Like a breath of fresh air

2012-12-27 @ 22:02:16 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Skrev inget igår, för jag gjorde inget mer än satt hemma. Jossi och Dogge skulle ju åka hem med tåget på em, så jag ville ju spendera sista timmarna med dom. Eller ja, med Doggis i alla fall :)
Kunde dock inte somna sen på kvällen så jag var väl vaken till halv nio på morgonen.
 
Så klev väl upp sen igen vid halv sex och käkade frulle. Mamma var på jobbet och min bil startade ju som sagt inte för ett par dagar sen så det blev att promenera. På morgonen var det ju kring -15, men när jag skulle ut hade det hunnit bli -25. Så ja, det blev en lätt uppfriskande prommis, haha. Efter ett tag blev man ju varm överallt, och då var det skönt.
 
Hade ju igenridningslektionen idag, så därför fick jag skynda mig lite. Som tur var så var Uffe ganska ren, så vi hann gott och väl. Körde rätt mycket basic på lektionen, men det var perfekt. Hästen var ändå rätt okej, även om han är lite hollopekka. Han testar sig fram just nu efter det bekvämaste sättet att komma undan, haha. Men det tar sig. Hatar min äckelhögersida som inte skärper sig. På V och O funkar det bra, men dom är ju så lydiga för säte och allt så där hjälper dom ju till. Men typ Uffster han bara tufffar på och jag åker runt som ett handi, haha. Det ser verkligen ut som kamelridning när vi kommer, men det är ju lite charmigt ;)
 
 
Taggade promenaden hem sen, not. Varm och sunkig efter lektionen och ut i kylan, haha. Men hann inte gå så långt innan jag blev upplockad av någon raggare ;) Även om det vart omväg så var dom så vänliga och körde hem mig, guld :)
 
Ska nog kolla lite film. Har ju kopplat in högtalare och hdmi kabel i tvn, så nu kommer den till användning igen. Har nog seriöst inte använt min egen tv på hela det här året ;) Ska lova mig själv att inte vara vaken hela natten och sova hela dagen imorrn. Pusshej.

The joke is on me

2012-12-25 @ 21:08:03 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Gör så lite just nu att det nästan inte finns något att skriva om ;)
Men i alla fall varit i stallet som vanligt. Allt var gjort till mina pärlor så jag behövde bara rida Uffe. Det var två som skulle hoppa i ridhuset när vi var där och det vart lite trubbel med ett glitterhinder. Och Uffe vart jätterädd när dom höll på att tjorva med det, så var lite svårt att få han att slappna av ordentligt. Han var också rädd för det hindret när vi gick förbi så han var övertygad om att det skulle äta upp den andra rädda hästen ;) Han är så himla nyfiken också, vrider hela halsen och huvudet för att kolla på vad det än kan tänkas vara. Lite rolig är han ju, men lite lätt störande mitt i arbetet ;)
Tillslut började han slappna av, vi gick över två bommar på volten i trav och sen i galopp med ett språng emellan. Tränade på att kunna svänga lite. Haha, låter som att man kör nå omhoppningssvängar, men det är bara så enkelt att vi har haft lite styrproblem. Så att vi får alltid träna lite på att svänga vanligt ;)
Tyckte han vart fin i alla fall. Skön att rida åtminstone och kämpade inte emot utan var med mig. Lättade av i handen och svarade på alla hjälper bra.
 
 
Försökte sen få han att tordas gå nära glitterbommarna, men det var ingen idé. Tog lös en bit och den tänkte han äta upp och kunde ha den överallt. Vilken fegis han är. Just det, såg också att han blödit näsblod ur ena näsborren. Kändes ju inte så bra, men enligt google så är det oftast helt ofarligt om det är ovanligt. Lillen då.
 
Nåja, nu ska jag slå på chillmode tills vidare, tjing.

I knew you were trouble

2012-12-24 @ 21:40:24 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Vet inte om jag är efter helt eller vad. Men hittade i alla fall en ny låt för min del. I like it, lite annorlunda mot för hennes tidigare låtar, but still :)

 
 
 
 
 

In all our trials born to be our friends

2012-12-24 @ 21:33:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Det var denna julafton då. Nästan som vilken annan dag som helst.
 
Drog till stallet och grejade åt hästarna och gav dom massa juläpplen. Hem och läste en tidning istället för att se Kalle Anka. Gillar traditionen att samlas och kolla Kalle varje jul, men hatar att kolla på det sen flera år tillbaka, haha. Åt julmat, som för mig består av potatis, köttbullar i sås, julmust och en macka med julskinka. Yay, verkligen sådär extra juligt. Or not, nästan standard. Så inte ens julmaten är rolig när man är kräsen ;)
 
Vi brukar vänta med julklapparna till senare, men i år tänkte vi ändra på det och öppnade dom efter maten. Ingen idé att bara gå runt och spara på det, lika att få det bortgjort. Fick mer paket än jag trodde jag skulle få. Har tydligen varit snäll. Fick en massa bra saker, så det var kul. Typ parfymer, lite kläder, bok, pengar, presentkort och ett extra varmt duntäcke. Haha, min kusin är för häftig. I hennes paket fick jag en hel påse mjöl, wtf liksom, haha. Men det var bara för tyngdens skull, ifall jag skulle vara och försöka lista ut vad det innehöll innan julafton. Bara ett kuvert med presentkortet i hade ju varit för avslöjande ;)
Så ja, julklappsöppnandet är väl höjdpunkten på julen, eller det är det väl för alla säkert. Men hade också klarat mig utan den. Hatar att köpa presenter till andra (såvida man inte kommer på världens bästa sak att ge bort) och så är jag inte så mycket för överraskningar.
Det enda jag önskade riktigt mycket fick jag inte .. Ett nytt syskon. Hade ni haft min syrra hade ni förstått ..
 
                 
 
Fy vad jag är tråkig. Men för mig känns julen lite överskattad. Och det har den ju som sagt varit i många år nu. Fast på något sätt måste man ju ändå älska högtiden för den är ju lite mysig trots allt.
 
Ska nog avsluta min julafton med en film, alla andra har lagt sig för länge sen. Men jag övervann min trötthet och kommer nog palla ett par vakna timmar till. God jul alla och hoppas ni hade en awesome dag :)

We can't keep doing this

2012-12-24 @ 01:25:34 Allmänt Kommentarer (0)
 
Hej, hej, hemskt mycket hej
Lång dag. Inte desto mer händelsefull. Varit i stallet och ridit Uffe ett pass dressyr. Han var lite bäng osv, men han får ju röra på sig i alla fall. Han fick köra sin kamelstil tills han gav sig och kom till mig typ. Han far ju inte som en dåre åt olika håll när han vilat osv, det är bara lite att jobba med, hehe. Sen har han ju inte varit i hagen på flera dagar eftersom det är så förbaskat kallt .. Nåja, på torsdag får vi köra ordentligt i alla fall.
 
Varit och handlat sen med lillasyrran. Perfekt med motorvärmare på Coopan, då kunde vi ta det lugnt medans hunden chilla i värmen. Så jävla norrlandsgrej tyckte sis som är dryg 08 nu för tiden. Eller inte riktigt 08, men vad dom nu har för riktnummer i Nyköping/Ockle ;)
 
                      
Mitt monster tyckte bädden blev så bra när jag kvällsmockade
att han la sig dirr. Inga hämningar liksom, snacka om chill.
 
Uppesittarkväll med hela familjen idag också. Lite mysigt sådär. Bara det att bingolotto är lika roligt som att se målarfärg torka, haha. Det är ju kul att spela, men själva bingot går väl på totalt fem minuter av flera timmars tv-tid. Låångtråkigt, och när man ändå inte vinner ..
 
Imorgon är det julafton. Spännande och se om man får några julklappar. Har ju inte önskat mig något, inte haft en önskelista ens. Tror jag måste börja skriva upp saker jag behöver eller vill ha så jag kan köpa när det passar :) That's all, ciao.

Everyone of them met tragic ends

2012-12-21 @ 19:12:12 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
My Chemical Romance är för grymma. Det trillar ut massa nytt. Örongodis ..

 

The light behind your eyes

2012-12-21 @ 18:53:02 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Ännu en dag som är kallare än kallast. Upp mot -28 grader har vi. Det är inte nådigt och man vill inte gå ut mer än man måste. Tyvärr så råkar man ju vara hästmänniska som måste till stallet och allt som hör till där. Och så har man ju hunden nu som måste få gå på tossi ibland ;) Men han hoppar mest på tre ben efter bara en liten stund.
 
                     
Från en av svängarna jag och hundis var ute i kylan ..
 
Min bil startade inte heller när jag skulle till stallet, inte så oväntat. Den stackarn får ju aldrig stå i motorvärmare och när den kör åker den ju bara den lilla biten till stallet och tillbaka i princip. Plus att den är lite lagg, så den mår nog inte så bra. Pappa får sköta om den när han kommer nästa gång ;)
 
Tänkte kanske ta en dusch, slå in mitt paket och spela spel på iphonen, haha ;) Ska kolla om någon affär är öppen imorrn så jag kanske kan låsa upp den nu när jag fått cash i julklapp. Annars blir det nog aldrig av.
 
                       
 
Haha, kom på att jag säkert skriver samma sak flera gånger här på bloggen. Med tanke på att det verkar vara en kontakt i min hjärna som är glapp. Den till minnet .. För imorse stoppade jag mobilen på tv-bänken i mitt rum, gick till garderoben och tog sockor, satte mig på sängen och stoppade på sockorna. Såg då mobilen på bänken och funderade vems det var, om Jossi glömt sin telefon där. Alltså liksom, snacka om att spåra. Aa, hejs.
 

Swallow

2012-12-20 @ 22:02:17 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Väcktes imorse av en stor och tokig hund. Han är för fin den killen.
Innan jag drog till stallet var jag ut med honom en sväng, men det slutade med att han hoppade på tre ben. Inte så konstigt kanske när det var kring -21 grader. Han hade behövt ett par dojjor ;)

Grejade allt åt hästarna i alla fall. Tänkte sen dra hem, men snäll som jag är frågade jag om jag skulle göra något annat. Så gjorde iordning Valle först och sen Patsy innan jag for hem. Hann kapa Olles man också. Varit så himla less på att den varit lång hur länge som helst. Den behöver tunnas och finslipas också, men nu ser han någolunda anständig ut. Snart börjar det vara pälsklippning igen, ser inte fram emot det, phu ;) Har hårfobi ..
 
Varit och julhandlat med mammsen också. Hof, tänk om vi klarat oss på luft, så mycket pengar vi sparat, haha.
Får se om världen går under imorgon då, fast tveksamt. Funderar också om jag ska ta och rida på julafton eller inte. Kanske passar bättre att rida på söndag istället. Lär ju säkert vara istid ändå. Har mycket viktigt att tänka på som ni märker ;)
 
Har nästan inge julkänsla. Men har ju bara haft en julklapp att fixa, vi har ingen gran osv. Julen är inte så speciell för mig längre. När jag var liten var det bland det bästa, men tiderna förändras. I våran släkt brukar vi som sluta ge julisar åt alla när man blir äldre. Eller ja, vissa kan ju inte hålla sig ändå, men typ. Tycker inte om julmat desto mer. Äter potti och köttbullar i princip och det är ju lite tråkigt ;)
Tänkte idag också på att ingen har pyntat åt sin häst i stallet heller. Annars brukar det ju vara massa pyntningar, men har inte sett en enda. Vad har hänt liksom? När jag var liten var det ju askul att pimpa boxar och spiltor. Fast nu har jag ju inte gjort det på flera år, men nog är det ju lite mojsigt. Aja, ska och mysa med min hundis, hejdå.

The one that got away

2012-12-19 @ 23:04:53 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
En rätt vanlig onsdag. Mockat och ryktat alla pärlorna. Sen till småstallen och fixat Mattur. Skrittade ut honom efter stigen. Det var kallt som tusiken. Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag klädde på mig tidigare, men tog varken långkallingar, yllesockar eller en tjockare jacka. Inte mitt smartaste drag ..
Fått skratta lite åt hårbollen också. Han bestämde sig för att göra en 180 och vända hemåt när vi var på stigen. Det roliga var bara att det seriöst gick i slowmotion. Vilket bångstyre alltså ;) Är ju van vid Valle och Olles helomvändningar och dom är lite lätt snabbare, haha. Men mysigt ändå. Fortfarande lite läbbigt med så liten häst, men det är väl vanesak. Han är ju väldigt mjuk i alla fall ;) Haha.
 
Och seriöst, kolla på bilden som är väldigt garvbar. Fattar inte att jag har så korta läder. Är ju inte speciellt kort egentligen, men har nå fel på benen. Kan verkligen inte ha långa läder, inte minsta lilla långa. Är svinkinkig. Kanske det också en vanesak, men det ser ju för töntigt ut när man ser det sådär ;) Som nån dvärggumma. I hoppsadlar ser det åtminstone inte sådär tossigt ut, hehe. Eller kanske bara jag som tycker det ;)
 
Efter att ha fryst ihjäl lite halvt gjorde jag klart allt foder åt mina tre, sen drog jag mig hemåt och fortsatte frysa. Imorrn kommer lillasyster och finaste Doggelito hit över julen, skönt att dom fick plats på ett tåg.  That's all for now, tjing.

Save your asses

2012-12-18 @ 23:02:44 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Väldigt skum dag idag. Började med att jag inte kunde somna, så när mamma for på jobbet vid kvart över sex var jag ännu vaken. Kunde inte somna ändå, så jag gick till mammas rum, drog ner persiennen och stängde dörren. Slocknade typ dirr.
 
                        
 
Klev upp när hon kom hem, och for sen till stallet. Började med att rida ut Patsy. Hon har ju vilat i två veckor, så det blev en spännande premiärtur. Eftersom ingen annan skulle ut fick vi satsa på att fara själva. Hon var så duktig lilla sötisen. Hon frös fast en gång när hon såg bilarna på parkas, men efter ett tag gick hon duktigt igen :) Skrittade nästan hela vägen till banken innan vi vände. Pigg och glad hästis, duktigaste ever.
Mockade som en blixt till alla hästarna och grejade på. Fixade klart Uffster också.
 
På hoppträningen var det banhoppning. Nästan så att jag vände och for hem. Haha, inte riktigt, men kändes inte så taggande efter gårdagens misslyckande. Men vi körde ändå, fast sa att vi inte var så taggade osv. Red fram och då var han faktiskt helt okej, sen red vi lite trav och galoppbommar och det var också okej. Hoppade fram på 1:an ett par gånger och det gick superbra. Sen hoppade vi fram på en oxer och det var lite sisådär. Jag var dålig. Det märktes av lite att han var oriden, men fick kämpa på ändå. Hoppade inte hela banan utan bara 1-5 och det var precis lagomt en dag som denna. Hoppade det två gånger och det börjar hända lite saker nu. Kan slappna av mer, följa bättre ibland osv. Då är det roligt.
 
Amanda och Emma hade gjort klart Valle och Olle, så jag gick och hämtade Olle. Var med i sista hoppgruppen med honom, men red bara fram. Kände att jag inte ville hoppa, så det fick Jenny göra sen. Men gick trav och galoppbommarna och hoppade även fram på lilla räcket och oxern. Det gick riktigt bra att hoppa räcket, han var till och med rätt lydig. Men oxern vart bara helt katastrof, stackars Olle, får men för livet, hahaha. Han fattade ingenting typ ;) Men sen red ju Jenny banan osv, då var han nöjd när han fick springa fort och hoppa massa hinder. Knasiga Olle. Han var verkligen på g idag, ända från det jag ledde in honom i ridhuset, sötisen :)
 
                     
 
Hoppade upp på Bollen då jag bytte med Jenny. Hade fått prova skutta med honom om jag velat, men kände mig för dålig. Hade säkert flygit av, haha. Men red runt lite på honom och det är ju bara för kul, han är ju så lydig, snäll och vänlig.
Och lilla Amanda red ju Valle, haha. Han var så nöjd över att få galoppera runt, runt, runt och lyssnade inte på henne för fem öre förrän han verkligen var tvungen. Men tuff är hon som till och med skuttade lilla räcket och oxern. Men Vallster är ju finast :)
 
 
Så ja, spännande dag minst sagt. Sista hoppningen för den här terminen. Får se om det blir ytterligare en termin för min del sen .. Hoppas det. Synd bara att man är så jävla dålig! Så tråkigt att självförtroendet är på botten just nu. De har det varit ett bra tag och det är verkligen inte kul. Och såklart är ju min självförtroendehäst skadad :/ Rida ut, det är jag rätt bra på, så kanske det är i skogen jag ska hålla mig? ;)
 
Ska försöka att inte vara vaken hela natten och sen kliva upp i god tid för att fixa stallet och min första och enda julklapp för året (som nästan är klar). Pusshej.

Nobody compares

2012-12-17 @ 22:49:50 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Riktigt tung dag idag. Eller så inte .. Sovit 18 timmar ungefär. Klev upp halv sex på kvällen. Tvingat mig att somna om varje gång jag vaknat, och så har mobilen varit död.
 
Min ridlektion var i alla fall inställd för fröken var sjuk. Ska rida igen senare. Drog en snabbis till stallet i alla fall. Tänka kolla om det var något kvar att göra åt pärlorna. Så bytte bara halvt om och borsade Patsy, fyllde hinkar och em-påsar. Men kom ju att tänka på Uffe. Som vilat sen i onsdags, eller en utskrittning på lördagen, men that's it. För han droppade ju en dojja på hoppträningen.
 
              
Typ jag och Uffe idag ..
 
Så det var ju bara att gå och byta om och sen ta sig an honom då ingen gjort det. Jääklars vad han var jobbig, jättetjafsig i munnen och höll på bängla. Sen var jag också skev, värsta traumat. Men när jag galopperade gick det lite bättre, tränade på att vända lite här och där. Men hof, inte det roligaste på länge precis. Hoppas det går att hoppa imorrn då, haha, har inte så stora förhoppningar ;)
 
Ska försöka fixa julklappen åt mamma nu. Kul jul när man inte har nå cash. Känns så dumt att jag får julklappar ändå, även om jag typ inte ger till någon annan. Blä för julen .. Aja, hejdå ;)

Bright eyed honeys

2012-12-16 @ 21:55:00 Allmänt Kommentarer (0)
 
Hej, hej, hemskt mycket hej
Långhelg i stallet. Haft hästarna ihelg också. Red ut Olle i lördags, det var så himla kul och han är så jäkla rolig alltså. Idag när jag var ut med han igen så var han lite på busen och pigg som attan, hihi. Man blir så himla glad av honom.
Valle fick också rida ut i lördags. Fixade så Jossan red Bollo med oss. Även Vanja hängde på när vi skrittade. Sen lämnade vi av henne och fräste iväg. Åh, det är så härligt att galoppera i snön. Valle var pigg, men skötsam. Så sällan jag rider ut honom med någon annan då det brukar vara lättare att vara själv. Fast med Bollen på släp gick det ännu bättre, hehe ;) Och man blir så glad av honom också ju. Idag blev det longering och han var asbra.
 
                    
Pärry i sitt vinterland. Går det att vara sötare liksom? ♥
 
Såklart tagit hand om Patsy också, men hon har fortfarande vila, så inte desto mer att nämna. Och ja, hon är också för kul. Har dom finaste sköthästarna som finns, dom är verkligen mina lyckopiller :)
 
Motionerade Mattur på lördagen också. Han hade haft lite vila och var nu busig och helt hollo. Red i alla fall litegrann på banan. Rätt mycket snö, men det var ändå superskoj. Kändes inte som så kravigt och det bästa av allt var att vi flyttade lädrena till utsidan på kåporna. Det vart som en helt ny värld ;) Mattsen skötte hur som helst och det var väldigt lattjo.
 
              
 
Luciashow idag, skönt att inte behöva vara ansvarig för sånt mera. Har gjort så det räcker på den fronten, hehe. Men helt borta kan man ju inte hålla sig. Hjälpt US att fixa lite smågrejer osv dagen innan, sen sovde jag i stallet med dom. Skönt att vara på plats tidigt och hinna göra typ allt. Var sen under showen assistent i domartornet. En bra show i år igen, men lite uttjatat börjar det bli, med nästan alltid samma grejer. Fast vad ska man annars ha liksom ;)
Bästa utklädnaden som jag kom på vann maskeradhoppningen, Doktor Mugg och Kapten Filling ;) Sen vann Lotta årets ridlärare och sötaste Nettan fick äntligen vinna årets klubbis :) Kolla här för bilder osv.
Nu är jag helt slut i skallen och somnar nog snart, tjingeling.
 

We uncover

2012-12-13 @ 22:48:12 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Skrev ingenting igår för jag gjorde verkligen ingenting. Sovde som vanligt rätt länge, tills mamma kom och gjorde middag. Sen hann det bli rätt sent så jag skippade helt enkelt stallet. Inte vanligt, men faktiskt skönt att inte behöva gå utanför dörren ens. Fast på kvällen kändes det lite konstigt som det gör en dag när man inte får någonting gjort ;)
 
Drog till stallet rätt sent. Hade tänkt sova hela dagen om jag fått. Nåja, red i alla
fall ut Olle med Eliza och Lina efter stigen. Den var plogad med ett perfekt lager snö på. Hur skönt som helst att rida där, lite halt nedförs ibland bara. Skrittade och travade, och min häst var i alla fall skötsam :) Dom var lite på g allihopen och lite på busen. Så om en snubblade till var alla andra beredda på att fly i full kareta ifall det hade varit en tiger eller så. Sötbullar ;) Hur härligt väder som helst också.
Ryktade sen alla mina tre hästisar och kvällsmockade. Myste en massa med V och O, det var uppskattat. Olle var så nöjd över att Lina var inne i hos han också, någon han kunde slicka på och smaka på kläder osv. Haha, gullen. Och Valle fick en extra kliare så han var också glad. För att jämna ut det så måste jag mysa med Pärran också någon dag. Men hon är inte så mycket för sånt. Hon vill hellre stå och titta ut från boxen osv, gärna tjuva äpplen från grannen också om det finns ;)
Förresten våran första uteritt på bilden. Nästan prick sex år sen. Snacka länge vi hängt :) Han är ju fortfarande lika söt som socker också.
 
Tänkte kolla lite serier nu, och satsa på att inte vara vaken hela natten. Tjing.

Rule number one, is that you gotta have fun

2012-12-12 @ 00:06:43 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Kunde nästan inte somna igår, hade värsta traumat. Mamma hade tagit bort min älskade kudde och stoppat dit en ny. Letade överallt, men hittade den inte, så trodde hon slängt den. Började nästan grina, haha. Ingen av dom fem jag hade i sängen var nog sköna och ingen luktade gott. Är lite knasig ja. Nåja, somnade tillsist av trötthet. På morgonen var jag inte täppt i näsan för ovanlighetens skull. Min bästa kudde läker ju dun som en vulkan med utbrott. Men Carre fick ta fram den gamla ändå. Som tur var fanns kvar. Snacka om specproblem, men min kudde är min bästis ;)
 
Hoppträning idag då. Mest markarbete på schemat, men nyttigt som bara den. Upphöjda travbommar var lite klurigt, den försa raddan gick bra, sen blev det lite yrsligt. Hade lite styrproblem på galoppbockarna i ena varvet, men det tog sig tillslut. Hindret på medellinjen hoppade vi asbra på. Trodde vi skulle ha lite issues med det, men nästan så att det var det bästa av allt. Kändes asbra. Sen vart det lite halvers på dom två sista hindrena. Mest jag då som inte följde med som man ska och så var han inte riktigt framme osv. Nåja, fegade inte och hoppade hindrena på ca 80 cm som dom andra ;) Nu börjar det bli lite roligare att hoppa med Uffe. Var ju galet taggad varje gång med Timpen, men på senaste har jag bara oroat mig och tänkt en massa, haha.
Veckans sjukaste då .. Igår red jag bort Chippens vänstra framsko och idag red jag bort Uffe vänstra framsko. What, vad är oddsen liksom? Hittade inte igen dagens, men förvirrad som jag är kanske han tappat den redan innan vi red, men det borde jag märkt eller hört. Typ när jag kratsade bakfötterna så såg jag att han bara hade två brodd i ena och sen när jag kratsade andra så hade han fyra. Lika med att jag var tvungen att gå tillbaka till andra och extrakolla. Klart han hade fyra där också, så ja, lite lätt vimsig. Brukar ju glömma vart jag parkerat bilen hemma när jag ska gå till den dagen efter .. ;)
 
 Nu ska jag dra på en rullster, sen sleepa aslänge. Pusshej.

And still I see no changes

2012-12-11 @ 00:22:02 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Idag har jag nästan inte gjort någonting alls. Bara för att jag visste att jag inte hade någon tid att passa förrän 20.00 så sovde jag riktigt länge. Hade klockan på ett och två, men stängde av dom när dom ringde. Sen kom mamma hem vid halv tre, men jag somnade om igen. Och halvsov till halv sex på eftermiddagen. Det är nästan sjukt, men det var verkligen behövligt.
 
 
Drog till stallet och kvällsmockade lite åt Pärry. Gjorde iordning Uffe för dagens dressyrlektion. Fick dock inte rida honom då det var hästbyte i hela gruppen. Tänkte att vi inte skulle behöva byta då det är hälften klubbisar, tänkte att dom med privatisar inte ville offra sig för en klubbis ;) Anneli hade redan bestämt häst i alla fall, och jag fick Chippen, haha. Anna-Karin red Uffe, Bea på Vivo, Monica och Max och så Marina på Jesse. Det är kul när det blir lite spänning i vardagen. Lite jobbigt dock att alla är riktiga dressyrfjantar med dressyrsadel, min mardröm ;) Nej, men Chippens sadel var rätt skön ändå, bara det att jag har issues med läder som vanligt. Kan inte rida med långa och det är ju inte det ultimataste att rida med korta i dressyrsadel. Fick bara korta 11 hål, hehe.
 
Det kändes såklart väldigt ovant med ny häst, man har ju inte riktigt koll på läget. Har ridit han en gång, men det var ut för flera år sen. Det var i alla fall riktigt skojigt idag, och han är verkligen inte som man kan tro. Han är så mjuk och mojsig och känslig och lydig. Med undantag ibland förstås, när ponnyn i honom kommer fram :) Galoppen var dock inte min och Chibbas grej riktigt. Kom inte ner i sadeln typ och det kändes som att jag bara åkte upp och ner i takten, hahaha. Brassade på fort som bara den. Kunde inte driva nog för att rida långsammare ;)
 

Duktiga Jh och hennes fina ponnyhäst :)
 
Men det var riktigt skojigt i alla fall, så man ska nog inte klaga första gången osv. Chips var nog lite fundersam efteråt, hihi. Och såklart lite jobbigt när folk tittar på läktarn. Typ Jh, hon fick nog panik. Men C är nog en tålig kille. En sko sprang vi av oss i farten också, wops. Aja, men kul var det och tror alla i gruppen var väldigt nöjda med sina byten :) Orkar inte tänka desto mer på hur dålig man kan vara, men vi rider ju för att utvecklas och bli bättre, right? :)
 
Hoppning imorrn då, yay. Tjing.
 
 

I want to high five you with a chair

2012-12-08 @ 22:03:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Fått lite sovmorgon idag, skönt. Drog till stallet vid lunch. Blev att ha Bollove, så mockade och fixade åt homom först. Sen skrittade jag och Linur ut varsin klubbis en bit efter stigen. Supermysigt. Jag red sötaste Nussis och Lina fick testa Uffster :) Dom var som två kossor i hagen, haha. Repris imorgon också.
 
                   
 
Hade beslutsångest om vad jag skulle göra med Bollis, men det slutade med lite dressyr i ridhuset. Hof, jag var verkligen inte på plats. Kände i vänstervarv hur jag liksom var åt helt fel håll. Fick inte hästen runt skänkeln och allt var bara fel. Så jag tog ett djupt andetag, släppte stigbyglarna och red igen. Då blev det stor skillnad och det gick att göra precis det jag ville åt båda hållen. Har verkligen issues. Red bara en halvtimme typ, vart lite omotiverad efter min kasshet. Men Bollis var ju ändå skötsam, så det var bra :)
 
Byggde pepparkakshus i fiket helt random, sen var jag med när dom tränade Nettis och Bibbsan litegrann.
 
      
Gamla bilder på sötaste Nettis, på den tiden jag och Marro lärde henne trixen :)
 
Känner mig lite irriterad över hur folk beter sig ibland. Blir helt upprörd för den utsatta personens skull. Kan inte förstå varför man sitter och skriver eller säger saker som kan såra andra. Om det inte är avundsjuka så är det ju ett dåligt beteende ändå. Tror den som skriver och säger allt det där försöker hävda sig själv. Men det är så fel det bara kan bli att hävda sig själv genom att trycka ner andra. Usch, blir svinarg. Även om det är småbarn så gör de inte det mer okej. Grr, vet inte om jag ska lägga mig i på något sätt eller hålla mig utanför. Har egentligen ingen lust att lägga mig i, men blir knäpp på den som skriver allt det där. Vet själv hur ledsen jag blev när jag var liten och äldre/andra stalltjejer var taskiga med mig och sa och gjorde alla möjliga dumma saker. Kände bara att jag behövde ventilera liteeeee.
Heeeejdåå.

It's a game of give and take

2012-12-07 @ 22:31:45 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Sista dagen med hästarna som mina egna. Som sagt, lite tråkigt. Nu är det dock slut på semestern för kusarna, haha. Olle fick i alla fall rida ut en sista gång. Måste ju passa på att vara ute medans det inte är så kallt osv. Finaste lillebror :)
Longerade Valls, fina killen. Hängt med Pottan.
 
Var sen ansvarig åt Amanda när hon hoppade. Fotade också litegrann. Dom var så duktiga. Och badass som tordes hoppa en meter. Rätt högt med liten b-ponny ju. Pontebus är ju för söt i alla fall.
 
Smort lite läder och hjälpt Bea att hänga upp en vägg för boxgallret.
 
 
 
 
Lagat middag åt mig själv, duktigt. Ja, jag är rätt bortskämd på den biten. Kollat lite Xfactor som vanligt, och fel person åkte ut i finalen. Hejade ju på Isak. Väntar på att hans första låt ska komma på Spotify, den var ju grym! Ska kolla massa nya avsnitt sen, Glee, Vampire Diaries, Elementary och Beauty and the Beast. Lär bli en bra kväll, haha. Ciao.

I know a dirty word

2012-12-06 @ 22:20:03 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Idag var det varmare ute, så passade på att köra uteridning. Först Olle, skulle rida vänster på stigen, men nu hänger kvistarna så lågt att man inte ens kommer under om man lägger sig på halsen. Så fick rida åt andra hållet och det gick finers. Han är så skötsam, men piggelin :)
 
Red Valle till kremma, tänkte köra två varv. Hade på gramanen för att kunna jobba galoppen lite. När det är så rakt kan man ju ligga och galoppera länge. Fast min plan gick åt fanders. Trava och galoppade litegrann på ditvägen. Sen när vi nästan var framme så ser han en tant på spark. Typ det värsta han varit med om. Han vände och drog järnet hemåt. Drog allt vad jag hade i tyglarna samtidigt, men han mata på som en galning. Han tog sig inte så långt, sen vände han och glodde på sparken. Han var jätterädd stackarn och stod helt still tills den passera. Sen tordes han knappt gå framåt. Fick bängla ett tag och sen vända. Spänd som en fiolsträng. Tänkte gå in och få han avslappnad, men gick på banan istället. Är typ aldrig där .. Valle blev typ lugn direkt och travade och galopperade lugnt och avslappnat. Han var jättefin i galoppen. Vad hände liksom? Aja, det var skönt i alla fall :)
 
Tillsist red jag ut Pärran med Amanda och Pontus. Prova rida åt vänster igen, men verkade inte som att någon varit där och banat väg. Provade slå spöet mot kvistarna så snön skulle lossna, men det gick inte så bra. Söt Patsy gick rakt in i snödjungeln först, så hela hennes huvud blev vitt ;) For i alla fall glpsträckan fram och tillbaka. Lite spänd häst, men hon var så duktig som gick först och över skidspår och allt.
 
                 
 
Sista dagen imorrn då, trist. Har i alla fall smort lite idag och klippt öronhår osv. Nu är det chillmode tills vidare. Tjing.

Days passing by

2012-12-05 @ 21:54:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Började denna dag som många andra. Red Olle i ridhuset. Tänkte det var dags att göra det efter att nästan bara ridit ut sen chifen for. Han var jättefin och lydig. Ville inte sluta rida :)
Det var -20 grader idag, så fick ändra min plan lite. Hade tänk rida ut med Valle, men vi fick gå till ridhuset istället. Red inte så länge och bara skritt, galopp. Han var jättejättefin i skritten, asbra. Galoppen var också helt okej för att vara oss. Fick en del riktig bra stunder, en del sämre. Men försökte göra som jag vet att man måste för att det ska bli som jag vill, haha. Försökte också tänka på min rygg och höger sida när jag red båda, lättare att träna det på dom än på klubbisarna.
Pärran skulle ju också få rida ut idag, men eftersom det är så kallt blev det ju inte. Håller en tumme att det blir varmare imorgon så åtminstone Valle och Pärry får komma ut. Har inte bestämt mig vad Olle ska göra, måste tänka och planera ett tag innan beslut tas ;) Och snart kommer deras matte hem igen, tråkigt för mig. Tycker det är mojsigt att rida flera hästar per dag. Speciellt så fina också.
 
Var klar tidigt som attans, men som vanligt ångest över att fara så tidigt. Men Sara lovade att kvällsmocka och ge en puss åt dom. Så då kändes det lite bättre. Kom hem redan fyra, och det är verkligen inte vanligt.
Som varje dag börjar jag frysa som en dåre när jag är inomhus här hemma. Spelar ingen roll att jag kryper ner under en tjock filt, det hjälps inte. Fick be mamma hämta mitt duntäcke, men frös ändå, så hon fick hämta sitt också. Tog en pnap under alla täcken och tillslut vart det varmt och skönt. Kan inte förstå varför det är så varje morgon och varje kväll. Mamma fryser inte, hon vill typ öppna fönster för att det är för varmt. Har ju nå fel, haha. Tjingbaj.

Have some hope

2012-12-05 @ 20:59:10 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Haha, bästa sättet att ta sig upp ur sängen, börja blöda näsblod. Kan ligga och dra mig typ en timme efter att jag vaknat, men nu kan jag lova att det blev fart på mig ;) Gårdagen blev i alla fall en lång stalldag. For dit strax efter tio. Började med Olle, och vi for ut i skogen en sväng. Det var typ bara -10 så det var jätteskönt ute. Mindre skönt att alla buskar och träd i närheten hade så mycket snö på sig så att dom hängde över hela stigen ;) Fick lägga mig på halsen för att undvika att bli snömulad. Han var i alla fall pigg och glad.
Sen longerade jag Valle som var lika duktig som alltid. Pysslade med Patsan och klippte hennes man litegrann. Haha, måste skriva varje dag att jag borstat och det på PS, för annars låter det som att hon bara får stå bortglömd i sitt bås.
 
Hade massvis av tid att fördriva innan hoppträningarna. Hoppade inte så mycket
denna gång, hade Ålle som vikarie också. Red fram rätt länge. Uffe var faktiskt riktigt fin. Sen började vi hoppa studsen direkt. Två stora krysstuds, värsta svängen till två likadana studs. Värsta oschysst med tanke på att jag inte är så hajj på svängar med Uffster ;) Hoppade igenom ena först, men sen kunde vi pricka båda. I alla fall åt höger, när vi vände prickade vi inte båda, haha. Men det gjorde inte så mycket. Gjorde volt innan vi tog andra istället. Hoppade sen ett av studsen och en båge till ett hinder och efter ett tag la vi ihop allt. Det gick hyfsat. Rätt krutig häst då och då. Måste bara lära mig att följa honom, känns som att jag sitter rakt och bara länger tygeln typ. Usch, ser framför mig hur illa det måste se ut, haha. Men eftersom jag inte riktigt litar på oss så blir det lite knas, men det tar nog sig så småningom. Hans nya bett (smalare tvådelat) är briljarders bättre, passar honom mycker bättre.
Kom inte hem förrän kring tio. That's that, tjing.
 

You got mud on your face

2012-12-03 @ 18:19:37 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Kommit hem från stallet för ett tag sen. Tror jag slog nya rekord i snabbhet utan att stressa :)
Efter att ha bytt hage och mockat så gjorde jag klart Valle för en ridtur. Blev ett pass i ridhuset. Ansträngde mig redan från början att rida som man ska. Var inte bekväm utan hade en plan hela tiden och försökte verkligen hålla mig till den. Kunde till och med rida ordentligt i galoppen. Gick att ställa åt båda hållen, få han någolunda runt skänklarna och kunde sen länga tygeln och få han att länga ut halsen lite. Låter så fjolligt. Men det gick i alla fall bra, och är nöjd över oss ;)
 
Grejat på, borstat och myst med Patsy tills Olle kom in. Gjorde iordning honom och drog en chansning, red till kremma. Det är ju skidåkarna som är farliga, annars går det ju bra. Men vi hade i alla fall tur och såg ingen skidis så långt ögat kunde nå. Det var nog så kallt att dom höll sig inomhus idag. Typ bara -17, men kändes som minst -25 ibland. Hade bara ridbrallingar, så mina ben frös lite lätt. Olle var i alla fall skötsam och duktig. Rätt pigg :)
 
 
Som sagt klar snabbt som attans för att vara mig. Har ju lektion först 20.00 så jag for hem emellan. Käkat lite och försöker nu värma mig innan det bär av igen. Förstår inte hur jag alltid kan frysa så mycket inomhus. Har två filtar och tjocktröja, men det hjälps inte. Går snart in på toa med datorn för där är det varmast, haha. Ska nog gå och skruva upp alla element. Carina har garra dragit ner dom då hon tycker det är varmt, pheh. Vi höres.

It takes a fool to remain sane

2012-12-02 @ 22:30:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Hade fyra hästar idag också, så blev rätt tidigt till stallet. Red först ut Olle en sväng. Han var rätt pigg och var jättesugen på att galoppera. Annars duktig som vanligt :)
Red sen ut Valle runt hela stigen. Visste inte om galoppsträckan var hyfsad nu, men tog den sist. Han var till en början lydig och fin, men sen spårade det. Han blev bara mer taggad ju längre vi gick och när vi nästan var vi galoppsträckan började han takta. Lät han galoppera första biten på sträckan och satan vad han mata på. Han körde i tvåhundra typ. Försökte lite fint ta tillbaka han, men det var inte så mycket reaktion. Fick ta i för att han skulle fatta att jag menade allvar. Väldigt söt var han i alla fall, haha.
 
Borstade och pysslade med Pirr innan jag gick till småstallen och grejade åt Mattur. Red ut honom till kremma med Lina. Det var faktiskt jättekul och mysigt. Hade lite issues i början. Korta läder i typ dressyrsadel och själva lädret under kåpan, inte det ultimataste, haha. På hemvägen försökte Mattsen dra rejs när Calle galopperade bredvid, fast hade på känn att han skulle försöka så var beredd och han kom inte så långt. Lika med missnöjd häst, hehe ;)
Passade på att rida ut nu medans det inte var så kallt. För snart kommer väl istiden for real och då kommer man vara mätt på att nöta ridhus.
 
Som lite bildutfyllnad, fina Undine.
 
Har just kollat klart sändningarna från Globen på svtplay. Kul med svenska segrar osv. Häftigt att Annika och Undine var med också. Och shit på dom där tjommarna i showen som gjorde alla möjliga galna saker på hästryggen, haha. Diss på ponnygaloppen som är helt kaos. Tre ungar som ramlade av och två människor som blev överridna. Den är inte speciellt underhållande heller. Klart det är lite gulligt med alla små shettisar, men that's it ungefär :)
Det var det, pusshej.
 

I mean brilliant

2012-12-01 @ 21:14:11 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Tänka sig att det var -13 grader på fm idag. Hade räknat med minst -25.
Drog till stallet och grejade med allt. Red ut Pärran med Amanda och Fanny. När vi suttit upp ändrade vi planen för vi ville inte rida runt hela stigen i kylan, brr. Red alla gångarter och hästisarna var skötsamma. Patsy kändes lite pigg, hon studsade osv. När vi kom tillbaka fick höra att det var rätt mycket kallare än vi trott. Så där har vi galopperat i typ 20 minusgrader. Haha, ja, nog är det tur vi har tåliga hästar ;) Och att vi inte red så långt.
 
 
Longerade Vallsen i ridhuset sen. Gjorde ett ärende med Jossan innan jag drog mig till småstallen. Fysatan vad jag höll på dö av kyla där. Fylla maten var värsta mardrömmen och mina fötter var som isbitar efteråt. Skrittade ut barris med Mattur en bit, hade Linur som sällis.
 
Red Olle i ridhuset en stund. Hade ju planerat att rida ut, men eftersom den dumma kylan kom tillbaka var det bara att vara inomhus. Ångest över att jag inte red han innan lunch när det var varmare osv. Aja, är man dum ..
Orkade inte gå och hämta mina sporrar så körde utan. Har inte ridit dressyr utan sporrar på väldigt länge och kan lugnt säga att det var bland det värsta jag vart med om, haha. Det kändes som att jag red runt i långkallingar och ridstrumpor typ. Så äcklig känsla och mina skänklar kändes helt ostyrsliga. Rider alla hästar med sporrar (rundade ponnysporrar), för uppenbarligen blir min skänkel tusenbriljarders bättre, stadigare, effektivare med dom på. Blir helt annat. Trodde inte det skulle vara sååån skillnad ändå! Haha, dagens grej.
 
Mammsen har vinkväll med väninnor, så jag ska nog dra mig till mitt rum. Krypa under duntäcket, ta en extra filt och mojsa till massa filmer. Åååh, tänk om man hade haft ett badkar en dag som denna .. Nåja, tjingbaj.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide