Backseat freestyle

Hej, hej, hemskt mycket hej
Börjat dagen med stallpass. Fjärde helgen på rad, haha. Men denna gång var det bara halvdag och vi var 5 pers på morgonen så det gick fort som attans. Inte ens lite jobbigt.
Gjorde även all marktjänst till Valle, Olle och Patsy. Och Bollen då förstås.
 
                    
 
Red ut med Olle innan lunch. Skulle känna av han lite och se vad vi skulle hitta på. Han var i alla fall pigg och rätt stissig. Blåste litegrann och så ramlade det ju ner snö från träden överallt när det var så varmt. Men travade på och efter halva stigen galoppade vi lite. Märkte då att min känsla av att han skulle få ta det rätt lungt var rätt. Så vi travade småsträckor titt som tätt och tog bara en till galopp. Han coolade ner sig på slutet :) Min sötiga monsternäsa.
 
 
Haha, han var som ett ufo, så bilden passar ;)
 
Fick sen frågan om jag och Valle kunde fara ut barris. Hade just tid till en liten runda innan ett möte. Så vi hoppade upp och begav oss. Givetvis så började han tro att han kunde bestämma och få vända där han ville. Och vi hade bara just passerat vattengraven. Vart så less på det och pressade och utmanade honom. Vilket inte är så bra idé egentligen när man är barbacka. Han gör katapukter och alla möjliga konster. Ville dock inte låta honom vinna. Men det gjorde han ju såklart när han vände och typ blev rädd för något i samma veva och gör nå toksprång. Kände hur jag gled av, men kunde inte rädda mig, så min enda tanke var att hålla kvar tygeln. Det lyckades jag med, men hästen var väldans upprörd då. Hoff, vilken apa. Provade klättra i en liten snöhög, som faktiskt var hård. Men då blev han såklart rädd för mig när jag stod så högt ovanför honom. Och efter ett tag stod han still och jag kunde prova hoppa upp igen. Visste att han lär kuta iväg, och när jag ligger på mage över hans rygg sätter han av i full galopp samtidigt som han typ bockar. Hyfsat svårt att bromsa i det läget ;) Så jag for upp i luften som en kanon och där hästen just varit var det tomt. Hejdå tokhäst. Fort gick det hem för hollot, som blir rabiat av att komma lös typ. Men efter min fina skogspromenad hem hade han lugnat sig med Lina och jag hade för länge sen bestämt mig för att fara iväg igen. Hehe, som tur var skulle Anneli och Nobbe just ut och skritta så vi hakade på dom. Lol, hästen var helt chill hela bortvägen, och så länge han fick gå först hemåt var han nöjd.
Ja, han är för knasig ibland. Haha, det roligaste var nog när han var sur, vände, jag vände tillbaka, han satte upp skallen i vädret och kommer på att han ska ha en kvist från trädet. Då marscherar han fram till kvisten med huvudet i himmelen, tar en tugga och all snö som låg på just den kvistdelen trillar i pannan på honom. Höll seriöst på skratta på mig för det såg så roligt ut. Han var dock aningens missnöjd över just det ;) 
Det var ett tag sen jag åkte av honom nu, minns inte sist utomhus. Nåja, verkar hålla rätt bra ordning på dom där avfallningarna. Typ en månad sen sist, så detta var årets andra avfallning. Satsar typ på en avfallning i månaden. Låter ju rätt lagomt va? ;)
 
 
Hann ju förstås inte på det där mötet, men det var inte hela världen.
Sen var det Bollens tur. Lina och Calle var vårat sällskap runt stigen. Gud vad mosjigt det var att lattja med farbröderna. Det är som inga konstigheter, bara att köra. Igår sa Maria att dom slagit vad om att vi inte skulle tordas rejsa. And it was on ;)  Jag och Bollis körde först och brassade på rätt bra första delen av galoppsträckan. Sen böt vi galopp och då sa jag till L att nu kör vi fort. Och jäävlar, tror aldrig jag galopperat så fort med Bollen förut. Vilken fart, och vilken jävla kraft. Så jävla härlig känsla. Haha, tur jag var först, för vårat sällis hade lite krångel med bromskontrollen ;) Farbror B är ju så lydig så. Fast det är ju inte förrän efter lite protest som han saktar in. Han studsade så galet att det var millimeter från att hans hals och huvve krocka i mitt ansikte. Hoff, värsta härligt var det :)
 
Kvällsmockade, gjorde klart allt innan hemfärd. Kikat Mello hos Fellan och bara hängt. Imorgon har jag en busig vit häst att rida, och tänkte även ta itu med drakens päls. Godnatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide