Stay wide awake

2013-03-29 @ 21:19:24 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Stalldag som vanligt. Red ut Olle med Marro och Bollen igen. Han skötte sig rätt bra till en början, men sen blev han vildare och vildare. Haha, nä, han var duktig, men riktigt pigg ;)
 
 
Valle var duktig som vanligt på lina. Inte riktigt lika bra som sist, men helt okej. Pimpade han med benlindor också bara för att jag hade lust att linda. Han blev så stilig, hehe.
 
 
Borstat och pussat på Pärry. Ska försöka spendera mycket mer tid med henne imorgon. Känns som att hon får så lite uppmärksamhet när hon vilar och står på andra sidan stallet. Blir ju som automatiskt att grabbarna får mer när dom är på samma ställe. Som vanligt flippade tankar, men vill ju att det ska vara rättvist för allihopen ;)
 
Funderar på om man ska dra en film eller kanske lite läsning nu. Ciao.

Staring at the stars

2013-03-28 @ 22:52:58 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Haft rätt lugn dag idag. Både Valle och Patsy har vilat. Red Olle i ridhuset och han var väldigt duktig. Kunde tänka rätt mycket på mig själv också. Skulle haft han på lektion, men när det var markarbete så skippade vi det. Han hade nog blivit så vild och skrämt dom andra i gruppen, hihi ;)
 
 
På ridlektionen red jag Uffe. Vi hoppade 3 studs. Han var fin och duktig. Jobbade rätt mycket i uppvärmningen på att få upp hela hans framdel typ. Men han var top notch varenda gång vi hoppade. Kom lite nära galoppbommen innan hindret en gång, men han är så klok och uppmärksam så det löste vi plättlätt :) Sista gången på alla tre studs var känslan perfekt och allt var som en smäck. Väldigt nöjd över dagens pass. Saknar dock ordentliga hoppträningar som attans.
 
Varit ute en stund med hundisen, fixat heldagshage till grabbarna, har kollat klart dagens serier osv. Känns som att det flyter på åt rätt håll nu, haha. Tror till och med att jag ska ta tag i lite bildfixning och usböverförning. Bilden på Uffster är förresten med hans uppfödare/gamla ägare :) Tjingeling.

You painted black upon the widest lies

2013-03-27 @ 20:17:05 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
I vanlig ordning for jag till stallet innan lunch för hagbytet. Grejade på åt hästisarna. Valle fick longeras idag och han var så himla duktig. Bästa på länge :)
Olle red jag runt stigen med Marro och Bollen. Det var trevligt, som på den gamla goda tiden nästan. Såklart var den där Stålis pigg som ett spigg och for fram som ett ånglok, haha. Pärry fick sig en mysig borstomgång.
 
      
 
Idag kom ju också Dogge och Jossi. Det är som skönt att ha dom hemma litegrann. Haha, dagens var ju när jag kom hem från stallet. Dogge brukar ju alltid höra när man kommer genom dörren och då flyger han ju i full fart ner för trapporna, men nu var jag jättetyst så ingen märkte nå. Smög upp för trapporna och när jag var högst upp satte jag mig på knä och tänkte just vissla till han. Då kommer Jossi gående förbi och ser nå i ögonvrån, vänder sig och kollar mot trappan. Jävlar vad hon skrek, haha, då märkte Dogge mig i alla fall. Fy vad kul det var ;)
 
Ska gå ut med hunden strax, sen chilla all night long. Tjing.

Out on the line

2013-03-26 @ 23:23:08 Allmänt Kommentarer (0)
 
Nu är hästarna som mina egna igen då deras matte är på vift. Det är så mysigt, även om det blir mycket att göra. Brukar dock vara rätt snabb  och effektiv, men om jag är det får jag lite skuldkänslor av att åka hem så tidigt. Och tidigt är lika med typ 17.00 som tidigast, haha. Då är jag ändå alltid där från 11-tiden every day ;) Sjukt huvud man har ibland ..
 
Började dagen med tandläkare. Hade tid 07.10, det är fan inte ens mänskligt. Men eftersom min tandis inte verkar kunna ge mig bättre tider var det lika att kämpa sig upp. Lagade mitt sista hål, yay. Började nästan grina flera gånger för det gjorde så ont. Först av sprutan, sen av ilningarna i en störd tand när dom borra i den trasiga, så då fick dom bedöva på andra sidan käften också, sen metallgrejen upp i tandköttet osv. Som slutkläm gjorde hon nå test på en tand med kyla, satan vad ont. Och som grädden på moset kunde hon inte göra något åt min framtand som är fuckad sen dom lagade den. Kan ju inte äta, dricka kallt eller dra in kall luft utan att pressa tungan mot tanden för att det inte ska göra så ont. Slutsats: mina tänder är messed up och jag får pinas förevigt ;)
 
                          
Väldigt gammal bild på den svarta faran ;)
 
Sen var jag i alla fall och mockade och bytte hage innan jag for och tränade en stund. Fortfarande galen träningsvärk i framsidan av låren, och nu har jag plussat på en vad och en typ armbåge. Vad är felet när det mest är på högersidan jag får tossig värk? Kan det vara möjligt att just den sidan gör mer? Haha, nåväl.
 
Tillbaks till stallet och red ut Vallsor runt stigen. Hof, vad han är jobbig ibland. Så jäkla pigg och stark som attans. Fick kämpa som en dåre, inge lyxglid inte. Emellanåt är han ju dock fin, haha. Träffade såklart en ren också, men verkar som att han börjat vänja sig vid dom nu efter 7 år i Gälka. Och apropå det, jäklar vad länge han bott här. Och eftersom jag skötte åt Lotta innan han kom så har jag alltså hängt med honom så länge, geez.
 
Red sen Olle i ridhuset. Hann bara börja trava innan en kom och byggde fram hinder. Fast kunde faktiskt rida på
rätt ordentligt ändå. Men när hela flocken kom så gick det inte längre utan lite urflippning, haha. Så styrde upp ungarna med järnhand och såg till att dom var effektiva. Så jävla typiskt att dom är typ 10 ungar och alla ska prompt stå och glo på lappen med ritningen i hundra år utan att egentligen tänka på något. Men jävlar det vart sprutt när jag drog fram bitchen, hehe.
När dom gått började jag rida på igen. Då var ju Olle så glad över hindrena och trodde han skulle få hoppa först, haha. Mitt i galoppen bara stannade han och började studsa på stället för att han trodde det vankades hinder, knaso. Men sen när han insåg att det inte var nå sånt kul på gång så skötte han sig faktiskt riktigt bra, så det var nice.
Ryktade och pussade sen lite extra på grabbarna och gav såklart Pärry en massa kärlek och omvårdnad. Haha, känner ju att jag ibland verkligen måste skriva ner det så folk inte tror man bara lämnar henne ensam och övergiven ;) Grejade på med kvällsmockning och vattenkoppstvättning innan jag drog hemåt.
 
Ska nog hoppa i bädden nu, imorrn kommer faktiskt min extrason. Natti.

Raised in rain

2013-03-24 @ 22:48:04 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
I lördags hade jag hela fem hästar att ta hand om, Valle, Olle, Patsy, Nobbe och Olliver. Men kunde lägga upp det så bra att jag bara behövde rida tre då och tre dagen efter. Har ju så mycket tid i mitt liv och bor ju ändå i princip i stallet så fem djur är en lätt match. Gott om tid till var och en.
Började med att rida ut Olliver med Amanda och Bibbi. Vi red efter stigen en bit innan vi vände. Farbrorn var pigg och glad i vanlig ordning :)
 
 
Sen skrittade jag ut Patsy barbacka med Amanda och Ponne. Lilla skräcken höll på att skrämma PS, sen var det spöken i skogen som skrämde henne. Det vart lite trauma och lite studs och bus, men annars gick det bra. Hon är så grymt jävla snäll lill snuttan :)
 

Amanda avancerar i spöupptagning ;)

Avslutade med att rida Olle i ridhuset en liten stund. Det kändes helskumt, har ju bara ridit ut på senaste, haha. Men han skötte sig hyfsat ändå.
Och förstås gett kärlek till allihopen och borstat på dom.
 
 
 
Sen på kvällskvisten var vi och fikade hos Jh som fyllde år. Det var gott som attans. Blev helt proppfull. Det var ju min fuskdag, haha, men mådde redigt illa efteråt ;)
 

Det här kollaget var på hennes tårta som hon fick av Sara ;)
 
Idag hade jag bara fyra hästar. Men utsläpp av hela laget på morgonen. Fixade all marktjänst på förmiddan. Red Nobbe i ridhuset en stund och det var hur kul som helst. Han var jättefin. Så himla kul att rida olika hästar. Och ibland såna som man inte sitter så ofta på :)
 
 
Red ut med Valle efter stigen. Ditvägen gick riktigt bra och han var jättefin. Sen på hemvägen var han helt hollo. Han har som inte fattat att han är 16 år och ska börja tagga ner lite, haha.
 
 
Olle fick gå samma vända som Valle. Började med att vi mötte ett par tolkare och Olle höll på dö först. Han kasta sig och skulle fara hemåt och höll på. Tillslut kom vi oss förbi i alla fall, haha. Han var också jättefin på bortvägen, och nästan lika hollo som den svarta hemåt. Haha, han brukar ju inte vara sån. Men nu pep han flera gånger och var på busen.
 

Sen kom två tjommar som absolut ville vara med på bild ;)
 
Tagit hand om alla djuren och var faktiskt rätt snabb ändå. Skulle ha ryckt en man, men kunde ju knappt stå rakt så det får jag ta itu med imorgon istället.
 
That's all, tjing.

Can't walk

2013-03-24 @ 19:15:01 Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Ska blogga ordentligt senare när jag får datorn. Har massvis att skriva om och hur mycket bilder som helst känns det som. Medans ska jag fördriva tiden med läsning.

Har en sjuklig träningsvärk. Efter torsdagen hade jag galen värk i röven, och sen har det byggts på. Nu är det i framsidan av låren och i ena bicepsen. Kan inte gå snabbt och trappor är en pina, haha. Tydligen ridit mer än vanligt eller plötsligt använt vissa muskler ;) Får ont i ländryggen efter mycket ridning också så nu måste jag sträcka ut mig på soffan. Tjing.


Nothing but the ultimate beat

2013-03-22 @ 19:25:41 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Igår börjades dagen i stallet, fixade åt mina hästisar. Sen drog jag och Jh och tränade. Det var riktigt skönt. Efter det for jag tillbaka till stallet och tog hand om djuren mera. Red ut med Olle runt stigen, rätt lugnt. Amanda och Ponne hängde med och hästisarna skötte sig :)
 
På lektion hade vi vikarie. Det brukar ju aldrig vara så taggande med vikarie som inte är ridlärare, men det var faktiskt roligt att rida för Sussi :) Lyckades äntligen sno till mig Cameron. Och han var så fin och duktig. Vi gjorde mycket tempoväxlingar i framridningen och sen galopperade vi upp på medellinjen, bröt av och fatta ny galopp. Det gillade Cam, han var beredd på vanliga byten hela vägen och studsade lite till och från. Vi fick sen köra enkla byten istället. Det var lite att jobba med då, men skojigt var det. När vi skulle öka som attan efter långsidorna i galopp kunde jag inte låta bli att storle hela vägen bara för att det var så härlig känsla och hästen var så lydig. Fy vad kul det var, han är så rolig att rida. Ibland blir det lite jobbigt när han är så stor, men det är ju bra med lite att jobba med, hihi.
 Hjälpte Amanda med kvällsfodringen osv, så var kvar till 22.00 innan jag kunde sticka hem.
 
                            
Gammal bild, från första skuttet ever.
 
Idag har jag haft sovis. Eller det har jag ju varje dag, men nu hade jag ingen tid att passa. I stallet var det mesta gjort, så mockade bara till Olle.
Hoppade in och red lektion för Ålle. Fick Uffster och nu var det ju ett tag sen jag red honom. Det visade sig att dom hade markarbete, yay. Tycker han skötte sig rätt bra i framridningen, så det var trevligt. Sen när vi travhoppade det lilla hindret i början så var han bra. När vi skulle galoppera innan hindret blev det lite mer jobb. Han vill som ibland typ lägga sig på och då känns det som att all vikt hamnar på framdelen. Då måste man försöka få bort han från handen och mer på bakbenen och det tycker han är jobbigt. Men när man får han dit man vill så är han duktig. Han fick annars sköta sig själv mest. Så är nog rätt nöjd ändå, fast sugna på mer hoppning förstås ;)
 
 
Också en gammal bild. Har inga nya eller fina på Uffe ..
 
Nu längtar jag mest till imorgon, då är det min fuskdag, mums. Sen är jag mer träningssugen. Haha, juste, min fotled har inte varit så jätteglad nu på senaste. Men den gör ju inte ont när man rider, såvida man inte trampar till snett typ. Men efteråt känner man att den är lite ondare. Fast så länge det går att rida så sprollar det, hihi. Tjingeling.

Staring back at me

2013-03-20 @ 21:26:46 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Gårdagens alla timmar spenderades hemma, väldigt chill. Fast i vanlig ordning får man huvudvärk av att inte gjort något på hela dagen, haha.
 
Idag har jag haft alla pärlorna som mina egna. Så har mockat och fyllt allt hö åt dom. Sen ryktade jag Valle i 1 timme. Han har ju inget tålamod för att sitta fast så i början var han lite rastlös, men efter ett tag insåg han hur mojsigt det var tror jag :) Longerade honom och han var som en peng.
 
Kvalitetstid med kungen :)
Synd på jävligt epig mobilkamera ..
 
Ryktade Olle i en halvtimme och longerade sen honom också. Lite pipande och busande, men han var ändå rätt duktig för att vara han.
Och Patsy fick också en halvtimmes ryktning innan vi tog oss ut i skogen. Åh, så härligt det var att sitta på hennes rygg igen, känns som att det var evigheter sen. Och för första gången blev hon rädd och reagerade massa. Lika med ett kast runt och sen lite backning efter att ha fryst fast. Vilket inte är mycket, men tidigare har hon knappt ryckt till ;) Men sen har hon väl aldrig stött på en sådan läskig och halvöversnöad liten gran heller, haha. Tur hon är rätt lättövertalad.
Dom tre är det bästa som finns ♥
 
 
Tänkte dra en värmande dusch nu, för i vanlig ordning fryser jag. Sen fortsätta plöja igenom min braiga bok. Imorrn blir det äntligen lite träning efter förkyldning och vrickad fot, yay :) Och så är hästarna mina en dag till, hihi. Tjingeling.
 
 

I'm gonna pop some tags

2013-03-18 @ 20:27:30 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Min natt har varit skitjobbig. Vaknat mitt i allt av att jag började blöda näsblod, hur mycket som helst. Sen har jag vaknat titt som tätt av att min fot gjort apont osv. Hade stora problem att ta mig framåt imorse, haha. Men senare på dagen när jag klev upp gick det bättre, fast då kom näsblodet igen ;) Och har blivit hes och låter som en kråka som pricken över i:et, hihi.
  
For i alla fall till stallet och tog hand om Mattur eftersom hans matte är sjuk ännu. Kunde ju dock inte rida eller så, vilket är tråkigt. Sen fyllde jag maten åt mina pärlor och pussade på dom allihopa. 
Typiskt att det väntas massa ridning just den här veckan, haha. Men förhoppningsvis försvinner svullnaden rätt snabbt, annars får jag väl linda foten och härda ut. Man kan ju inte offra hur mycket ridning som helst ;) Haha, ni ser ju hur fin extrafotknölsbulle den fått.
 
Och en lite rolig tanke slog mig idag när jag tänkte på att det blivit rätt tätt med avfallningar på senaste .. Om man jämför med året innan bara. En stor skillnad då mot nu är att jag inte hoppar längre, haha. Tänk om min balans försämras så mycket bara för det. För minns hur dålig balans jag hade när jag började hoppträna, flög av hela tiden av typ ingenting, haha. Nåja, mig gör det inte så mycket egentligen, men dom som äger hästarna jag flyger av kanske inte uppskattar det desto mer. Hm, får skärpa till mig nu :)
 
Nu mysa ner mig i min säng och börja läsa en ny bok. Det är en serie på flera delar och dom tidigare har jag läst på svenska, men tänkte nu köra på engelska. Så hoppas att det inte blir allt för förvirrande av språkbytet :) Föredrar att läsa på originalspråket eller vad man nu säger. Men är den skriven på engelska så vill man läsa den så. Det försvinner ibland så mycket i översättningen. Hahaha, fyfan vad nördigt det lät :) Pusshej.

Can't hold us

2013-03-17 @ 22:00:36 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Phu, vilken dag. Stallpass från 07.00-20.00. Morgonen gick astungt, vi typ släpade oss fram. Så våran frulle blev först vid halv 12, och då hann vi chilla i tjugo min bara. Sen var det full rulle igen.
 
Red ut med Vallsor som var piggelin. Drog en total fail på galoppsträckan. Galopperade en liten sträcka neråt, lättsits, så blev han asrädd för ett spöke, men pressa honom fram ändå, han gick fram för att sen plötsligt tvärkasta sig åt andra hållet. Flög som en pil, men landade på fötterna. Fast landade snett med ena foten och då drog han omkull mig så fick kämpa för att hålla kvar tygeln. Fy jävelen vad ont det gjorde, kunde knappt ställa mig upp. Men sen var det nog adrenalinet och tjurskallen som gjorde att jag kunde klättra upp igen på tokstollen. Fast då gick det ju såklart inte att fortsätta längre, så var bara att vända hemåt. Travade och galopperade och fortsatte sen efter stigen till Alpinadungen ungefär. Då var han faktiskt skötsam och rätt fin :) Störda, underbara häst.
 
 
Efter lite mer stallpassande så red jag ut med Mattur. Emma och Lina hakade på runt stigen. Tur att han var skötsam, för hade han hittat på något så hade det nog blivit mer snödykande när jag inte kunde ha foten ordentligt i stigbygeln, haha. Skönt också med hans mjuka gångarter :) Kändes förjävla kallt så vi försökte hålla igång hela tiden.
 
Fattar inte hur tiden sprang iväg, för sen hann vi bara just käka middag i en tjuga och sen skynda och kvällsmocka hela stallet och sen fodra. Tur jag hade bra med hjälp idag igen så det gick hyfsat snabbt.
 
Ska nog slå på en film nu. Har inga nya serier idag, haha.
Och ja, överreagera kanske lite igår med det jag skrev. Men blev seriöst lite ledsen. Fast tur jag har dåligt minne, kommer ändå glömma det snart ;) Godnatt.

The fall

2013-03-16 @ 20:24:03 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Tog mig en stallfri dag igår, det var faktiskt skönt. Sovde så länge jag bara kunde, sen for jag och träna lite med Jh. Min moster och kusin är hos oss och dom skulle ha middag klar till 17, så fanns inte tid för annat ändå. Dom överraskade i alla fall med att bjuda oss på thai och Rogga kom också och joina oss, trevligt :)
 
Idag har jag försökt sova länge igen. Sen fick jag en häst på schemat, och då blev det fart. När jag kom till stallet var allting redan gjort till mina pärlor. Och det var mockat åt Mattur. Så jag borstade och red ett kortare pass i ridhuset. Det gick faktiskt rätt bra, kunde trava en massa nu och han vart jättefin i slutet. Myst massa med hårbollen också, han var min bästis idag. Det behövdes :)
 
Blev jävligt pissigt irriterad när jag kom till stallet. Kommer inte kunna släppa det på länge. Vilken jävla beata, hoff. Fattar inte vad som var meningen med alla orden som flög ur käften påna. Haha, nåväl.
 
Har raggat runt med vårt främmande som ville se hur Mampa artat sig osv. Ska käka efterrätt nu och sen kanske jag smiter undan och kollar ett avsnitt Blue Bloods och Spartacus ;) Stallpass imorrn då, alla som vill är välkomna att hjälpa, haha. Tjing.

Another first

2013-03-14 @ 22:25:08 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har visst varit rätt dålig på att uppdatera på senaste. Och som alltid har jag inte tillräckligt bra minne för att komma ihåg saker jag gjorde de senaste dagarna.
 
På torsdagen packade jag i alla fall allt till hästarna. Skrubbade Olles vita ben och badade även hela Patsy och Valle. Det kommer definitift inte bli något som händer innan varje tävling vill jag lova, haha. Jag blir typ blötare än hästen. Sen har ju alla tre bra färg så det syns inte så mycket om dom är badade eller ej ;) Kan hålla mig till att bada deras vita ben istället.
 
        
 
På fredagen gick jag upp tidigt som attans för att hinna gymma. Men tokigt nog var det så himla mycket folk på gymmet den tiden. Man fick typ köa för att få en maskin. Så vi drog på en morgonprommis istället. Testade isbanan som går från Sandviken. Det var faktiskt rätt trevligt, där ska vi gå igen. Blåste dock som attans och jag hade för lite kläder, så blev inte allt för långt.
 
 
Sen stallet och förbereda avfärd. Första gången någonsin var vi redo att fara i utsatt tid, haha, men såklart kom något emellan i sista stund och det blev avfärd en timme senare. Hann i alla fall mocka till alla under den tiden.
Väl i Luleå installerade vi hästarna i kalla ridhuset där vi skulle bo, sen gjorde vi iordning hästarna och så trimmades dom litegrann.
Mitt i resan kom jag på att bjuda in Amanda. Så hon hoppade i bilen och kom och bodde med mig, hihi. När hon kommit och djuren var färdiga så kollade vi när Marro red lektion och sen käkade vi mackor och svammlade innan vi somnade så skönt i loftet.
 

Bildutfyllnad .. Vicky och fina Drömmis i Luleå.
 
Vaknade av att vildungen hade sparkat ner sitt täcke och tagit det mesta av mitt bland annat, haha. Vid sju klev jag upp och gav morgon och mockade. Sen väckte jag Amanda och vi grejade på lite innan vi gick och kolla på våra klubbkamrater. Marro kom också och hängde, vilket var väldigt trevligt :) Sen var det full rulle när alla hästarna skulle gå samma klass, 120 cm. Både Olle och Patsy hade ett ner, och Valle den vilda hade tre ner. Dom är bäst ändå och lätt finaste av alla på stället :)
Vi var så effektiva att vi hade gott om tid att chilla sen på eftermiddan, och då halvsomnade jag i sängen så skönt. Sen kvällsmockade vi, lindade ben och gav lite hö och krafft. Efter det satte vi oss och kollade Mello på datorn med mobilens internet, haha, hackigt och internet tog slut, men vi firrade det bra ;) Sen sprang vi och gav ordentligt med hö åt hästarna. Drog ett avsnitt Ponnyakuten och sen somnade vi.
 

Bildutfyllnad .. Simon och fina Derrick.
 
Dag två var liknande dagen innan. Alla djuren gick 120 cm igen. Olle var inte riktigt sig själv idag, hade i alla fall två ner. Vallevild tog hon ut och Patsy glänste med en felfri runda. Tur hon räddade upp situationen så vi fick en rosett hem. För minst en brukar vi alltid ha med oss efter en tävling ;) Svinsnabbt fixade vi klart, packade ihop och tömde boxarna så vi kunde fara hem. Eftersom Jenny också var med denna tävling och under bilfärden hem så kunde jag försöka sova precis hela vägen, för hon höll igång samtalen, haha.
Väldigt kul att tävlingarna drar igång igen. Alla andra RKDare har varit jätteduktiga och det var skojsigt. Enda neggiga var att jag glömde hur jävla kallt det är för människorna som måste husera i kalla. Fy vad jag frysit. Och Pärry har varit asdryg, värsta ragatan. Tänkte nästan släppa ut henne i skogen med älgarna .. Så ja, mitt humör har väl inte varit på topp, så det får vi ändra, hihi ;)
Har knappt hunnit fota något, som vanligt, men hade ju massa folk runt ikring som kunde göra det. Har inte hunnit titta igenom kameran, så det blir spännande att se sen vad dom åstadkommit :)
 
 
Mina tre guldklimpar, dom må vara tossigast, men lätt dom finaste också!
Alltid bäst även om dom inte får pris. Tror det är Marro som fångat dom på bild :)
 
Väl hemma i min säng så läste jag ut sista Fifty Shades boken, så braiga! Sen var jag helt död och sovde till halv 12, för att sen somna om till 15-tiden.
Gymmat idag, bara varit en snabbis till stallet. När jag kvällsmockade till Valle så bara la han sig ner för att sova mitt i allt. Så ja, han var lite trött han med. Gick då över och kvällsmockade till Olle, då gör han samma sak, bara la sig ner, haha. Trötta djur efter tävling. Bara Patsy som orkade hålla sig på benen ;)
Nu ska jag försöka sova och kliva upp i tid imorgon, pusshej.
 
(Glömt att publicera detta såg jag nu. Bättre sent än aldrig, right? Slängde in några bilder, men orkade inte fixa till dom osv ..)

Acid rain

2013-03-14 @ 22:01:24 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Min dag blev inte alls som planerat. Hade ett möte klockan 10, men det blev inställt. Så kunde sova vidare rätt länge. Håller på att bli sjuk också, vilket känns jävligt jobbigt.
 
Hade taggat ett ordentligt dressyrpass, och tänkte till och med önska typ Tiamo. Men det blev ändrat. Så red Mattur på min lektion istället. Det gick sådär. Gjorde miljoner galoppfattningar, varannan höger, varannan vänster osv. Det är han ju duktig på. Carola tyckte det var riktigt bra, med tanke på att jag bara ridit dressyr med honom en gång tidigare, så det var väl plus. Annars kändes det lite bångstyrigt.
 
 
Är fortfarande jättesugen på dressyr, eller nå. Men får väl vänta en hel vecka då. Eller försöka snylta in mig någonstans. Känner mig helt rastlös, men vet inte varför. Den här helgen känns jättelångsam också. Det enda inplanerade är träning imorgon (yay, när man är sjuk), sen middag kanske på lördag, och stallpass på söndag. Fyy, vad långsamt. Jag går och sover i en vecka nu, hejdå.

If I lose myself

2013-03-12 @ 23:32:43 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Verkar vara död från helgen ännu, eller så har jag bara hamnat i en svacka. För när jag vaknar på fm så har jag ingen lust att vara vaken, så jag tvingar mig själv att somna om så länge det bara går.
 
Tänkte skippa stallet också, men fick då ett sms att Valle ville rida ut med mig. Och det kan man ju inte tacka nej till. Och tur var väl det, för efter en ridtur på min kung känns allt så himla mycket enklare :)
 
 
Vi for ut barbacka i solen, och denna gång skötte han sig och lämnade inte av mig ensam i skogen. Sen tog jag ut mitt andra hjärta som också skötte sig även om han var pigglo på hemvägen. Lätt det finaste jag har :)
I vanlig ordning grejat på med det mesta till pärlorna.
 
Ska försöka att inte sova bort morgondagen. Så därför hoppar jag i lådan nu. Godnatt.

A memory of light

2013-03-06 @ 02:29:07 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Måndagen började med gymmet. Sen en vända till bibblo i Malmberget. Hade 10 böcker som jag var sugna på, och ni tror ju dom hade en endaste. Såklart inte, ställde mig på kö till några och drog till bibblo i Gällivare. Inte heller där fanns det något lockande, men dom har i alla fall mer som jobbar och kan hjälpa en bättre. Det slutade med att jag ställde mig på kö till fler böcker som dom skickar från andra bibliotek i Norrbotten, så borde få någon snart. Sen bad jag ena tanten att hitta en bok till mig tillsvidare och då blev det någon random :)
 
 
Sen till stallet och grejade på lite åt hästarna och tvättade lite mer saker inför tävlingen. Klippte Patsys hovskägg och gjorde henne redo för helgen.
 
När jag var hemma råkade jag såklart gå och provläsa första kapitlet av Fifty Shades Darker, var så nyfiken på hur första boken fortsatte. Blev ju bara mer lässugen på den och kom på den brillianta idén att försöka ladda ner boken till datorn. Hittade ljudboken på svenska och vanliga boken på engelska. Top notch alltså! Så laddade ner båda, men insåg att jag hellre läser själv. Och har ju velat läsa dom på engelska, så det kunde ju knappt bli bättre :)
 
        
Ser ut som ett miffo och Boll ser översöt ut ;)
 
Idag har jag chillaxat mest. Såklart stallet också. Grejat åt pärlorna och även haft Bollen. Hade lite beslutsångest om jag skulle rida ut eller dressyr, men det blev uteritt. Det är ju så snurrigt nu på lovet när ridhustiderna är ändrade. Amanda och Pontus hakade på, men denna gång sa jag att vi skulle vara först. Det gillar Bertis bäst, så ville att han skulle få vara massa glad. Det var han och tyckte det var skojsigt att spurta i skogen. Som vanligt är han en gentleman. Passade på att bara mysa en massa med honom också.
 
 
Eftersom jag nu läst färdigt boken jag laddade ner igår så måste jag försöka få fixa den tredje och sista. Pallar inte ta med datorn ihelgen, så en vanlig hederlig bok är bättre att ha med sig. Så hoppas jag hinner läsa färdigt sista delen innan dess :) Går inte riktigt enligt planerana att ändra sovtiderna när man har så beroendeframkallande böcker, haha. Snacka insnöad påböcker .. Godnatt.

Retrograde

2013-03-03 @ 21:35:38 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Som vanligt blev inte helgen som planerad. Var i stallet och grejade på åt hästarna. Red ut med Super Olle i det tråkiga vädret. Det blåste och snöade, inte världens roligaste kombo. Tyckte inte Olle heller, som var lite missnöjd över att behöva gå ut igen. Vi red till banken och tillbaka och höll oss i trav mestadels. På hemvägen var det lite Vallestyle över det hela. Han kunde inte skritta, bara takta, och så fort han inte fick bestämma hastighet själv blev han förbannad, haha. Men det gick rätt bra ändå och han var ju trots allt rätt skötsam.
 
 
Fick nå sprutt och började städa tävlingsskåpet och av bara farten tog jag tag i det ena vanliga skåpet. Jävlar vad grejer alltså. Fått sortera runt massa och nu gett order till Lo att gå igenom saker och ting. Hittade typ en trasig lädergrimma, ett par trasiga skydd, trasiga tyglar. Haha, varför sparar man på det? ;) 
 
Snabbade oss sen och kollade en match fotboll, hem och duscha + käka, tillbaka och kolla ytterligare en match. Den sista var lätt roligaste att kolla, vilken action. Sen for vi hem till Felicia och kolla lite Mello innan vi drog upp till Sporthallen och kollade lite handboll och Stargrejset.
 
Idag började jag med en svängom på gymmet. For med Jh på Kupan. Jäklar vad längesen vi var där tillsammans. Trevligt i alla fall, och snart gör vi nog om det :)
Sen stallet och mocka + spåna till alla hästarna, filmade en polare lite och sen tog jag in massa hästar. Blev att rida ut med Bollobert, allt annat var gjort. Så Amandus hakade på oss. Som vanligt trauma, haha, men är man tjurig så är man. Såklart så skötte Bollen sig som en guldpeng :) Eftersom ponnyn verkade ha så mycket energi så gick vi till hoppbanan där han kunde få plumsa. Bara det att han nästan försvann för att det var så himla mycket snö, haha.
 
Städade sen skåp nummer 2. Nu jävlar vart det ordning och reda. Får se bara hur länge Lo lyckas hålla det så, haha. Tvättade även alla skydden och ett par schabrak. Försöker få lite saker gjorda nu så jag slipper panikgreja på torsdag typ. För då är det badning av tre hästar, smörjning av all utrustning och matpackning + min lektion. Det går inte att göra tidigare .. Phu ;)
 
Nu chill eller sängen, får se. Pusshej.

Better to lie

2013-03-02 @ 00:36:20 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Nu äre detta som gäller. Tråkig fredagskarra och Chicago Fire (+ alla andra nya serieavsnitt). Väldigt gemytligt faktiskt.
Morgondagen har inget speciellt inplanerat, får hoppas söndag blir skojigare. Annars blir det nog en hyfsat lugnt helg. Och ska sova aslänge imorgon, hihi :)
 
      

Never gonna leave you out

2013-03-02 @ 00:30:35 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycker hej
Drog till gymmet en sväng, sen hem för frulle och efter det till Sjöpens gympasal och kolla lite Lilla VM. Dom börjar ju vara så småa nu, men några stalltjejer spelade fotboll, så det var kul att se. Men varenda år blir jag lika arg på mig själv att jag inte gick i någon lagsport också. Basket höll jag ju på med i flera år, när jag var asliten. Haha, och min karriär där hade nog ändå inte vart så lovande med tanke på längden ;) Nånå.
 
Sen stallet och grejade på till findjuren. Wie, får med mig alla tre hästarna till Luleå nästa helg. Det blir förstås ännu mer jobb och stress, men det känns så mycket roligare att alla får följa. Kul att lämna en hemma liksom ;) Sen följer Gurra med också, så blir nog asmycket lättare och väldigt trevligt. Alla vi tre ska trängas i hästbilen hela helgen, så därför ska jag ladda med massa böcker ;) Nåmen, vi har ju lyckats ganska bra med trängandets tidigare. Värsta kul att det är så många RKDare som ska dit också. Förr var det typ vi och Empo bara. Ju fler, desto roligare :)
 
 
Taggad inför årets första tävling (haha, och jag ska inte ens tävla själv, sjuk man är). Ska till och med bada hästarna. Det händer ytterst sällan, haha. Men nu var det ju senast i somras dom fick sig ett bad, så på skoj kan dom ju få bli extra rena. Alla är ju hyfsat nyfrissade i man och päls. Bara V som inte är klippt, men han ser ut som ett skavsår hela han så han slipper rakning. Men tänkte trimma alla öronhår igen och hovskägg på dom två svarta i alla fall. O är ju klippt på hela benen, så han lär nog inte ha så mycket hår än. Måste nästan börja packa och fixa det som går nu på lovet. Kanske tvätta upp grejer osv. Härligt! Tror dock alla tre monster lär vara mer vilda än tama på tävlingen. Det vore ju typiskt dom i alla fall, mina puckon ;)
 
 
På kvällen drog vi och hejade på Emma och gänget igen och sen till Sporthallen och kolla lite handboll. Haha, fick fan träsmak och så roligt är det inte med småttinghandboll. Sen kollade vi invigningen också. I alla fall kul att göra lite annorlunda grejer när det ändå händer något i Gälka. Sport är ju generellt skoj och kolla på folk är också intressant, haha. Tjing.

Because we can

2013-03-01 @ 23:51:56 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Tänkte faktiskt blogga igår, men när jag kom hem hade mamma datorn, så jag gick och läste istället. Läste ut Fifty Shades of Grey på en och samma dag, och den var faktiskt bra. Annorlunda och väldigt beroendeframkallande. Den var spännande redan från typ sida 1 ;) Ska på bibblan på måndag och låna massa nya böcker.
     
Lånade någons bilder, hade tydligen inga egna.
 
Igår då i alla fall så gjorde jag allting åt hästarna.
Sen var det ridlektion. Fick rida Donder denna gång. Bara ridit honom en gång tidigare och var väl inte så jättesugen på en till omgång då alla säger att han blivit så lat och tråkig. Höll på garva på mig åt honom till en början för att han var så konstig, men sen blev han lite normalare ;) Hade inte världens krav, eftersom jag själv inte riktigt kunde knapparna osv. Men han var faktiskt rätt fin och lydig ändå trots allt. Gjorde ökningar och minskningar, sen lite förvänd galopp and so on. Han var ju lite bänglig och försökte göra på sitt eget sätt, men han lyssnade rätt väl ändå ibland. Men kan verkligen inte förstå hur folk kan kalla honom lat och tråkig. Tycker verkligen inte han var det. Så fort jag la till skänkeln så svarade han, petade man med spöet fick man ordentlig reaktion. Han var verkligen uppmärksam och långt ifrån lat. Men kanske hade en turdag, vad vet jag. Och tråkig var han inte heller. Finns väldigt mycket att jobba med, men lite utmaning behöver man ju. Men som tråkig skulle jag nog inte beskriva honom. Fast som sagt, kan ju haft en bra dag eller liknande. Väldigt roligt i alla fall och han klättrar nog på topplistan just nu :) Att han är så mysig och social i boxen är ju inte heller något minus, han vill vara med hela tiden.
 
Ja, det var väl min torsdag typ, ciao.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide