Die motherfucker

2012-10-31 @ 22:52:09 Allmänt Kommentarer (0)
JÄVLA ÄCKEL BLOGG. FATTA MYCKET JAG HADE SKRIVIT OCH MED VÄRLDENS INLEVELSE OCH SÅ NÄR JAG SKA PUBLICERA SÅ SÄGER DEN ATT MAN ÄR UTLOGGAD. INTE SPARADES DET HELLER. JÄVLA JÄVELS JÄVEL. ÄR ASFÖRBANNAD NU. HADE SKRIVIT SKITBRA OCH ASMYCKET. DÖJÄVLA HELVETE!

Ready to drop bombs

2012-10-31 @ 00:05:28 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
I måndags blev det rätt tidigt till stallet. Har alla tre hästarna för mig själv i veckan. Pirr har varit lite svullen av sadelgjorden eller nå så hon fick vila från gjord. Blev bara en prommis i ridhuset så hon skulle få röra på sig.
Valle fick skritta ut. Han blev rädd för något i skogen och skulle vända. När han inte fick det blev han assur och gjorde sina utbrott. Jäklars vad han tog i i katapulterna. Nästan så jag flög iväg ;) Men som vanligt kände han sig besegrad och gick tillslut så långt jag ville. Dock så försökte han piaffera på hemvägen osv, men kan han så väl att vi reder ut det mesta :)
Super Ollen fick springa på min lektion. Det var hyffsat jobbigt. Tyckte jag red så dåligt och visste inte vad jag skulle göra. Min ytterskänkel samarbetade inte och ville nästan ge upp. Behandlar oftast pärlorna som glashästar. Glömmer bort att dom inte är det ibland, och det utnyttjar dom nog lite, hehe. Men Anneli piskade på mig i alla fall och tillslut gick det bättre. På lektion måste man ju hålla sig i skinnet och hålla sig i ledet. Vi hade behövt en urflippning eller så, men det kan man ju inte hålla på med på lektion heller. Nåja, måste ta nästa steg och börja rida dom nu. Kan få dom avspända och fina så, men nu jävlar. Måndagslektionerna kommer bli spännande framöver också ..
 
 
 
Idag for jag till stallet vid nio bara för att hinna mocka innan mamma lämnade av hunden. Hann mocka och spåna till grabbarna och fylla alla höpåsar innan han kom. Men skönt nog kom Amanda och var hundvakt hur länge som helst. Så jag kunde longera både Patsy och Valle och sen rida ut med Olle. Var riktigt effektiv och var klar med allting vid tre, skönt. Så borstade klart Timpan och var sen och lämna hem hunden. Hatar att lämna han ensam. Han kan vara ensam, men han gillar inte det alls. Han blir ledsen. Men han var nog bara själv typ en timme, men ändå.
Sen var det hopplektion. Hade Ålle vikarie idag. Hoppade två kombinationer och lite så. Typ bockar på volt och sen en krumelurövning. Bestämde mig för att inte vara mr. niceguy längre och sa åt pållen när han var bekväm och olydig. Och nog jäklars funkade det. Fick med yttersidorna bra och han gick inte emot hjälperna lika mycket som han gör ibland. Men nog är han lite bekväm alltid ;) Hoppningen var okej. Hade mer självförtroende och känsla än tidigare. Hästen vart rätt trött fort, så när han gjort ordentligt var vi klara. Taggar till nästa tisdag, nu jävlar ska vi bättra oss och börja rida!
 
Försöker planera inför morgondagen. Troligtvis löste den sig bättre än väntat med hunddjuret. Men drar nog till stallet tidigt och rider första hästen vid nio eller senast halv tio. Tänkte försöka hinna rida två hästar inne innan lektionerna börjar 14.00. Sen måste jag kolla om det var ledigt en timme mitt i, för då kanske jag hinner ta den sista också och slipper vänta till kvällen. Patsy är lite varm vid magen ännu, och hittade inte ludd så hon får springa på lina igen, lilla gummsan :) Men det blev lite lugnare med en häst mindre att rida i alla fall :) Det går nog bra, bara jag hinner tajma in dressyrpassen så vi hinner innan lektioner. Håller en tumme att hagarna är bättre imorrn, så kanske inte alla tre behöver dela på en hage och vara ute typ 2 timmar var, stackrarna. Men som det snöat idag lär det nog gå snart. Åh, längtar tills man kan galoppera efter stigen :) Adjö.

Keeps getting better

2012-10-30 @ 22:12:43 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
I tidags fick Jamas vara med på hopplektion igen. Det var banhoppning.
Tyckte att första gången vi hoppade igenom banan var katastrof, jag hade ingen aning om vad vi gjorde typ. Men sen skärpte jag mig till andra gången och red mera och då gick det helt okej. Men har verkligen inte haft jättebra känsla eller självförtroende på hela terminen. Kännt mig väldigt dålig hela tiden. Men Lo sa att jag inte skulle vara så hård mot mig själv, att jag inte ridit lika mycket nu och dessutom haft sommaruppehåll länge. Fast hon tyckte inte det sett katastrofalt ut eller liknande. Men ändå, min känsla har varit kass sen terminsstarten tills nu. Skönt i alla fall att hästen är fräsch igen och han var pigg och glad att få vara med.
 
I torsdags fick jag rida istället för Lina på hennes lektion. Fick Sessan. Det gick väl hyffsat. Hon är inte den roligaste dressyrhästen kanske, men för att vara hon och jag var det ändå okej. Men hon är inte riktigt som förr, då var det lite mer fart och go i henne. Inte mycket, men mer än nu i alla fall. Red skänkelvikningar efter långsidan osv. Inte Sessans starkaste sida, men vi kämpade på. Fick beröm av Carola över min sits och position i skänkelvikningarna. Även om Sess inte vet hur hon ska göra eller går ifrån så är jag alltid på rätt plats och sitter som jag ska genom allt och som bara hämtar tillbaka henne till uppgiften istället för att följa med henne iväg. Svårt att förklara, låter bara knasigt. Men det var i alla fall kul att höra. Något som jag gör bra åtminstone :) Har ju kännts som att jag inte har en aning om vad jag gör på senaste, men en liten aning verkar jag ju ha ibland. Minns en gång när jag fick rida Nipsen på lektion. Ingen fick henne att gå åt sidan (skänkelvikningar), inte ens en av ridlärarna, så därför gav dom mig henne. Och nog jäklar sprang hästen åt sidan allt, och det var en jäklar fart på henne. Lite lustigt, men verkar ha en extra känsla för skänkelvikningar ibland, haha.
Fan vad skrytigt det lät. Men vafan, skriver man om något dåligt så är man depp och bara skriver dåliga saker, blablabla. Och skriver man bra saker, som man är stolt över osv så skryter man. Så nu skiter jag i det ;)
 
               
 
Fredags bytte jag däck med pappa. Han lärde mig hur jag skulle göra, så nu kan jag, hehe. Tvättade också mina sommardäck så dom är fräscha tills dom ska på nästa gång. Fick hans såndär mutterborr, så det kommer gå av bara farten med däckbyten hädanefter, hehe. Bästa pappa, han är för snäll ibland. Det är så himla skönt att ha han så nära. Sen var det Xfactormys hos Soffi.
Resten av helgen har det varit chill osv. Stall, ragg, trickträning :) Tjing.

Family first

2012-10-23 @ 00:07:15 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Vet ni vilka som kom tidigare idag? Jo, min pappa, min lillasyster och Doggelito! Åh, som jag saknat den söta, lilla, bästa ponken. Och dom andra två också lite, men mest finaste Dogge ;) Jossi stannar till ihelg typ, och dom andra två stannar minst två veckor verkar det som. Härligt att ha hela familjen samlad i samma by, yay.
 

Take what you can

2012-10-22 @ 23:56:38 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Haha, glömde berätta en av dom knasigare sakerna ihelg. Det är ett par som är lite knasiga om man tänker efter, men snälla ändå förstås ;)
I alla fall så sista klassen på dagen hade 17 startande ungefär. Det fick vara 10 st i ridhuset samtidigt. Det slutade med att alla som skulle rida den klassen var inne i ridhuset samtidigt, lite lätt trångt. När dom två första gick så sa en av ryttarnas kille "Men vad skönt, när du ska hoppa fram kommer det vara jättegott om plats". Jag höll på dö, haha, vilken stil. Så då ska dom första måsta trängas bara för att några är lite ego. Hahaha, det gick ju bra ändå, men så typiskt ;)

Groundwire

2012-10-22 @ 23:43:46 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Haft en bra helg. Rätt chill, fast ändå full fart förstås.
I lördags gick Patsy 1,10 m och var felfri, jätteduktig. Så hon fick sig en rosett. På söndag gick hon 1,15 m med två ner. Rev både a och b i kombinationen, den stod just vid läktarn, så hon vart lite spänd. Men annars superfin :)
I lördags gick Olle först 1,20 m med ett ner i grunden (trorja), men han var fin, lite klumpfot. Sen gick han 1,30 m och var felfri i grunden, supergrym. Det var en bedömning där alla rider grunden först, går ut och sen när alla gjort det börjar omhoppningen. Då blev han lite för taggad och rev tre hinder. I söndags gick han 1,25 m och hade ett ner, men blev ändå 4:a och fick rosett :)
I lördags gick Valle 1,20 m med ett ner i grunden. Han var jättefin, rätt lugn också. I söndags gick han 1,25 m och var felfri, och vann! Enda felfria. Bästa häst :) Så fick han ett täcke också. Tycker att när Lo vinner så är det aldrig pristäcken, och när det är täcken så blir hon typ tvåa ;) Haha, så nu jäklars.
Dom tre finaste hästarna på hela tävlingen, lätt! Väldigt stor chans att Olle vann distriktschampionatet också, weho.
 
                  
 
Idag skrittade jag ut Patsy och Valle till kremma. Pirr var snäll och duktig. Valle var helt vild på hemvägen, piaff, galopp på stället, katapulthopp.
Red Timpan på lektion. Dom hade kollat han och han var fräsch igen. Så en veckas vila verkade göra susen och
 
som tur var verkar det inte ha vart något allvarligare. Så han får gå en om dagen i veckan. Får se om han ska hoppa imorrn då :) Han var i alla fall jättepigg. Började passet med att skritta som en dåre, sen var han extra känslig och på g i traven. Sötnöt. Han var duktig idag :)
 
Efter lektionen longerade jag Uffe lite snabbt för att rasta av honom. Tidigare på dagen stod han och bocka och härja i boxen, så det behövdes. Fast han var skötsam på lina. Hm, jag som ville se lite action ;)
Tagga hoppning imorrn, tjing.

From another side

2012-10-20 @ 13:00:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Är som sagt i Luleå ihelg. Bilderna är från när vi var där sist :)
 
Lehigh Valley, Patsy Stone, Super Olle - dom bästa av de bästa

Weekend heroes

2012-10-19 @ 15:00:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Drar iväg fredag till söndag. Tävling i Luleå med alla tre hästarna. Nu var det ett tag sen sist, så hästarna lär vara övertaggade ;) Vi fick i alla fall lyx och bor inne i stallet. Lyckan att slippa bära alla vattenhinkar flera mil. Tänk att måsta vattna tre odjur, och en som välter ut hinken var femte minut om man skulle missa att hänga den ordentligt ;) Orkar inte ta med datorn, byter ut den mot en bok istället. Kanske uppdaterar på instagram, men det är så tråk med kass mobilkamera, haha. På återseende.
 
   
 
 

Shine bright like a diamond

2012-10-18 @ 23:35:21 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
I tisdags blev det inge hoppning för min del. Hann bara börja trava så kände jag att hästen kändes konstig. Travade lite till för att se om det gick bort, men när det inte gjorde det bad jag Lotta kolla. Han var halt. Bara att ta in djuret då. Skönt att man känner honom hyffsat väl så man märker direkt om något är fel. Han kändes sen lite varm och kanske lite svullen vänster fram. Fast jag är ju bra på att inbilla mig också ;) Så var istället med på backen på både min lektion och gruppen efter. Det är också väldigt lärorikt när tränarn berättar lite mer osv. Får hålla en tumme nu att det inte var något allvarligt med gossen och att han är fit for fight efter lite vila.
 
I onsdags gjorde jag allting åt djuren. Sen klippte jag man och svans på Tiamo, Uffe och Nusse. Ångrar att jag klippte manen på Nussis. Han går ju att rycka och tycker om det, men jag hade inte tid kändes det som. Nåja, det växer ju ut igen snabbt och då kan jag göra om ;) Friserat svansar, hovskägg och öron på mina pärlor, så nu är dom välfrissade inför tävling. Alla hade bara behövt ett bad så hade det vart top notch, hehe. Men får rykta lite extra istället.
 
        
 
Idag har jag fixat hos djuren. Sen fick jag rida med på en vanlig lektion. Fick Sessan, haha. Jättelängesen jag red henne typ och kan inte ens minnas sist jag hoppade henne ;) Hoppade typ 5½ på ena långsidan och sen räcke, 20 m till en oxer på andra långsidan. Redan när jag suttit upp hade jag en känsla att jag skulle trilla av, och att vi inte ens skulle klara hindrena på ens 60 cm ;) Men nog hoppade vi allt. Hoff, vad äckligt det var första gången, haha. I princip bara hoppat Timpan på senaste. Ja, Valle och Patsy också, men dom är ju lite annorlunda :) Men ändrade lite och så blev det bra. Sen hade vi lite problem att komma rätt på bommen före räcket så det blev lite skevt. Och tillslut vart hon tveksam och stannade som till och hoppade sen ändå mitt i allt. Så jag råka flyga av, hehe. Landade på fötter först, men tappade
balansen och la mig på mage istället, höga stilpoäng ;) Gjorde om sen och fixa till det. Men hästen var lite off, hade nästan inge bjudning (förrän jag galopperade av henne på slutet) osv. Kanske off på grund av hennes typ ögoninflammation? Sen "hoppade" jag typ Tiamo. Tröck av henne för tidigt flera gånger (vart T skulle ha gått av), fast ja, hon gick ju inte av utan tog ett extra. Så fick försöka fatta att hon måste komma närmre för att kunna hoppa ordentligt. Men eftersom hon hade så dålig bjudning ville jag inte ta tilbaka och ratta desto mer, för då hade hon garra sagt upp sig. Haha, och sista gången kom vi helt rätt på första hindret och så hoppade hon av stort på andra. Haha, lilla Sess. Nåja, får väl vara nöjda över att vi lyckades någolunda. Superkul att markarbeta en annan häst. Det är nackdelen med att rida i en dressyrgrupp och en hoppgrupp. Men man vill ju ha det så också. För utan hoppgruppen hade jag inte kunnat hoppa alls och flygit av hela tiden istället ;) Och utan dressyrgruppen hade jag inte utvecklats lika mycket där. Det är ju inte riktigt samma i vanliga grupper. Ska försöka hoppa in på någon lektion där det passar, har ju tusen gånger att rida igen ändå :) Bara att träna på så man blir bättre. Hehe, för mig gör det egentligen inget att flyga av, slår mig väldigt sällan hårt (peppar, peppar). Idag var mjukaste på länge ;) Men man känner sig så värdelös när man gör det. Som att folk tänker att man är dålig om man trillar av. Tänk förut, då trillade jag av var och varannan dag ju. Jag gjorde väl mina 100 avfallningar och kan nu sprida ut resten under livets gång, haha. Och när man går i hoppgrupp tror man ju att man ska vara lite duktig i alla fall, men nej, jag suger ändå, haha. Kan bara hoppa Tiamo tyvärr. Men förr kunde jag ju inte ens hoppa han, så jag är int bitter ;) Hejdå.
 

Like you ever cared

2012-10-15 @ 22:40:37 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Det har varit en skön och chill måndag. Varit hemma ända till innan 19 nångång. Började dagen med nybakat bröd till frukost, svårslaget, mums. Sen kollat flera avsnitt av serien Lost Girl som jag började på igår.
 
Bild från en klubbtävling -08, hehe ;)
 
Drog till stallet och allt var gjort till hästarna. Verkligen skönt att få en slödag, och inte behöva lyfta ett finger i stallet typ. Red Timpan på lektion. Gick hyffsat. Han gjorde samma som sist när jag skulle ta tyglarna. Så var tvungen att be om råd ;) Men min tränare tyckte jag skulle rida som vanligt. För oavsett så är det ju bättre att han springer korrekt. Sen om det är en host eller nå får den väl komma när den kommer. Men ja, verkar vara något som inte riktigt stämmer, vet bara inte vad. Kan ju vara hans pälsfällning osv, så det blir nog bättre snart :) Det gick framåt i slutorna idag i alla fall, bättre än tidigare, men en bra bit kvar.
 
    
 
Nu ska jag ladda upp med min vattenflarra och kolla klart första säsongen av Lost Girl och sen kolla någon av dom andra serierna jag börjat följa igår, Alphas och Jane by Design :) Nu för tiden när vi har snabbt internet så är serier det enda jag kollar nästan, helt besatt, haha. Följer typ 30 serier give or take a few. Sen har ju vissa säsongsuppehåll osv, men ja, det är lite galet ;)

Keeping us together

2012-10-14 @ 22:25:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Klippte både Valle och Olle i fredags. Råkade också hugga båda två. Har aldrig hänt tidigare, men nu blev det lite blodspillan på båda. Valle blev jättejätteledsen på mig, så jag fick inte klippa i närheten av där jag cuttat honom. Lilla gubben, han ställde sig i hörnet i boxen sen och när jag gick och prata med han efter var han helt försiktig. Han lutade pannan i min famn, annars hade han buffat. Stackarn, han trodde säkert jag straffat honom eller nå. Men han förlät mig efter en dag ;) Olle han ryckte till, sen brydde han sig inte. Hårdingen. Klippte hela benen på honom också. Galet hur mycket hår dom har på benen egentligen.
 
                           
Funderade på en sånhär klippning, men hade inte riktigt tid ;)

Fortsatte klippandet på lördag med Pirr. Råkade till och med hugga henne. Tror maskinen var hård, för den klippte rätt djupt också. Nånå, shit happens ;) Nu är dom i alla fall stiliga i pälsen inför tävling. Ska gå igenom hovskägg, öron, manar, svansar, rubbet så dom får se top notch ut, hehe.
Skrittade ut med Valle också, han var snorpigg :)
 
Myst med brudsen på kvällarna. Enda nackdelen är att dom vägrar offra sig och kolla 8 mile med mig ;) Sett den ett par gånger, men vill se den igen och vill att dom ska se den också. Är i Eminemflow just nu, haha.
 
           
Hade ingen egen bild på Uffe, så lånade en :)
 
Somnade halv sju på morgonen och trodde jag skulle sova hela dagen. Men vaknade första gången rätt tidigt, fast somna om. Sen har det varit telefonterror, men tror jag tryckt bort dom som ringt ;) Men vid två drog jag till stallet i alla fall.
Red ut Uffe med Amanda och Maja. Fast Maja vände efter en bit, så jag och Amanda red resten av stigen själva. Dagens femåringar alltså, dom bara knatar på. Tänkte jag skulle gå sist så han fick känna sig säker, men inte. Han styrde bestämt stegen till täten och där sprang han ;) Verkligen jättesnäll kille. Alltid spännande att testa nya hästar, så det var roligt :)

Nettan och Bebop på pallarna idag :)

Sen har vi lekt med Nettan i ridhuset. Det var jättelängesen vid tricktränade med henne. Men tänkte lära Felicia och Lina hur dom ska göra så dom kan ha med henne på luciashowen eller så. Givetvis kom Nettis ihåg alla trick utan problem. Och hon var så glad och busig. Hon är för söt. När vi bar fram pallarna han vi knappt sätta ihop dom innan hon självmant klev upp på dom ;) Allt för karra, haha. Synd bara att hon inte orkar stegra så högt, nåja, hon är ju ändå 22 år och bekväm shettis så man får väl vara nöjd för det man får :)
Efter det fick vi mersmak och tog med Bibbsan till ridhuset. Matgladare ponny får man leta efter. Så vi gissade att hon skulle göra allt för en karra. Hon klättrade upp och ner på pallarna utan tvekan ;) Sen började vi träna lite bergsget och det fattade hon mer och mer. Askul att träna trick igen.

Sweet mystery

2012-10-12 @ 00:30:42 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Det vart en snabb stalldag idag. Var dit och mockade, spånade, tog in och spolade ben. Hade lovat mamma att fara och handla litegrann så skulle snabba mig hem. Har i alla fall kirrat en klippmaskin nu. Så kanske börjar med klippandet redan imorgon om jag känner för det. Så behöver man ju inte ta alla på samma dag. Fast det är ju skönt att bara bli hårig en gång egentligen. Nånå, får se. Har ju annars hela helgen på mig. Får se om vi får tid att leka lite med Nettan också. Det var länge sen :) Kanske Donder också får visa vad han kan.

 
Handlade massa till bakning när jag ändå var på affären. Så drog fram tre recept som jag tänkte prova. Började med att göra mina första cupcakes ever, Marschmallowcupcakes. Dom blev lyckade och asstiliga. Mamma provsmaka och sa att dom var awesome. Sen gjorde jag Rainbowcupcakes. Vet inte om tjommen som gjort receptet tänkt sig mer än 12 cupcakes för det vart så mycket smet. Så det blev lite fail och första omgången blev bara tre färger och sen blev andra omgången dom två återstående. Men det blev ju bra i alla fall, även om det inte blev perfekt med färgerna :) Avslutade med en hallonkladdkaka. Hade värsta förhoppningarna på den.
Har nu smakat alla, och cupcakesen var asgoda. Har inte trott att jag varit en cupcakes människa, men det var bättre än väntat. Ska lätt göra mina drömcuppisar någon dag också. Hallonkladdkakan tog jag bara en tugga av och den smakade äckel. Inte alls som jag hoppats på. Men man kanske ska ha grädde eller något annat till så kanske det blir bättre. Ska låta mamma prova imorrn och se vad hon tycker. Sjukt kul att baka lite. Så sällan man ids dra igång värsta bageriet ;) Nu ska jag bara se till att hitta folk som kan hjälpa att käka upp dom. Fast det är nog det lättaste jobbet, hehe ..

 
 
 

Catch me

2012-10-11 @ 00:32:14 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Apropå ingenting. Ofta hittar man snuttar ur låtar som man tycker är det bästa i hela låten typ (Soffi fattar i alla fall). Kan vara ett ord, ett ljud, några meningar osv. Här är en av mina favoriter since forever. Gillat den så länge jag kan minnas. Haft den på hjärnan ett par dagar nu. Från Eminems låt Lose yourself.

Look, if you had, one shot, or one opportunity
To seize everything you ever wanted - One moment
Would you capture it, or just let it slip?
 
Ville bara säga deeeeet. Hejdå!

On the surface she looks calm and ready

2012-10-11 @ 00:07:22 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
I måndags blev det Tiamo på dressyrlektionen. Jobbade rätt mycket med tempoväxlingar i galopp osv. Timpans starka sida har ju aldrig varit galopp. Men ju bättre man känner honom desto lättare är det. Så han jobbade på riktigt bra. Bättre i mitt lätta varv höger, men helt okej i vänster också. Riktigt kul, och riktigt fin var han :)
 
I tisdags hoppade vi lite bana. T kändes inte riktigt som vanligt. Varje gång jag skulle korta tyglarna drog han tillbaka och längde halsen. Det var som att
en host hade fastna eller nå. Men värmde upp och tänkte att han kanske skulle hosta igång sig som han börjat göra ibland, men det kom inget. Sen hoppar han ju allt ändå, men eftersom jag kände att det inte var helt som det brukade vart nog jag lite avvaktande och halvers. Så vi hoppade inte så högt och inte desto mer, utan körde igenom banan och tog om det jag gjorde dåligt. Han är så duktig ändå lilla gubben. Sen sa min tränare att han har stort förtroende för mig. Det är ju kul, men det känns lite som att det hade han haft för alla. Han är så snäll och älskar verkligen att hoppa att han nog hade gjort det oavsett. Men vad vet jag. Alltid kul att höra ändå och såklart önskar man ju att det är sant. Jag har då väldigt stort förtroende för honom :) I slutet så galopperade jag av honom och lät han länga hals och huvud jättemycket och då frustade han rejäla frustningar, så förhoppningsvis släppte någonting då i alla fall.
 
Idag blev jag väckt astidigt för att vara mig. Var tvungen att skjutsa mamma. Sen skulle jag måsta hämta henne också, och vi visste inte hur länge det skulle ta. Så istället för att fara hem och lägga mig igen så drog jag till stallet och mockade och fyllde påsar till alla tre finingar. Skönt att göra bort det och vara klar till klockan 11. Hann också fara hem och käka frulle innan jag var taxi igen. Eftersom jag inte hade desto mer inplanerat så gick jag och vilade lite mera. Slutade med att jag klev upp vid 17.30 kanske. Men jäklar vad skönt det var. Frågade sen chifen om jag skulle komma tillbaka och göra nå mer i stallet. Fick då till svar att komma och göra iordning två hästar till 20.00 och sen rida en. Så även om det tog emot lite så gittade jag dit och kirra. Glad att jag övertalade mig själv att rida ändå, för det var kul och inte alls jobbigt (psyiskt). Älskar ju att rida, det är bara så. Sen sa inte Lo desto mer, så det var skönt att få rida lite "kravlöst" och bara glida typ. Det behövdes. Vill ju verkligen inte rida och göra fel på dom finaste hästarna, därför jag älskar att rida ut dom. Det kan jag och det är ensamt ;) Men som chifen sa, hon hade ju inte bett mig rida om hon inte vetat att jag klarar av det. Så ja, låter vettigt, men ibland har man för stor prestationsångest ..

 
                                    Två gamla bilder på sötnäbben :)

Hade tänkt prova baka lite nya grejer idag, men det hann jag ju inte. Så kanske gör det imorgon. Har ju hittat massa recept som jag är sugen att prova på. Önskar det vore nå kalas eller så här nära, så man hade kunnat baka och bjuda. För gör man cupcakes går det ju inte att käka alla själv heller ;) Nåja, vi får se. Pusshej.

Snap back to reality

2012-10-10 @ 23:28:38 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Helgen var helt okej. Det bästa på hela helgen var att skjuta lerduvor. Vi delade upp oss i två grupper, dom som ville bada med Lisa och dom som ville skjuta med Petter. Givetvis var det nästan bara grabbs som skulle skjuta, men Carre, Heidi och jag ville också :) Kollade först bara när alla andra gjorde det. Var sjukt sugen att testa, men vågade inte riktigt. Tänkte att jag garra skulle göra fel och skjuta någon människa eller typ pajja vapnet ;) Men efter övertalning körde jag ändå och det är jag glad att jag gjorde. Tusan vad jag ångrat mig annars. Sköt kanske bara fyra skott, träffade ingen, men var nära, hehe. Faktiskt riktigt skojigt, det gör man gärna om. Ashäftigt!
 
 
Efteråt var det sjukamp i sporthallen. Fyra lag som kämpade om ära och berömmelse. Jag fick sjuk skallebank, så jag stod över och hjälpte att vara domare istället. Fast ville så gärna rycka in ibland och köra lite grenar, såg så kul ut. Men då hade det nog börjat snurra för mycket ;)
 
Sen på kvällen var det galej på Storan. Vi var rätt mycket folk, kring 40 kanske. Massa god mat, sen efterätt och sånt. Åh, vad jag önskar att jag var mer social. En sån som kan prata hur mycket som helst, med vem som helst. Även om jag kännt 50% av folket där i 21 år så kan jag ändå inte föra ett långt och intressant samtal med någon typ, haha. Socialt missanpassad .. Nåja, trevligt i alla fall. Var dock jättetrött så tillslut tvingade jag hem fyllona, orkade inte vänta längre. Förde hem moffa först, sen ringde Ludde och sa att jag hållt på köra på honom och så bjöd han på öl. Så vi for hem till Ludde en sväng så dom fick dricka sin öl innan vi for till stugan igen.
       
     
                                     Två gamla bilder på stilig kille :)
 
Kom hem rätt tidigt på söndagen. Det var skönt. Hann rida Valle då. Skrittade först runt stigen med Amanda och Pontus. Tog bara 45 minuter. Sen gick vi in i ridhuset och trava och galopperade. Skrittade sen av 20-25 minuter. Så nu fick grabbsen ordentligt med skrittning. Inte helt fel ibland :)

Free fallin'

2012-10-07 @ 21:32:20 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Tänkte bara säga att jag svarar alltid på kommentarerna i sådär i samma inlägg osv. Kan inte förklara bättre. Men har du frågat något, vill ha svar osv, så gå tillbaka till inlägget du kommenterat så bör det finnas svar eller så kommer det ;) Pusshej

Hell is a better place for you

2012-10-07 @ 21:24:14 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Alltså jag blir helt upprörd, så måste lägga upp det här. Ni har kanske sett eller läst om det redan och det är garanterat inte första gången det händer. Men så sjukt att få se det på film. Började nästan grina första gången jag såg klippet. Sen ville jag bara kliva in och slå nån. Har svårt för folk som är elaka mot djur. Fast än om det är på film/på låtsas så kan jag fälla en tår om ett djur dör eller blir skadad och sen har man stoneface när en människa kolar typ. Kolla båda videosarna .. 
 
Fredrik%20utsattes%20f%C3%B6r%20livsfara%20n%C3%A4r%20polisen%20sk%C3%B6t%20hans%20hundar


Det är helt hemskt ju. Om man kollar i stor bild ser man hur han håller kvar ena hunden och den hoppar runt honom medans dom skjuter den. Den ena tappa han och den sprang iväg skadad. Dom hade ju lika kunna prickat killen, men det verkade inte så noga.
Sen vet man ju inte vad som hände egentligen. Men av filmen att döma ser det ju inte ut som att hundarna är på väg att attackera eller så. Dom rör ju sig knappt innan ena polisen börjar hetsa dom. Hur som helt är det sjukt hemskt. Hade dött om dom skjutit min hund typ. Åh, blir så lack ..
 
 
 

The lateness of the hour

2012-10-05 @ 14:00:00 Allmänt Kommentarer (2)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Provar med ett tidsinställt inlägg :)
 
        
 
Har dragit till byn ihelg. To my beloved Tärendö. Även om det är litet, dött och oftast rätt tråkigt så är det en stor del av mig, och kommer alltid vara. Och ibland kan man behöva vila själen i stugan, ute i buschen, i ensamheten och göra ingenting :)
 
 
Fast ihelg kommer det nog vara långt ifrån dött och långsamt. Min kusin har fyllt år. Så det är partey med släkt och övriga. Vad jag hört är lördagen rätt fullproppad med saker att göra innan det blir kväll och galej. Förstår ibland inte varför jag hänger med på dessa saker. Folkskygg som få och tråkigaste människan i världen, haha. Bra kombo. Men hon fyller bara 30 en gång i livet, så lika man passar på :)
 
Eftersom det kommer vara smockat med folk överallt bor vi på stugan. Inge el, rinnande vatten osv. Men mysigt med en sprakande brasa dygnet runt :) Kommer hem på söndag. Carpe diem, pusshej.

I heard that your dreams came true

2012-10-04 @ 23:10:16 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har egentligen inte desto mer att skriva om en dag som denna. Och egentligen tusen andra saker som jag borde göra istället. Måste packa, duscha, fixa naglarna, ladda alla grejer som ska med osv. Men orkar inte ta tag i saker. Fast imorrn finns ingen tid för sånt, då måste jag till stallet rätt tidigt, sen och handla. Gissar att mamma vill komma iväg hyfsat tidigt. Och hon är schaffisen, så hon bestämmer ..
 
                         
Älskar denna bild. Tungan fastna i favoritglassen Spiderman ;)
1:an på gymnasiet. Hade alltid roliga dagar
med fab polare. 
 
Idag har inte varit en så bra dag. Kännt mig lite down. Typ vaknat lite på fel sida. Eller vaknat i mörkret. Haft en värdelöskänsla hängande över mig hela dagen. En såndär dag när man inte tycker att man är bra nog på någonting, man är misslyckad och helt enkelt bara går runt och tycker synd om sig själv. Sådär lagomt patetiskt. Fast ibland får man väl ha såna dagar också.
 
Fick en sprängande huvudvärk också. Höll fan på att få hjärnblödning av att leta höpåsarna idag, haha. Fylla hö är nog det tråkigaste jag vet. När man har cirka 37 kg fördelat på 12 påsar tar det sån tid också. För perfektionist som man är får man ju ångest om det spretar och sticker massa hö ur påsarna. Tvångstankar foshizzle ;)
 
               
 
Äh, nya tag imorgon då. Ska bara och greja i stallet om det behövs. Sen pussa lite på mina fina. Stallediga helger hör inte till vanligheten. Hahaha, eller ja, en stalledig dag blir det väl. Bara lördag. För på söndag kommer vi ju hem och antar att jag inte kan hålla mig borta ;)
 
Nu måste jag skärpa mig. Ingen idé att vara vaken hela natten, då blir det tungt att kliva upp i tid. Pusshejs.

Don’t look like they’re fading

2012-10-03 @ 23:41:52 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Haft hästisarna idag för deras matte var lite sjuk. Red ut Olle med Anneli och Nobbe. Dom var för roliga tillsammans, haha. På hemvägen körde den ena Grand Prix ökad trav och den andra lät som en gris och gasade på ;) Varit ute själv med Pirro sen också. Hon är så modig och duktig. Men lite läbbigt tycker hon allt att det är, men hon är hård.
 
 
Sen hjälpt Amanda att prova klippa Pontus. Fick två hack med en vanligt maskin. Sen höll vi på och kämpade typ två timmar med allt möjligt. Han höll bara på att stegra och tränga in mig i väggen. Och han är rätt elak egentligen, man fick passa sig (han fick en träff, typiskt, när andra blåmärkssparken typ just försvunnit ;)). Man hade nog behövt vara två, men tordes inte offra Amanda, hon hade blivit dödad ;) I slutet provade vi knarka honom. Gav lite lugnande, men det gjorde ingen skillnad. Tordes inte ge så mycket ifall han hade kolavippat av för mycket osv. När vi insåg att det inte skulle gå fick vi prova en jättepluttemini klippare, men inte ens den fick jag klippa med. Så vi fick helt enkelt ge upp. Han behöver nog en ordentlig dos lugnande från veterinären om det ska gå. Eller vara två starka och det, men han är ju rädd så det känns lite elakt. Nåväl, nu får han springa runt med några hack på halsen och sen knas ut.

Mind the gap

2012-10-03 @ 23:19:48 Allmänt Kommentarer (1)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Var ut med Valle i skogen innan hoppningen. Red galoppsträckan fram och tillbaka. Duktig V. På hemvägen såg jag något i skogen som såg ut som en älg (ser alltid saker (i syne) i skogen som blir till älgar, björnar och gubbar).
 
            
                                          Gammal bild på Black Beauty.
 
Så sa till Valle att vi hade ett problem. Sen bröt jag av till skritt och när vi var jämsides med det jag trodde var en älg så visade det sig att jag sett rätt. Typ 15 meter bort från stigen stod en stor jävla jävel. Valle stannade, hjärtat höll på hoppa ur, den glodde på oss och såg arg ut. Medan jag koncentrera mig på hästen så brakade det i skogen och hann tänka att den kom mot oss. Men den sprang in i skogen som tur var. Tur att det var Valle jag satt på. Har ju mött älg med honom tidigare så visste ju ungefär hur han skulle reagera. Han lugnade ner sig efter ett tag och kunde fortsätta lugnt. Medans vi red hem funderade jag om älgkossor brukar ha stora horn. Sen
sa Sussi att det var en älgtjur som flyttat hit. Så det var alltså den vi såg. Tycker man mammaälgen är stor så kändes pappaälgen grymt mycket större ;)
 
Hoppade bana på träningen. Med en tvåkombination och en trekombination. Gick inte dåligt, men kan inte tycka att det gick så himlans bra heller. Fanns en del att jobba på för mig. Var på sned kändes det som ;) Men i vanlig ordning skötte sig Tiamo. Han är så duktig. Fast i början kändes han lite oriden, gick emot skänkeln och var inte så värst lyhörd. Men ändå. Han är bäst när det räknas :) Tjing.

Hold me down

2012-10-02 @ 15:53:37 Allmänt Kommentarer (0)
 
 Hej, hej, hemskt mycket hej
Glömde helt bort att blogga igår, hehe.
Var i stallet på em och grejade till hästarna och fixade upp stamtvalor till dom klubbisar som inte hunnit få någon tidigare. Det blev asnice :) Drog sen hem och läste en asbra bok. Och sen på kvällen åkte jag tillbaka till stallet och red lektion. Fick Jesseboi igen. Men den här gången var han faktiskt duktig. Inte alls lika jobbig och omedgörlig som sist. Nu var han lydig och duktig. Vi körde lite förvänd galopp, och han orkade till och med det, så det var nice. Så det var en bra lektion, vi skötte oss båda två ;)
 
                      
                     Jättegammal bild på Jesse. Enda jag hitta ;) Skratta inte.
 
Idag har jag hunnit fixa med massa. Varit på bibblan och lämnat tillbaka några utlästa böcker och lånat sju nya. Hade massa fler på min lista, men dom fanns inte. Tycker dom måste uppdatera sig med böcker snart. Men nu har jag ju lite läsning för ett tag. Måste återvända till läsflowet. Har varit lite av och på på senaste.
 
Sen har jag varit och fixat allt med bilen. Tankat, fyllt luft i däcken, fyllt på spolarvätska och bytt baklampan som var trasig. Fy vad skönt att ha det bortgjort. Nu är den top notch typ, haha. Men nu finns det inge större grejs som måste fixas på den. En städning inne och ute hade ju inte vart fel ;)
 
Varit och handlat med morsan också, pluspoäng. Även lagat mat idag. Nu ska jag dra mig mot stallet. Taggad till hoppträning! Älskar tisdagar :) Tjing.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide