In the crowd alone

2015-08-28 @ 00:34:30 Allmänt Kommentarer (1)
Shit vad denna vecka har gått snabbt alltså. Har egentligen inte tid med att blogga just nu, men gör jag det inte nu så lär det bara skjutas upp längre och längre och längre tills det aldrig blir av, hehe. Det känns lite typiskt mig ;)
 
Kör för tillfället värsta megahäng i stallet. Minst 12 timmar om dagen, men oftast mer med tanke på att jag verkar ha någon slags spärr till snabbhet ;) Så därför är jag hyfsat trött när jag kommer hem och då är det inte ens alltid jag orkar starta datorn. Kommer alltid på massa grejer jag borde göra när jag verkligen inte har tid att göra dom. Alla årets bilder borde tas tag i bland annat. Lovat att dela med mig av diverse, men det går ju inte direkt framåt, fy på mig.

Standardbilden hehe, aja. Ut på tur aldrig sur ..

Gårdagens rideri var chill. Patsy och Klasse fick gå ut och softa. Chico fick gå ut och busa, han var så himla fin! Dagens rideri bestod av en tur i buschen med PS, snart ska hon också börja jobba, då är det slut på semstern ;) Knas red jag på hoppbanan. Han var lite spänd till en början, fanns ju en av hans största fobier inlagda på backen, men efter lite tragglande blev det bättre och han var riktigt duktig. Tog sen itu med fobien mer ordentligt och han var duktig då också :)            That's all for now, mer spännande än så blir det inte.

He came to me with the sweetest smile

2015-08-26 @ 00:34:40 Allmänt Kommentarer (0)
En lång helg har passerat. Men lika kul som vanligt med hemmatävling i alla fall. Funkat, fotat och tagit hand om mina tre hästisar. Planerade in så bra att jag bara hade en och rida varje dag och den fick gå ut i skogen och mysa, top notch!
 
Gårdagen var också rätt lugn på ridfronten. PS gjorde ett besök hos en som klämde, kände och satte lite nålar. Klasse red ut med Amanda och Månne som sälle. Och sen lektion på hoppbanan med Mr Lonk. Han var i vanlig ordning tittig och spänd där. Han letar liksom saker som han kan bli rädd för den tjommen ;) Tillslut började han slappna av och sen vara han faktiskt finfin, fick en nice känsla också.
 
Idag var det ännu lugnare. Promenad med Draken och hoppning med Klas. Fick vara med i hoppgruppen igen och det var kul som alltid. Trodde från början inte att vi skulle övervinna allt som dom andra skulle göra, men vi klarade precis alltihopen, så är himla nöjd över det. Det går också lite framåt med ridningen, även om det är svårt som attan ;) Fortfarande superkul i alla fall, haha. Och nöjd över Knas som tar sig an uppgifterna bra med sin nybbis på ryggen, puss på honom. Fanny stod på backen så hon filmade lite så jag äntligen fick se. Det såg definitivt värre ut ibland än det kändes, hahaha. Vi har mycket att träna på. Eftergifterna bland annat, skrattar på mig varje gång jag kollar filmerna ;) Nog för att han skickar på rätt bra också, men det är lite typical mig att kasta iväg armarna istället för att följa med hela jag. Lucky me i alla fall som har turen att få göra så roliga saker på fantastiska hästar :)
 
Print-från-film-kvalla, men vad gör det när fuxen är ögonkarra deluxe <3

I saw a shadow flying high

2015-08-20 @ 23:49:58 Allmänt Kommentarer (0)
Igår hände inte desto mer, motionerade Klas och PS. Hoppade in och red lektion med Lonk.
Idag fick Patsy springa ut i skogen, mysigt som alltid. Klasse fick gå en stund i det svala ridhuset, gick helt okej. Börjar hitta mer och mer i skritt och trav, måste anstränga mig mera med allt dock. Chico red jag på hoppbanan. Spänd och tittig, så tog ett tag att få honom att börja spänna av och sluta glo på allt och ingenting. Vart helt okej ändå, är ju bra på slapp, lös och avspänd haha ;) 
 
Ihelg lär det bli fullt upp med hästar och hemmatävling. Har väl tänkt släpa med mig kameran och fota lite, men känner noll pepp för det så blir kanske inte desto mer sånt denna gång. Ska bli kul att se lite tävling och alla ekipage i alla fall, det var allt för längesen känns det som.
 
 

Play the cards with spades to start

2015-08-18 @ 23:40:28 Allmänt Kommentarer (0)
Jobbade lite på förmiddagen, det gick snabbt och enkelt och det braiga vädret bidrar nog en hel del. Gjorde bort all marktjänst på morgonen också. 
Sen drog jag till Abborr och fotade lite när Emma och Chippy badade. Vi har typ planerat in hästbad sen förra sommaren, men det har liksom aldrig passat. Så nu bara körde vi när det ändå är ryssvärme här i Gälli. Det är så mys, oavsett om man bara är åskådare eller häståkare. Eller ja, helst sitter man ju på förstås, men ändå :) Lonk ska också få följa med och bada tassarna i alla fall någon dag innan vintern kommer.
Ska kolla sen om jag får slänga ut någon bild, eller hittar någon värdig bloggen ;) Mina standard snap + fb bilder är ju så skrotiga i kvallan att man blir illamående, haha, men är man lat så är man tyvärr ..
 
Hade sen riktigt lugnt eftersom PS fick sig en vilodag. Så cyklade en bit efter stigen som sälle åt Figge, haha. Och hjälpte att göra iordning i småstallen.
Fick sen vara med i hoppgruppen med Klasi. Haha, idag lurade hon mig inte på tiden i alla fall ;) Förra veckan skulle jag också vara med, men hon sa fel tid så fick skutta några små språng själv för henne efteråt. Det spöregna och hade noll grepp och Klas tyckte det var askul att driva med mig och lekte runt på lång tygel, haha. Hade inga förhoppningar för dagen, tänkte bara jag skulle värma upp med gänget och lyckas kravla över något litet. Han körde på lite själv på det vi hoppade fram på, heh, men när jag tordes börja rida lite så blev det sista faktiskt super :) Sen jävlar fick vi hoppa hela banan, say what liksom. 8 hinder, varav en kombination, trodde aldrig jag skulle fixa det. Men tänkte att jag börjar i alla fall. Haha, det var nog garanterat det fulaste folk skådat på länge, av och på, upp och ner, fram och tillbaka .. Men vi klarade alla hinder i rätt ordning och jag hade i alla fall kul! Tror Klasse gillade att få bestämma lite mer, men han var nog lite fundersam över vad dom slängt upp för hoppenybbis ;) Från Annika till Lotta och sen till mig, ja, ni förstår ju själva, haha. Det var inga höga hinder och tror det var tacksamt att vi var på dressyrbanan, då gick det inte att få upp för hög hastighet av misstag, hehe. Synd att han och jag är såna fegisar, annars hade vi lätt kunnat starta lite hemma ihelg ;) Nåja, jag är nöjd över Klasse i alla fall, han var så duktig och chefen verkade ändå rätt nöjd. Och han är ju inte enklast i stan, så borde lägga till det i slutbetyget också ;)

I'll try to hide

2015-08-18 @ 23:07:34 Allmänt Kommentarer (0)
Går inge vidar med min recap, haha. Så kör med mina vardagliga inlägg tillsvidare och kanske jag en vacker dag pallar ordna det jag tänkte ;)
Inte för att mina vardagar varierar desto mer heller, hehe. Det är stallet, grooma och nöta sadel mestadels.
 
Måndagen innehöll ganska mycket sadelnötande. Red ut med Patsy i solen och värmen. Red sen ut Chico och busade lite med Emma och Lucky. Jag fick då garva för alla dom där tre är ju helt hollo ;) Fick sen önskemål att skritta fram i ridhuset så nya underlaget börjar blandas om lite mer. Så jag och Klasse började där, sen ut i skogen i skritt och trav och avslutade med galopp på banan. Han var ganska mums och ligger lite på plus ;)

Haha, snapchat is my only friend ;)

 
Och tillsist hade jag ridlektion och fick Ella. Har aldrig ridit henne och aldrig heller sett fram emot det desto mer då det jag sett av henne inte varit så lockande, hehe. Våran grupp drog nitlott och fick rida i stora, så det blev mest skritt, och trav efter spåret typ för underlaget är så onice ännu. Började ju fint med att hästapållen bara kastade sig när vi skrittade på lång tygel för hon blev rädd för spånet i hörnet, och sen var hon livrädd för bajsplockarmojängen som var på sargkanten. Haha, var så himla imponerad att jag satt kvar så fint. Och sen var det sprutt på djuret, och jag som trodde jag skulle få rida ihjäl mig för att få den framåt ;) Aja, lite för mycket sprutt var det så när vi travat ett tag började hon fatta galopp i hörnen av sig själv och sen bocka och hålla på massa. Var som nöjd där också att jag knappt rörde en fena, speciellt med tanke på hur länge sen det var jag red på en bockare. Haha, emellanåt var hon helt okej, men energin verkade aldrig försvinna så när jag började styra runt på en stor volt så hon inte skulle varva kamraterna och då började hon psyka ur ett par gånger och när jag parerade varje grej blev hon rätt sur. Så sen jävlar tog hon i så hon nästan sprack och gjorde nå nytt psykutfall och jag var helt lost på det. Kände bara hur jag hängde löst och sen stod jag på backen med tygeln i handen, hahaha. Anneli skrattade så hon nästan pissade på sig. Fick väldigt höga stilpoäng på den avsittningen i alla fall ;) Haha, hade fan lackat om jag landat på arslet. Det var bara att klättra upp igen och köra på. Såklart gjorde hon ett nytt sånt utfall, men åt andra hållet, haha, hon är ju inte dum inte. Tappade dock bara stigisen och brassade sen på. Och fick avsluta med att galoppera runt, runt så hon skulle bli av med lite energi också haha. Föredrar nog den här versionen hellre än den som knappt rör sig framåt, men lagom är väl kanske bekvämast, haha. Hon är ju så satans hög i rang och ska bestämma allt så fick ta en del simpla duster på marken och det gillade hon inte heller och skulle på riktigt nästan döda mig då, haha. Kan tänka mig att rida henne igen, men helst hennes normalmode för att få känna lite hur hon är normalt ;)
 
Well, 2 avramlingar på hela det här året hittills är ju ändå riktigt bra för att vara mig och med tanke på hur mycket jag ridit nu också, haha. Men har ju nästan bara snälla hästar i och för sig ;)

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide