket att göra.
 
 
Skrittade ut Patsy barbacka med Eliza och Nobbe som sällis. Duktiga PS skötte sig som vanligt :) For sen ut barbacka med Bollen. Först kändes han lite off, så red inte så jättelångt. Men så fort jag vände vart det rulle på pållen. Då blev han piggelin och spurtade iväg i galopp :) Det är så härligt att vara ute med honom. Man kan ju som slappna av och verkligen bara släppa allt. Det känns typ så, för man får värsta lyckoruset bara av att skumpa runt på hans rygg, haha. En svårbeskriven känsla ..
 
 
Mockade sen fyra grisiga boxar och spånade åt två. Sen fyllde jag en herrans massa påsar åt alla fyra hästar. Hade ont i halsen också, så det gjorde ju inte saken lättare. Drog sen hem så fort jag var klar. That's that, tjing.

Made of gold

2013-01-20 @ 21:01:53 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har ju blivit så duktig med att gå och lägga mig i rätt tid att jag inte ens funderar på datorn när det börjar bli sent liksom. Fett skönt, men mina trogna fans blir tydligen lite lessna över mindre bloggande ;)
 
 
Igår ägnade jag massa tid åt min kung. Skavet hade blivit bättre, så vi tog oss ut på en barbackatur efter stigen. Det var en väldigt pigg kuse. Kom ikapp ett gäng skrittare och då blev han tossig när han inte var först. Galoppade iväg och sen när vi vände hade dom också gjort det så vi kom ikapp dom igen. Hade lite rodeo på Valletokskalle som halvt bockande och bakutsparkande galopperade sakta i bredställ. Vilket hollo, men han vart nöjd sen när han fick köra om alla och brassa vidare ;)
Hade sen smörjstuga och hängde bara med polarna. Skönt att göra det ibland också. Hänga i stallet alltså, bara chilla osv. Så kom ju mina andra stjärnor hem också. Pussat och fixat iordning dom.
 
 
Idag vaknade jag vid halv sex och kunde inte somna om mer. Hade ju klockan på sju först, så fördrev tiden med att slå mitt rekord på Subway Surf osv, haha. Hämtade upp Fellan innan åtta och drog till stallet.
Tog ju "vårat" utsläppslag på 6 hästar och sen vart det även Jennys lag på 5 hästar. Tog en liten stund, men det var en väldigt god gärning ;) Hjälpte till lite på Saras stallpass, mockade och spånade åt två av mina och Bollen.
Red ut med Olle runt stigen medans det var ljust, innan lunch. Felicia och Bibbsan hängde som sällis. Det var verkligen härligt väder, solen var framme och allt. Hästisarna var pigga, men rätt skötsamma. Tyckte vi lyckades rätt bra med våran plan, haha. Fått skratta en massa också under ridturen ;)
Och fan vilket fäste man hade i sadeln när den var nyfettad och allt, som en smäck. Så borde det vara oftare, hehe.
 
 
Sen vid två for vi ut ett gäng efter stigga igen. Hade Bollove på hack och barris. Soffi, Evve, Mossi och Amanda var med som sällis. Vilket gäng ;) Det gick rätt lugnt och fint på ditvägen, men sen när vi vände blev det lite mer action, haha. Skrattade så att jag nästan trillade av. Bollis vart lite busig och hade balansträning med mig. Han drog värsta bockarna i galoppen och sen körde han massa studsningar och hopp. Det var himla lattjo. Hästarna tyckte nog också det var skoj, för allihopen vart lite lätt taggade.
 
Åh, det är så härligt att rida. Hade kunnat rida tusen hästar om dagen för det är så himla roligt. Det bästa som finns verkligen. Loove it! Är verkligen glad att jag får rida så många olika och fina hästar, så jävla guld!

I would do anything to get us back

2013-01-20 @ 19:55:01 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Det var några som hade varit på fejjan och gillat min gamla film på en hoppträning med Timpan. La upp den i maj förra året typ och hade nästan glömt bort den. Var ju såklart tvungen att kolla filmen och fick seriöst nästan en tår i öga. Var vi sådär duktiga? Det ser ju helt bra ut. Och högt hoppar vi (för att vara oss, med tanke på känslan nu), banan ligger ju på 100-110 cm. Kan inte ens minnas att det sett ut sådära. Just nu känns det ju som att jag inte ens hade kunnat rida nice på typ några hinder med maxhöjd på 60 cm. Guuuud, vad jag saknar Timpan och alla våra hoppningar! Blir helt depp, gah. Kolla hur fin han är liksom!


Join the movement

2013-01-18 @ 21:00:31 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Inte varit så mycket på datorn, så inte prioriterat bloggning. Men i tisdags var jag stalledig och gjorde typ ingenting, sov nästan hela dagen. På onsdag var jag till stallet innan 8 på morgonen och släppte ut mina fina + två till och fixade allt som gick att fixa till pärlorna. Hade inte gått och lagt mig ens så det var därför jag var så tidig ;) Vakade sen eftersom jag inte var trött. Hann göra massa grejer, typ bibblan och arbets osv. Sen tidigt i säng och har nu lyckats vända dygnet ett par dagar.
 
I torsdags åkte Patsy och Olle på träning. Så Valle blev min. Han fick longera, vila ryggen lite. Han har skav överallt och nu är det värre på ryggen. Han är lite känslig, lilla bubben. 
Red lektion med Uffster. Han var lite jobbig, hängde lite i handen och la sig på. Men annars helt okej ändå. Saknar dock mina gamla grupper, buhu.
 
Idag for jag till stallet rätt tidigt, ifall Vallsor skulle vara frusen. Men det var varmt och han var nöjd ute i hagen, så han fick stanna där. Hade då rätt gott om tid så förutom att fixa till V så mockade jag även åt Balance, Olliver och Bibbsan. Tog in gossen vid ett och borstade och longerade. Han var grym.
Gick sen till småstallen och mockade till Mattur. Red ut med honom efter stigen. Banken och tillbaka i alla gångarter. Han var duktig, men en riktig tjurskalle. Han låssades bli rädd i början och vände om, haha. Han vänder så jävla söligt, men jävlar vad stark han är. Drar ner skallen och bara drar emot. Men sen var han rätt lydig. Fast när jag stannade och skulle vända hem så vände han själv. Så skulle göra om så att jag bestämde, men då vägrade han vända tillbaka, haha. Vi krigade på ett tag, sen tog han ett kliv ner i djupsnön och sjönk med ena frambenet. Så han fick lösa det själv hur han skulle ta sig upp på bästa sätt. Hoj, vilket knas. Det tog ett tag innan han vände tillbaka så som jag ville. Men sen jäklar var han som en peng ;)
 
Hunnit mysa med min Black Beauty en massa också. Skönt att bara ha en häst hemma. Då kan man verkligen fokusera på bara den och ge massa kärlek hur länge som helst :)
 
Handlat åt morsan som är sjuk. Laddat ner massa avsnitt av serier så ska glo. Glömde ju bokfan i stallet så får köra på fyrkantiga ögon lite till då. Pusshej.
 
 

Just wanted to make sure

2013-01-15 @ 00:09:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Tänkte egentligen inte alls logga in på datorn nu på kvällen. För jag har fått en bok äntligen, haha. Men kände att det var lika att skriva litegrann så man inte tappar flowet ;)
 
Vaknade vid elva och har då kollat massa serier som inte blev av igår eftersom jag somna. Sen drog jag till stallet som vanligt. Behövde bara mocka till en häst och fylla lite påsar. Red ut med Olle också. Tänkte rida hela stigen som vi inte gjort på ett tag då vi försökt undvika skidisar. Men när jag kom ut på stigen var det seriöst kolsvart, så man såg just plogvallen typ. Men tog ändå höger så vi hade galoppsträckan på kartan, det var bättre underlag där.
 

Gammal bild på sötaste sötnäsan :)
 
På nervägen var han lydig och fin när vi travade och galopperade. Det slog mig att tänk att man bara kan fatta galopp med honom när som helst utan problem. Känns som att det inte var länge sen man inte ens kunde rida ut själv typ. I alla fall så vart han redigt pigg på hemvägen. Jäklar vad taggad han var, snacka om sprutt. Då var han inte riktigt lika lydig, haha. Fick till och med ta i lite för att han skulle lyssna ordentligt. Men han fick lattja litegrann, fast i slutet var jag tvungen att checka av lydigheten. Han fick godkänt ;) En skidis kom i full kareta när vi var påväg hemåt, men duktiga Olle stod bara och kollade och ryckte bara till ytterst lite när den susade sista biten neråt. Passade på att ta vägen genom småstallen också och det gick utmärkt, han är så skötsam ibland. Fast han är beredd hela tiden ifall det skulle komma ett monster :)
 
Sen kvällsmockat åt alla och pussat på dom i vanlig ordning.
Kollat idrottsgalan och läst samtidigt. Synd att inga ryttare fick pris denna gång. Men inte helt dåligt att vara i final om jerringpriset heller. Och att dom var nominerade i årets manliga/kvinnliga är ju ett bra steg på vägen :) Sen att Saade var där och gav ögongodis var inte dumt och The Script med örongodis, top notch, haha.
 
Och avslutar med att skriva, vila i frid Ulf. Tänk hur länge han hängt med där i stallet liksom. Men nu får han ligga och lata sig i katthimmelen. Godnatt.
 
 

A walk to remember

2013-01-13 @ 21:23:29 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Behöver jag ens nämna att jag är typ död just nu. Stallpass hela dagen tar kål på en. Varit och slitit sen sju imorse till halv nio på kvällen. Plus att det blivit en hel del omvägar idag osv så det blev extrajobb.
Men haft lite hjälp av snällt folk, tack så mycket. Så jäkla guld värt ska ni veta! :)
 
                  
Haha, busted! Någon hade ätit klart sin mat och begett sig på äventyr.
Vem om inte Timpan ;) Han älskar att rymma.
 
Utöver allt som hör stallpass till så har jag mockat åt spånat åt mina pärlor och åt Bollo som jag fick på kroken. Även fyllt mat åt dom. Red ut efter stigen med Bollen barris med hack, hade med Mossi och Linur som sälle. Körde alla gångarter och det var väldigt gemytligt måste jag säga. Dock mest skritt och galopp för det var enklast, hehe. Fast fick hålla ett stadigt tag om täcket mest hela tiden för att inte skumpa av ;)
 
Sötskallen som alltid tar en powernap på förmiddagen, standard ;)
 
Hunnit sitta ner ordentligt max två timmar på hela dagen. Så inte konstigt om ryggen och fötterna strejkar litegrann nu. Och hela skallen känns helt mindfuckad, haha. Vilken pärs, hade glömt att det kunde vara så tungt ;) Nåja, imorgon är det som bortglömt garanterat.
 
Trött som en jag vet inte vad. Så kanske försöker kolla en serie och sen är det godnatt.

When your feet touch the ground

2013-01-11 @ 17:56:44 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Vaknat typ vid 8-9 imorse. Kunde inte somna om så låg och vred och vände. Tillslut spelade jag lite på mobilen innan jag klev upp vid 11-tiden.
Drog till stallet vid 12. Grejat lite. For ut med Pärry efter stigen. Provade köra barbacka för första gången, och det var nemas problemas. Hon var lika skötsam som alltid. Mojsigt värre :)
Sen var jag ut med Olle också, men han fick ha sadel. Stigen är ganska hård nu när dom plogat så vi kunde bara trava och galoppera på små sträckor lite här och där. Tror Olle frös för han taktade hela vägen hem när vi skrittade typ. För han brukar aldrig takta annars. Eller så var han bara jäkligt pigg .. Rätt lydig och fin annars :) Jag frös i alla fall om benen, det var typ -15 grader, då är min köldgräns verkligen nådd. Det ska vara under -10 för att jag ska funka någorlunda.
 
Kan inte bestämma mig för vad jag ska göra nu. Är jättejättetrött och fryser som ett as. Så frågan är om jag ska härda ett par timmar till och sen gå och lägga mig. Eller om jag ska ta en powernap nu. Stora problem .. Haha, hejdå.

Made my way through the troubles sometimes

2013-01-11 @ 00:02:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Pallrat mig upp medans det var ljust ute idag.
For till stallet och började med att skritta ut Vallis barbacka. Haha, whaz happenin' liksom ;) Han var lite busigare idag än tidigare gånger. Men vi är som bitar i ett pussel, så det går bra ändå. Barbacka är verkligen min grej, även om jag börjat gilla sadel också på gamla dar.

 
Grejat på till mina finisar. Sen red jag en liten stund på Wilma, eller Munsboro Irwin som hon egentligen heter. Ridskolans nya ponny som kom igår från Irland. Lo ville se hur den rörde sig så fick hoppa upp och testa. Kändes helt galet, men dom skratta och sa typ att det är stora gubbar som rider runt på ponnysarna på Irland .. Nåja, den var rätt spänd först, så red som bara runt lite i alla gångarter. Den var snäll, försökte bara dra en bock en gång, men sen körde hon bara. Det blir nog bra när den blir lite mer "svensk". Rätt mycket skillnad på irländsk hantering och ridning ;) Jättemysig och trevlig i alla fall. Och söööt.
 
 
 
Red sen lektion med Jesseboi. Han var duktig, lite bekväm och försökte komma undan lite diskret. Men vi brassade på, så igenomsnitt är vi nog nöjda. Fick massa beröm för galoppen, hon vart lite impad nästan trorja, haha.
Min nya grupp var inte så rolig. Det braiga är väl att Lina och Soffi rider i den, men resten .. Sen fick jag mest bara beröm och bra ord efteråt, vill ha lite meeer kritik osv. Fast har ju ridit dressyr för Anneli dom senaste åren så hon kan ju mina svagheter utan och innan nästan. Så får ge det nya en chans innan jag rådissar det, haha.
 
Taggad till imorrn, ska ut med Pärran och vi ska testa något nytt, haha. Och skönt med fredag. Pusshej.
 

Humming melodies

2013-01-09 @ 22:35:52 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har inte så mycket att skriva idag. Bara varit i stallet i princip. Skalat frukten, haha. Klippte Olle i typ två timmar. Började jättenoga och seriöst, men det vart så jobbigt att jag la upp tempot lite mot slutet. Men hade ju bara han att klippa så det gick ju an. Det jobbigaste är nog när man rakar hans ben, för då måste man sitta på huk så länge att benen börjar skaka, haha. Nämen, så är ju maskinen så stor och tung att det inte riktigt blir som man vill. Var inte överpedant denna gång. Insåg att det inte syns på håll om det är perfekt eller ej. Sen ville jag inte råka hugga honom där vars det är svåråtkomligt. Så nu ser han inte längre ut som ett får ;)
 
Kvällsmockade, borstade lite och pussade på pärlorna. Sen var jag tvungen att skynda hem för det kliade överallt. Så hoppade direkt i duschen för att försöka få bort allt hår. Blä, det är största nackdelen med rakningen.
 
Längtar till imorgon. Är så himla ridsugen. Har inte ridit någon annan klubbis än Uffe på länge, så det blir kanske skojsigt. Synd bara att dom finaste ännu är skadade.
Ska kolla nyaste Pretty Little Liars och sen lite Dexter, pusshej.

Only know you've been high when you're feeling low

2013-01-08 @ 23:35:32 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Insåg att jag nästan alltid börjar mina inlägg med mina sovvanor, haha. Sjukt intressant. Men måste väl behålla samma form, så vi kör, bara kör.
 
Somnade sju imorse, vakna av telefonterror vid elva, sovde vidare till ett typ. For då med Soffi, Evve och Jossan och käka frulle på Vetehatten.
Sen mot stallet. Borstade och ryktade mina fina och gav dom kärlek. Kollade första hoppgruppen. Det var mest bara deprimerande. Dom gjorde en rätt basic övning med mycket bommar och bockar och typ 5½. Hade varit perfekt med Uffster. Den bästa dagen på hela veckan har blivit den sämsta, buhu. Tycker synd om mig själv nu. Och även om det bara är ett eventuellt uppehåll så blir det ett jävla långt. Hela terminen, som dessutom brukar vara den roligare, och efter det är det ju sommarlov i hundra år. Kommer tappa så mycket och garanterat bli feg som bara den. Från att hoppa en gång i veckan till smått markarbete var tredje vecka kinda sucks ..
 
 
Måste ta tag i livet. Börja göra saker och inte bara planera.
Det var allt, hejs.

The magic within

2013-01-08 @ 22:51:50 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Glömde ju att berätta att min mamma kan trolla! Börjar nästan tro det i alla fall. Hon är bra på att förhandla om inte annat, en riktig jävla jävel.
 
                         
 
Haha, nämen hon fick min böter att rivas .. igen. Hon ringer lite telefonsamtal, bråkar lite och så vips. Fått böter två gånger och båda gångerna har hon trollat bort dom. Nä, seriöst, har man inte gjort fel typ så kan dom ju inte mer än ta bort det. Tur jag har mammsen, hade aldrig klarat det själv. Hade blivit besegrad direkt ;)

A shelter from the storm

2013-01-08 @ 01:45:06 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Som förutspått kunde jag inte somna på natten efter min lilla lur på kvällskvisten. Så sovde rätt länge idag.
For till stallet vid fem i alla fall. Allt var gjort åt pärlorna, så jag eftermiddagsmockade bara lite. Smorde sen två träns och en martingal, det var allt jag hann. Gjorde det galet noga. Först med ljummet vatten och såpa, jäklar vad jag fick bort smuts. Sen fettade jag in det med något läderbalsam. Så borde man göra varje gång, för har man bara vanligt smorsel så smörjer man ju in allt smuts istället för att putsa bort det. Haha, fast slö som man oftast är så blir det ju bara snabbt.
 
 
Red med på en lektion med Uffe idag. Vi vart rätt många, typ 8, men vi var i stora så det gick bra ändå. Man fick hålla extra koll bara och det verkade funka bra för alla. Började med lite halter och övergångar, red innanför spåret, flyttade lite, red sen på volt och galoppade osv. Fan, hästen var asduktig alltså. Redan från början var det pli på honom. Det var ju jag som red han sist, så han kanske var efter mina önskemål dirr nu, haha. Men i övergångarna var han så bra och gick kvar i samma form utan att försöka slå sig fri eller så. Och han var jämn och fin i sidorna, lyssnade och flyttade fint för båda skänklarna. Till och med min jobbiga högersida fick till det. Och det är galet bra! Bara galoppen som kanske inte var jättekul. Han hade hunnit bli rätt trött då. Nåja, finns rätt mycket kvar att träna på, men det var absolut en av dom bästa passen med Uffster :)
 
Hämtade sen upp girlsen och drog till mig och kolla film. Hade på mammas brillor och det var inte så smart. Nu har jag världens huvudvärk, fast jag såg dock som en hök under tiden ;) Hof, ett besök hos optikern hade verkligen behövts.
Tänkte redigera lite tråkiga dressyr och islandsbilder, det är så mååånga. Och ladda ner lite ny musik också. Och förstås kolla nyaste avsnittet av Once Upon a Time. Fast klockan är rätt mycket, kanske måste börja avrunda ;) Haha, hejs.

Found the ground beneath my feet gone

2013-01-07 @ 00:49:17 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Sovit så sjukt skönt inatt att det knappt är sant. Vaknade helt utvilad. Man uppskattar sin egen säng tusen gånger mer när man sovit borta, haha.
 
 
Haft alla hästisarna så grejat åt dom. Skrittade ut med Vallsor, Amanda och Pontus hängde som sällis. Fick rida barris igen, så gjorde det förstås. Vet inte vad som hänt med chifen när jag plötsligt får rida barbacka flera gånger ;) Så tar verkligen till vara på dom gångerna, älskar verkligen det :) Det slår mig varje gång att Valle är så söt när man ska hoppa upp. Kan hänga och klänga hur länge som helst och han bara står helt still tills man ber honom gå. Sen kan han stå stilla och vänta länge. Med sadel går han ju direkt iväg helst och måste han stå stilla en sekund får han myror i brallan, gulle.
Han skötte sig rätt duktigt på turen, bara det att vi fastna vid hindret för dom såg spöken. Tog tag i täcket och försökte pressa honom litegrann, men det gick inte så bra, haha. Så vi hakade på Fell och Hugo när dom kom och med lite draghjälp gick det finers ;) Hemvägen firrade vi själva med två pigga kusar, haha. Fina, fina Valle, han är verkligen min bästa vän.
Dom andra två vilade, men har borstat lite och gett kärlek åt dom också förstås.
 
 
Somnade när jag kom hem, en liten powernap på ett par timmar. Egentligen onödigt, för nu kommer jag ju vara pigg ett bra tag. Nåväl, får ju sova ut imorrn ändå. Bara ridning på kvällen att passa :)

You step a little closer each day

2013-01-05 @ 23:08:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Legat och trängts inatt med både Soffi och Felicia. Lite mysigt kanske, men inte tillräckligt för att kunna sova länge ;) Haha, Evve sov i fyraåriga Mejas säng, det är ju för kul.
Klev i alla fall upp kring tio och drog mig hemåt medans dom andra snarkade på. For på stan en snabbis med mamma och handlade litegrann. Sen tog jag tag i bilhistorien. Skottade fram hela den och tog bort all snö som låg på. Hade andra bilen redo för att kabla igång, men när jag provade starta min så gick den igång direkt, haha. Den fick gå ett tag medans vi hämtade pump till däcket som stod på bara fälgen. Sen var det bara att åka och pumpa mer luft innan stallet.
 
 
Mockade till djuren. Sen for jag ut med Uffe i skogen. Tänkte hänga på värsta gänget, men dom var så långsamma att jag testade att fara solo. Vet inte om Uffster gått ut något själv desto mer, men han skötte sig i alla fall. Han var lite tveksam i början och när vi travade första gången tyckte han att det liksom inte stämde att springa bort från allt ;) Men pigg var han då. Och galoppsugen. När jag var tvungen att slänga mig på halsen när alla hängande träd kom så fattade han själv galopp och susade iväg. Haha, vad jag fått skratta åt honom :) Blev en del brassande, men han är väldans lydig och lyssnar direkt tillbaka om man ber om det. Och han härjar inte heller med bockar eller så. En riktig guldpeng i skogen är han. Lite svårjobbat underlag just nu, så tror också det vart mycket lättare för han att galoppera då han har bättre balans där än i traven. Men gillar att galoppa så det störde inte mig, hehe ;)
 
Longerade sen Vallsor och han var lite trött, men duktig. Olle fick också springa lite på lina utan inspänning. Han var nog också lite trött för han var jätteskötsam ;) Pep och bocka en gång bara, sen helt lydig.

Käkat tårta hos Sofia och det var riktigt smarrigt. Var så jävla trött att jag höll på somna vid bordet, så det blev en rätt tidigt kväll. Dock vet jag inte varför jag inte gått och lagt mig än. Har nästan fått stoppa tändstickor i ögonlocken för att dom ska hållas öppna längre ;) Nä, nu måste jag börja tänkte på refrängen.
Eller jo, gissa vad som hände när jag skulle parkera på "lagligt" ställe här hemma för att inte få böter .. Givetvis fastna biljäveln halvvägs in och kom ingen vart. Tänkte nästan lämna den så i ren protest, haha, men hämtade assistans i alla fall. Inte för att det gick att rubba den ändå. Men plötsligt kom det en gubbe som bara börja knuffa typ, haha. Då fick vi lös den och gubben spurtade vidare bara sådär ;)

Party in my head

2013-01-05 @ 00:54:06 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Är hemma hos Felicia och försöker blogga från hennes iPad. Lite klurigt ;)
 
Prommat till stallet på fm och grejat på där lite. Fixade Uffe och trimmade i ridhuset en stund. Tänkte galoppa över några bommar som jag snodde. Fast då kom chifen som använde dom tillbaka och hade bockar av det. Nånå, Uffster var lite jobbig i början som han kan vara. Sen efter ett tag anpassade han sig till mina hjälper och ridning lite mer :) Då var det mycket lättare.
Sen fick vi lov att skutta bockarna och det om vi ville. Så när chifen drog red vi lite på dom. Han var rätt duktig ändå. Man glömmer lätt att han bara är fem. Eller ja, nu är han ju inne på sitt sjätte år :) Amanda filmade en gång, kändes finers, men höll på garva ihjäl mig när jag såg videon. Fyfan, vad fult det var. Dör ju att det ser så illa ut i verkligheten. Nu måste vi börja ändra på saker märker jag ;) Pinsamt nästan .. Nöjd med hästisen idag ändå.
 
Fett stiliga printar, haha. Kan ju inte ändra nå
med skit paddan så det får bli lite hollo ;)
 
Varit och handlat med tjejorna innan vi drog hem till oss själva och duscha osv. Sen till Fellan och lagade go käk. Asbra blev det :) Roat oss lite med att kolla luciashowen, haha. Sen kom Danne och Jolle och spelade lite spel med oss. Rätt chill, och nu har vi chillat ännu mera. När boysen gittar hoppar jag dirr i säng, blev sjukt trött.
 
Tårta, hästar och framgrävning av bilen imorrn då, taggad ;) Nu pallar jag inte skriva mer, så hejs.
 

Just tag along

2013-01-03 @ 19:54:00 Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Ligger just nu i sängen, provar mobilblogga och väntar på att folk ska höra av sig. Har försökt vila bort min knepiga huvudvärk. Den är inte så ond, men den gör en lite snurrig och gör alla lampor jobbiga.

Nåja, idag har jag vaknat vid sex på morgonen och redan då börjat räkna ner mot kvällen då jag lovat att vi skulle göra något, typ Dunka. Givetvis insåg jag flera timmar senare att det var askallt ute, så den planen sket sig.
Har i alla fall varit en sväng på stan med Soffi innan stallet. Det mesta var gjort hos hästarna så fyllde bara påsarna och lite sånt. Sa också att jag skulle sluta hoppa. Tråkigaste grejen på länge. Men man kan ju inte bara rida hopplektion så det vart väck med den. Bad då om att få byta till en vanlig grupp så småningom. Känns fan inte kul. Man lär sig så himla mycket mer i antingen dressyr eller hoppgrupp. Men ibland tar livet oväntade svängar, bara spänna fast sig och åka med. Så länge man inte tar tag i saker och börjar styra själv ..
Glömde önska ridlärare kom jag på, så blir det "fel" måste jag nog börja tjorva. Pallar inte en hel termin i vanlig grupp med fel instruktör. Alla är förstås bra, men man trivs ju bättre med vissa :) Åh, känns sjukt tråkigt. Blir tokig och asdepp.

Det var allt för nu, tjing.


I'm not begging you

2013-01-02 @ 22:27:02 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Haft en konstig dag. Somnade inte förrän vid halv sju igår på morgonen, så jag har sovit hela dagen. När jag vaknat ett par gånger har jag bara haft en känsla av att jag verkligen inte ville kliva upp. Så har tvingat mig att somna om varenda gång. Har klickat bort alla som ringt osv. Så ja, tillslut vid 21.30 klev jag upp. Lite onödigt kanske.
Har tydligen fått böter också. Vet inte varför, men blir seriöst knäpp. Hädanefter tänker jag vara som värsta kärringen och ringa Sec varenda gång nån störd jävel parkerat lite fel eller mycket fel eller vad som helst. No mercy alltså! Hatar pengar, det är fan det som gör problemen. Bitch please.

Hit the gas quick

2013-01-02 @ 01:20:37 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Är just nu så himla sugen på att lägga mig i sängen och läsa. Men såklart läste jag ut min enda bok igår. Tror det blir ett besök på bibblo inom kort. Får väl göra ögonen fyrkantiga med lite serier då.
 
Haha, måste också bara lägga in roligaste bilden ever. Höll på frisera Pontus och så kom vi in på matchning och började svamla sådär bra som bara Amanda kan göra tills det spårar ;) Gav ponnyn en hårförlängning i luggen i alla fall, så han skulle vara stilig inför dressyrtävlingen dagen därpå ..
Kan ju nu konstatera att min hårfärg kan klassas som fuxfärgad och att jag och Ponne matchar rätt väl ;) Tycker ni inte det var ens lite kul så har ni dålig humor, hahaha.
 
              
 
Imorgon ska jag nog prompa till establo och knäcka lite bad news tror jag allt. Eller bad för min del i alla fall. It's kinda gonna suck donkey. Alla förändringar är inte alltid bra, blä. Men det är bara att göra det bästa av det man får :)
Puss och hej.

Let it all out

2013-01-02 @ 01:03:33 Allmänt Kommentarer (1)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Nyårsafton började som vanligt i stallet. Hade Bollbert och vi red ut runt stigen med Moa och Lillan. Skrittade och galopperade mest, för det kändes lättast och roligast, haha. Åh, på galoppsträckan rejsade vi. Eller rejsa låter så oansvarigt, haha, men vi ökade på som bara den. Det var nog bästa uteritten på länge, just där på galoppsträckan kände jag mig bara sjukt jävla glad :) Härligt att ha en farbror till hands ibland för att rensa huvudet, han är en bra polare. Kunde inte avsluta årets sista ridtur på ett bättre sätt!

 

Kvällen spenderades hos Sara. Det blev glassbomb och nå päron med aftereight i ugn till att börja med. Gött. Sen blev det lite mer chilligt. Tog det lugnt, snacka och hade det bara mysigt. Sen på tolvslaget gick vi såklart ut och kolla raketer osv. Varmaste nyåret ever? Kom väl hem kring tre typ.

 


Fell och Wen glada som få på tolvslaget ;)

 

Idag hade jag alla pärlor, så har grejat på till dom. Även Uffe skulle motioneras, så han fick gå runt stigen med Vanja och Coffee. Väldigt mycket snö, men skönt ändå. Duktig och skötsam häst, fast han var pigg. Tror han gillade att få brassa på i massa snö :) Vanja drog ett dyk i djupsnön också, härligt att det inte bara är jag som gör det hela tiden ;)

 

Red ut med Olle sen också. Hade fått order om att galoppera lugnt och sakta. Han brukar ju för det mesta sätta upp en rejäl rulle, med benen paddlandes, huvudet i vädret och låtande som en gris. Så hade väl en känsla av att det skulle bli kämpigt värre ;) Men tossigt nog var han helt sansad från första galoppen till sista. Han var helt cool och lugn, svinigt lydig också. Såklart blev det lite mer tryck i slutet på galoppsträckan, men eftersom han var så lydig var det nemas problemas. Fick sätta mig ner ett par gånger för att han skulle fatta att det var sansat hela vägen som gällde, men annars var det top notch. Tog vägen förbi småstallen sen också och han var som en peng. Fy bubbelen vad det var skönt alltså. Tror aldrig han varit sådär bra efter stigen. Perfekt början på året med honom. Älskade, fina, bästa Super Olle ♥

 

 

 


Beneath your beautiful

2013-01-02 @ 00:45:03 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Nu var det ett tag sen jag skrev igen, men har seriöst inte haft tid. Har haft fullt upp dom flesta dagar och antingen varit borta på kvällen eller bara så trött att det var dejt med sängen direkt.
 
Helgen har varit stallig med klubbtävling båda dagarna. Var på plats tidigt på lördag för att knoppa hästar. Såklart startade ju inte min bil när jag skulle dit, så fick spurta till fots i kylan. Fotade också några dresserare.
På söndag var det hoppning och då var jag på plats ännu tidigare. Åkte med mamma innan hon började jobbet sju. Hade ingen lust att gå och hade bara sovit typ två timmar så hade inte kommit in i djupsömnen så det var lättare att vakna ändå. Knoppning och fotning då också.
 
 
Sen efteråt red jag ut med Olle. Han var på hugget. Grymtade och skruvade sig innan vi knappt kommit ut på stigen. Men han höll sig på mattan rätt bra, provade någon vändning, men inga rejäla bus, haha. Fast sen plötsligt vid vattengraven satt jag som i en fåtölj fast i plogvallen, hahaha. Det var så himla mjuk snö där att jag knappt kom upp. Olle stod bredvid och glodde bara. Han blev ju inte rädd för något när han dumpade mig så han försökte inte dra iväg heller. Höll ju i tygeln i alla fall. Snacka om fult, han gjorde en liten vändning, fast i slowmotion (annars är han racersnabb) och jag tror jag höll på greja med tyglarna just då. Klumpigt ja. Nåja, sen var det ju bara att försöka klättra upp igen då. Plogvallen var för mjuk överallt så där sjönk man bara. Gick till naturhindret och tänkte att jag kunde klättra där. Bara det att det är typ en meter snö minst och hindret en bra bit in i skogen. Men jävlar heller att jag tänkte gå hela vägen hem i all snö. Så gjorde ett försök och snälla Olle plumsade glatt efter. Hann bara typ två meter så blev det typ en hård yta på snön som det gick att stå på och då var det bara att hiva sig upp i sadeln. Blä, allt var blött efter snödykningarna, haha. Men väl i sadeln igen red vi vidare som inget hade hänt, körde mer trav och så galoppade vi också. Haha, busen fortsatte grymta och skruva sig, men inget mer konstigt nog. Har han lyckats en gång brukar han göra mer. Haha, han var säkert i chock för han trodde nog inte jag skulle ramla av när han gjorde slowmovändning eftersom jag inte brukar rubbas när han gör det snabbt osv. Kul var det i alla fall, nu var det ett tag sen sist på Olle. Så länge det inte blir oftare så är det lugnt, haha, måste skärpa till mig och hålla fokus hela tiden ;) Årets sista avfallning, check.
 
Spenderat massa kvällar hos Sara med film, mys och tjejsnack. Det är nice.
 
Hunnit redigera lite hoppbilder, så slängde in ett smakprov. Klurigt med ridhus, men det blev rätt hyffsat trots allt :) Tråkigt att kvallan blir kass när man lägger upp dom dock. Tjing.
 
 
 

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide