A thousand points of light

2013-09-28 @ 22:15:05 Allmänt Kommentarer (0)
Sovit länge och skönt. För ovanlighetensskull så har ingen ringt mig, haha.
Sen stallat som vanligt. Tog tag i Fias man. Och det behövdes verkligen. Man kan ju inte se ut hur som helst även om man nästan är pensionär ;) Det är så skoj att ta före/efter bilder och verkligen se skillnaden som blir. Det syns dock inte hur tjock den verkligen var, men värsta kalufsen.
 

Efter det skulle vi klippa Sillen. Hon blev randig och maskinen tog värsta djupt. Sen visade det sig att den inte var som den skulle. Det är som att ödet inte vill att vi ska raka henne. Först hittar vi nästan ingen maskin, sen när vi hittar en så funkar inte den, byter skär, funkar ändå inte, hittar en ny, som äter upp hästen och gör den randig. Haha, då fick vi låna en annan och då gick det som smort. Men stackars Exilia är nu superrandig på halva ena sidan. Inte så värst snyggt, men inte hela världen. Hennes finhet väger upp lite ful päls ju :) Men man kan ju hoppas att det hinner växa till sig lite innan hon ska på tävling nästa helg, hehe. Fast dom ska ju rida rätt fort, så det kommer nog inte märkas så mycket ;) Snällare häst får man ju dock leta efter, hon är som en liten änglaponny.
 
Randig ponny deluxe ;)

Kvällsmockade sen till mina stjärnor och passade på att mysa lite med dom. Varit och skjutsat Jh och hennes kompisar en vända. Har nu några nya avsnitt av serier på laddning, så det kommer resten av kvällen bestå av. Tjing.

A team of illusionists

2013-09-27 @ 21:20:49 Allmänt Kommentarer (0)
Såg en jättebra film igår. Är annars rätt dålig på filmer, ser typ bara serier, hehe ;) Den heter Now You See Me. Har sett trailern till den tidigare och tyckt den ser bra ut, och helt ärligt var den ännu bättre än jag trott. Så det var najjan, kolla den!
 
 

Give up who we are

2013-09-27 @ 20:43:16 Allmänt Kommentarer (0)
Min och Amandas klippahästplaner går inte som tänkt. Maskinen ville inte funka idag heller. Men då tog jag tag i Valles bumbipäls. Han var så tålmodig och stod hela tiden snällt på plats. Kunde klippa värsta ordentligt vid nacken och allt. Bara det sista på frambenen som han inte tyckte var så roligt. Men höll man upp ena benet så gick det att finslipa plättlätt. Och Lo's nya klippmaskin var asbra! Inte alls tung och klumpig, men ändå inte liten. Den gick perfekt efter hästen och var inte såndär som hugger i huden. Och den spruta inte runt allt hår heller, så man klarade sig utan heltäckning av hästhår :) Kunde lämna ett rätt litet schabrak också, snyggast så. För nu är han ju inte lika känslig än som han blir på vintern. Och turligt nog fick han behålla rätt svart färg. Annars brukar han bli någon slags mörkgrå, haha.

Hehe, lite fula före/efter bilder, men lite bildutfyllnad i alla fall ;)
 
Drog en dusch i stallet innan jag for hem. Skönt att slippa byta till vanliga kläder och vara halvt hårig hela vägen till huset ;)
Lyckats ordna en klippmaskin till Sillis nu i alla fall, så imorrn ska det väl bli av, hehe. Ska och skjutsa ett par tjommar nu, sen gissar jag att det blir Idol lite halvt. Ciao.

It's okay to be a little obsessed with shoes

2013-09-27 @ 03:22:30 Allmänt Kommentarer (0)
Har just beställt skor. Med pappas kort. Kan det bli mycket bättre? ;)
Gillar ju skateskor, är dock less på den tjocka modellen. Är också less på skor man måste knyta av och på hela tiden, typ Converse. Har massa knytskor nu så det vore ju trevligt att kunna variera. Hade ett par tunna skateskor för ett par år sen som jag älskade. Dom var till och med lila, så helt perfekta var dom. Använde dom verkligen tills alla sömmar lossnade i princip och grinade nästan när jag var tvungen att skaffa nya. Men så plötsligt en dag insåg jag att jag kunde ju söka på den modellen och se om dom fanns kvar, och visst tusan gjorde dom det. Dock inte i samma färg, men istället finns det sjukt många andra att välja mellan nu :)
 
 
Såklart kunde jag inte bestämma mig, hade typ köpt tjugofem olika om jag kunnat, hehe. Så tillslut blev det två par i alla fall. Lite boring kanske att ta två i samma modell, men dom är ju ändå rätt olika i färg osv så det kanske blir najjan ändå. Min plan är nu att slita dom riktigt ordentligt så jag snart måste köpa nya och kan prova en annan färg ;) Är en ganska mörk människa i klädväg, men när det kommer till mössor, vantar, sockar och skor så får det gärna vara så färgigt som möjligt. Lila är lätt min favoritfärg, men sen är typ knallrosa, turkos och orange inte heller helt fel. Hoppas verkligen dom här dojjorna är lika najsiga som mina förra :)
Ganska bra jobbat att skriva värsta romaninlägget om ett par skor, hehe.

I'm collecting sunlight

2013-09-27 @ 00:46:34 Allmänt Kommentarer (0)
Min torsdag började väl inte så jättebra. Vaknade och mådde illa som attan, gick upp och drack lite vatten och tog en Ipren. Väl tillbaka under täcket så började det forsa blod ur näsan, så fick kuta på toa. Kunde som tur var somna om litegrann efteråt.
 
På lektionen var vi bara tre stycken. Vi hade markarbete och jag fick Uffe. Stod studs på schemat, fyra stycken. I början gick det inte alls bra. Tänkte är det så här det ska vara liksom. Det kändes som att jag inte kunde göra rätt och hästen bara ånga på. Började med att rida fyra galoppbommar efter långsidan. Gick väl på ett sätt inte dåligt, för vi prickade ju dom som man skulle. Men usch vilken dålig känsla och ridning. Han streta på och tog bettet, gick som inte att få ordentlig kontakt och for runt som nå kamelryttare. Nä, hoj vad dåligt jag red.
 

Sorgligt att jag inte har några bilder på Puffen ..

Sen byggdes det upp ett kryss på sista galoppbommen. Och plötsligt var det som att polletten trillade ner. För då kunde jag rida med bra känsla och han lyssnade super på mitt säte och var lätt i handen. Kunde reglera galoppen hur enkelt som helst med sätet, få han runt skänkeln och bara leda och räta upp han med tygeln. Sen lät jag han vara och han fick tänka efter lite själv. Eftersom stoppade hon upp fler kryss och allt bara flöt på. En gång hoppade han lite stort in på första och vi hamnade lite ur balans, men jag bara var kvar, hittade tillbaka direkt och han kunde styra upp sig själv då. Bytte varv och allt flöt på lika bra där. Alltså varför kunde jag inte rida ordentligt från början ..
Så första delen var katastrof på riktigt, sen gick resten jättebra. Helt sjukt vilken skillnad det var, går inte ens att föreställa sig. Är i alla fall väldigt nöjd över oss båda på hoppdelen, den vart ändå förvånansvärt bra.
 

Sen skulle vi klippa Sillen, for och hämta maskinen och när vi börjar så tar den inget. Maskinägaren var och red, så vi fick vänta på henne och medans passade vi på att frisera hovskägg, skägg och svans. Slutade dock med att maskinen inte gick att fixa, så vi skulle ta det imorrn istället. Borstade av hästen och så longerade Amanda den en stund.
 
Funderar om jag ska ta Valle i samma veva imorrn. Passa på och klippa han också medans man redan är täckt i hästhår. Haha, det är det värsta, att håren kommer överallt och det klias som attans. Annars tycker jag det är kul att raka hästar. Phu, får se vad kungen säger då, han har så jävla dåligt tålamod ;)

The night the sun came up

2013-09-25 @ 20:31:07 Allmänt Kommentarer (0)
När jag läste igenom senaste inlägget lite snabbt så insåg jag att jag somnade i princip direkt efter att jag publicerat det, haha. Är tydligen inte alltid så bra på att pressa mig själv till vakenhet.
 
Inte alls gjort något speciellt dom senaste dagarna. Varit i stallet varje dag, fast bara in och ut känns det som. Igår fotade jag lite hoppträning, bara första gruppen. Hade sån lust, men så fort jag började försvann all lust när jag insåg hur skräpiga bilderna blev. Alldeles för mörkt. Blev såklart bättre på dom ljusa hästarna, men just därför är det ännu tråkigare när dom med mörka hästar blir lidande ;) Nåja, kom ju mest för att fota Amanda och på henne blev det förhoppningsvis någon användbar.
Vill verkligen ha ett nytt objektiv nu. Ibland tänker jag att om jag skulle ta betalt för bilderna så hade jag kunnat använda dom pengarna till ett nytt. Men samtidigt tycker jag inte mina bilder håller en tillräckligt bra kvalité för att säljas och hade känts jättekonstigt att ta betalt. Och sen gillar jag ju att känna mig behövd och att folk vill att jag ska fota och börjar man ta betalt kommer ju ingen vela ha bilder. Haha, hade behövt vinna på lotto alldeles precis nu.
 
Ett smakis från tisdagens hoppträning.
 
Idag har jag varit hemma hela dagen. Eller for och tankade bilen en sväng. Så sjukt omotiverad ännu. Och saker som jag egentligen gillar blir också lidande. Från och med imorgon ska jag ta tag i stalldelen i alla fall. Ska innan veckan är slut ha rakat två hästar, klippt man på två och rycka man på en. Får väl kolla igenom pärlorna också och se om det är nå småtrim som behövs fixas hos dom. Måste rycka upp mig nu.
 
Igår började den nya säsongen av Chicago Fire i USA, så nu är den på nedladdning och vet vad jag ska göra snart. Det har också börjat en ny serie som jag tänkte kolla. Medans dom laddar kanske jag börjar redigera resten av gårdagens hoppbilder .. Tjing.

It is very clear

2013-09-22 @ 21:47:54 Allmänt Kommentarer (0)
Som sagt haft stallpass hela dagen med Amanda. Började ju inte så bra dock. Vaknade 03.30 på natten och kunde verkligen inte somna om. Låg och vred och vände och försökte verkligen somna, men det var helt omöjligt. Så sen 05.30 orkade jag inge mer och klev upp.
Sen var vi bara två på all morgonfodring, utsläpp och mockning. Shit, vad kämpigt det var. Sen kom i alla fall lite assistans och hjälpte med höpåsar och insläpp. Spöregnat hela natten och dagen så det var lerigt och dygnsurt överallt, och äger man inte ett par gummistövlar är det inte så nice. Hästarna var inte heller överlyckliga med vädret, så dom fick faktiskt komma in lite tidigare. Alla såg ut som dränkta katter och vissa frös, så vi fick täcka på dom med svettäcken. Gjort allt som hör till och även kollat när Amanda red. Hjälpte litegrann, inte för att jag kan så mycket, men är i alla fall bra på att gnälla när hon ger upp eller inte anstränger sig nog hårt, haha ;)
Tycker vi haft rätt bra fart ändå, ovanligt för att vara oss, hehe. Men satan vad tungt det var där i början.
 
Knasiga stallbrudar och en Balance för mer än ett år sen :)

Borde väl egentligen hoppa i säng rätt snart, men känns som att jag inte har lust än. Vore fint och kolla en film innan, men risken finns att jag somnar mitt i ;) Ska försöka frisera lite hästar i veckan och försöka att inte sova bort hela dagarna. Inväntar bara Luleåresan nu, känns som störigt att det är tre veckor tills dess. Har liksom inget annat att se fram emot tills dess, så himla drygt. Well, see you later.

On your radar

2013-09-22 @ 12:00:00 Allmänt Kommentarer (1)
Stallpassar med den här lirarn hela dagen. Köhlers är lite grymmare än genomsnittet har jag hört ;)

Rough water

2013-09-21 @ 21:17:00 Allmänt Kommentarer (0)
Måste bara lägga upp några Youtube-klipp. Vet inte hur jag kom in på dom riktigt, men jävlar vilken skillnad på X factor i Sverige och typ USA. Sen har dom ju lite andra förutsättningar där osv. Men i alla fall, det är från 2012 och båda är seriöst bara 13 år.
 
  

There’ll be no sunlight if I lose you baby

2013-09-21 @ 19:52:50 Allmänt Kommentarer (0)
Det är så tråkigt att regnet kommit nu. Tycker hösten varit så fin och bra hittills. Och såklart blir det jobbigare att tajma in med fotning då. Så imorse kollade jag vädret och sen somnade jag om eftersom det öste ner.
Hade egentligen inget att göra i stallet, men kände att jag ville fara förbi och pussa på pärlorna lite i alla fall. Så pussade och gav hårdbröd åt dom, sen for jag hem.
 
Ska verkligen försöka gå och lägga mig tidigt idag, för har stallpass imorgon och vore rätt skönt att vakna utvilad. Verkar som att dom har lovat regn igen, så lär inte bli några bilder då heller. Hade verkligen behövt något att göra. Har lust att måla om alla träningsbommar, men verkar inte som att någon annan tycker det behövs.
 

Solnedgång, Miami Beach juni 2008. Take me back!
 
Känns störigt med mycket nu för tiden. Varje dag lyckas jag störa mig som fan på saker. Allt från minimala grejer till större. Vet inte om jag är överkänslig. Och helvete vad svårt det är att sluta tänka på allt. Haha, egentligen ska man ju inte grubbla över saker man själv inte kan förändra. Helt onödigt och slöseri på energi ;)
 
Aja, ska i alla fall bli mysigt med stallpass imorrn. Tungt, men ändå skönt med en heldag i stallet där man hela tiden är busy :) Tjing.

A vicious kind

2013-09-19 @ 22:22:26 Allmänt Kommentarer (0)
Nu för tiden när vi flyttat fram våran ridtid så känns det som att det är skittidigt. Hinner bara stiga upp ur sängen och göra mig klar innan jag måste sticka till stallet. Hinner inte ens käka frulle. Okej, kanske ännu ett bevis på att det är dags att ta tag i livet och lägga om sovvanorna.
 
Hade värsta tur att gruppen efter våran skulle ha teori, så jag kunde ta Jesse. Man måste ju passa på, för sen lär man inte se skymten av honom i våran grupp. Höll på greja lite med framdelsvändningar på lektionen, red innanför spåret, lite skänkelvikningar osv. Körde lite eget rejs och försökte få till övergångarna. Speciellt dom från skritt till trav. Är himla bra på att bara som släppa allt när jag ska göra övergångar. Det har blivit bättre i typ avbrotten, men det andra är inte nice. Gjorde alltså rätt mycket skritt till trav övergångar och det tog sig. För tillslut fick vi till det och då var det såklart mycket enklare sen att hitta känslan och veta hur man skulle göra direkt. Allt blir ju en förbättring om man lär sig att hålla kvar och få med allt bakifrån. Släpper man blir det ju pannkaka och då får man som börja om. Försökte tänka lite samma i galoppfattningarna och det blev ändå rätt hyfsat. Han galopperade på rätt bra redan från början och var väldigt lydig. Ibland kändes det som att jag var sned eller att lädrena var ojämna och då blev det som att jag bara pressa och höll på för att få han runt skänkeln. Men när jag satte mig mitt över och gjorde ordentligt svarade han också direkt som han ska. Blir alltid så svamligt när jag ska överbeskriva i bloggen, haha. Men sammanfattningsvis så var han duktig Jesseponken, medans jag själv var lite sämre mestadels.
 
Gammal bild på Jesse. Har ju typ inga andra.
 
Har just gjort en stamtavla till Exilia. Det är så kul att lära sig nya saker och att folk gillar det ;) Önskar ju såklart jag hade en egen häst att göra en supersnygg åt, hehe. Har typ alltid gillar att göra stamtavlor, oavsett om det är på datorn, eller skriva för hand osv. Tycker stam är lite spännande. Roliga är ju att jag aldrig gjort någon till mina egna sköthästar, haha. Man kan ju undra varför .. Kanske för att jag hade varit så mycket mer petigare till dom och hade nog aldrig blivit nöjd ;) Nåja, har i alla fall gjort 3 stycken totalt till andra och dom vart ändå helt okej. Men en snygg bild gör ju det mesta.
 
Tänkte väl i vanlig ordning kolla en serie eller film nu. För engångsskull kanske man skulle gå och lägga sig i normal tid också. Haha, lär aldrig hände, men det återstår att se ;)
Håller en tumme att det blir okej väder ihelg, har planerat in lite fotning. Hade velat ha alla mina pärlor på en och samma bild om det går, men dom är ju så hollo så ingen lär väl kunna stå still. Sen ska Berra också få vara lite modell. Nu är som nästan sista chansen på ett tag att få bra bakgrund också tror jag. Löven har ju i princip trillat av alla träden och då blir det så himla grått och kalt tills snön kommer. Aja, anything can happen, tjing.

I dream in colours

2013-09-18 @ 23:02:10 Allmänt Kommentarer (0)
Vaknat rätt tidigt idag, alltså vid lunch. Tidigt i min värld. Men kändes jobbigt att ha vaknat så tidigt så jag tvingade mig att somna om och så sov jag till typ 17-tiden nånting. Hade lätt kunnat pressa lite till, men kände att jag borde fara till djuren en stund.
Så hoppade i kläderna och drog till stallet. Kvällsmockade, rengjorde vattenkopparna och satt och myste med alla hästarna en stund var. Dom tyckte jag var tråkig och dom ville bara ha godiset jag hade i fickan ;) Sen borstade och ryktade jag Valle en stund. Han började göra några av våra trix av sig själv mitt i allt. Han har aldrig tidigare gjort så när han tiggit godis, haha, han är för söt.
 
Nu ska jag inte göra något alls. Kanske kolla en film eller serie. Ciao.

Get up and burn this floor

2013-09-17 @ 22:51:28 Allmänt Kommentarer (0)
Inte gjort något alls idag. Kännt mig rätt risig. Har i alla fall gått igenom gamla bilder i jakt på nå fina på Dogge till Jossi och alla på Maddis till Linnea. Åh, vad jag saknar Madame när jag går igenom sånt. Kan inte undvika att fundera hur det blivit om vi fått fortsätta eller om hon blivit som min nu istället för då. We'll never know. 
Det tar alltid mycket längre tid att leta i externa minnet än vad jag planerat för det är ju så himla kul att kolla igenom alla gamla som man nästan glömt bort. Hittade några som jag i princip helt glömt, bland andra några bilder på blommor, haha. Typ första gången med macro ;) Sjukt länge sen jag fotade rent macro, måste ta upp sånt fotande snart igen.
Mer vet jag inte, ska väl kolla lite serier nu. Har inge speciellt för mig imorgon heller, men gissar att det blir stallet osv. Tjing.

 
 
 

This is the difference

2013-09-17 @ 05:37:00 Allmänt Kommentarer (0)
Tänkte bara testa lägga in en liggande bild för att se om kvallan blir annorlunda nu när man kan ha dom mycket större. Och på seriöstaste allvar tänkte jag sluta med mitt "hej, hej, hemskt mycket hej". Känns rätt hårt, ett tungt avsked alltså. Det har ju hängt med sen 2009. 4 år tillsammans har vi haft. Det var en fin tid. Haha, skoja, men som sagt, dags för lite förändring ;)



På allvar, kolla skillnaden på båda bilderna. Kvalitén alltså! Kom på vad jag skulle göra för att få det bättre. Alla mina bilder i princip är bautastora när jag tar dom från kameran och då när dom ska på bloggen så är det väl inte den optimala storleken. Då tjommar sig bloggen för att minska bilden innan den laddas upp och då blir den suddigare. Meeen, om jag öppnar bilden i något program (åh, gud, varför har jag inte Photoshop?) och minskar storleken och anpassar den efter bloggen innan jag laddar upp den så blir det mycket bättre. Det tog mig bara femtioelva år att komma fram till det ;) Nackdelen är ju dock att det känns ovärt att fota i så stort format då man i princip bara använder bilderna på internet. Men tänk den dagen man vill typ skriva ut eller göra en förstoring, det hade ju inte gått med liten pisstorlek. Sen blir det ju en massa extra jobb och redigering innan man kan använda dom hära. Haha, aja, shit the same. Får prova mig fram nu så min teori verkligen stämmer. Hoppas verkligen att ni ser någon skillnad. Annars är allt slit nästan förgäves ;) Tjingeling.

Time for some change

2013-09-17 @ 04:25:00 Allmänt Kommentarer (0)
Sådär! Nu har jag gjort om bloggen. Är som sagt inte så himla begåvad på sånt, så hoppas det stämmer med allt. Gjorde en header i nått tjommit program eftersom jag varken har eller kan Photoshop. Men fick ju med mina guldkorn så det duger väl. Blev en mörk version här nu, kommer sakna det lila. Men lite förändring behövdes, hade samma i hundrafemtioelva år. Nå åsikter? Ni kan väl säga till om det ser yrsligt ut eller om det är något som blivit skevt. 

Och alla tidigare inlägg är ju anpassad efter förra designen, så nu ser det sjukt rörigt ut. Får se om jag orkar gå tillbaka i tiden och fixa till lite, men känns ju överambitiöst. Förhoppningsvis är det väl ändå ingen som tänker börja gräva bakåt i bloggen nu ;) 
Så nu återstår det att se om man kan vänja sig med det nya eller inte. Annars är det bara och göra om igen, hehe. Dom som känner mig vet ju hur jävla velig jag är, kan nästan aldrig bestämma mig, så det här tog tid kan jag lova. Pusshej.

I have a green cat

2013-09-16 @ 23:22:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Vet fan aldrig hur man ska börja inläggen. Känns ju inte som att man alltid måste dela med sig om allt i detalj. Fast det är något jag är bra på, prata med detaljer. Kommer typ aldrig till själva mittpunkten i berättelser för att jag alltid måste förklara allt helt ingående ;)

 
I stallet fixade jag maten åt pärlorna, pussade på dom och mata dom med äpple. Sen har jag haft Mattur idag också, så varit där och grejat på. Älskar att dom har torrhöbalar. Det tar typ en sekund att fylla alla påsarna. Gillar som småstallslivet, hade lätt kunnat ha ett eget litet stall. Finns säkert lika mycket plus och minus som att stå på en ridklubb, men ändå. Tänk att fixa och dona och bestämma i ett eget stall, fan vad najjan mitt hade varit alltså, haha ;) Red lite mera dressyr med Mattur i alla fall. Körde en drive på hoppbanan. Tycker dock underlaget blivit djupt på fler ställen nu, not nice. Hästen var duktig, jag var inte det. Tror jag måste sätta på mig sporrarna nästa gång. Inte för att det behövs på hästen så, men mina skänklar blir bättre och jag rider bättre med dom på. Och han bryr sig ändå inte om dom är av eller på. 

                                                   

På kvällskvisten kollade jag Idol hos Wen. Mysigt som vanligt, men lite träligt med Idol. Det är väl inte roligaste programmet. Tycker dock det blir roligare att se på sen i fredagsfinalerna. Haha, vet inte hur man ska avsluta inläggen ibland heller ;) Försöker väl greja med lite koder och ser om jag orkar eller lyckas fixa om min bloggdesign. Som sagt gillar jag färgen och headern, men det är småsaker som stör mig sjukt mycket och värdelös som man är på koder så vet jag inte hur man bara ändrar "det lilla". Tjing.

You are different

2013-09-16 @ 00:21:08 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
I vanlig ordning vart i stallet mest hela dagen. En skillnad var dock att Lina och jag kampera ihop och tog hand om pärlorna. Så mycket skönare och roligare att göra allt tillsammans.
Sen skrittade vi runt stigen, mysigt. Amanda och Sillen sällade, jag red PS och Lina fick testa Valle :) Hehe, är ju alltid ego om mina hjärtan, men är det någon jag verkligen hade kunnat fast lämna över dom helt till så är det Linur (lol att det låter som om dom är mina, men ni kanske fattar ändå, och fattar ni inte så fattar ni inte). Hon är snäll och duktig och vet hur väl hon tar hand om alla hästar alltid. Hon är ju bäst ♥ Hon och V passade så bra ihop också ♥
 
 
Sen spurtade jag till småstallen och fixade åt Mattur. Red ett kortare pass på banan. Han är fin som alltid, men man märker att han nog haft lite semester på senaste ;) Han lyssnade hur som helst fint på sätet och var väldigt uppmärksam.
 

For direkt från stallet och hämtade girlsen, hyrde film och for till Evve för lite mys. Känns som att det var på tiden. Älskar när vi är där och ser film, så mysig soffa och perfekt med mörker och liten bioduk. Kollade en film som hette Studentfesten, rätt bra.
Det var allt för idag, tjing.

With some shades on

2013-09-14 @ 23:17:08 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Haft stallpass hela dagen. Vart lite orolig där på morgonen om jag skulle bli själv. Men som tur var kom en ridskoleryttare vid åtta och sen vaknade även Lina till liv så hon hjälpte också. Vilken tur :)
 

Asmysigt ute tidigt på morgonen.
 
Stallmaffian såklart ;)
 
Gjort allt som hör stallpass till och även grejat på till pärlorna med allt möjligt och fixat åt Chippen. Sen på kvällskvisten vart jag själv, men det var rätt mysigt ändå, ides inte stressa. Lite läbbigt dock att släcka överallt i ekonomidelen när det hunnit bli mörkt ute. Kände hur spökena stod och glodde lite här och var, hua ;)
 
Hehe, kommer leva ett par år extra nu som vi skrattat, stackars Kotten ;)


Lina tyckte Jesse och hans rumpa såg stor ut.
Klart Nova ska ha lite schärlek på kvällskvirren.
 
Lina har haft min mobil typ hela dagen så nu har jag massa snygga bilder och grymma filmer. Haha, skrattar på mig varenda gång jag kollar filmerna, hoja ;) Vi var nog lite övertrötta där i slutet på dagen, hehe. Tur att jag och L är lika knasiga båda två. That's all for now, pusshej.

Blowing wild and free

2013-09-13 @ 20:00:49 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har inte gjort något alls dom senaste dagarna, så ids knappt blogga då. Känns lite ovärt. Sover hela tiden, typ hela dagarna. Vaknar så sent på dagen att man inte hinner göra något annat i princip. Är nästan inget i stallet längre. Vi hade teori i torsdags på lektionen. Kändes inte ens som att det spela någon roll. Det störigaste var att ingen sa något förrän typ just innan = att man bytt om i onödan. Ja, ni hör ju själv hur efterblivet det låter. Finns typ hur mycket som helst att göra, har bara ingen motivation till något. Måste göra ett bättre försök att rycka upp mig snarast.
Superjobbigt också att jag bara räknar ner dagarna tills jag ska till Luleå. Det är typ en månad kvar och jag tänker på det hela tiden. Hade behövt fler saker att se fram emot innan så det inte känns som en evighet ;)
 
Har stallpass imorrn. Verkar som att jag fått med mig lite hjälp på morgonen i alla fall, sen blir det solo. Så gissa om jag kommer vara död och gissa om allt kommer gå sjukt långsamt. Aja, ska och skjutsa pappa och hämta mamma nu, så hejs.

Take it to the next level

2013-09-10 @ 23:14:21 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Gårdagen sov jag bort. Klev upp 19.30, var vaken kanske 2 timmar och sen somnade jag igen. Och så klev jag upp vid 14-tiden idag. Låter ju helt normalt. Förstår inte ens hur det är möjligt att kunna sova så mycket.
 
Väldigt svårtflörtad Norp ;)
 
Tänkte fara och göra allt i stallet, men när jag kom dit var allt redan gjort. Så jag har lekt med Meja och sen kollat lite hoppgrupp. Sen fick jag erbjudande om att haka på ett gäng på ridtur med Norpisen. Klart man tackade ja till det. Så red runt stigen med Sara och Jh. Hyffsat pigg häst man satt på, men skötsam även om jag fick lite och jobba med, hehe.
 
Hade inte desto mer att skriva egentligen. Så ciao.

Take me back to the start

2013-09-08 @ 21:17:10 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Fått ställa klockan idag för att jag skulle och ta in Valle vid lunch. Riktigt tungt att kliva upp så tidigt. Men så får jag ju skylla mig själv när jag inte somnade förrän 6.30 på morgonen.
 
Fyllde all mat åt djuren, mockningen var fixad. Senare for vi ut på en mysig skogstur igen. Jenny och Olle, jag och PS, som körde barris denna gång också. Älskar att hon är så jävla fräck. Tuffaste och snällaste 6-åringen i stan. Det var hur som helst underbart skönt väder, strålande sol och varmt. Top notch! Älskar den här årstiden.
 

Sitter just nu och lyssnar på gamla låtar från mina gamla spotifylistor. Är så less på alla nyare, har typ spelat sönder dom känns det som. Och har massa gamla 80-talare i gamla listorna och dom passar perfa just nu.
Känner mig typ lite rastlös, men ändå vill jag inte göra något. Sån skum känsla.
 
Har firrat en såndär app på mobilen som räknar ner dagar till saker. Och nu vill jag bara att den ska ränka ner i turbofart. Måste som ha saker att se fram emot, då känns det som bäst :) På återskrivande, pusshej.

I don't want hold you if you want to go

2013-09-07 @ 01:37:58 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Fredag idag då. Ungefär som vilken annan vardag som helst. Carre har dragit till Tärka, så det är FF hemma. Kunde inte bestämma mig om jag skulle med eller inte. Blir kanske inga mer chanser att vara på stugan i år, med det kan inte hjälpas.
 

For på en skogstur med Pärry, Jenny och Olle. Så himla mysigt att skritta runt på småstigarna i vår lilla skog. Ballaste PS, man kan klättra och klänga bäst man vill när man ska hoppa upp barbacka och det bekommer henne inte ett dugg, haha. Och ja, det är ju lite klättrande med tanke på att hon är över 170 i manken ;) Sen är hon så tuff och traskar på överallt. Inte mycket som skrämmer henne, hon är stenhård!
 
Dom har sådana jäkla personligheter mina pärlor och dom är så roliga. Tycker så himla mycket om dom. Mina tre lyckopiller! Valle, Olle, Patsy ♥
 
 
Hoppade i pyjamasen och la mig under täcket framför datorn när jag kom hem, men blev sen avbruten för att köra mina väninnor, snäll som man är. Slängde bara kläderna över pyjamasen och sen hopp i skorna utan strumpor och allt. Slutade dock med att dom skulle in hos Adam innan skjutsen skulle fortsättas. Haha, och jag har typ utansockfobi. Har alltid sockor i princip, sommar som vinter. Så förstå känslan att måste gå runt barfota + att vara bland folk man inte känner. Men vad gör man inte för sina polare ;) Haha, hoj vad sjuk man är.
Skjutsade sen gänget upp till Malmsta i alla fall. Fick då höra Adam och Elias låt, som jag nu haft på hjärnan och så finns den ingenstans att lyssna på, jobbigt läge ;)
 
Ska kolla lite film och sen ser vi väl om jag måste hämta eller nå. Ciao.

Ashes on the ground

2013-09-06 @ 15:07:44 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Började torsdagen med en planerad fotning på Bibbi och Fonne. Dom uppsuttna bilderna blev rätt mysiga. Sen var det värre när vi skulle fota porträtt på Boppan. Haha, så ointresserad man bara kan bli. Hon sätter ju fram öronen när man visar en blomma eller annat ätbart, men då står hon ju som en kossa med helt låg hals och allt, haha. Men vi knoppade henne i alla fall och hon var skitsnygg. Då ser man hur fin ponny hon är egenligen. Annars gömmer hon ju sig alltid bakom sin skogsmullekalufs ;) Solen var och störde idag också, men den gjorde det snyggt på vissa bilder ändå.

Har fler fina, satte dom på fejjan. Har inte tid att ändra om dom nu så att ..
 

Dom här två sista är inte så stylish. Översta ska visa hennes tjusiga knoppar. Och den nedersta visa hur tjusig hela hon är, även om hon står fel med fötterna :)
 
Efteråt red jag lektion i min nya grupp. Eller så mycket skillnad var det inte för vi är typ 4 från förra gruppen som bytte och så är det väl 2 andra som stannade eller nå. Och vi rider för Ålle nu. Men skönt att det blev ändrat så vi som vill ha hoppning kanske får göra lite sånt då. Haha, fast idag hade vi fyra bommar på en långsida och två bockar på andra med 24 meter emellan. Woho, haha, men det var kul ändå.
Fick rida Jesse. Hon som annars alltid har han första lektionen skulle inte komma, så jag passade på. Har varit så sugen att rida han hur länge som helst. Och han var fin. I början försökte han ju komma undan och testade om han kunde göra så som han gör med nybbisarna. Tog dock inte länge innan han hajade vad som gällde.
Han var supertaggad på bockarna. Tog tag i dom som om han skulle köra bana på 120 typ, haha. Red på 6 galoppsprång ett par vändor, sen fick vi rida på 7. Vi var så himla bra att vi fick rida på 8 också. Största klumpehästen red på mest galoppsprång, han är så himla ball!
 
Nu ska jag snabba mig till stallet. En tur i skogen väntar, mys. Tjing.

Expecting the worst

2013-09-06 @ 14:48:02 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Här om dagen fotade jag och Vicky henne häst Drömmis. Tyvärr var vädret inte så bra. Eller ja, det var soligt och fint, men inte bra för fotografering. Det blev lite too much med en fux, höstfärger och eftermiddagssol. Det blir lite väl med varma färger. Dom flesta som kommer se dom bilderna tänker väl ändå inte på det, men jag gör det och har ju lite tvångstankar .. Men själva hästen är väldigt fin, dock inte den lättaste modellen då han tyckte vi var grymt tråkiga som skulle stå hundra år och göra ingenting ;)

Sen blev det lite snabba spontanbilder när Flisan och Fanny var ute med Fonzie och Bibbi. Det är skoj att ibland bara köra utan att ha det planerat.
 

Inte dom snyggaste bilderna så, men kolla färgerna. Mums på hösten :)
 
Hade även kvällsfodring, men det gick rätt snabbt.
Åh, fick lust att fota mina pärlor nu också. Fast behöver ju assistans då och det roliga är att det ytterst sällan finns folk som ids ställa upp och vara det. Haha, alla har ju alltid så bråttom nu för tiden och ingen pallar vara kvar och göra saker för andra ;) Nåja, ska övertala någon. Men gissa om man är extra kritisk då på bilderna.

Always hoping

2013-09-06 @ 14:35:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej Funderar på om jag ska lägga upp bilderna från Boden här också. Har ju lagt upp en massa av dom bättre på facebook redan. Och det är värsta gänget, så blir kanske too much. Aja, får väl slänga upp några stycken kanske.


                                     

How to react

2013-09-05 @ 01:50:02 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Glömde lägga in den här också. Kameran for runt i olika händer
under helgen och då blir det en del random bilder ;)
 

How much clearer can I be

2013-09-05 @ 00:41:23 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
For som sagt på ponnytävling på fredagen. Var förste chaffis åt Jullan. Så ja, körde häst för första gången ever och det gick super. Månne var så himla bra åkare att det var lugnt. Sen är det ju så himla tacksamt med hästbil. Peace of cake även om den är typ 10 meter lång ;) Hehe, backade lite också, men sen när det skulle krånglas lämnade jag över det till proffset.
 
 
Bosatte hästen i sin box och så red Julia lite när vi kommit fram. Fick först stå just utanför ridhuset med bilen vid dom andra, gissa om vi vart glada. Men sen kom en aggressiv tant och skickade iväg oss hur långt som helst. Hoj, hon var heltjorvig och otrevlig. Så vi fick bo typ 5 minuter bort på en öde jävla parkering, utan toa, vatten eller lampor. Tur vi är så hårda ändå.
  
På lördag klev jag upp rätt tidigt, kunde inte somna om på morgonen. Gick till stallet och mockade till Månne,
fixade iordning höpåsarna, borstade, bytte vatten och allt sånt. Sen hade jag så mycket tid över att jag mockade till Sillen också innan jag knoppade henne och Saphir. Efter det gick jag och drog upp Jullan, käkade frulle och kollade sen på tävlingarna. Tycker alla våra ekipage skötte sig fint :) Och Moonis var duktig, hoppade super i både LA och MSV.
Sen blev vi bjudna på grillat av Engströms, fy vad gott. Och sen tog vi hästbilen till Max med Amanda, Janna och Flisan och köpte Lyxshake. Efter det flyttade vi boendet till dit vi stod från början, för det fanns ju hur mycket plats som helst.
 
På söndag klev jag också upp tidigare än tänkt. Fixade knoppar och lite sånt. Borstade färdigt Sillis också för att vara schyrre eftersom världens bästa försovare hade försovit sig ;) Sen gick dagen snabbt. Hemresan blev enkel då J och M gick och vann sin klass :)
 
Haft en superduperrolig helg. Gillar ju det där med tävling ;) Och hade det ju väldigt slappt nu i jämförelse med vad jag brukar ha, hehe. Det var väl allt jag kan minnas och orkar skriva. Pusshej.

You light up the moon

2013-09-04 @ 15:44:27 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har tänkte uppdatera lite om helgen, men har inte riktigt haft tid. Har faktiskt fixat iordning alla bilderna och nästan skickat klart dom. Plötsligt händer det ;) Fast fotade nästan bara RKD:are denna gång så det var inte så mycket bilder tack och lov. Fast trist nog så vart det jättetråkiga bilder, inte många jag lyckades med. Nåja, bättre lycka nästa gång. Haha, så börjar inomhussäsongen nu och då blir alla bilder automatiskt bajs. Om någon känner att dom vill kasta iväg lite pengar på mig så önskar jag ett nytt objektiv, det kostar bara närmare 7000 kr, hehe.
 
Slänger in en bild på snygga Månne som ägde ihelg :)
 
Aja, ska börja rensa bilder från datorn och sen lägga över dom på mitt externa. Det jobbiga är att jag hade velat organisera allt snyggt innan jag sätter över allt, men fatta tjorvigt och tidskrävande. Måste nog ändra lite inställningar på kameran också. Typ bildstorlek. Eftersom alla som vill ha bilder ändå bara använder dom på internet så behöver man ju inte ha största storleken. Det är ju bara om man ska skriva ut eller förstora som det är najjan med den bästa. Jag funderar alltid för mycket så får allt att bli hundra gånger mer komplicerat än det egentligen är. Äh, får köra på bara, vem bryr sig om hundra år ..
 
Skulle bara snabbskriva, för är busy just nu, så helghistorien kommer sen. Tjing.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide