Life after another

2012-03-31 @ 01:37:10 Allmänt Kommentarer (0)
Förlåt Snoozi att jag inte har nå vackrare bilder omkring ..
Ägnar i alla fall ett litet inlägg som minne till fina Trollnos som galopperat vidare till Trapalanda idag. Var och sa hejdå igår, gav honom ett äpple och sa att vi ses i ett annat liv. Tror han drar massa galopprejs på dom evigt gröna ängarna just nu :) Sov gott Trollis ♥

 

 


Let us fly away

2012-03-27 @ 00:17:20 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Usch, vilken jobbigt dag. Inte fysiskt, för har knappt gjort något. Men min skalle sprängs snart av överhettning. Har ångest till tusen över skolan. Har inte varit sen sportlovet. Och dom där skoluppgifterna känns bara större och större med tiden som går. Och dessutom lär det ju bara bli fler. Vet inte om dom typ tar bort en om man är borta för länge. Har bara sån fet jävla ångest över att inte ha varit, inte gjort skolarbeten och över att gå nu. Så ja, precis som förut så ger mig skolan en sån dålig känsla att man bara vill dö. Seriöst, orkar inte med det. Ska få fram mejladressena till mina lärare och se om det är kört eller hur jag ska göra.

Sen suger det att inte kunna prioritera skolan. Eller att jag inte kan. Minns hur glada mina föräldrar blev när jag skulle börja plugga igen. Men nu har jag gjort dom besvikna igen. Hade kännts bättre om dom åtminstone hade haft ett lyckat barn, men nu har dom inga. Sorry sis, men vi är inga bra barn.
Orkar inte bråka hela tiden heller, bara för att jag är för slö.

Nu är jag bara less och ledsen. Mår så jävla illa. Vill förändra något nu. Typ börja om. Komma bort. Har flest idéer på det lättaste, men det vill man ju inte egentligen. Blöh. Måste skärpa till mig nu.

On the other side of the street

2012-03-26 @ 22:31:57 Allmänt Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
I lördags var det klubbtävling. Tiamo skulle gå dressyr och sen hoppa med andra människor, så jag tänkte att jag skulle stå över denna tävling så dom fick rida. Men blev då istället att tävla Valle för första gången. Tränade lite i torsdags. Var jättelängesen innan det jag hoppat honom. Och ja, han var het som en tekokare. Kunde inte styra eller bromsa, hehe. Trillade av två gånger när väggen kom och vi for åt olika håll. Aousch, vad hårt man landar i den farten.



          Det gick för fort för att hinna med. Så alla bilder ser ut som fan,
          jag är ute och cyklar typ. Men Valle är vacker som få som alltid :)


Nåja, Lotta tyckte att jag ändå skulle prova tävla honom så gjorde det. Blev en mini, 80 cm. Tänkte att det måste vara ganska lätt bana så vi prickar hindrena helst.
Skrittade fram honom ute, sen in och trava på volten. Galopperade och började hoppa fram sen. Det gick faktiskt bättre än jag väntat. Hade Butetsadeln och i stora ringen på pessoat så det kanske gjorde lite också. Väl inne på banan gick det fort som tusan. Var rätt bra och enkel bana så vi lyckades faktiskt pricka alla hinder i rätt ordning. Fast vi råkade riva ett hinder av bara farten. Eftersom det var en clear round så fick vi rida om. Och då gick det om möjligt ännu snabbare då han trodde det var omhoppning, haha, men felfritt på hinder ändå. Så jag var väldigt nöjd och glad :) Och en rosett som minne fick vi också ;) Måste nog vara bland det galnaste jag gjort på länge, men det var så värt det. Finaste Lehigh Valley. Var så jäkla nervös innan typ, men så fort jag hoppat lilla en gång så släppte allt, skönt. Kommer kunna leva länge på det minnet :) Det var så kul.

         
             Överglad efteråt, haha. Se hur fin hästen är, man smälter!

Sen så strök sig den som skulle rida Timpan, så ångrar lite att jag inte red en klass med honom också. Men blir nog extra taggad till nästa klubbtävling då förhoppningsvis. Ciao.


Nothing can hold us back

2012-03-26 @ 21:25:32 Allmänt Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Vaknade rätt tidigt idag med, svårt att sova när snoret rinner och febern är jobbig ;) Hade bilbesiktning kring elva. Och bilen gick igenom, phu. Var en sak att tänka på, men annars inge. Trodde det skulle vara en hel del faktiskt.

Drog till stallet och mockade till Trolle, Valle och Olle. Fyllde påsarna till de fyra. Sen borstade jag Vallsor och for ut och skritta i det fina vädret. Jättemysigt och skönt nog kunde han skritta hela hemvägen också :)
Longerade Trollis i ridhuset en liten stund. Han var fin som vanligt när han springer på lina. Önskar det vore samma i ridningen, då hade det vart awesome. Han blir sötare och sötare för varje dag, men som sagt, jag älskar alla hästar mer eller mindre :)

Eftersom febern inte vill ge med sig även om jag tagit Ipren så skippade jag min lektion. Händer inte ofta, och känns tråkigt, men det är lika. Kan man inte anstränga sig ordentligt och det så är det inte så värst värt. Sen skönt att komma hem tidigt och försöka vila bort den här jävla sjukan. Vore bra om jag är friskt tills ihelg då det bär av på tävling med alla tre pållarna :)

Jo juste, jag har fått min första böter idag. Inte uppskattat. Det stod; Parkering utanför angiven p-plats. Det var ju inte som att jag blockade någon på nått sätt eller hade parkat inne på gården. Men vad fan gör man när det inte finns parkeringsplatser? Typ minst 5 platser har dom ju tippat fetaste snöhögarna på och minst två är uppe på världens kant efter att dom skrapat. Så hade jag provat köra upp dit hade antingen bilen hängt sig på kanten eller så hade den bara slirat och ändå blivit kvar på halva. Trust me, har provat ;) Så 500 kr på en sån skitsak känns åt helvete. Men pappa blev också lite arg och skulle ringa till Topgubbarna. Haha, och när jag kom hem hade dom skrapat bort fler platåer och tagit bort ena stora snöhögen. Och så sa mamma att hon pratat med vaktmästaren som också tyckte det var fel. Och han visste var min bil stått och ja, han var på vår sida typ. Så han skulle ringa dirrmod och be dom skotta bort snön och det. Och morsan skulle ringa gubbarna imorrn och be dom uppäva bötern och det. Hehe, så hoppas det går. För har varken råd eller lust att betala sån skit, hoj.
Update: Haha, dom rev bötern tillslut :) Tjarå.


Mind your manners

2012-03-26 @ 21:19:50 Allmänt Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Idag har jag försökt sova ut, men har alltid alarmet ställt från tio och framåt av någon anledning. Sen har jag också blivit förkyld som alla andra och febern har krypit sig närmare. Tycker jag varit sjuk ofta nu, jag som brukade ha så bra immunförsvar.

Ryggen är bättre i alla fall. Inte som förr, det känns än, men inte heller så illa som under helgen. Kunde rida ut Trolle igår i skritt och trav utan större smärta. Såklart var han tvungen att trilla på framknäna och det en gång, men annars gick det bra.
Hade bestämt mig för att hoppa idag. Dom hade plockat fram massa karaktärshinder, typ muren, grind, vattenmatta och så. Var värsta taggad. Gjorde lite ont att galoppera, trodde det skulle vara bekvämast, men inte. Kunde som inte sitta i och rida fram med sätet för då högg det i ryggen. Över hindrena kändes det dock inget. Fast dagens hoppträning gick åt skogen. Först stannade han på grinden, och sen hoppade han på det och trilla på framknäna efteråt. Helt nollställd. Men så hade vi dragit gjorden ett hål hårdare och Lo var helt säker på att det var därför, för när vi lätta hoppade han som vanligt igen. Han är ju lite känslig .. Han är så lustig när han är rädd att gå förbi muren, men sen hoppar den direkt ;) I alla fall så hoppade vi igenom hela banan två gången och ingen av gångerna var väl speciellt bra, fast egentligen så var det inte så illa heller. Men det hade kunnat vara tusen gånger bättre, för det vet jag att vi kan. Men kan väl skylla lite på att min rygg inte är helt som den ska, så tror jag rider mindre omedvetet för att det inte ska kännas nå. Plus att jag är sjuk och då brukar det vara lite off. Fin Timpis ändå :)

Red efteråt ut med Trolle. Tänkte rida två varv runt stigen med Soffi och Evve, men det var rätt blåsigt så när vi ridit ungefär ett varv ångrade vi oss. Och T-rex vart fett jobbig och springig. Gick på banan, och han fortsatte vara jobbig. Han knäppade sig så jag hade lust att sitta av och lämna han där. Förstår mig verkligen inte på honom alltså. Sen skrittade vi bakom Soffi och Borris när dom skrittade långsamt, bara så att han skulle bara tvungen att gå sakta. Och efter ett tag när vi var klara och väntade på Wen så skrittade han faktiskt rätt bra ensamt. Så det var väl ett plus i alla fall. Och när man suttit av och håller på med honom i boxen är han så söt så man fattar inte varför ridningen ska vara så tjorvig.
Haha, och ni ska bara veta vad den skummisen gjorde när jag satt upp. Han liksom bara sitta upp, han gick iväg 2-3 steg och så trillade han. Nästan helt och hållet. Hade inte ens hunnit stoppa andra foten i stigbygeln så jag kastades ju åt fanders nästan så satt framför sadeln och hängde på halsen innan jag tröck tillbaka mig. Alltså hur random, bara trillade sådär. Och igår trilla han ju också. Galet.

Borstade Patsy sen för att hjälpa Lo. Sen gick jag och sa det och så slutade det med att jag skulle värma upp henne. Hoja, femåring som jag bara ridit på i skogen en gång. Man är ju så rädd att pajja en massa. Men red i alla fall i skritt och trav, sen skulle hon ha mig att galoppa. Så gjorde det också. Haha, kunde inte sitta ner i galoppen typ. Fast skyller lite på ryggen där också ;) Och ja, det stod hinder framme så tillslut så hade jag hoppat henne lite också. Travhoppade på ett kryss som hon klev över först nästan. Sen red vi på muren som var lite skum tyckte hon. Hoppade det stillastående första gången, haha, men sen fixade vi den också i trav ;) Och avslutade med grinden i galopp. Det var verkligen inte som jag trodde det skulle vara. Haha, hon bara tog i och bara hoppade, svinfrän. Så det var jätteskojigt att testa det, även om man kände sig väldigt fail mestadels. Men hästen överlevde och gillade nog att få vara lite fri, hehe. Galet att hon tordes låta mig fara runt på lilla bejbisen, med det var kul :)

Tankade bilen, fyllde luft i däcken och fyllde på våra kistor innan vi la oss tillrätta i myssoffan hos Wen och slöglodde HSM1 ;) Fast alla höll på somna så vi drog oss hemåt. Slut.


I know I can

2012-03-04 @ 00:41:26 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Se, jag behöver inte någon doktor. Jag kan självdiagnostisera mig ;) Här är nog mitt allvarligaste alternativ, haha.

Ryggskott kallas det när du plötsligt eller gradvis får ont i ryggen
. Det gör mer ont vid vissa rörelser, till exempel när du försöker vrida dig eller böja dig framåt.
Vid ryggskott händer det även att man kan böja sig framåt utan besvär, men inte tillbaka.

Ryggskott kan ibland bero på diskbråck, kotförskjutning eller hoptryckta eller slitna diskar, men oftast är orsaken en överbelastning av nedre delen även kallad ländrygg eller korsryggen. Åtta av tio personer får ont i ryggen någon gång. Ryggbesvär är ungefär lika vanligt i alla åldrar, till och med hos barn och tonåringar.

Ryggskottet kommer nog däremot oftast på grund av följande faktorer:
1) Stress. Ökad anspänning skapar en spänd rygg. (Ont i ryggen)
2) Minskad motion vilket medför att kroppen blir stelare och stelare.
3) För mycket sittande. Detta skapar ännu större stelhet i kroppen. 

Det är viktigt att inte provocera smärtan.
Det vill säga i det akuta läget ska du INTE vara uppe och promenera som du ofta får höra idag. Men vi pratar om det akuta läget som ska vara sängläge, cirka 48 timmar.
Men så fort du känner att när den akuta fasen har lagt sig så ska du upp på benen igen.
Men inte med saker som gör ont.

Den feta texten är väl vad som stämmer in på mig typ. Så ja, det är väl bara upp och fortsätta köra då. Har som plan att kunna rida imorgon, tjoho.




Believe in us

2012-03-04 @ 00:26:47 Allmänt Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Igår var jag och Soffi ut och red en långis med Trolle och Borris. For till Sandviken och genom stan och hela alltet. Det var rätt så mysigt så vi skrittade i princip bara. Även om vi red så långt så tog det inte mer än 1h och en kvart. Varför rider vi inte ditåt oftare egentligen?


Insåg sen efteråt att min rygg var kraj. Hade lite, lite ont innan, men knappt kännbart. Sen ju längre vi red desto mer kände jag smärtan, bland annat därför vi inte travade så mycket. Och ja, den blev bara värre och värre eftersom. Sjukt jävla jobbigt. Går som en 85-årig tant med bajs i brallan typ. Hade behövt en rullator känner jag, haha. Och Soffi blev ännu förkyldare efter turen. Så vi gjorde bara klart i stallet och for sen hem och myste framför Hitta Nemo i Evves myssoffa :)

På kvällen la jag mig på mage i sängen, eller ja, det tog ett tag innan jag kunde ligga rakt, men ändå. Sen värmde jag en vetepåse och hade på ryggen och senare när jag gick upp kunde jag gå helt vanligt. Vilken lycka. Imorse var den halvbra, men ju mer jag levde desto mer började ryggen lagga.
Till stallet för att ta hand om hästen var en pina. Kunde knappt stå ens. Så mocka var nästan lika med döden, hehe. Lättare att fylla påsar då jag kunde stå på huk. Konstigt nog gör det inge ont om jag böjer mig typ, hm. Haha, kunde dock inte bära kvällspåsen till boxen, 12 kg blev lite för tungt idag ;) 
Chillade sen i solen med Linur, helt underbart väder. Men drog sen hem, för kunde ju ändå inte göra någon nytta och att gå igenom stallet överallt var bara jobbigt.

Väntade på att Soffi och Evve skulle kila förbi, och när dom kom så var ryggen normal igen, i typ fem minuter. Så hoppas verkligen att den lagar sig till på tisdag, för jag vill inte missa hoppningen :) Kändes jobbigt att låta djuret bara stå idag, men hade ju inte så mycket val. Tur att han inte haft nå vilodagar i alla fall.

Varit och kollat lite lilla VM, nå handboll. Inte alls lika kul som hockey typ. Men sen om man inte vet regler osv så är det heller inte lika skoj. Önskar så jäkla mycket att jag gått i någon bollsport. Varför slutade jag basket för länge sen? Älskar dom flesta bollsporter och älskar lagsammanhållningen och älskar alla resor till matcher osv. Haha, men älskar ridningen och hästarna mest såklart, det är mer än en sport kan man väl lugnt säga. Och tar upp mycket tid, så annat har väl inte hunnits med gissar jag ;) Men ända sen min kusin spelade lilla VM visste jag att jag också ville göra det en dag, hm.

Aja, ryggen känns aningens bättre, men har ju inte varit på fötterna så mycket. Kurerat mig lite nu med Voltaren och kokvarm vetekudde. Och nu ska jag kolla lite 90210 tänkte jag. Pusshej.

 


Peace and everything else

2012-03-01 @ 23:08:12 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Slänger upp några bilder som jag inte lagt upp här tidigare :)


In motion

2012-03-01 @ 22:32:46 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Idag var det riktigt vårväder. Plusgrader i skuggan, dropp från taken och bilen var helt isfri. Vilken lycka! Längtar som tusiken tills mera vår och sen sommaren. Men först och främst ser jag fram emot lovet. Vet inte riktigt varför egentligen, men förhoppningsvis så hittar vi väl på massa roligheter när alla ändå är lediga :)

Drog till stallet och tänkte ta itu med den där Trollnäsan. Han spårade bättre idag, men det var väl i princip det enda bra under hela passet. Gick över tre bommar i skritt. Det gick i och för sig också bra, han var inte rädd för dom. Men mestadels kunde han inte skritta ordentligt, inte trava lugnt, inte fokusera på nå, inte stanna. Hoff, fy tusan. Så galet hur mycket det kan gå framåt ena stunden och andra åt helvete och bakåt tio steg. Så ja, var lite arg efter ridpasset. Dock inte på hästen utan mest på mig själv som bara misslyckas.
Men imorrn ska vi rida ut, det brukar ju alltid funka bra. Sen kanske han måste stå någon dag, för att se om det blir någon skillnad eller nå.

Hoppas som tusan att imorrn blir av, för typ hälften av alla mina vänner som skulle med är sjuka. Kollat Biggest Loser lite nyss och blev taggad som fan att gymma. Och åka skidor när det är så fint väder, fast insåg att det lär vara halt när man inte har vallade skidor. Åh, vad jag vill göra nått :)

Gött att Luleå vann igen. Fast onödigt att sätta pucken 0.27 i sudden kanske ;) Men fortfarande i serieledning och det verkar hålla sig också. Trist att vi inte hunnit vara och kolla någon match. Fast det är ju inte slut än, hehe ;)
Äh, nu ska jag kolla lite mer serier, godnatt.

Find herself

2012-03-01 @ 00:08:04 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Igår var det riktigt lång dag i stallet. Drog dit på förmiddagen, red först Trolle i ridhuset. Skrittade fram ute för det var så fint väder. Han var i alla fall bra, travade lagomt bra och det. Men skritten är åt helskotta oftast. Hade några bommar att gå över också och det funkade finers.

Hoppade värsta banan på träningen. Jätteskojigt. Hoppade sista rundan lite högre än vanligt. Var inte jättebra, men hyfsad. Pållen skötte sig bra som vanligt, ställer alltid upp. Måste lära mig svänga bättre och snabbare bara. Men jag är nöjd i alla fall, skönt med lite framgång i motgångarna ;)

Hjälpte sen Lo när hon hoppade hästarna, så kom inte hem förrän 22.30 typ.

Idag longerade jag Snoozi i vanlig ordning innan ridningen. Hm, och idag när jag red kunde han inte trava på ordentligt som han gjorde igår. Han stannade dock bättre än innan, gjorde halt alltså. Men totalt vart allt helt fucked up. Jag ville bara sitta av och lämna hästen till Karlgrens.
Hur lyckas jag alltid hamna hos skummishästarna. Både Trolle och Madde är ju väldigt skumma. I ridningen alltså. Tyckte om Madde jättemycket annars och Trolle också. Men i ridningen blir det bara too much. Dom förstör min ridning, eller kanske inte ridningen helt och hållet, men självförtroendet. Och det suger, man blir bara ledsen. Vill ju verkligen kunna hjälpa så det blir bättre, men vet knappt vad jag håller på med när jag sitter i sadeln. Känns som att inget funkar och allt blir helt värdelöst. Men ska försöka att inte tänka så mycket utan mest bara motionera honom och försöka göra nått bra.
Fast egentligen så har jag ju tur som får rida så fina hästar som Valle och Olle så det jämnar väl ut sig ändå. Äh, men ni vet ju själva hur allting känns när självförtroendet dalat och saker inte går som man vill.


Bilds från en annan hoppträning :)


Red Tiamo på dressyrlektionen för Lotta. Hyfsat bra gick det väl. Den dåliga känslan från hästen innan satt kvar mer än det borde. Ids inte analysera mera här. Bara att glömma och gå vidare. Ska försöka fixa en boost och sen ändra attityden till värsta positiv. För nu liknar den allt för mycket the old me ;)

Ska kolla lite serier nu, pusshej.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide