For every dreamer

2015-05-31 @ 00:20:29 Allmänt Kommentarer (0)
Blev inte lika lång sovmorgon som planerat, men vad gör det dagar som denna. Gjorde upp en plan redan innan jag for till stallet att jag skulle vara riktigt effektiv. Mockade tre boxar på ca 20 minuter, för att vara mig så var det ju nästan rekord ;) Hade 4½ hästar idag, så var bara att ha tempo.
 
Började med att longera Wilma. Till en början var det inte så mycket att hänga i julgranen, haha, men vi körde på och sen i slutet började hon jobba lite mer som jag ville. Blev lite tuffare än tänkt, men vi var tvugna att ta itu med allt ;) 

 
Sen var det Chicos tur för ett dressyrpass i ridhuset. Trodde han skulle vara lite craycray med tanke på att han vilat i tre dagar för att han kännits trött och med tanke på hur han betedde sig i hagen igår, haha. Men han hade vilat sig i form och var inte alls vild utan bara lagom. I början var han lite ofokuserad, men det var det enda och det släppte snabbt och han var så himla bra. Gjorde lite skänkelvikningar och stora och små volter i alla gångarter, testade på lite förvänd galopp. Hoj vad bra han var, snacka om att ligga på plus nu :)
 
Nobbe blev näste man på tur. Blev lite dressyr inne med honom också. Jobbade på det hans matte önskat och han gjorde det så bra. Vi bara körde på och han skötte sig finemang. Var ju bara tvungen att testa byta galopp en gång och det var awesome känsla på dressyrhästen. Det är som kul omväxling att rida en så fin dressyrpålle då och då, det är som vissa grejer det är lite skillnad på :)


Avslutade med att rasta PS i skogen igen. Idag var hon bäst. Inte alls så tossig som igår utan rätt avspänd faktiskt, skönt och fick himla skön feeling nu. Tog Abborr hem med henne också och det är ju för nice att kunna hålla trav eller galopp hur långt som helst utan skarpa kurvor och massa nedförsbackar. Speciellt nu när galoppsträckan är så himla kass.
 
Efter allt det grejade jag på med allt möjligt som vanligt och pussades såklart med Klasi också. Var nästan sist kvar i stallet igen, hehe, standard ;) Stallpass imorgon, så ska sova nu på direkten!

And every night has its day

2015-05-30 @ 23:27:00 Allmänt Kommentarer (0)
Blev en rätt lång fredag. Drog ut i skogen med Patsy, hon var extremt tittig och sprättig. Det var bara att hålla i manen när man galoppera, för det fanns risk för att stå på näsan i gruset annars ;) Efter att ha avklarat hela vändan så kom vi till hagarna och då fick hon någon psykos helt plötsligt. Och Chico gjorde inte det hela bättre när han började fara runt och pipa och hoppa över vattenhinken i hagen flera gånger, haha. Lite kaos hör till vardagen verkar det som, heh.
Sen for jag ut med Knasen och såklart skulle han också vara på härjhumör. Men det gick över rätt snabbt och sen var han gentleman igen ;) Körde Abborr hem och det är min nya favoritsträcka just nu. Tycker vi borde få den som bara ridstig, hehe.
 
Hade litegrann jag planerat att göra när jag kom hem, men började med att slå på en serie och till den råkade jag somna. Så blev inget gjort, men skönt att somna tidigt i alla fall och sen ha lite sovmorgon att se fram emot :)
 
 
❤️ 

High like a ceiling

2015-05-28 @ 21:59:26 Allmänt Kommentarer (0)
Hela dagen har bestått av jobb. Det har ändå gått rätt fort :)
Sen var jag ridvikarie på Linas lektion, hehe. Hoppade 6&½, alltså 5&½ fast i galopp. Fick Uffe och han var duktig. I början kändes han jätteskev, men kom fram till att han var stel som attan. Så fick fulrida litegrann för att få igenom grejer och få han att kliva på med sina babianbakben ;) Men själva hoppningen gick bra. Det var ju inte så komplicerat och Puffster är ju rätt stabil. Han vet vad han ska göra. Hade varit lite kul att testa hoppa något annat med honom, för han har ändrat sig mycket sen våran hoppetid :) Himla kul som alltid i alla fall!
 
Börjar bli trött, inte van med tidiga morgnar, haha. Och samma visa imorgon, så kanske lika att dra en dejt med JB redan nu så är man kanske pigg när väckarklockan ringer ;)
 
Skrotis var helt utslagen imorse.

Effect of external conditions

2015-05-27 @ 21:18:00 Allmänt Kommentarer (0)
Vilken tråkig regndag idag. Längtar efter sol och sommarvärme. Glad att slippa myggen än dock ;)
När jag kom till stallet tog jag in djuren direkt, Klas var superblöt genom hela täcket och var lite missnöjd. Myste in han i varma kläder och sen när han torkat ryktade jag han riktigt länge. Sen drog jag med han ut i regnet igen, haha, så han var lite sur på mig. Vatten är inte hans favorit riktigt. Allting var dygnsurt och tyglarna var så hala och man fick inge grepp. Tur man har snäll häst som man kan rida med sits och röst för det mesta ;) Fjäskade med honom efteråt så tror han förlät mig för att ha tvingat ut han i ösregnet, hehe. 


Patsy var så rastlös så det var bara att rida henne också. Körde ett pass dressyr för Lotta. Minns inte ens sist jag gjorde det, så det var lite läbbigt, men skoj ;) Det är ju en sak om man rider ridskolehäst eller sin egen för henne, då vill man ju vara bra och skötsam. Men tänk då när man rider hennes häst för henne, då vill man ju verkligen sköta sig, haha. Önskar dock ändå att man fick rida för Lo varje dag, hade verkligen behövt det. 
Aja, PS är ju inte som någon annan, men det är ju en del av charmen, hehe. Gick ändå okej, fick ju liksom känna på allt möjligt. Nyttigt att rida alla möjliga djur i alla fall :)
 
Är så lyckligt lottad att jag har tre extremt roliga, personliga och fina hästar permanent i mitt liv just nu ❤️

Take my hand and fly with me

2015-05-26 @ 23:34:58 Allmänt Kommentarer (0)
Har egentligen inte desto mer att uppdatera just nu, men tänkte att jag skulle behålla flowet ;)

Drog ut i skogen med Chico. Han var pigg och glad som vanligt. Testade ta Abborrstigen hem och den hade just precis tinat fram så den var ridbar. Galopperade på där en bra bit, skönt att i princip veta att man inte möter någon och att man har sikt långt fram, så ingen större risk för tvärnitar, haha. C var dock aningen skeptiskt till en ny väg sådär mitt i allt, haha, han är för rolig :)

Tog sen ut Patsy på en vända. Hennes matte håller sig till Klasen för tillfället, han är lite snällare. PS är inte riktigt helt handikappanpassad, haha ;) Hon gör som hon vill och anpassar sig inte till någon såvida det inte är hennes idé. Den lirarn alltså .. Vi for i alla fall och galoppade massa och det ledde till en glad och busig pålle :)

Well, måste ställa väckarklockan extra tidigt imorgon, så bara att krypa till kojs redan nu. 


Show them your true colors

2015-05-26 @ 00:28:26 Allmänt Kommentarer (0)
Den här måndagen vart ganska lång, men ändå bra. Småjobbat lite i stallet till och från. Sen marktjänstat åt Nobbe, Chico, Patsy och Knasen. Lo hade lyckats få på sig joppar idag, så hon for och red med en av hästarna. Haft båda hästarna i typ en vecka själv och fått glassa runt med dom och det är alltid lika trist när chefen är tillbaka, haha, missförstå mig rätt ;)

 
Red lite lugnt med Nobbe på hoppbanan och han var duktig och skötsam. Patsy fick rida ut och hon var så bra och rolig. Sen markarbete på lektion med Lonkis. Önskade M:et, men vi var så få så blev bara blixten, men det vart ju typ lika bra ändå. Han kändes aningens lite trött redan från början, han var i alla fall himla lugn för att vara han. Hoppade fram på en åtta, gick fint, fast inte det enklaste att påverka vilken galopp man skulle landa i, haha. Sen hoppade vi banan och det gick finemang. Blev en helt ny känsla och ridning idag för alltid annars när vi hoppat är han ju så överspeedad och studsar mest fram. Men idag galopperade han på jämnt och fint, men hängde sig på lite framåt så jag fick rida mera till handen och få han på bakdelen. Men det var nyttigt och det blev riktigt bra i alla fall. Skönt att han är lite chillare ibland så man hinner med att tänka och känna lite mer, haha. Fina Lonken!
 
Phu, nu ska jag i alla fall krypa ner under täcket och om jag orkar hålla ögonen öppna så blir det nog kanske lite Netflix. Har ett jobbigt möte imorgon på fm, så måste vara i form tills dess, hehe. Natti.

Tonight again

2015-05-26 @ 00:10:44 Allmänt Kommentarer (0)
Whoopsie, har halkat efter lite på bloggfronten märker jag ;) Eller ja, med en massa andra grejer också, hehe. Har en del bilder från dom senaste veckorna, så tänkte försöka slänga in dom som lite utfyllnad och så får jag det bortgjort. Har varit söderut och hängt med familjen, shoppat och hittat på diverse äventyr. Och sen har det såklart varit en massa ridning här hemma ;)
Aah, orkar inte ens greja med kvallan .. Det får va som det blev.
 
 

See you again

2015-05-05 @ 14:02:43 Allmänt Kommentarer (0)
Måndag igen. Chico Lonken skulle ta det lugnt nu när han tävlat i tre dagar. Borstade ute i hagen, vårkänslor deluxe. Gick sen till banan och linade honom. Min magkänsla sa att jag skulle stänga grinden, men vart lat och tänkte att det ju gick bra sist. Hehe och tji fick jag .. Han drog nå bus och jag hade solen rakt i ögonen just då så såg inte vad han gjorde. Jag flög som en vante och tappade linan och Chico kutade hem nöjd över sin bragd ;) Var bara att hämta honom och börja om. Då gick det enligt plan, haha. Han fortsatte busa lite, men så länge 
man ser vad han gör hinner man ju parera och sätta tyngden på rätt ställe ;) Och sen när vi gick hem över stallplan var han så avspänd och hade huvudet i backen nästan. Annars är han oftast tre meter hög i nacken när vi går där.
 
Fick sen rida ridskolehäst på lektionen. Blev Sune igen. Var lite sugen att testa lite annat, men Sunis är fin så man tackar ju inte nej till honom heller. Vi hade hoppning och körde blixten. Typiskt, just det jag ville vara med på med Chico. Framridningen gick okej. Märks dock att han lyckats lura sina ryttare lite att dra i vänstertygeln, fick lite kramp i vänsterarmen och det har jag inte fått när bara jag ridit honom ;) Sen hoppade vi igenom lilla banan med bara kryss och det gick bra. Sen blev det räcken och oxer och min tanke var att inte ratta för mycket som jag vet att jag gjorde på C sist och då blev det halvers. Haha, men det blev nog lite väl fritt för Sunis som hoppade var som helst och när som helst och med rätt hög hastighet ;) Så nästa runda höjdes lite och så red jag mer, men fortsatte ha galopp och då blev det helt perfekt. Superdupernöjd! Fina, fina Sune :)

Feel the heat upon my skin

2015-05-05 @ 13:25:29 Allmänt Kommentarer (0)
Eftersom jag slackat med bloggningen så minns jag förstås inte vad jag gjort för skojsigt. Men bombar med ett gäng bilder som jag hade i mobilen. Pretty much bara hästar, hästar och åter hästar, och massa ridning såklart ;)
 
Varit barnvakt åt mina grannars katter Wolke och Salem i två veckor. Mysigt, men tacksam att slippa alla katthår nu, haha.

Nästan alla ligger och vilar när man kommer på morgonen på veckodagarna, sötisarna.



 

The thought of you keeps me sane

2015-05-04 @ 15:44:53 Allmänt Kommentarer (0)
Gammal kärlek rostar aldrig. Love this little munchkin to the moon and back <3

Walking in the same direction

2015-05-04 @ 15:31:24 Allmänt Kommentarer (0)
Bara för att jag ändå är igång så delar jag några bilder på Sunemannen. Han var riktigt fin den dagen. Nu har han börjat gå på lektion och det verkar gå bra :) Får fortfarande lite ångest när jag lägger ut ridbilder osv, men jobbar på den biten mer och mer, hehe.
 

Come a little closer

2015-05-04 @ 14:53:09 Allmänt Kommentarer (0)
Två av dom senare sprången, när han lugnat ner sig lite, även om han studsar fram till det första ;)
 

Ett filmklipp publicerat av Jessica Köhler (@jjessicak)Apr 18, 2015 kl. 2:51 PDT


The edge of tonight

2015-05-04 @ 14:48:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hoppade med Chico en lördag. Det var klubbtävling i hoppning under den helgen så det stod frambyggt en hel tävlingsbana i ridhuset. Sist jag red han när det var tävlingsfixat så var han superduperspänd och nu var han helt chill. Haha, eller ja, han var inte tittig och rädd i alla fall, men han var långt ifrån chill. Så jäkla taggad har han nog aldrig varit förut. Alla hinder var på 50 cm, så hoppade fram lite på några och sen testade vi rida hela banan. Har aldrig tidigare hoppat bana med honom, så var inte ens säker på att vi skulle hinna pricka alla hinder ;)
Men det gick hur bra som helst och vi klarade det helt felfritt. Sen var det inte alls snyggt, lite av och på och vi var lite här och där, haha, men det gör inte så mycket. Chico var så glad och studsade och pep och då blir man ju själv glad.
 
Fotade i princip bara i början på det låga, sen filmade vi resten. Haha, han var så turbo och tog i lite väl ibland ;)
 
Sen höjde vi några stycken och körde typ lite mer än halva banan. Hindrena låg väl då kring 65-80. Vi fortsatte vara felfria, men fick liksom inte riktigt till snyggheten, hehe. C var värsta kvick i benen, så även när det blev lite knas så firrade han det. Sist så var han inte alls lika snabb, då var han rätt klumpig, haha. Han är ingen superstar på hoppning och inte bäst på att taxera och tillsammans är vi inte heller nå superstars, men fett kul har vi det. Avslutade i alla fall med 2-3 helt perfekta språng, så överdrivet nöjd med det :)
Kanske vi törs vara med på nästa klubbtävling. Fast vi hade kanske behövt träna lite till så det kanske inte ser så himla illa ut, haha. Men en vacker dag kanske ;)
 

Här är en av dom sista sprången, ni ser ju bara hur fin han var :)

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide