high definition

2009-09-29 @ 00:02:25 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
inte den bästa uppdateringen som vanligt. men helgen har varit finfin. eller lördagen i alla fall. började med stallet, red lector och fia. sen blev det hastigt och lustigt käk på kina med sara, linda och jessica. riktigt gott :) gick sen och handla karra på gojjan och sen for vi tre till coop och hyrde film och köpte drickbart av olika slag. det märks att jag är bossen, för ingen vågade typ säga nått. så jag valde i princip film själv där, höhö. det blev disturbia och jag tyckte då den var väldigt bra. agerade chaffis hela kvällen. förutom när jeppe och pontus skulle ha skjuts till statoil. det var nästan att dom inte vågade åka med mig efter alla galenheter vi berättat ;) men tillslut körde jh sin bil dit, och jag den hem. wei, vilken ära alltså. körde en runda raggen med den också, det ni! snurrade runt en massa hela kvällen. faktiskt skojigt. det roligaste var nog när vi såg lillcarro komma gåendes. så vi tvärnita och backade för att komma ikapp henne. då började hon springa och gömde sig sen vid bron. efter många om och men hoppade sara ur bilen och ropade på henne. först då fattade hon vem det var. hon trodde liksom att det var några knarkare eller nått som skulle ta fast henne. mahaha ;) nämen, riktigt trevlig kväll faktiskt. även om den blev lite tokig, hehe.

söndagens enda värda att skriva var väl att jag testade rida lector barbacka. den lille stållen. men det gick bra tills barnen kom in på läktarn och pållen bockade iväg. satt visserligen kvar, men hamnade lite längre fram och fick jävligt ont i rumpan tack vare den beniga manken, pheh.

idag red jag spektaklet en stund, inge bus. men däremot lite knasig när jag var klar och ledde av honom lite. ja, knäppa lilla häst alltså. sen klockan fem hade jag ridlektion. gulp. inte min grej alltså. anneli gav dom hästar i alla fall. och sen försökte jag göra så gott jag kunde. men har ju trots allt bara haft lektion en gång förut för jävligt länge sen. och jag sög verkligen då. var i alla fall lite bättre nu ;) hehe.
och jo, mina pärlor är hemma igen. lagomt förvånad blev jag, trodde dom skulle vara borta minst en vecka till. men där ser man. har dom nu två dar, + guret imorrn. provar nog trimma henne med sadel i think :)
sen vart ute med bilen lite, upp på dundret bland annat för jossi ville dit. men höll på frysa ihjäl så vi for ner ganska snabbt. psykskönt att köra mammas bil. är så jävla less på min. måste se till att pappa börjar leta en ny till mig. seriöst, även om den jag nu har är i princip gratis så är det knappt värt det. blä.

nåväl, ska kolla true blood innan jag ska sova. imorrn är det 99% chans att jag orkar upp till skolan, måste ju hämta maria innan, så bäst för mig att vakna. btw, bildlöst och shit för jag orkar inte firra, tar sån tid. tjarrå


foolin' around

2009-09-25 @ 21:46:03 Allmänt Kommentarer (1)
hej, hej, hemskt mycket hej
kollat idol, nu ska vi kila ut med bilen. tänkte bara snabbt slänga in ett
klipp på lätt gulligaste killen i idol ;) och så är han ju duktig också ..


driving my own car

2009-09-25 @ 00:07:36 Allmänt Kommentarer (4)
jag kanske var lite otydlig ..
.. men jag har alltså fått
KÖRKORT!

hallelujah moment, inte en dag för tidigt ;)


take a break

2009-09-24 @ 23:59:47 Allmänt Kommentarer (1)

 hej, hej, hemskt mycket hej
idag är det torsdag, en riktigt bra torsdag till och med.
började med skola 8.00. gjorde mest ingenting. lite photoshop i slutet. sen slutade jag 9.20 och väntade på att pappa skulle ta mig hemåt. chillade lite hemma, pluggade säkerhetskontroll som en tok. laddade ordentligt!

11.30 var tiden inne. satte mig i den röda bilen och körde runt litegrann. det gick bra. behövde inte ens göra en säkerhetskontroll, whot liksom. gubben sa i slutet att jag var riktigt duktig på att köra bil, att det var kul att åka med mig. med lite mer mil i kroppen blir jag en riktigt bra förare. det var väl inte illa pinkat? ;)

                 
                        mycket smickrande ställning ala loppan ;)


vart hos jh och börjat planera vårat projektarbete. kommer bli skojigt tror jag nog. var en sväng till fammo och faffa och spanade raggarsaaben. tankat bil, provkört den, åkt till stallet.

första vändan red jag spektakel. eller som han nu kallas, tore. det bara ploppade upp. erkänn att han passar som en tore. sketabra tyckte jag ;) sen lektion. numer är det ju inget förvånande att jag fick rida sockan. hahaha. men om han är fin så har jag inget emot att rida han ju. fast kul att variera ibland kanske? :) nåväl, markarbete på schemat. två hinder med några meter emellan. räknade galoppsprång och tog sen bort ett och la till ett. hade lite issues att lägga till ett i början, men sen kom det. så skulle vi rida fram på sex, då blev det fem hela tiden. men strumpan var duktig. och i gensomsnitt gick det faktiskt finemang. han var kul och trevlig idag. men det brukar han ju vara när det vankas hoppning.

                

åkte hem en sväng. åt tårta med hela min familj, inklusive pappa. sen stallet igen.
rida lektion igen. fick tiamo och vi hade i princip samma linje som i övningen innan, men med lite andra hindertyper och höjder + en tvilling på andra långsidan. fin tiamo i framridningen, kul. gick jättebra att hoppa småhindrena. inte heller helt fel när det blev lite större. känns lite lättare att hänga med i tiamos språng med mina kortisarmar. men det kanske bara är en känsla. nåja, sen började ålle krångla till det. rida psyksnäv sväng och hoppa oxrarna som låg kring sjuttiofem - åttio, åttiofem på sista. och timpis har ju lite svårt att svänga snävt, när jag rider i alla fall. så vi kom lite långt ut och snett på hindret. men snälla hästen hjälpte som bara den. han gjorde i princip allt jobb tillslut. sen blev det ännu kortare anridning och jag red som en jävla kärring. men såklart ordnade timpan till det. vilken klippa alltså. en gång kom vi galet snett, och jag sa fan högt att det här går inte. men sen ångrade jag mig och tänkte sluta fega. så jag styrde på och hoppade i alla fall. hehe och det gick ju ;) fick en hel del kråksprång och flög flaxande över hindret, men över kom vi varenda gång, och det bara tack vare en underbar kuse. geez, ni skulle sett det galnaste hoppet. då tappade jag allt i landningen och var en millisekund från att trilla av, men jävlar anamma att jag fixade mig kvar. åh, tycker så synd om tiamo idag. men jag försökte verkligen, det är inte alltid så lätt.


     moi and timp barris 75 cm and dressyrklubbis a while ago.
     tappat bort hopptävlingsbilderna på oss, buhu :( 


lite irriterad. en pettitess kanske men ändå. goddamn taskigt alltså. och att vissa människor inte har någon skam alls i kroppen, nä usch! skriver lite i gåtor typ, men kan verkligen inte skriva vad jag menar här totally ..
nu true blood, night


why don't you come back

2009-09-24 @ 23:31:59 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
dålig uppdatering här måste jag ju säga.
men som vanligt efter det blir det en remake.

måndag: lector skötte sig när vi red. red nog också guran (tror det var denna dag). ut i skogen och busa barbacka förstås. hon var så frän. riktigt lydig och inte alls nå dum eller bråkig, kalas.
hade hoppning på lektion. fick sessan igen, ålle glömde att jag hoppade henne på torsdan ;) hoppade trestuds, superlängesen. ganska kul. lite sämre med mina armar/axlar, men helt ok. hon var jättefin på framridningen i alla fall.

tisdag: var bara och red tore. han var snäll. så länge vi är ensamma så går det bra.


onsdag:
lektion igen. dressyr denna gång. linno och jag gick en timme innan och valde häst. vi får typ alltid dom som är kvar, och sällan dressyrsadel. men nu jävlar, hihi. passade på att ta tiamo eftersom det var länge sen. hade glömt hur man red honom ;) red lite utan stigbyglar, gjorde skritt, trav övergångar med sätet och så. lydiga och fina timpan. min sits var pretty good måste jag säga. tummen upp. dom hade teori i gruppen efteråt, så jag red lector en stund och han skötte sig tack och lov.

snabbsummering fer sure. minns fan inte mycket.
inte det bästa minnet alltså tyvärr. senilt. tjarrå

 


ain't good enough

2009-09-22 @ 02:29:18 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
tänkte blogga, men kom på att jag hellre gör det när jag har bilder.
orkar inte lägga in från mobilen just nu, och väntar på några av jh.
sitter inte ens på rätt dator, så har inget alls här liksom.

på återskrivande imorgon då. om jag överlever skoldagen. pusshej

dancing dirty

2009-09-20 @ 00:54:28 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej hemskt mycket hej
ja, idag då. så vaknade vi åtta av väckarklockan. ungarna var såklart redan uppe och höll på böka. chillade ett bra tag nere i pentryt innan vi tog fingrarna ur och gick till stallet.
mockade och fyllde maten åt cocco.


borstade och skulle rida lector. just när jag gick till ridhuset skulle dom börja plocka in klubbisar så jag promenerade runt med honom tills dom blev klar. såklart slet han sig och stack och bocka runt. fysatan vad arg jag vart. jag gapade åt honom "leeeector, fan vad jag är less på dig!!" så det bara ekade i ridhuset. sen fastnade han med foten i tygeln och jag kunde ta fast han. och han fick veta hut alltså, morr vad arg jag var på honom. hade stor lust att slänga han på lina innan jag skulle sitta upp. men fick inte svar nog fort så jag satt upp i alla fall. han var snäll tack och lov. gjorde inget alls. eftersom jag prommat med honom en kvart ides jag inte sitta på honom mer än en kvart. hoj, han är som söt, men sjukt jobbig!         

borstade och red cocco. hon höll också på och småjävlas. låssas bli rädd för stora stenar och brunnar som hon sett hundra gånger. men mest var hon duktig. tråkigt pissväder dock. och nu är jag inne i en dålig period. usch vad jag känner mig dålig. min ridning känns anus. även om det bara är en tur ut i skogen. men så är det väl. ups and downs. kändes så himla bra flera pass, så nergången var väntad. men så jobbig ändå.

           

for hem. körde lite, känns bra, jag bör klara en uppkörning alltså. men måste jag göra en utvändig säkerhetskontroll nu så failar jag nog hårt. ska råplugga på det. kollat film med mamma på kvällskvisten. mojsigt. såg män som hatar kvinnor (som min släkting btw var lite med i). hade höga förväntningar, och jo, den var bra. har laddat nått tb avsnitt. och även första avsnittet av säsong två. ska bli gode spännande att sätta tänderna i det. true blood är beroendeframkallande ;) väntar även på att fredagens idolavsnitt ska bli klart. men ciao for now då.

 


tired of sugar

2009-09-20 @ 00:21:40 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
lång dag igår. var i stallet och donade på. mockade åt pärlorna och hjälpte att lasta. nu ser jag dom inte förrän om kanske två veckor. mockade åt guleboy och gjorde hans mat. borstade och for ut på skrittur med jh och fia. gulis var lugn och fin på ditvägen. på hemvägen galopperade han på stället, töltade och lite sånt ;)
red lector i ridhuset. jenny och bollen var där, samt två småflickor med en liten isis. jag hann sitta upp på spektaklet och skritta ett par steg innan han höll på kasta av mig. det var nära. sen kunde jag skritta typ tre steg, psykbock, skritta tre steg, psykbock. ja, ni fattar. så höll han på i kanske tio minuter. rena turen att jag satt kvar hela tiden. j sa att hon fick typ hjärtattacker varenda gång han gjorde nått. haha, men tänk mig då .. så tillslut ides jag inte med honom nå mer. satt av och promenerade dom resterande minuterna. kändes onödigt ifall han fått av mig tillslut. han hade vunnit, och kul för dom andra två med en galen lös lector. njae. och han är så ful ju. tycker det är lika kul att busa så man trillar av, eller sitter kvar. han ger sig aldrig ju, ful häst.


massa rännande på kvällen. handlade drickaback till us, hem till hedan och packa grejer, malmberget med en tjej, in på ishallen, tillbaks till hedan och lämna tjejen, hem till mig och packa. när vi äntligen skulle få våran pizza i stallet så hade något barn bestämt sig för att den inte ville ha smaken den beställt utan tagit min rulle och jh's hawaii. så vi fick fara och hämta ny mat till oss och samtidigt föra jeppe och pontus till coop, sen skulle dom tillbaks på stan och seeeeeeen fick vi äta vår mat. och då var klockan kanske tio. pust.
det var natt innan vi började grilla. eller försöka göra en eld. vi lyckades inte så bra. det brann, men ville inte fastna på veden. men efter många om och men blev det fyr. så vi satt där och grillade lite maschmallows. hugo, simon, jossan, jh och jag. lite mysigt. jossan och jag tävlade om vem som kunde få in mest mm i munnen. trodde jag skulle vinna med min käft. men fick bara in fyra, kväljde, höll på spy och fick spotta ut en fort. joz klarade väl typ sju och sen fick hedz åtta. lol på mig ;) sen höll jag på avlida av all rök jag fått i ögon och hals så vi knatade in. kollade en komedi och somnade sen så gott. riktigt lugnt och skönt.


och vet ni vad. jag fick köra jessicas bil! tänka sig att hon vågade låna ut den till mig liksom, hennes ögonsten. körde visserligen bara några meter, men ändå. parkerade den på annat ställe bara. tyckte jag gjorde ett bra jobb. men det tyckte inte jossan, haha. vänta bara. snart är det min tur, snart. tjarå

i feel for all of you

2009-09-18 @ 01:54:04 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
igår hann jag aldrig skriva. men jag hade tänkte det.
var i alla fall i skolan, på en svenska lektion. ser ut som att jag kommer kunna fortsätta där. har tre rester att göra bort sen förra året och det ska jag ta tag med ihelg. synd bara att det är en ny lärare.
red lector innan lektionerna, han var snäll idag också. lektion sex. sa innan till linnea att jag kände på mig att det skulle bli ludde idag. och vem tror ni jag fick, jo ludde. tror fan jag är synsk alltså ;) det gick faktiskt skitabra. supernöjd över galoppen, lite tom ibland i skritt och trav, men inte så farligt mycket.
när jag skulle blogga på kvällen och göra annat vid datorn så somnade jag. och klockan var inte ens tio. geez.

ändå var jag trött på morgonen. hade inte mamma börjat samtidigt hade jag nog inte kommit mig upp. but i did och skolan blev det. jobbade mest med photoshop, gjorde om några uppgifter som jag gjort tidigare bara för tränings skull. åkte hem på hålet. tog en prommis till statoil and back, sen kollade jag true blood och så var det kanske en kvart kvar innan jag skulle tillbaka till skolan. men jag somnade, ajabaja. hade ljudlöst så hörde inte ens när det ringde. hade typ 10 missade samtal ;)


for till stallet och red lector. snäll idag igen. kändes dock som att han hade nå bus på g. ridlektion halv sex. jag fick socrates van de weidebrand. wow, ovanligt. haha. ingen annan velade ju ha han. kändes konstig i början. men red ett tag och när vi bytt varv kändes det lite bättre. tyckte inte alls han var som i måndags, kändes inge kul. men fick någon bra fattning faktiskt och det var jag nöjd över. sen red vi på volt och gjorde massa övergångar och sen från skritt till galopp. tjurig jävla häst. när jag gör rätt tycker man ju att han kan vara schysst. men nä, han ska envisas och hålla på tjura. en sak om jag fattar som ett arsel, men gah, dumma häst. så då blev jag lite sur på honom. i slutet fick han bättre bjudning och avtravningen var i alla fall ok.


blev snabbt att klippa vallemannen. kan börja med att tala om att jag knappt klippt hästar. typ en och annan klubbis, halvrakning. och guriann typ också halvrakning. men aldrig schabrak och på en tävlingshäst som måste vara jävligt snygg ;) första sidan tog ganska länge. ville ju få till det snyggt. andra sidan fick jag snabba med. hästen blev massa spänd och less. men klar blev jag. tio minuter innan jag skulle rida, haha. får hoppas att klippningen duger. annars vet ju lotta till nästa gång att inte anställa mig ;) fan bara att jag är så himla långsam alltså.

nåja, nästa lektion dårå, hoppning. fick sessan, som var ganska ren och borstad. byggde fram lite hinder. tre på raken, ett glpsprång emellan + en bom före, efter och mellan varje hinder. superlänge sen jag red sess. kommer inte ens ihåg sist. men hon var faktiskt ganska fin. råkade hjälpa lite för mycket i början när vi hoppade. red på lite för mycket, tänkte att hon var så liten, hehe. men det gick bara bättre och bättre. fick ändra min hoppsits rejält. har ju så korta armar och det blir ju lite konstigt då med eftergiften och positionen i den övningen. men kung som man är firrade man det och så blev det kalas. höhö.

eftersom jag tagit en lång powernap mitt på dagen är jag inte så trött nu. men borde väl hoppa i säng alldeles snart. btw, helt random bilder idag eftersom internet dampade och dessa var dom enda som kunde komma in. ciao

think twice

2009-09-16 @ 02:59:29 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
har haft ett superlångt möte på skolan idag. två timmar tog det, phu. men nu är det fixat och bestämt. har fått mitt schema och imorrn börjar jag skolan. hade lite tur och fick välja lite lärare. vet ju typ inte vem som är vem och vem som har vad. men valde bort dom som jag inte gillade när jag läste kursen första gången ;) fast i engelska blev jag tyvärr inte av med hans. suck, men det kanske kan vara en fördel? nja, vet inte riktigt. han är så jävla jobbig. och irriterande .. men som mitt schema ser ut nu så av 17 lektioner är 11 med min gamla klass.
kommer läsa multimedia, grafisk kommunikation, mediaproduktion, svenska b och filosofi med klassen. + projektarbete. sen utöver det indval/språk finska, samhällskunskap och engelska b. ska försöka kämpa nu och bli lite duktig. blir nog lättare när jag har bil och körkort.


stallet och snabbade mig med spektakel. skrittade han i stora medans barnen byggde fram massa hinder. men han var snäll hela tiden. kanske för att jh gick bredvid när vi planerade vårat projektarb. sen fixade jag allt åt pärlorna, förutom borstning. haha, den ena rullade i spånet och den andra i gruset, bussiga klubben ;)

nåja, kanske dags att sova nu. vända på dygnet lite nu när jag har skola igen. imorrn blir inte så tungt, börjar först halv tolv. men torsdag och fredag blir tuffare. tur att jag inte har så långa dagar :) godnatt

golden tooth

2009-09-15 @ 00:51:03 Allmänt Kommentarer (1)
hej, hej, hemskt mycket hej
bara sovit kring två timmar idag. pluggat hela långa natten. fyfan vad trött jag var och ögonen bara sved och var helt röda. pluggade lite till innan jag skyndade att göra macka, slängde mig på cyklen och trampade till vägverket. kände ingen nervositet, skönt. kändes som att jag kunde nästan varenda fråga. vilket jag förstås inte kunde, men det kändes skitbra. och ni skulle hört lättnadens suck när det stod med grön text på skärmen, Godkänd. Hell yeah, one down, one to go! nu kör vi.

hem och redigerat klart alla marros bilder. knappt någon såndär outstanding, men det kommer väl fler chanser. somnade en liten stund också och tröttheten gnagde och jag frös som ett as.

tvingade mig till stallet. skulle hinna rida lector innan lektionerna. när jag stod där och borsta surkarten insåg jag att han stått på box hur länge som helst. och det lilla psyket, höhö. när jag snurrade lädrena där i ridhuset rörde sig josefin och dogge på läktarn och vipps sa det så kastade sig hästen och jag tappade han. whatthefuck, jag som brukar vara bra på att hålla kvar tygeln. nåja, han sprang runt och bockade och hade lattjo. sen fångade jag han, skickade ut josefin och satt upp. höll hårt i hatten till en början.

men när en kvart passerat och det var fem minuter kvar hade han vart kossalugn. men då ville han ha lite skoj. lotta och valle hade kommit in och skulle longera. så lector gjorde lite cirkuskonster, jag som var helt oförberedd satt studsandes där ett tag innan jag fick smaka grus. det var som att jag släppte allt, armar, ben och bara lättade. haha, jävla pålle. men schysst att han skickade mig just bredvid pallen ;) upp igen, rida lite mer. fast nu satte jag han i arbete och hade lite kortare tyglar, hehe. som vi misstänkte provade han igen och levde loppan. jäklar vad han höll på. men jag har ju ganska bra balans egentligen (hihi, dagens? ;)) så jag satt kvar så fint. sen började han takta och dampa så vi fick trava lite. kändes konstigt så när han chillat tackade vi för idag.

borstade och pysslade på valle. kirrade höet. sen lektion. hör och häpna, jag fick sockan! haha, jag avled. jag är dömd till sockan föralltid. haha. men han var så mysig och go när jag gjorde i ordning honom. och ni ska bara veta hur bra ridningen gick alltså. helt amazing. skitfin var han hela lektionen. så jag är hyper nöjd. och nu gör det inget om jag är dömd att spendera massa lektioner med honom, såvida han tänker fortsätta vara sådär jävla fin :)

borde egentligen gått och lagt mig för längesen. men tog en powernap vid nio och nu är jag faktiskt ganska pigg. vill till och med kolla en film innan jag stänger ögonen. får se hur det blir. imorrn ska jag till skolan på möte. suck, men skönt att komma igång i alla fall.
sorry för evighetstexterna jag börjat skriva. och idag ids jag inte anstränga mig och ladda upp massa bilder. tråkigt, men ack så är det. tjing

echos

2009-09-13 @ 01:52:55 Allmänt Kommentarer (1)


robin, han var ju bara för bra alltså ;)



låten som spelas i början av true blood. den har fastnat på min hjärna!


i want it now babe

2009-09-13 @ 01:35:35 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej

VARNING FÖR PSYKLÅNGT OCH FÖRSTÅS HÄSTIGT INLÄGG!
gårdagens plan var att vaka för att komma i rätt dygnsrytm igen. så jag fördrev tiden med allt möjligt, mestadels plugg. och kanske efter sex nångång kom jag på att jag lika gärna kunde sova några timmar innan stallet. fick kanske tre timmars sömn i alla fall. och det tog emot när jag skulle upp kan jag lova.


 

gick till establo först kring elva och solen strålade. fast jag frös och hade letat fram mina yllevantar, hihi. min plan var att rida alla först och sen mocka och sånt.
tänkte börja med gur, men då ville inte hon komma när jag ropade. utan det gjorde skruttan istället, så hon blev numero uno. borstade och pysslade på ganska länge. hennes ben kändes fina, dock kan jag ju inte jämföra med så mycket eftersom det var ett tag sen jag klämde på dom. men beslutade mig för att testa en ridtur. i skritt förstås. sadeln var inbäddad bakom täcken, schabrak, det ena och det tredje. länge sen den var i bruk tror jag bestämt ;) var inte säker på om den passade på betesfina damen, men en dag och en kort ritt fick hon offra sig för. red en liten bit efter galoppsträckan. kunde inte bestämma mig om hon kändes fräsch eller ej så därför blev det bara en mysig kortis. skruttisen såg alla stackars halvdöda buskar och massa gräs som lämnats kvar efter vägen så hon räddade dom. men det gjorde inte mig så mycket, lät henne gå och strosa. min lilla charmloppa, hon får fanimej inte dö förrän jag lämnat landet. eller nått i den stilen. tänka sig att vi stått ut med varann i fyra jävla år. vet inte exakt datum (shame on me, får snoka upp det i stallböckerna), men det var nångång i slutet på året så det är väl mer eller mindre på pricken. har sällan haft så kul som med gammelskruttan. hon har lärt mig så mycket. kanske inte just i hoppning eller dressyr, hehe, men i mycket annat :)

                   

sen blev det ut med ena tanten och in med den andra. det blev lite bråk med den tjuriga guran. först moppsade hon i hagen och tänkte äta mitchas hö och jagade henne, men då slog jag henne med påsen och tog bittert fast henne. sen när vi går in i stallet trycker hon ner näsan i betforhinken, som innehöll torr betfor. jag fick rabiesanfall och gurre lyfter näsan och har ner hela hinken i golvet så betforn flyger som papegojor. jävla kärring, men hon fick på moppo och var snäll efter det ;) borstade och tränsade. kom en liten familj med små barn och kollade på gurr. så dom frågade lite och klappade så mycket dom vågade. morfarn var lite impad över att jag inte skulle ha sadel, och jag tror lilltjejen gillade det rosa bettet. hahaha .. gick till ridhuset. snäll häst snurrade runt pallen när jag skulle upp. tillslut blev jag arg och piskade henne på rumpan, hoppade ner och ställde henne till rätta. vilken effekt, skrället stod still ;) haha, det låter som att jag är världens djurplågare och helt brutal. men det är sällan jag slår hästar och sånt. men guriann, hon går mig på nerverna ibland och jag tappar tålamodet snabbt med henne. och dessutom är hon hård som sten och jag vet på ett ungefär vad jag gör och hur mycket stryk hon tål. haha, nej, det där lät också dumt. men vafan, vi säger såhär, jag har koll på läget. och guran gillar mig alltid, vi är kompisar! skrittade i alla fall fram sisådär en kvart. sen tog jag tyglarna och då började jag fundera om jag tagit rätt häst. hon var så fin och eftergiven, inte alls stretig och bråkig. red volter, skritt, trav, avsaktningar och hon var samma fina häst hela tiden. hade inget i handen förutom stöd och hon var så lydig och lyssnade så bra på mina skänklar och hjälper. tog ett varv i galopp åt båda hållen typ. klockrena fattningar och fin galopp. ides inte traggla med galoppen, det lämnar jag åt ägarn och skötarn ;) ja, fybubbelen så fin hon var idag, tror aldrig hon vart så fin tidigare. definitivt plus i kanten hos gurre. men sen är det tusen gånger lättare för mig att rida dressyr barris med henne. kommer åt henne bättre, kan rida massa med sitsen och mina skänklar ligger bra och gör det dom ska.

 

sist, men inte minst ut blev cocco. fast innan jag red henne mockade jag åt alla hästarna. medans mitt sällskap bara hade hunnit mocka en box. det är ju tur att någon är snabb i alla fall, haha ;) sen fyllde jag alla mina höpåsar och gjorde allt sånt klart. tog in och borsta och sen for vi runt stigen med jonni och gulan. galoppsträckan först blev det. annars hade nog sista biten gått alldeles för fort med galna gulan i täten. duktiga heppor, som bara småskuttade till för lite småsaker. cola var pigg och på hugget och den andre ponnyn lika så. i galoppen kunde vi bara skratta, men vi lyckades ändå hålla koll på våra djur, hehe. riktigt mysig ridtur med massa prat och skratt :)

                

sen var det bara att fara hemåt, efter en visit på coop. var tvungen att handla smör. min mor lämnar mig ju ensam hemma utan matvaror. hur tänkte hon nu? nåja, tur att jag är så stor nu att jag kan handla smör själv, ehe. nu plugg och kanske film sen. tjarrå 


walk in his footsteps

2009-09-11 @ 00:26:22 Allmänt Kommentarer (1)
hej, hej, hemskt mycket hej
var lite duktig och joggade en massa när jag skulle till stallet. jogga, gå lite, jogga igen.
på teorin idag kollade vi hessekurs. gah, hade varit häftigt att rida för honom nångång.
men gode läskigt.

hoppade jesse i hoppgruppen. red y:et. faktiskt riktigt kul. själva övningen är ju
inte värsta grejen, men hoppning. man kan inte få nog av att hoppa liksom :)

nu ska jag kolla några av mina nedladdade program, typ avsnitten som jag missat av idol och heroes. fast måste sova i lagom tid så jag orkar upp imorrn. har i alla fall en viktig tid att passa till efter två. well, ciaO

big and light

2009-09-10 @ 00:49:04 Allmänt Kommentarer (1)
hej, hej, hemskt mycket hej
var trött som ett as imorse. så ren tur att jag kommer ihåg vad jag sagt när det ringt ;)
stormade utomhus. nära att man flög bort. fick hålla båda händerna på styret för att inte tippa.

stallet och red lektion. jag fick sockan. haha, igen .. markarbete på schemat. hinder och travbommar på volt. framridningen gick faktiskt bra. galoppfattningarna är typ en miljard gånger bättre nu än förrförra veckan. fast första fattningen var det fulaste jag sett, men det blev galopp och efter det hade vi inga större problem. motivationspinnen är min bästa vän, haha, som tur är låter den mer än vad den slår ;) hoppningen gick helt okey. kändes som att strumpis fick rädda oss ständigt. och han gjorde ett bra jobb. i andra varvet hade jag superb känsla, jättekul :) har nu ridit mr socrates en gång i veckan i tre veckor. så nu är vi bästisar. haha.

imorrn har vi teori på lektionen. sen på kvällen ska jag rida med i hoppgruppen och hoppeliskutta. ska bli skitkul. ska också försöka att snöra på mig dom vita, stela, gamla gympaskorna. om inte doggelito ätit upp dom förstås.
nåväl, tjenis

he's on clouds

2009-09-09 @ 00:03:29 Allmänt Kommentarer (3)

Edward Gal and Moorlands Totilas



wow, har ni sett? det där är fucking perfection. om inte annat säger ju procenten en hel del.
.. för dom som är lika efter som mig .. detta ekipage vann em i år, och det kan man förstå.

 


the flow

2009-09-08 @ 23:53:52 Allmänt Kommentarer (0)
idag är sista dagen i det här livet.
fresh start. får se hur länge det håller ..

bag and tag it

2009-09-08 @ 23:42:12 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
vaknade redan halv nio idag. har nog inte sovit så mycket eller speciellt bra. försökte somna kring två, men vid fyra hade jag än inte träffat john blund.

tog en lång dusch och for sen på stan med morsan. det rök en jävla massa pengar på lindex. sen direkt till stallet och då var väl klockan typ ett. fyllde maten åt pärlorna, mockade och spånade åt dom båda. borstade valle och gav han lite kärlek. borstade fian, for ut och red med henne. galoppsträckan och gångstigen skritt och trav. det var himla kul, hon var så rolig den lilla ponnyn :) mockade och spånade åt henne, och fyllde hennes mat. och till fem var jag klar. jävligt impad av mig själv. erkänn att ni också blev lite impade! jävligt effektivt måste jag säga.


åkte och handlade med mamma. sen hem och käka middag och chilla.
och så bar det av tillbaks till stallet. borstade stålis litegrann och kollade när lotta hoppade, först valle och sen olle. hoj, det är så kul att se henne rida. perfektion alltså. och sen när hon rider på två av dom bästa hästarna, wosch. vilka hästar alltså.

         

hade hunnit bli psykmörkt ute alltså, riktigt kolsvart. så jag skippade promenaden hem. shit, hade bara nojat över allt som hade kunnat finnats i skogen. hade nog inte blivit rädd om det kommit en galen gubbe mot mig typ, hade bara slagit ner han. haha. nämen jävlar om någon hade hoppat ut ur skogen eller bara dykt upp mitt i allt. då hade jag dött! well, kanske pluggar lite koder. har lovat mig själv att skärpa mig nu. ciao


pictures

2009-09-07 @ 23:14:50 Allmänt Kommentarer (0)

lägger in några av bilderna. kvallan ser fan aldrig bra ut på internet.
finns massa fler på bilddagboken.


seahorse

2009-09-07 @ 22:48:35 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
måste nämna gårdagen lite snabbt så vanja blir nöjd kanske ;) kom till stallet i onödan. så jag bara var och gjorde ingenting ett tag. vaktade lilla doris lite, men hon var så vild. sen började dom bråka med fabbe som inte ville in i spolspiltan. men efter ett tag hade vanja inte tid att tjaffsa med honom och jag kunde inte se henne ge upp. så jag tog över. och när jag hållt på med honom ett tag så gick han in! helt och hållet min förtjänst. haha, nä, det var väl vanja som gjorde grovjobbet. men jag tar ändå emot all creds själv, hahaha. sen utmanade jag ödet och tog ut fabs och provade gå in igen. och då gick han in direkt. phuh. sådär, då var gårdagen sammanfattat ;)



idag sovde jag till helvets tjugo över fyra. hoppade snabbt upp och gjorde mig klar och for sen till stallet. borstade och red guran. blev lite dressyr. men det gick inte bra. eller tjao .. jag var lite slö och guran kändes så stor och jobbig. men i slutet efter lite galopp så travade hon superfint. och jag tror att jag blev lite bestämdare också. och sen skrittade jag av och längde tyglarna succesivt och då var hon också kalasfin. busgurre var nog nöjd när hon fått jävlas lite med hennes favoritmänniska ;)



tog cykeln hem och nu tänkte jag kolla när dom rostar björn gustafsson. fybubbelen vad komiska dom är komikerna, haha. sen blir det nog kanske lite plugg. behövs liksom. ska försöka att inte sova bort hela dagen imorrn. kanske göra stallet på fm. well, ha en trevlig kväll. ciao

rewriting the story

2009-09-05 @ 21:29:24 Allmänt Kommentarer (0)


hej, hej, hemskt mycket hej
jh väckte mig och tvingade upp mig tidigt. alltså redan ett, haha. så jag for iväg till stallet.
fotat massa bilder idag. på chippen, prisma och valle. tyvärr så vart det dåligt väder just när det var valles tur. så bilderna blev inte så roliga + att stackars valle höll på avlida av knotten. men fick en hel del bra på dom andra två i alla fall. men vi ska fota om på kungen åtminstone. och även fota dom vi inte hann med idag. kanske slänger in lite fler bilder sen om jag ids.


hunnit mocka till kungen, fyllt hö, och borstat den svarte litegrann. när jag knoppade honom var han helt lös, men stod ändå still som en liten ängel. han är så underbar :)

funderar på om jag kanske skulle fota lite islandshästar imorgon. dom har tydligen klubbtävling. har ju bara fotat sånna en gång och då med skolans skitkamera ;) så om jag orkar kliva upp och får med mig sällskap kanske jag fotar lite sånt också.

nu ska jag äta nått. orkade aldrig laga middag när jag kom hem, men känner mig hungrig nu. det börjar göra ont i huvudet då. haha, låter sjukt ju. men well, på återskrivande. pusshej

eat a camel

2009-09-04 @ 21:26:33 Allmänt Kommentarer (0)

 

håller nu på kolla brokeback mountain. har tänkt se den länge så det passade ju bra att den gick på tv :) den sägs ju vara bra. och jao, två snygga killar, hästar och tre oscarstatyetter i bagaget säger ju en del. vi får la se om det är nå bra. dumt bara att svt inte har några pauser. när ska jag gå på toa och hämta min dricka liksom?

haha, näe, back to filmtittandet, ciao 



smoke on the water

2009-09-04 @ 21:12:07 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
ska försöka ändra mina sovvanor nu, men det är fan svårt. kunnat somna om även om dom hållt på och riva balkongerna just utanför mitt fönster.

tog med mig hunden till stallet. tyckte så synd om honom. det spöregnade ute, så hunden var jävligt bitter. men vi sprang lite och försökte snabba oss så han skulle bli varm i kläderna. släppte honom lös sista biten och han var ganska duktig ;) borstade stålis och promenerade med honom i ridhuset. dogge gick bredvid, men när vi var ensamma släppte jag honom. jäklar vad lycklig han blev. sen kom det två andra kusar och då började han springa kring benen på den ena, som inte gillade hundar. men well, hon knackade inte så lite får hon skylla sig själv.


 hade fast han en stund och mitt i allt pep olle och flög åt ett håll, och dogge blev så rädd och flög åt andra, hihi. han ska ha respekt för hästarna. sen i stallet fick han leka med shakiralottas två hundar. den ena var lite liten för dogge och den andra lite stor. men det gick i alla fall och dom busade hur länge som helst, helt nöjda. så gissa en liten valp som slocknade direkt när vi kom hem, haha. och alldeles nyss trillade han ner från sängen. han kröp närmare och närmare kanten och plopp så trillade han. jag tror lillen trodde att jag knuffat ner honom, så han knatade iväg och la sig på annat ställe. men kom snabbt tillbaks igen ;) söten.

glowing

2009-09-03 @ 15:15:36 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
goddammit. har ändrat mitt dygn helt galet. igår somnade jag inte förrän vid sex. då hade min lillasyster hunnit vakna och höll på dona. tänkte försöka kliva upp tidigt ändå, men det var mission impossible kan jag tala om.

ska kanske ta och äta frukost på ett tag. är dock inte vidare hungrig. och dom andra har ätit plättar till typ middag. uäh, nejtack. har bokat om mina tider. lite tidigare nu i alla fall. ska råplugga så mycket det bara går. varenda ledig tid, vareviga kväll. får se om jag ids dra till bilskolan och göra tester där. ser ut att bli skolan redan imorrn, med rektorn igen, ajaj. om jag får tag på henne vill säga.

well, nu ska jag försöka få mamma att dra ut och köra lite med mig. har ju halvt strejkat sen 17 augusti ;) bara kört bil en eller två gånger sen dess. dags att ge järnet nu. usch, men först en dejt med tandborsten. pusshej

sweet escape

2009-09-03 @ 02:41:23 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hesmkt mycket hej
vet att jag är sämst på att uppdatera ibland. men det är inge kul när man inte är skrivsugen och har en massa och skriva om. fast ibland behöver man ju bara börja så kommer det bara mer och mer ;)

stallet idag, lektion. kom lite sent och då hade min snälla grupp lämnat kvar sockan eller ludde till mig. haha, nej, skämt åsido. i don't mind. jag rider vilken som helst. men ehe, eftersom jag och sockan hade våra krusiduller veckan innan tog jag ludde. usch. jag vet att jag kan, men jag gör det inte. så shame on me. hade kunnat gå mycket bättre. jag ska spara lite pengar senare och lägga dom på privatlektion för lotta känner jag. det behövs ..
 


sedär, tangenterna glödde och orden flödade. eller .. nått sånt. våran kära lilla hund har i alla fall ätit paj min fina, lilla mus till min dator. så det är jävligt ansträngande att använda den inbyggda rutan. man blir bortskämd när man kan scrolla ner, höhö. ska försöka att inte sova bort hela dagen imorrn. känns konstigt att inte ha jobb eller skola. men eftersom jag innerst inne vet att det är min uppgift att boka om mötet så skjuter jag bara på det. men måndag, hjupp. well, ser fram emot all fotning ihelg. hoppas bara vädret håller sig. ciao

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide