guess who

2010-06-23 @ 23:17:00 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
igår på lägret red vi för ålle. lite serpentiner och sånt. jävlar i min lilla låda vad cameron var fin. det var sjukt kul. och jag red också, åkte inte bara häst och det kändes finers. 
skulle fixat hindret, men fanns inget material, så det sket sig. och upptäckte en sak på kvällen som sket sig. men skitsamma, ska försöka få det att funka i alla fall ;)

idag gjorde vi samma på lägret. vi fick bakläxa på serpentinbågar, så vi gjorde det igen. och alla hade skärpt sig, haha. red sen stora volter och lite sånt. den vita springaren var så fin, fin, fin, fin :) finare än dagen innan, hittade ännu mer knappar. kan inte ens beskriva hur kul det var och när så mycket bara funkade. helt grrrrymt!

enda nackdelen är att vi var nio personer idag och alla är på typ nio olika nivåer, mHm. men sen kan man ju säkert se nått bra med det också ;) får träna på the basic och lära sig att få till det grymt bra, och träna på att trängas. vi är ju så bortskämda med stort ridhus och är van att ha mycket plats .. se där, haha.

ska försöka att inte vara vaken så himla länge idag så jag inte sover bort morgondagen. sen dra till stallet nångång och rida sista passet innan sommarlovet. och efter det drar jag på dirren till tärendö och spenderar helgen där. lite trist kanske, men ska försöka att göra det så kul som det går :)
på återskrivande, pusshej.

my birthday today

2010-06-21 @ 23:18:53 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
idag blir jag 19 bast. hårt, vilken mardröm. liksom vem fan vill bli nitton? när man är liten längtar man till 15, sen 18 och tillslut 20. allt där emellan känns bara onödigt att fylla. nä hoj. jag känner mig seriöst jättegammal. och en sak till .. kommer nog aldrig växa upp i huvud och sinne, pinsamt då att vara så många år i siffror ;)

kom hem i fredags. skulle köra touaregen till gälka igen. blev så sent på em innan lo kom, så fick som tur var stanna en dag till och köra hem sen fredag fm. drog en thai och storhandling. var sjukt trött sen och slocknade i köket medans jag läste en tidning och lotta var ute med hunden. vaknade när tompa kom. så insåg ganska snart att det var lika att gå och sova i sängen ;)

upp tidigt som fan och åka silvrig merca hem istället. tommy skulle hem på möte, så liftade med honom. väntade mig att han skulle köra fort, som han ryktas göra, haha. men det var ganska sansat. då menar jag typ 130 i alla fall. sen jävlar ökade vi takten och rullade lite lätt i 150. och kanske i ett försök att komma ikapp lite tid eller skrämmas gick det även 240 en sträcka. men vilken rush, det var fint. aldrig åkt så fort, och lär aldrig köra så fort heller ;) sen kan jag lova att 150 inte ens kändes snabbt, haha.

har haft så tråkigt under helgen. verkligen inget att göra. det suger. så har försökt planera lite grejer som jag kan fixa och fördriva tiden med. alltså vad fan gör folket som inte håller på med hästar? ;)

min födelsedag har jag spenderat som en helt vanlig dag. fått nå presenter, men inte önskat nått speciellt. eller jo, en bil och en mobil. men det är alltid gratis att önska åtminstone :) ätit en bit tårta, som tyvärr inte var så gott som jag hoppats.
varit i stallet och chillat med stallfolk. borstat camsi ren och fin. red honom på kvällslägret. vi gjorde inget speciellt, red mest runt på volter och lite basic. hittade lite knappar i slutet. men det är en lång väg kvar ;) han utnyttjade sin storhet och styrka ibland och då märker man att han inte är så himla liten. han känns inte så stor att sitta på. säger förstås jag som är van med jättarna. men ca 173 hög häst märktes då och då.
en sak jag tänkt på är att jag dissar min ridstil. den är så himla .. hårdhänt. har alltid tyckt det mer eller mindre, men sen maddis tid känns det som att det blivit värre. och det gillar vi inte. hade behövt en filmning på ett ridpass för att se om det ser lika illa ut som det känns. trist ibland också att ridlärarna är så snälla och inte säger desto mer. hade behövt en jävel som skriker åt mig när det ser illa ut. en förbannat ärlig en. som också kan säga när det ser bra ut ju. nåja ..

det går inte att slänga in bilder med min cpdata idag så ni vet. fuckhej

back in the game

2010-06-17 @ 00:44:02 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
släppte ut hästarna tidigt på morgonen i vanlig ordning. gick och la mig sen igen. brukar ställa klockan på typ halv tio, halv elva och halv tolv. men saudana vad trött jag var när alla alarmen ringde. fick verkligen kämpa mig upp när sista ringde. eftersom det var bra väder bestämde jag mig för att ta en liten roadtrip. lämna gården för engångsskull ;) så fyllde extra vatten till kusarna och kollade till dom innan vägarna tog mig till jävre.


svängde in och åkte genom byn. som var sig lik. sen in på gården. det var verkligen igenvuxet och dött. nyckeln var på samma ställe som förut, bara det att sist jag var till stugan nådde jag nog inte ens den.
det blev ju vattenskada på toan för ett tag sen, är inte vidare insatt i det. men man kan lugnt säga att det syntes. i princip allt golv i hallen var bortrivet, väggen utanför toan, och hela toan. det var bara kvar träväggar och sånt. inte en vacker syn. så allt hade flyttats in till köket, så man kom knappt in.
men var tvungen att kolla runt i hela stugan, i alla fall på nedervåningen. tordes inte gå upp i min ensamhet och säkert en massa spindlar i trappen, hehe. fick massa flashbacks och det var verkligen nostalgi på hög nivå.


vi köpte stugan när jag var typ sju bast. var där säkerligen varje sommar och lite till. hade en massa roliga kompisar, hittade på alla möjliga saker. sen skiljde sig mina päron. pappa hade nog kvar stugan ett tag tills han gick i kk och stugan skulle gått med. men farmor och farfar köpte den. men efter det var inget sig likt, har typ inte vart in där sen dess. förrän idag då. det mesta var sig likt som så, samma gamla stugan, det luktade samma till och med. så det var nice.

det var en satans massa mygg och knott där kan jag lova i alla fall. körde förbi grannarnas hus, såg att dom var utomhus, så åkte och vände och stannade sen nedanför dom. veronica hade inte kännt igen mig om jag inte sagt hej ;) två år sen jag träffade henne sist, ännu längre sen jag såg ungarna. hon var lika glad som vanligt att se mig. så vi pratade en stund, en lång stund. men hade inte tid att stanna, och åkte sen vidare med en önskan om att ta med resten av familjen och svänga förbi en till gång i sommar :)

         
         

körde till stan. och fick träna stadskörning, hahahaha. ska nog hålla mig till gällivare. nämen, så farligt var det inte, ingen skada skedd så. hehe, men råkade köra in på en parkering från fel håll. twice. på två olika då. men tror inte så många såg min stora miss. jag skrattade och skämdes så gott åt mig själv. sprang lite i småstaden och sen neråt gatan. hade med mig två påsar hem. det är en stor grej för att vara mig. händer inte ofta. men behövde det från kappahl och så grejs till morsan.
men hittade faktiskt mer jag hade kunnat tänka mig, men blev snål och ides inte börja prova och sånt. en bra anledning till att åka tillbak till piteå med morsan i släp senare, hihi.

                            

käkade mat, handlade och drog tillbaka till hortis igen. hästarna stod och solade och verkade ha det chill. började med stallet direkt och gjorde klart det. pussat på djuren i hagen lite och försökt fota lite bilder med tg's kamera. fångade lite härjande. olle springer ju så fort jag kommer nära, hehe. donade klart med dom och tog sen in dom när krypen blev fler och fler.

             

duschade och slängde på en tvätt. sen när jag skulle ta ut den var allt sjöblött. vilket det inte varit tidigare. så försökte göra om min tröja, men resultatet blev samma. så fått stå och vrida ur den mitt i natten, haha. och nu får den hänga på tork. lycka till att den ska hinna torka till imorrn ju .. nåväl. måste åka hem imorrn också, jag vill inte, buhu. hade vart fint att stanna helgen. kolla ponnytävlingar, och sen kanske flörta till sig lift hem. men man får inte allt man vill ha, och stackrarna måste ju få ha semester by themself också. så blir väl tåg eller buss hem beroende på vilken tid lo kommer hit.
borde sussa nu, tänkte vara vaken från det jag släpper ut hästarna imorrn. men måste mejla över alla bilder från dagen först och än är jag inte trött. well, nu blev det mycket att läsa. tidsfördriv, pusshej.





we'll walk this world together

2010-06-15 @ 18:35:11 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
tråkigt att det ska vara så tråkigt väder på tråkmornarna. regnade inte imorse, men det var inte så varmt och blåste kyligt. så hästarna fick ha stalltäcke på sig. hehe, det kändes bättre i hjärtat då ;) fick sova ett tag sen.

gick ut och började med stallet vid ett. sen kom solen plötsligt, så då tog jag av kläderna på hästarna. har hängt upp alla rosetter som fanns här. 107 stycken + tre som gått paj. fick leta en hög stege för att nå upp till taket och fästa snörena. satte dom gamla tätt på en halva av väggen och dom nyare och finare lite mer utspritt på andra delen. så kan man lägga på nya lättare ;) vettefan om det blev bra alltså. men nu är dom uppe och det är ju inte så svårt att ändra om. för det lär bossen säkert vilja göra ;) ok, med bilderna framför sig ser det ju ut som skit. nåja, har ju fått sysselsätta mig en stund nu i alla fall, hehehe.



har faktiskt lagat mat idag. impad av mig själv. har diskat allt också. så nu ska jag nog gå ut till stallet igen. borsta av hästarna och sen motionera dom litegranna innan dom får komma in för kvällen. ska springa upp och kolla om min lilla, kassa kamera är med så kanske jag fotar lite nya bilder.

åh, tänk om jag vart hemma hade jag hoppat snart. det hade jag behövt, en sista hoppning med timpan innan semestern. men får leva med det och bara trimma på marken sen då. nåväl, på återskrivande dårå, pusshej


nice and soft

2010-06-14 @ 21:43:56 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
idag har det inte varit så lattjo väder. klev upp innan sju för att sätta ut hästarna. märkte inte att det regna förrän jag hade gått ner till köket. var inte så värst kallt i alla fall. gick ut till stallet och gav dom varsin tuss hö och öppnade fönstrena. sen gick jag in ett tag och innan åtta hade det i princip slutat regna så jag satte ut grabbarna i hagen. och sen slutade det regna helt, men ingen sol syntes.

chillade lite i soffan och vilade sen en liten stund. bonden kom nångång och jag höll på bajsa på mig, var ju inte beredd att det skulle kliva någon genom dörren. hehe. vid tolv slutade jag vila och gjorde det jag är bäst på, ingenting. nämen, gjorde lite småsaker.

gick ut i stallet kring två och mockade och sopade kliniskt rent. fan, hade jag haft eget stall hade det vart jävligt pedantskött, riktigt tjusigt tror jag nog. nu när jag är ensam är det välstädat och fint hära. men sen när lotta kommer brukar det inte vara desto mer ordning och reda och välstädat, hehehe ;)
smort alla lädergrejer och hängt fint i sadelkammarn. försöker nu fundera på vad jag mer gjort eftersom det tog sån tid för mig, men det är bara att inse att jag är jävligt långsam ..

tog in hästarna kring halv fem, för då började det regna igen. borstat av båda och sen longerat dom en och en ute i hagen. inte så kul med regn och blött gräs. det plaskade i mina joppar när jag vär färdig. valle var tossig som han brukar och springer helst fort, fortare, fortast. olle han pep och var lite ferdinand och chillade. dom är så söta. tjao, var klar i stallet efter åtta typ. gick och duscha och sen middag efter det. fil och flingor, exklusivt. men orkade inte börja kocka så sent. måste bara säga hur fett härligt det är med dusch i stallet. skönt att vara ren och det när man går in i huset. ni vet säkert själva att man ibland blir slö när man kommer hem och skjuter upp duschen hela tiden och sen när man väl ska duscha är det så sent att man nästan somnar där ;) sån är jag i alla fall.

ska gå ut och slänga lite kväll snart. dom verkade inte så hungriga på hö tidigare så väntar en stund med att ge. håller en tumme för att det blir sol imorrn. ska roa mig med lite i stallet och kanske, kanske ta en sväng förbi stugan i jävre eller nått. får se hur det blir. ordbajsning som vanligt, men ni gillare innerst inne ;) ciao

empty shelfs

2010-06-13 @ 22:03:02 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
nu när jag var och skulle ge lite kväll åt hästarna gick jag först och skulle ta ut tvätten. övermissbrukar tvättmaskinen just nu när antalet av mina kläder är väldigt få. men det är inte ens lite jobbigt att tvätta. tänk när man bor i lägenhet är det de värsta som finns nästan.
men det var ju inte det jag skulle skriva. utan innan jag gick in gick jag som på sidan av byggnaden så jag såg fönstrena. sen visslade jag på hästarna och sen efter ett tag tittar det ut en svart mule, men han fattade ingenting, så fick gå så han såg mig ;) då kom även en brunrosa näsa ut ur sitt fönster. hur söta får man bli liksom. kärlek på dom.
fått stå och klia båda två litegrann också. dom har hunnit bli lite bitna redan. och olle fick jag inte stoppa nå medel på tidigare. han sprang iväg så fort han förstod vad jag skulle göra. och sen kom han aldrig inom räckvidd igen. var knappt att jag fick sätta helosan sol tidigare på dagen. vilken tönt, och han var fortfarande rädd för mig i boxen, hehe.

ska nog kolla om det är nå kul på tv innan jag går och sover, godnatt.

the wrong direction

2010-06-13 @ 14:43:17 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
varit tävling i boden ihelg. eller fredag och lördag bara. valle blev tvåa i 120 på fredagen med vanligt bett! olle hade ett ner. valle tvåa i 125 på lördag, olle två ner. olle etta i 130 och valle tvåa i 130. enda nollorna :)
sen åkte vi inte hemåt utan söderut till piteå. hästarna fick välförtjänt belöning i form av varsin stoooor grööön gräshage. det gillades. körde touaregen från gälka och hela vägen, den är fin, hihi.
vi drog sen och käkade på havsbadet. körde tommys nybil, den är också lite fin ;) åt så god mat, mums. det godaste jag ätit på sjukt länge, kanske det godaste nånsin. och sen på kvällen var jag så trött att jag somnade innan tio.

skulle väl egentligen hem idag, men här sitter jag ännu ensam med hästarna ;) är lite hästvakt och har skön semester på ett av dom bästa ställena i sverige ju. det är 24 grader, strålande sol. vad mer kan man säga .. sommar äntligen. bara det att jag inte har med mig nå kläder nästan, så får klara mig med långbraxor, haha.

tänkte kanske fara och snabbhandla lite på en affär i närheten. måste bara kolla att hästarna har vatten och mår finemang. sen tar jag väl tag i stallet och allt sånt. lär inte ha tråkigt, finns säkerligen en hel del att göra. annars kommer man alltid på nått :)

på återskrivande, pusshej.

never good enough

2010-06-09 @ 01:30:21 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
ord känns överflödiga. aldrig tillräckligt bra.
hejdå, nu går jag och tar livet av mig.

can't be tamed

2010-06-05 @ 23:36:53 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
for till stallet på morgonen och släppte ut cola. var tvungen att fylla vatten åt henne och åt pärlorna eftersom ingen av dom hade ens en skvätt. kände att det var lika att mocka och fylla några påsar samtidigt.

drog sen hem och chilla, eller rättare sagt fördrev tiden med att inte göra någonting i princip. åkte tillbaka först kring halv fyra och gjorde klart resten. borstade cocco ett gäng länge.
dressade sen i ridhuset. vi var helt ensamma, skönt. kan ju börja med att envisa jag ville prova hur osmidig jag är. men till min förvåning tog jag mig upp på en gång, ganska snabbt, utan pall. det trodde jag aldrig om mig själv ;)
hästen var i alla fall jättefin. var ju ganska länge sen sist jag red henne, minns i alla fall inte när det var. så det var väldans kul att hon var så duktig och samarbetsvillig.
hehe, märker skillnaden på att rida ponny och häst ganska mycket. trivs bättre på hästryggar, kanske för att jag vant mig. sitter nog hellre på en bockande häst än en ponny om man säger så. men känner mig så lång på ponnysar, är van att ha en halv meter mage under skänkeln så .. men för mig med mina inte så överdrivet långa ben och det så är det tusen gånger lättare att inverka på pållen och sånt. när jag ville ha igenom nått, så fick jag igenom det. på häst är det inte alltid det skulle gått, haha. så svårt att förklara. men det var i alla fall super skojigt att rida cocco :)

fixade lite med henne efteråt. drog ut med hunden till abborrtjärn där vi släppte honom. så han fick busa av sig en massa. och även ett litet bad. han är så mesig och törs inte simma, men han doppade sig mer än någonsin tidigare ;) sen kom det lite folk förbi så då drog vi.
ska leta usbt med vampire diaries och försöka kolla dom. jossis data fuckade ur när det bara var några procent kvar av dom, så får se om det funkar.

upp tidigt och släppa ut pållen imorrn igen. blir att busa runt stigen om vädret tillåter det. puss och kram och nyp i stjärten. adios

summerdream

2010-06-04 @ 02:45:19 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
igår hoppade vi fyrstuds på ridlektionen, hade jesse. det gick kalasbra. kom rätt på alla hinder, hoppade ordentligt. han hade bra bjudning, nästan för bra ibland ;) det kändes bara så jävla bra. inte för att han kanske är så svår, men det kändes awesome och det är fint.

idag på lektion hade vi teori. pratade om sitsen, gjorde lite övningar som man kan göra både med och utan häst. lekte lite på bollarna också. måste fan leta våran, om den finns kvar. den kan man använda till massa nyttigt ju.

fixat frippan också. blev knappt någon skillnad. skulle bara toppa ytterst lite, vilket hon gjorde. men det känns så kort nu ;) sen fick hon i princip välja färg, ville ha med rött i och resten kvitta. så det blev ganska mörkt, tror inte det röda syns så mycket. men nåja, fint att vara fräsch i skallen i alla fall :)

måste nog sova nu, lovat att filma lite hesse imorrn. och vore bra om man hann göra bort lite saker innan det.
åh, fick värsta suget att rida ut. det var länge sen jag galoppera efter stigen. håller en tumme att solen kommer ihelg, för då ska jag rasta åtminstone ponnyfräsen i think. pussohej

all attractive

2010-06-02 @ 02:14:35 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
har sovit ganska länge och konstigt idag. jenny ringde mig vid halv tolv och vi snackade ändå ett bra tag. sen somnade jag om. och varje gång efter det när jag vaknade fick jag för mig att det var natt och tvingade mig att fortsätta sova. hur sjukt är inte det alltså. så jag vaknade inte förrän efter fyra och blev stressad.

drog till stallet så fort jag var klar. borstade bollen klar. kollade sen lite hoppgrupp. borstade cameron och gjorde han och bollen klara. hade bara markarbete på hoppbanan. det dammade nå så sjukt. så fort jag började trava så höll jag tippa på näsan. hästen sköt rygg som bara den. men det var bara att köra på ändå. sen slutade han. men samma visa i galoppen åt båda hållen. men hindrena skötte han själv. piloten fuckade upp en del bara. när vi skulle rida fort efter långsidan började han bocka med mig, hehe. men det var kul i alla fall. han var snäll och det tills jag börja dra honom i munnen, ajabaja. då blev han sur.



han är stor, då tänker man lite jesse, madde. men det är inte riktigt samma. han är mycket känsligare. dom har ju ingen sadel till honom så dom provade en, men den satt inte bra någonstans så det var därför han sköt rygg och höll på. haha, och det visste lo att han kunde börja göra när han är så känslig osv, men inte sa hon nått innan ;)
nej, men honom vill jag rida fler gånger. det var bra att han bocka och höll på så jag fick träna balans och det. sen landade han i fel galopp om jag fick vikten åt fel håll, och det är bra för jag måste träna på att ha vikten rätt hela tiden. sen blev han sur om jag råkade vara för hård eller så, kanoners. och han är välskolad på hindrena, vilket kan ge mig mer självförtroende. helnice.

ska försöka att inte sova bort morgondagen så jävligt. men hade en massa överenergi tidigare ikväll. så jag har till och med diskat. stor grej. nåväl, synes och höres, ciao


Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide