a start of something new

2009-12-31 @ 13:59:53 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
sitter och funderar på om jag ska ta en promenad till stallet på en stund. sist jag kollade var det kring -13 grader. vilket hopp från igår alltså. ska bara hjälpa lite med pärlorna idag, så det går nog snabbt.

hör hur folk redan börjat smälla smällare. tänk när man var liten och så lättroad av små smällare i olika former och utseenden som gnistrade till en sekund för att senare dö. haha, eller när man var liten .. ärligt talat, om någon satt en smällare i min hand idag skulle jag nog vara lika lättroad som då ;) nyår är ju nästan roligare än julafton. det är så mäktigt när hela himmlen fylls med sprakande raketer på tolvslaget. stackars alla rädda djur förstås. återstår att se om doggelito pallar det.

hoppas bara att denna nyårsafton blir lite annorlunda. när mina päron bodde ihop så brukade vi alltid vara ett gäng som samlades, åt mat och kollade och sköt raketer. men efter det har det varit ganska lugnt. dom senaste åren har jag typ suttit ensam hemma och rullat tummarna. nästan. minns bara hur tråkigt jag haft. josefin var alltid ute och partade och mamma var hos någon bekant och söp bort lite hjärnceller. där satt jag sen och väntade på att någon skulle komma hem till tolv i alla fall. en och annan gång har man ju till och med sovit bort hela nyår.
nämen, jag har inga planer idag, helt planlös är jag. men jag får väl lägga mig i en snöhög vid tolvslaget, kolla raketer och dricka cider. haha, deja vu. känns som att det sagts tidigare .. kanske inte ens håller mig vaken till det. har trots allt vaknat typ fyra inatt och inte kunnat somna om. fast då hade jag ändå fått 8 timmars sömn.

nåja, ska bli spännande att se hur det slutar, har mina aningar ;) håller en tumme att mitt skallebank går över väldigt snart. nu berättade jag för mycket och min dator är störd. men skitsamma, nu postar jag inlägget även om det inte funkar att lägga in bilder. pusshej.

flying high

2009-12-31 @ 12:19:15 Allmänt Kommentarer (1)

hej, hej, hemskt mycket hej
igår fick jag ha den vite igen :) jh och jag hade inplanerat lite markarbete. några hade hoppat innan och sen skulle det hoppas efteråt, så vi fick nöja oss med det som var framme. dock plockade vi av bommarna från studsen och hade bara ett räcke där. lite bommar på volt och två sockerbitshinder på ena långsidan. ponnyn var värsta fin när vi red fram, gick över bommarna som en peng. 


 
galopperade över sockerbitarna och efter nån runda funkade det också super! tog några skutt över räcket, jag sög balle, men dom sista hoppen blev kalas. jävligt duktig ponny, snäll som bara den med mig. jag var i kategorin nybörjare, haha, i suck, men dödligt kul var det :) fixade och tog hand om honom efteråt. satte ut han i hagen medans jag mockade. bara sisådär -30 grader, men med extra kläder och mat klarade han en halvtimme i hagen trots allt ;)



skulle sen göra iordning valleboy till lotta som skulle hoppa. fick värma honom. så skulle hon komma med olle sen. snabb som man är hann jag inte så långt, gick till ridhuset en femma innan dom. skrittade och travade fram valle. lite läskigt med pessoa på vallsi, men det gick bra i alla fall. finaste black beauty, vilken pärla. lotta hoppade olle lite. samma sockerbitar och femstuds. han har blivit så fin lillebror. sen bytte vi kuse.



hon red och hoppade lite med valle. jag red runt på olle. sen fick jag hoppa. ah, jag som varit så kass hela dagen. nåja, jag styrde upp på sockerbitarna och vi fixade det, men allt ifrån galant, hihi. tog om några gånger, kolla när valle hoppa. sen bytte vi varv och fick sex perfekta glpsprång och två fina hopp över hindret, plättlätt ;) tog andra varvet igen, gick bättre och sen femstudsen. bromsade honom lite in första gången, lät han gå på framåt andra gången. då gick det lite för fort, men duktiga olle fixade det i alla fall :) det var hur kul som helst! så länge sen sist jag hoppade någon av dom. gah, lucky me :) vilken dag, tummen upp.

 


you are insane

2009-12-31 @ 10:24:29 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
visst blev det fint nu när julia gjort om här? ibland behöver man ändra om litegrann ;) önskar jag vore mer teknisk så jag kunde fixa till dom små detaljerna, men det får vara som det är.

har i vanlig ordning tänkt blogga massa under veckan, men sen har det inte blivit så av olika anledningar, hehe. jag som till och med haft lite att skriva om ..
nåväl, i söndags provade jag faktiskt rida chippen. har bara suttit/testat sadel/skrittat lite på honom en gång innan, men det gills inte ;) red ut runt stigen med jh och damen. det var faktiskt riktigt lattjo, det var en kul liten ponnyhest.

clatch och chippen på sommarbete

tagit hand om cocco och clatch på måndagen. red ut clusch i skritt och trav runt stigen med hedan. ponnyn var pigg, men snäll. haha, snacka om charmig ponny, han lyckades då åtminstone charma mig litegrann. sen att han påminner lite om karlsson ger honom ju ett plus i kanten ;)
hade även dom på tisdag. dressade i ridhuset en stund med den vite. fin liten skrutt. hade bara önskat att det fanns fler speglar i ridhuset eller någon kunnig som hade kunnat hjälpa lite. sprättade i samma veva iväg 9000 svenska kronor av us pengar, hehe. cossan hade jullov under mina dagar, en borste var allt hon fick uppleva. that's about it, helnice. ciao


 


under construction

2009-12-28 @ 01:49:40 Allmänt Kommentarer (3)
julia bygger om litegrann.

my car

2009-12-27 @ 04:04:15 Allmänt Kommentarer (0)


hahaha, ja, alltså .. det här är då alltså min fina bil. lite specieleffekter är ju aldrig fel ;) det såg fan värre ut på riktigt, då flög det gnistor och lyste orange under halva bilen. hehe, så snön bakom är ganska svart nu. men det är nice ..

take a chance

2009-12-27 @ 03:56:27 Allmänt Kommentarer (1)
hej, hej, hemskt mycket hej
igår i bilen hem sa pappa att det är tur att saaben alltid startar, och jag höll med. haha, peppar, peppar, ta i trä. när vi skulle till stallet imorse startade bilen, rullar på genom första kurvan, går sen saktare och saktare. så vi stannar och ska starta om den, men nej, då dog den för evigt. fick inte alls igång den. så vi lämnade den där och sprang och tog mammas bil. släppte ut alla kusarna och mockade till både olle och valle och fyllde hö.
hem igen, provade starta bilen igen, men icket. gick och la mig typ tio och råkade sova till sex på kvällen ungefär.

gick och provade starta bilen igen, men den ville fortfarande inte fungera. så pappa kom och vi bogserade. såg knappt vägen i min översnöade bil, men det gick i alla fall. fast bilen fortsatte vara stendöd. så efter en stund bytte vi så jag körde pappas bil. jävligt bekvämt! och ja, pappa fick såklart igång saaben. körde hem och parkerade. haha, och fick världens syn. det liksom kom eld ur avgasröret. jag skojar inte, det såg ut som att någon tryckt i en raket eller nått och själva röret var knallorange. hehe, frågade pappa om det verkligen skulle komma eld. så det fanns inget vi kunde göra och dumpade av den hemma på gården i alla fall.


fick skjuts till jh där vi chillade ett tag. sen grävde vi fram hennes bil en bra stund. gick in och värmde oss ett tag innan vi drog iväg och raggade. jag fick chaffa. dumpade av jeppe och pontus efter vägen. inte mycket folk ute just då. jag blev övertalad att försöka sladda. så jag fick order att gasa, och det gjorde jag, lite för mycket och rattade lite för lite. haha, så vi snurrade nästan ett varv. jaja, jag kanske lär mig sladda nångång i livet ;) så jag har kört bmw nästan hela kvällen, jävligt nice :)

imorrn vankas uteridning. blir lite byte av häst skulle man kunna säga, haha, men det blir jävligt spännande. ska också försöka ta hand om pärlorna litegrann. så kanske dags att stänga ögonen snart så man inte sover bort hela dagen. puss

finding neverland

2009-12-26 @ 07:43:40 Allmänt Kommentarer (2)
hej, hej, hemskt, mycket hej
har inte sovit något inatt. men en stund i bilen hem och sen en lång powernap mitt på dagen. har haft lite gossip girl catchup. laddat ner massa avsnitt som jag inte sett tidigare och var ju tvungen att komma ihåg lite vad som hänt. nåväl, ett nytt avsnitt ville inte funka, så måste ladda om den innan jag kan fortsätta.

har lovat att ta utsläppet idag, så jag ska nog bara dra på mig nå mer kläder och så drar vi sen. om jag orkar fixar jag boxar och mat till kusarna innan jag far hem igen och sover litegrann. kanske jag inte behöver fara tillbaks dit sen heller, återstår att se. ska uppdatera mer om julafton and so on senare hade jag tänkt. men nu ska jag kila, hejs.

give it away

2009-12-23 @ 21:01:14 Allmänt Kommentarer (2)
hej, hej, hemskt mycket hej
tänka sig att det är julafton imorrn. har noll julkänsla. och julen är lika överskattad i år, precis som varje år. en liten skillnad blir det åtminstone. åker till jukkasjärvi med papi och firar där hos faster och småkussarna. far dit efter lunch imorrn och sover över och far hem på morgonen dagen efter. så vi lämnar stackars mamma ensam, men hon sa att hon inte hade något emot det. hon har ju trots allt spenderat dom senaste jularna hemma med mig och josefin.


blev att kliva upp tidigt idag. usch och fy, nu är jag nattuggla igen. nåväl, tog in och borstade valle, gjorde iordning honom och ledde fram han till lotta som satt på häst nummer ett och red för boel. ledde av olle och tog in honom. gjorde iordning maddis. fick igår hastigt och lustigt rida boelkurs med henne. jobbigt var det, men det var roligt och hon var duktig. och idag fick jag rida det andra passet också. hästen var mer medgörlig i början redan. det gick väldigt bra idag, hon var superfin :) så jag är väldigt nöjd och glad. tagit hand om damen sen. spånade ordentligt och borstade av den torkade svetten, det gillade hon. drösat omkring lite och slösat massa tid också.


for och handlade dom sista julklapparna. träffade en gammal vän också, ska bli så roligt när vi kan uppdatera våra galna ridturer snart igen ;) var tvugna att köpa julisar till småkussarna. jävligt svårt när man inte har koll på vad dom gillar och typ inte hur gamla dom är ens, hehe. men sprolla, det blir nog bra i alla fall. inhandlade snabbt en till klapp till pappa. funderar om jag ska efterbeställa en grej som jag vet att mamma ville ha. hm, jag hatar julen.


en annan sak som blir annorlunda med denna jul är att jag inte ska och rida mitcha. har ridit henne varje jul i typ 3 år, lite konstigt. men far väl till stallet och har antingen madde och/eller rider en pärla med lo. får la se.
nu har jag lovat att ha uppesittarkväll med familjen, spela bingolotto och skit. börjar man bli jävligt gammal nu kanske, haha. well, på återskrivande, ciao

high and low, fast and slow

2009-12-19 @ 04:16:36 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
.. chillade hemma en stund innan vi for ut med bilen. frös som fan och hade ingen lust att sätta mig i en iskall saab. så jag testade fråga om vi kunde låna mammas bil. och se på fan, det fick jag. undra hur många liter vin hon druckit ikväll? ;) jag och josefin hämtade upp jh och körde lite på raggen. plockade upp lilljohanna och forsatte snurra. sen kom polisen och stoppade folk titt som tätt. och då försvann antalet bilar illa kvickt. så kring ett skjutsade vi hem johanna och drog till malmberget. hämtade upp jeppe och jonte. körde lite mer på raggen. in på mds parkering. jesper drar alltid i handbromsen när jag kör och då trycker jag bara in kopplingen, stannar och kör vidare, men denna gång sa jag dra då och gasade. jävlabananer, bilen snurrade typ ett helt varv, lite lattjo. men jag kan fan inte sånt som heter sladda ;) just när jag lägger i ettan och ska köra iväg kommer polisen och kör rätt framför mig. jahapp! fick visa körkort och blåsa. som tur var så var det stina som polisade, hon är så söt, annars hade det vart mer creepy.


så då var mitt första stopp av polisen avklarat, det ska vi fira, hahaha. sen kunde vi ju inte utmana ödet och forsätta köra där, så åkte runt lite här och där innan vi körde hem jonteboyboy. hittade ett par vilsna barn uppe vid heden, så vi tröck in dom i bilen, lucas, martin och jennifer tror jag bestämt det var. jeppe drog i kryckan där vid ålle och bilen for åt alla håll och kanter, nästan in i jävla plogvallen. tokiga unge, alla i bilen höll på dö i hjärtattack. förutom jag då, som har värsta skillsen och är modigare än ett lejon ;) nåväl, lämnade av di små barna. bytte till bmwn och drog ut på stan igen. men polisen hade inte gett upp än. när vi körde förbi hade dom stannat en till. alltså snacka om lite att göra liksom. och förstöra raggen. som om det hjälper, den körs typ 7 dagar i veckan, i flera timmar. nå, åkte lite i jhs bil innan vi gav upp.
har haft jävligt skojigt. i slutet skrattade vi så vi grina. kan ha berott på lite övertrötthet, men vi kör på grym humor, låter bättre. haha, nu ska jag sova lite om jag ska orka upp imorrn. hoppas bara det blir av :) godnatt

the start of something new

2009-12-19 @ 03:54:55 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
borde egentligen ligga och sussa under täcket, men har lite roligt att skriva om ju. äh vafan, delar upp det i två inlägg vettja ..
börjar skriva om min dag. började med att vi stressade till stallet. gjorde klart exilia till anneli. mockade åt valleboi. borstade Q. skrittade ut barris med jh, ellen och chippen. det var ruskigt kallt ute. eller egentligen var det nog inte så jättekallt, men det kändes väldigt kyligt. på hemvägen plockade vi upp linno och sara. duktig q-ling skötte sig super.


fyllde valles mat. borstade honom en bra stund. begav oss ut i kylan och mörkret. förfrös fingrarna efter en stund och kunde knappt röra dom. strax innan jag tänkte vända hemåt blippade mobilen, fick ett sms, och valle dog. så han vägrade forstätta och började med sina katapulter. övertalade honom att gå några meter till innan jag vände honom. puckot taktade hela vägen hem nästan. smorde av grejorna ordentligt innan jag drog. var tvungen att svänga förbi och hämta jesper, igen.  to be continued ..


meet me half way

2009-12-15 @ 15:12:27 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
antar att ni saknat min dagliga uppdatering, not.

har inte haft tid, ork eller lust att blogga. jag är ändå så trött på kvällarna att jag går och lägger mig när jag kommit hem och somnar så fort jag lägger huvudet på kudden.
det har inte hänt något speciellt sen sist skulle jag tro. livet leker och sen hinner verkligheten ikapp en igen. hunnit bli lite av hockeynoerd, planerat och haft en kass luciashow, slösat flera tankar bensin på ingenting, börjat rida q-ling som är halt, spenderat massa tid med en av mina bästa vänner and so on. vet inte vad mer jag ska dra upp ..
är på sämre humör idag av olika anledningar. ibland är livet rätt så orättvist alltså.

ska snart käka, dra till stallet och rida Q. imorrn är det begravning, jag vill inte gå, men måste. jag gillar inte att böla, jag gillar inte deppiga samlingar. men för pappas skull går jag på själva begravningen, men sen drar jag.

jag är less på att vara den fulaste människan i världen, jag är less på att jag inte gör något åt det, jag är less på att jag ständigt gnäller, jag är less på det mesta och just nu blir allt förstorat. nu spårar det ur. så jag avslutar här. hejdå


Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide