Half naked and almost famous

2013-02-27 @ 23:03:37 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Började även denna dag på gymmet. Hof, vad jobbigt det var att kliva upp till väckarklockan, men så skönt när man väl var på plats. Vill bara köra mer och mer ;) Glömde såklart dojjorna när jag for, men som tur var hade jag mina gamla i bagaget. Dom som inskaffades när jag fortfarande gick på Heden, haha. Osköna som fan, men det funka.
 
 
Drog sen till stallet och fixade Pärran. Assisterade medans hon hoppade. Grejade på med djuren. Mockade till Olliver och Olle. For ut med Bollis i skogen. Det var så himla mysigt och var värsta galoppsugen. Taggad Boll på hemvägen som tyckte jag var aslattjo ;) Skrittade sen ut med Olle, han var så duktig och skötsam.
Kvällsmockat, pussat och täckat alla fyra djuren innan hemfärd. Hann också hjälpa Amanda att sortera massa grejer :)
 
 
Har ett par bra serier på g, som jag måste se idag. Sen ska jag krypa ner under täcket med en ny bok. Inga större planer för morgondagen typ. Längtar mest till nästa helg. Ska bli kuligt med tävling. Tråkigt att det är den där löshoppningsgrejen är samma helg, hade varit kul att se alla dressyrhästar bland hinder ;) Anneli ville att jag skulle fota egentligen, men såg till att hon tajmade nästa kurs bättre, haha :) Aja, pusshej.

They say I'm brainwashed

2013-02-26 @ 20:44:03 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har haft Mattur idag. Vi red dressyr i ridhuset och det gick så bra så. Han var rätt fin och väldigt lydig. Körde mest skritt och galopp, men också lite trav och tölt. Himla kul :) Fast M tyckte jag var skitjobbig som galoppa massa, hehe. Han la sig på plus nu. Han började med att göra hyss när jag skulle ta in han från hagen, men då blev jag arg och då fattade han att jag menade allvar och skötte sig som en prins. Brydde sig inte ens om en traktor som nästan backade över oss ;)
 
Kvällsmockade till mina monster och pussade lite på dom, sen hjälpte Jossan mig att fylla hö till alla. Var också och kolla på Vanjas nya häst. Den var jättesöt. Ska bli spännande att få se mer av den sen :) Alltid så skoj med nytt. Fast man blir ju så himla avis och sugen på egen, hihi.
 
Tänkte nu ta och kolla nya avsnitt på alla fem tisdagsserier. Men är så lässugen också. Jobbiga problem man har, hehe. Tror jag ska prova mig på att göra smoothie sen, lät värsta gott :) Det var allt. Tjing.

I try to sleep in a bed on fire

2013-02-25 @ 23:52:55 Allmänt Kommentarer (0)
 Hej, hej, hemskt mycket hej
Började dagen med en vända på gymmet. Åh, det är så roligt att jag hade kunnat vara där flera timmar och varje dag fast :)
 
 
 
Sen stallet och red lite dressyr med Cameron. Det var verkligen ett bra tag sen. Minns knappt hur man ska rida honom rätt, hehe. Men efter lite galoppjobb blev det rätt bra. I början trippade han bara fram i traven och galopperade värsta kort. Men som sagt, efter ett tag fick jag längd på steget och han blev mycket bättre. Hade en bom på medellinjen så travade och galopperade över den lite. Och i slutet gjorde vi lite byten över den, det var lattjo. Han är ju så himla välutbildad och lydig och behöver inte bom för att byta egentligen. Gjorde något vanligt byte också bara för att det var kul. Sen när jag travade av var han lite på, men rätt snabbt sänkte han sig och sprang på fint. Värsta kul var det att dressera med honom igen. Om man bara hade haft en ridlärare på backen så hade det varit top notch :)
 
 
Var efteråt ut och skrittade med Olle. Mitt ständiga sällis Amanda och Pontus hängde med. Väldigt gemytligt måste jag säga. Pigg O, men mycket skötsam, hihi :)
Sen bara pysslat på med djuren, kollat när Amanda red lektion och sen väntat på henne innan vi for hemåt. Tänkte nu läsa lite bok. Har fått mig en ny också så ska skynda med den jag läser nu, haha :) Tjing.

Tell the world I'm here

2013-02-24 @ 22:29:28 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Sovit ut, och sovit riktigt skönt.
Sen stallet som vanligt. Mockade åt Cameron innan vi for och red. Amanda och Ponne hängde med. Det blev en ridtur till banken och tillbaka ungefär i alla gångarter. Med två stycken psykopatrikar. Ponnyn var verkligen på toppen av jävlighet medans hästen var busig och heltossig. Imponerande att vi kom så pass långt som vi gjorde ;) Haha, ja herregud. Men emellanåt var det ändå rätt mysigt. Så himla skönt att det börjar bli varmare, typ plusgrader, takdropp och snöras. Och när det är ljust längre.
 
       
Liten och stor psykopatrik :)
 
Sen tog jag itu med Patsys päls. Hon hade inte så jättemycket, men nu blev hon i alla fall stilig som attans :) Hon är lätt bäst att klippa, så himla lugn och snäll. Bryr sig inte om något, man kan klippa överallt och hon bara chillar. Lilla gummsan är en riktig guldpeng :) Var rätt snabb med klippningen, men var heller inte överpedant som annars. Straffar väl sig sen när man ser allt man kan ha missat, hehe. Nu längtar jag lite till tävlingarna igen. Nästnästa helg är vi on the road. Blir nog lite lättare än vanligt, dock lite tråkigare. Inte mycket att göra åt dock.
 
Ska nog kolla lite serie nu, sen läsa bok. Har en tid att passa imorrn så bäst att inte vara vaken för länge. Pussochhej.
 
 

Backseat freestyle

2013-02-24 @ 20:55:53 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Börjat dagen med stallpass. Fjärde helgen på rad, haha. Men denna gång var det bara halvdag och vi var 5 pers på morgonen så det gick fort som attans. Inte ens lite jobbigt.
Gjorde även all marktjänst till Valle, Olle och Patsy. Och Bollen då förstås.
 
                    
 
Red ut med Olle innan lunch. Skulle känna av han lite och se vad vi skulle hitta på. Han var i alla fall pigg och rätt stissig. Blåste litegrann och så ramlade det ju ner snö från träden överallt när det var så varmt. Men travade på och efter halva stigen galoppade vi lite. Märkte då att min känsla av att han skulle få ta det rätt lungt var rätt. Så vi travade småsträckor titt som tätt och tog bara en till galopp. Han coolade ner sig på slutet :) Min sötiga monsternäsa.
 
 
Haha, han var som ett ufo, så bilden passar ;)
 
Fick sen frågan om jag och Valle kunde fara ut barris. Hade just tid till en liten runda innan ett möte. Så vi hoppade upp och begav oss. Givetvis så började han tro att han kunde bestämma och få vända där han ville. Och vi hade bara just passerat vattengraven. Vart så less på det och pressade och utmanade honom. Vilket inte är så bra idé egentligen när man är barbacka. Han gör katapukter och alla möjliga konster. Ville dock inte låta honom vinna. Men det gjorde han ju såklart när han vände och typ blev rädd för något i samma veva och gör nå toksprång. Kände hur jag gled av, men kunde inte rädda mig, så min enda tanke var att hålla kvar tygeln. Det lyckades jag med, men hästen var väldans upprörd då. Hoff, vilken apa. Provade klättra i en liten snöhög, som faktiskt var hård. Men då blev han såklart rädd för mig när jag stod så högt ovanför honom. Och efter ett tag stod han still och jag kunde prova hoppa upp igen. Visste att han lär kuta iväg, och när jag ligger på mage över hans rygg sätter han av i full galopp samtidigt som han typ bockar. Hyfsat svårt att bromsa i det läget ;) Så jag for upp i luften som en kanon och där hästen just varit var det tomt. Hejdå tokhäst. Fort gick det hem för hollot, som blir rabiat av att komma lös typ. Men efter min fina skogspromenad hem hade han lugnat sig med Lina och jag hade för länge sen bestämt mig för att fara iväg igen. Hehe, som tur var skulle Anneli och Nobbe just ut och skritta så vi hakade på dom. Lol, hästen var helt chill hela bortvägen, och så länge han fick gå först hemåt var han nöjd.
Ja, han är för knasig ibland. Haha, det roligaste var nog när han var sur, vände, jag vände tillbaka, han satte upp skallen i vädret och kommer på att han ska ha en kvist från trädet. Då marscherar han fram till kvisten med huvudet i himmelen, tar en tugga och all snö som låg på just den kvistdelen trillar i pannan på honom. Höll seriöst på skratta på mig för det såg så roligt ut. Han var dock aningens missnöjd över just det ;) 
Det var ett tag sen jag åkte av honom nu, minns inte sist utomhus. Nåja, verkar hålla rätt bra ordning på dom där avfallningarna. Typ en månad sen sist, så detta var årets andra avfallning. Satsar typ på en avfallning i månaden. Låter ju rätt lagomt va? ;)
 
 
Hann ju förstås inte på det där mötet, men det var inte hela världen.
Sen var det Bollens tur. Lina och Calle var vårat sällskap runt stigen. Gud vad mosjigt det var att lattja med farbröderna. Det är som inga konstigheter, bara att köra. Igår sa Maria att dom slagit vad om att vi inte skulle tordas rejsa. And it was on ;)  Jag och Bollis körde först och brassade på rätt bra första delen av galoppsträckan. Sen böt vi galopp och då sa jag till L att nu kör vi fort. Och jäävlar, tror aldrig jag galopperat så fort med Bollen förut. Vilken fart, och vilken jävla kraft. Så jävla härlig känsla. Haha, tur jag var först, för vårat sällis hade lite krångel med bromskontrollen ;) Farbror B är ju så lydig så. Fast det är ju inte förrän efter lite protest som han saktar in. Han studsade så galet att det var millimeter från att hans hals och huvve krocka i mitt ansikte. Hoff, värsta härligt var det :)
 
Kvällsmockade, gjorde klart allt innan hemfärd. Kikat Mello hos Fellan och bara hängt. Imorgon har jag en busig vit häst att rida, och tänkte även ta itu med drakens päls. Godnatt.

Nightly thoughts

2013-02-24 @ 01:24:00 Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Har lite nattliga funderingar känner jag. Är egentligen trött, men känns som jobbigt att försöka sova då jag vet att det tar hur länge som helst innan John Blund kommer.

Men har i alla fall tänkt ett par gånger på täckeslängder. Alltså är det så att man kan köpa täcken i olika längder? För när jag ligger raklång och drar täcket upp till huvudet så känns det som att tårna sticker utanför litegrann. Och jag menar, jag är 160 cm. Betyder det då att alla som är längre aldrig kan bli helt övertäckta om natten?
Nu somnar jag ju sällan raklång utan viker in mig i täcket, men ändå. Är det bara mig denna ytterst skumma tanke slagit? Hahaha, låter som att jag är hög på nått när man läser igenom detta ;) Men ja, orkar/kan inte somna än ju. Tidsfördriv!

Kan ju tillägga att jag också väldigt ofta vaknar av att täcket farit som på fel kant. Att man har långsidan uppåt. Det är förjävla störigt ;)
Haha, godnatt.


Avalanche

2013-02-24 @ 01:00:38 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Haha, för skön ju. Ingen stor lavin, men ändå liksom ..


Even if disaster strikes

2013-02-24 @ 00:20:03 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Skön fredag. Sovde ut rejält till att börja med. Sen drog jag och gymma. Och efter det blev det handling med mamma.
Och så stallet sen förstås. Hade service då Sara hade mockat åt en häst och fyllt alla påsar, så jag behövde bara mocka åt dom andra två. Var rätt snabb med andra ord.
 
På kvällen drog vi upp på Dunka och rejsa madrass. Det är så jävla skoj. Fast backarna är ju värdelösa för madrassåkning. Dom svänger ju huller om buller och det slutar alltid med att man åker ut i diket eller fastnar i sånt där nät, haha. Så länge man åker framlänges går det ju bra, men oftast far ju madrassen baklänges och då börjar det bli läbbigt. Efter alla grejer vi varit med om när vi åkt så låssas man i alla fall vara lite försiktig ;)
Såklart drog jag en ordentlig kvadd redan första åket i lilla backen. Min chaufför hoppade av madrassen så den åkte hovendroven och nere i slutet av backen var dom andra i en hög. Givetvis lyckas Mossi ändra sig så hon är just i vägen för mig som kommer i full kareta. Hon var som en sten. Slog i henne med huvudet, flög och landade hårt som fan på skallen och typ kindbenet innan jag rullade vidare av bara farten. Det är sånna gånger man önskade man hade typ hjälm, haha.
Åkte inte så jättelänge då jag började frysa som en tok, men det var kul så länge det varade. Första rejset för i år, men definitivt inte sista :)
 
That's that, tjing.
 

Heartstrings

2013-02-21 @ 23:30:16 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Tänkte kliva upp i lagom tid idag, men var så trött för att jag inte kunde somna igår att planen sprack. Sovde ut, grejade på lite hemma och stack till stallet.
Allt var gjort, så jag täckade bara av Olle och Patsy och fyllde lunch och empåsarna. Hade glömt mina chaps hemma, så när jag ändå hade så gott om tid kunde jag fara hem och hämta dom.
 
Det var så roligt innan förra veckans lektion då Carola skulle ge hästar. Så såg hon i pärmen att jag ridit Uffe varenda gång förutom en när jag red Jesse. Och så säger hon, du får ta Uffe idag igen, men sen får du prova lite andra. Haha, det roliga med det är att jag varenda gång säger att det inte spelar någon roll vilken jag rider, så hon har alltid gett mig häst ;) Fin, invecklad förklaring som alltid, hehe.
 
   
Haha, i alla fall typ 5 år sen.
 
Nå, så fick Nipsen idag. Trodde jag skulle dö lite, haha. Minns knappt sist jag red henne. Men vi körde på. Hon är ju väldigt lydig osv, bara det att jag inte kan rida henne på tygeln för fem öre då det är som att någon kört en kvast genom hela henne, haha. Har bilder från en sommar då jag minns att jag for runt med henne på tygeln i alla gångarter, men har också för mig att jag var rätt hård och stark i handen och skänkeln osv. Och som jag red då vill jag inte rida, därför struttar hon runt som med nybörjarna även när jag rider typ. Fick kramp i ena armen när jag skulle rida "rätt", så lite jobbig var hon. Men så i vänster galopp hade vi ett framsteg. Då kunde vi minsann galoppera runt på tygeln så fint. C sa till och med att tror ni inte att Nipsen kan gå på tygeln så kolla nu. Då for vi runt och stilade och visa upp oss. Haha, inte riktigt, men aa ;) Hon är väl lite charmig gamla tanten, men kanske inte riktigt en häst man väljer i första hand. Perfekt för nybbisar då hon lyssnar på ridläraren. Så fort Carola sa typ förbered avsaktning så kände man hur hela hästen slog av på tempot och var helberedd på avbrott, haha, fan vad frän.
 
   
 
Skyndade sen att göra klart och drog hem till Lina, lämna bilen och tog hennes hund. Sen gick hon, jag och Amanda på en kvällsprommis som blev rätt lång, gick som runt Andra Sidan lite halvt, sen upp till Fjällnäs och hämta Lufsen och runt där innan vi gick tillbaka. Det var jätteskönt väder, inte alls kallt.
Haha, dock ska man nog inte nämna tiden och längen i samma mening. Vi var inte så snabba, men strax över 5 km avverkade vi i alla fall. Men skyller på hunden och A, att vi skulle instagrama och en tant, hehe. Men det var i alla fall supermysigt och nu hoppas jag att jag får med dom på prommis lite oftare nu när nya livet påbörjats ;)
Hehe, och det ser ju rätt långt ut på bilden. Aja, men definitivt bättre än att sitta framför datorn :) Tjing.

He said, if you dare come a little closer

2013-02-19 @ 23:55:39 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Inte gjort desto mer igår och idag. Stallet som vanligt. Haft Bollen båda dagarna. Igår red vi ut efter stigen rätt lugnt med Amanda och Sillen. Som vanligt var han skötsam.
 

Orkade inte leta andra bilder. Har inga nyiga heller ..
 
Idag red vi hela stigen med Amanda och Ponne. Haha, hade lite trauma här och där med dampponnyn. Men Amanda krigade på och vägrade förlora. Roligaste var nog när ponnyn backade in i plogvallen och ett träd fullt med snö som hängde ner. Trädet for upp och all snö ramla på Pontus rumpa, haha, det såg så kul ut ;)
Bollen var som vanligt duktig, han var lite rädd för vårt sällskap, men sen när han fick gasa först på galoppsträckan vart han väldigt nöjd :)
Mest bara mysit på med honom och fixat allt. Bara pussat på mina pärlor och kvällsmockat, allt annat var färdigt.
 
Nu ska jag återvända till mina serier. Tjing.

You belong with me

2013-02-18 @ 00:21:42 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
När jag kom till stallet idag var allt gjort åt mina pärlor, värsta chill.
Hade Nusse idag igen. Och planen var då att rida ut själv, och om vi inte tog oss fram i högre hastighet än skritt så skulle jag gå in i ridhuset och göra av med lite energi. Behövde bara hålla mig till första planhalvan ..

For ut efter stigen i det ashärliga vädret och det gick finers att både trava och galoppera. Det kom någon lite bock, men framåt gick det, hehe. Det var så mysigt och kul så fortsatte runt hela stigen.
Passade på att galoppera på rätt mycket framåt, för dom flesta på ridskolan brukar sitta och hålla tillbaka han mer än vad som är hälsosamt, haha. Nog för att "dom flesta" inte ridit honom på senaste, men ändå ;)
Han verkar inte ha lärt sig helt vad galoppsträckan betyder, eller så är han bara så lydig. Han väntade på mig och sen flög vi iväg i galopp. Då började han bocka i uppförsbacken, stora bockar. Det kändes helt skevt när det var mitt i backen, så kunde bara skratta och försöka få upp skallen. Sen var det bara att köra på igen, överglada hästen körde massa rena byten lite här och där, haha. I slutet av sträckan hade det som ramlat lite snö från ett träd och som lagt sig på stigen. Nu snackar vi inte värsta högen, utan bara lite så det syntes. Och det var asskumt tyckte Nussis och kastade sig åt sidan, vilket jag var beredd på. Men ändrades ju lite i sadeln och då jäklar drog han världens jävla bockar. Shit, fattar inte hur jag hann med ens. Men det gjorde jag och tur var väl det, för annars hade jag nog suttit uppe i någon björk kan jag lova, haha. Började ju såklart skratta åt han för att han var så knäpp, och då tog det ju ett litet tag innan jag fick ordning på oss igen ;) Han är i alla fall jättelydig när man ska bryta av och allt sånt, det är skönt. Haha, det var en himla rolig tur och kul att få busa lite med C igen :)


For sen ut på en skrittur med Vallemannen. Han var som vanligt duktig. Pigg också, men inte sådär jobbigt pigg som han kan vara ;) På hemvägen blir han ju tossig, men efter lite piafferande fick jag ändå honom rätt snabbt att skritta. Min svarta fara, han är så vacker. Och bortskämd, haha. Det är alla pärlorna tror jag allt. Men är man bäst så får man göra lite som man vill, hehe.
 
Fotade Sara och Emma lite på kvällskvisten innan jag drog mig hem. Inga nya serieavsnitt idag, så har passat på att redigera lite mera bilder. Har haft långt uppehåll på det. Även fört över färdiga bilder till folks ubs-minnen. Det tar sig. Men tar nog och breakar lite nu med en movie. Pusshej.

There's no turning back

2013-02-17 @ 23:31:52 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Tänkte skriva lite om gårdagen när jag ändå är igång. Började fundera vad jag gjort och som vanligt slog det braiga minnet till. Det tog mig aslänge att komma på hur min lördag såg ut ;)
 
Fick i alla fall ha Cameron, yay. Han har ju vilat sen i
tisdags eller onsdags eftersom han hade sin fläskläpp. Hade väntat mig en pigg häst, och ack så rätt jag hade. Red efter stigen med Emma och Bassi som sällis. Hann bara skritta tio steg innan han drog en liten minibock. Sen gick det finers att skritta, men så fort vi började trava så bara skuttade han fram i bockar och bakutsparkar. Haha, så Emma fick snällt stanna och vänta in oss. Samma visa i galoppen, och gjorde han inte bockar så galopperade han på stället nästan. Så i den gångarten tog vi oss inte heller fram ;) Vilken knaspelle, fick balansträning och många skratt i alla fall. Var inte så kul att bara kunna skritta, men hur många gånger vi än försökte så blev det bara hoolabandoola. Väldigt nöjd var han efteråt, hehe.
 
              
 
Hade också stallpass från 12-20. Ganska tungt, för var mycket själv. Hade lite medhjälpare här och där som tur var, alltid guld värt. Fast sista timmarna på kvällen var riktigt långa. Lyckades inte matcha min tidsplan helt, men kvällsmockade till hela stallet i en endaste kärra. Det är fräckt ;)
 
På kvällen var det Mello hos Åhult. Gud så tråkigt program egentligen, men det är ju tradition, och mitt i allt kan det ju dyka upp något sevärt. C ya.
 

No trespassing

2013-02-15 @ 21:23:10 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Hade Bollen idag igen. Tredje gången den här veckan, men jag klagar verkligen inte på det ;) Bestämde mig för att rida barris till kremma. Fick med mig Amanda och Ponne som sällis. Skrittade fram småstallen för att sen kunna
börja galoppera direkt vi kom till kremmavägen typ. Skrattade så mycket i början att jag bara skumpade och for runt. Sen kom det en bil, så vi fick sakta av tills den kört förbi, sen var det galopp igen. Då satt jag lite bättre på plats, haha. Körde som sagt galopp då hela vägen fram till kremma, sen vände vi och galopperade i princip hela vägen tillbaka. Det var så roligt att vi vände och galopperade tillbaka lite mer än halva vägen, då brassade jag på lite. Haha, det var bara att ta ett stadigt tag i täcket ;) Sen när vi vände brassade vi lite igen och då blev Bollis busig och började småbocka och storstudsa. Samtidigt höll jag på skratta ihjäl mig. Alla som galopperat och asgarvat vet hur ostadigt det blir. Tänk då en busande häst på det, hahaha, vad kul ;) Höll nästan på att trilla av tror jag allt. Söta farbror Boll. Ja, och när vi saktat av till skritt så hör man plopp. Kollade bak och Amanda satt på backen. Fy vilken störd ponny. Nåja, annars gick det ju rätt bra när vi galoppera på varsin sida av vägen, Ponne flera meter framför dock, hehe.
 
Mockat till V och O, myst lite med dom och donat på.
Sen väntat på sölkorvarna innan jag kunde fara hemåt.
 
Har massa bra serier att se idag. Och får rida Nussvig ihelg, så det är top notch. Stallpass imorrn också och på kvällen är det Mello som vanligt, hehe ;) Tjingbaj.

And I shine when I wanna shine

2013-02-14 @ 22:16:42 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Dagen började på bästa sätt. Med en uteritt i det sköna vädret och ljuset. For en runda runt stigen med Valle. Började lite tveksamt när det låg en knallblå plastpåse på stigen. Så sjukt att en stor häst kan bli så rädd för en liten påse. Men ja, Valle tyckte den var galet äcklig och kasta sig runt och tänkte fara hem. Men var helberedd så han hade inte en chans. Så stackarn blev tvingad, efter några om och men, att gå förbi den läbbiga saken ;)
Sen gick allt annat som en dans. Pigg häst, men inte jobbigt pigg. Faktiskt rätt fin och lydig, det var ashärligt. Såklart taggad på galoppsträckan som alltid, där fick han spurta lite. Ah, den känslan, går inte ens att beskriva :)
 

Valle hälsar på hos John och Westgate Farm under turnén 2010 :)
 
Grejat på åt pärlorna as usual.
Sen ridlektion. Fick hoppa 5½ på pluttehöjd, men bättre än bommar ;) Fick Uffster igen. Han var rätt hyfsad på framridningen. Sprang med huvudet som en kamel mestadels, men han var mjuk i munnen, hängde inget. Lydig för skänklarna också. Gick travbommarna fint också. Kändes spännande att se hur han skulle ta sig an hindrena. När jag sett han hoppa med andra så har han typ klivit över hindrena och snubblat runt nästan, haha. Och sen efteråt dragit på i värsta hastigheten. Men han hoppade duktigt alla gånger. Första skuttet blev lite stort, men sen blev sprången bara bättre och bättre. Skulle göra halt efter hindret, det blev också bättre och bättre för varje gång. Så han var rätt lydig och uppmärksam. Så var asnöjd med honom, sjukt kul :)
 
                   
Gammal printscreen på Uffster. Har dåligt med bilder på han.
 
Sen hem och bjöd mammsen på alla ♥-dag middag, haha typ. Hon bjussa på semla i tisdags, så att ja. Vi brukar aldrig köpa massa grejs när det är fjollhögtider. Det är ju gulligt osv, men överskattat och lite onödigt tycker vi ;)
 
Ska kolla film nu, pusshej.

Two can keep a secret if one of them is dead

2013-02-14 @ 00:02:22 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Oj, redan onsdag. Glömt bort att blogga i vanlig ordning ;)
 
I måndags kan jag inte minnas att jag gjort något speciellt. Haha, seriöst, det är två dagar sen och jag kommer inte ihåg vad jag gjorde den dagen. No kidding att mitt minne inte är det bästa.
 
I tisdags hade jag Bollen. Det var typ -5 grader ute, så gissa om det var härligt att brassa ridstig. Galopperade en massa, för det är roligast, haha. Kändes lite tråkigt att rida ensam, jag som annars tycker det är skönt att köra solo. Då behöver man inte anpassa sig, hehe ;) Bollis var ju i alla fall skötsam som alltid. Blev jäkligt taggad på galoppsträckan och studsade även om jag lät han gå. Sista biten spurta vi, jäklar vad härligt. Fick dock knappt stopp på han sen, haha. Det gick att minska farten, kunde typ galoppa assakta, men han vägra sluta galoppera ;)
 
         
Bollver innan ridtur. Fjolliga stiglädrena ser ut på bild, haha.
 
Idag skulle jag rida ut med Nussis. Såg fram emot det så himla mycket, så länge sen jag busat med honom. Men såklart så hade han lyckats få värsta fläskläppen. Han kunde typ inte ens äta och stod bara och tyckte synd om sig själv, han är ju lite känslig ;) Så inge ridning.
 
Hade ju Bollis också. Det blev ett dressyrpass i ridhuset. Det stod massa hinder kvar från hoppträningen, så vi snyltade på några bommar och travade över dom lite. Tränade mest på mig själv idag. Gick rätt bra ändå. Haha, har ridit med mina helskodda ridbrallor på senaste, men tog dom hala idag. Och kan lova att jag gled runt i sadeln som en fisk innan jag som hittade rätt ;) Fick till mig själv rätt bra i galopparbetet, och sen traven efteråt vart också bra. Så det var finfint och väldigt gemytligt. Blev bara liiite hoppsugen när jag såg vad roligt dom gjort på hoppträningen. Tror vi har markarbete på lektionen imorgon, håller en tumme att vi åtminstone får skutta över något som är högre än en bom på backen.
 
Fixat osv till mina pärlor. Dom finaste som finns ju.
Nu ska jag surfa vidare eller dejta sängen, pusshej.

I know what you did in the dark

2013-02-10 @ 23:28:24 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Lördagen spenderades som vanligt i stallet. For dit rätt tidigt och fotade lite hoppning. Som sen forsatte under dagen. Grejade på åt mina fina. Sen minns jag inte om jag gjorde nå annat typ ;)
 
På kvällkvisten kollade vi lite Mello hos mig. Som vanligt står tvn mest bara på och hörs knappt av allt snackande. Men seriöst så var det typ inga bra bidrag denna gång heller. Var väl kanske ett som gick an.
 

Idag har jag haft stallpass hela dagen. Veronica hade halvdag, så det gick snabbt på morgonen när jag hade mina slavar med också osv. Tack alla medhjälpare! ;) Mockade och fyllde påsarna till mina pärlor. Gjort allt och lite till som hör till stallpass.
 
Hunnit med en prommis till och från Fragga där vi käkade lunch/middag. Svinigt kallt ute. Minns knappt vad jag gjort, haha. Halvt kaos idag. Hoppas jag inte glömt något nu. Tjing.

Shadow fight

2013-02-08 @ 22:53:57 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Inte uppdaterat dagligen. Men inte hänt så mycket.
 
Igår red jag lektion, fick Uffe. Han var jobbig som ett as, haha. Knappt medgörlig. Fast kan hända att jag fortfarande var lite off själv. Nåja, hur som helst så gick det inte alls bra någonstans. Fick kämpa som ett as i slutet med skänkelvikning. Var tvungen att köra i skritt för kom inte åt han i trav i början. Tillslut gick det väl an, men då var han redigt upprörd den lilla älgen ;)
 
Olle och Patsy for iväg och tränade, så hade Valle för mig själv. Vi longerade och myste en massa. Passar på att vila skavet på ryggen när matte är borta.
 

En gammal bild från tidigare longering.
 
Idag hade jag Bollen också, men då hade Maria hunnit mocka, hihi. Sen fyllde hon påsarna också för att det var så lätt hö sa hon. Man tackar, det var lyxigt :)
Det var så kallt idag att Vallis och många andra fått vara inne. Släppte dock ut han 1,5 timme medans jag mockade och grejade på.
 
Hoppade in på en lektion med Bollis. Om man ändå ska rida inomhus så är det ju guld om man får rida för en instruktör. Man är ju som så bekväm när man är själv. När det känns lagom och bra är man ju nöjd, istället för att pressa och rida meeera. Plus att det är skönt att han någon på backen som kan gnälla lite och hjälpa till.
Det gick faktiskt bra, tycker Bollen skötte sig. Det är så skönt att rida han som är så lydig. Man gör öppnor, slutor, skänkelvikningar osv plättlätt i jämförelse med vissa. Man kan tänka mer på sig själv. Fast tycker jag var rätt dålig ändå. Det är som någonting som inte riktigt är på plats, kan bara inte sätta fingret på vad. Nåväl.
 
 
Sen skrittade jag Valle barris i ridhuset. Tänkte ju som sagt fara ut, men kylan satte stopp. Älskar ju att sitta på hans rygg, så kör mer än gärna skritt i ridhuset ändå ;) Fina killen. Han är så braig.
 
Hur som helst, nu ska jag nog kolla någon ny serie. Har redigerat ännu mer bilder, phu. Sen hopp i säng, rätt tidig morgon imorrn, och söndag ännu värre. Natti.

Until we see the break of day

2013-02-05 @ 23:41:26 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
For som sagt till stallet som jag skrev tidigare. Behövde bara mocka till Bollen, fixade höpåsarna till alla fyra. Red sen lite dressyr i ridhuset med farbrorn. Kändes lite segt först, men sen när vi galopperade blev det roligare och lättare. Han var rätt duktig, jag var lite off. Superfin i avtravningen osv.
 
Patsan var förresten mycket normalare i ansiktet nu, skönt. Rengjorde allas vattenkoppar i farten också. Var rätt snabb med allting for once, skönt. Så kunde dra mig hemåt strax innan fem.
 
Längtar lite tills tävlingarna drar igång igen. Vill fixa och göra hästisarna fina. Har tänkt hur länge som helst att jag ska frisera man, svans, öron, hovskägg. Men det är inte helt förvildade så sparar det till så nära tävling som möjligt ;) Har för mycket tid ibland, så vore ju bra om man gör någon nytta då, hehe.
 
 
Tar paus från bildredigering och skickande idag, kanske kollar lite film tills jag somnar. Godnatt.

Afraid

2013-02-05 @ 13:50:00 Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej

Har för en stund sen varit och tagit blodprov. Vet ni hur läskigt det är?! Har så länge jag kan minnas varit asrädd för sprutor och nålar. Blod är inge större problem, men nålarna. Ryser bara jag tänker på det.
Såklart kom det inge blod i första armen, så hon var tvungen att sticka om i den andra. Så var det sist jag tog blod också, slut blod i vänstra ;)

Nu tänkte jag gå och gräva fram min bil. Är verkligen less på snöandet. Sen blir det stallet. Tänkte dressa lite med Bollen :) Sugen på att rida ut också, men det var så länge sen jag trimmade i ridhuset själv. Aja, på återskrivande. Tjing.

 


You got the right to turn it up

2013-02-05 @ 02:23:39 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Haft ett möte idag på em.
Sen for jag till stallet. Skulle vara med på Lottas lektion med Stålis. Var helkass, och då var det ändå snällt sagt, haha. Olle var på busen och for åt alla håll och kanter i ridhuset. Och hade min sadel som pajade för min skänkel. Det förstörde hela passet. Stigläder och skänkel, det är verkligen en stor akilleshäl. Har alltid varit så. Typ om mina läder kännits ojämna har jag kunnat rida runt en hel lektion och bara tänkt på det i princip. Så ja, man glömmer liksom bort att rida som man ska. Jävligt trögt, men har ju nå issues.
Han taggade ner lite när vi började galoppjobba, fast då red jag inte heller ända ner till läktarn. Jobbade först med skänkelvikning, sen lite typ förvänd galopp. Då gick det lite bättre. Knasiga häst, men han är ju ack så fin ändå.
 
Grejat på till mina fina. PS var svullen i hela ansiktet stackarn. Så hon har väl fått en allergisk reaktion på något. Hon såg helt tossig ut. Förhoppningsvis har det släppt imorrn, eller åtminstone gått ner lite. Inte för att hon verkade desto mer störd av det ;)
Fyllt färdigt massa hö medans det fanns lättillgängligt och inte fruset. Fylla hö är nog det värsta som finns, och tänk då när balarna är typ frysta. Då vill man bara lägga sig ner och grina och sen dö, haha.
 
Redigerat massa bilder och mejlat hundratals. Fortfarande sjukt många kvar. Och ibland laggar mitt redigeringsprogram och vägrar hämta dit alla filer, hoj. Godnatt.
 

As soon as I get my gun

2013-02-05 @ 01:52:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Söndagen började ännu tidigare då det var stallpass. Matat alla djuren, släppt ut, mockat, sopat, fyllt hö. Ja, allt som nu hör till sysslorna på morgonen på ett stallpass. Hade rätt bra med assistans. Högg tag i några barn som bara drällde och sen kom även lektionsryttarn som hade med sig sin mamma. Och såklart alla fina kompisar som ryckt in :) Många klubbisar skulle ju tävla, så slapp bry oss i dom, så det underlättade ju mycket, även om det kan bli lite rörigt ibland.
 
 
 
Mellan alla sysslor har jag sprungit och agerat fotograf även denna dag på tävlingen. Som alltid var det massa duktiga ryttare. Och ibland blir man liten sugen på att vara med själv. Patsy hoppade en 1,10 m felfritt och snabbt, värsta flygödlan ;)
 
På em käkade vi och tog det lugnt ett tag. Sopade hela över och undervåningen i ekonomidelen. Sen gick vi och kvällsmockade, fyllde mera hö och matade dom hungriga små djuren. Sopade även hela stallet och krattade och fixade i höladan.
Det finns ju en apa i stallet och hen verkar verkligen ha något emot mig, haha. Gillar att bossa, låssas veta och kunna allt. Bara det att jag hängt säkert 10 år längre på bygget liksom ;) Och råkar ha makten på min sida i detta läget. Nåja, man kan bara störa sig på hen och sen skratta. Apan hade alltså klagat på mig, as usual ;)
 
Ändå en trevlig dag, speciellt kvällskvisten som vart rätt mysig. När jag sen kom hem började jag redigera bilder till sent på natten. Phu, det var tungt. Ciao.

Keep it close

2013-02-05 @ 00:43:29 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Haft fullt upp hela helgen, så inte kunnat blogga.
 
For till stallet tidigt på lördag för att hinna knoppa både Fia och Balance. Har sen grejat på åt mina pärlor mellan fotandet av massa ekipage på klubbtävlingen. Eftersom så många vill hamna på bild så blir det ett par timmar nere i ridhuset. Speciellt när det är hoppning och dressyr båda dagarna. Men det är ju bra fototräning, och det är så kul när man lyckas få till en ridhusbild ;) Annars är fotandet inomhus rätt träligt. 

Slutade med att jag hade alla mina tre. Bara Olle som skulle ridas, dom andra hade vilodag. Red ut med busisen efter stigen. Hade tänkt rida runt hela, men när jag skrittat en bit insåg jag att det skulle bli lite väl tungt. Massa snö och det var sådär jobbigt och ojämnt. Blev galoppsträckan fram och tillbaka i alla fall. Galopperade mest, och på ditvägen var han så fin och lydig. På hemvägen gick det helt okej till en början. Försökte vara lite försiktig med hans mun så att såret inte skulle gå upp. Det tyckte ju Olle var jättebra, så han ökade farten mer och mer. Tillslut var jag tvungen att ta i. Jäklar vad sur han blev sen när han inte fick bestämma hastighet. Då gjorde han en katapult, som Valle brukar göra. Det har aldrig hänt tidigare så hamna nästan i chock, haha. Sen gjorde han en typ capriole, stegra och hoppade upp och fram på två ben. Har heller aldrig hänt. Vilket hollo. Men sen kunde vi ändå galoppera rätt sansat, fast fick hålla i lite mera ;) Så ja, han var väldigt på g och tittig som attan sista biten hem när vi skrittade.
 

Ja, Amanda är en linslus ;)
 
Käkade sen med ett par polers innan vi proppade bilen och drog till Kullen. Vi bröt godislöftet (som dom flesta redan gjort, pheh) och köpte snarra dära. For hem till Sara och kollade Mello och chillade. Snacka om låtar som verkligen inte föll mig i smaken. En trevlig dag i alla fall :) Tjing.

World spins madly on

2013-02-01 @ 19:38:55 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Värsta skön dag! Började med att kolla en Dexter och senaste Vampire Diaries.
 
For sen till stallet och kom på att jag ville rida lektion. Hade tur och kunde vara med i Linas grupp. Och dom hade markarbete, woho. Tre små studs, det närmaste jag kommit hinder på den här terminen ;)
Fick rida Jesseboi, helnice. Han + studs brukar alltid vara en rolig kombo. Han var jättefin hela passet, från framridning, till bommar, till studsen. Det var skönt som fan, höll verkligen en bra nivå. Som väntat vart han taggad som bara den när det blev hinder, hur söt som helst var han. Med öronen spetsade framåt och värsta sprutten :) Och han var jättebra på alla hinder. Och jag var också bra. Allt var helt bra, så det var fint som fan! Gud vad jag saknar hoppträningarna alltså. Och blev värsta tävlingssugen också.
 
 

Jättegamla bilder på fina Jesse. Haha, den översta är min allra
första hopptävling, väldigt missnöjd över säkerhetsvästen under ;)
 
Sen bara mockat åt PS, borstat henne och myst massa. Kvällsmockat (okej, eftermiddagsmockat) och täckat mina fina grabbar.
Var en sväng och handla med Amandis innan vi for hem. Nu ska jag kolla massa nya avsnitt och sen kanske börja redigera lite bilder om jag ids ;) Och har en semla i kylen, top notch! Haha. Pusshej.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide