We got it all

2011-07-28 @ 16:45:01 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Just slagit mig till ro i Oxelösund. Jag och mamma hade en egen liten sovkupé med tre sängar. Lyx att inte behöva dela med någon ;) Inte sovit så gott dock, men det gick bra ändå.

Sen på Centralen i Stockholm väntade vi på Jossi och sen fortsatte vi vänta på tåget till Nyköping. Där pappa kom och hämtade oss till Oxelösund. Käkade lite mat och nu har vi slagit oss ner för att ta det lite lugnt en stund.

Sen ska vi väl ut någonstans med Dogge, men det är så himla varmt ute.
Orkar inte skriva mer nu, hejs.

Put you on the game

2011-07-27 @ 13:35:35 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Vaknat för ett tag sen. Lite trist att sova så länge, men när man kollar ut genom fönstret och ser vädret så gör det kanske inte så mycket med några timmars extra sömn ;) Såklart blev det strålande sol bara för att jag skrev så ..

Borde packa färdigt nu så jag inte behöver stressa sen. Har satt det mesta på hallgolvet, ska bara klämma in det i väskan. Och sen ta med alla materiella ting som jag kan tänkas behöva ha med. Datorn åker nog med, så har man tidsfördriv i form av filmer i alla fall. Kan dock inte bestämma mig om jag ska sätta över några filmer på ett usb eller ta med hela externa minnet. Är så rädd att bilderna från externa ska försvinna om den får lagg. Känns som att det kan ha försvunnit en massa redan.
Men hos pappa vill man gärna ha mycket plats på minnen och datorn så man kan ta hem nya filmer, hehe. För där tar det kanske en kvart att fixa ner en film. Här hemma kan ta det minst en vecka med vårat cpinternet.


Hehe, så rolig bild. Snacka om redig hästpuss ;)


Sen ska ju kameran med och telefonen, så kanske pappa kan ta och lämna in dom på rätt ställe. Inte chill dock att behöva släpa runt på massa extra, hehe.

Som sagt, om ni inte hängt med så drar jag och mamma ner till Oxelösund, till pappa och Jossi. Vi ska få bo hos pappa och låna hans bil och sånt. Och medans bor han hos en polare. Ska bli nice. Åker alltså med tåget ikväll och kommer väl hem kanske på måndag.

Jaja, lika jag börjar göra nytta. Vi höres.

You got me hooked

2011-07-27 @ 04:58:37 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Med tanke på att jag sovit i min egna säng så har jag inte sovit så jättegott. Har nog haft det bättre i både lillstugan och kojan i bilen. Konstigt värre, min säng brukar ju vara sängen med stort S. Den börjar väl bli gammal och sliten ;)

Gjort i princip ingenting idag. Därför det känns lite tråkigt att blogga dagar som denna.
Har läst igenom alla NSD:ar som kommit medans både jag och mamma varit bortresta.

Sen for vi och kollade på en lägenhet. Men ingen slår den första vi var och kollade på för länge sen! Suck, så nu är man alltid velig om man ska tacka ja till det man kollat på ifall det kommer någon bättre snart. Och har man tagit en så mister man ju köplatsen och får börja om så att säga om man inte skulle trivas eller så. Och tidigare när vi tackat ja har alltid den före oss tagit den ..
Den vi kolla på idag ligger inte på ett av mina förstavals områden. Men mamma gillar det så .. Och den skulle helrenoveras också. I snål TOP-style då såklart, men nytt är ju nytt ;)

Drog sen en sväng med cykeln och sällskapade Soffi och Bullen som snabbast. Skönt att rasta cykeln litegrann faktiskt.


När jag kom hem igen drog vi lite spontant till Colorama och kolla tapeter (strömmen hade just gått så vi såg inte så jättebra, hehe). TOPs valmöjligheter var inget alls för mig. Jag vill ha lila! Och svart typ. Hittade en mycket tänkbar fondvägg i lila, svart och lite silver, mums. Men väljer man annat får man pröjsa själv, blöh.
Mina tapeter jag har nu är så fina, älskar verkligen dom. Alla trodde det skulle bli för mörkt och fult med svart, men tji fick dom. Haha, tycker jag då ;) Fast dom är ju typ 11 år gamla nu. Shit, tänk att vi bott i den här lägenheten 11 år ungefär. Men saknar ännu vårat hus. Kommer nog alltid göra det.

En snabb visit på Golvia för att kolla ett golv. Där var det också kolsvart! Det spöregnade som fan ute sen.
Såklart hade strömmen gått hemma också. Och vi som sköt upp matlagningen för att hinna fara på affärena, haha. Så det blev ingen middag för oss. Vi väntade och väntade, men det dröjde fan 5 timmar innan elen passade på att komma tillbaka. Värre åskoväder än vanligt, men jag gillar åska. Så länge det inte innebär strömavbort när jag behöver elektricitet ;) Haha, det hade kunnat vara värre såklart, men dålig timeing!

Skulle söka biljetter på internet, kolla tapeter, kolla banken och en massa. Kunde ha laptopen på batteri ganska länge och så hade jag en dags surf kvar på min "dongel". Fast det gick toksakta så orkade knappt med det.
Fördrev tiden med lite kort då istället, haha.

Nu har jag i alla fall bokat biljetter, skönt. Tror fan jag måste sova nu. Hinner säkert skriva lite mer imorgon :) Simma lugnt!

I'm freaky baby

2011-07-26 @ 01:34:37 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Jag gjorde allt som jag skrev att jag skulle sistans. Mockade och hängde upp rosetterna. Det är så kul att hänga upp dom och göra det nice i sadelkammaren. Nu måste det skördas mer så det blir ännu finare på väggen ;) Har sån lust att sätta upp plaketterna i stallet, mäktigt. Men inväntar och ser vad chifen har för planer med dom.


Såhär blev det första gången jag fyllde en vägg. Myckte finare i verkligenheten.
Tycker det blir lite mysigt med rosisetterna upphängda :)


Käkade middag i Hortis också. Sen åkte vi till stan för att tanka. Fick bensincheckar på 500 kr av Lotta som hon vann i Brunflo. Och dom var på Shell så vi for till en sådan. Sen till Bergsviken och tillbaka till Hortlax. Sa hejdå och gick sen till häsarna och pussade dom massa hejdå igen. Världens vackraste och bästa hästar ♥

Gasade hemåt vid 18-tiden. Hemresan gick ganska fort ändå. Gasade på för mycket ibland. 160 km/h, fy, förstår inte att jag inte märkte att det gick lite för fort. Man blev lagomt bekväm på E4:an, körde snabbt och brassade lätt om alla när det var tvåfiligt. E10:an kändes som värsta mardrömmen i jämförelse. Och så kom solen lågt just. Avsaknaden av viltstängsel är heller inge bra för blinda som jag ;) Sega lastbilar och husvagnar och massa mötande trafik i kurviga vägar, suck, haha.


Silverskrotis.


Nåja, inte alls speciellt jobbigt eller så att köra från Piteå till Gällivare. Men hade ju varit ett stort plus med sällskap, haha. Hade som tur var musik som jag fick sjunga till ;)
Var hemma kring 21. Men drog direkt hem till Soffi eftersom hon terroriserat mig flera dagar och hela dagen idag om att jag skulle skynda mig hem. Haha, så blev påhoppad av tre galningar, eller fyra om man räknar lillhunden, hehe ;) Chillade bara ett tag och for sen hem till mitt hus.


Kändes tungt att börja packa ur. Men tog tag i saken och tog upp allt jag fick med. Sorterade lite post som bildat en megahög på hallgolvet och slog sen på chillmode :) Längar så mycket att få sova i min säng nu. Det är de enda som man ser fram emot när man kommer hem, haha. Annars klarar man sig fint.
Aja, blir bara hemma några dagar och sen far jag nog vidare. Fred ut!

Run for your life

2011-07-25 @ 11:45:50 Allmänt Kommentarer (0)



Lägger bara in 4 små bilder från Brunflo på skoj.
Dom är lite finare i originalupplösning dock :)

Blinded by the sun

2011-07-25 @ 10:49:38 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Ställde faktiskt väckarklockan på tio idag, men halvsov lite ett tag till. Har dock vaknat twice innan, först vid kanske sju eller vad den nu var och sen vid halv nio. Men nu är det nog dags att gå upp!

Ska städa ihop här i lillis, men det går snabbt. Har inte dragit in så mycket.
Sen ut i stallet. Tänkte mocka och fixa en sista gång. Och hänga upp rosetterna :)
Drar en dusch innan jag börjar rulla hem. Phu, måste hitta någonstans att tanka, läskigt. Jag brukar ju alltid faila med något, hehe. Men måste ha bensin.

Jaja, ska dra in nu, håller på pissa ner mig. Pusshej.

Rise from my own grave

2011-07-25 @ 02:30:22 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Ligger på sängen i lillstugan i Hortlax. Vi började hemresan innan 14-tiden typ och var hemma kring 22 någongång. Så nog hade man lagomt med myror i benen efter det. Vi var så jävla trötta, så jag vilade ögonen en stund i början av resan och sen i slutet också, skönt.

Packade av allt och släppte hästarna i hagen direkt. Det vart glädjetjut och bus av Olle. Och Valle han hängde också med på en liten galopp.
När vi packat in allt fick djuren komma in i sina boxar och så gav vi kväll. Lastade då in allt i bilen så jag inte behöver tänka på det imorgon.


Super Olle, 135 cm, Brunflo.


Har lagt in alla bilder nu från Lottas lilla Nikon kamera, och från Bjarnes system, Canon EOS 350D. Som vanligt var det hur roligt som helst att fota med systemare igen. Helt sjukt hur mycket man kan älska det. Nu ska jag verkligen laga min kamera eller köpa ny! Hade lätt bara kunnat glida runt på tävlingar och fota hela dagarna :)
Blev lagomt nöjd med några av bilderna, med tanke på att jag aldrig ens hållt i kameran innan. Men den är så lurig när den inte visar i sökaren vart man har fokusen. Samma med Saras kamera. Man blir lät lurad och får det helt felfokuserat. Men det är väl kanske en vanesak?

Skulle ju som sagt skriva om dagens tävling.
Olle gick 135 cm, två faser A:0/A:0.
Han hoppade dödligt snyggt och bra. Som värsta stjärnan. Men det var ju lite jobbigt, så han bestämde sig för att göra en fuling och vända mot utgången och stegra och dumma sig. Hästskrälle! Dom hade ett hinder kvar i grunden. Men det blev 4 fel för det han gjorde och så 1 tidsfel på det, totalt 5 fel. Dom hann dock hoppa två hinder i fas två och det gick finemang. Så ja, Olle låg inte riktigt på plus. Typiskt han, måste alltid hitta på något.


Lehigh Valley aka Kungen, 145 cm, Brunflo.


Valle gick 145 cm, en omgång och en winning round A:0/A:0.
Hans andra tävling på den höjden i sitt liv. Debuten var i Umeå i slutet på förra årets tävlingtermin. Då var han enda felfria i grunden, men sen blev det lite miss i omhoppningen och dom slutade på 12 fel, men en välförtjänt 2:a placering.
Idag var Valle kung hur som helst. Dom slutade på 8 fel. Jäkla skitpet! Han toucha naturfärgade och såklart så har dom inte marginalen på sin sida. Men det hade kännits mycket lättare den här gången sades det. Och jag var då väldigt nöjd över honom, han är kungen, alltid!

Sen fixade vi hästarna och snabbfixa utrustningen, kollade Linn och Salle innan vi skyndade att packa ihop alla våra grejer, tömde boxarna och lastade djuren. Det började spöregna justans. Så det bara droppade om oss när vi klev in i bilen. Och det tog länge innan vi torka och man luktade unket, haha.

Lägger bara in två av dagens hoppbilder, resten kommer hamna på facebook eller nått skulle jag tro. Hehe, tror ni by the way att jag fick bra bilder på just dom jag villa ha bra på? Nej, såklart inte. Men massa halvers är bättre än ingenting för mig :) Dumt bara när jag försökte träna på alla ekipage innan för att få till det, phu, aja. Simma lugnt, tjing.

I'm on my own

2011-07-24 @ 18:09:38 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Sitter i bilen på väg hemåt. Eller mot Piteå i alla fall. Kommer inte orka köra hem ikväll inte. Men det blir väl imorgon någon gång skulle jag tro. Tråkigt att köra hem ensam bara.

Uppdaterar mer om tävlingen sen när vi är framme i Hortlax. För jag har lånat Bjarnes kamera och fotat lite. Så med lite tur får jag över dom till min data och kan publicera med lite bilder :)

Börjar nästan bli lite åksjuk känns det som. Vägen har varit så kurvig ;) Haha, ska ta en choklad och dricka vatten så går det kanske över. Haha.
Just nu kör vi igenom Storuman. Alltså en bit kvar med andra ord. Men på återskrivande då. Hejs.

Don't stop for a minute

2011-07-24 @ 01:28:42 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Hehe, inte tänker man så himla mycket på om det är versaler i början av meningar. Inte då när jag skummar igenom mina inlägg, haha.

Gick upp samma tid som igår ungefär, chill. Sen ut i stallet och göra klart allt i vanlig ordning.
Båda hästarna rastades. Ponny först idag. Lydiorna i topp i NM:et kategori D, roligt :) Synd bara att inga Gällivarefolk är här. Tråkisar.

Båda bästdjuren gick 140 cm idag, en A:1a.
Olle först. Vi gjorde något som vi annars inte haft en tanke på att göra. Vi bytte bett under en tävling! Provade pessoa. Ingen hit inne på tävlingsbanan med höga hinder tyckte lilla Ollemannen. Det lät som att dom rev varenda hinder ungefär, men dom hoppade inte färdigt, utgick.


ni får en dassig bild från SGT -10 på vinnar Lydia, orkar inte leta nå annat ;)


Valle hade ner två hinder, 8 fel, så ingen omhoppning för honom. Hans första 140 för i år faktiskt. Så med lite mer höjd i kroppen blir det nog bra. Och om man inte är så het också ;)
Hann inte se någon av dom idag. Tråkigt med så få emellan att man inte hinner det, hehe. Men imorgon går dom olika klasser så då ska jag väl åtminstone hinna se båda två.

Varit ganska varmt och halvsoligt på fm. Sen kom en liten skur, och sen kom det ösregn, sen blev det sol och sen kom regnet igen. Och då slutade det inte. Det bara vräkte ner och tillslut började det åska. Jävla rejäla blixtar det kom. Tur man har en regnjacka ;)

Nä, bäst att sova. Det är ju trots allt jag som ska fodra imorgon.
Kanske uppdaterar på vägen hem, annars får ni klara er utan mig ;) Tjing.

Set me free

2011-07-23 @ 01:55:57 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Tänkte väl att jag testar skriva ordentligt. Haha, även om det verkar som att jag har lagomt underliga funderingar. Men så är det när man har för mycket tid för sånt ;)

Idag har jag fått sova igen. Vilken lyx alltså! Linns mamma är en superhero. Klivit upp vid halv tio, käkat frulle och sen gått ner till stallet. Borstade hästarna, bytte vatten och mockade boxarna. Chifen rastade Valle en stund på dagen, sen Olle. Men först blev Olle skodd av en gammal gubbe till hovslagare som aldrig skott en hopphäst. Blev nästan lite nervös en stund. Och resultatet var väl långt ifrån Thomas och Patrik om man säger så ;) Men hästen sprang då på ändå efteråt, hehe.


gammal bild, berra i hortlax.


Det var ponny först på fm och häst började sen kring 14-tiden. Lottas klass började inte förrän 19.10. Så innan det hann jag göra en massa. Måste jag ju ha gjort, för jag lyckades då fördriva tiden, heh.
Sen kom faktiskt Emma, Evve och Evvejunior förbi en liten stund. Det var kul att träffa dom och se ett par bekanta ansikten :)

Olle gick först i 130 cm, en A:0 som sagt. Då hade det hunnit börja regna och bli blött. Och sen vart det typ en halvtimmes plötsligt paus i klassen då Lojs gått omkull eller något och fick vänta på ambulans osv.
Olle tog sig runt med ett nerslag. Han och hans 4 fel. Hann dock inte se honom, mer än ett rött streck på avstånd ;)
Valle hoppade som en kung. Han var högt över flera hinder och han bara flög. Gick runt felfri, men inte så snabb tid så utanför placering. På equipe kan ni ju som alltid se mer :) Länk till helgens hästtävling.


gammal bild, harald i hortlax.


Värst av allt var det som skulle göras efteråt. Tänk er hur hästar och utrustning såg ut efter galopperande och hoppande på sand i ett regnoväder
Man visste knappt vad man skulle börja med, haha. Man ville bara spola av allt med vattenslangen. Och så gick strömmen i stallet som pricken över i:et. Så man såg inte om man fick allting riktigt rent. Hade trevligt sällskap av Linn så smorslet vart inte så jobbigt ändå :)
Borstade bort den torkade leran på båda hästarna, tog ur knopparna och kvällsmockade. Sen kom strömmen tillbaka. Spolade då av deras ben i alla fall. Valle verkade tycka det var skönt, för han stod helt stilla och halvsov. Medans Stålis snorklade sig och kunde inte stå där jag ville ha honom. Usch, vilka underbara hästar. Det är dom finaste i världen! :)
Gav sen all kvällsmat och tog med mig skydden in i mitt lilla hus. Hängde upp allt på tork. I hopp om att det ska hinna torka till imorgon.

Är helt slut. Mest i skallen känns det som. Och i trampdynorna. Ska ta andra dojs imorgon tror jag bestämt. Haha, nu har jag spårat som vanligt. Vi hörs, pusshej.

words

2011-07-22 @ 01:15:05 Allmänt Kommentarer (0)


i stop the whole world

2011-07-22 @ 01:13:04 Allmänt Kommentarer (2)

hej, hej, hemskt mycket hej
jag har en liten fråga som jag gärna vill att ni svarar på. gäller alla mina 3 läsare!

ska jag börja skriva ordentligt, typ inga fula förkortningar, stor bokstav i början av meningar och namn? eller stör ni er inte på att jag bara använder små bokstäver? kanske jag som har jobbiga funderingar bara.



egentligen är jag värsta skrivpolisen och hatar särskrivningar, felstavningar osv osv osv osv. men på gamla dar har jag blivit förslappad. speciellt sen jag sluta skolan. då blev jag faktiskt dummare också. har alltid tyckt det är fult när folk skriver med små bokstäver. vääldigt allergisk mot när folk inte skriver sina namn med versaler i början. men här i bloggen har jag nog alltid skrivit med bara små. för det är lättast. då går det fortast! meeeeen, man tror kanske att det är en liten unge som skriver då? så snälla, ett svar kan jag väl få? :)


trade mistakes

2011-07-22 @ 00:47:24 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
resan gick bra igår. det slutade regna och blev lite soligt faktiskt :)
lastade av allt som skulle i stallet och sen parkerade vi transporten. eller en norsk gubbe gjorde det rättare sagt, hehe. medan vi höll på med våran hann han hämta och lämna två. så vi besparade oss ett par minuter ;) men b-bilen är så jäkla lång och dessutom backade vi från fel håll, haha. sen när han gick fattade vi inte vad han sa. att norska ska måsta vara så luddigt. hade gärna fattat vad som sa!


idag har jag snoozat lite, ajabaja. tur att vi inte hade nått speciellt för oss. men gud så gott jag sovit inatt. och det var så svalt och skönt när jag vaknade även om det var soligt :)
gjorde klart hästarna och i stallet. vid två var allt gjort och hästarna ridna, turbo! så vi har kunnat chilla och kolla ponnytävling. inte alltid man har tid med sånt. sprungit runt och vart med när lotta hjälpt några ponnykids på framhoppning osv. gick ganska bra för norrlänningarna har jag för mig.


gick sen på kvällskvisten och kvällsmocka, fyllde vatten och fodrade mina hjärtan. glömde såklart ta med nyckeln till skåpet som var i husvagnen. så fick såklart hämta den. egentligen inte så jobbigt att gå hela vägen, men det tar sån tid och fötterna uppskattar inte det desto mer, haha. fast chillade ett tag innan jag gick och låste skåpet och fyllde vatten igen och mockade bort varsin hög och slängde lite mer hö ;)
linns snälla mamma ger morgon igen, så jag behöver inte vakna förrän vid halv tio, lyx.
idag var det som sagt bara ponnytävling, men imorrn är det både häst och ponny. ponny först så vi kan känna lugnet litegrann. båda kusarna går 130 cm, en A:0, rätt mycket starter. på återskrivande typ dåra. pusshej.

a small change

2011-07-20 @ 16:27:25 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
sitter just i bilen på väg till östersund. det ser ut att bli dåligt väder. det har varit stekande hett hela dagen i sundsvall dock. så svalare tackar vi inte nej till, men usch för regn. och bara för det så började det såklart regna nu. vi har typ 7 mil kvar så det kanske hinner sluta ;)



gammal bild på stållarna i bilen.


idag har vi bara packat ihop och sånt där. lotta red först olle lite längre i ridhuset och sen en snabbrastning av valle innan vi for. ehm, kommer inte på desto mer att skriva justans. känner mig lite okoncentrerad ;) ska i alla fall bli skönt att komma till östersund. få packa av en sista gång, slippa alla tusen flugor och dåliga ventilation i boxarna. och framför allt, jag kommer kunna dricka vatten, tjoho :)

håller en tumme att regnet ska avta liksom. nu spöar det verkligen. det hade varit typiskt våran tur om det hade blivit översvämning ihelg eller så ;) nåväl, just passerat jämtland skylten, på återskrivande.

 


bend it back and break it off

2011-07-19 @ 22:49:50 Allmänt Kommentarer (1)
hej, hej, hemskt mycket hej
känns skönt att ha fått internet igen. man blir nästan beroende ;) nä, men det är skönt att kunna uppdatera lite och uppdateras. såg på fejs hur många som skrivit om emil. sad story. själv kände jag inte honom, bara hans syster, men minns när vi var små på en affär. då hade han gått fram och bitit mig i kinden. och vi kände liksom inte varann alls, hehe. så det är alltid det jag tänker på när jag tänker på han.

nåväl, hängt i stallet och varit och käkat. imorrn far vi till östersund. längtar som fan att få dricka vatten! men vi far först kring två. olle ska nog ridas hära och det innan. hm, har nog inte desto mer att skriva nu. skrev ju av mig ganska mycket i förra inlägget, hehe. fred ut!

stupid with you

2011-07-19 @ 22:22:13 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
i söndags gick mitt internet ur innan jag hann uppdatera.
båda hästarna gick 130 cm. valle gick först och fick ett ner. en touch och så hade bommen rullat av. så typiskt. vissa klonkar så hela hinderstödet svajar, men ändå ligger bommen kvar. men han såg fin ut ändå.
olle hoppade jättebra, såg också fin ut. och han var felfri, till sista hindret, b-hindret i en kombination. där rev han, suck.

sen när alla packade ihop och skulle hem kunde man stå och titta på och känna lugnet, hehe. annars vet man ju känslan när man ska hemåt, man vill att allt ska gå snabbast möjligt.

på kvällen flyttade salem in till vårtat stall för han skulle också stanna.
så på måndag fick jag sova ut för linns mamma skulle ge morgon. vaknade innan tio först, men tvingade mig att sova mera, hehe.

var och fixade i stallet och så. mockade boxarna och sen efter fyra fick vi låna varsin hage så vi släppte ut alla kusar. dock spöregnade det hela dagen, så det var inte så jättekul.

efter det så for vi in till birsta för att kolla ett träns åt olle. gick på hööks och kollade. hittade ett, som lo egentligen inte ville ha, men det var det bästa vi kunde hitta. och insåg då att egentligen har ju hööks faktiskt ganska mycket fint. hehe. synd bara att man inte är rik och har en häst som man kan handla massa åt ;)

åkte till mediamarkt och kollade ett motljusskydd åt bjarne. såg massa grejs som jag ville ha. bara för att ha. nämen, typ. hittade sen thaimat som vi käkade, mums.

tillbaka till stallet och kollade om valle ville bli riden. det ville han. så medans lo red honom lite i ridhuset tog jag med olle i grimma.
på morgonen hade några tjejer övat titthinder och satt ett smalt sockerbitshinder på en blå vattenmatta och på det hindret var det ett tjockt rött luddgrejs och ett blått likadant. sen massa plastskynken i färg som legade utbrett på längden på backen.
olle såg ut som ett ufo när han såg luddet. han ställde sig och lät sådär genom näsan. sen smög han närmare och närmare. tills han insåg att det var ju mysigt ludd och börja puffa runt det med näsan. tror han gillar att ha näsan på mjuka grejer. minns när jag red bakom evve och oddi en gång, då satte han upp sin näsa på oddis pälsiga rumpa och drog sin näsa fram och tillbaka. haha, så söt.
sen gick han mot skynkena på backen. funderade om han skulle tordas gå över dom. och jajamen, det gjorde han. han bara klampa på med sina dasslockshovar ;) sen försökte han dra sig till luddhindret varje gång vi gick förbi. och en gång när vi gick bredvid skynkena började han krafsa på ett så det knövla sig och lät, men han bara stod där så nöjd.
inte helt normal häst kanske, haha. det var några andra som testa gå över och deras hästar bajsa nästan på sig. såå ja, olle är lite annorlunda. ni skulle sett stilen på honom när jag kliade han. man dog litegrann ;)
man blir så glad av valle och olle, dom är så charmiga och lustiga ♥

idag har jag duschat på morgonen. när jag vakna vid nio var det stekhett, man svettades sönder. men tror jag lyckades chilla ett tag till i alla fall. men man kände sig inte fräsch när man klev upp.

ska gå till stallet och börja mocka tror jag. lo har redan ridit olle och skulle nu rida ut med valle. ska leta hennes lilla kamera och försöka fota lite. kul med lite bilder. bjarne har ju en system, men han är dålig på att använda den. väldigt dålig! ;)

nåja, på återskrivande. tjing.


get inside your head

2011-07-16 @ 23:16:57 Allmänt Kommentarer (2)

hej, hej, hemskt mycket hej
passar på att lyssna på youtube när jag har någolunda snabbt internet som inte hackar. hittat flera låtar som jag gillar skarpt, men dom finns inte på skitspotify. typiskt, nu när jag får vara inne på jossis som har premium eller vad det nu heter ;)

men tänkte bjuda på låten som går på repeat nästan hela tiden. this song is freakin' addictive! har ni hört den förr? did you like it? jag kommer då spela sönder den inom kort, haha.

har dock massa mer som bara rullar på, men orkar inte lägga upp alla, hehe. världens örongodis :) enjoy!



don't be a fool

2011-07-16 @ 23:08:20 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
jävla i-landsproblem man kan ha. vattnet här på näset smakar inte så bra. vilket jag minns att jag gnällde över förra året när vi var här. hade dock förträngt det. dom har egen brunn, men vattnet är inte dåligt, det smakar bara mysko. bortskämd med bästa gällivarevattnet!



och såklart så är jag jättetörstig hela tiden. tänker bara på hur gott det hade vart med kallt vatten. har fått dricka lite läsk, och juice som tog slut för snabbt och lite sockersaft som jag inte riktigt gillar. och ingen av dessa gör ju en otörstig som vatten. phu, snacka om att hitta sig små problem om man inte redan har några ;)

har i alla fall fyllt min flarra nu för jag står inte ut med törsten. försöker dricka stora klunkar så går det bättre. men tänker hela tiden på halvbrunt sjövatten när jag känner smaken, haha. jobbigt kräsen eller vad ;) tjing

 


sing a long

2011-07-16 @ 22:54:59 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
slagit på lite halvers chillmode. har vart och kvällat hästarna för kanske en timme sen, så det är gjort i alla fall.

gav morgon imorse och mockade till ena hästen lite snabbt. gick sen och sov ett litet tag till. sen var det full rulle som vanligt. gjorde allt klart i stallet. borstade, knoppade, promenerade och allt vad det nu blev.


en dålig bild från sgt -10. den är i alla fall skärpig på rikt.



båda hästarna gick 130 cm.
valle vart utesluten/dom utgick. hm, skulle skylla lite på ryttarn. men egentligen var dom inte alls dåliga. om man nu kan säga så, hehe.
olle vart också utesluten, hehe. men hann stannade upp och hoppade ett hinder så hela rasa och då tog domarn det som ett stopp och sa vänta. men det hörde inte lo så hon fortsatte på kombinationen och sista hindret. så då blir man ju automatiskt utesluten om man inte lyssnar på väntet. tråkigt, för olle var inte heller dålig.
nåja, nya tag imorrn. inte alltid så lätt när man vill för mycket ;)


ännu en dålig bild från sgt -10. men fina hästar på bilderna i alla fall ;)
 såg nu att jag har typ inga tävlingsbilder alls på mina pärlor. vilken skam!



efter att ha kollat 145 cm och gjort klart allt i stallet så for vi till matfors och någon restaurang och käka med the mickelsons. trevligt :) sen tillbaka och nattade hästarna. ska gå och kolla om någon dusch är ledig och sen kanske krypa upp i min lilla koja. ska försöka sova lite tidgare, men är ju inte så bra på det som sagt.

sista tävlingsdagen här på näset imorgon. ska upp och fodra halv sju och sen ska jag nog inte sova mer efter det. får se hur länge vi stannar här innan vi kan fara till östersund. tjalala, simma lugnt, ciao.

ready to entertain

2011-07-16 @ 01:54:28 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
drar en snabb uppdatering. måste ju fan sova såg jag. när hann klockan bli så mycket?

har haft fullt upp idag. har knappt hunnit kolla något på tävlingen. även om den höll på från 9.00 på morgonen till typ 19.30 på kvällen, hehe.
kollade såklart både olle och valle som båda gick 135 cm.

olle hade ett ner i grunden, men han såg faktiskt fin ut ändå. han såg nästan lite lugn ut. för att vara honom förstås ;) och han hade faktiskt allra snabbaste tiden i grunden av alla 26 startande.
valle hade ett ner i omhoppningen. men han var bra, så det var synd på petet. han blev i alla fall placerad 6a :) olle vart ändå tia som snabbaste fyrfelarn. bara tre 00or totalt.


olleboi - bjussar på en bilder från högbo förra året.
hitta dom på google, hade aldrig sett dom innan :)


sen har ju olle vart på g idag. stuckit ut från ridhuset med lo på ryggen och skrämt veterinären när han for ut i gödselhögen ;) och när jag hade tränsat han klart innan klassen och skulle spänna gjorden så gjorde han något slags rymningsförsök och lyckades fastna med tränset i boxen bredvid. så han röck och hela tränset gick paj. det enda hela var tyglarna och pannbandet. inte ens bettet höll. ringen fick en annan form. så galet. och stålbert fick sig en liten fläskläpp. fick bygga ihop ett nytt snabbt som attans. ett gammalt svart ledträns, valles bruna remont, olles bruna pannband och snällbettet. som tur var såg det inte såå tokigt ut.


valleboi i högbo


nåja, pedanten gjorde sen klart i stallet. men gud vad bra det känns när allt är ordning och reda. tränsen smorda och ihopsnurrade, boxarna nymockade, hästarna borstade, sopat utanför boxarna, välstädat skåp osvosv. synd bara att man inte kan göra det i turbo också ;)

oj, nu blev det längre än tänkt. men jag är ju inte trött än. suck. och jag som ska upp och fodra. men får väl göra ett sovförsök. godnatt

a better kiss, a hotter touch, a better fuck

2011-07-15 @ 00:52:08 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
släppte ut imorse också. fick sen sova lite till. när jag klivit upp blev det att börja packa direkt. som sagt så var det en hel del. bara 16 balar hö bland annat ;) sa hejdå till qajsa där emellan också. klockan hann väl bli kring halv tre eller så innan vi rullade från gården.

vägen mellan piteå - sundsvall kändes lång idag. stannade till och käka någonstans lite snabbt. kom fram strax innan tio till näset. lastat av och packat in en massa. vi fick stå i vanligt stall, så det är skönt i alla fall. speciellt om det blir dåligt väder. bor ute på ängen bredvid mobilaboxarna och inte alls långt från vårt stall. väldans skönt när det är nära. för i östersund är inget nära, så passar på att njuta här ;) var ju på näset förra året också. då var det jättebra. och det var spanienväder hela tiden. det är en av mina favoritplatser som vi vart på :) håller en tumme att hästarna är i god form nu och såklart hoppas vi ju på någon rosett också, haha.

får lite sovis imorrn för lo skulle fodra. så behöver inte gå upp förrän vid tio. lottas klass startar tidigast 17.00 så. hehe, bara sisådär 3 klasser före och galna 200 ekipage, give or take, i dom tre. bara att ställa om sig till stor tävling nu, haha. hoppas jag hinner kolla lite. mycket roligare med så många starter. både nya ansikten och sånna som man känner igen sen tidigare :)

lite bitter över att inte ha någon kamera på sånna här ställen. argh! nåja, ska nog sova typ nu. lär sova gott, för det gör man i princip alltid här i hästbilen. sleep tight.

the highscore is mine

2011-07-14 @ 02:07:46 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
varit och släppt ut kusarna imorse också. mockade till qajsa medans jag ändå var i farten. gick sen tillbaka till sängen. skulle bara vila lite och stängde ögonen för en stund. som råkade bli ganska lång. men chifen hade låtit mig sova ut. så sköööönt. fast hade lätt fixat att sova ett par timmar till. men gick upp innan tolv, käkade frulle och gick sen och satte mig i gräset och kollade lite när lo hade hoppträning på gräsbanan.

direkt efter gjorde jag klart olleponken och sen for vi till ridhuset på näsvik med honom. idag var han duktig. sen hoppade han riktigt bra. la upp dom två hindrena på 140-145 cm och han tog dom såå lungt, impressive :)


the boys förra året

mockade och gjorde klart i stallet. smorde grejs medans jag kollade på hoppträning nr 2. snacka om att man blir hoppsugen! borstade sen valldo som var väldans kramig och mysig. sen borstade jag qajsa som började hänga med huvudet och underläppen. hon slöt ögonen och höll på somna. sen ville hon bara mysa när jag borsta ansiktet, söt :)
pälsglansade alla tres svansar och borstade igenom dom. började rensa tävlingsskåpet. borstade sen lilla Q igen eftersom hon somnat och legat utsträckt och snarkat ;)

drog och handlade. rensade sen i b-bilen och packade klart tävlingsskåpet. ibland är det lite jobbigt att vara pedant. det tar sån tid ;) men det blir snyggt i alla fall, hehe. ett tag .. har rätt så mycket kvar att packa imorrn innan vi far. så då blir det att speeda upp.

borde ha sovit för länge sen. men har svårt för att lägga mig tidigt. och nu är jag jävligt pissnödig, men har knytit fast en sladd i dörrhandtaget till en stol och orkar verkligen inte knyta upp och börja bängla. hehe, om jag inte gör denna anordning så blåser dörren upp under natten och det känns inte så tryggt. orkar inte bråka med den så då löste jag det på ett mycket bra sätt ;) höres, fred ut!

black hole sun

2011-07-13 @ 00:40:37 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
idag klev jag upp dötidigt och gick till stallet. gav hästarna en tuss hö och gick ut till hagarna med vatten. sen ut med alla tre. hann också mocka valles box medans dom åt. sen gick jag raka vägen till sängen och snarkade en stund till :)
klev upp vid tio i alla fall och åt lite fil. sen ut i stallet och mocka dom andra boxarna. tog in djuren och började göra olle klar för ridning. han var vild så han fick typ inte hoppa. sen hade han rymt från lotta och dragit några repor på gräsbanan. haha, sen gjorde han det en gång till. jävla tok! men nog hade livet varit tråkigare utan super olle och hans påhitt, haha ;)
borstade och gjorde klar qajsa. haha, väldigt charmig häst. lite sådär trög, fast ändå inte. sen red lo henne och jag spolade av olle. borstade och gjorde klar valle. han hade rullat i sin sandplätt i hagen. det gick inte att få bort nått nästan. det bara dammade och dammade. men valle var nöjd ;)


 random gammal bild från -08 på olle och valle.


drog och handlade käk medans sista hästen trimmades. kom sen tillbaka och spolade av qajsa och donade lite medans kocken förberedde maten. käkade fullkornsmackisar och veggobullar. mums, hade glömt hur gott det är med veggo!
tillbaka in i stallet och smorde upp allt osv. räknade ut hur mycket mat som ska med till hästarna. phu, en hel del att packa imorrn. och en massa att göra.
ska försöka sova nu, för annars kommer jag garra inte orka vakna imorrn, hehe. blir lite dåligt med bilder tror jag. kanske använder några gamla. men det suger att inte ha någon kamera! :( godnatt

hearts in the air

2011-07-11 @ 23:39:35 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
blir täta updates nu när jag inte har så mycket för mig, hehe. var som sagt ner på macken och köpte en korv. satte mig på bryggan och käkade den och gick sen en liten prommis i byn. så jävla mycket minnen!

packade ihop lite av mina saker och sådär. sen sprang jag över till grannarna och sa hej. inte träffat emmy på typ tio år. haha, nä, men det var grymt länge sen. har ju hunnit träffa hennes mamma senast förra sommarn och innan det några gånger. och lillasyster lina såg jag ju i veckan. det var så galet egentligen. men vi pratade en liten stund innan jag gick. ska se till att vi kan ses alla syskon någongång :)

packade in allt i bilen och stängde av vattnet och sånt. sen rullade jag mot hortlax. så glad att jag fick komma hit lite tidigare. skönt att slippa ensamheten och läskigheten där i stugan. men ska försöka vara så osynlig som möjligt. känns som att man tränger sig på. men i alla fall så ligger jag nu och chillar i lillhuset på gården. har hunnit vara lite i stallet och pussat och donat lite med havremopparna. ska försöka att inte vara vaken allt för länge. har lovat att släppa ut alla kusar tidigt imorrn. så sleep tight.

what's that noise

2011-07-11 @ 15:49:14 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
har klarat natten i stugan. gick ganska bra. kändes bara lite jobbigt att somna, men var ganska trött så det gick nog ganska fort ändå. vaknat ett par gånger. klev upp vid sex för att dra ner rullgardinen eftersom solen värmde som fan. sen har jag tvingat mig att somna om hela tiden. men vid halv tre bestämde jag mig för att vakna till liv.

ska nog börja klä på mig och dra ner till macken och köpa frukost eller vad det nu blir. kanske provar gå in på det md's och drar nå käk. vet inte om det blir att fara till hortis idag eller så. men ska nog ta en prom genom byn först, prova duscha och sen lova jag att komma förbi emmy och dom.
nåja, på återskrivande. tjing.

we almost had it all

2011-07-11 @ 00:06:43 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
idag vaknade vi ganska tidigt ute i förtältet. faktiskt lite kvavt där också, men inte alls som det brukade bli i husvagnen. där inne vaknade man av att svetten nästan rann, phu.
packade ihop mitt sista och körde sen bilen till en parkering. dom andra gick på äventysrbadet och jag chilla utanför och tog en cola. sen for dom hemåt och jag till jävre.


som sagt så kryllade det av myror i köket. och det var inte vatten någonstans. alla kontakter urdragna, även kyl och frys. gissa om det kändes bra att komma hit. eh, nej! det tog 5 timmar innan jag tordes ta av skorna, och då bara i sovrummet. satt med fötterna uppdragna och skorna på i sängen och slog på en gammal spöket casper film bara för att lugna ner mig. och sen tog det 7 timmar innan jag vågade gå ner i stora källaren och vrida på vattnet i huset.
var så arg, ledsen, irriterad och allt möjligt. allt kom på en och samma gång. mes! sen blev jag hungrig och gick ner till macken, eller ica eller vad det nu är. det är fett nära! men har ju ändå ingen kyl eller så. så jag köpte 2 liter äppeljuice och en pollypåse. såå bra att leva på en macka, juice, pollypåse. mhm. så till varje mål kommer jag måsta springa ner till macken. eh, pinsamt, så kommer nog inte hända. och köket kommer jag inte använda.

lugnade ner mig ju fler timmar jag spenderade här i ghettot. slog på en film på datorn också och chilla. men inte nog med det ovanstående så var jag ju galen på lite annat innan också. typ på att jag har för lite luft i däcken på bilen. nästan skrämmande lite ser det ut som. och jag har aldrig pumpat. men vet hur man gör. bara det att det inte fanns någon pump synlig där på macken, så blev mer upprörd. och när jag kom så insåg jag att infartsbacken är ovårdad så underredet slog i lite sådär mysigt. internet grejen lurade mig på massa pengar och skit. inget funkade liksom.
så gissa om det var nära att jag letade upp alla ipren och tänkte döda mig själv. hehe, thug.


fotad uppifrån gäststugan.


övervägde också att sätta in madrassen på toan och sova där. eftersom den är nyrenoverad och fräsch. men har ju legat här i sängen bra länge nu och hittills har jag bara sett en mygga som smitit in på kvällskvisten. och sånadär myror verkar hålla sig på ett ställe. det gör dom då i stallet så .. ska hämta in pyjamasbrallerna och ett täcke och försöka sova jättelänge. men nojar ju över alla kryp. känns ju som att det kryper nått på en hela tiden och så gör det ju inte det.
och kan lova att jag varit rastlös som bara den. och så ska jag klara mig 4 dagar här i ensamheten. oj, oj säger jag bara. om det är bra väder kanske jag promenerar ner till turiststation och solaltan där, eller vad det nu är. och så ska jag promenera runt i byn och återuppleva minnen och sånt. känner ju dock ingen här nästan. grannarna såklart, men alla jag kände har ju flyttat typ. nåja, ska inte använda bilen. ifall däcken dör. ska smyga runt macken och se om jag hittar en pump och kan fylla diskret ifall jag failar.

min snälla pappa har i alla fall köpt en veckas surf åt mig så jag har internet här i ensamheten åtminstone. suck, jag måste börja uppskatta mina föräldrar mer. älskar dom mest trots allt ♥ ska försöka sova snart. tjing.

you got it

2011-07-10 @ 22:44:44 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
for till piteå förra söndagen. piteå för mig är sommar, det kommer alltid vara så. den staden ligger mig varmt om hjärtat, helt klart. hängde med soffi och hennes familj hit. eller i alla fall hennes mamma och syster. vi bodde i en husvagn på havsbadet. det har jag aldrig gjort förut.
när vi åkte dit jag och soffi + jw till jämtön, tog det oss närmare 5 timmar. haha, men då kan vi faktiskt skylla på att vi körde in i bla liikavaara, gyljen, jämtön, hortlax. så vi stannade ju ett tag på varje ställe ;) men det var faktiskt en trevlig färd och det kändes inte alls att man körde så länge.


när vi kom fram gick vi och lira basket vid stranden. efter att ha doppat fötterna i havet givetvis ;) blev förvånad över hur utåtriktade och oblyga många är där på campingen. en liten kille kom först och skulle visa sina skills och det. sen kom det en äldre (16) och fråga om han fick lira med oss. hehe, bara det att han var norsk och vi fattade typ noll. bad soffi översätta, men hon stod tyst som ett jävla frågetecken, hehe.
vi fick ju hoppas att han fattade oss bättre, och sen körde vi. det gick faktiskt bra och tillslut började vi fatta allt mer och sen tordes vi faktiskt prata mer med honom ;) det var ritkigt kul, och vi flummade på. tänkte spela roll om han tycker vi är psycho, vi lär ändå aldrig träffa honom mer efter vistelsen på havsbadet.
vi tror dock han blev lite rädd för oss, hehehe.


felicia dök upp där sent på kvällen, en dag för tidigt. så hon har också joinat oss varje dag. har glidit runt på havsbadet, solat, badat(jag har tordats simma och bada i först en älv och sen hav! hur grymt som helst!), kollat gratis bio 4 dagar, vart på stan, kört trampbil, druckit ice-slush, spelat kort, spelat basket, hängt på skeppet. you name it. jag har då haft jättekul. synd bara att man inte kände mer folk dära, då hade det vart mer awesome. och vädret har varit asbra varje dag. nästan jobbigt bra ;) egentligen skulle dom stannat 2 veckor och jag till onsdag och sen vidare med lotta och hästarna, men det blev ändrat. så blev jävre för mig.
hade kunnat skriva tusen saker om allt vi gjort. men det blir nog inge bra. har säkert glömt massvis. you gotta love piteå, and you gotta love pite havsbad! adjö.

the jivver

2011-07-10 @ 22:17:12 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
ligger på sängen i jävre faktiskt. var säkert minst 7 år sen jag gjorde det sist. galet vad tiden går fort och vad mycket som hinner hända under den tiden.

mina föräldrar köpte stugan här i jävre tillsammans för en herrans massa år sen. vi var här varje sommar, och så mycket vi kunde. fick idag en flashback om hur jag, jossi och mamma brukade gå upp på bron ovanför e4an för att vinka till pappa när han kom efter arbetsveckan hemma. som vi avgudade våran älskade stuga.


fotade förra sommarn när jag tog paus i hästvaktandet och svängde förbi.

sen gick det som det gick. mina föräldrar skiljde sig och pappas företag sattes i kk. så dom tog det mesta av oss. och dom skötte det inte snyggt har vi kunnat konstatera i efterhand. han som tog huset och förstörde med det dog dock strax efter. vårt hus var det sista han hanterade. rätt åt han, fast kanske lite väl hårt strafff. men ändå. det var så jävla mycket som gick i åt helvete samtidigt.

men stugan köpte då min farmor och farfar lös. så den skulle få vara kvar i släkten eller vad man nu ska kalla det. fast dom ville nog inte ha hit någon av oss tror jag. fick den känslan i alla fall. hälsade på någon enstaka gång när man ändå passerade jävre. farmor och farfar var här ganska ofta har jag för mig, men inte lika ofta som vi var. men det kändes aldrig som samma stuga när man var på visit. det vart som så fel. även om det i princip var samma möbler kvar och det. men dom hade lagt till lite av sitt egna och ändrat. hjärnan sa att det inte stämde för fem öre.

men båda blev sjuka, och så dog farfar och sen farmor. och stugan ärvde pappa och hans två systrar. men den ena bor i kiruna och har ju redan stuga och sådant. och den andra har ändå inge körkort osv. och pappa bor ju långt åt söder och är ju knappt i gällivare och hälsar på så.. det var väl tänkt att den skulle säljas då. för jag och jossi ville ju inte heller riktigt ha den. om det vart gratis kanske. men det är ju en del att fixa, typ grunden och det. men så tänkte pappa och min ena faster ändå dela på den så vi kunde vara här om vi ville. för då hade dom börjat vara här oftare.
men när jag hälsade på i veckan var hon och hennes familj här, men påväg hem. och då skulle stugan ut på visning. så då skulle den plötsligt säljas. och då rivs den troligast, för den är ju ganska gammal.


förra året. min favoritbil som inte finns med längre,
 och snart finns inte stugan heller längre.

så den har hunnit bli lite ghetto under åren. fasaden är sliten, grunden är sned, gräsmattan har vuxit fritt tills nyss osv. det var vattenläcka förra året typ, så det enda fräscha och nya är hallen och toan. hade vi haft kvar stugan hade den kännits way to oldisch. hade lätt renoverat upp den isåfall.
idag när jag kom in såg jag en myra på golvet, sen en vid skafferiet, sen såg jag en miljon på kanten av diskhon och det. inte fräscht. jag dog nästan av äckel. bara små, svarta myror, men lika äckligt för det. sen insåg jag att det inte fanns vatten på heller.

men nu när jag ligger här kommer mer och mer minnen tillbaka och det gör fan ont i hjärtat när man ser till salu skylten nere vid infarten. vi har ju alltid haft jävrestugan. även om den inte alltid varit precis våran. och det kommer göra ännu ondare när den väl blir såld och efter det kanske riven. det kommer kännas fel.
så även om jag inte vill vara här i ghettot i 4 dagar så ska jag försöka härda, bara med tanke på att det här kan vara allra sista gången.
när jag googlade bilder på jävre kom stugan upp på en fastighetssida. så än en gång blev det konstig känsla. här kan man se fler bilder på älskade ghettot, innebilderna stämmer inte ritkigt, men ändå.. ciao

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide