Let the world know

2015-03-27 @ 21:14:29 Allmänt Kommentarer (0)
Knasen var bra och fick pris idag :)



In your head

2015-03-27 @ 07:40:44 Allmänt Kommentarer (0)
Började torsdag med ett morgonpass på Lonken. Ett kort, men lite instensivare. Det gick helt okej. Han blev dock svettigare och tröttare än planerat, men som tur var torkade han snabbt så han kunde gå ut till sin bästa lekkompis igen ;) Mockade och fixade åt honom och gjorde sen klart för resa. 

För ovanlighetensskull så var vi typ redo samma tid som vi planerat. Men sen gick inget enligt plan. Det blev lite kaos. Så bara att försöka lösa allt och det sluta med att han reds hemma och vi kom inte iväg förrän efter 14-tiden typ. 

Aja, nu är vi i Umeå i alla fall och jag ska kliva upp ur den sköna hotellsängen och börja fara till Klasi efter lite frulle :)




Somewhere to run

2015-03-23 @ 22:49:00 Allmänt Kommentarer (0)
Helgen var nice. Gjorde stallet snabbt på fredag, red ut med Chico osv. Sen hem för skulle ut och käka med lite släkt. Min moster, kusin och hennes barn har vart hos oss hela helgen. Har gått på marknaden, kollat film, chillat och allt sånt. 
 
 
På lördag fick jag tillbaka Klasis för en dag, haha. Så red ut med honom och han skötte sig som vanligt :) Sen red jag också ut med Kotten en sväng. Det gick lugnt och fint nästan hela vägen. När vi galoppade hemåt så hörde vi en skoter långt bort i fjärran, men det räckte för att väcka upp Kotten. Då fick han fart under galoscherna och ville inte trava, bara galoppera och vart värsta snärtig ;)
 
Söndag var det stallpass hela dagen. Ovanligt lättsamt faktiskt, så det var skönt.

 
Idag var det markarbete på lektion. Började med massa travbommar och det gick okej till en början, sen blev han sådär övertaggad, men avslutade med att få tillbaka han lugn och avspänd. Körde två bockar på volt, kunde rida både 2 och 3 språng emellan och C var jätteduktig. Han körde på sitt studsande och pipande emellan, men fick till det nice i alla fall :)
Sen avslutade vi med typ 5½:an i galopp. Svinakul tyckte Lonken som laddade som bara den. Han hoppade så långt att jag inte fattar hur han hann lyfta fötterna till andra hindret, haha. Sista språnget slappnade han av lite mer och sprången blev då normalare och mycket bättre. Han är ju sån lirare den där hästen, haha, man kan ju bara inte ogilla honom. Måste träna på att släppa kontrollen litegrann, men i slutet tyckte jag ändå att jag fick till allt lite bättre :)
 

My sweetest downfall

2015-03-19 @ 23:58:00 Allmänt Kommentarer (0)
Nu när dagarna inte är fyllda med mer än marktjänsten i stallet så finns det väl inte desto mer för mig att blogga om, haha. Igår var jag och mockade till Klasse, Olle och Chico, sen borstade jag en häst och fixade med höpåsar. Allt gick så snabbt och kunde tajma in med skjutsen så var färdig redan efter 16-tiden. När hände det senast liksom, haha ;)

Onice bild, men tyvärr den enda jag orkade leta fram på Puffster ;)

Idag gjorde jag allt åt alla tre hästarna igen och sen fick jag vara vikarie för Lina. Så äntligen fick jag rida lektion med en ridskolepålle. Har faktiskt varit riktigt sugen att rida någon av dom och nu blev det Uffe. Det var så kul och han var så fin. Han hade blivit bättre på en del punkter sen sist, i alla fall vad jag minns ;) Tror min ridpaus bara gjort mig gott för känns som att massa basics blivit bättre och då blir automatiskt en massa andra grejer bättre tror jag :)
 
Har egentligen en hel del saker jag tänkt göra innan jag skulle hoppa i säng, men var så sölig (ovanligt) så vet inte vad jag hinner med. Och hinner jag inte med allt måste jag baske mig kliva upp tidigare imorrn och det kändes jobbigt ;)

Nothing but human

2015-03-17 @ 20:25:00 Allmänt Kommentarer (0)


Idag fick Klasse trimma i ridhuset. Hittade lite av samma knappar som sist och tyckte ändå att vi fick många grejer bra, så är nog rätt nöjd ändå. Sista dagen som han är bara min för nu kommer chefen hem igen. Lite tråkigt, hon hade kunnat få stanna lite längre på ett sätt, hehe. Blir lite omställning nu att inte ha en "egen" att ansvara för varje dag. Och ännu konstigare att inte rida varje dag. Har nästan ridit 2 hästar om dagen dom senaste veckorna, ja, ibland fler till och med och nu helt plöstligt kommer jag ha ridfria dagar.


Chico red jag ut. Vi hade vår första stora fight, haha. Vi kom bara till slutet av hagarna innan han psyka ur helt och hållet. Mitt i allt var han livrädd för något och helt plötsligt kastade han sig och drog järnet. Var helt oberedd på det, men satt som en smäck i sadeln och rubbades inte ens lite. Är nästan i chock att jag inte ens hamna på sniskan, haha. Har tränat på knäsluten ;) Nåja, han kom bara några meter och sen vände vi tillbaka. Han gjorde en till sån vändning och sen frös han fast, backade och höll på. Efter lång övertalan så började jag backa han dit vi skulle och då kom Chippen från sin promenad och fick vara lite draghjälp. Han drog oss ut på stigen en bit och sen efter lite om och men kom vi oss iväg själva. Han taggade ner litegrann och kunde trava på som vanligt sen. Tog en galopp åt båda hållen och han skötte sig bra. Sådär har han aldrig gjort tidigare, så måste ha varit något riktigt läbbigt han såg eller hörde. Men lite dramaqueen är han ju ;)

 Hahaja, KnasKlas var det ja ;) Sötmongot.

Tvättat schabrak och skydd, smörjt träns, skrubbat benen och näsan på Klas och sett till att allt är tiptop så det inte finns något att klaga på på den fronten i alla fall ;) Aah, första ridfria dagen på tusen år imorrn då. Shit vad mycket fritid jag kommer ha, haha.


Beautiful scars on critical veins

2015-03-16 @ 16:24:00 Allmänt Kommentarer (0)
Min söndag blev inte alls enligt plan. Blev väckt på morgonen och det var lite kaos i stallet, så bara att kliva upp och ta stallpass sådär sista minuten. Hade bara sovit 3 timmar så kunde inte förstå hur jag skulle klara hela dagen. Hade bra hjälpredor så det gick finemang ändå. Bara något död sen efteråt ;)
 
Hann däremellan också fota Ålle och Bertil när dom kursade. Red ut med Olle och det gick lika bra igen. Eller vi mötte faktiskt renarna och det var inte nice tyckte han, men vi kom förbi. Efter det var han lite mer på tårna och turbo, men inte alls så på och hetsig som han kan bli ibland. Klasse fick gå ett pass dressyr och det gick bra, hittade faktiskt lite mer knappar också.
 
 
Måndag och uteritt med Klas som var väldigt på och taggad. Fick verkligen rida hela vägen, haha. Han ville mest bara köra på full fart och tyckte allting bara var så himla lattjo. Mötte renarna med honom igen och när han såg dom först så stannade han och glodde och hela han skakade så tänkte att han blev rädd .. Men då plötsligt började han istället bestämt traska på mot dom helt nöjd. Dom sprang före oss på stigen och sen när dom hoppade ut i skogen igen blev han värsta besviken, haha.
 
Lektion med Chico också som vanligt. Det gick bra. Ställde lite högre krav och han blev lite sur när jag kom åt honom, men tyckte vi fick till det mesta rätt bra faktiskt :)

She got control

2015-03-16 @ 14:20:20 Allmänt Kommentarer (0)
Hahaha, glömde ju publicera dom här. Det är ju bara för sjukt. Fanny ville flyga av med flit så här kränger hon sig av i full galopp från Chippan. Hon körde utåt för att det var mer snö ;) Eh, ja, allt ska man då vara med om, hahaha, herregud.
 
 

Looking up I see a falling star

2015-03-15 @ 01:10:36 Allmänt Kommentarer (0)
Tror nog det här är mina favvisar sen våran vintriga och knasiga fotografering :)

 

How we create our own history

2015-03-15 @ 01:09:51 Allmänt Kommentarer (1)
Här kommer massa från fotningen med Emma, Fanny, Billy och Chippy. Blev en liten bomb, men dom är ju så söta. Orkade dock inte fixa till desto mer. Observera luftballongerna på några bilder, haha, inte vanligaste bakgrunden kanske ;) Slänger mina favoriter i ett inlägg senare ..
 
 

But looking back I see a setting sun

2015-03-14 @ 23:35:31 Allmänt Kommentarer (0)
Fybubbelen vad trött jag var imorse. Blev väckt av att det ringde astidigt, men tröck bort det och då blev jag istället spammad med massa sms, så slog av ljudet, blev då spammad på snap och fbchatten så den höll på vibrera sönder. Tillslut satte jag mobilen på flygplansläge och kunde sova i alla fall en timme extra, haha ;)
 
Var riktigt långsam idag. Tog mig nästan 2 timmar att mocka till 3 hästar, helt sinnes. Men till mitt försvar så var det faktiskt stökigt hos allihopen ;) 
Red ut Chico med Emma och Chippy. Var lite lur på att en viss vit ponny skulle dra på sken som är dens standardfart, men faktiskt imponerad över att den faktiskt kunde galoppera normalt. Även om den kanske inte var så nöjd med det, men ändå ;) Chico tyckte det var skoj att galoppera i skogen med en polare, han var duktig och lydig. Och han fick träna på att springa mer framåt i friskt tempo, tror aldrig jag sett han trava så som han gjorde sista biten, hehe.
 
 
Red sen ut med Ollegossen och han var som vanligt bäst. Mjuk och fluffig :) Både på dit och hemvägen kunde vi galoppera lugnt och fint. Var bara på ett ställe som han drog på och blev sur för att jag tog i tyglarna och försökte bromsa lite, haha. Men annars var han top notch! 
Och siste man ut var Klasse som fick sin lugna dag. Så skrittade ut honom med Emma och Lucky. Han var lika bra som han alltid är typ. Lite speciell är han ju, haha, men det hör ju till hans charm.
 
Sen ville vi hem till Mello och skulle samtidigt hinna på affären, så vi turbade på som fan med allt vi hade kvar och lyckades hålla oss till våran tidsplan. Det har typ aldrig hänt och tror aldrig vi varit så snabba, hahaha.

Someone might tell you life is deadly

2015-03-14 @ 00:16:16 Allmänt Kommentarer (0)
Blev en lång dag idag. Var i stallet halv åtta och började med att borsta Klas och tog sen ut han i ridhuset där vi dressade lite lätt. Tror inte morgonridning var min grej, kändes som att jag aldrig kom igång riktigt, haha ;)
Efteråt borstade jag han tills han torkade och sen fick han gå ut i hagen. Mockade och fixade allt klart åt honom. Hade ordnat med assistans så han blev omskött sen på eftermiddagen, phu. Thank god för hjälpsamma människor :) Speciellt när man har tvångstankar som jag, haha.
 
Laxen och jag låssas vara morgonpigga ;)
 
Gjorde klart transporten, hämtade Moa, bytte bil, tjorvade på och sen vid tolv bar det äntligen av mot Piteå. Åt på Max, tankade och hämtade sen upp ponnyn. Allt gick smidigt och enligt planen. Faktiskt bara andra gången jag körde transport och det var piece of cake ;) Gjorde ett snabbt pitstop i Töre, men sen var det raka vägen hem. Det var en riktigt trevlig roadtrip faktiskt. Installerade Danne, for och lämnade släpet (jag backade till och med!), tankade upp bilen och lämnade den. Men aa, nu är vi lite trötta, hehe. Gissar att det blir en rätt tidig dag imorgon också. Har tre hästar som ska ridas, lovat att göra iordning Nisse och sen fota Ålle. Men fotningen kan jag nog skjuta på till söndag istället, så slipper det bli tight ;)
 
Dannyboy, verkar vara en gossig kille :)

As I am

2015-03-13 @ 00:05:42 Allmänt Kommentarer (0)
Uteridardag med grabbarna. Började med Chico. Tog med oss Anneli och Nobbe en liten bit, sen vände dom. C vart lite skeptisk först, men det gick ändå bra att fortsätta själv. Körde alla gångarter och han var duktig :) Kunde galoppera på lite mera nu också och på galoppsträckan fick han trycka på lite med långa, stora språng. Det var så härligt att bara susa fram. Lydig häst! Även om det var en dag som han typ var rädd för sig själv så höll han sig ändå bra på mattan. 
 
 
Gjorde likadant med Klasse. Vi mötte faktiskt också en flock renar. Han bara kollade på dom och gick sen vidare, haha. Men sen den där grenen på stigen, den var rätt ful idag också. Han stannade bara en gång och kollade på den och sen gick han förbi, så mesta skräcken fick vi undan sist. Haha, men som sagt, normalt är överskattat ;) Nöjd kille som fick länga ut i galoppen på sträckan. Han försökte öka ännu mera och bängla på, men avslutade i alla fall lydigt :) Gick sen förbi småstallen för första gången och stannade hos Fanny och Amanda för en morotsbit. Duktiga Klas. 
 
Vart sen kvar i stallet resten av kvällen och pysslade på med allt möjligt. När jag insåg att jag redan var ganska efter i tidsplaneringen så ides jag inte passa någon tid alls utan bara körde på med allt och ingenting ;)
 
Imorgon blir det ett morgonpass med Klas. Haha, snacka om att vi kaosat med morgondagen, men nu verkar vi i alla fall lyckats göra upp en hållbar plan. Men som sagt, måste till stallet 7 och sen rida nästan direkt. Känns jättekonstigt att göra det, men vafan, måste man så måste man. 

You better fire off your gun

2015-03-12 @ 01:49:20 Allmänt Kommentarer (0)
Vilken braig dag. Skyndade mig att göra iordning Klasse och så red vi ett pass i ridhuset. Det gick hur bra som helst så det kändes skönt och kul :) Räckte med typ en halvtimme idag, eller egentligen mindre än det, men ni vet ju kanske hur det är när man bara vill fortsätta och aldrig sluta, haha.
Skyndade mig sen att göra iordning Olle så vi skulle hinna ut i ljuset och lite sol. Red ett varv runt stigen och det gick kalasbra. Han kunde till och med galoppera lugnt och fint nästan hela vägen, bara på galoppsträckan som det kokade över litegrann, men bara en bit och sen kunde vi avsluta lugnt igen. 
Mockade och gjorde resten efteråt och sen ryktade jag båda grabbarna länge och pussade massa på dom. 
 
 

Dreary for love but killing the bad habits

2015-03-10 @ 23:59:47 Allmänt Kommentarer (0)
Kickade igång den nya veckan med ett pass dressyr på Klasse och det gick bra. Körde sen dressyrlektion med Chico och det gick också bra. Gjorde mycket skänkelvikningar. Ålle tyckte det var bästa hittills. Men jag fick aldrig riktigt en nice känsla. Men det verkar ju som att det alltid brukar vara så att det gått bäst när känslan är sämst, haha.
 
 
Idag var äntligen underlaget ute bra nog för 08:an utan snösulor. Så red runt hela stigen med Klassemannen och kunde galoppera en hel del. På galoppträckan kunde vi stå på och galoppera hela vägen och lite snabbare. Det gillade han :) Men vi hade också våran första ordentliga dust. Innan banken hade det ramlat en tallkvist (nu snackar vi ingen bautasak utan en rätt liten, men med mycket barr) och det var asläbbigt. Standard att han är rädd för sådana grejer. Så han gjorde ett par 180is och försökte galoppera iväg, backade och hade sig. Höll på säkert 10 minuter att försöka övertala honom, så fort vi kom nära blev han rädd och for iväg ett par meter så vi fick börja om. Tillslut när vi var nära backade jag honom förbi och då var det plöstligt inga problem, haha. Hästar alltså .. Det sköna med honom är i alla fall att han liksom kunde släppa det traumat så fort vi var förbi och sen var han sig själv resten av vägen :) 
 
Kollade när hästgruppen hopptränade. Saknar att få markarbeta/hoppa en hel lektion.
Borde väl ta itu med vinterbilderna jag tänkt lägga upp här, men dagens serier lockar mer ;)

Feeling guilty while I'm sinning

2015-03-09 @ 00:17:00 Allmänt Kommentarer (0)
Har inte orkat redigera dom i princip, men tänkte att ni skulle få se massa fina ponnys och hästar ändå ;) Så här kommer bomben.
 

My dreams are made of gold

2015-03-08 @ 22:51:00 Allmänt Kommentarer (0)
Söndag = klubbtävling i hoppning och då var jag back on track med fotningen. Så ja, var ju på banan mest hela dagen.
Hjälpte sen Jenny med Olle så dom också kunde starta en liten klass. Och klart gossen var bäst! ;)
 
 
Klasen fick sig sin chilldag så vi skrittade ut i skogen med Sara och Balance, Emma och Chippy. Haha, nu träffade vi faktiskt renen och det var helkonstigt tyckte Klas. Men tur att vi hade med oss en trygg ponny som tog täten och visade hur man skulle sköta sig ;) Annars var det en mysig och lugn ridtur och trevligt med dubbelt sällskap.
 
 
Hann redigera och skicka iväg i princip alla bilder på direkten. Har slängt ihop ett gäng i ett kollage så tänkte dela med mig för en gångs skull. Det var väl ett tag sen sist trorja. Men det är så många att det blir i ett eget inlägg.

Erase me

2015-03-07 @ 21:51:00 Allmänt Kommentarer (1)
Fredag och bara en häst, värsta lugnt. Red ut med Klas i skritt och trav på den nyplogade stigen. Sen gick vi in på banan och galopperade runt ett tag i lättsits. Han var hur fin som helst! Han är så rolig som inte rör en min när vi går förbi en traktor som skottar hage, men så såg han blåbärsris som plogats fram vid sidan av stigen och då fick han en hjärtattack typ, inte helt normal. Men vem vill ha en normal häst liksom? ;)
 
Filmkväll och kompishäng sen på kvällen och natten.
 
Haha, Chico är en lirare ;)
 
Tidig morgon, hade utsläpp. Fixade allt åt hästarna. For sen ut i skogen med Chico, Emma och Nobbe. Det var snöstorm, men vi är rätt härdade så störde inte oss desto mer. Min häst var snorkig och såg spöken här och där, men var ändå väldans skötsam :) 
Knoppade Balance lite snabbt och fotade sen två ekipage på klubbtävlingen. Minns inte ens sist jag bara fotade så lite på en klubbis. Men skönt att ha lite mindre att redigera, haha.
 
Red dressyr med Klasis och det gick bra, en hel del stunder med bra känsla. Synd bara att känslan sällan stämmer överens med hur det ser ut, haha. Fick lite bilder när kameran ändå var på plats och kan ju bara konstatera att det finns mycket att förbättra och mycket att träna på ;) Men har ju bara ridit nu i typ 2 månader, så räknas som nybbis tycker jag, så kanske inte ska vara för hård mot mig själv alltid, heh.
Blev en lång dag i stallet även om vi var snabba på vissa punkter. Standard att vara först dit och sisten hem nästan ..
 

You are enough

2015-03-05 @ 23:33:00 Allmänt Kommentarer (0)
Måndag var nice. Red ut med Klas runt stigen, det var inte roligaste underlaget för honom som inte ens har snösulor. Men i vanlig ordning skötte han sig finfint. 
Hade markarbete på lektion och Chico var övertaggad som vanligt, haha. Först var han rätt sansad och travade bommarna superfint. Sen när det lades till ett kryss höll han sig på mattan ett litet tag innan han spåra ;) Vi hade lite issues med att kunna trava mot bommarna, han skulle bara galoppera. Sen när vi väl kunde komma i trav blev det galopp över bommarna och lite andra blandade påhitt, haha. Egentligen skulle vi hoppat studs, men det hann vi aldrig med. Nåja, tillslut fick vi till det lugnt och fint och det var nog bra övning för Chico att måsta trava innan hindret ;)
 
 
I tisdags red jag först C i ridhuset. Han var superduperspänd till en början, men det släppte rätt fort och han vart istället superduperavspänd. Han var sjukt bra i alla gångarter och det var sååå kul att rida. Red kanske en halvtimme, men hade lätt kunnat fortsätta glida runt ett par timmar till för han var så fin ;) Fick det också filmat litegrann och det var kul att se, mycket man känner som inte ens syns osv. Faktiskt nöjd och det är riktigt ovanligt för att vara mig. Brukar alltid bli deprimerad efter att sett mig själv på film/bild, haha ;) Men med tanke på hur det såg ut och kändes den där första gången jag red han efter uppehållet så är det ett gigantiskt kliv i rätt riktning nu :)
Red också dressyr med Klasse. Det gick inte riktigt som jag ville. Har haft sån superkänsla dom senaste gångerna och nu var det inte riktigt samma. Blev lite bättre mot slutet och fanns en del braigare stunder, men överlag var det ganska dåligt. Eller ja, ryttaren var dålig ;) Men han är lite svår, så vi kämpar på så gott det går i alla fall. Fick även det filmat och det gjorde mig deprimerad däremot, haha, men kunde faktiskt hitta positiva saker på filmen också.
 
 
Idag har jag dammat av kameran litegrann, men inte hunnit kolla resultatet så får se sen när jag har tid om det blev nå nice. Såg åtminstone en i kameran som jag gillade, hoppas den duger på datorn också :)
Red ut med Klasis. Blev bara skritt och trav för vettetusan hur det där underlaget är. Och ja, det gick ju kanoners förstås. Såg också en ren, men den missade Klas helt och hållet, haha. Hade vart kul och se vad han sagt om den ;)

Make a dragon wanna retire

2015-03-05 @ 00:20:24 Allmänt Kommentarer (0)
Polarn
 

I was trying to fly without leaving the ground

2015-03-02 @ 01:49:52 Allmänt Kommentarer (0)
Helgen sprang förbi i racerfart. Gårdagen var rätt lugn, men lång i vanlig ordning. Var och fixade boxarna och maten i småstallen först och gjorde sen allt åt Klasse. Han fick en lugn dag med utskrittning. Fick med oss Emma och Nobbe som sällis :) Sen blev det en prommis med Silli och en longering med Chicis.

 
Idag började jag på samma sätt. Eller kom och gav lunch i Blancks stall och såg då att jag fått mockat redan. Och höpåsarna hade jag fyllt dubbelt dagen innan så allt var nästan klart. Gick till Chicas stall och hade fått mockat där också, haha, så behövde bara fixa krafften. Hade då gott om tid så mockade åt Nobbe och Klasse och gjorde klart allt dära. Hängde sen med till Emmas stall och borstade Lucky och Chippy och tog båda till ridhuset.
 
 
Klasis fick gå ett pass dressyr. Han var bra och fin, hittat många fler knappar nu. Och törs ta i lite mer och ställa lite krav ;) Kändes riktigt kul att det gick så bra.   Sen avslutades stalldagen med en promenad med Chica och Sillen.
 
Kollade sen en film med Flis och Evve och det var riktigt trevligt och mys. Tycker vi har filmkväll allt för sällan just nu. Alla är alltid så himla busy med diverse grejer ;)

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide