Go back in time

2013-12-28 @ 23:11:23 Allmänt Kommentarer (0)
Tänkt uppdatera om julen osv, men har en del bilder som ska med och eftersom Josefin är med på ett gäng måste jag först kolla med henne så hon får godkänna ;) Annars bli hon fett lack. Sen är ju som sagt hon och hennes man här och då hittar vi ju på en massa annat istället. Så det kommer bli lite oordnig här sen, men det kan inte hjälpas. 

Har tagit ett beslut om nästa termin nu. Fast har inte bestämt när jag ska meddela det så finns väl risk att det kan ändras innan, hehe. 


Ni som hatar att läsa gnälliga inlägg kan hoppa ner till slutet nu, känn er varnade. Mitt liv känns just nu så himla snurrigt. Kan inte säga att det är bra för det finns så tunga grejer som drar ner det. Men kan inte heller säga att det är dåligt för det finns bra saker som höjer det också. Så sjukt upp och ner är det just nu. Kanske så livet ska vara, men känns mer än normalt i alla fall. 
Mestadels två stora grejer som tynger en massa nu, eller egentligen hänger dom lite ihop. Får flashbacks/deja vu från när jag var yngre och det är inget positivt. Har haft grym huvudvärk i flera dagar nu och funderandet som inte kommer någon vart gör det inte heller bättre. Ledsen över att saker inte går som jag vill att dom ska gå. Och ledsen och irriterad över alla tröga människor man lyckas få in i sitt liv mer eller mindre. 
Är en aning bittrare och bitchigare än vanligt nu, men ska försöka reda upp mig till nästa år som ska bli bättre. Om det inte funkar att go with the flow så ska jag baske mig ha styrt upp det rejält till mitten av året. 

Sådär, ventilerat lite. Går ju inte att skriva ut allt på en öppen blogg liksom. Tror folk blivit ledsna, besvikna, förbannade och typ velat slå ihjäl mig då. Men man får väl hålla sig till lagom eller skaffa en såndär dagbok med ett litet lås ;)

Nu ska jag försöka sova för imorgon är det stallpass på schemat. Två personer ska fixa hela stallet, inte drömsenariot precis. Men vi får härda även om vi kommer vara spyless på allt som har med stall att göra lagom till kvällen ;) Då kanske måndagens jobb där kommer kännas easy, haha. Ses å hörs. 



Can't be afraid to take a fall

2013-12-26 @ 00:00:44 Allmänt Kommentarer (0)
Sista veckan på terminen var det bland annat höjdhoppning i hoppgrupperna, langar in bilder på onsdagsgruppen där lilla c-ponnyn vann, på 135 cm tror jag :) Sen har vissa grupper haft årets kratta och andra lektävlingar.
 
 
Har taggat hela terminen att få hoppa bana med Jesse. Börjar med att jag blir superförkyld och borde stått över ridningen, men ville verkligen vara med. Men såklart hade Jesse vila och så hade jag lite för höga förhoppningar på bana. Vi fick hoppa blixten på medellinjen, alltså tre hinder. Haha, snacka om att jag vart missnöjd. Nåja, red Uffe och han lämnade inte mig i gruset innan start denna gång. Visste väl att det bara var spöet som kittlade han sist. I alla fall så blev det ingen superlektion, men okej. Såg knappt avstånd till räckena, bara till oxern ;) Men plus på att Uffe blivit så mycket finare i munnen och lägger sig inte på och hänger som förut. Mycket lättare att rida då.
 
Well, vi får väl se om jag fortsätter nästa termin. Har inte bestämt mig riktigt. Funderar på om en liten paus kanske är lägligt. Försöka ta tag i mitt liv lite och sen börja om från scratch. Vi höres.
 

 

Lights in her hair

2013-12-25 @ 23:43:40 Allmänt Kommentarer (0)
Har en massa skräpiga bilder sen luciashowen. Vet att några är nyfikna, så därför gjorde jag lite snabbt ett kollage med alla grejer (dock inte av alla bilder). Dom är rätt små, så om man vill se eller ha en bild i originalstorlek är det bara att säga till så ordnar vi det.


Invigning: sporttema, Islandshästar, Western, Gymkhana, Spex, Agility, Spegelritt, Maskeradhoppning, Årets ridlärare: Anneli, Luciatåg.
 
 

Get along with the voices inside of my head

2013-12-12 @ 23:16:33 Allmänt Kommentarer (0)
Igår red jag dressyr med Mattur och fick äntligen till det. Nu hade jag skärpt till mig själv också ;) Galoppjobbade lite mer när han ändå var så fin i traven. Passade på att köra "klockan" på volten, fast med två bommar istället för alla fyra, det var framme till hoppträningen. Fick verkligen fokusera där, för om jag inte red han till rätt ställe framför bommen så tog han ett stort skutt istället och tappade lite av balansen. Men söt är han ;) Och superduktig i avtravningen, så kul.
 
Sen var vi och handlade till luciashowen och efter det hade vi ett litet möte. Tog med alla papprena hem och organiserade upp det och renskrev allting. Det blev asnice! Är så himla bra på sånt, haha. Nämen, blir knasig när det blir snurrigare än det behöver vara. Och nu känns det som att man har bättre koll på läget.
Något som dock är riktigt tråkigt är barnens engagemang nu för tiden. Dom är så himla slöa och ointresserade. Inte alla förstås, för det finns några få som är med och vill göra saker. Men det är extremt mycket egoism och som sagt lathet. Tycker faktiskt man kan ta och steppa upp och hjälpa till när ens egen klubb anordnar saker. Och luciashow har vi en gång om året, kom igen liksom. Det är väl en annan sak om man har en bra anledning till att inte kunna, men är man en ung och frisk tjomme så klarar man sig utan sovmorgon en helg. Sen får ju vi som är engagerade och hjälper till så mycket extra att göra och tänka på när folk börjar tjorva i sista stund för att det är obekvämt för dom liksom.
Fattar inte att jag lär mig någon gång att jag inte ska ge mig in i sånt här frivilligt. För det är ju ofta samma sak som händer. Men sen vill jag ju hjälpa till, jag vill känna mig behövd. Fast kommande år lämnar jag nog all planering och förberedelse till kidsen ..
 
 
Idag red jag Uffe på lektion. Dör att han skickade av mig i gruset innan vi ens hade gått från medellinjen i princip. Fan vad störd han är, haha. Inte för att det är hela världen att tugga grus, men man känner ju sig lite som en nybbis när man tar sig en simpel flygtur. Nåja, är ju kass och "känd" för att vara bäst och mest på avramlingar ;) Är hyfsat säker på att han reagerade på spöet som var under ena kåpan, för det kittlade nog honom. Han fick ju psykbryt först när jag drog ner stigbyglarna och blev han rädd för en annan häst och kände säkert att det kittlades och då psyka han ännu mer. Och det var väl samma då sen när jag suttit upp. Snacka om mongo, som att vi inte haft spöet där förut, lol.
 
 
Aja, var väl ett ordentligt uppvaknande som behövdes, för hela lektionen gick rätt bra. Faktiskt riktigt många saker som vart bra. Vi gjorde massa fram och bakdelsvändningar. Haha, kan inte göra framdelsvändning, så fick träna lite extra på dom. Och ja, nog kunde jag väl egentligen, men hade helt tappat känslan för dom ;) Puffster är så fin.
 
Sen missade jag en mysig uteritt med Olle bara för att jag är hundvakt. Var tvungen att skynda mig hem efter lektionen för han var ensam hemma. Tycker mina senaste uterittstankarna blivit åt fanders. I helgen blev det för kallt så det blev det inte heller nå. Typiskt dålig tajming. Aja, hunddjuret får väl följa med till stallet imorrn och mocka med mig, sen får han åka hem när Carre slutar så man kan pynta till luciashowen i lugn och ro ;) Hejs.

Watch me break away

2013-12-11 @ 02:53:41 Allmänt Kommentarer (0)
Helgen vart inte riktigt som planerat. Det vart massa stall, men ingen uteritt så långt ögat kunde nå för det har varit så sjukt kallt. På söndag var det kring -30 hela dagen och då fick mina 3 bara gå ut en snabbis med hö när jag mockade. Jag som var sjukt taggad till att fara barris ut i skogen. Nåväl, har mysit på med mina hjärtisar i alla fall.
 
 
Igår var jag stand in för Joanna. Tog hennes häst till kiropraktorn på morgonen när hon var i skolan. Så hängde med Borris medans hon fick nålar i sig och blev klämd på. Sen var jag Doggeansvarig så fick skynda hem direkt efter det. Kollade serier och powernappade. Tänkte åka tillbaka till stallet på em, men ångrade mig och tog en stalledig dag istället. Eller ja, hyfsat stalledig ;)
 
Idag har jag grejat på åt djuren. Spånat, pysslat, pussat, matat med äpplen.
Tog också tag i Connys man. Såg framför mig hur stilig den skulle bli efter en ordentlig ryckning. Men det gick inte att rycka .. Fick försöka tunna ut den genom att dra några strån i taget. Tog en evighet och ponnyn var inte så jätteglad på mig. Klippte sen av den en bit och gjorde mitt bästa med saxen. Tycker verkligen inte alls om att klippa manar, det blir aldrig som man vill att det ska bli. Och jag gillar ju lite kortlånga manar, klipper/rycker hellre oftare än att göra dom askorta. För ofta så ställer dom sig eller skevar om man råkar göra för kort, då är det bättre att safea ;)
Conny har sjukt mycket man, inte bara tjock utan hela raddan med man går ju flera meter från öronen och ner. Haha, nej, men det kändes som att den fortsatte i oändlighet på det lilla djuret. Hur som helst så kunde frisyren ju bara bli bättre än innan, även om jag inte vart nöjd. Måste kanske fixa till den där bågen imorgon ;)
 
 
Longerade också Ollegossen på banan. Kan knappt minnas när jag longerat utomhus sist. Trodde han skulle var knas, men han skötte sig förvånansvärt bra och höll sig på mattan mestadels. Kändes ju lite risky ifall han skulle brallat iväg och halkat i snön, men han var klok. Lilla Olle, han är så himla fin! :)
 
 
Har massa saker att kirra imorrn. Ska försöka se till att luciashowen verkar klar också. Haha, den känns helt failad redan. Det är typ noll verkstad där, hoff. Nåja, vi får se vad som händer. Tjing.

Hopeless wanderer

2013-12-06 @ 21:41:54 Allmänt Kommentarer (0)
Well hello there. Satan vad dagarna springer iväg nu alltså. Tycker jag skriver det varenda gång, men det är ju sant, så känns det i alla fall. Hoppas det fortsätter så månaden ut osv ;)
 
Igår var det dags för ridlektion igen. Kirrat chapsen litegrann, men nu är det värre med skorna som glider av i hälen och ger en kramp i fotleden. Fick stanna femtioelva gånger och trampa tillbaka hälen ner i skon, haha, sjukt störande och ont. Kämpade i alla fall på med Jessemannen. Hade en dålig dag, så inte mycket att hurra över från denna gång. Tycker inte alls han känns som sig själv och tycker han känns skev. Men sen tycker jag att jag också känns skev och har jättesvårt att bedöma om det är jag eller han som "gör fel" i olika situationer. Och då blir det mycket avvaktande och mycket åka häst bara.


Idag körde jag lite i ridhuset med Mattur. Fick igenom högersidan bättre, yay. Fast kan mycket väl vara jag som gör fel här också. Hästarna kanske fattar nada av vad jag håller på med och så tror jag att det är dom som är ojämna, haha ;) Fokuserade mest på skritt och trav, töltade inget, men var tvungen att galoppera lite för det vart så tråkigt med skritt och trav bara, hehe. Han är då finaste islandshästen i stan :)
 
Tänkte beställa lite krimskrams nu. Typ hörlurar och lite sånt. Finns en asbillig sida, och då kan man plocka lite extra också, haha. Kom på att jag har massa bilder kvar sen helgträningen och klubbtävlingen som jag inte skickat, eller ens fixat. Åh, minns inte ens vilka jag redan skickat åt .. Ihelg blir det ordentlig stallning. Imorrn hoppas jag att det inte blir allt för kallt för en uteritt, och på söndag är det lite stallpassande som gäller.

Lovin' out of nothing

2013-12-03 @ 14:19:00 Allmänt Kommentarer (0)
Kände att jag var tvungen att slänga in dessa två bilder också bara för att dom är så söta hästisarna. Dock är dom inte alltid så lätta att fota ute i hagen. För Patsy följer en som en skugga hela tiden ;) Men Valle har sina stunder ibland, haha.



Don't need your jewels

2013-12-03 @ 13:05:00 Allmänt Kommentarer (0)
Dagarna rullar på. Känns som att dom går fortare nu när man vaknar på morgonen och somnar tidigt på kvällen. Tänk att det redan är tredje december, snart är det jul och snart är det ett helt nytt år. 2013 har verkligen inte varit mitt år för fem öre. Inte mycket som gått åt rätt håll detta år. Så 2014 kommer bli bra, för sämre än detta kan det ju omöjligt bli ;)
 

Klart Dodde ska få ha med massa bilder här. Hehe, han fryser om tassarna så fort det blir lite kyligt därav mattan ;)
 
Igår klarade min lillasyster körkortet. Bättre sent än aldrig, men skönt att hon tog tag i det finally. Nu återstår bara att se hur många bilar hon hinner kvadda inom det första året, haha. Vi firade i alla fall med tårta och så blev det en riktig hemmamyskväll.
 
Tänkte väl dra till stallet senare och kanske bänka mig framför hoppträningarna efter att ha grejat på åt hästisarna. Kanske borde fara lite tidigare och ta tag i Connys man också .. Aja, får se hur det slutar. Tjing.

Hello December

2013-12-01 @ 23:57:00 Allmänt Kommentarer (0)
Mannen, myten, legenden ;) Visst är han söt våran lilla gris 💕
 

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide