I'm dancing on the edge of the Hollywood sign

2011-08-24 @ 23:33:26 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Jobbar på som vanligt. Det är skönt att få in lite pengar, men ändå sluta tidigt så man orkar med annat. Tråkigt nog regnade det ju i flera dagar så allt kring stallet var som lervälling. Inte det mest ultimata när man inte äger ett par stövlar heller.

I måndags fick jag rida Cameron igen för Ålle och Elvis ville ha lite sällskap. Red runt stigen, men avsluta med gångstigen istället för galoppsträckan. Fick order om att ta med dressyrspö och sätta bakbenen på plats redan från början i skritten. Han har blivit lite lätt bekväm och har annars sina långa bakben i Kina. Fick kämpa på som bara den i både skritt och trav, men tillslut gick allt igenom och sista biten var han riktigt, riktigt fin :) Så det var jättekul när man verkligen kände skillnaden.


En välanvänd bild, hehe. Där var ju sitsen helt ok. Enligt mig ;)


I tisdags blev det att hoppa inomhus eftersom hoppbanan var så blöt. Vi hoppade bana. Framhoppning på 5½:an ungefär. Framridningen gick bra, Tiamo var fin. Sen var han såklart duktig när vi hoppade fram också, men jag var inte. Hade samma problem med typ överlivet och skänklarna som inte hängde med. Hästen var jättepigg och lättade lite i rumpan efter första språnget över hindret, söt ;)
Banan var på 7 hinder och 8 språng. Ganska lätt att lära sig. Alla banor borde vara så lätta att lära sig, haha. Fattar inte varför jag ska ha så svårt med det. Nåväl .. Det kändes inte bra på ett enda hinder under hela banan. Riktigt pissigt kändes det. Han var jättepigg som sagt och ganska olydig. Fast jag hade säkert kunnat rida lite mer och åka mindre. Hade sagt åt Ålle att hålla koll på mitt överliv, eftergift och skänkel. Och så kom hon på det! Jag är för snabb att räta upp mig. Jag rätar typ upp mig just när han hoppat av nästan. Så jag skulle sen ta om några hinder och försöka vara kvar framåt länge. Trodde inte det skulle gå, men satan i gatan. Vilken jävla skillnad! Hästen kunde hoppa bättre (kändes det som), mina skänklar var på plats, mitt överliv på plats. Det blev helt bra när jag red mot hindret också, vi kom rätt. Och i en av dom snävare svängarna som jag alltid är dålig på så tänkte jag att satan hästen ska lyssna när jag vill att han ska svänga. Vred nästan hela sitsen crazy, ena rumphalvan kom över på fel sida av sadeln och allt. Men hästfan vände ordentligt och vi kom perfekt på hindret. Så nu när jag vet hur jag ska göra igen så känns allt så mycket bättre. Kanske vi ska klara oss någorlunda nu.



                                       Två gamla bilder på Spektakel.

Idag red jag Lector på lektion. Han hade varit taskig på lektionen innan och slängt av sin ryttare. Så han såg ut som en buse när jag fick honom, haha. Men han var faktiskt duktig. Jag har ju lite issues. Och han också visserligen. Men om vi bara arbetat tillsammans istället för emot varann från början hade det ju vart lättare, hehe. Två gånger pressade han sig mot läktarväggen när vi red förbi. Första gången fastnade sporren i nått och töjdes ut. Så blev arg, men ändå gjorde han om det lite senare. I slutet var han i alla fall jättefin, så det var kul.
Det bästa med att rida i samma grupp som tre superduktiga privatryttare är att man får prestationsångest när man ser hur stilla och fint dom sitter och hur bra dom rider, men man skäms ju samtidigt över att vara kass. Och då försöker man lite extra att vara bra, haha ;)

Ska nog kolla ett avsnitt av Gossip innan jag sover. Haha, har nu flyttat ut i hallen med min säng. Sover nog gott hära ;) Har egentligen lite mer att skriva, men det blev för mycket såg jag nu. Som vanligt när jag plötslligt kommer på att jag ska blogga och då skriva allt! Aja, godnatt.

Leave it all to shine

2011-08-20 @ 21:10:30 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Jobbat i stallet hela veckan. Cash is king. Nämen, skönt att det kommer in lite pengar på kontot istället för bara ut därifrån. Tungt att kliva upp sju ibland. Önskar verkligen att jag vore morgonpigg ;)

I tisdags hoppade vi inte desto mer, 5½:an och två galoppbockar på volten med tre galoppsprång emellan. Under framridningen jobbade vi ganska mycket med sitsarna och sånt. Sen red vi bockarna åt båda hållen. Travhoppade sen resten. Har aldrig varit något större fan av travhoppning, hehe, men alltid bra att träna på.
Kändes som att jag hade lite långa läder hela passet, men det är mina vanliga hoppläder som jag brukade ha. Var bara lite ovant säkert sådär första gången och det.
Och hoppningen gick helt okej. Kan inte minnas att det kändes förjävligt, men inte heller toppen. Hästen skötte sig bra som vanligt.


Har ingen kabel till mobilen och datorn. Men här är en bild(från film) från
tisdagen i alla fall. Man ser tydligt att sitsen inte är nå att hänga i julgranen.
Hinner inte riktigt med fram. Men drar han inte i munnen åtminstone.
Och väldigt fin häst!


Eftersom jag ska träna på att vara positiv så måste jag nämna några positiva saker här i alla fall .. För det första så hoppade vi upp till 110 cm, och jag tänkte inte en enda gång på höjden. Jag bara körde, och plus att vi travhoppade in på det. Och sen när vi hoppat klart på höjderna så sa jag till Soffi att jag fan inte kan landa i vänster galopp, bara höger. Att det är nog så på vilken häst jag än rider. Så hoppar vi en gång sista gång på två kryss och givetvis hoppar han den fint och vi landar i vänster galopp, haha. Då blev jag stolt ;)
Men måste träna på att landa i vänster galopp. Höger fixar vi alltid, det är min bra-a sida. Och träna på min sits över hindrena. Hade ganska bra förut ett tag, men nu är det illa. Lite kan man ju skylla på ovana på högre höjder, men ändå.
Felicia filmade några språng och då ser man tydligt det dåliga. Suger att ha korta armar också ;) Och sen var det ju också första träningen på terminen. Och första ordentliga ridpassat för min sen innan sommarn när lektionerna slutade.

På onsdag red jag min dressyrlektion som blivit flyttad till 20-21 istället. Funkar bättre när dom andra jobbar + för ridläraren. Nu har vi Anneli igen. Red Sessan i alla fall och vi jobbade också mycket med sitsen. Gick ändå ganska bra. Är lite lagomt nöjd. Speciellt för första dressyrlektionen på terminen. Och Sessan är kul, förutom att hon har kass egen bjudning. Men ändå, uppskattar hästar som är känsliga för sätet och handen.


Har också premiär sovit över hos Sofia. Haha, vi var 4 som sovde hos henne ;) Jag, Evve och Soffi sov alla i hennes pärons säng. Och hunden sovde också med oss, haha. Fick ligga med huvudet i fotändan för det vart så varmt. Sen hann jag bara sova ungefär 2 h. Vaknade när hennes bror klev upp till jobbet. Direkt han gick i trappen vaknade jag, inte ok. Kunde tillslut somna om kanske en kvart eller nå innan min klocka ringde 06.00.

Fick hem Jossis gamla mobil i början av veckan. Den funkade först bra. Satte in sim-kortet och det funka. Sen råkade den trilla i golvet när jag kastade bilnyckeln till mina polers och då åkte batteriet ur och sen funkade den inte. Eller jo, men inte med sim-kort. Fan vad besviken jag blev. Som jag väntat på en bra telefon.

Idag har jag varit och ridit Cameron. Vi for ut efter stigen som vanligt, hehe. Regnat flera dagar, men nu småduggade det bara. Hittade dock inte min uteridarhjälm så fick ta GPA:n. Kändes inte så kul, men satte huvan på. Kan fan inte minnas vart jag lyckas sätta utehjälmen. Fan vad slarvig jag börjat bli.
Nu får den vite trava ju också. Så han var glad. Och busig. Första gången började han skjuta rygg, men hann då stoppa uppföljet. Men senare så lyckades han göra en riktigt ordentlig bock. Haha, kunde mest bara skratta åt honom, men fick bromsa fort då han börjat galoppera lite. Sen skötte han sig och gjorde bara lite mindre småsaker. Rolig kille och väldigt söt.

Väntar på folk som ska svänga förbi innan vi drar vidare. Ska ladda Jossis gamla tele litegrann för den började plötsligt funka nyss, men noll batteri typ. Men den kan ha dampat igen eller nå. Och såklart såg jag nu att den börjat dumma sig igen med sim-kortet. Lyckat! Nå hejs.

You get what you give

2011-08-14 @ 22:33:20 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Idag har jag bara haft Cameron på schemat. For dit efter tre eftersom han och Donder ändå går ute tills dess. Men idag hade dom fått äta em ute så då chillade jag runt och gjorde ingenting ett bra tag så dom skulle få sin utetid.
Borstade och red sen ut. Red stigen åt vänster idag istället och vände sen efter banken. Som dom andra dagarna skötte herrn sig utmärkt. Men fortfarande sugen på lite bus, och helst av allt öka gångarten ;) Han snubblade lite idag igen när han började trava av sig själv. Tror han har lite långa hovar kanske. Dom såg i alla fall rätt så slitna ut. Fast man vet ju aldrig ..


Det fick bli två jättegamla bilder på Nusse som fanns i arkivet ;)


Fixade klart efteråt. Kvällmockade också åt både han och Dondis och fyllde på vatten inför natten.
Hade faktiskt ett par ridbrallor idag som jag typ använt en gång tidigare i mitt liv. Fast har ägt dom hur länge som helst, men dom har legat längst in i skåpet och sett fina ut. Nämen, det värsta är att dom är beigea. Inte riktigt min färg. Ljusa färger är inte mina färg. Det ska vara svart helst, hehe. Och sen ser man ju ännu tjockare ut i beige. Men tänkte så att alla runt i kring vet ju redan hur fet man är, så sprolla om man byter färg på brallorna, haha.
Och jobbigt nog var dom supersköna att rida med. Kanske för att dom är typ nya och mjuka. Och egentligen för långa. Så funderar starkt på att börja använda dom. Meen, det är ju det med färgen, suck. Får se hur det blir, hahaha. Ilandsproblem igen!


Imorrn ska jag upp och jobba litegrann. Så bäst att inte vara vaken för länge så jag missar väckarklockan. Borde passa på att göra bort några av alla mina grejer på to do-listan när man ändå vaknar tidigt och har hela dagen på sig ;) Nåja, tjinghejs.

I'd rather give you the world, or we can share mine

2011-08-14 @ 01:38:33 Allmänt Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Idag när jag kom hem så käkade vi jättegod mat, mums.
Sen städade vi ut mitt rum. Flyttade ut precis allt. Så nu är min säng i mammas rum med alla hennes grejer, haha. Min 140 säng och hennes 180 säng, då kan man verkligen kalla det sovrum ;)
Ska och betala tapeterna på måndag så då kan dom sätta igång förhoppningsvis. Längtar verkligen. Vill att tiden ska gå lite snabbare, haha.


                    Hedqvist, Erkki, Björnfot och Aukea på galna äventyr ;)

Sen rensade jag mina lådor under sängen och hittade mina gamla skolpapper från Heden. Typ utvecklingssamtalspapper och sammanställningar på ämnen typ som man fick två gånger per år eller så. Hade från 7:an till 9:an.
Så jag satte mig ner och läste igenom allt, haha. Saknar faktiskt tiden på Hedskolan. Vi var sånt oslagbart gäng och vi hade så himla kul.
Sen var jag världens slapptask i skolan, dum som man var. Och fattar inte hur jag kunde vara så skraj för det muntliga. Gjorde inte ens muntligt inför bara lärarn typ. Lärde mig att prata inför folk genom att vara med i US, synd bara att jag inte tordes förrän efter skoltiden, haha.
Och lärarna på Heden. Dom bästa! Vissa bättre än andra. Konstigt nog gillar man fler bättre nu än då. Och dom man gillade mer då tycker man är awesome nu, haha.


En väldigt gammal Ungdomssektion, den bästa ;)


Måste bara skryta om hur duktig jag var på vissa saker. Tycker det är okej att få skryta om detnu, för det stämmer inte längre. Eller hade aldrig kunnat prestera lika bra om jag gjort samma nu om man säger så.
På alla engelskaprov jag hittade hade jag alltid MVG, nästan alla rätt av 100. Det är fan grymt! Fick alltid beröm för engelskan.
Och i svenskan fick jag alltid beröm för att jag skrev så himla fint och allt var så noggrant. Och såklart så var jag fett bra på att skriva svenskagrejer.
Bäst av allt .. Blev helt imponerad av mig själv! Mina krönikor! Både på svenska och engelska. MVG på alla! På papprena lärarna skulle markera massa olika, typ språket osv, på vilken nivå det låg .. Ja, då var det bara MVG rätt igenom.
Läste såklart igenom alla krönikor och dog typ. Kan inte fatta att det är jag som skrivit dom alltså. I princip inga gramatiska rättningar. Istället bara kommentarer som "Wow", och "Så snyggt" på olika stycken i krönikan. Fy vad stolt jag blev när jag läste dom.
Att jag varit så duktig förut, kan knappt förstå. Vart försvann allt det liksom? ;) Nämen, hoj, stoltsame.

    

Hahaha, var bara tvungen att skriva det för jag vart så impad av mig själv. Och det brukar ju inte hända så ofta, heh. Fred ut! 


Stuck in the moment

2011-08-14 @ 00:58:37 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Dagen har spenderats i stallet som planerat.
Började med att mocka till Balance. Som jag upptäckte var världens gris. Allt i smulor i hela boxen. Hämtade sen in honom och gav em. Fyllde alla påsar färdigt också.


Sara och Balance


Gick till gäststallet och borstade Cameron. Var extra noga och tog bort alla bajsfläckar med ryktstenen. Han hade rullat sig så grå och fin också. Men han blev så tjusig. Sen drog vi ut i solskenet på en tur i skogen. Körde samma runda som igår, men omvänd. Han var lika duktig idag. Men han ville trava en hel del, less på att skritta sa han.
Han snubblade till lite två gånger och efter båda gångerna försökte han göra ett litet bus. Lika att passa på tänkte han nog ;) Och sen när vi avslutade genom småstallen vart han lite arabig och tittig. Men stannade och pratade lite med Emma och då hann han se sig runt lite. Fast han tyckte ändå det var läbbigt, haha. Men lyckades ha alla fyra ben i backen för det mesta.


Nusse i hagen


Idag kände jag mig riktigt hemma i sadeln igen. Kändes som det ska. Phu, vilken tur att jag fick rida litegrann innan hoppträningen på tisdag. För annars hade det var helt galet, haha. Ser framför mig hur det hade sett ut, hehe. Fast det kommer nog vara riktigt ringrostigt ändå ;)
Tog hand om pållen efteråt. Kvällsmockade och bytte vatten åt både han och Dondis.



Sen gick jag och borstade Balance. Han hade också gjort fin inpackning från hagen, haha. Efter ett tag sänkte han hela skallen och njöt av borstningen. Så det blev såklart längre borstning än tänkt när han uppskatta det så mycket. Sen när jag borstade huvudet med mjuka borsten stängde han ögonen och hade huvudet i min höjd, så jag nådde. När jag kliade han lite så satte han upp skallen på min axel och myste.
Hade ingen aning om att Sara skaffat sig en sådan myspelle. Det gillar vi en massa, haha. Såklart tog det ännu lite längre då jag var tvungen att mysa massa med honom också ;) Nu fick lill Nallen en massa plus i kanten.
That's my day, hej.


 

I told you I was trouble

2011-08-12 @ 23:32:06 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Vaknat riktigt tidigt idag. Trodde aldrig att jag skulle vakna av väckarklockan, men det gjorde jag. Slog upp ögonen direkt när första tonen ljöd ur klockan. Inte dåligt.
For till stallet sju och så for vi direkt och hämta transporten och sen spånade vi upp den innan vi begav oss söderut en bit. Bea och jag lyckades sätta fast släpet själva och allt, fast sen vart vi nojiga och bad Alf godkänna. Och det var klart godkänt, haha.


En gammal, lånad bild på Donder. Han är mycket sötare i verkligheten :)


Drog en tank och en käk i Persön eller vad det nu heter. Sen vidare mot Piteå. Bea var lite orolig över att köra inne i stan, men med en så excellent guide som hon hade var det inga problem! Vi hittade också till Grens utan en enda felkörning.
Men vi hade dock inte tagit med något transportgrimskaft och bara ett vanligt kedjegrimskaft. Darn, vilken miss. Vi gick i princip bara och hämta kusen ur boxen och lyfte in han i transporten. Han tyckte det var lite mystiskt att måsta gå in i lådan, men med en liten knuff gick allt.
Fick göra ett provisoriskt transportgrimskaft. Vi ville inte att han skulle sitta i kedjan ifall den hade fastnat eller nå så vi drog repet igenom grimman och gjorde en knut. Sen gasa vi till Granngården där jag kutade in och köpte ett ordentligt tralleskaft. Då kändes det bra i hjärtat och vi kunde lugnt köra hemåt :)
Bea var grym chaffis och klarade färden galant och alla tre kom till Gälka hela.

Lastade ur den lille filuren. Som tyckte att gå ur transporten var det läbbigaste på hela dagen, haha. Installerade honom i gäststallet och gick sen och hämtade sällskapet i form av Cameron.
Städade ur trallen och senare förde jag och Carola tillbaka den och bilen dit dom skulle.


                                                Oldies, sötskallen Cam.

Borstade sötaste Nusse innan vi begav oss på en tur i skogen. Han är ju under igångsättning justans så vi körde bara i skritt. Men det var ändå skönt att vara tillbaka i sadeln igen efter sommarlovet. Det tog ungefär halva galoppsträckan innan det kändes normalt att sitta på hästryggen igen, hehe. Och i fotlederna märktes det direkt att dom haft semester från den ställningen ;) Stod i lättsits och balanssits för att härda lite, haha.
Den vita springaren skötte sig exemplariskt. Med en del små försök till lite bus. Han satte ner långhalsen och ruskade samtidigt som han börja småtrava och några enstaka halvhjärtade försök till en liten bock. Sötskallen, han är så lattjo :)
Kvällsmockade och borstade av både Cam och Donder innan jag gittade hemåt.

Ska nog försöka sova snart, känner att mitt huvud vill ha mera sömn. Och så blir det snabbare lördag, som ska spenderas i stallet igen. Haha, godnatt.




Round it goes

2011-08-10 @ 21:56:07 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Som jag skrivit tidigare så är det inte lika kul att blogg när man är hemma. För just nu händer det verkligen inget speciellt om dagarna. Och vet inte vad jag annars ska skriva om än dagarna som går, haha.


Fick gamla bilder av Jh på fina Maddis. Hon är lite saknad.


På senaste har jag varit lite i stallet och gjort lite olika. Tagit hand om Nalle en dag, sen har jag tagit hand om Tiamo. Har också friserat en hel del manar. Klippt Tiamo, Jesse och Luettes. Ryckt Casper och Camerons. Så mina fingrar är lagomt slitna nu, haha.
Har varit ganska skönt att bara vara i stallet och göra lite av varje som man känner för :) Men nu börjar ridlektionerna nästa vecka, så jag är taggad till tusen inför tisdagen och hoppträning!

Men först mission till Piteå på fredag för att hämta hem något spännande. Och sen har jag Nalle och Nusse till helgen och det blir mysigt. På måndag kör jag lite jobb också.
That's about it, simma lugnt!

You learn

2011-08-04 @ 17:58:05 Allmänt Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Är ju hemma nu som sagt. Och idag har jag nästan inte gjort något alls. Jossi och hennes kompis kom med tåget imorse. Egentligen skulle dom direkt vidare till Luleå, men dom bestämde sig för att stanna till imorgon. Och Doggelito har såklart också kommit :)
Hade tänkt ta med dom till stallet och visa lite olika saker, men dom bara sölar sig, hehe. Så får vä l se vad vi hinner med senare då.


Stallet var ganska annorlunda. Kommer ta ett tag att vänja in sig med det nya. Men det blev verkligen till det bättre i alla fall :) Har såklat inte kunnat hålla mig undan därifrån. Den ingår i att vara där. Det är som en självklarhet varje dag. Även om man nu inte har så mycket att göra där så är det alltid skönt att komma dit och träffa alla roliga människor.
Men har faktiskt tänkt vara och ta hand om Tiamisen lite bara för att göra något :)

Nåja, man har ju inte så värst mycket att skriva om när det inte händer så mycket hemma. Haha, men kände bara för att uppdatera nu när jag kommit igång ;)
 Fred ut!

 


Gods of the Arena

2011-08-01 @ 15:03:28 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Just duschat och packat ihop det mesta. Snart bär det av hemåt igen.
Väldigt annorlunda att ha haft båda sina föräldrar under samma tak, och väldigt sams. Nästan lite läskigt.

Har faktiskt inte gjort så mycket här i söder. Mest tagit det lite lugnt och så. Varit på stan i Oxelösund, lika med nästan obefintlig. Tänk er att Ockle är ungefär halva Gällivare så kan ni ju förstå.
Men så har dom ju bara 10 minuter med bil till Nyköping som kan jämföras med Luleå/Piteå ungefär. Och förstås någon timme med bil till Stockholm!

Varit på stan i Nyköping en dag också. Jag fick pengar av pappa för att verkligen handla något. Köpte två tischor, för dom var billiga, haha. Och två böcker, som inte var billiga. Typiskt mig att kunna slösa mer på ett par jäkla böcker, nästan lite ångest.
Men fått en tröja av pappa från Tallinn i alla fall, hehe. En Ed Hardy eller vad det nu var.

Har fått träffa några av Jossis kompisar här borta också. Haha, vilken dialekt ;)
Nåja, ska måla naglarna nu och sen invänta att pappa slutar så han kan köra oss till Nyköping och det första väntande tåget.
Har utan att överdriva fixat ner över 70 filmer och minst 10 tv-serier med åtminstone två säsonger. Haha, tur att min data har gott om plats. Så nu vet ni vad jag kommer göra hädanefter ;) Haha, älskar snabbt internet. Hade bara önskat att man haft det hela tiden, hehe. Well, puss och kram.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide