What I was looking for

2013-10-27 @ 20:56:00 Allmänt Kommentarer (0)
Glömt att uppdatera, fy.
I fredags longerade jag Uffe en stund i ridhuset. En av hans knölar på ryggen hade börjat blöda, så det gick inte att rida på honom, så därför fick han springa på lina. Och för att förebygga kolik då han vilar på helgerna. Han var så lydig så.
Mockade sen till Nobbe. Haha, det vart lite roligt med honom. Anneli behövde assistans med mockning och höpåsning och hade försökt få tag i både mig och Eliza, men utan framgång, så hon haffade Bea. Sen träffade jag Bea i stallet och då gav hon över honom till mig. Så ja, mockade åt honom och skulle sen gå och fylla påsarna. Hittade inga påsar, men såg då att Eliza stod och fyllde hö, åt Nobbe. Haha, så först fick hon inte tag i någon typ och sen var alla helt involverade ;) Så ingen risk att han skulle bli bortglömd i alla fall.
I lördags grejade jag på med allt möjligt. Har passat på att långrykta Valle när han ändå vilat. Men han är så odräglig när han inte får göra något, haha, bufflar och slänger runt grejer osv ;)
Sen behövde Sara skrittsälle, så fick låna Fia. Hjälpte att mocka och fylla påsar innan vi borsta och gav oss ut. Berra var så modig och gick först hela vägen, förutom vid vattengraven, där offrade han mig och Fia ;) Red till korsningen och sen gångstigen hem. Det var så mysigt så.
Idag har jag pysslat med Vallsor, haft luciamöte och longerat Jesse och Jullan som försökte sig på voltige, haha. Nu ska jag slå på en film och mojsa under täcket. Tjingeling.

You should be dancing with me

2013-10-25 @ 02:31:39 Allmänt Kommentarer (0)
Och så var det torsdag igen då. Det har snöat en massa igen, dock hade jag lyx med en sopad och varm bil då min fortfarande är på verkstan. Apropå dom tjommarna så är dom verkligen tjommiga, mycket snack och lite verkstad hos dom, haha.
 
Red Jesse på lektion. Det vart lite annorlunda upplägg idag. Det var bara jag och Lina denna gång, rätt lyx. Men började med att Ålle satt upp på Timpan för att visa Lina hur hon skulle rida honom eftersom hon sa att hon inte kunde, haha. Så värmde upp lite själv. Jesse var väldigt skev i sidorna och tog inte alls skänkeln från början. Han försökte skicka över mig på fel sida hela tiden och gjorde en massa för att slippa undan. Men eftersom vi bara var två pers kunde jag jobba på det utan att vara i vägen eller störa allt för mycket. Fick tillslut igenom högersidan och han sprang på bra, men vänstersidan vart det lite mer att kämpa med. Men eftersom så vart han jämna och fin, mjuk och lyhörd. Så där på slutet vart det så bra att vi hade kunnat göra vad som helst utan problem, förvänd galopp, öppnor, slutor, ja anything. Så efter en hel lektion med i princip bara basic så blev det bra. Tänk om man hade kunnat få det från början ;) Försökte också vara noga med mig själv, verkligen sitta rakt och göra rätt innan jag sa åt honom. Ibland känns det ju som att många säger åt hästen i fel lägen, eller vet inte hur jag ska förklara .. Men sitter jag helt skevt och mina hjälper blir konstiga kan jag ju inte kräva att hästen ska lyssna och direkt fatta vad jag menar. Men gör jag rätt och hästen ändå inte lyssnar, då kan man trycka till den med skänkeln osv. Försöker vara rättvis. Aja, hur som helst skönt att vi fick till det grymt där på slutet :)
 
Bilduppladdningen spökar så får bara in en bild. Aningens stilig är han ju dock den där Nobile ;)

Sen försökte jag ragga sälle, men inte en själ skulle rida ut. Så vi tog mod till oss och begav oss ut helt ensamma i mörkret. Har ju aldrig ridit ut Nobbe solo, så vi chansa ;) Men det gick fint i alla fall. Han är ju en liten fegis, men vi sjöng julsånger och skrämde bort alla spöken, haha. Travade lite också, men är lite osäker på underlaget ännu. Känns som att det kan vara rätt knöligt och kanske halt under snön på vissa ställen. Hur som helst så var det väldigt hög mysighetsfaktor. Och väldigt skönt att man fick rida hem, snällt att han inte lämnade av mig där i skogen ;)   Punkt slut, signar ut, hejs.

Our conversations ain't long

2013-10-24 @ 00:04:02 Allmänt Kommentarer (0)
Imorse ringde mamma och sa att vi skulle byta däck 15.00. Passade sig super med tanke på hur mycket snö det kommit under natten och dagen. Man fick plumsa sig fram till bilen nästan och sen gräva fram den ;) Nåja, fick i alla fall däcken bytta och hann däremellan göra bort lite ärenden.

For sen till stallet för att kolla vad det fanns kvar att göra. Det var redan mockat, så kände mig sugen att borsta en pålle. Det vart Valle för han var smutsigast, hehe. Sen mitt i ryktandet fick jag fara och lämna bilen på verkstan, nu jävlar hoppas jag dom gör den färdig. Tillbaks till stallet och fortsatte min rykt, sen fick jag erbjudande om att ta ut gossen i snön och det bangar man ju inte på. Fyllde lite hö och hjälpte Amanda att mocka. Sen red vi ut i nysnön och mörkret med Kajsa. Både Valle och Sillen skötte sig bra, men den där Mattur vet jag inte alls vad han höll på med. Mitt i allt så bara drog han hemåt med lilla Kajsa hängande i tyglarna. Det är ju inte som att hon har mycket att säga till om ;) Men vi ropade bara att hon skulle komma tillbaka sen och efter ett tag så hörde man henne ropa att dom var på väg tillbaks, haha. Och han gjorde det inte bara en gång heller, vilket trögo ;) Tog gångstigen hem, sjukt skönt när dom inte hunnit göra skidspår där, så vi kunde njuta av lamporna. Puss på älskade Valle, han är finast i stan!
Smörjde av tränset, rengjorde sår, kvällsmocka och täcka alla pärlorna innan jag for hem. Skönt med en ordentligt stallig dag :)

Gamla bilder på en väldigt söt pålle, januari -09.

Catching breath in a web of lies

2013-10-20 @ 23:10:19 Allmänt Kommentarer (0)
Har typ en förkärlek till bilder som denna insåg jag just. Men tycker det som ser så mysigt ut :)
 
 

When you're wrong, you know you're right

2013-10-20 @ 23:02:43 Allmänt Kommentarer (0)
Här kommer några bilder på Bella och Emma från idag. Som sagt hann det börja skymma dock ..


Don't try to kill the code of how to live

2013-10-20 @ 22:53:39 Allmänt Kommentarer (0)
Har fått Elastic Heart på hjärnan, har nog snart slitit ut playknappen ;)       Och sen älskade jag Gabriels version av denna låt, top notch!

But why can I not conquer love

2013-10-20 @ 22:38:50 Allmänt Kommentarer (0)
Här kommer två bilder till på Denice och Melwin. Dom är nog lite av favoriter från det albumet just nu :) Anyway så gjorde jag ena svart/vit. Kan inte bestämma mig om den passar bäst så eller i färg dock. Men jag gillar ju s/v så därför fick det bli den som hamnade hära, hihi. Åh, älskar att jag kommit på hur jag ska få kvallan mycket mer rättvis på bloggen, finally!




 

Going in to it

2013-10-20 @ 20:10:07 Allmänt Kommentarer (0)
Hoja, vad det är kallt nu. Inte ens -5 har det varit, så hur tusan ska man överleva -20 grader. Kommer inte lämna huset frivilligt då ;)
Haha, standard att mina dagar aldrig blir som man planerar. Har i alla fall varit i stallet som vanligt, grejat på med pärlorna. Skulle fota med Sara, men är det inte jag som inte håller planen så är det hon. Lika med att det aldrig blir av. Har i alla fall fotat med Emma litegrann, men det hann börja skymma så får se om det vart nå dugligt. Annars måste vi köra om imorrn. Kanske visar någon bild sen ..
Måste sluta skriva nu, tänkte stoppa in armarna också under filten så man kanske slutar frysa.
 
Tog den här på väg hem från the store. Mysigt med fullmåne :)

I have been here many times before

2013-10-20 @ 02:51:22 Allmänt Kommentarer (0)
Fortsätter bildbomba ..


Ytterligare några bilder från idag. Det vart rätt många och dom var så tjusiga på alla. Sveriges bästa d-ponny, och det stämmer verkligen, han är grym. Så tråkigt att deras saga nu är slut, fina Mulle! Aja, ska också lägga upp två av mina favoriter, men det får bli senare. Tjing.

Why not fight this war without weapons

2013-10-20 @ 01:39:00 Allmänt Kommentarer (0)
Idag har jag varit i stallet mest hela dagen. Som sagt fotat alla tävlande ekipage, sen haft ett möte om luciashowen, tagit hand om pärlorna, käkat gomat, skrittat ut med världens bästa Valle i vinterlandet, fotat Denice och Mulle. En massa roligt ju. Alla kan väl såklart gissa vad som var höjdpunkten, hehe. Känns som att det var hundra år sen jag var ute i skogen med gossen. Fast när man väl sitter där uppe så känns det som hemma direkt. Tänk att vi hängt ihop i snart 8 år, oh herregud, är det ens möjligt .. Han är det bästa jag har i alla fall 💕

 
Morgondagen ska förhoppningsvis också bestå av fotning, så håller en tumme för nice väder och tålmodiga hästar, haha. Vlc har lagg, så ska starta om datorn nu så jag kan kolla en film, hejs.

There's just an empty space

2013-10-20 @ 00:41:54 Allmänt Kommentarer (0)
Mina vackra pärlor i hagen. Dom är ju så söta att man får hål i tänderna.
Och Berra, Molle, Sillen kom med på ett hörn också :) Underbart med sol och snö.

 

It's about to go down

2013-10-19 @ 23:52:48 Allmänt Kommentarer (0)
Som sagt var det Pay n' jump idag och jag fotade faktiskt alla. Det var ju dock inte så många, men ändå. Kul att se hur folk utvecklas hela tiden :) Många duktiga ekipage. Slängde ihop ett kollage med några av dom bättre bilderna kvalitémässigt. Insåg ju hur mycket enklare det är att göra ett kollage med allt istället för att småpilla med en och en till bloggen, haha, tog mig bara femtioelva år att komma på det. Typical me .. Aja, hoppas kvallan blir någorlunda okej här nu.

Det är så skoj med fulbilder ibland, haha. Hästar alltså ..

Tables turn

2013-10-19 @ 19:29:39 Allmänt Kommentarer (0)
Håller på redigera bilder från idag. Blev inte så jättemånga, men försöker vara rätt noga med dom från vår fotosession. Vet inte riktigt hur jag ska göra för bästa resultat när det är snö och vitt, det var så länge sen ;) Tror det blev en del bra bildfångster idag, hoppas jag i alla fall. Men ja, ska blogga ordentligt sen osv. Ni får en sneakpeak på en bild som jag beskärt lite annorlunda och skojsigt, hehe.
 

Love's turning into boredom

2013-10-18 @ 21:15:53 Allmänt Kommentarer (0)
Glömde skriva igår ju. Skulle ju berätta om vilken toppen ridlektion jag hade. Red i alla fall Uffe igen och det var som en ny häst (Ålle hade ridit igenom han ett par dagar). Nu var han sådär fin som jag vet att han kan vara. Lätt i munnen, jämnare i sidorna, lyhörd och känslig, det kändes enkelt. Kunde få han att bromsa upp med bara sätet, asnice! Från början till slut var han som en peng! Hade markarbete, så vi hoppade 5½ på medellinjen. Skulle fortsätta i den galopp vi landande i, men skulle försöka variera ifall det blev samma. Puffen han körde höger, vänster, höger, vänster osv. Försökte tänka att vi skulle köra vartannat, men vet inte om jag är så bra på det. Nu kändes det i alla fall som att hästen läste mina tankar ;) Och han hoppade lugnt och fint och jättebra. Ålle sa till och med att hon aldrig sett han hoppa sådär bra på lektion någonsin. Man bah yeah ;) Nej, men han var bäst och allt kändes plättlätt. Haha, och eftersom 5½ är så "enkel" (rider man an i trav så är det ju omöjligt att komma fel) så frågade jag också om vi inte kunde få hoppa lite högre om vi skötte oss. Så vi hoppade upp till i alla fall 90 cm, allihopen. Haha, wow vad högt va? Men med tanke på att vi annars brukar få skutta över typ 60 cm som standard så är det åtminstone lite högre ;) Märkte direkt vad man tappar sitsen på högre hinder när man inte tränar på det. Första språnget på högre höjd kände jag dirr hur jag gav eftergift, satt rätt rakt och satte fram armarna helt rakt. Har ju studerat mina hoppefilmer och sett att jag gjorde så i början innan jag tordes och visste hur mycket jag kunde följa. Men sjukt nöjd över att jag kände det direkt så kunde ändra och följa ordentligt andra gången och då blev det mycket bättre. Och hästen alltså, han var perfa! Så fin och lyhörd hela tiden, före, mellan, efter. Känslan var amazing :)

Idag har jag vaknat redan 11, shit pommes. Men min kusse och Loke tittade ju förbi och då kan man ju inte sova ;) Sen stallet och hjälpte Soffi att brodda hästen, fan vad lätt det går med ordentliga verktyg. Eller lätt är väl inte rätta ordet kanske, men mycket lättare i alla fall, haha. Klippt frisyren på Patsy och borstat henne. Passade också på att rengöra alla vattenkopparna och pussade massa på grabbarna.
 
 
Ligger nu under filten med duntofflorna och fryser. Såklart man inte ens ska palla minsta minusgrad. Fryser superlätt och så tar det sjukt länge innan jag blir varm igen. Så ligger man och spänner sig och skakar till och från, fett jobbigt för alla dom där små musklerna som blir helt slut sen, haha ;) Och morsan tänkte vädra, lol, hade hon börjat öppna balkongdörren hade jag fan ställt ut henne där och låst dörren.
 
Imorrn är det en dag full av fotning. Många vill ju att jag ska fota på klubbisen, så då när jag ändå står nere på banan brukar jag försöka fånga alla på bild. Och sen har jag lovat att fota bilder utomhus på en pålle. Brr, måste leta fingervantar. Hoppas på hyfsat nice väder. Ska rensa minneskorten nu, hejs.

So cash me out

2013-10-16 @ 20:46:04 Allmänt Kommentarer (0)
Går varje dag och väntar på brev. Det är himla störigt, för man hoppas varje dag att det ska ha kommit och när det inte gjort det blir man sjukt besviken, haha.
Har egentligen massa saker att ta itu med här hemma, men inse hur tråkigt det är. Måste gå igenom massa papper, fixa dom och skicka iväg, städa mitt rum, sätta undan cyklarna, ta upp vinterdäcken och sätta på dom på bilen, måla lite smågrejer osv. Har ju all tid i världen egentligen, men man skjuter ju gärna upp allt som är tråkigt ;)
 

I alla fall så har det ju kommit snö nu, inte alls mycket, men ett litet vitt lager har vi allt fått. Förhoppningsvis så smälter det bort ganska snabbt och återkommer inte förrän i december typ.
Var tvungen att fara och handla lite och tanka bilen idag. Så var ute och slirade med mina sommardäck, hehe. Men det var jag inte ensam om så folk hade ganska bra förståelse för att man inte brassa så snabbt överallt. Som tur är så är jag en utomordentlig bilförare så det var nemas problemas ;)
 
Tänkte försöka leta fram en grej till Jossi nu, sen återgå till mina serier. Pusshej.

Dollar signs and crimson hair

2013-10-13 @ 22:26:59 Allmänt Kommentarer (0)
Gick inte så bra med min stalldag, haha. Kom till stallet vid halv tre typ och då var allt klart till pärlorna. Men var och byggde lite hinder med Emma och Amanda och fotade sen när dom red. Efteråt skulle vi ju smörja och greja på, men kändes som att alla balla ur, haha. Så det får väl bli en annan gång då. Till helgen är det väl lite klubbtävling, kanske man får folk att stalla sig då :)


 
Drog och käka sen med Lina och Sara, sen for vi en vända till Kullen osv.
Har tagit itu med lite bildredigerande. Har skjutit upp ett par bilder från en träning, dom var så mörka och fula och därför inte roliga att redigera, haha. Men dagens bilder blev faktiskt i genomsnitt riktigt bra för att vara i ridhus. Ska fortsätta mejla iväg några och sen kolla någon film. Måste kliva upp tidigt imorrn och ringa några viktiga samtal, phu. Men sen kan man ju fortsätta sova, eller kanske måla lite :) Tjing.

I know you're in there

2013-10-12 @ 22:19:24 Allmänt Kommentarer (0)
Har bara varit hemma idag. Sovit ut länge och skönt. Fått asgod middag. Sen har jag sandpapprat hela vitrinskåpet. Mamma har bestämt sig för att göra sig av med överdelen dock. Grundmålade sen hela invändigt och utvändigt. Som dom flesta vet är jag ganska pedant, så det tog jäkligt mycket tid. Fast insåg ju efter ett tag att det kanske inte är supernoggrant när det bara är grundfärgen, hehe.
 
Nu blir det nå serier och kanske filmer. Imorrn ska jag ha en stalldag. Får bara se när man orkar börja den, haha ;) Hejs.
 
 

We don't need wings to fly

2013-10-11 @ 18:18:15 Allmänt Kommentarer (0)
Åh, hittade min allra första bil idag också. Den stod på långtidsparkeringen där vid tågstationen här hemma. Trodde faktiskt den var död vid det här laget, att någon hade skrotat den. Men den rullar tydligen än, gamla raggarSaaben. Många minnen med den skrutten alltså.
 
Minns allra första gången vi var ute och småraggade lite, Sara, Jh och jag. Vi hade väl handlat på Coop och körde sen där bakom Dollar när lysena mitt i allt slutar fungera. Mörkt som attan var det ute och man såg nästan ingenting, haha. Nästan att vi körde på ett par ungar vid övergångsstället ;)
Och sen en gång när jag och Jesper var på Statoil. När jag skulle starta bilen igen så gick det inte att vrida på nyckeln. Tog i allt vad jag kunde och med båda händerna också, försökte flera gånger, men det gick verkligen inte. Då sätter Jeppe ner handen (nyckeln är mellan sätena typ) och vrider som vanligt och då rör sig nyckeln och bilen startar, haha.
Och förstås när jag och Jossan skulle skjutsa hem Jonte, Jesper och alla det nu var. Hon och jag gick in på KP och skulle köpa typ snus och av någon anledning lämnade jag nyckeln i bilen. Och när vi kommer ut är bilen borta. Det hade just kommit lite snö så man såg bilspåren gå bakom huset och när vi går efter ser vi hur bilen saktar rullar fram. Haha, då har Jeppe givetvis satt sig på förarplatsen och brassar Saab ;)
 
Finns så sjukt mycket störda minnen med den bilen. Och jävlig var den. Men desto mer tacksam över vilken annan bil som helst som man fick köra sen ;)

He had a heart of stone

2013-10-11 @ 17:59:48 Allmänt Kommentarer (0)
Hunnit vara till Luleå fram och tillbaka. Är dock rätt slut och hade helst velat gå och lägga mig redan nu. Är inte riktigt van med att kliva upp innan sju, phu. Inte gjort något speciellt där borta. Hade egentligen velat stanna hela helgen, men Carre ides inte, så därför blev det bara snabbvisit.
 
 
Haha, hunnit med att se två idrottsstjärnor idag också. Wosch, blev nästan starstruck ;) Åkte med tåget från Sunderbyn och vi hade ganska mycket tid innan det skulle gå så vi gick in och handlade macka satte oss på sjukhuset en stund. Mamma läste någon löpsedel där det stod om hockeyspelarn som bröt benet igår. Tänkte att komiskt om vi sett honom där inne, men insåg sen att det är ett hyfsat stort sjukhus, så chansen kändes minimal ;) Sen när vi sitter där och strax ska gå mot tåget så kommer tjommen hoppandes på kryckor förbi oss. Haha, vad är oddsen. Lite lustigt var det ändå när jag tänkt den tanken också.
Och sen i alla fall när vi kommit hem och hoppar in i bilen så kommer det en tjomme på rullskidor. Så sa typ jaha, är det Hellner som kommer rullandes eller. Haha, såklart var det de ;)
Tänkte väl kolla någon serie nu och försöka hålla mig vaken tills det blir kväll i alla fall. Sen lär jag nog somna ;) Ciao.

An endless road to see

2013-10-11 @ 07:20:41 Allmänt Kommentarer (0)
Sitter just nu på tåget på väg till Luleå en sväng. Ska sätta på några serier som jag helt tekniskt lyckades få över till telefonen. Haha, sjukt nöjd över det. Dom går inte att speeda upp, men får överleva. Kan ju vara bra med långt tidsfördriv :) Haha, kände bara för att uppdatera lite. Tjing




The hearts I have touched

2013-10-10 @ 22:10:01 Allmänt Kommentarer (0)
Tänkte bara dela med mig av dom fyra senaste låtarna jag lyssnat på :) Ganska braiga va?

 

I wanna leave my footprints on the sands of time

2013-10-10 @ 22:00:36 Allmänt Kommentarer (0)
Sitter just nu och försöker skriva utan att nagellacket ska smetas på något annat. Haha, inte det lättaste kan jag lova. Lyckas alltid smeta ut minst några naglar. Man får inte skriva så fort för då kommer det sluta med gula tangenter ;) Har låtit mina stackars naglar vila ett par veckor från lack, men nu kändes det som att jag ville ha lite färg, hehe.
 
Har ridit lektion idag, på Uffe. Tänkte helt seriöst nästan ge upp efter en stunds ridande i skritt och trav. Kändes som att verkligen inget funka. Men då försökte jag skärpa till mig och tänkte att jag får väl skrittjobba tills det händer något. Slutade dock med att det blev enbart korrigeringsridning. Visade sig att min känsla från början inte varit fel, hästen var helt skev. Så Ålle hjälpte mig ordentligt en stund och det var fulridning på hög nivå, men brukar ju bli så ibland när det ska korrigeras grejer. Haha, och ändå gäller det ju som ryttare att verkligen göra rätt. För om man själv inte gör rätt, hur ska hästen förstå vad man vill då. Fick verkligen ta i för att få saker att hända. Gjorde huvudövningen lite annorlunda, körde skänkelvikningen i skritt i stället för trav och sen travade vi där man skulle galoppera. Men det kändes helt ärligt inte ens som någon idé att galoppera när halvhalterna knappt gick igenom i skritt, haha. Hur som helst så tog det sig, så i slutet när vi travade av efter spåret så kunde jag ställa höger, sen vänster, sen höger osv och han följde med precis som han skulle. Yes, skön vinst där. Sen berätta Carola att han varit helt skev ett bra tag nu, men eftersom alla hästar behövs till lektionerna så har ingen ridlärare kunnat ta itu med honom. Så det var ju skönt att vi lyckades reda ut litegrann i alla fall. Mysgubben, han var då så glad efteråt, så han tyckte nog det var skönt ändå, haha ;)
 
Har hunnit duscha och käka också sen jag kom hem. Har laddat ner mina torsdagsserier, bara 5 olika ;) Tänkte kolla några stycken i alla fall. Måste gå och lägga mig rätt tidigt för vill gärna hinna med tåget imorrn 07.09. Pusshej.

Nothing was the same

2013-10-10 @ 15:00:00 Allmänt Kommentarer (0)
Haha, lite random, men visste ni att Fanta orange bytt smak?
Tummen upp för den nya smaken! Nu är ju Fanta nästan ens förstahandsval i drickaväg ;)
 
 
 

You'll get it done on your own

2013-10-09 @ 22:29:31 Allmänt Kommentarer (0)
Var helt velig imorse. Kunde inte bestämma mig om jag skulle gå och lägga mig eller vara vaken hela dagen. Men vid 9-tiden kröp jag i alla fall under täcket och ställde väckarklockan så att jag kunde sova åtminstone 6 timmar.
 
For sen till stallet på eftermiddagen. Lovade att fixa åt Mattur, så for dit och gjorde klart honom först. Kollade sen lite när det hoppades och snackade lite med folk. Kvällsmockade åt alla tre finingar och pussades såklart lite med dom också. Hoja, man smälter liksom lite varje gång man ser dom. Dom är guld!
 

Random stalldagar när dom är som bäst ;)
 
Tänkte försöka ha en heldag i stallet på lördag eller söndag. Bara hänga och pyssla på med allt möjligt och inte stressa hem osv. Försöker få med mig andra också, tycker det behövs. Känns som att dom flesta kommer till stallet, snabbar sig att mocka, fylla påsar och rida och snabbar sig sen hem. Det är så tråkigt. Tänk vad mysigt att bara hänga och chilla, kanske passa på att köra lite ridhusfotning för ovanlighetensskull också. Aja, vi får la se.
 
Igår letade jag upp lite olika objektiv som jag kan tänkas vela ha. Får ett i julklapp om jag vill, så måste bara titta ut något passande. Så jäkla klurigt det där. Dom man egentligen verkligen vill ha kostar ju över 10 000 kr, känns lite sådär va, haha. Fast tror jag vet hyfsat vad jag är ute efter nu i alla fall. Önskar att man bajsa pengar, som man kunde slösa på allt möjiligt ;) Nåja, ska fortsätta leta efter något tänkbart, tjing.

Any chance that you could stay right here

2013-10-09 @ 22:03:15 Allmänt Kommentarer (0)
Sovit skönt och länge idag. For sen till stallet och skulle klippa Olle, men blev meddragen att kolla lite hoppgrupp först. Så kollade en grupp i alla fall innan jag tog itu med gossens päls. Han var rätt hårig, men det var sådär lent och fluffigt ändå, så synd att man var tvungen att ta bort det. Varenda gång jag håller på med det så kommer jag alltid att tänka på hur störd han var att raka när han kom. Det gick nästan inte. Man var ju tvungen att vara ett par personer, ha ludd i öronen och ställa han på ett speciellt ställe och han var ändå helt tossig.
 
Sjukt fula bilder, haha. Men det behövdes lite bildutfyllnad ;)

Och sen efter något år provade jag klippa han i boxen med en liten sladdlös maskin, det gick asbra. Han var fortfarande lite rädd, men det var ändå inga problem. Och sen dess kan man klippa han hur enkelt som helst med vanlig maskin i skötspiltan. Man kan raka hela benen från hovarna och upp också utan att minsta problem. Han har varit lite skraj när man slagit av maskinen mellan varven, haha, men inte mer än att han flyttat några steg åt sidan och låtit lite ;) Fast idag gjorde han inte ens så. Han är en sån guldklimp. Men nu är han ju också gammal och klok, han var ju bara 5-6 år då i början ;)
Älskar Lottas klippmaskin också, hur smidig som helst. Önskar dock att det kunde uppfinnas klippmaskiner som aldrig blir varma. Och så önskar jag att alla hästar var hårlösa just där högt på insidan av frambenen. Det är så mycket veck där och man vill inte huggas. Råkade ju göra det en gång på alla tre hästarna med en vass maskin. Haha, bara Valle som blev arg, dom andra ryckte till pyttelite och sa sen inge mer, stackrarna ;)
Glömde publicera detta igår, hehe ..

Dear darlin'

2013-10-09 @ 16:52:00 Allmänt Kommentarer (0)
Då och då får jag flashbacks från min "hoppkarriär". Kan då lätt sitta och kolla igenom alla filmer på mig och Timpan, om och om igen. Vilken skillnad det var från början till slutet, shit vilken utveckling. Önskar jag hade haft ännu mer bilder och ännu mer filmer dock. Men i alla fall så är Tiamo en once in a lifetime häst. Hade inte kunnat ha en bättre hoppkompis tror jag, han lärde mig så himla mycket, han ställde alltid upp och vi passade så bra ihop. Är verkligen glad över allt vi gjort och tiden vi delade. Hade varit kul och se vad som hänt om vi fortsatt ;)

Hur som helst så får jag alltid värsta lyckoruset av att kolla den här filmen och extra glad i slutet när vi går i mål. Tror det var våran sista tävling och första gången vi var dubbelnolla på den höjden. Haha, lyckades ju oftast glömma banan ;) Och när jag tänker efter så var vi inte ens med på så många tävlingar. Hihi, blir alltid lika förvånad över hur duktiga vi var, hade aldrig kunnat göra om något sånt just nu, haha. Timpis är lite av min soulie och han kommer alltid ha en speciell plats hos mig :)

              

Just meet me later on the low

2013-10-09 @ 00:27:00 Allmänt Kommentarer (0)
Är helt värdelös på att hålla igång bloggandet. Skriver man lite varje dag så går det ju bra, men när man hoppar över en dag så blir det tillslut att man glömmer bort den helt ;) Men känns så ovärt att skriva när man inte gjort något alls.
 
Och eftersom jag inte bloggat sen i fredags så minns jag inte vad jag gjorde under helgen, haha. Säkert ingenting med tanke på att jag inte kommer ihåg. Har ett vagt minne av att jag var i stallet och hängde i söndags i alla fall, men tror inte jag gjorde desto mer där, haha.
 
Det var så mysigt på morgonen när vi släppte ut hästarna :)

I måndags jobbade jag lite i stallet. Det var ett tag sen sist, men det var trevligt i alla fall. Började 07.00 och var väl kvar till 13.30 kanske. Däremellan mockade jag åt Valle, Olle och Patsy också. Hade egentligen tänk klippa Olle denna dag, men var så trött efter att ha jobbat att jag åkte hem och orkade inte komma tillbaka.
 

Gick faktiskt och la mig rätt tidigt kvällen innan, vaknade helt utvilad och trodde jag missat alarmet, men när jag kollade klockan var den bara 03.30 och jag kunde inte somna om. Försökte verkligen somna, men det var helt omöjligt. Så jag klädde på mig och gjorde mig klar och slog sen på en serie i väntan på att klockan skulle bli mera. Så att ja, när jag kom hem så la jag mig i soffan under filten och funderade på en powernap. Vaknade sen när mamma sa att maten var klar och då hade jag såklart somnat. Med jackan på och allt ;) Hade det så varmt och skönt att jag pressa någon timme till.

And if my words break through the wall

2013-10-05 @ 01:51:08 Allmänt Kommentarer (0)
Har verkligen inte gjort mycket denna dag. Inte sovit bort hela eftermiddagen for once, heja! For till stallet vid tre för att hjälpa att lasta Saphir. Det hade kanske inte behövts för det var massa folk där som hade kunnat hugga i ;) I vanlig ordning tog det typ 2 minuter av tjorv, sen gick hon in. Säger alltid att i värsta fall kan man lyfta in henne för hon är så liten. Tappade dock henne en gång, hehe. Men grimskaftet hamnade runt handen och så började hon dra bakåt, så släppte. Ville inte tappa några fingrar ;) Som tur var hann inte Piris fatta att hon var lös. Hon testar bara en, så inom kort kanske hon skärper till sig så Kajsa kan lasta själv.
 
                                            

Är värsta pro på lastning. Hehe, okej, det var kanske att ta i. Men lyckats med många, turligt nog. Tror det kan bero på mitt tålamod, det tar inte slut allt för fort. Och sen är jag bra på att komma ihåg olika knep som kan funka på olika hästar. Fast ibland måste man läsa av om dom är rädda eller bara tjuriga. Alltid lär man sig något nytt ;) Minns en islandshäst dom försökt lasta i över 1 timme och inte lyckats, så kommer jag, säger hur dom ska testa göra och hästen går in direkt. Fortfarande stolt över det, haha. Skönt som attan dock att pärlorna är sjukt lättlastade, speciellt när man reser så ofta med dom. Minns när jag var på dressyrtävling med Julia och Katja förut, då kunde det lätt ta flera timmar innan hon gick in. En gång spöregnade det när vi skulle hem, tränset gick paj och först efter 3 timmar bestämde hon sig för att knata på. Hof, den hästen var verkligen speciell ;) Satan nu spåra min bloggning ..
 
Pussade på mina stjärnor innan jag for och handlade och drog hem. Typ kollat Idol med Carre, fett långsamt. Hejs.

Fight the shadows

2013-10-03 @ 22:16:28 Allmänt Kommentarer (0)
Idag är det torsdag. Betyder ridlektion. Var lite halvtaggad sådär. Fick i alla fall Jesse och det kändes lite skoj. Gjorde inget speciellt på lektionen, red innanför spåret, stora volter och tempoväxlingar. Körde lite egna övergångar i skritt och trav. Funkade faktiskt mycket bättre redan från start. Gick väl ändå helt okej och Jesse var också helt okej. Ålle sa efteråt att jag skulle ha en eloge för att det var trevligt att inte se hans tunga, att han gick med sluten mun hela tiden. Annars så brukar han typ vispa runt och greja med sin tunga och det gör han när han är spänd = med att han var riktigt avspänd nu. Och det betyder att jag har fina händer sa hon också. Wow, det var ju top notch :) Kul att man kan göra någonting bra, hihi.
 
I love shoes ;)
 
Har hämtat ut mina andra par skor idag också. Dom första kom tidigare i veckan. Värsta snabb leverans, även om dom åkt ändå från England, hehe. Men snacka skoj det är att beställa och få hämta paket ;) Har ju redan visat bild på skorna och hoja vad snygga dom var. Skönt med lite nytt. Lite ångest bara att det snart blir jätteslaskigt ute och då vill man ju inte använda sina nya skor, men samtidigt vill man ju använda upp dom rätt snabbt så man får köpa mera skor sen, hehe.
 
Har inga planer för helgen. Kanske börjar slipa och måla om våra köksmöbler, sköj ;) Ciao.

The young and the hopeless

2013-10-02 @ 00:13:15 Allmänt Kommentarer (0)
Verkligen inte gjort mycket dom senaste dagarna. I söndags sovde jag till 20.00 på kvällen, värt. Så när jag inte hade lagt mig ens på måndagsmorgonen när mamma vaknade innan jobbet så tyckte hon att jag lika gärna kunde vaka och försöka vända på dygnet. Gjorde det och fick verkligen kämpa för att hålla ögonen öppna. Ångrade mig fler gånger, haha. Tittade serier, diskade och tittade mera serier i princip. Sen räknade jag bara ner timmarna tills jag fick gå och sova. Hade som tänka att 19.00 är ju ändå en okej tid att sova på, men såklart hade ju piggheten kommit tills dess. Var vaken och kollade nå tv-program med mamma, och sen körde jag serier ända till typ 23.30 nångång.
Så det där med att vända på dygnet gick ju inte som tänkte. Vaknade visserligen tidigare av mig själv idag (= 14-tiden), men somnade lätt om till 15.30 när jag blev väckt av en ringning. Anneli undra om jag ville rida Nobbe och det är ju klart. Tänkte annars stanna hemma. Shit, 3 dagar på raken utan stall hade varit väldigt ovanligt för mig.
 

Allt var gjort, så behövde bara borsta och rida. Så borstade ett tag och myste litegrann. Sen väntade jag på sällskapet och medans försökte jag klippa till Chonkis man och kapa Luddes. Haha, tycker det är tusen gånger enklare och rycka manar, då blir det jämnt och snyggt. Känns som att man aldrig får det perfekt med saxen ;)
 
For sen ut efter stigen med Jullan och Månne. Det regnade, men inte så farligt, tänkte knappt på det i skogen i alla fall. Det gick finers och i vanlig ordning är det supermys att vara ute i skogen på hästryggen.
Efter det borstade jag av, extramata, kvällsmockade och spolade benen på Norp. Hade ändå ingen tid att passa så vi stod och myste lite extra en stund. Varit och pussat lite på mina pärlor också förstås.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide