The mess that you're in

2015-01-29 @ 23:09:25 Allmänt Kommentarer (0)
 
Min skräpbil startade inte idag. Jag som var säker på att den skulle göra det. Så min planering sprack, jag var tvungen att springa in och klä på mig mer, hämta hörlurarna och promenera till stallet. Av alla dagar att måsta gå så blev det just denna, suck. Världens snöstorm så det var fett mycket snö överallt. 

Haha, och så skulle jag rida ut med Chico så det var bara att härda och gilla läget ;) Tror hästen var mer bekymrad över vädret än vad jag var. I skogen var det lite mer lä, men sen på dom öppnare ställena var det storm så blev inte längre än till banken och tillbaka. Vill rida runt hela stigen snart, men vill helst slippa möta skidåkare och vill verkligen inte träffa älgarna, hehe. Satsade mest på skritt och galopp denna gång. Det var så skojigt att brassa på i nysnön :)
 
Dom kommande dagarna blir tidiga så nu är det slut på sovmorgon. Helgen består ju mestadels av fotning på klubbtävling, men även en och annan ridtur. Har också tagit utsläpp av hela laget. Så kommer ha fullt upp.
Och nu händer det en hel del skojsigt, så är taggad på kommande veckor, wehå! 
 

I'm a flame, short of fire

2015-01-28 @ 22:17:00 Allmänt Kommentarer (0)
Apropå Klasse .. Visste ni att jag faktiskt kände honom lite sen innan? ;)
Här är en bild från back in the days som jag hittade.

 

I'm always overthinking

2015-01-28 @ 22:16:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hur är det möjligt att veckorna går så himla snabbt alltså. Man hinner ju knappt blinka så är det nästan en ny vecka. I måndags red jag min bästa lektion hittills med Chico, kul att det går framåt :) Igår kollade jag lite hoppning och servade häst åt Jenkan och fixade allt hos Klasen.
Idag fixade jag allt åt både Klasse och Olle och så red jag ut den ljusröda i skogen. Han börjar bli riktigt chill där och går att skritta på helt lång tygel till och med ;) Förberett mig på att det var sista turen tillsammans, så passade på att njuta lite extra.
Det blev en såndär skön stallning idag när man gör allt som man känner för och tittar inte på klockan alls. Tog visserligen ett bra tag att göra klart allt, men var så skönt att bara stå och mysa länge osv mellan alla måsten :)
 
 
På kvällen åkte jag, Lina och Flis skrillor på Heden. Första gången för i år och första på riktigt länge. Tror inte vi åkt alls dom senaste vintrarna känns det som. Fick inte ens lite ont i fötterna, så kan bara tacka Jejhey att hon lärt mig att "åka rätt". Nu behöver hon bara lära mig att stanna, åka baklänges och bli stabil, haha, och komma upp snabbt när man ramlar ;) Tyckte i alla fall det var mysigt att stå på skrillorna igen och hoppas vi kan dra ihop ett gäng snart så vi kan lira lite hockey också. 


Neon fashion and glowstix

2015-01-26 @ 02:24:19 Allmänt Kommentarer (0)
Veckan kunde ju inte slutat mycket bättre. Har idag ridit 3 stycken hästar, how lucky am I liksom :) Har haft Kotten, Chico och Klasse på min to do list.
Skulle först rida Klasse, vi hade tänkt fara ut och galoppera nu när det äntligen inte var så kallt. Men så hade den galningen blivit rädd och hopppat stillastående ur hagen och garanterat slått i sig. Åh, jag som sett fram emot att få brassa lite på molnet. Nåja, så det blev bara skritt, men Sara och Balance hängde på och då vart det ju genast lite trevligare :) 
Efter det switchade jag häst och hoppade upp på Kotten. Har aldrig ridit honom innan så det var spännande. Det var riktigt skoj och han var väldans skötsam så slapp käka snö som tur var, hehe.
Och sist, men inte minst red jag ut med Lonken. Det hade blivit så sjukt mörkt att det var just att man kunde se vart stigen var. Så han såg tigrar bakom varje träd och var lite mesig ;) Men fortfarande på hugget och pep på i vanlig ordning, han är så himla rolig.

Kotten, Klasse (+Nisses öron) och Chico. Stiligt gäng va? :)

Så nu har jag fått träna ordentligt på mitt omslut av överskänkeln och tycker jag lyckats riktigt bra också. Bara det att jag inte klarar av att hålla kvar så bra efter ett tag än, så bara att nöta på. Men älskar när man hittar exakt till som man vill att det ska vara. Måste dock skärpa till mig och räta upp mig, kommer på mig själv med att sitta som Quasimodo mest hela tiden ;)
 
Hur som helst så har det varit en lång, men fett nice dag. Ska avsluta den med en dusch, tacos och repris på lite X-Games. 

I'm chasing shadows too

2015-01-25 @ 00:33:00 Allmänt Kommentarer (0)
Åh, måste bara dela en grej (tryck på länkarna liksom). Dom flesta har garanterat hört Firestone med Kygo, men seriöst lyssna och kolla på den akustiska versionen också då. Tycker den är så härlig även om det inte är så stor skillnad kanske, men älskar Conrads röst! Som man hör ännu tydligare i den versionen. Hur bra är han inte live liksom. Och ja, Kygo är ju mysig också förstås. Kan man spela piano ligger man ju definitivt på plus ;)
Och försökte såklart hitta fler låtar som Conrad sjunger, men var inte så easy först att bara googla typ Conrad, haha. Men nog hitta jag i alla fall. Han är bland annat sångaren i ett band som heter Sons of Midnight, så diggar ni också hans röst så vet ni nu vars ni kan hitta lite mer av den ;)

Typiskt mig att måsta veta mer och verkligen googla fram allt. En gång såg jag en artikel om späckhuggare och efter det kunde jag sjukt mycket onödigt om späckhuggare. Kunde lätt redogöra typ vad valen från filmerna Rädda Willy hette egentligen, vart den kom från, vad som hände med den sen, vart den dog och om en massa annat osv. Haha, det fanns kvar i min hjärna ett par dagar, sen var det utbytt mot någon annan fakta. Tror jag är kungen av onödigt vetande, hehe ;)

Burning ashes on the floor

2015-01-24 @ 23:54:11 Allmänt Kommentarer (0)
Shit vad snabbt denna vecka har gått. Har så mycket kul att göra nu att det kanske är därför dagarna bara springer iväg.
Idag har jag bland annat tagit hand om Kotten och Chico. Har också hjälpt Lo att hoppa litegrann. Hade blivit lite varmare ute och C verkade pigg så tog ut honom i skogen. Hade rätt, för han var allt annat än trött. Laddad, pigg, glad och sprättig. Gick ganska normalt första biten i skritt och trav, men sen när jag galopperade så bara pep han och studsade fram. Och efter det skulle han bara pipa och galoppera varje gång jag ens tänkte tanken att trava. Det tog ett par gånger innan jag kunde få han att sluta ladda och bara studsa fram, haha. Det var himla kul och skönt att han var så pigg och glad :) Kan det bara bli varmare nu så man klarar av att rida hela stigen och ösa på lite mer.
 
Tror det blir i alla fall minst en uteritt imorgon också. Har massvis att göra så ska försöka fara dit lite tidigare så jag kanske blir klar innan stängning, hehe. Kan verkligen inte klaga på mitt hästliv just nu, det är så top notch! Bara en liten grej som jag hade velat lägga till, men det kanske kommer inom kort ;)


Cause I got soul and I won't quit

2015-01-22 @ 23:05:39 Allmänt Kommentarer (2)
Fullt ös medvetslös!
Och yes, jag tog itu med Olles man precis som jag planerat, så ingen behöver slå mig, hehe.
Haft Lonkis onsdag och torsdag. Igår var jag så sugen på att rida ut. Tog till och med på ridkläderna och hade långkallingar ifall att jag skulle lyckas fara ut. Men det var ungefär -27 jävla grader och alla sa att jag skulle frysa ihjäl. Så blev en longering med C istället. Han hade ju gått rätt hårt 3 dagar så han fick liksom busa av sig det han ville och sen bara springa just lite till för att jag skulle bestämma ;) Han verkade då ha lattjo i alla fall.
 
Idag var det nästan lika kallt igen, så ingen uteritt nu heller. Han kändes pigg och vaken i boxen så planen var att jogga igenom honom i alla gångarter. Men sen när jag började rida kändes han såå trött. Han nästan släpade fram benen i skritt. Så red bara lite lösgörande i skritt och trav en kortare stund. Han var fin ändå :)

 
Sen hade jag en lektion. Jäkla längesen jag var ridlärare. Gillar delen att sätta hästar och hjälpa när dom gör iordning, men sen tycker jag det blir läskigare ;) Jag hatar verkligen att göra fel, så är rädd att jag ska göra fel hela tiden och går och nojjar över det. Och jag suger på ridlärarord, vet aldrig hur man ska säga. Det var en hel drös med kids i gruppen och det kändes som kaos där i början, eller ja, lite hela tiden. Det kändes som att jag var rätt tjorvig, men vafan, vet ju inte hur ponnyerna går alls så fick ordna om i ledet lite osv. Sen sprang vissa ponnysar snabbt så dom andra inte hann med och vissa sprang inte alls och det blev som en bromskloss, haha. Men vi fick till det rätt hyfsat ändå tillslut. Dom skulle lära sig stora mittvolten och det var ju ett helt projekt att få Max att inte skritta ikapp dom små b-ponnyerna hela tiden, haha. Det var lite knöligt där ett tag, men sen tvingade jag dom att försöka röra i bokstäverna som dom passera och då jäklar red dom så ordentligt ;) Så det där med ridlektion är både skoj och pina, haha. Värst är det nästan när hela föräldraskaran sitter på läktaren, känns som att dom funderar på vad för jäkla flummo det är till vikarie. Nåja, det är ju inte så ofta dom behöver stå ut med en som vikarie så det är väl bara bra att kidsen blir lite härdade ;)
 
Flyttade in Klasse till vanliga stallet också, skönt! Fast det är ju ändå rätt mysigt i gäststallet. Han verkade i alla fall vara glad över att få några grannar. Olle lite bitter över att behöva dela på uppmärksamheten i den stalldelen ;)

Staying up late just to pass the time

2015-01-20 @ 00:46:36 Allmänt Kommentarer (0)
Som misstänkt så spenderade jag hela helgen i stallet. Gjorde inget speciellt, bara gled runt, pysslade på, kollade hopp och dressyrkurs, hjälpte Lo att hoppa och tog hand om Lonken en dag. Juste, fotade ju några bilder på Klasse och Chico på Hessekursen, dom måste jag lägga in på datorn sen.
 
Idag hade vi planerat in en uteridardag med Klasen. Gissa besvikelsen när det var -24 när jag vaknade, haha. Kan det aldrig vara åtminstone ett par grader under -20 nångång i alla fall. Nog är jag rätt hård, men föredrar ju kanske liite varmare helst, haha ;) Men for till stallet ganska tidigt ändå och då hann det ändra sig till typ -20 så bestämde oss för att fara ut i alla fall. Denna gång var han direkt mycket lugnare när vi skrittade, han kunde koppla av lite mer och det var skönt. Nu körde vi också massa trav och det var sååå härligt. Ville bara trava hela tiden, hehe, men fick hejda mig själv ;) Pigg pålle, men ändå så lydig och duktig. Var faktiskt som att åka runt på ett litet moln. Och sadeln var ju visst skön .. Vet inte om jag red med den bak och fram sist eller vad eftersom jag tyckte den var läbbig då. Den har enkelkåpa och det passade sig rätt bra kändes det som. Kunde till och med länga lädrena ett hål och ändå rida lätt osv utan problem, hehe. Jockeyläder är ju nästan annars det jag kör med ;) Aja, nu ligger Klasse på en massa plus i alla fall :)
 
 
Grejade på åt honom, sen Chico och Olle. Trodde jag skulle hinna hem och chilla länge tills lektionen, men tidsoptimisten hann bara hem snabbt för att hämta käk och sen tillbaka, haha.
 
Kändes direkt att Anneli ridit Lonken igår, han var liksom mer på plats redan från början. Fast vi hade ändå en hel del att jobba på. I galoppen fick vi kämpa lite, han försökte komma undan och göra det lätt för sig och tyckte jag var asjobbig som ställde lite krav. Då gör han det istället mycket jobbigare för sig själv och då tar det lite längre innan man får till det som man vill. Men så skön känsla när man verkligen får till det :) Vi hade markarbete, men det snålades och var bara 4 upphöjda bommar på volten. Trodde det skulle bli kaos eftersom han var så klumpig sist jag gick bommar på backen med honom. Men tji fick jag för han var en superstar och gjorde bommarna superbra, lite imponerande faktiskt ;) Och fick ännu ett aha-moment. Fattar inte att jag inte lärt mig det tidigare. Det var att jag skulle hålla om mer med överskänkeln, känns som att man sitter och kniper asmycket hela tiden, men det funkade för då blev min underskänkel mer styrslig och kunde sätta dom dit jag ville, haha, kan inte ens förklara. Annars vill jag gärna dra upp knäna lite då och då trorja. Tror också att överskänkeln blir lite mer "utstickande" med den sadeln jag hade, fått den känslan när jag ridit en annan häst med likadan. Men det var ju bra ändå, för då syntes det tydligt och jag fick ett bra tips för att rätta till det. Så ännu en sak att fortsätta jobba med. Helt okej nöjd med lektionen i alla fall :)

 
Imorrn ska jag fan ta itu med Olles man, slå mig hårt i ansiktet om jag inte gör det! Klippte ju Kotten sist istället för manfriseringen. Nej, men på rikt så måste det göras och så ska jag väl kolla lite hoppningträning i vanlig ordning.
Och dagens last words, så tacksam att jag får rida så fina och skojiga hästar :) #feelingblessed #lotsoflove.

Calm after the storm

2015-01-16 @ 03:25:45 Allmänt Kommentarer (0)
Börjat bli ordentligt stallig igen alltså, är typ där varje dag och pysslar på med någonting.
I tisdags hade jag Bocci, så fixat och donat och longerat henne. Sen grejade jag på med Klasse och tittade lite hoppträning. I onsdags tänkte jag borsta på Olle, men när jag kom var Jenny redan på väg ut och rida. Så gick och hjälpte Lo att göra iordning Klas och sen filmade jag lite när hon red. 
Idag har jag haft uteridardag, men det var kring -20 grader ute så blev rätt lugn hastighet. Började med att ta premiärturen med Klasse. Hans första skogstur här och min första tur på honom. Var som att åka rallybil ungefär ;) Han skötte sig i alla fall duktigt och jag käkade inget snö denna gång. Kändes dock väldigt ovant, och nu när jag bara suttit på Chicos rygg på senaste också.
Fixade klart det mesta åt honom och sen gick jag och fixade åt Lonken. Red sen ut han med Emma och Chippysen. Vi tänkte inte fara så långt eftersom det var så kallt, men vi snackade så mycket att det blev en bit längre än planerat, haha. Men i lugn hastighet hinner man ju babbla på rätt bra ;) Kändes faktiskt inte heller så farligt kallt, bara sista biten på hemvägen som man började känna i tårna.
Hoj, det är så kul att få rå om hästar som sin egen. Det blir helt annat än att bara komma och fixa eller pyssla. Missförstå mig rätt, jag gillar ju det också, men så skönt när man har hästen själv och man har koll på allt, hehe.
Imorrn tänkte jag bara fara för att pyssla med djuren och kanske hinna frisera Olles kalufs. Och sen till helgen blir det väl en massa stall. Tänkte försöka kolla lite kurser, både hopp och dressyr :)

I'm gonna show you crazy

2015-01-12 @ 23:41:42 Allmänt Kommentarer (0)
Wehå, första ridlektionen på 1 år är nu gjord. Kändes ju lite spännande att vara med på det igen, hehe. Men jäklar vad mycket man fick tänka på redan från start ;) Tyckte ändå vi kom igång rätt bra och fick ordning på en massa. Fick dock gå ner i skritt rätt ofta för att rätta till och korrigera där eftersom jag ville vara säker på att jag gjorde rätt innan jag sa åt honom att göra det jag bad om. Fick flera aha-moments, så ska bli kul att jobba vidare sen :) Var kanske inte snyggaste ridpasset, det var mer effektivt ;) Är i alla fall nöjd ändå och längtar redan till nästa gång!

Haha, han ser så himla nöjd ut efter att ha mulat ner hela näsan med sitt klegg, varje gång ;)

Har också haft Ebbe, men det blev inte riktigt som planerat, så bara puss och gos med honom. Hunnit göra en massa småsaker eftersom jag kom så tidigt till stallet :) Imorrn har jag i alla fall Bocci och så tänkte jag kanske kolla lite hoppträning och småpyssla med vitnäsorna om jag hinner. Blir dock lack att det ska vara så förbannat kallt. Min bil startar inte och hatar att anpassa mig efter skjutsen som aldrig kan köra när jag vill, hehe. Och kan inte gå nu när jag är sjuk för får ingen luft i kylan, haha.

Firestone

2015-01-12 @ 01:39:05 Allmänt Kommentarer (0)
Mer busy än vad jag är van vid så är alltid för trött för att blogga, haha.
I torsdags hade jag ju Chico. For till stallet rätt tidigt och fixade. Red sen ut kring lunch, i ljuset för en gångsskull ;) Satsade på hela stigen denna gång och körde alla gångarter, det var nemas problemas. Fick öva lite på mantag efter sträckan då han drog in rumpan och studsade iväg en liten bit i galoppen, haha. Men inte nå mer avancerat än det tack och lov. Sen hade vi bara det farligaste kvar, sista skidspåret. Gick sakta där för att hinna upptäcka skidåkarna i tid och var ett par meter bort när jag såg en komma mellan träden så stannade. Dock såg inte Chico något förrän den susade förbi just framför oss och han blev så rädd at han inte visste vad han skulle ta sig till. Han vände runt och drog iväg, fast var ju väldans beredd så han kom kanske tre meter innan jag stannade han och vände tillbaka. Haha, stackarn ;) Aja, fortfarande lika kul att få rida i skogen.
 
Sen snabbade jag mig och gjorde klart en massa i stallet, hem en vända och sen tillbaka. Och så for jag till Piteå med Lotta där vi sov över en natt. Hämtade en häst och åkte hem. Installerade och gjorde klart allt grejs till honom innan vi for hem.


Igår hade jag både Ebbe och Chico. Longerade E och han var superfin, det var roligt. Trodde att det inte skulle bli nå ridning för C hade tappat en dojja i boxen, men hade sån tur att den hann slås på. Släpade fram fyra travbommar och två galoppbommar längst långsidan med 18 m mellan. Redan från början kände jag att kroppen hittat ännu mer tillbaka till ridningen, så det kändes super. Sen gick vi travbommar och jag var lite dålig och Chico lite klumpig. Men tillslut fick vi till det helt okej. Provade sen ta mig an dom andra bommarna i galopp, såg inge avstånd och red sakta, haha. Måttade in på första och red sen på 6 språng nästan varje gång ;) Tillslut kunde jag släppa handbromsen och galoppera på framåt på 5 och då kändes det skönt, hehe. Och så satte vi upp ena bommen på minsta sockerbiten och körde på det, inga problem. Så vi "höjde" till mellersta och klarade det också. Hoja, det var så skoj att jag bara ville köra igen och igen. Trodde inte ens jag skulle tordas minsta sockerbiten, men det var inte alls så läbbigt med Chico som jag föreställt mig ;) Och fick en helt annan känsla på han också när han liksom taggade till och fick rejält med bjudning. Nu vet jag att det finns där och har lite mer att gå på till dressyrpassen. Behövdes verkligen för min egen del också, hittade tillbaka massa balans och ridning. Och det blev helt klart godkänt med tanke på att det var femte gången i sadeln sen uppehållet :) That made my day, lätt! 
 
   

Ett filmklipp publicerat av Jessica Köhler (@jjessicak)Jan 10, 2015 at 10:55 PST


Fire meet gasoline

2015-01-07 @ 00:42:07 Allmänt Kommentarer (0)
Kan väl ta och uppdatera här lite när jag ändå har datorn uppe.
Igår har jag myst med Ebbelusen och motionerat honom, så duktig. Idag har jag haft Lonken och vi har dresserat litegrann. Mycket som var bättre än sist kan man lugnt säga, så inom kort kanske man är tillbaka på en nivå högre än nybbis i alla fall ;) Imorgon ska jag pyssla med en vit springare och sen är det torsdag och då är det ridning igen. Älskar att ha det lite uppbokat och få hänga i stallet massa. Låter som att jag aldrig ens kollar på Olle när man läser mina inlägg, men kanske måste förtydliga att jag faktiskt är och minst myser och pussar på honom varje gång jag är i stallet och råkar bara bli så att jag inte skriver om dom gångerna jag pysslar med honom, så han är inte glömd.

Random fula bilder som lite utfyllnad, men tur kusarna är snygga ändå :)

Haha, kan ju berätta om dagens grej. Jag och Emma var påväg hem och tog bilen till hennes stall och tog in hästarna och kvällade dära. Medans lät vi bilen stå på tomgång för att bli varm. När vi kommer ut så tycker jag min bil är lite väl tyst, och då hade den slått av sig själv. Det gick inte att starta den alls och vi var strandsatta där i småstallen, haha. Först blev vi arga och tänkte att den kraschat igen, men kom sen fram till att det var soppatorsk, heh .. Min tankmätare är paj och jag hade varit lite optimistisk i räknandet efter trippmätaren tydligen, är inte så klumpig att missa att soppan är slut annars, haha. Ingen vi kände kunde komma till undsättning, vi försökte skicka SOS till folk, men ingen som nappade ;) Vi hade en nödplan som kunde ske efter typ en timme i värsta fall dock. Vi satt länge och funderade hur vi skulle lösa vårt problem på bästa sätt. Tillslut såg vi en Chicarumpa rida förbi, så vi gick och hälsade på i deras stall för att fördriva lite tid. Såklart var vi tvugna att berätta om våran fail och det tog typ 2 sekunder så satte sig Sussi i sin bil och åkte för att hämta bensin till oss. Vilken klippa! Vi behövde inte ens fråga eller nå utan hon bara fixa. Så vi hängde lite och sen kom vår räddare i nöden med en dunk och vi kunde starta bilen och brassa till närmsaste ställe och trycka i mer soppa. Fyfan vad kaosigt, haha, men ibland behövs ju lite sånahär störda grejer för att liva upp vardagen litegrann ;) Tusen guldstjärnor till Sussi i alla fall, hon är ju top notch!

I thank you for the joy that follow

2015-01-04 @ 02:59:11 Allmänt Kommentarer (0)
Ännu en finfin stalldag med Chico. Idag testade vi en uteritt och det gick super och det var så extremt mysigt, roligt, kuligt, skojigt, skönt osvosv att få rida ut i skogen igen. Shit, det har jag verkligen saknat! Skogen är verkligen min grej, haha, där stämmer det mesta och ingen som ser ifall man inte är allt för bra ;) Nämen på riktigt så var min skänkel så på plats och stadig, ingen balanshållning i tyglarna och ingen av och på. Bara det att jag inte orkade hålla allt på plats hela vägen riktigt. Märkte sista biten hem att det inte var samma precision som i början, haha.
Vi red lite längre än banken, men tordes inte satsa hela och riskera att möta halva Gällivare på skidor så här första turen ;) Och när jag skulle vända var jag beredd på en snabb vändning och rally direkt efter det (vaddå van med Lo's bomber, haha), så förstå den förvånade känslan när hästen vänder så snällt och försiktigt och sen fortsätter lunka på, haha. Vi höll oss till skritt och trav och det var bara så obeskrivligt härligt ute i snön. Hade lätt kunnat bara skritta ett helt varv utan att bli minsta less ens. Skönt också att Chicoponken höll sig på mattan idag med sin nybbis ;)
 
Och ja, gissa om jag har träningsvärk sen sist. Har till och med ont i sittbenen och det har liksom aldrig hänt tidigare trorja ;) Men ridträningsvärk är alltid välkommet, hehe. 
Så glad att ha börjat rida lite smått igen, weho!

It's not all about you

2015-01-02 @ 20:43:19 Allmänt Kommentarer (0)
Måste bara dela denna. Har tänkt på det en miljon gånger. När jag var liten var det helt annat jämfört med nu, så sjukt tråkigt. Jag bodde verkligen i stallet och vi hade typ fight om vem som skulle rykta ridskolehästarna. Nu har dom tur om dom blir någolunda avborstade innan ridning .. https://horseworldofcarro.wordpress.com/2014/12/28/vart-tog-den-sota-lilla-flickan-vagen/

No need to argue

2015-01-01 @ 21:58:38 Allmänt Kommentarer (0)
Åh, hur bra startade inte mitt år liksom .. Har tagit hand om Lonken och faktiskt ridit! Har varit helt taggad hela natten till att få dra på mig ridbrallorna, haha. Har inte haft på dom eller ridit sen april, så 9 månaders uppehåll. Shit, det är mitt första och längsta riduppehåll ever, och mitt enda som det känns nu, haha ;)
Den första minuten kändes allt så himla konstigt, men sen gick det rätt snabbt så kände man sig ganska hemma. Men jäklar vad mycket det kommer bli att jobba med nu, blir som att börja om. Haha, herregud vad svårt! 
For väl mest runt och skrattade sen och försökte styra runt kusen någolunda i traven. Sen när vi skulle galoppera blev det ännu mera skratt för såklart börjar Chico med att pipa och sen skutta fram i galoppen. Försökte få normal galopp, men skrattade så mycket att det blev rätt klurigt ;) Tog ett par studsande varv på volten innan vi var lite anständiga i alla fall, haha. Sen blev det samma sak i andra varvet och två gånger när jag skulle trava började han pipa och försökte gasa på. Tur han håller sig till sånt för annars hade jag lätt legat i sanden snabbt, hehe. Kommer nog bli mycket sandkäkande den närmaste tiden känner jag på mig, hahaha.
Var verkligen massa av och på idag, såå dålig, men vad gör det, för det var så himla kul ändå :) Har verkligen saknat det. Och tur att C var rätt tålmodig och snäll när jag åkte runt där uppe som världens nybbis, hihi.
 
 
Varje år säger man att det nya året ska bli så himla bra och man har nyårslöften osv. Och varenda gång så blir det aldrig som man tänkt sig och man håller aldrig sina löften. Men nu säger jag ändå att 2015 ska bli bra. Ska försöka jobba för att få det bra, inte bara glida och tro att saker ska ordna sig utan ansträngning. Men oavsett så kan det inte bli lika dåligt som 2014 så det är ju lungt. Förra årets dåliga händelser var så himla stora så det drog ner hela snittet.
 
Men först ska jag glida bara litegrann och försöka ta dagarna lite som dom kommer .. Puss.

New money, suit and tie

2015-01-01 @ 02:08:50 Allmänt Kommentarer (0)
Tänkte jag skulle fylla ut med det senaste från kameran ..


Följde med Marro och fotade lite på hennes jobb. Sen hängde vi hos mig och pratade i flera timmar :)


Dammade av kameran i vinterkylan med Chippen som modell. Tvingade Jh att vara med på några bilder också :)

Var ute och fotade bara Jullan en dag på olika ställen. Inte ofta det händer, men det var skoj. Och är hon inte snygg!? ;)

If the high was worth the pain

2015-01-01 @ 01:56:54 Allmänt Kommentarer (0)
Har faktiskt inte prioriterat varken blogg eller dator på senaste. Mina serier har haft uppehåll och då har jag i princip inte ens orkat öppna datorn ens. Har varit rätt skönt helt ärligt. Kunnat roa mig med annat som jag aldrig annars har tid med, hehe. Dogge har vart här hemma också och det är alltid lika roligt. Julen var bra och fick en hel del finfint.
 
Har varit hästvakt åt Bocci i flera dagar också, det var mysigt att stalla ordentligt. 
 

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide