Thinking of winter

2011-11-30 @ 00:25:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har ännu hand om pärlorna. Har haft dom som mina egna sen i torsdags. Det är massa kul! Lite jobbigt med ridningen bara då jag vet hur välridna dom brukar vara och att jag inte kan få till samma. Men än så länge har det gått en del framåt i alla fall och dom sköter sig åtminstone :)

Idag fick Valle vila. Och Olle lite jogging i ridhuset. Tänkte att han skulle vara busig eftersom han började pipa och försökte busa när jag travade av igår. Men han var faktiskt duktig. Man kände att han var lite krutigare, men red så att han var tvungen att tänka på allt förutom bus ;) Kändes i alla fall rätt så bra efteråt, kändes också som att vi fick bra jobb gjort även om det var lite lugnare.

Tiamo min lilla stjärna är inte fräsch ännu den stackarn. Så Sofia var schyrre och red Sessan så jag kunde ta Jesse. Haha, började med att vi skulle byta galopp över en bom, och båge till travbommar. Lol, fick han inte att byta en enda gång. Men sen red vi i en åtta på ett kryss över medellinjen och hoppa snett, och då jäklar bytte han i princip varje gång. Men då tog jag i lite och visa att jag menade allvar ;)
Nåja, hoppade sen massa hinder med bommar emellan och framför och överallt. Gick hyftsat. Sista gången vart typ allt bra. Han ville vara felfri och var jätteduktig. Bara det att han är så stor, hehe. Är inte van och inte riktigt lång nog. Mina armar räcker inte till riktigt och då ger jag efter på tyglarna istället. Inte så bra, då hinner man ju inte bromsa eller så efteråt ;) Och aousch, min rygg. Eller ländrygg. Den har nog töjts ut litegrann idag, haha. Men det var i alla fall skojsigt, och han är så frän :)

Phu, har tre lektioner imorgon. Börjar sådär apatidigt, redan 08.30. Sen har jag tre hästar att ta hand om. Plus ridlektion. Oj, den hade jag glömt. Haha, får slå på turbon imorgon tror jag nog ;) Bäst att sova nu så jag tar mig upp. Värsta tidigt för att vara jag. Godnatt.

Bazinga

2011-11-27 @ 02:08:33 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Haft pärlorna idag med. Skulle rida ut med Valle först. Han vägrade gå ner på stigen, så försökte fyra olika vägar ner utan att lyckas. Tillslut kom Jossan och hjälpte leda ner oss. Men där backa han ur hennes grepp och vägra. Suck, så visste inte riktigt vad jag skulle göra. Så tog oss till hoppbanan i alla fall och red runt lite där. Skritt, lite trav och lite galopp i båda varven. Han var spänd först när det blåste så mycket och lät från flaggstolparna. Men när vi höll oss på andra delen av banan gick det bättre.
Så våran mysiga tur efter stigen i snön i galopp gick åt fanders. Jävla tjurskalle som fått för sig massa svammel. Var väl ute kanske 30 min totalt. Han fick i alla fall röra på sig den jäkeln ..

Senare red jag Olle. Fick som tur var sällis av Jossan och Fia. Red galoppsträckan ner och sen gångstigen hem. Travade mestadels. Sen på hemvägen tog vi en liten galopp. Olle blev taggad och ville gasa. Sötnosen försökte sen galoppera hela tiden, försökte också tävla med Fia ;) Förutom att han blev lite övertaggad och lite stark i galoppen så skötte han sig bra, modig och duktig :)

Har sen som vanligt dödat massa timmar i stallet. Finns så mycket att göra, eller lite, men det tar ändå många timmar om man vill, hehe.


                                  Hehe, hittade några random bilder ;)

På kvällen drog vi på affären och sen ner i Åhult källare och kollade film. Ingen av dom andra hade sett Burlesque, så den kollade vi. Tycker den är massa bra. Och sen Cam Gigandet, ögongodis, gör det ju inte sämre ;) Efteråt satt vi länge i mörkret och snackade om allt och ingenting. Mojsigt :) Over and out.

Generation one

2011-11-25 @ 22:57:05 Allmänt Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Började dagen med religionslektion. Satte mig längst fram, hehe, så såg vad som stod på tavlan ;) Vi fick sluta redan 9.10.
Åkte direkt till stallet och mockade till pärlorna. Fick sen veta att dom skulle ridas inne. Så snabbade mig som tusan och bytte till ridbraxor och borstade turbo. Tur att dom är så rena nu för tiden.


       En bild från första gången jag red Olle och en annan gammal från hagen :)

Olle var först ut. Sist jag red han var han ganska jävligt, hehe. Men idag kände jag mig fokuserad. Det gick så jäkla bra! Han hängde lite i början, men på nått vis kunde jag rida bort det. Och han var så lydig och fin och duktig och bra. Det kändes verkligen super. Kunde göra allt möjligt. Ett sånt ridpass man inte vill sluta, man hade kunnat rida runt flera timmar för det känns så bra :) Fina, fina Olle!
Hann sen snabbt fixa av honom och byta hage lagom till lunch.

Borstade Valle och tog itu med honom också. Fick vara i lilla, för det var kurs i stora. Länge sen jag red honom inomhus. Men lustigt nog hittade jag snabbt tillbaka. Eller var till och med bättre än förut. Kändes som att jag verkligen visste vad jag gjorde ;) Både skritt och trav var asbra. Sen har jag alltid jobbigt med galoppen. Men nu visste jag vad jag gjorde för fel, hade bara lite svårt att rätta till mig. Men tillslut blev det någolunda så då gav vi oss.
Red inte någon av hästarna speciellt länge, men båda var så fina och bästiga. Så kul!


Fixade och gjorde lite allt möjligt. For sen hem och skjutsa Carina. Fytusan vad mycket snö det hade hunnit komma. Hela min bil var övertäckt. Garra 10 cm. Och vägarna, phu. Höll på fastna två gånger innan jag ens kommit till storvägen. Stallvägen var värst som vanligt.

Tillbaka till stallet och fara ut med Guran. Hade Lina och Fia, Amanda och Gulan och Bullen och Bibbi som sällskap. Körde barris som vanligt. Mysigt i nysnön. Red mot Abborr, fast inte hela vägen, utan svängde av mot Malmberget och red ända till tunneln innan vi vände. Skulle bara skritta och det gjorde vi nästan hela vägen. Fast när vi kommit en bit från korsningen Abborr, hem osv så hände något. Plötsligt bara skenade alla hästar. Mitt i allt. Jag var sist och har ju lärt mig stanna Göran i sken så fick ju stopp och ropade att dom andra skulle bromsa, när dom inte gjorde det så skrek jag meen seriöst. Inget hände och såg alla ponnyrumpor försvinna iväg fort som satan.
Stackars Gur blev ju jätteledsen och upprörd när hon vart lämnad kvar. Så hon gjorde allt för att få skena ikapp dom. Drog ner hela skallen så jag tappade tyglarna typ tusen gånger, gjorde nå skutt och vägrade skritta. När jag inte såg dom efter ett tag så galopperade vi normalt vidare i hopp om att hitta dom andra. Men vi kom bara närmare och närmare hem utan en skymt av barnen. Så hann ända till passrakan innan jag var ikapp dom. För dom tokarna hade inte fått stopp förrän vid småstallskorsningen. Alltså shit, helt galet.
Sen skrittade vi av runt småstallen för att lugna ner kusarna. Phu, hade ju vintertäcke med hals eftersom det snöat så blött innan, men det slutade just när vi for ut. Så gissa om hästen var svettig. Hon var helt löddrig. Stackars Gurre. Men det var kul att galoppera ute i alla fall. Fast det hade nog inte skadat om det hunnit bli lite mjukare.


En gammal bild på Göris i hagen och en när hon hade slängt av Marro i skogen ;)

Kollat lite Idol, gud vad dom är duktiga dom som är kvar. Ingen förtjänar att åka ut ju.
Vet inte riktigt hur jag ska göra imorrn. Båda djuren ska ut, men vet inte om jag ska dra tidigt till stallet och chansa på att Olle törs gå själv när det är ljust. Men bara det, att törs han inte är jag körd. Har inge sällis och vet ingen som ska ut. Båda hade behövt varsin vän. Aja, får väl se hur det blir. Jäkla ilandsproblem. Haha, ja, hejdå.

 


Pop another bottle

2011-11-25 @ 02:27:30 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
I onsdags var det dags för min första religionlektion. Fy, det ämnet är verkligen inget som intresserar mig. Sen gjorde jag en tabbe, satte mig längst bak. Haha, glömde att jag har kass syn. Och läraren skrev jättelitet på tavlan med en röd penna. Tur att han sa det han skrev medans. Men det är mer än på ett ställe en anteckning inte är fullständig ;) Cp ögon.

Var tidigt och gjorde stallet. Sen hem för frulle och råka ta en powernap. Och så tillbaka till stallet och rida ut med Valle. Hoj, vilken ridtur. Han bestämde sig såklart för att inte vela gå längre när vi kommit till hindrena ungefär. Försökte övertala han ett tag på olika sätt, men icket. Så tillslut hoppa jag av, för kände mig less på att han nu på senaste tror att han kan göra som han vill. Så promenerade bredvid till nästan banken. Men satan, vad jobbig han var. Höll på härja och så. Kom på ett knep sen som gjorde det enklare i alla fall. Men satt upp sen och vände hemåt. Han försökte sig med några halva katapulter. Sen försökte han piaffera och takta. Lyckades ändå få han att chilla ner sig lite. Körde lite remontsits och då kom han ner lite och kunde skritta ordentligare. Vilket pucko. Han vill nog ha roligare uppgifter.

Drog hem sen igen och tillbaka på kvällen för tredje gången. Red Sessan på lektion. I början var det lite lame, men sen släppte det. Övade på öppnor idag. Sesseli är ju inte så värst välutbildad. Minst utbildad av alla på lektionen i alla fall. Men hon var så duktig så.
Galoppen är såklart lite jobbig. Hon orkar ju inte galoppera sakta. Så man får rida som ett jehu för att hon ska orka hålla igång. Men då kör man ju i princip på alla andra som kan galoppa normalt ;) Gjorde tolvmeters volter i galopp och det firrade vi faktiskt. Efter det fick hon super egen bjudning och blev jättefin. Kändes typ lätt att göra allt sen, det bara flöt på. Riktigt skoj. Sen sa Anneli att man inte alls kunde se att hon var den som var minst utbildad av dom. Så hon skötte sig bra :)

Idag var jag ledig från skolan. Så sovde ut lite och drog sen till stallet och tog hand om mina pärlor. Hade dom för mig själv idag. Alltid lika skoj. Valleponken fick springa på lina. Han tyckte det var skittråkigt och var nästan överlydig. Olle vilade. Men spenderade såklat tusen timmar med dom i alla fall. Sämst på att vara snabb.

Städat massa när jag kom hem. Har dammsugit, vaskat golv, dammtorkat alla ytor och renbäddat i mitt rum. Vuxenpoäng och massa plus i kanten. Sådant händer inte ofta från min sida.
Men nu måste jag sova. Börjar halv 9 imorgon och jag kommer vara död. Godnatt.

Tuesday again

2011-11-25 @ 01:54:34 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Nästan skämmigt när man måste gå tillbaka och kolla i bloggen vad man skrev gången innan för att minnas ;)

I tisdags började jag skola. Fick massa papper och sånt som hör till historia och samhälls. Oh my god. Känns kul, men jobbigt. Hatar att man måste ha internet till typ alla skoluppgifter nu för tiden. Jag klarar nog inte av att bara vara skolig när jag är på internet .. Nåja.

Min hoppkamrat hade lite sår på bakbenet, eller typ låret. Gissar att det är Lector som spöat han i hagen. Dom såg inte så nya ut, men när jag frågade så visste ingen om dom. Så måndagsryttarna var nog inte speciellt uppmärksamma eller så var dom nya ändå. När jag skulle krastsa bakhoven välte hela hästen. Eller han lutade så mycket åt fel håll att jag var tvungen att släppa, för annars hade han trillat. Så gjorde han två gånger, men var normal sen. Så lite lurt var det.
Bad i alla fall Lotta kolla lite extra på honom. Och visst, han var lite skum. Så det kändes onödigt att chansa eller så. Men han kommer nog vara bra snart i alla fall. Trist, jag som var taggad till hoppträningen.


Blidde en bild på Soffi och Jesseboi från 2010 :)

Men fick ta Jesse då istället, och fick hjälp att göra klart han så jag skulle hinna byta. Först höll jag på dö för han var så jobbigt och tryckig när jag red fram. Men efter ett tag så började han komma igång och blev ganska bra.
Hoppningen gick också bra, helt okej faktiskt. Trodde det skulle bli värre, men det kändes rätt så bra :) Var lagomt nöjd att vi inte rev något. Och fick världens sprutt på honom. Brukar ju vara bra på det, men sen är det dock lite svårare att bromsa sen, hehe.
Trodde jag var klar när dom andra hoppade hindrena på en meter. Men icket. Trodde aldrig jag skulle klara såndana höjder med stora Jesse. Lo sa bara att jag skulle hålla i manen ;) Hoff, trodde han skulle stanna och sånt när det blev högre. Men han var jätteduktig och det kändes inte alls nå läbbigt med honom. Råkade dock riva en oxer twice, hehe, men när jag tog om den sista gången så firra vi det. Är riktigt impad över oss. Det var kul :) Och nyttigt att hoppa lite annat tror jag. Hoppar ju bara Tiamo nu för tiden, inte ens lite markarbete med någon annan då min andra lektion är en dressyrgrupp.
Det var också skoj att man märkte skillnad. Red ju Jesse när jag börjat i hoppgruppen. Tror T var skadad då eller nå. Men i alla fall så kände man skillnad från då och nu :)

Fett tungt att vara tre pers och bygga bort allt sent på kvällen. Hm, bekväma mittengruppen som njuter av att inte behöva göra något. Haha.

Million pieces

2011-11-17 @ 19:17:08 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Sitter i min übersköna fåtölj och skriver med russinfingrar. Har just diskat. Mamma hotade med att hon inte skulle laga mat hemma om jag inte diskade. Då vart jag snabb ;)

Igår var en underlig dag. Det kändes som en dålig dag, men det hände inte nå dåliga saker. Väldigt skumt. Klippte i alla fall både Olle och Valle. Skönt att få bort deras päls. Båda skötte sig faktiskt. Tänk Olle som inte gick att klippa nästan när han kom. Och nu står han nästan och vilar medans man klipper. Fast han blir rädd och trippig om man slår av maskinen och bara står där ;) Valle klippte jag i boxen, medans han åt och var lös. Det funkade bra. Han har inte så bra tålamod annars och kan börja försöka bocka och sånt i skötspiltan.

Red Tiamo på lektion. Inte kul att rida sista lektionen för dagen. Det är alltid typ Cameron och Lector som inte gått alls. Och vi är bara tre i min grupp som rider klubbis .. Blir less på att aldrig liksom kunna välja. Gillar inte att rida speciellt många, tråkigt. Men igår var vi tjuriga så då kunde jag rida Timpo i alla fall. Lol. Ganska chill lektion. Fast ändå väldigt nyttig.

Idag mockade och spånade jag åt Trolle. Tog sen in han, borsta och red. Skrittjobbade mycket och försökte få han att gå lugnt och länga halsen. Han var faktiskt duktig. Och tillslut hade han näsan så nära backen han tordes och frustade. Sen travade vi, riktigt långsamt. Han försökte inte ge sig iväg i full fart typ en enda gång utan lyssnade duktig på mig. Travade lite i båda varven, på volt och lite sånt. Inte alls mycket trav. Sen när vi skrittat lite igen tänkte jag trava lite mer. Då vart han jättesur och började trotsa emot lite. Sen gick han fram, men började tölta. Och när jag fick han att trava så ville han springa fort. Så gissar att han var rätt så trött redan där. Tar nog en hel del att måste gå lugnt och lågt när man inte är van vid det. Så jag gav mig när han travade sakta igen.
Men är nöjd över det korta passet. Fick som jag ville, 1-0 till mig, hehe.

Kom mig hem ovanligt tidigt. Har lovat mamma att spela Bingolotto med henne ikväll, haha. Tror jag ska måla litegrann innan det börjar. Och leta block inför skolstarten ;) Tjarå.

I'll sell them for a dollar

2011-11-15 @ 22:56:14 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Varit svineffektiv tidigare på dagen. For till stallet halv tio. Tog in, borstade och gjorde klart Trollet som Anneli ju skulle rida tio. Mockade och spånade åt honom och hann sen se lite av ridningen. Tog in djuret, borstade och satte ut i hagen.
Mockade och spånade åt Valle och Olle också. Bytte hage. Fyllde vatten i hagen. Och fyllde maten åt alla hästarna. Sen åkte jag hem vid ett. Jäklans effektiv för att vara jag måste jag säga.


Åkte sen tillbaka på hoppträning. Jag sög. Mer än så behöver man nästan inte skriva. Hästen är en pärla och hoppar verkligen alltid. Håll i dig säger han bara. Tråkigt att inte kunna vara bra länge och flera gånger. Lär mig aldrig.

Längtar tills jag får börja plugga. Och längtar tills snön kommer. Men det sägs att den kommer efter nyår. Galet. Det var allt för idag, puss och kram.

Young, wild and free

2011-11-14 @ 23:04:10 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Det blir aldrig bättre det här bloggandet, hm.

Ihelg var det klubbtävlingar med klubbmästerskap. Tänkte vara med på skoj, i dressyren också. Men kände mig så otaggad till tävling att jag struntade i dressyren. Såklart ångrade jag mig lite när jag väl var i stallet under dressyren, haha.
Var i alla fall med på söndagens hoppning med Tiamo. Tänkte det är lika jag tränar på banor, annars kommer jag aldrig lära mig. Så jag red 80-90m i hopp om att kunna koncentrera mig på att minnas banan.

På framridningen till första klassen var hästen vild. Han pep till och med och försökte göra nå bus. Har aldrig varit med om att han pipit. Sen försökte han busa mer. Och när jag galoppera så fanns det bara ett tempo, full fart framåt. När jag försökte ta tillbaka lite så bröt han av. Fast tillslut skärpte han till sig lite och då gick det att galoppera bättre ;) Men roligt att han var så pigg och glad i alla fall :)
Taggad häst hoppade duktigt inne på banan. Fast han var snabb. Tog tag i honom en gång när han började ge sig iväg, och då lyssnade han jättebra och stannade nästan upp, haha. Tyvärr red jag dålig sväng till sista hindret. Tänkte trycka av han, men gjorde inte det, så vi kom nära och han hann inte upp med fötterna i farten så vi tog med oss bommen. Tusiken. Var lite sur, för jag kunde ju hela banan och omhoppningen ;)
Men ingen annan kom till omhoppning och vi hade snabbaste tiden av 4 felarna så vi vann! Min första vinst i hoppning :) Fast kändes lite snopet att vinna när man rivit, hihi.


Skrytbild på snällaste och bästa Tiamo.


Andra klassens framridning var lugnare. Han började bli lite tröttare. Hoppade bara fram en gång på varje hinder typ. Han skötte sig så bra.
Tyckte grundbanan var lättare i den här klassen. Och den klarade vi. Så vi fick rida omhoppning. Som vi klarade. Så skojigt, dubbelnolla och det kändes ganska bra :) Bästa Timpo. Ingen annan slog oss, så vi vann igen! Yes, och nu förtjänade vi rosetten i alla fall, hehe.
Men hestisen var så trött efter, när vi skulle på prisutdelning trodde han att han skulle vara tvungen att hoppa igen stackarn. Så vi fick bli inledda och sen var han nöjd när han fick pris och applåder. Och när vi galoppera runt kände man hur han önskade att jag inte skulle styra på mer hinder ;) Vinnarhästen.
Men det är så kul när han är så glad när han får hoppa :) Supernöjd med dagen. Ska bli jättespännande och se filmerna. Försökte tänka lite mer på vad och hur jag gjorde saker. Men det gick oftast fort så glömde väl allt i alla fall ;)

Tror ni jag ångra mig lite att jag inte red KM:et? Ålle sa på lördagen att jag borde varit med. Att jag hade kunnat rida LC:n baklänges och vunnit. Haha, men tänkte att jag i alla fall inte skulle haft någon chans i hoppningen. Hm, synd att jag var otaggad innan. Nåja, så kan det gå ;)


Lillhjärtat som somna när jag var hos han. Här la han sig för andra gången ;)

Idag har jag haft pärlorna. Båda har skrittat ut. For med Valle på fm när det var ljust. Han gick och skötte sig bra. Lite spänd ibland bara. Olle fick sällskapa med Bassi och Emma i mörkret. Han hann knasa sig lite medans vi väntade på att dom skulle hämta upp oss. Men sen skötte han sig den busen :)

Måste tidigt till stallet imorrn och fixa klart Näsan till Anneli. Hur ska jag ta mig upp, geez. Aja, det är väl bra träning tills skolan börjar osv. Ska försöka sova ganska snart då. Puss och godnatt.

Flyer than wind

2011-11-07 @ 22:50:26 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Glömde skriva i torsdags det viktigaste. Skrittade först ut med Valle och ett par polare. Det gick bra, han var duktig. Mitt hjärta.
Sen hade jag inge sällis till Stålis så funderade hur jag skulle göra. Men tillslut provade vi fara solo och det gick faktiskt bra. Red efter gångstigen där det fanns lampor för annars var det kolsvart. Gjorde lite öppnor, slutor, bågar över vägen och sånt för att han skulle tänka på annat än att han var själv. Och han vart till och med jättefin och dressyrig. Men det var inga i alla fall inga problem att gå själv, så jag är verkligen glad och stolt över honom :)

Ihelg har jag spelat massvis med sällskapsspel. På lördag var vi ett gäng i Mampa och spelade massa kul och snackade en massa. Det var faktiskt riktigt trevligt. Äntligen blev det av och dom andra balla inte ur ;)
Sen på söndag drog jag en liten spelkväll med småtjejerna också. Är värsta allmänbildad, eller ja, om inte annat kommer man ju bli det efter alla frågesporter ;)

Idag har jag varit i stallet och gjort massa. Började med att prova Trolle. Sofie red litegrann först och sen satt jag upp och testkörde. Skrittade mest och travade lite. Försökte hitta knappar och så. Han är ju så hetsig och spänd, men tyckte det gick rätt så bra :)
Fixade sen åt pärlorna. Joggade Olle en stund i ridhuset. Försökte vara ordentlig och så. Olle var i alla fall snäll och duktig. Han gillar att vara på plus. Blir nog uteritt med han imorrn då vi har färdigt sällskap.

Har förresten gått ner 6 kg på en vecka. Eller gick ner 5 kg på typ 4 dagar och sen stod det still två dagar och när det hade gått prick en vecka var det -6 kg. Det måste ju vara ganska bra ändå? Riktigt skojigt i alla fall :)
Väntar fortfarande på snön så jag får åka skrillor, skidor och madrass på Dunka ..

Ska kolla lite serier nu. Pusshej

We're unstoppable

2011-11-03 @ 02:31:20 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Känns som att den här dagen har varit ganska chill ändå. Vaknade lite sent så fick rejsa till stallet och byta hage. Mockade då åt båda hästarna. Valle är så lättmockad nu för tiden. Men han har väl sina perioder ;) Sen kvällsmockar jag ju alltid så det gör nog också en del.
Fyllde också påsarna och hinkarna. Chill när man fyllt kvällssäcken kvällen innan. Det känns alltid så skönt att ha gjort det av någon konstig anledning ;)

Drog sen hem och käkade frukost. Hann vara hemma ett par timmar så jag läste lite av min braiga bok och fixade sen med massa låtar till mobilen.

For tillbaka till stallet efter fyra. Borstade både kusarna och myste på med dom litegrann. Donade sen på för att få tiden att gå. Fyllde em-säckarna, fyllde vatten i hagen, em-mockade och lite sånt.


Orkar inte leta upp ladda upp några andra bilder idag. Så återanvänder på dom finaste.


Red lektion en timme tidigare idag när det är lov. Så 19.00 idag alltså. Hade faktiskst Super Olle på lektionen. Gud, kan inte ens minnas när jag sist red med honom på en lektion. Men det var faktiskt roligt. Han hade lite hyss för sig, men mest i början. Sen mot slutet var han duktig. Haha, han pep till och med när han gjorde första buset. Nog är han lite pinsam ;) Han gjorde i alla fall inge större grejer. Bara typ dra in rumpan och sticka iväg och studsa typ. En gång for han åt fanders när Anneli lyfte armen och skulle peka. Haha, han är så störd.
Efter att ha galopperat lite hittade jag lite mer knappar. Innan det var det nybbisvarning nästan. Helt slapp och oomhållande. Fick fin känsla i galoppen också, stenkul. Sen började han slappna av och blev mycket lättare och roligare att rida.
Körde massa skänkelvikningar idag. Gick halvers. Mestadels jag som inte gjorde tillräckligt bra. Men ganska roligt när man kan få han åt sidan genom att trycka ner typ röven och det och i sadeln och rida med sätet istället för att klämma med underskänkeln. Inte alltid man får sån effekt, oftast vill man ju klämma med den förbaskade skänkeln om det inte går direkt. Vi fick i alla fall till en del fina skänkelvikningar när jag bestämde mig för saker och visa att jag var bossen. Annars är jag oftast mesig, speciellt när jag rider dom fina hästarna. Men insåg nu att det blir bara sämre. Då flappar man ju bara runt. Allt blir så mycket bättre om man inte mesar och rider ordentligt :) Det är verkligen lustigt hur självförtroendet kan sjunka så fort när det inte går bra, men sen hur snabbt det kan öka när det verkligen går bra. Jag är i alla fall nöjd med lektionen och Lillebror. Hade visserligen kunnat ändra på mycket. Tillexempel komma igång fortare i början och tordas mer. Meeeen i alla fall.


Åh, typ hundra år gammal bild. Nostalgi. 


Som vanligt sist kvar i stallet. Hade ändå inte mycket kvar att göra. Men det tar sin lilla tid ibland. Och schysst nog hade dom andra låst in mig i stallet i mörkret. Eftersom lysknappen är längst bort i ridskolestallet så måste man gå igenom hela mörkret för att kunna tända eller gå ut i ekonomidelen. Var tvungen att ringa Soffi och be henne prata med mig medans jag gick igenom mörkret. Det är så läbbigt. Helt kolsvart! Såklart hade dom tjomma igen dörren till eko så fick gå ut och hoppas på att någon var kvar eller att entredörren var öppen. Det var det.
Haha, så jag sa lite ledsamt att det inte var så trevligt att bli lämnad inlåst i mörkret. Dom ba, oj! Visste att det var nått vi glömde. Och nog borde vi kunnat ha förstått att Jk var kvar. Hahaha, ja, jag är sölig, men jag önskar faktiskt att jag kunde vara snabb ;)

Nåmen, ska soooova nu. Ny dag imorgon. Pusshej.

Pay attention

2011-11-02 @ 01:43:58 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Fy vad jag är dålig på att blogga. Hur jobbigt kan det vara egentligen?
Var skitabra på tisdagens hoppträning. Hade finfin känsla och Timpan var duktig. På onsdagens dressyrlektion hade vi lite individuell uppvärmning och utvecklingssamtal och sen lite förvänd galopp. Red Jesse och det var jättekul och han var jättefin. Var också i Boden på onsdag och kollade Valle. Han var frisk :)

 


Tagit hand om pärlorna under helgen. Longerat på lördag. Ut i skogen med min kung. Länge sen sist. Olle vilade. Och så har jag ju faktiskt dom måndag ändå till torsdag.
Igår red jag lite i ridhuset med Olle, lite jogging. Tusan vad snabbt självförtroendet kan minska när man rider en fin häst dåligt. Kände mig som en nybbis och gjorde bara massa dåligt. Men sen galopperade jag lite i höger, som är mitt bättre varv och då blev det stor skillnad och sen red jag mera. Då blev det mycket bättre och självförtroendet ökade litegrann igen. Men kan verkligen inte rida fina hästar. Dom är för fina för min ridning ;) Olle var i i alla fall pigg, men väldigt lydig.


Spänstig kille ;)


Idag hade vi Ålle igen på hoppträningen. Det var bara jag, Jenny och Denice i våran grupp idag. Och så hoppade vi bana. Det var riktigt skojigt. Även om det gick lite halvers. Tyckte att många saker var lite bättre i alla fall. Lite bättre på att svänga, lite bättre på att byta galopp, lite bättre på att hoppa av närmare, lite bättre riden fram till handen osv.
Han är lite tramsig ibland när man bytt galopp och sånt. När han byter så sparkar han lite bakut, varenda gång. Han kan inte byta normalt utan måste studsa. Han har lite jobbigt med byten. Men i alla fall så börjar han ibland studsa som om han är på väg att byta även om han inte ska det. Tramsar helt enkelt. Men som idag studsade han så jag inte kunde komma ner i sadeln och styra han med skänkeln när han hamnade för mycket åt höger. Det var bland det sämsta. Nåja, är nog nöjd i alla fall.  
Men hoj hur Timpis ser ut i pälsen nu alltså. Han har kliat bort en massa päls på massa ställen på kroppen. Så han är kal på vissa ställen. Ser helt hemskt ut. Tror det kan bero på att han har bumbipäls och svettas mycket och så får det sen bara torka och bli sådär äckligt och då kliar det nog. Ska kolla om det finns någon chans att han kan få bli klippen litegrann i alla fall. Nu ser han ut som en rugguggla.


Var sist kvar i stallet igen eftersom jag linade Vallsor och pysslade hos dom en massa. Det är så mysigt att ha dom som sina egna :)

Äh, nu ska jag läsa lite av min braiga bok innan jag sover. Orkar nog inte läsa så många kapitel för jag har huvudvärk igen. Nåväl, godnatt.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide