You should be dancing with me

Och så var det torsdag igen då. Det har snöat en massa igen, dock hade jag lyx med en sopad och varm bil då min fortfarande är på verkstan. Apropå dom tjommarna så är dom verkligen tjommiga, mycket snack och lite verkstad hos dom, haha.
 
Red Jesse på lektion. Det vart lite annorlunda upplägg idag. Det var bara jag och Lina denna gång, rätt lyx. Men började med att Ålle satt upp på Timpan för att visa Lina hur hon skulle rida honom eftersom hon sa att hon inte kunde, haha. Så värmde upp lite själv. Jesse var väldigt skev i sidorna och tog inte alls skänkeln från början. Han försökte skicka över mig på fel sida hela tiden och gjorde en massa för att slippa undan. Men eftersom vi bara var två pers kunde jag jobba på det utan att vara i vägen eller störa allt för mycket. Fick tillslut igenom högersidan och han sprang på bra, men vänstersidan vart det lite mer att kämpa med. Men eftersom så vart han jämna och fin, mjuk och lyhörd. Så där på slutet vart det så bra att vi hade kunnat göra vad som helst utan problem, förvänd galopp, öppnor, slutor, ja anything. Så efter en hel lektion med i princip bara basic så blev det bra. Tänk om man hade kunnat få det från början ;) Försökte också vara noga med mig själv, verkligen sitta rakt och göra rätt innan jag sa åt honom. Ibland känns det ju som att många säger åt hästen i fel lägen, eller vet inte hur jag ska förklara .. Men sitter jag helt skevt och mina hjälper blir konstiga kan jag ju inte kräva att hästen ska lyssna och direkt fatta vad jag menar. Men gör jag rätt och hästen ändå inte lyssnar, då kan man trycka till den med skänkeln osv. Försöker vara rättvis. Aja, hur som helst skönt att vi fick till det grymt där på slutet :)
 
Bilduppladdningen spökar så får bara in en bild. Aningens stilig är han ju dock den där Nobile ;)

Sen försökte jag ragga sälle, men inte en själ skulle rida ut. Så vi tog mod till oss och begav oss ut helt ensamma i mörkret. Har ju aldrig ridit ut Nobbe solo, så vi chansa ;) Men det gick fint i alla fall. Han är ju en liten fegis, men vi sjöng julsånger och skrämde bort alla spöken, haha. Travade lite också, men är lite osäker på underlaget ännu. Känns som att det kan vara rätt knöligt och kanske halt under snön på vissa ställen. Hur som helst så var det väldigt hög mysighetsfaktor. Och väldigt skönt att man fick rida hem, snällt att han inte lämnade av mig där i skogen ;)   Punkt slut, signar ut, hejs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide