itchy

2009-03-31 @ 22:04:38 Allmänt Kommentarer (0)
blir någon förvånad om jag säger att det inte blev skola för min del idag.
eh, nä, gissade det. men imorgon baske mig!

ägnade förmiddan åt att läsa utklipp från några av stephenie meyers böcker. delar som dom plockat bort innan dom blev publicerade. tyckte det var slöseri på bra sidor, haha, ju mer desto bättre. hittade det på hennes hemsida och allt stod på engelska. men det var lättförstående engelska, så att läsa böckerna på det språket lär inte vara nått problem. i hope.

den fjärde boken fick inte plats i brevlådan, så vi for och hämtade ut den från ica. sen direkt till stallet. fyllde påsar, kvällsmockade, spånade och pussade på djuren. hade headache, så ides inte stanna längre. tog en promenix hem, det var faktiskt ganska skönt, fast lite halt.


alltså, jag tror seriöst någon har slagit min lillasyster i skallen med en träklubba. för när mamma hade vart och handlat sprang hon ner och hjälpte att bära upp påsarna, och nu när morsan inte är hemma ställde hon sig och diska. vad fan har hänt med henne liksom? haha.

nåväl, nu jävlar ska jag läsa den sista boken, spännande! ciao

full of colour

2009-03-30 @ 18:12:03 Allmänt Kommentarer (0)
just hemkommen. varit i stallet knappt en timme. bara fyllt hö, och kvällsmockat. och såklart gett lite uppmärksamhet till båda djuren.

varit förbi ds och morsan sprang in på coop för att köpa hampa så jag kunde få middag. men när vi kom hem blev jag på dåligt humör tack vare att josefin började gnälla och hålla på. så jag vägrade laga middag åt mig själv, pheh. pms-kärringar.

har ju fått mitt paket med kläder idag också. har inte ens hunnit öppna påsen. får la ta och göra det lite senare. nu ska jag slå på en film på datorn. börjar nog med att se klart twilight, för typ femte gången kanske. haha, ja, beroende, men vafan, jag erkänner ju iaf ;) sen får vi se vad det blir mer för film. just nu är jag arg på hela huset, så jag kommer nog hålla mig på mitt rum. tack och hej

take a picture

2009-03-29 @ 21:42:35 Allmänt Kommentarer (1)


















en del bilder. önskar att dom blivit kalasbra
istället, grrr. bättre lycka nästa gång kanske.

stay sharp

2009-03-29 @ 21:20:18 Allmänt Kommentarer (0)
nu kommer jag inte ens ihåg vad som hände igår.
haha, eller lite.

fotade bilder på olle, valle och jesse. skitbilder, jag har verkligen haft dåligt med motivation till fotandet och när jag väl tar tag i det blir det bajsgubbar. nåväl, bättre än inget.
red sen ut valle, han vägrade gå längre än till kurvan åt vänster. så han började, snurra, stegra, dampsprånga. så brukar han aldrig göra. men när han har bestämt sig så har han liksom. haha, sussi hade sett oss på håll och stod en stund och vänta ifall hon skulle få fånga en häst ;) sen kom jennifer och asse så vi red med dom och då gick det bra. valle var asfin i traven, ruskigt fin alltså. sen i galoppen gjorde han en bakut spark som han brukar, men sen direkt efter började han bocka och hålla på. vart jävligt överraskad. på sträckan drog han flera bockar på raken, shitman. jag tror aldrig att han bockat när jag ridit tidigare. jävligt piggelin häst ;)

läste ut tredje boken igår också. suck, den var asbra! bestämde mig för att kolla om det gick att beställa billigare på internet och såklarre gick det. så jag hackade in mig på morsans cdon konto och slängde iväg en beställning. + att jag hittade en rabattkod och slapp frakten :) ibland är jag riktigt finurlig. det skulle ta 1-3 arbetsdagar. hur ska jag klara mig? hahaha.

idag sovde jag aslänge. sen en snabbis till stallet och gjorde lite småsaker. drog hem. fick köra lite mer än vanligt. först till granbacka, sen till icarimi och hemåt. jag var inte så himla dålig alltså, hehe. nu ska jag göra annat, tjenis

fuck you

2009-03-28 @ 22:24:45 Allmänt Kommentarer (1)
JAG FUCKING AVLIDER.
HÄR HAR JAG SUTTIT OCH KÄMPAT IHOP ETT JÄVLA INLÄGG OCH SÅ FUCKAR BLOGG DET. JÄVLA HELVETE. JAG ORKAR INTE SKRIVA OM ALLT NU. FAN, FÅR GÖRA ETT NYTT FÖRSÖK IMORRN. jävla snoppskalle

jackson rathbone

2009-03-27 @ 22:38:33 Allmänt Kommentarer (1)


jackson rathbone, vilken kille. han är asgullig. speciellt som jasper hale. grr ;>



eclipse

2009-03-27 @ 22:11:35 Allmänt Kommentarer (0)
slickat igen mitt brev och postat det till dom som sköter arbeten i kommunen. sökt jobb till i sommar. håller en tumme på att det blir mycket jobb på solkatten, där är man ju lite hemma iaf. nåja, pengar är pengar. ska slänga iväg en ansökan om feriejobb också, som visserligen inte ger lika mycket betalt, men ifall att ..
sen ringde dom och sa att min bok kommit så det blev att fara och köpa den. helvetes dyr, men så kan det gå.


stallet. fick jesse till hkn. men som tur var så var jh missnöjd med sin häst, så vi bytte. har aldrig hoppat lector innan, så det skulle bli spännande. borstade och byggde fram. hästen var fin på framridningen. och jag red som bara den, tillslut fick jag så mycket slem i halsen och hostan höll på kväva mig, höhö. men vi kämpade på ändå. hoppade lite i ström på två små kryss, kalas. sen fick vi hoppa dom två hindrena i följd, som en minibana. lector var hur grym som helst. hoppade mjukt och fint. haha, men vilken fart det blev på honom när han tog tag i hindret. väntade mig bockar eller så, men han skötte sig bra. fast han försökte en gång, men det var inte ens precis efter hindret. nåväl. tyckte jag red ganska bra, fast jag hade jäklars långa läder. för att vara mig och hoppläder. nämen, jag är jävligt nöjd. och glad över att jag äntligen hoppat spektaklet. han har verkligen klättrat på min lista, han är verkligen inte så hemsk som jag alltid tyckt.


kvällsmockat till pärlorna, fyllt lunch och em höet, hämtat in valle från hagen, matat dom och pussat på dom. sen körde jag hem och det kändes säkert och lugnt. blev inte ens galen när jag inte hittade någon växel när jag skulle ha trean, go me. sen körde jag snyggt in och parkerade på gården. huhu, jag måste ha lite större utmaningar nu.


hann bara innanför dörren och sen la jag mig på sängen och började läsa boken. åt middag, och sen tillbaks till läsningen. jag fastade även i denna bok. haha, den är vansinnigt bra att jag kokar över. så nu ska jag återgå till läsandet. imorrn om det är bra väder ska jag knoppa mina snyggingar och ta ut dom och fota. kanske även fotar jesse som behöver en bild till hemsidan. tjingeling

bridgebowl

2009-03-27 @ 12:21:45 Allmänt Kommentarer (0)
nu ska jag borsta tänderna och fara och köpa tredje boken som kommit in! dom flesta spenderar sina pengar på kläder, smink and so on. hahaha, jag spenderar mina pengar på böcker ;) men det är helt klart värt det. sen blir det stallet och hoppa. tjotjim, ha en trevlig dag :)

who put the bomp

2009-03-27 @ 01:28:59 Allmänt Kommentarer (3)

blev lite väl sen bloggning idag.
men, men.



for som sagt ut och cykla, sen lämnade jag cyklen och promma till stallet.
täckade av hästarna och började borsta olle. sen var jag tvungen att ta en paus och smälla i mig mat. fick stressa som fan och det var inte så mysigt. for själv ut med lillebror. han började vända redan vid hagarna. fick tjorva en stund innan svängen. han är så svammlig. kastar sig om och stegrar. sen backar han full fart mot det hållet vi ska åt, men han kan inte gå dit med näsan framåt, huh? jaja, han höll på och svammla lite till och från. han gjorde två enorma stegringar. han brukar annars för det mesta ligga ganska lågt. men första gången var jag helt oförberedd och råkade dra han i munnen, tur att han hade balans. annars hade vi nog båda drattat bakåt. sen andra gången var jag beredd iaf. när jag travade så sprang han snällt fram, men så fort jag bröt av vände han om. men i slutet så promenerade han runt istället för att kasta sig. och när jag bara lugnt vände honom tillbaka så gav han med sig. visste inte hur mkt tid jag hade, så vi vände kring banken. jag såg till att det var jag och ingen annan som bestämde vars vi skulle vända. nåväl, han var väldans laddad hemåt. när han fick galoppera blev han lite vild, pep och skutta. sen taktade han hemåt. han som inte brukar göra det. lovade han en sista galopp innan vattengraven och mitt i allt drar han in rumpan och börjar galoppa. då såg jag en katt bakom oss efter stigen. men när den kom närmare såg jag att det var en räv! den sprang efter oss hela vägen. när vi travade sprang den fortare och när vi galopperade så gjorde den också det. olle var otroligt cool ändå, så jag är riktigt impad. just innan vi kommit hem så sprang räven in i skogen. baske mig om den hade bitit olle så han hade fått rabies. kom just i tid så jag hann fixa undan allt och springa till läktarn.


fick spektaklet idag. började redan på en gång att rida, och det märktes på stuberten. hästen gick avspänt och fint. traven var också bra. och hör och häpna, galoppen också. han var stadig i formen och försökte inte ens byta galopp. wow, det är inte illa för min del. red verkligen hela lektionen och anneli tyckte jag var duktig med min sits, hon hade inte behövt påminna mig ens en gång. bara om min skalle once. haha, den tippar åt höger, wierd. så jag är jävligt nöjd, red skitabra idag. kan inte fatta vad fan jag hållt på med de tidigare gångerna jag ridit lector, idag var det hur lätt som helst. nä, nu har jag inge emot den hästen. han är lite charmig. lyckades till och med sadla han lös idag, jag tror vi börjar bli lite tjenis ;) haha.
sen var det bara att styra kosan mot mockningen. dock hade jag världens tur. sofia och moa ville hjälpa och mocka. så dom tog valles box och jag olles. det var skönt, fort gick det också. dom får en guldstjärna i kanten :) sen fyllde jag påsarna och fixade klart allt. lo kom och red valle som äntligen fått på sin dojja. skulle cykla hem, men det ryktades om att det var kallt. råkade fastna och kolla när dom hoppade, så fick lifta hem sen kring halv tio.



hamnade direkt hos jossi, snokade runt på datorn med henne. sen tog hon fram det ena sminket efter det andra. hade tillslut på mig allt från mascara till foundation. nåja, det var väl första gången josefin sagt nått snällt om mig, annars är jag ju bara en ful soptunna för henne. so true, men iaf. tvättade bort hela faderullan och hamnade äntligen i min säng. bestämt mig för att det inte blir skola imorrn. ska göra bort artiklarna hemma istället tror jag. nu blire att släcka ögonen. lite tråkigt utan läsning, längtar tills trean kommit. godnatt

dangerous

2009-03-26 @ 13:35:46 Allmänt Kommentarer (0)
ligger nu i en konstig ställning i sängen med datan på en kudde. ja, idag vaknade jag pigg och utvilad. mamma hade försovit sig så jag blev inte väckt sex på morgonen, men det gjorde inget. klev upp .. och sen vet jag inte vad som hände. missade iaf bussen, så jag slog mig ner med frukost och läste tidningen. tänkte ta åtta bussen, men batteriet i köksklockan hade tydligen halvt dött, så när jag trodde klockan var kvart i åtta var den egentligen tio över. det är en sån typisk sak som bara måste hända mig, suck.
sen lade jag mig under täcket, jävligt less på mig själv. drog det över huvudet för att stänga den glada solen ute. sen somnade jag. fullt påklädd. vaknade inte förrän innan ett, då var det ganska varmt kan jag lova.

nu har jag tyckt synd om mig själv ett tag. så nu ska jag ta cykeln och fara runt en stund. får se vars den tar mig. sen blir det hem igen, dumpa av cyklen och ta en promenad till stallet. ska rida olle idag var det tänkt. fast hittar vi ingen kompis ut så kanske det inte blir av. nåväl, nu ska jag tjappa. btw, jag läste ut boken igår. inte illa pinkat va? fattar inte att det kan gå så fort, men man blir helt uppslukad liksom ..

it's not where you're from

2009-03-25 @ 20:17:49 Allmänt Kommentarer (0)
jag skojar inte när jag säger att det är nått som inte står rätt till. det är kortslutning i min hjärna. eller så har den tagit en lång semester till bahamas eller någonstans.


efter luciashowen. inte fin på nått vis, skulle bara få med den snygga målningen ;>

for till stallet kring fyra. byggde fram hinder. borstade jesse som såg ut som fan. han påminner om en grizzlybjörn ;) fick snabba mig rejält i slutet. red fram, hade sporrar. såklart i galoppen att det gick lite fort. så sjukt, har jag dom inte så får jag inte fram honom, men när jag har det så får jag inte tillbak honom. hahaha. nåmen, kämpade lite mer på att rida han tillbaks. hoppade två små kryss. skulle bara träna lydnad, galoppsprång. körde på sex, sen sju. jag var inte så kung på det, hahaha. jesse drog med sig bommarna i slutet när han snällt skulle pressa in ett till galoppsprång, höhö. han märkte nog inte ens att han tog i bommarna med dom där rejäla benen. gjorde åt båda hållen. sen var dom andra nöjda, så då satte lo upp kryssen till räcken på sjuttio, sjuttiofem kanske. då red jag bättre innan första och emellan till andra. eller det kändes konstigt emellan och jag kände mig efter i båda sprången. men det hade tydligen sett bra ut, så jag skulle vara nöjd över det. så det var jag, höhö. bjässe var alldeles svettig så jag gömde honom under en filt.
mockade till valle och tyckte jag var så snabb, men tydligen var jag inte det. haha, tidsoptimist.


 gammal bild (-06), elin och madonna på hemmatävling. fotad med kompaktisen.

fick lifta hem med lotta och min cykel blev ståendes en dag till i stallet. nåväl, den kan gott och väl stanna där tills den behövs ;) gjorde ärende förbi stan och sen till ålle. var bara tvungen att följa med in och bara kika. var ju alltid i det huset när jag var liten. hängde där jämt och ständigt eftersom syskonen hellman, som var några av våra bästa vänner bodde där. men sen dom flyttade har jag bara sett utsidan. haha, låter dumt. men sån är jag. kände igen mig, men mycket var ändrat. träffade också ålles stora hund, skitasöt. gillar egentligen inte gråhundar, eller är snarare less på dom då faster alltid haft typ tio stycken, höhö. jag hade gärna sett att maria tog med den stora hunden till stallet också, hihi. sen blev det raka spåret hem till mig.

nu ska jag återgå till mitt läsande då det är grymt mycket roligare än att sitta framför dumburkarna. har redan hunnit läsa mer än halva boken. ohja, den är beroendeframkallande alltså. tjenis

new moon

2009-03-24 @ 22:19:48 Allmänt Kommentarer (2)
hunnit cykla på statoil och pumpa däcken, sen till frissan. hon toppade bara mitt hår. nog för att jag tyckte det blev himla kort nu, men iaf. sen fick hon i princip fria händer med färgen. dom var tre stycken som spånade på ideer, men alla tyckte nästan samma. så hon fick köra sitt rejs med sina färger. så nu är jag svarthårig med en brun slinga. haha, skoja. vet inte om jag gillar resultatet, har inte vant mig. inte så mycket skillnad, dom gillade färgen som jag hade. dom sa att det var en färg många ville ha, men att den var svår att få. nånå, om dom säger det så .. nåja, det viktigaste var ju att utväxten försvann och det gjorde den.


sen skjutsade morsan j och r på nyfiket och mig till pennstället. var ju bara tvungen att köpa andra boken. och dom hade beställt hem tre ex av den tredje, en var redan paxad, så jag paxade också en. haha. det är himla kul att sprätta iväg sina pengar. eller när man är fattig är det väl inte det egentligen, men iaf.

for en sväng till stallet. fyllde maten och kvällsmockade. myste lite med båda. sen blev det att borsta valle till lo, han var smutsig och jag råkade glömma tiden. han hade tappat en sko, ajaj. tog in spån åt olle. det blev ingen ridning för valurt, så då brummade jag hem med lotta strax innan nio.

nu jävlar ska jag läsa bok hela natten! :) tjing


 

the day will come

2009-03-23 @ 23:20:23 Allmänt Kommentarer (0)
har hunnit läsa ut min twilight bok idag. den var verkligen beroende framkallande. och skitbra. nu ska jag skrapa ihop pengar och bege mig ut och köpa tvåan. haha, när jag hittar en bok jag gillar så brukar det inte ta speciellt länge för mig att läsa ut den. tror jag ska läsa om alla hp-böcker inom en snar framtid, älskar att läsa, det är ganska mysigt.

for till stallet först kring sex. körde brummen, först förbi statoil, sen till stallet. kvällsmockade åt djuren och fyllde påsarna. hann gosa lite med båda idag, det uppskattades. hängde sen med på hästägarmötet. efter det matade jag kusarna och slängde på bot på olle. fick åka hem med vanja. för kallt för att cykla.

shit alltså, när man tror att man hittat en vän, som står en ganska nära så hugger den en i ryggen. nåja, det är ju bra att dom falska jävlarna tar klivet ut inom sin tid, önskar bara att dom inte ens bahagade att slösa på ens tid och förtroende.

nu ska jag snart duscha, sen sova. imorrn är det idrott, och matte. måste prata med magnus nu, kan inte skjuta upp det mera. sen på em ska jag till frissan, så hinner inte på geon, inte bra på ett sätt ..  tjenis

a freak like me

2009-03-22 @ 22:24:32 Allmänt Kommentarer (0)
fick sova ut idag, skönt. fast jag vaknade dock första gången vid nio och fick liksom kämpa för att fortsätta sova. klev upp kring halv tolv. hann läsa lite bok, som är kalas efter bara första kapitlet.

cyklade till stallet. soffan hade mockat :) så jag spånade åt han och olle. försökte leta en kamrat som skulle rida ut, men förgäves. fick istället ett erbjudande att rida gulis. bara skritta ut, med joh. och ajax. medans hon och frida tog min cykel på en promenad till marknaden så började jag mocka. först till gulis och sen för att vara lite snäll, till ajax. spånade åt g. borstade vallemannen medans han åt em. sen tog vi in pånnysarna och borstade. kändes läskigt att sitta upp på lille spillevinken. han var laddad. så vi, det vill säga, jonni, ajax, frill, cocco, jag och gulis begav oss mot kremma. fast frida ångrade sig och bytte håll mot heden istället. min ponny var piggelin. försökte jag bromsa började han tölta, men om jag bad han stanna så stannade han snällt. på hemvägen vart båda busiga, men höll sig på mattan ganska bra. gulen är en trevlig ponny måste jag säga. det säger jag visserligen om många, men jag har ett stort hjärta, haha.


gammal bild. typ prick ett år sen, 21 mars -08. hehe, jag vet att jag sitter skitfint ;>


sen blev det att borsta valle lite till. skrittade fram utomhus, runt småstallen. han var vild och tittig, spänd och knasig. när jag stannat utanför ridhuset så hoppade han runt mig. i ridhuset hoppade dom. men valle skötte sig bra. han var fin och rida. dock så tyckte jag att jag glappade, lättade på handen allt för mycket. men kom då också på vad jag gjorde fel och rättade till det på stuberten. hade dock min framåt lutande stil, men försökte ändra den så fort jag kom på mig själv. i slutet hittade jag bra omslut med skänkeln också. när vi skulle galoppera hade dom hoppat klart. då vart valle vild och tyckte att det var hans tur när hindrena ändå stod där. han gjorde lite skutt och busade iväg lite i farten. men det gick ibland. aaaah, i sista galoppen gick han stadigt på tygeln. vettefan vad som hände, men jag blev glad. haha, fast hästen kanske bara drog in sig av sig själv och jag bara höll i tygeln. men vafan, känslan alltså. det där ska vi hitta tillbaks till. hihi, jag suger på valles galopp kan jag lova, det ser ut som jag vet inte vad, hahaha. fick ridhuset för oss själva så kunde trava av lugnt och avslappnat.
snabbade mig att fixa hästen, kvällsmocka, smörja av, sätta bot på olle och det. fast även om klockan inte ens var åtta så kändes det taskigt att låta stallpassarna vänta.

nu ska jag gå och läsa mera bok.
imorrn är det skola, suck och stön, det gillas inte. tjing

take your time to trust me

2009-03-22 @ 00:21:50 Allmänt Kommentarer (0)
en sak som är säkert är att nu ska jag hoppla i säng och börja läsa min nya bok. det är dock sent och jag är trött, men ett par blad ska man väl palla. får ju ändå sovis imorgon så ..


men stör mig som fan på att dom bytt namn när dom översatt boken till svenska.


 

can you see

2009-03-22 @ 00:01:53 Allmänt Kommentarer (3)
min dröm i nuläget ..
jag ska ha en stor gård, hästgård någonstans söderut (eller utomlands). ett stort och fint hus. gärna en pool på gården. ett hemmagym. sen det viktigaste av allt. ett stall. stort, luftigt, ljust. många boxar, spolspilta, skötplats, stor sadelkammare, foderrum med mera. det ska vara tittaut boxar och bred stallgång.
minst ett stort, ljust ridhus, en eller två uteridbanor, belysta, gärna en terrängbana. stora hagar som aldrig blir leriga, flera hektar ängar, bra ridvägar, skrittmaskin and so on. och där ska jag hålla på med hästar av alla de slag. typ försäljning av hästar, ta emot problemhästar, kanske tävla lite. fanny hade kunnat få vara min kompanjon ;) tänk hur nice det hade varit.



men just nu är jag så jävla avig på flera punkter, suck.

right round

2009-03-21 @ 23:05:37 Allmänt Kommentarer (0)
imorse när jag klev upp var jag inte först, det är inte ofta, haha. morsan vaknade strax efter så hon skjutsade mig till stallet. släppte ut kungen i olles hage. mockade till honom och mitcha. borstade loppis.
alltså, fyfan vad marro är blond. man ska ha kedja på jesse när man tar in honom då han är så stor och plättlätt kan gå iväg dit han tycker passar. ja, och när marro tar in honom sätter hon fast grimskaftet, hästen rymmer. sen när hon efter många om och men fångat hästen säger anneli, men marro du måste ju ha kedja. då säger hon, men jag har ju det. a: men under hakan ju. m: jahaaaa! jag trodde bara man behövde kedjegrimskaft. alltså hallå? ;)
red iaf ut med blondie och jesse. det var fullt ös medvetslös runt stigen, på sträckan var det massa konstiga tempon, höhö. kan inte fatta att loppan har sån jävla energi trots att hon är tjugotvå bast. nåväl, ut med hästen i hagen, fylla säckar, in med valle, byta hage på bollen.
det blev jag också irriterad över. fyhelvet alltså, stallmänniskor, vart sitter felet? jag menar inte att jag är normal, jag är bergis lika hemsk som alla andra, men iaf. nä, man ska ge och ge och ge, men sällan man får något tillbaka. man blir utnyttjad när man är snäll och när man väl lär sig säga nej är det som att man är helt störd i huvudet. fan ta er.


morsan hämtade mig. vi drog på marknaden. tog ett varv. jag shoppade fem par strumpor. inte för att jag behöver några, men det är ju kul med lite nya. sen köpte jag en bok på pennstället. det blev TWILIGHT, första boken på svenska. jag var bara tvungen att ha den själv ;)


gammal bild.

tillbaks till stallet. borstade valle, red honom i ridhuset. först skrittade vi ut en bit. runt småstallen. han var helt stissig och spänd. men inne funkade det bra. han var fin, som vanligt. försökte fokusera lite på min sits och skänklar. allt flöt på bra. galoppen var ju inte heller den finaste, men börjar hitta lite knappar. sakta, men säkert. tränade också på avsaktningarna. kungen var så bra. måste dock försöka tänka lite mer, fokusera mera. hittade en skön ridtröja också, så den får bo i stallet. och hjälmen störde mig som sjutton, ville bara rida utan den, uh. sen kom lisa, hon fick vänta medans jag fixade klart valle. sen kollade vi på lite klubbisar i stallet och så. hihi, den där lilla saga's forget me not är ju bara för söt, hur liten får man bli liksom?

lagat middag, käkat, kollat lite tv. skönt att bara sitta och chilla i soffan. lisa hade datorn och höll på fixa så jag hade inte ens en chans att göra annat. det är la bra. tjenis

bitches

2009-03-20 @ 21:54:22 Allmänt Kommentarer (0)
ändrade planer. ids inte kolla film med ett gäng bitterfittor.
fruktsalladen smakade bra. så nu blir det att snoka runt lite och sen slå på en egen film på datorn. vet dock inte riktigt vilken. har american pie - delta house, step brothers, bolt och wall e på min att se lista just nu. får väl bälla tills jag finner den jag vill se. trevlig kväll

if you seek amy

2009-03-20 @ 21:29:21 Allmänt Kommentarer (0)
idag har jag varit i skolan. dock var det ju inte så lång dag.
for till stallet. mockade till valle och fyllde hans påsar. sen var jag barnvakt ett tag. hade teori på hästkunskapen. vi är ledig när det är ridning, det man inte vill missa. alltså, då skippar man ju hellre ledigheten måste jag säga. nåväl. kollade en film, läste lite och svarade på frågor.
hjälpte och lasta olle. eller jag höll bara linan och stängde dörrarna, men iaf. tänk att så lite kan förstöra. undra egentligen vad dom där gubbarna gjorde när dom skulle lasta han i sundsvall? kloka var dom då inte. fixade klart valle för kvällen och cyklade sen hem med jh som sällis. det var lite halt, men halkade inget alls.

hunnit duscha när jag kom hem, sen direkt på kina och dinera med mamma, mona och lisa. mums, men jävla mätt blev man. efterrätt hemma, som jag beställt, fruktsallad. dock har jag inte hunnit smaka än, blev lite osugen. kollat så ska det låta, peter settman är så jäkla frän och måns är ju liiite gullig.

nu ska vi kika solstorm hela högen. sen måste jag slagga i mammas säng då mitt rum är utlånat. upp tidigt imorrn, cykeln ska föra mig till stallet kring åtta. mocka, rida, hem, rida, fixa allt och hem sen igen och laga middag. sicken pärs. nånå, nu väntar folket, tjingtjongtjines

step outside

2009-03-20 @ 00:16:52 Allmänt Kommentarer (2)
kan dela med mig av en bra och dålig sak idag.
vi börjar med den bra och det var att jag var på bilskolan och skrev in mig, äntligen. så den 28/4 ska jag gå på min första teorilektion och sen går det av bara farten tills jag har körkortet i handen, kan vi ju låssas iaf.


det dåliga var ridlektionen som gick käpprätt åt helvete. jag red som ett jävla arsel! som anneli sa, jag var av och på. men det fanns stunder då hon vart impad iaf. fast det mesta var katafuckingstrof. tankarna gick mot att sluta rida, men jag tycker ju det är skitkul, så det funkar ju inte. men funderade då på att ändra mina mål och så, borde hädanefter bara rida för att det är kul, inte sträva efter att bli en riktigt duktig ryttare. jag failar ju gång på gång. och dessutom så kom jh och jag på efter lite diskuterande igår, att har man ingen egen häst så kommer man inte framåt. inte dit vi vill åtminstone, och det suger hårt.
längtar tills boel kommer, då ska jag rida bra. borde också använda lite pengar till privatlektion eller nått sånt, min sits suger kärring, mina skänklar speciellt. nåja, nu håller jag på bli fattig, beställt kläder för typ en tusing, och imorrn slänger jag iväg en beställning på en jacka, där rök tusen till. sen samlar jag till en ny hjälm. ojoj, jag behöver ett jobb. inte för att jag har tid. jävla hästar, varför ska jag envisas om att hålla till i stallet 24/7, suck.

c'mon lift me up its a brand new day

2009-03-19 @ 01:29:11 Allmänt Kommentarer (0)
det snurrar just nu en cola reklam på tv. ganska gulliga figurer och en bra låt. älskar just refrängen och rösten som sjunger den. och klarre så googlade jag och hittade rätt.



och klart man gillade refrängen då den sjungs av brendon urie. älskar hans röst, den är sjukt härlig. och om det är andra med bra smak som också tänk på den låten så heter den open happiness och sjungs av brendon urie - panic at the disco, travis mccoy - gym class heros, patrick stump - fall out boy, cee-lo - gnarls barkley och janelle monae.

junglehump

2009-03-19 @ 01:03:23 Allmänt Kommentarer (0)
hade världens skallebank imorse, men ingen feber iaf.

for till stallet kring halv fem. borstade stålis. sen fick han springa på lina en stund i lilla ridhuset. han var jätteduktig och lydig. lagomt pigg, drog inga bus eller så. tog igenom alla gångarter och promenerade sen av honom. kvällsmockade, fyllde påsar och så. fixade klart det sista åt djuren. liftade hem med hedqvist, hon körde bra, fast fuskade med att köra en autobil. apropå det så måste jag börja vara ut och köra mer.

hatar marros jävla skiva. den säger att den är tom när jag sätter den i datan. hur i himmelen ska jag då kunna få den till mig själv. bajs. kollat när jag tävlade dressyr med timpis, typ första gången efter fyra år. såg ut som tarzan i djungeln, och mina händer for upp och ner och överallt som en gorilla på fyllan. jag vill ha ny film när jag rider, haha, håller en tumme hårt för att det är viss skillnad. skämmes .. ska ta och kolla hoppfilmen med calle imorrn. den får mig att skratta gott kan jag lova. godnatt

a great day

2009-03-18 @ 00:35:58 Allmänt Kommentarer (0)
yo niggahs.
8 mile var förstås bra, eminen var förstås snygg. den enda dåliga var att jag började blöda näsblod mitt under filmen. det är så jävla äckligt. det bara forsade, uuh.

for och hämtade ut pengar till mamma. sen följde jag med och handlade på ica. sen skjutsade hon mig vidare till stallet. tänkte inte alls stanna där så länge. lo höll på mocka, så jag gick och fyllde påsarna. hästarna var ute och åt i hagen, så jag plockade in dom när dom var klara. chillade lite hos kungen, han är bara för go. sen fick jag ett kul samtal. så jag flög upp och sprang och satte på mig ridkläder. borstade av super olle. han var smutsig, och jobbig. han ska alltid vara i mina fickor, eller så sätter han sin rumpa i famnen så man ska klia. haha, nåja, man får väl skylla sig själv när man inte sätter fast honom ;)


gick och borstade tiamo. sen var det lektion kvart över sju. red fram litegrann självständigt. sen red vi på volt och litet fyrkantsspår i olika gångarter och sitser. det gick väl sisådär, i slutet av galoppen fick vi känsla och balans iaf. började med att hoppa två smala räcken efter varann, typ 5 språng emellan. hade fin känsla och flyt kändes det som. hade verkligen is i magen och stressade inte på varken i kropp eller hjärna, haha. jag red på 6 språng typ hela tiden, så jag fick ta om en sista gång och öka tempot och ta bort ett glpsprång. haha, kontrollfreak som rider sakta och samlat, höhö. sen en linje, snett igenom, kryss, räcke med skynke. gick kalas. dock red jag sakta och samlat igen. sen blev det svårare. ett räcke just ur svängen på långsidan, sen snett igenom räcke, oxer. och på oxern var det ett sånt där plank. och jag har fobi för sånt. eller iaf för draken, hahaha. men nu är den övervunnen iaf, för timpan sa inte ett smack om den. och så slutade vi med bana av det hela. fick rida på lite så det inte blev lustempo. kom inte så snyggt in på det där jäkla snäva, men helt okey för att inte vara van vid sånt. kom efter på ett räcke och klart så var jag tvungen att säga förlåt åt hästen helt högt. och sista omgången vart han lite busig och drog typ en bock efter det snäva, blev lite vingligt och jag slängde ur mig typ oupps lika högt. hahaha, det måste bort. man kan inte hoppa med massa ljudeffekter heller, jävla pucko ;) jaja, jag är iaf nöjd, med tanke på hur sällan jag hoppar så pass ordentligt, och flera hinder efter varann and so on. hade världens schysstaste häst som verkligen ställde upp. tror oxern iaf legade kring en meter. är inte höjdfixerad, trorja, men när man annars alltid bara hoppar så lågt blir man helt adrenalinad av att få hoppa höjder. det var sjukt jävla kul att få vara med i hoppgruppen alltså! hoppa för lotta är bland det bästa som finns. så jag är jättenöjd i genomsnitt, visst, hade ju en massa fula moment och sånt, vet ju inte ens hur det såg ut. men japp, jag måste säga att jag är nöjd. ojoj, jag önskar verkligen mig massa pengar så jag kan rida en lektion till i veckan och då ska det vara hoppgrupp för lo. det är så jävla lärorikt och så jävla kul. även om jag alltid är nervös just när man suttit upp. men det är nog bara en bra känsla, hihi. puss på timpan som stod ut med mig och fixade det mesta :)
borstade kungen. sen ut till ridhuset. stod på backen medans lo hoppade olle. behövde inte göra så mycket, för dom rev aldrig. höjde lite bara. det såg fint ut. olle är ju lite .. eh, speciell .. men snygg är han iaf. och lotta rider som en gud, det är så kul att se när hon rider. hämtade valle till ridhuset, prommade av olle. sen in med honom och fixa klart för kvällen. sen skyndade vi oss med det sista och klockan hade väl hunnit bli halv elva innan vi larmade och for hemåt.


två gamla bilder ..

febern höll sig kvar hela dagen, även om jag tog ipren innan jag red. för att få luft fick jag sitta med öppen mun, som en jävla fågelholk, hahaha, skitfult antagligen. och mental misshandel av min kropp, den fick bara i sig frulle kring nio, sen en banan, och en macka när jag kom hem. tur att man är ung och klara av sånt. jaja, nu ska jag försöka sova. känns som att jag kommer sova bra inatt. och gör jag det så blir det garra skolan. måste liksom dit nu känner jag, hur lite jag egentligen vill. nåväl, ha ett bra liv, tjingeling

cuz opportunity comes once in a lifetime

2009-03-17 @ 10:06:31 Allmänt Kommentarer (0)


har laddat ner 8 mile. sett den för länge sen, så dags för en update. haha, nämen har en eminem låt på musikmaskinen och den påminner mig ständigt om filmen. och dessutom så är det ju alltid kul att kolla på eminen, han är faktiskt ganska snygg ;) älskar början på låten ..

Look, if you had one shot or one opportunity
To seize everything you ever wanted in one moment
Would you capture it or just let it slip?

well, kanske dags att ta knark av nått slag, så feber drar sin kos.
tack och adjö

in your face

2009-03-17 @ 09:34:53 Allmänt Kommentarer (0)
suttit och lyssnat lite på radio. dom spelar ganska mycket melodifestivalen låtar, men seriöst. många av dom är ganska bra. eller så är det bara det att man hört dom så mycket nu. men har en solklar favorit därifrån. ska lägga in ett yt klipp så ska ni få höra ;)



bra va? hahaha.

sick and tired

2009-03-17 @ 09:24:27 Allmänt Kommentarer (0)
vilken natt. har vaknat titt som tätt. fått gå upp och snora näsan, spruta sprej, fylla vatten, hämta tablett. öppnade fönstret och det blev riktigt kallt och skönt. hade lyckats packa in mig bland kuddar och allt så jag frös inte ens om en lilltå. vaknade innan klockan ringde. fick värsta smsterrorn. tjotti berättade att det var rytmik klockan nio, då hade jag typ tio minuter på mig innan bussen skulle ha gått och jag hade ingen dans. men försökte iaf skynda mig, missade dock bussen med någon minut. så hejdå betyg i idrott också. och eftersom jag inte kände mig speciellt fräsch så ides jag inte heller gå på idrotten och bara sitta och titta. jag tror det får bli en till sjukdag. det dåliga är ju att eftersom jag låssas vara sjuk och är borta så mycket så har man ångest när man måste stanna hemma när man är sjuk på riktigt, suck. helt seriöst, jag kommer få gå om tvåan. för det blir nog för tungt om jag ska läsa om massa ämnen i trean. fan alltså, jag vill inte ens gå samhälls hära. vill verkligen flytta! och jag har funderat och insett att jag verkligen inte trivs i min klass ju. kanske skrivit det tidigare. på torsdagen förra veckan var det en som glatt hälsade och pratade lite med mig. och då är det inte den som jag brukar hänga med. och innan jag lärde känna henne trodde jag att hon var en bitch. se så fel man kan ha. dom jag trodde bra om visade sig vara ena riktigta skitpåsar. jag saknar verkligen mina gamla klasser. hedskolan och ettan natur. många från grundskolan som gick natur dock, men hade jag inte börjat där så hade jag aldrig lärt känna ett gäng härliga människor. det är jag glad över att jag gjorde. fan vad jag suger, det är nått seriöst stort fel på mig .. pusshej

big job to do

2009-03-16 @ 19:21:16 Allmänt Kommentarer (0)
idag är jag sjuk. det gillar vi inte. har sovit ända till efter fyra. sen upp och äta middag, och tillbaks till sängen. satte på en film. en skräckis blev det, the mist. passade på att se den medans det var ljust ute, höhö.

min näsa är helt igenstängd och min hals är helt fucked up. dock har slänggungorna i skallen försvunnit och så även febern, det är en bra början. inge skola eller stall idag. och inget vettigt bortgjort heller. kanske nått kul på tv senare. tror jag ska kolla ballar av stål ;) well, nu ska jag gå och göra mig frisk. jaaa, jag kom på en sak, jag ska dricka varm choklad! tack och hej

tags still on

2009-03-16 @ 02:58:10 Allmänt Kommentarer (0)
sovmorgon idag, skönt kan jag lova. vaknade innan elva, och det är tidigt när jag får sova ut.

for till stallet kring ett. satte ut olle och valle i lånade hagar. dom fick gå i bara stalltäcke, för solen sken och det visade +10 i solen. skönt som attans. hann mocka en box, sen började olle härja med en annan häst, så han fick snällt komma in igen. mockade två boxar till efter det. sen in med valle, borstade honom. lyxigt med hjälp, moa var riktigt schyrro. red sen ut med honom. tog höger eftersom det inte hade setts några älgar där. men kom inte längre än till småstallen. där stannade han och börja kasta sig om och göra sina språng. jag for upp och ner som en jävla vante, hatar dom sprången. slog benet på precis samma ställe flera gånger i sadeln, pheh. tappade stigbygeln ett par gånger, men än har han inte fått av mig i just bara såna språng. trorja ;> efter att han hunnit få mig att slå skallen i hans hals kom jag på ett knep som fick cpsprången att inte bli så jävla snärtiga. men när valle verkligen har bestämt sig så går det inte att övertala honom. så det var bara att vända. kom ikapp jh och sofia som skulle åt vänster. valle fick då snällt traska på i rumpan på fia, men han var snäll, han som hatar att gå sist. sen skulle dom trava iväg och han fick gå kvar, men det gick bra. fast sen när vi vände tillbaka pep han och började psykdampa, typ bocka, skutta, sparka och hela faderullan. haha, var tvungen att trava en bit för att kunna skritta den resterande vägen hem. tokiga hästapålle. nåja, han är bara för söt, man bara måste älska honom :)


gammal bild, söt häst.

efter att jag tagit hand om honom klarre och fyllt typ hundra kilo hö så tog jag in loppis. emma och moa ville borsta henne så det fick dom. fast loppis funderade nog på vad det var för galningar jag släppt in i hennes box. well, sen gav vi oss iväg, jag, mitcha, elin, max och till fots emma, linnea och madame. red barris och det var himla mysigt. for mot stan, red upp vid mig och ner till sjöpen och rallarrosen hem. en gång höll vi nog alla på att trilla på näsan. max gick först och snö rasade från ett tak, han kastade sig och typ in i mitcha som blev asrädd för att max höll på och lilla madame fick nog hjärtat i halsgropen för när jag kollade bak så stod hon långt ute i djupsnön, hahaha. tjao, sen bajsade en häst vid rallarrosen. inte min iaf. och när vi just var vi återvändsgränden i folkets park kom en bil fräsande rakt bakom oss. sicket pucko tänkte vi och så tvärnitade den just i rumpan på våra hästar. se så rätt vi hade, det var ett äkta pucko, och han bevisade det också för oss genom att öppna käften. han började gorma om bajset och sa att vi skulle rida tillbaka på stuberten. vilket vi inte hade några planer på. han tyckte inte att hästar hade nått att göra på bostadsområden. sure. han hade en skoter på släpet och då vräkte jag ur mig nått i stil med att jaja, lika lite som bland annat skotrar har att göra på våran ridstig. så när allt sånt försvinner därifrån försvinner vi från resten av världen typ. nämen, han blev tyst ett tag. sen sa han att han skulle polisanmäla oss om det inte var borta på en timme. han tjatade om det och tillslut sa jag bara men anmäl oss då och så red vi iväg. jävla gubbe. på ett vis hade han kanske rätt, men så otrevlig som han var från första jävla stund så får han väl skylla sig själv. han hade förtjänat att plocka upp skiten med händerna, jävla pucko. jag blev skitsur och skulle väl egentligen inte öppnat käften, för som vanligt kommer det inget klyftigt förrän i efterhand. well, förhoppningsvis låter han det vara, men annars, undra om polisen ens orkar engagera sig så våldsamt. kanske vi åker i finkan, vem vet. barnen blev skräckslagna, men elin tyckte jag var smart med skotergrejen, haha. nåmen, vi skämtade bort det och när vi gått igenom alla tunnlar sket elin ner sig. trodde seriöst hon vart rädd för den gula bilen. men det visade sig att älgen stod på andra sidan vägen. hoppsanhejsan. den var sjukt jävla stor kan jag lova. sen när vi ridit förbi upp mot stallet så kutade den över vägen och upp mot bostadsområdet. skruttan tyckte den var lite konstig, men hon sa inte speciellt mycket. vi var ute och skritta i ungefär 1,5 timmar. linnea var lite trött i benen efter promenaden, jag var också lite trött i benen, dock efter allt bresande på breda loppan, hahaha.
tjuh, blev klar för dagen kring sju.


gammal bild, söt häst.

insåg just att jag skrev sjukt jävla mycket och ganska detaljerat. men det vet jag att ni gillar i smyg, även om ni inte riktigt vågar erkänna det. nåväl, läggdags för länge sen, så bäst att kynda under täcket så jag tar mig till skolan imorrn. yup, matte första lektionen, men ska nog helt seriöst hoppa av kursen och läsa om den. kommer med all säkerhet inte klara den nu när jag dessutom har så mycket frånvaro. ska dock ta ett snack med mange och höra vad han säger om det .. godnatt

bananas are for monkeys

2009-03-15 @ 02:50:06 Allmänt Kommentarer (0)
hej jag har psykont i ryggen. när jag suttit still kan jag fan inte ens gå för det gör så ont. sen när man blivit uppvärmd funkar det finers. undra om man börjar bli gammal eller vad. har ont i min mun också, och apropå munnar så har jag två vampyrtänder och jag hade mer än gärna velat ha tandställning och raka, fina tänder alltså. mina är fulast i världen, uh. tyckte btw att fel låt kom vidare i mello. det var väl den låten som jag verkligen satte sist, sen var tre andra på smått minus, annars sprollade det för min del. hrmh, samma visa varenda gång, men hur fan röstar svenskarna?

nu är det sent och jag borde ha sovit för länge sen.
imorrn blire loppelus, kanske satsar på en mysig barristur.
den som lever får se, sleep well.

it hit me like a flashback

2009-03-15 @ 02:38:42 Allmänt Kommentarer (0)
phu, har dragit mig för det här bloggandet. men bäst att ta tag i det.
idag vaknade jag kring åtta, min mor skjutsade mig till stallet. släppte ut valle och olle. mockade till fyra hästar, fyllde de påsar som var tomma. tog in pärlorna kring tolv.
sen in med prisma. borstade henne och for se ut och skritta. vände strax innan banken. hon var jättesnäll och strosade på och käkade alla granar hon kunde komma åt. fick springa och byta ridbralls efter den turen. mina gamla, trogna är paj och nu är dom oanvändbara. iaf tills carre sytt dom. känner dock att jag borde köpa nya svarta.


tog in fia, borstade henne. for ut efter stigen. hon var helt flummig, snorkade hela tiden, kastade sig för fåglar och grenar. sen fick vi vända för hon blev knas. galoppen var ashärlig. ponny är verkligen kul, men när jag såg bilderna fick jag ångest, stackars lilla ponny. men så länge det bara inträffar nångång då och då så verkar det inte skada någon. huhu, men nog känner jag mig säkrare på en stor häst liksom.


borstade min kung. red lite i ridhuset. när vi kom in var det hinder i hela ridhuset. simon som hoppade (btw, vilken kille, han rider så bra och fint). dock skötte valle sig finers. förutom att han var livrädd för en jacka som hängde vid hinderförrådet ;) när han skulle hoppa bana väntade vi i hörnet och kungen stod som och väntade på hans tur. han var jättefin. dock red jag som ett arsel, lutade fram och hade ingen fin skänkel. men funderar på att kanske satsa att bli som hesse, han rider jävligt bra, men inte så vackert. höhö, för jag verkar ha svårt med det där rida fint grejen. galopperade också lite i båda varven. men hästen blev vild. han trodde nog att hindrena var till honom, typ 6 hinder utspridda och dom låg väl på 130. han började studsa och busa. när jag brytit av fattade han skuttande ny galopp och höll på. sen försökte han vända in mitt i allt mot ett hinder när vi galoppade. han var så jävla söt. jag kunde bara skratta :)
sen hjälpte lilla mosing mig med lite småsaker, hon borstade av och hjälpte att fylla några påsar och var bara allmänt sällis. det var skönt. borstade av lillebror, lindade lite ben, matade och for sen hem och då var klockan redan åtta.


free falling

2009-03-13 @ 20:14:26 Allmänt Kommentarer (0)
for till stallet kring ett. min elev kom inte, så jag slapp hkn. tycker att dom borde höra av sig egentligen, så svårt kan det ju inte vara, nåväl. hunnit springa runt och pussa på råttan, tog med henne på en tur i stallet. alltså, hur söt får man bli? hon är olagligt söt.
fixat påsarna och kvällsmockat. borstade av gammelskrutten och la på han täcke. däremellan hann jag springa runt och prata med folk, nämen, med jh och h iaf. valle är nog världens personligaste lilla häst. han älskar att bli pussad på, men det bästa han vet är att kolla ut genom boxdörren. idag pussade jag honom till döds, hans näsa ser sur ut, men när man spanar in öronen och ögonen är han gladare än gladast och nöjdare än nöjdast :) hann börja rycka madames man, men hon gillade det inte. i början gick det bra, men sen blev det för jobbigt tyckte hon. dom har säkerligen alltid klippt hennes man innan. nåja, ska fortsätta ryckningen en annan dag.


valle hos john, typ -06. hej vadå brun häst.

har hunnit laga middag. det hette tydligen grekisk gratäng a la jaj, för vi körde på grekiskt tema, hahaha. vilka minnen. maten smakade asbra och den ska jag laga nästa helg också när moster och kusin kommer. mums.
nu ska jag nog kolla så ska det låta med morsan, efter det kanske en film om carre inte hunnit somna, haha.

imorrn blire upp tidigt, ska släppa ut pärlorna. bara bra att jag åker dit tidigt. då hinner jag nog med allt gott och väl. ska ta hand om fyra djur och rida tre. men jag klagar inte, tycker bara det är skojigt :) tack för mig, hej

edition

2009-03-13 @ 12:57:37 Allmänt Kommentarer (0)
som sagt, ingen skola idag. men har ändå varit uppe sen åtta.
ska snart fara till stallet. kvart över två har jag lovat att ha handikapp istället för anneli som var sjuk. efter det blir det pyssel med pärlorna.

idag ska jag också laga middag här hemma. kycklinggratäng a la jaj. haha, så döpte vi den när vi hade provmiddag i nian. nåja, den är skitgod i alla fall. see ya, tjing

hook up

2009-03-13 @ 12:49:04 Allmänt Kommentarer (2)
hoppsan, hejsan. igår råkade jag somna mitt i criminal minds som jag suttit och väntat på. i första pausen slocknade jag som ett ljus. vilket alltså betydde att jag var nästan fullt påklädd, oborstade tänder och ingen ställd väckarklocka. fredag den trettonde började alltså inte så bra.


igår hann jag vara riktigt ambitiös. var i skolan på det två första lektionerna. sen har vi ju alltid två timmars hål och bara en lektion efter det. den ides jag inte gå på iaf. drog till stallet och fyllde säckar, borstade valle ganska noga, ryktade och så, borstade av lillebror. sen stack jag till småstallen och mockade. lite klurigt med vatten och ström och sånt. tog in kingen och borstade honom. sen gick vi över till klubben, han var snäll. red i ridhuset ett tag. han var duktig, vet dock inte hur han gick eller hur han ska gå, men det kändes ok. i början kändes det konstigt på volt, men lo hjälpte att kolla och det verkade inte vara nått. nåväl, han var snäll när jag ledde hem honom till hans stall igen. fixade klart där snabbt. tror jag gjorde det mesta rätt, hoppas jag.


markarbete på lektion. fick jesse, det var länge sen. det gick bra i början, tills första galoppen. orkade inte sitta ner och rida tillbaka honom när han ökade tempot. jävlar bananer också. andra galoppen var finfin. sen hoppade vi en liten bana. tog första hindret i trav, galopp till det andra, trav och sen galopp igen. efter det galopp igenom hela. det gick jättebra :) sen hann vi med en till runda och då vettefan vad jag gjorde. då var jag skitjävla dålig. blev som aldrig riktigt klar och just innan hindret så övergav jag honom helt och hållet, riktigt schysst. kom i obalans och var tvungen att komma om flera gånger på bara det första hindret. bajsa ner mig alltså. jesse var iaf snäll som försökte så gott han kunde när jag sumpade det. vi hade iaf bra tempo, högt tempo. red på fyra språng, medans di andra red på fem. men jesse är ju större också. ajo, ångest över sista hoppomgången, och min fula sits och ridning. men det är inte lätt när det är svårt, när man hoppar så sällan. jag måste börja anstränga mig lite mera. nä, usch, är besviken på mig själv.
sen bad jag min pappa att ringa farfar för skjuts. jag slutade ringa till dom för ett tag sen då dom verkade bli så irriterade när man ringde. men var så jävla trött och hungrig att jag verkligen inte orkade gå hem. men faffa verkade iaf glad när han kom och snackade på. tur det.


haha, snyggaste bilden. obekväm med säkerhetsväst liksom.

ceasars palace

2009-03-11 @ 20:05:55 Allmänt Kommentarer (0)

det var bara kring -3 när jag gick till stallet. men det sjönk snabbt, det var redan -10 två timmar senare. borstade valle snabbt och sen for vi ut i skogen. tog vänster och red bara till trollskogen, sen hade vi order om att vända så vi inte skulle stöta på en älg eller tre. valle var sjukt jävla pigg alltså, helt tossig, hihi. försökte få han att trava med långa, avslappnade steg på hemvägen, men det var lika med lönlöst. han är alltid så himla hyper när man vänder hemåt. nåja, han är välrdens finaste.
 
mockade och så. hann snacka med lite folk också, sen bara pussat på pärlorna. polisen kom till stallet idag, dom skulle arrestera en tjuv som tydligen börjat hänga i stallet. nä, skämt åsido, dom skulle väl skrämma bort älgarna eller nått sånt. för dom hade förflyttat sig till hästhagarna och skrämt ihjäl dom som var ute. stackars gulan darrade av rädsla och robina hoppade ut ur hagen i ren panik. snacka om att nått måste göras, om inget händer en människa så lär det hända nått med de stackars hästarna. well, poliserna sa att dom inte kunde göra så mycket, men dom gav ett tips.

snacka om att man blir förvirrad i den här världen. dom säger en sak och meddelar inte sen att dom ändrar. jävla puckon. jag är fortfarande jävligt irriterad och besviken, men det finns inte så mycket att göra åt saken. bara fortsätta sura, höhö. tjinghejs

nice melody

2009-03-11 @ 00:35:10 Allmänt Kommentarer (0)


thriving ivory - angels on the moon, hur jävla bra låt som helst. i like it!

complicated

2009-03-11 @ 00:28:39 Allmänt Kommentarer (0)
jag har städat mitt stallskåp idag, vettigt värre. nu är det väldigt pedantiskt och fint, men vi får väl se hur länge det kommer se ut så, hahaha.
tappskoskiten tog säkert inte ens en halvtimme idag. vi hade inte pluggat på så bra om hovens delar, men nåja, igår var vi ju alla skitbra, hehe. om fem veckor ska vi ta av och slå på en sko, jag känner på mig att jag inte kommer vara bra på det.
spånat, och borstat valle en lång stund. han har blivit så gammal, han är världens mysgubbe nu. inte för att det gör mig nått, det är bara mysigt. imorrn ska vi ut i skogen och busa, om älgarna flygit sin kos. nu är det tydligen tre älgar som härjar på området. alltså, det är väl inge snack om saken, dags att börja skjuta ner dom jävlarna. nämen, nu är till och med jag less, antalet ökar ju för helvete bara.


imorgon ska jag även ta mig till skolan. jag skäms som fan över mig själv. hur svårt ska det vara att ta sig till välkomma och kliva in genom skoldörrarna .. måste beta av dom där jävla resterna som bara växer. men jag har inte tid. och verkligen ingen lust.

jag skäms över mig själv, jag skäms över att jag blev så jävla misslyckad. seriöst, hur svårt ska det vara? det är fan nått fel på mig. det är illa, jävligt illa.
och HAHA, måste bara passa på att håna alla puckade idioter som svansar runt i gällivare. ni är så jävla trögtorkade i skallen att det är lika ni gräver ner er. jag är så jävla less på sånna som ni. jag är jävligt lik, men jag spelar långt ifrån samma liga, jävla ärtkorkar, stick och brinn.

infinity

2009-03-10 @ 14:43:50 Allmänt Kommentarer (0)
idag, speciellt idag, hatar jag allt som har med jessica köhler att göra.
jag skäms som fan över mig själv och mina handlingar. något mer tror
jag inte jag behöver säga just nu .. hela min värld är upp och ner, suck.

movies to watch

2009-03-10 @ 01:46:47 Allmänt Kommentarer (0)
måste verkligen tipsa om två starka filmer. jag har sett dom fler än en gång kan jag lova och jag rekomenderar verkligen alla att kolla dessa filmer.

HOTEL RWANDA
"År 1994 skedde den kanske mest sinnessjuka etniska rensningen mänskligheten har beskådat. Under en tremånadersperiod blev över en miljon Tutsi-flyktingar brutalt mördade av Hutu-rebeller i Rwanda. Trots att vi lever i en värld av ändlösa kommunikationsmedel och ett nyhetssamhälle som aldrig sover lyckades resten av världen stänga sina ögon för vad som pågick. Men en person vägrade blunda. Detta är den sanna historien om en mans kamp för att rädda så många flyktingar som bara står i hans makt genom att erbjuda dem skydd i det hotell han är föreståndare för. Genom sitt enorma mod och stora hjärta lyckades han rädda livet på mer än tusen flyktingar som annars hade gått en säker död till mötes".
 

den är så jävla hemsk, så smärtsam,  jag grinade nästan igenom hela filmen. nämen, den är jävligt sorglig, speciellt när man tänker på att allt det där verkligen har hänt på riktigt. man blir jävligt berörd. man skäms. den är verkligen, verkligen, verkligen värd att se. helt klart!

FLYGA DRAKE

"Baserad på en av vår tids mest hyllade romaner är Flyga Drake en djupt rörande berättelse om vänskap, familj, förödande misstag och försonande kärlek. I ett splittrat land på väg mot krig är två barndomskompisar, Amir och Hassan, på väg att slitas isär för alltid.
Det är en härlig eftermiddag i Kabul och himlen lyser av upprymd glädje över en oskyldig drakflygarturnering. Men i efterdyningarna av dagens seger, kommer en pojkes skrämmande svek att leda till en katastrof och ett episkt sökande efter försoning.
Nu, efter att ha levt i USA i 20 år, återvänder Amir till ett farofyllt Afghanistan hårt styrt under Talibanerna för att konfrontera de mörka hemligheter som fortfarande förföljer honom och för att en sista gång försöka ställa saker till rätta".


denna film är också jävligt djup. man kan inte tänka sig att det landet någonsin blommat, men man får verkligen uppleva det både före och efter kriget. det är jättehemskt. läser just nu boken på engelska, har dock inte kommit så långt. men det sägs att filmen är bättre än boken. men jag tror att man ska läsa boken och kolla filmen, för det är svårt att verkligen få en ordentlig bild om man bara läser. när jag försökte få jossi att kolla den med mig igen så sa hon att hon inte ville kolla någon turkfilm, men hon är nog för liten och trög för att verkligen fatta.

SÅ VAD NI ÄN GÖR. SE DESSA TVÅ FILMER.
NI KOMMER INTE BLI BESVIKNA, DET LOVAR JAG!

don't give up, you will make it

2009-03-09 @ 22:20:03 Allmänt Kommentarer (0)
jag har nu en stark känsla av att skolan inte är grejen för mig. nämen, jag menar, jag var i skolan på måndagen innan lovet, och idag var jag inte. jag har i princip fler ign än g-. fyfan vad jag suger. förstår inte varför jag valde att bo kvar och gå samhällsmedia. varför jag ens övervägde att börja gymnasiet. skulle ha börjat jobba, vars som helst. och sen eventuellt plugga på komvux. men det är lätt att vara efterklok alltså .. hoppas jag fixar detta år, annars får jag väl gå om, inte mer med det.

mockat och fyllt påsar. sen hade vi ju tappskogrej med thomas och patrik. vi snodde valle och övade på att hålla benet bara. mycket lättare när man hade deras byxgrej, då gled ju inte hoven. svårast att få bakbenet att sitta kvar utan att hålla i det. nåväl, det händer väl mer imorrn, men vi skulle inte få börja spika än. tur är väl det. måste komma ihåg att plugga hovens delar, det fick vi i läxa.

har bakat en ny slags kaka idag. haha, får se om den är ätbar.
nu ska jag hämta min lillasyster och så ska vi kolla wild child.
psst .. erik hassle - bump in the road, är också kalasbra :)

what i'm going through is hurtful

2009-03-09 @ 21:42:48 Allmänt Kommentarer (0)
jag har lyckats fastna för erik hassles hurtful. den har väl inte tilltalat mig mer eller mindre tidigare, men nu har jag insett att den faktiskt är ganska bra. texten är väldans kalas iaf.


sucky sunday

2009-03-08 @ 23:13:44 Allmänt Kommentarer (0)
fyhelvete vad besviken jag blev. trodde fan inte att det skulle röra mig alls, men det gjorde det. fyfan, det är det enda jag kan säga. nä, usch, besvikelse är bland det värsta. fuck off and die.

och så kom jag på att vi har tappsko imorrn. inte kul.
jag kan inte hålla hästben och lär inte kunna slå på en sko.

fan också, dra åt jävla helvete. gällivare suger btw.

roadkill

2009-03-08 @ 22:19:43 Allmänt Kommentarer (0)

vaknade omkring samma tid idag. barnen hade kommit över och körde fullt ös medvetslös. kajsa vart så impad av mina naglar dagen innan så jag fixade så hon fick lika fina. hon vart vääldigt nöjd och glad, haha.



jag ville stanna längre och hitta på mera, men mamma hade brådis hem så vi for redan strax innan ett. tråkigt som fan, det var så jävla skönt att bara få vara där i tärendö. när jag är hemma är det bara sova, stallet, data/tv, sova på helgerna. där i byn vaknar man relativt tidigt, gör en massa som man inte gör hemma, sitter inte på datorn och kollar knappt tv. det är så det ska vara nångång då och då. när jag var mindre var tärka pest och pina. men när man blir äldre lär man sig uppskatta stället. bara det inte blir för ofta ;) kollade sen film på vägen hem igen.


har inte gjort nått vettigt alls sen jag kom hem. hållt på en massa med bilder och skit. ides inte fara till stallet eftersom jag egentligen ändå inte skulle dit. massa tvprogram att se på kvällskvisten, håller också en tumme att mina filmer blir klara nångång. tjingpling


the village

2009-03-08 @ 22:00:43 Allmänt Kommentarer (0)

lyckades med att inte sova bort dagen, tjoho. klev upp kring tio.

vi drog på ica och handlade lite. det är lite fränt när typ alla känner alla där i byn, alla hälsar alltid på alla.
fick köra och hämta lisa hemifrån henne och sen tillbaka till mona. tyckte jag gjorde ett bra jobb med backningen ut från gården alltså. hehe. och tja, det var det enda jag fick köra på hela helgen, tråk :(




sen klädde vi på oss så mycket kläder vi bara kunde hitta. jag kom knappt upp på skotern för att jag var så packad. med kläder alltså. jag och lisa körde med nisses fina, ganska nya skoter medans morsan och jossi fick ta moffas gamla ockelbo ;) grannen i gula huset följde också med oss, expolisen från fjollträsk. det var hääärligt att åka skoter. lisa körde som en skotertjuv över myrarna, men det var bara skoj. förutom att min mössa höll på flyga av i farten, haha. vi åkte ungefär 6 km och hamnade i rovanvaara. ett poppis ställe tydligen. nämen det var redan ett gäng folk där som satt och grillade och barnen åkte i den branta backen. vi stannade en stund, drack varm oboy och åt ostmacka. mysigt som bara den. nu fick man inte bara skoterlukt utan även grillröklukt, höhö. när vi skulle hem igen körde carre fast, hahaha, det var ganska kul. som tur var så körde hon inte fast så djupt så det gick fort att få lös den. försökte fota lite bilder i farten, men var lite rädd att jag skulle flyga av i ett gupp, men jag klarade mig. fast plötsligt när jag inte hade vante och kameran i handen så brummade lisa ut i djupsnön och susa. haha, kameran var täckt i snö, tur att det var kompaktisen, och att den var tålig. sista biten fick jag testa köra. det var helkul. fast jag visste inte hur fort jag vågade köra, så det gick inte i 200 knop iaf. gud, skoter hade jag velat vara ute och köra oftare, så jäkla skoj.



lägger in mer bilder på bdb sen.


började kolla en film och dom andra basta och slagga. sen gjorde vi oss i ordning och vidare till middan. vi vart bjudna på inflyttningsmiddag hos kussen. sparkade jossi mer än halva vägen, lite jobbigt eftersom det var så halt att man inte fick fäste för foten. och det kändes som fan i benet som stod still, säkert lite tack vare gymandet. sen fick jag åka, höhö.

vi fick god middag och mumsig efterrätt. efter det sprang jag ut och skulle fota bron. fick hålla på prova och byta glugg flera gånger. fick också gå över bron och försöka fota från andra sidan. sicken pärs. i efterhand såg jag att bilderna inte blev så snygga. brusiga, suddiga eller helt hejkonbejcon. var ute i kanske 40 minuter sen sprang jag in och kollade lite mello med dom andra. sparkade hem mamma nångång mitt i programmet, vi vart less på af ugglas. kollade dock klarre det sista hos monkey. sen blev det kortspel igen och jag blev jumbo, bläh. kollade klart filmen och hoppade i säng.


on the road

2009-03-08 @ 20:32:00 Allmänt Kommentarer (0)

fredag blev inte alls så tidig som jag tänkte. men hann vara i stallet en timme iaf. pussade bara lite på stålis och borstade igenom kungen.


 


kollade film hela vägen till tärendö, och jag blev åksjuk, nästan. hälsade på hos moffa, och hos lisa innan det blev raka vägen till mona och nisse. vi lagade middag och efter att vi ätit drog vi på gymmet. det hade flyttats, men såg i nästan likadant ut. började värma upp på cykeln kanske 5 minuter eller mer.



ett random gym

sen visade lisa mig hur man skulle göra med olika maskiner och vilka jag skulle använda. det var riktigt roligt, och jobbigt. mycket armar tränades, men vi tog igenom i princip alla muskler. det jobbigaste var nästan att göra tåhävningar upphöjt. hur löjligt är inte det? haha, men det känns som fan i vaderna. tur att man har en så kunnig och duktig kusin. nåväl, vi var väl där i omkring två timmar. verkligen jättekul, hade gärna gymmat lite här hemma också :) jossi var med på gymmet, men gav upp efter cykeln och typ en maskin, och jag som tycker jag har dålig kondis, haha.

jaja, hem och duscha och sen spelade vi kort hela kvällen. jag hade noll flyt och blev nästan jumbo alltså. hann även kika en rulle på datorn innan jag somnade.


a real chance

2009-03-05 @ 23:12:18 Allmänt Kommentarer (0)

äntligen hemma och slagen tillro, för en stund.

blev bjuden på kycklingrulle igår, gott som bara den. sen var ju planen att leka med barnen i ridhuset, men så blev det inte. fastnade mitt i tjejsnacket med marro och maggi ;) somnade nångång efter två, och jag var herren på täppan, högst upp i våningssängen.



övernattning back in the days ;>


vi skulle vakna tio, men var pigga redan halv nio, men vi beslutade att somna om en stund till. sen tog vi lite längre sovis när klockan ringde. dock ställde ingen om alarmet så vi brassa på ända till halv tolv. eller då klev iaf jag upp.
mockade och spånade till valle. borstade loppan. hann bli skitirriterad på köpet. tycker fan att jag ofta ställer upp och gör saker, slösar min tid, sliter sönder mina fingrar and so on. och vad begär jag, jo en tjuga ibland. och inte ens det får man. nä, usch vad less jag blir på kinkiga, bortskämda ungar. herregud. jaja, red ut med marro och guran mot stan. red till sjöpen och därefter förbi hedstallet och den ensamma stackars hästen med trasig hage där den kan om den vill kliva ur. rallarrosen och sen hem till stallet igen. fyllde påsarna åt tre hästar. då hade emma mockat åt loppis så det slapp jag, skönt. spånade och kvällsfixade hos pärlorna.



vi och tanterna, bild efter ridtur 2006


mitt i allt kom pia gående i stallgången när jag var på g hem och frågade om jag ville rida kurs med tiamo för nina skulle inte komma. haha, blev lite paff, men inte tackar man ju nej till det inte. så jag borstade timpis, och red med på kurs för carola. han var fin som vanligt. jag gjorde ett par dåliga skänkelvikningar efter långsidan, men även en hel del bra blev det. han sparkade i galoppen till en början, huh? minns att jh sa nått om det. wierd, undra varför han börjat med det. nåväl, sen slutade han. fick jättefin balanserad och lugn galopp sen. han var jätteduktig. avbrotten blev ju inte alls fina, men det fanns inte plats för att göra om dom. fick massa kul beröm av carola efteråt, det är så skoj. men sen hade jag ju visserligen en lätt och jävligt schysst häst. men c verkar gilla min ridstil, på nått vänser. får alltid kul beröm när jag ridit för henne, och efter clinicen sa hon också nått helnice :) antingen så luras hon eller så är det sant. men jag själv känner mig oftast som en klängig och flaxig kossa, det är synd att man har så dåligt självförtroende alltså :\

nåja, ska duscha och packa innan jag går och lägger mig. måste ta mig upp ganska tidigt imorrn också för att hinna förbi stallet. ha en trevlig helg, för det tänker jag ha i älskade, fina, tråkiga tärendö ;) tjingeling


angels on the moon

2009-03-03 @ 18:52:33 Allmänt Kommentarer (0)
sisådärja, då har man hunnit vara i stallet och fått sin dagliga dos häst. blev att rida kungen. så jag borstade honom och följde med jh och prisma runt stigen. han var lite butter idag, mot prisma alltså. men annars pigg och glad som vanligt. hur mysigt som helst att rida ut. galoppen var allra bäst, den är så fin och svävig :)
mockat och spånat. fick vänta på carre en stund. ville köra hem, men hon hade så brådis så det vart inte.

får se vad morgondagen bjuder på. tänkte eventuellt sova i stallet med barnen. om dom spelar brännboll vill säga, haha. skitsugen att spela det ju. plus att man inte kan sova bort dagen när man sover där, då vaknar man innan tuppen.

jaja, nu ska jag ta tag i pluggeriet. ska göra bort argumentationen först. jobbigt när instruktionerna är skriven på engelska, och jobbigt att alla argumentationer ska se annorlunda ut. wäh, nåväl skriver väl så gott jag kan. blir det fel så blir det .. tjingeling

the moose

2009-03-03 @ 13:55:30 Allmänt Kommentarer (1)
http://www.nsd.se/NYHETER/ARTIKEL.ASPX?ArticleID=4462285
haha, hittade denna länk hos bea. det är ju helt sinnesjukt hur i helvete folk resonerar. vilken debatt det har blivit. gå in och läs den vettja. herregud, kommer störa mig på det där ett bra tag nu.
alltså, när det är älgjakt skjuts det hur många älgar som helst i skogen, dom jävla älgarna är oskyldiga och har bara levt livet där dom hör hemma, i skogen. men så fort det kommer upp om en älg som huserar på ridklubbens område och gör hästar och människor rädda, nej då är det fel att döda den eftersom den inte skadat någon, ännu! det måste ju vara något fel på den eftersom den sökt sig till tätområden. först härjade den på bostadsområdena, bland människor och nu på rkd. och vissa som kommenterat har ju inte älgen på sin gård, på sin bro och störs ju inte av den, så då är det väl klart att dom inte har någon anledning till att se den död. vad arg man blir alltså. men inte för att jag heller vill att dom ska döda den, men det sägs ju att varken den där farmen i vittangi tar emot den och det är farligt och inte går att söva och flytta bort den så .. och håller med, ska ridhuset rivas, ja då ska baske mig ishallen, badhuset och alla fotbollsplaner tas bort. har inte vi rätt till vårat fritidsintresse så ska ingen annan ha det heller. ja, herregud, människor, det är ena riktigt underliga varelser alltså. well, alla tycker ju olika, men nu har jag sagt vad jag tycker ..
 
haha, kanske jag kan skriva en argumentation om det här till min engelskagrej.
för det här var ju verkligen något som fick igång mig ;)

a million candles burning

2009-03-03 @ 12:42:25 Allmänt Kommentarer (0)
och idag är det redan tisdag. känner att det här lovet är alldeles för kort.

igår klev jag upp efter sex nångång. började gå hemifrån kvart i sju ungefär, brukar ta cirkus tjugo minuter härifrån till stallet. men undermedvetet så gick jag i en raskare takt, för jag klev innanför dörrarna nollsjunollnoll. heja, heja! bara jag och alf som var där, vi fodrade och täckade alla hästar. sen blev vi en till när vi skulle sätta ut alla djur. när vi mockade var vi i princip två stycken, så det var tur att kursbarnen mockade till sina ponnyer. mockade till valle och fixade äntligen till mattan som vart på sniskan flera veckor, hehe. skulle egentligen bara jobba till elva, men eftersom det var så lite folk hjälpte jag med att ta in hästarna till lunch och fodra ute.


man blir helt slut i kropp och skalle alltså. blev matad med mat. det var nog tur det. kyckling, mums, älskar kyckling. men det var klubbor, sånadär med ben, och jag är asrädd för såna ;) så jag vågade inte hålla i handen och äta, så det var lite tjorvigt att skära och hålla på, haha. borstade valle och fixade han klar till lo. sen mockade jag i hörnet åt båda, pussade lite på stålis och rengjorde kungens vattenkopp. fyllde lunchpåsarna också innan jag drog. dom andra hade jag hunnit fylla på morgonen.

fick en semla när jag kom hem, mums. sen efter lite chillande så, hör och häpna, bakade jag med min lillasyster och sen kollade vi en film i mitt rum. det blev narnia 2 som jag redan sett. råkade somna i slutet och då var nog klockan knappt nio, hehe. som sagt, man blir ganska trött i kropp och skalle, speciellt det sistnämnda.

vaknat relativt tidigt imorse, men jag kan konsten att fortsätta sova, haha. så innan tolv klev jag upp iaf. måste väl dra en repa till stallet på ett tag. sen ska jag hem och plugga. jag måste göra bort allt nu. för imorrn kan jag inte på kvällen och på torsdag är det tveksamt. sen ids man ju inte dra med massa plugg till byn heller. nåväl, ha en trevlig dag, tack och hej.

he said forever

2009-03-01 @ 22:45:41 Allmänt Kommentarer (1)
bad mamma väcka mig idag när hon klev upp innan jobbet. alltså efter åtta nångång. men tjao, kan inte påstå att jag tog mig upp. hade väckarklockan på tio och den fick ringa ett antal gånger vill jag lova. promenixade inte till stallet förrän nästan halv tolv.
det var soligt ute och solen värmde, ingen skulle ha hagarna och inga klubbisar skulle transporteras runt. så jag gav pärlorna lunch ute och tog in dom sen när dom var klara. det var redan mockat och spånat så jag fyllde höpåsarna.
väntade på fannybert, gick till småstallen, fixade i ordning kingen. tog oss upp på djuren och ut i skogen. kingen började studsa innan vi gått ner på stigen, hehe. när vi skulle trava blev det typ galopp på stället och nån bakut spark. massa taktande när det skulle skrittas. men sen jäklar kunde han trava duktigt. och även galoppera framåt. i slutet hade han lugnat ner sig och blivit normal häst. det var kul. han var lite busig, men gjorde inte så stora saker, så nu äre bara att fanny börjar rida stora hästar ;)


son of key, bilder från i somras ..                                          

borstade kungen och skrittade ut han till banken (tänk, för ett år sen hoppade han runt på tre ben, wosch). på hemvägen var han pigg som vanligt, men taktade bara. eller det liknade snarare piaff. men inga cpsprång som han brukar göra när han inte får gå på full fart, hehe. nämen han är fin, han är världens bästa. stod ett bra tag och bara klappade på honom och myste, han älskar uppmärksamhet. pussade på stålis och satte om täcket, matade dom och for sen hem.

har kollat mina program, bara ett kvar. sen dusch och hopp i krukan, ska upp och jobba imorrn. börjar 07.00 och måste till råga på allt gå dit, wosch. well, imorrn ska jag ta itu med pluggandet också. borde ju komma hem ganska tidigt ändå. aja, nu har skins börjat, tudels

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide