leave it all behind

2010-08-24 @ 18:36:07 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
sista rycket nu. kämpar med mina jävla filmer, haha. usb-minnena räckte ingen vart. så kom puckot på att ena pappas dator ska ju trots allt med upp. gah, bara det att typ alla filmer fanns på stora datorn .. så nu är det bara att flytta via dator, usb, till dator. suck. det sölar.

ska hoppa i duschen på en strax. sen packa ihop min lilla väska och sedan tagga 14 timmar i bil. eller garanterat ett par fler eftersom vi lär stanna på mer ställen än i stockholm. och om jag kör så går det nog inte lika fort som vanligt, för då lär jag köra vilse eller nått ;)

det gör absolut inget om ni stör mig med sms anytime. på återskrivande. hejpa

must have ripped a few

2010-08-24 @ 02:52:32 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
inte gjort nästan nått idag. men ibland kan det också vara lite skönt. fast på kvällskvisten märkte jag hur orastad jag var. höll på med ticks och var lite hypad, hehe.

typiskt att nätet skulle börja tjorva när jag skulle överanvända det. men efter många om och men lyckades vi firra det. så nu har jag också fixat ner typ femtio filmer. hade en lista på dom jag ville ha. sen blev det bara fler och fler, hehe. har massa kvar ännu och typ minst tio serier. men jag tror inte det får plats hem nånstans. om ens det jag nu har ryms. nåja, om inte annat kan jag ju spara den som önskelista till senare ;)

ska nog kolla en av filmerna nu. om jag orkar hålla uppe ögonen.
nu regnar det som bara den ute. länge sen det regnat för mig. har ju lyckats undvika regnet när jag förflyttat mig runt på olika platser. nåväl .. imorrn blir jag ensam på fm. ena skola, andra jobb. sen får vi se när man kommer hem. har ingen brådska egentligen. skönt att knappt behöva lyfta ett finger from time to time. orkar inte skriva mer nu. och snart blir jag förbannad om inte usbt snabbar på. mHm. hejs

a small reason

2010-08-23 @ 11:59:17 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
var vaken till efter fyra nångång bara för att jag var tvungen att kolla massa true blood. laddade ner hela sista säsongen, hade dock sett ett par, men bläddrade igenom dom och kollade sen hela dom jag hade kvar. shit, den är bra, bra, bra. sparade det sista. så det ska kollas nu.

var tvungen att vakna vid halv elva. josefin skulle ju börja ny skola och hon tordes inte gå själv. det är inte så långt att gå från pappa, kanske tio minuter max om ens det. så det är ju chill. pappa hade vart där tidigare, så vi visste ju som vart vi skulle. även om det är cpnära ville jossi att vi skulle ta bilen. och när det inte är jag som ska fylla tanken än, why not? ;) haha nej, men ett bra tillfälle att premiärköra vraket. det gick väl hyffsat. haha. förutom att jag körde som en kärring. damn, automatlåda tack, hehe. närå, måste bara lära mig köra den bilen så blir det säkert finemang.

åh, önskade att jag var jossi i det läget. vill också gå i skola, helst i södern. varför var jag så feg, skulle flyttat till sthlm eller nått för länge sen. suck. ung och dum. jag trivs ju inte alls i gällivare, så varför ska man stanna, hrmh. nåja, lite roligt att typ alla killar som kom och gick där vart vi stod var drop dead gorgeous, nej inte överdriva, men alla såg bra ut och framförallt hade dom bra klädstil!

och vetni, jag ides bara dra på mig ett par shorts. fatta, shorts i slutet av augusti och det var varmt och skönt. nu skiner solen och det känns som sommar :) ska glo film tills jossi kommer hem igen. sen ser vi ju vad vi hittar på. ska åtminstone fylla mina minnen och skivor med massa tv-serier och filmer jag vill se. när det går så snabbt är det ju kalas :) tjingbye

a long list of adjustments

2010-08-22 @ 23:16:28 Allmänt Kommentarer (1)
hej, hej, hemskt mycket hej
körde hundrafemtio hem till gällivare för att inte missa flyget. fick stressa som fan. kom dit och sen sa tanten att dom inte tog mitt kort. så carre fick gasa till stan och hämta ut pengar. kul, sååå nära att vi missa flyget. men vi hann.

fick vänta på pappa en stund på arlanda. sen kom han och hämta oss. for på en donken och käka först för vi höll på svälta ihjäl. så mumsigt. kycklingburgare och en mcflurry på det :) åkte till gamla hem i gröndal för att hämta nå post. sen vidare. en sightseeing genom nyköping och sen till oxelösund där pappa bor.

imorrn börjar lillasyster skola här och flyttar hit. får se om hon stannar länge eller får hemlängtan. nåja, hon går skola ett par dagar, sen tar vi bilen upp till gällivare och begravning på torsdag. sen åker pappa och jossi till brasilien och blir där tre veckor.

pappa hämtade oss med nybilen. och jag fattar inte hur jag kunde gnälla över den. har jag hållt mig med saaben ett år, så hur fan kan inte en fin bmw vara bättre. eller ens lite bra. sjuk man är. så min bil blir nog alldeles bra. dock utan toning so far. kostar skjortan att fixa det, så får spara ihop till sånt. men annars har pappa småfixat en massa på den och köpt lite grejs. skönt. så gör han en sista fix innan han helt lämnar över den till mig. åh, ska bli lattjo.

nåja, ska kolla runt en sväng. sen ladda ner nån film. det går tydligen på några sekunder här nästan. så bäst att passa på. hejpa

enemies of dark

2010-08-22 @ 23:03:24 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
insåg just att jag glömt göra ett inlägg med bilder från tävlingen, hehe. men har lagt upp en del på pixbox om ni vill kolla. dock är dom skit kvalitétsmässiggt där. fina egentligen, buh.

hoppträningen i tisdags gick hyffsat. red jesse och tränade framhoppning. fan vad tungt det var först. kass kondis tillråga på allt. men sen släppte det och flöt på. han stoppade en gång på en högre oxer då jag hade för lite galopp. blev lite osäker sen, men klämde oss över oxern på över en meter ett par gånger. så ja, helt ok trots allt. tur att jesseboy är en tålig, förlåtande pärla :)
på onsdagens lektion hade vi anneli som vikarie. red camme, men det gick inte så jättebra. vet inte vad jag sysslade med. men i slutet gick det bättre och bättre.

varit i tärendö sen torsdags. lånade farmors gamla bil och körde dit med jossi, ronja och hundarna. tagit det lugnt, slappat. slöheten tog över och jag hade lätt bara kunnat sova.
på lördag fyllde kusin år så vi firade henne. körde en kort stugcamp och vi vann. sen på kvällen efter om och men blev det holmen och eldfesten.
robban bjöd på fanta och rosé. ett, två, tre, fanta och rosé. nejmen seriöst, det smakade rusktigt bra faktiskt. inget jag hade väntat mig. det slank ner nån cider och lite öl. men dålig tagg.
tog oss dit, gick in på ölområdet, behövde fan inte legga en enda gång. och även jossi och ronja kom in ett antal gånger så .. ;) drack inte desto mer där. men hängde med kusin, syrran, ronki. lyssnade hela willy clay. livemusik är bra. men synd när man inte känner till låtarna och sånt. kollat folk, snackat. jag är ju ganska kass på att vara ute på rejv. inte min grej. sen vid två gick skjutsen till stugan. men stannade hos grannarna en stund, sen ut vid elden innan jag gick hem vid tre och kröp i säng. hade vart mer värt att vara dit om man kännt mer folk. men nångång ska väl vara första gången man besöker eldfesten ;) the end

i can't feel

2010-08-17 @ 01:23:39 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
ihelg har jag varit nattvakt på stallet. det har ju varit tävlingar för dom som inte hållt koll. började fredagen med att stressa klart massa saker som skulle göras. var sen uppstallningsanvarig och satt och tog emot folk och guida dom rätt.


fotat en hel del bilder under helgen. har försökt spendera mycket tid bakom kameran. trivs med att fota massa. hade lätt kunnat fota klass efter klass, ekipage efter ekipage en hel dag utan att lessna. försöker alltid få bättre bild än den föregående och om någon inte blir bra kämpar jag för att få nästa bättre.
men nu har jag snålat lite. hade bara 650 bilder att redigera på söndagen. raderade alla direkt som inte var godkända. hade höga krav, så var dom minsta dåliga rök dom bums. endast hemmaekipagen eller dom som ville att jag skulle fota mycket fick en blandad kompott av bra och inte fullt lika bra ;)
hade velat lägga ut några stycken bara på skoj, men vet inte vars jag ska göra det. kanske på pixbox. det var ju ett tag sen. så kan dom som vill kolla typ.

groomat lite också på pärlorna. båda fick priser! dom var klockrenast i söndagens 130. olle vann också meetinget. och roligt att lotta och bollo vann meetingets lättklass. på vinst i två av två starter i 110.


måste komma ihåg att påminna mig själv. var aldrig mer nattvakt. vet varje år att jag inte vill, men glömmer nog alltid bort hur illa det verkligen är när jag låter mig övetalas. hoj. men en del kul lyckades vi ha.

idag har jag tagit det lite lugnt. for på ärenden med morsan en sväng. men inge roligt hände. sen stallet och tog det mer lugnt tills jag skulle ha lektion. nybbisar nästan. bara ridit lilla ridskolan tidigare. en hade inte ridit alls på ridskola. så ja, lite spännande. men det gick bra. jag tyckte det var roligt. men som vanligt tveksamt att barnen tyckte samma. dom fattade väl inte vad det var för cpskadad person dom var tvungen att stå ut med ;) 
jag som är så dålig på att ge instruktioner och det teoretiska. bättre på praktiska grejer, hehe.


sen på kvällen grillade vi lite korv och masche vid gångstigen en bit från småstallen. satt där ganska länge och myste vid elden. superduper skönt. hade kunnat sitta framför en eld med trevligt sällskap flera timmar. mysfaktor +en miljon. me likey :)

mhm, längtar till imorrn. får se om morgonen får plus, beror på. sen blir det hoppträning på kvällen. wosch, spännande. kommer väl trilla av som vanligt. men har varit så hoppsugen länge att det ska bli superlattjo i alla fall :) aja, ska nog göra annat nu. kan slänga in några fler hoppigare bilder i ett annat inlägg senare kanske :) hejs

come on feel the noise

2010-08-13 @ 02:09:25 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
fotade mer bilder igår. massa på johanna och gulan. och några på denice och mulle slank också med. en del bra, en del mindre bra. inget jag var desto nöjdare över. kom hem först tolv på natten från stallet efter att ha målat och fixat papper och sånt.


sorry för pissig kvalla här. better irl.

mina lysen på bilen är som sagt helt trasiga, så var ju tvungen att köra så i mörkret. hehe, en bil bakom mig blända som fan, och en bil jag mötte gjorde samma. liksom hur dum får man vara om man inte märker att man kör utan ljus när det är kolsvart ute. nåja, jag skrattade medans jag fick upprepa "meeen jag vet!". inte för att någon annan hörde, haha.

har som hållit mig väldigt upptagen och sysselsatt med tävlingarna nu hela tiden. har klämt in två barbacka turer på prisma under dessa dagar, annars är det mest tävling, tävling, tävling. har hundrafemtioelva saker att göra imorrn, så måste ställa klockan på nio. jag kommer snooza bort mig, nah. tre börjar mitt pass som uppstallningsansvarig typ och då blir man väl där ett antal timmar. shit, måste stressa järnet. aja, bäst att börja skönhetssömnen nu, nighty!

 


drop a bomb

2010-08-11 @ 02:26:16 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
har lånat johannas kamera och provfotat. ska ju som sagt låna den under hemmatävlingen och fota alla jag kan. eller åtminstone alla hemmaekipage som jag hinner med. ska ju som knoppa 11 hästar och grooma pärlorna. men ska göra mitt bästa för att kombinera allt ;)

i alla fall så kände jag mig riktigt ringrostig i fotandet. men jag älskar objektivet. vilken härlig känsla den gav. jamen, tränade att få till någorlunda bilder under dagen så man kanske lyckas prestera när det gäller ;) som vanligt sänks kvalitén på bilderna avsevärt när jag stoppar dom hit. men avgör själva om ni gillare annars. med tanke på att jag aldrig fotat med kameran och det var grymt länge sen jag fota hoppning och det med bra grejer så blev det helt ok ändå. blir ju aldrig nog nöjd, och det kunde ju ha vart värre, haha. lägger in några av dom lite bättre, blev över 150 bilder efter grovrensningen, så ajo, det hade ingen idats med ..




lustigt nog blev nästan alla publicerade bilder på fuxar, hahaha. åååh, ni ska veta hur lattjo det var att fota ordentligt igen. nåja, ska ladda kameran och stänga ögonen. ska och fixa massa småsaker i stallet på fm. men det blir nice, natti!

the music dies

2010-08-09 @ 00:33:08 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
har ju som haft camme hela helgen så har mest pysslat på med honom.
igår hade jag tur för hästen var inte så värst lerig, phuh. red ett dressyrpass i ridhuset med honom. ställde lite mer krav på både mig och hästen. några fina stunder hit och dit. men hade behövt en lektion snart så jag inte lägger till massa olater och fula saker.
fick ju även se ridfilmssnuttarna från dagen innan. hehe, det kändes tusen gånger värre än det man kunde se på filmen. men vissa saker syntes tydligt, riktigt så man fick skämmas ;) men ronny var så söt så.

           

efteråt tänkte jag klippa manen, men det visade sig att det gick och rycka den. det trodde jag inte. men söta hästen verkade tycka det var jätteskönt. för han hängde ner huvudet, vilade med bakbenet, hängde underläppen och blundade. sen gäspade han och bara stod där. blev inte så superbra ryckning, men lite finare än innan i alla fall. klippte svansen lite och trimma örontofsarna.
han verkar tycka om det mesta pyssel man gör med honom. när vi badade tog det allt som allt nästan en timme, men han bara stod där och gäspade lite. när jag rengjorde en knöl slutade han äta och stod och filosofera och väntade tills jag gick ut och stängde dörren. så söt. men han är inte så jätteförtjust i att bli borstad, men allt annat pill och mys går hur bra som helst :)

idag har jag och marro börjat måla planket med färg. igår målade vi ju upp alla skisser på människorna och det med blyerts och sen fyllde vi i kanterna med svart. så snart borde det vara klart.

            

red ut ronnyn med sofia och jesse. kunde inte kännas mer tryggt ;) han var cool som bara den och hade inga problem att gå sist, först eller bredvid. skönt. red alla gångarter hela stigen. första galoppen härjade han på med skallen, nästan så man önskade att man haft en martingal då. men sen efter sträckan gick det bättre och kom på hur jag skulle undvika att han skulle göra så. båda hästarna verkade då nöjda över att få komma sig ut en stund. jag tyckte då också att det var mys.
pysslade på med honom lite efteråt, han är så söt när han verkligen uppskattar allt. så snäll och väluppfostrad och social. han får mer och mer plus :)

målade mera hinder på kvällen. eller us hindrets bommar åtminstone. har även fixat en planka så det går att ha det även i högre klasser typ. blev rätt så tjusigt. ska bli spännande när allt är klart och det. fortsätter och gör nog klart det imorrn. woop. that's about it, the end.

you can have whatever you like

2010-08-07 @ 02:37:56 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
har ägnat min dag åt lille camme. han hade fixat fin lerinpackning på sig själv. blöh. red i alla fall en stund på banan med honom. inte så himla hårt och super kravfullt. känna efter lite bara sådär. stundtals kändes det helfint, men annars red jag inte så värst bra. han kändes lite långsam ibland och tog inte skänkeln direkt. men vet inte hur mycket man törs trycka på när man inte känner honom sådär mycket än ;) nåja, bockande genom en hel hopplektion hann vi ju med första ridturen och en avfallning och massa bus på andra, haha. sötnäsan.

sen skrubbade jag och johanna han ren. han fick ett ordentligt bad, vi var värsta noga. men han verkade faktiskt tycka det var skönt. han verkade inte desto mer störd över att det tog ganska länge och det. fick till och med tvätta ansiktet på honom, det var inte väntat. så imorrn ska jag frisera frisyren och klippa svansen som tog i backen nästan. lovar att han kommer ha fixat lerinpackning tills imorrn också, men nåja, han kan nog inte bli lika smutsig som innan oavsett ;)

 


lille ronny är ju i alla fall söt som tur är.


bleh, jos fotade nåra bilder på oss så jag fick se. uäk, vad hemskt. man ska nog helst undvika att se sig själv och sånt när man är jag. fybubbelen. hon filmade lite också så jag skulle få se lite, men den hann jag inte titta. måste göra imorrn och sen radera fort så ingen annan skulle råka se katastrofen. hehe, men bara man har roligt va? eller? ;)

 


we spoke on the phone

2010-08-06 @ 00:30:07 Allmänt Kommentarer (2)
hej, hej, hemskt mycket hej
idag har jag hunnit med mycket. tagit hand om prisma och gjort allt vad det innebär. skrittade fram runt småstallen och gick sen på banan och trimmade lite.

               

shit, vilket jobb sara gör med henne. om man kort ska beskriva prisma blir det nog tjurigt litet fuxsto ;) när jag skulle sakta av till skritt från trav i början tog det typ en halv volt innan hon stannade. hon skulle bara springa och bestämma själv. i slutet var hon i alla fall skitfin i galoppen så då var jag nöjd :)



fick sen rida ut fisan. så linno och lillan tyckte vi skulle hänga med dom. shit och pommes. men det gick bra, ingen trillade av. eller jag trillade inte av ;) linno är ju som vanligt helt galen efter stigen. eller hon är alltid galen i och för sig, hehe. det blev lite lugnare form av rejs och sånt. men det var faktiskt kul. fegis som man är, ett riktigt kontrollfreak.
fixade klart allt till djuren och kunde sen gitta hem. the end.

believe it if it's your wish

2010-08-04 @ 03:28:35 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
veckan började ganska bra. hämtade ut ett paket till ridskolan. med massa nya saker. så det var förhoppningsvis ett litet plus, haha. 



borstade sen cameron och försökte göra han lite ren. men mission impossible med bara en borste. det behövs tvål och vatten och massa pälsglans ;) tog sen en ridtur i ridhuset. eller jag åkte snarare lite häst, hehe. araben i den vite kröp fram och han tyckte det var ytterst underligt när inte alla sargdörrar var stängda. men han glodde bara mest. och hoppade till nångång när jag råkade skrämma honom med ljud och när han själv råkade sprätta sand på väggen, haha. det var som att sitta på en hängmatta i början. kändes jävligt äckligt. men arbetade sen lite och efter ett tag kom ryggen upp och då vart det genast bekvämare :)
skönt att få rasta ridmusklerna och det litegrann. sist jag red .. då red jag också camse, men det var innan betet och det. nåväl, längtar fortfarande till att lektionerna ska starta så man får rida mer. ridsuget är långt ifrån stillat, hehe, men mysigt vare.

             

var på bilbingo med mamma och josefin på kvällen. länge sen sist. och vart förvånad över hur många ungdomar som var där och spela. shit, det var värst. vann inga pengar, var bara nära som vanligt. men mamma vann 700 spänn i alla fall.



idag har jag börjat rensa i mitt rum. jag är dålig på att slänga saker. tror alltid jag kommer ha användning av allt någon gång. men oftast ligger dom bara och tar plats. dessutom är det bara materiella ting.
sen är det ju ett plus när vi flyttar om det inte ligger massa onödigt skrot som blir extra att bära. startade min gamla iphone också. det var så kul att trycka runt på den. den kändes inte ens seg nåmer. men tänker inte använda den som mobil, då börjar den säkert knasa. fast ska nog försöka fixa nya hörlurar, byta låtar och sen använda den som ipod typ :)

var till stallet på eftermiddan och donade. tunnade ur gulis man litegrann. han är så rolig den ponnyn. han byter alltid sida på sin man, så man vet aldrig om den kommer stanna på ena sidan. pratat med stallisar och planerat lite. började sopa ur valles box. måste ta bort mattorna i den i alla fall.
bestämde i alla fall att vi skulle måla imorrn. vi är ett par stycken så det borde gå snabbt. sist var vi fem stycken och målade över femton bommar på typ en timme. så det är easy.

nåja, ska nog ta och sova nu så jag kan rensa mer imorrn, och fara till stallet lite tidigare och fixa. pusshej

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide