when it's true

2009-06-29 @ 00:36:10 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
idag har jag ätit middag från donken, mums. jag förstår inte varför massa hatar deras mat. och såklart tog man ju en mcflurry till efterrätt. var på arlanda ungefär en timme innan planet skulle gå, 18.50. men jävla kul att planet då var försenat till 20.00. så jag fick sitta vid gaten helt själv i flera timmar. i slutändan var förseningen ända till 20.15. tur att jag köpte aftonbladet så man kunde läsa något iaf.
flygresan gick bra, kändes inte så jättelångsam faktiskt. läste tidningen + bilagan i princip hela vägen. var väl i gällivare först kring elvatiden. jävligt kallt var det kan jag lova. enda positiva är väl att man slipper somna och vakna varm och svettig som i sthlm, haha. kan inte riktigt säga borta bra, men hemma bäst denna gång. eftersom båda ställena känns ganska hemma.

ska bara dra en snabb snok och sen blir det nog förhäxad. ska köra med bilskolan nio imorgon, suck vad tidigt. sen jobb 14-22.30, jag kommer avlida. god natt gott folk.

more and more

2009-06-28 @ 15:13:50 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
orkade inte blogga igår, hade inte heller så mycket att skriva om.
for på stan kring lunch. första stopp var hästbiten på fulkungagatan på söder. en jättebra hästaffär, lite dyr ibland kanske, men verkligen kvalité på grejerna. gissa om jag önskade att jag hade haft en egen häst. jag ville köpa en massa. men var ju där efter en hjälm. har ju funderat på en charles owen wellington proffesional länge. men jag har sån jävla svampskalle att det bara såg underligt ut. så nu på senaste har jag tänkt på gpa titium. för den verkar lite lägre, och så är den också snygg. men det fanns bara i storlek 55 så jag kunde inte ens prova och se, suck. och det är en utgående modell. och det värsta var att dom var på rea. gah! men jag köpte ingen, eftersom det nu lutar mer mot gpan. sökt lite på internet, men alla är så dyra och ja. såg också att det på vissa ställen finns en gpa carbone, den första gpan. den var också snygg. men jag vill inte betala 4 papp för en hjälm .. ilandsproblem for sure.

för på rusta, skulle leta en billig, tunn jacka. men hittade ingen. fann dock en godluktande parfym, men köpte den aldrig. sen ville jag ha en vattenflaska från ikea, men var först på stadium och intersport och kollade. var sugen på ett par dojjor, men kanske beställer ett par senare ;) på öb hittade jag en hoodie. jag hittar alltid massa kläder på typ rusta och öb. kanske för att jag vill ha svarta, simpla. var sen in på ikea för att få min älskade vattenflaska som jag väntat på länge. men inte fan fanns det. sorgligt. men passade på att shoppa värmeljus till mamma, dom luktade så gott. och en sån man gör is i, svart gummi och så blir det israder. ibland är det ganska kul att gå i affärer. men kulast är att åka bil genom sthlm. på kvällen brummade vi runt och åt såklart en mcflurry.

idag har jag inga planer alls. det är nästan trettio grader ute. solen skiner och det är verkligen sommar. men jag är ingen soldyrkare så jag ids inte vara ute och bara pressa. far hem idag, flyget går typ sju. jossi stannar så jag får åka ensam, trist. jaja, nu ska jag leta vidare efter något att köpa, haha. tack och hej

sombody told me

2009-06-26 @ 20:38:24 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
sitter nu hemma i stockholm. det känns faktiskt som hemma här nu. hade gärna bott här.

sov två timmar inatt. så det var tungt att kliva upp sex och fara till jobbet. det bara sved i ögonen av trötthet. jag höll nästan på att somna stående, haha. slutade som tur var tolv och det var inte så tungt arbete tills dess. tog bussen till coop, handlade flyggodis och gick sen till stallet och cyklade hem andra cykeln. hade sån jäkla huvudvärk och den höll i sig jävla länge, kände mig nästan illamående på flygplatsen. men gissar att det är resultatet av för lite sömn, dåligt med mat/vatten och stark sol. halvsov halvvägs till kramfors och ända till arlanda. tror jag somnade en stund också, för jag kommer inte ihåg när dom boarda i kramfors, hehe. jävligt varmt och kvavt, uäh. man kände sig lite äcklig.


har ätit kycklingrulle från ett ställe i gröndal. det var den sämsta rullen jag ätit. torr och snuskig. nej, tacka vet jag pizzabagarn. hade inte förvånat mig om jag blir förgiftad sen. men som tröst tänker jag äta en mcflurry. tjoho. ska och handla sen också, kanske drar en ragg genom stan. det gillar vi bypajsare ;)

just nu är det fotboll. sverige spelar riktigt bra, tycker jag som kan så mycket om fotboll, haha. men jag är inte så säker på det här med straffarna. men får väl hålla en tumme iaf. på återskrivande, tjing

you're wrong

2009-06-26 @ 02:07:07 Allmänt Kommentarer (2)
hej, hej, hemskt mycket hej
jävligt dålig är jag på att uppdatera. ganska skönt på ett sätt att jag börjat spendera mindre tid framför datorn. fast då känns det sen att man har en massa mer att göra när man väl sitter.

jobbar på för fulla muggar. gått a-turer dom senaste dagarna. ganska skönt, även om man börjar redan sju. idag hade jag utbildning och fick gå tidigare. det är bara jag på fm, så när jag var klar och skulle vänta på bussen somnade jag nästan. sen missade jag bussen med en hårsmån, så jag fick snällt promenera från granbacka till gälka. det var varmt, och jag hade klätt på mig. cyklade till lassa för utbildningen. hade långärmat, kortbyxat, mössa och solbrillor, ajo, det var en del som kollade konstigt på mig. undra varför? drog till stallet på em, tömde båda boxarna klart. andades lite stalluft och suktade efter ett ridpass. det hade gått knappt en vecka och jag var ridsugen. tur att linnea var så snäll. men jag är fortfarande ridsugen. fast inte så stallsugen. jag saknar inte att verkligen måsta gå till stallet varenda dag. sen när man kan komma och gå hur man vill, det är nice.


goaste gänget ju .. förra sommarn ..

hamnade hos hedqvist på kvällskvisten. satt hemma hos dom en stund, sen brummade vi med bilen. jh körde som en biltjuv och jesper levde om som en galning. men det är tur att man är lättroad och har bra humor ;) när vi insåg att klockan var ganska mycket kastade dom ut mig ur bilen och körde hem.

åker till stockholm imorrn. längesen jag var där. juli förra året skulle jag tippa. dock har pappa inga pengar förrän måndag, men det blir skönt att komma bort och bara vara litegrann. sova, strosa på stan, äta mcflurry. ids inte engagera mig i större grejer som grönan eller nått sånt. tänkte flyga hem på måndag morgon eftersom jag inte börjar förrän 14. men så kom jag på att jag har bilskola 9 på morron. suck, ska försöka boka om den. fast jag hade behövt köra så ofta som möjligt. jamen, börjar fan sju imorrn, dags att stänga ögonen. god natt

bathtime

2009-06-23 @ 23:37:25 Allmänt Kommentarer (2)
hej, hej, hemskt mycket hej
bilskolan gick ganska bra, körde i stan och tränade lite parkering. men hann inte börja backa på parkering. surt att man får en tid och så är lärarn fem-tio minuter sen och så är det ens egen körtid som går åt, dåligt, dåligt. tog bussen till gällivare. hoppade av på coop för att gå till stallet.

började slänga ut allt från valles box, men blev sedan beordrad till perso. hängde där en stund och var jävligt avis på att dom skulle fara och bada med hästarna. så tyckte dom jag skulle smsa linnea och fråga om jag fick sno hennes häst. var inte så sugen på det först, brukar inte göra så, det känns wierd. men så skickade vi ett på skoj iaf. sen kom dom på att hon var pank och då ringde soffi henne och fråga istället. hahaha, men jag fick låna henne iaf. värsta shyrro :) så tog en drive i jh's snygga bmw. hämtade lite badatiraljer till oss. sen borstade vi våra djur. och emelie blev så avis att hon också hängde på. det var ett gäng pigga hästar som begav sig iväg. alla andra hade gått ett pass innan, och det märktes verkligen inte. i abborrtjärn var det alldeles folktomt. det gillar vi. eftersom madde aldrig badat innan, vad jag vet, så väntade jag mig att det skulle behövas lite övertalning. men icket, hon traskade på och snosa på vattnet, sen vände jag för att ta av skorna. och sen var det tillbaks mot vattnet och hästen gick i som om det var vardagsmat. hon plaskade på så djupt som jag bad henne. chippen som heller aldrig badat var lika glad som madde. sen dom andra fjollorna som badat innan var lite tjuriga, haha. det som var lite jobbigt var ju att madame liksom har så långa ben att hur långt jag än gick så nådde hon i princip botten. tror vi simmade ett par gånger iaf. men vågade inte gå ut hur långt som helst ;) hihi, en gång snubblade hon när hon skulle mot grundare och doppade nästan hela skallen i vattnet, haha. det var helt sjukt kul alltså, och ännu kulare när hästen också verkade tycka om det. tur att det är mobilkvalla på alla bilderna, för då ser man inte asgarven, för jag lovar att det är så kul att man bara skrattar alltså. och en till sak, på varje bild har jag händerna superfult och drar i stackars hästen hela tiden, men sen såg jag att dom andra körde på samma stil, så det är lite knepigt, haha.


efter ett tags badande med djuren hoppade dom andra av och tog ett dopp själva. men jag vägrade. vattnet var faktiskt inte alls kallt, inte efter ett tag iaf. men jag är lagomt rädd för botten och fiskar än. fast hade jag vetat att jag kommit upp på hästen igen så kanske jag plurrat lite. på hemvägen gick det ganska lugnt till. fast sista biten taktade alla hästar och allra sista biten slängde clasen av lilla carro. men han blev infångad och hann inte springa hem själv, dock var tränset lagomt kraj. alla hästar blev psyk när clussen var lös, och madde var fan ute i skogen och tjottavirra. men efter det så trampade hon på med sina långa bakben riktigt ordentligt ;) vi var ganska sent ute, så stallet hade hunnit stänga, men vi två artonåringar fixade det hela, haha. och ni kan ju gissa om jag fick boxarna gjorda .. nej. men jag får ta tag i det en annan dag. fy jävlar vad kul det var att bada alltså. bada med häst är ganska oslagbart, sjukligt kul :)

haha, sista bilden är wierd. var tvungen att sudda fejset
för det såg sjukt ut när luggen fallit fram och resten av
håret var bak i en tofs, hahaha. men madde är snygg iaf :)

the third

2009-06-23 @ 14:07:58 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
igår hade jag ju tinggrej. jag var jävligt irriterad at first. eftersom jag garra blev minst utsatt och glömt bort det mesta. men blir man kallad till en rättegång måste man ju komma, bajs. men mina advokater var iaf trevliga ;) fick sitta i ett rum framför en tv, och till en början syntes jag över hela skärmen, tur att jag hade en snyggdag dårå. haha, skämt åsido. sen efter ett tag ringde dom från uppsala på tvn och så syntes bara dom. lite lätt underligt att se folket och prata med dom genom tvn. fick svara på en massa frågor, inte för att jag kunde komma ihåg så mycket. och sen flyttade jag mig ur bild och fick se och höra peddot, och hans förklaringar, hm.
rejs till jobbet och spenderade första riktiga arbetsdagen där. den var inte alls så farlig. i början lite wierd, men efter ett tag flöt det liksom på. träffade en jättehärlig tjej också, ska bli kul att jobba med henne. slutade halv tio och for då hem på stuberten.

nu ska jag till bilskolan och sen till stallet och tömma boxar.
på återskrivande, tjing

armed and dangerous

2009-06-23 @ 13:53:27 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
tänkte fylla i lite ihåligheter nu.
sovit på stugan i tärendö hela midsommar. ätit massa god mat, massa grillat. har också ätit tårta varenda dag. smörgåstårta och en somrig med jordgubbar. trevligt sällskap och allt som hör midsommar till :) promenerat till forsen, gjort byn osäker, vart på nya macken, haft kubbderby, hunnit fylla arton. och sett en unge bli påkörd av en bil. eller vi missade krocken, konstigt nog, men det var iaf en unge som kom körande på en typ fiddy/liten cross. han kom från skogsvägen och körde ut på vanliga vägen utan att titta och vips så kom det en bil och han körde rätt in i den. han låg i mitten av vägen, crossen på ena sidan och hjälmen på den andra. han överlevde, blödde lite, men hade bara hjärnskakning. och det var hans eget fel, för det första får han bara köra på inhängnat område, för det andra så hade han garra inte ens spänt hjälmen och för det tredje så kollade han inte innan han körde ut. och bilen hade en fet buckla, så det var en jävla smäll.
for hem på söndag em, borta bra, men hemma bäst ;) bjuder på ett par bilder .. ciao


regret

2009-06-18 @ 16:40:07 Allmänt Kommentarer (3)
hej, hej, hemskt mycket hej
håller på slänga över filmer på usb. sen far vi till tärendö.
glöm inte bort att en viss person blir jävligt myndig på söndag.
pusshejs


long lost friend

2009-06-18 @ 12:39:07 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
nu har vi handlat och packat klart inför resan till byn. ska bli skönt med en liten break. fast att bo i stugan är verkligen ingen hit för mig, ännu. ingen el är inte det värsta. det är utedasset, uäh. tur att man kan duscha hos monkey iaf. gillar inte att skopa vatten till dusch.

idag har jag klivit upp före fan. bussen gick 06.36. men jag hann. for till jobbet, var där till tio. sen på måndag börjar allvaret. ojoj, får se om jag klarar det. wosch.

har jävligt mycket bilder sen helgens tävlingar. men eftersom jag ska på utbildning ett så hinner jag inte göra det nu. så det blir väl kanske på söndag eller senare. seg man är. och så måste jag lägga in bilderna från högbo på pirre och en massa. bilder är en tidskrävande hobby, heh.

nä, nu måste jag skynda. hinner inte packa ner mitt sista innan utbildningen. får väl ta och göra det senare. det lär inte bli glada miner från mina medresenärer då, men skitsamma. tack och adjö, ha en trevlig helg.

rubies

2009-06-18 @ 12:26:18 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
just hemkommen från tha work. fick gå lite tidigare. snokat runt i lite skåp och kollat mig omkring. även sorterat tvätt, satt på en tvättmaskin, hängt upp kläder, satt på en diskmaskin. shit, snacka om att mamma kommer vara stolt över mig. eller så tänker hon nu få mig att börja göra sånt hemma, hehe.

okey, här kommer min summering.
lördag: valle gick 1 meter avd. b. han var klockren nolla såklart. hur kung som helst. olle gick 120, ackumulator. han var också nolla, lilla kungen. tiden var dock inte snabbast, men räckte till en andra placering.
söndag: valle gick 1 meter igen, och nollade förstås. han har allt, kapaciteten och utseendet, och allt annat förstås. det finns nog inte många som honom. olle gick 120 igen. denna gång var det en poänghoppning. man gjorde egen bana och då hoppar man ju de hinder som ger flest poäng. lo kom ihåg sin bana till tredje hindret, sen blev det improvisation ;) men dom nollade iaf, och fick ihop mest poäng och en vinst.
måndag: jag och soffan skulle rida ut grabbarna grus, men det regnade. så det blev ett litet pass i ridhuset. jag red valle och han var hur fin som helst. galoppen kändes riktigt bra. jämfört med förut. det var riktigt nice att rida utan helskodda brallor, kändes friare och då var det lättare att sätta allt på plats, hehe.
tisdag: red jag ut kungen. han var sjukt pigg och jävligt jobbig, hihi. stark och taktig. men han gjorde inge bus. skritt och trav bara. lo frågade om jag ville rida olle nästa dag så jag inte skulle glömma bort honom över sommarn ..
onsdag: for till stallet redan nio. borstade busolle och så for vi ut. han testade vända i början, sen gick det bra. travade snällt och så. sen skulle jag prova galoppera. han fattade glp, men i samma veva viftade han med ett framben och vände runt. hejdå sa jag och flög som en katapult ut i skogen. landade mjukt i mossan ;) försökte hålla kvar tygeln, men den gled ur handen. fan tänkte jag, tittade upp och såg att knasen stod kvar och tittade på mig. så jävla söt. har aldrig trillat av han ute, ingen annan heller hära iaf, så han vart nog lite förvånad. men han var så söt så jag kunde bara skratta åt honom. men jag gissade att han skulle försöka få av mig igen när han lyckats en gång. och jovisst. efter lite travande skulle jag bryta av i en backe. då gör olle samma sak och skickar mig ut i luften igen. men denna gång rätt på stigen, grr. höll i tygeln för glatta livet, och lyckades ha kvar den, även om jag legade på mage i slutändan, hihi. tror olle fattade att jag var lite arg, hann inte ens säga något och han såg ganska skrajsen ut. men sen efter det gjorde han ingenting. förutom att försöka rejsa på sträckan. haha, tjao, jag lär ju definitivt inte glömma honom över sommarn nu, hahahaha. och så var det ju länge sen jag trillade av, tänkte öka min avfallningskvot lite. minns inte ens sist jag trillade av, hum, måste ha förträngt det. men denna gång skyller jag på byxorna utan helskoning, dom passade inte med stålis, hihi. haha, och när jag kom in genom stalldörren sa jag glatt till sussi och bea att jag trillat av två gånger. och dom baH, och lika glad är du för det! hah, jag är nog en av dom få som är lika glad över att ha flygit av, tjohej. fin ordbajsning.
efter det for jag till bilskolan och körde lite bil. har bokat riskettan och risktvåan, det tar sig.
sen tillbaks till stallet igen, packade in massa grejor i tävlingsskåpet och donade på. för pärlorna skulle ju fara på em. en hel sommar utan dom, lite tomt kommer det allt bli. måste försöka fara en vända till piteå trots allt.

på återskrivande.

i'm still alive

2009-06-18 @ 06:28:24 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
tänkte bara berätta att jag lever. sorry ifall ni hoppats på annat ;) har varit ruskigt dålig på att uppdatera på sistone. det händer inte ofta. men jag har varit så jävla trött på senaste. har knappt alls suttit framför datorn.

tänkte på skoj skriva en sammanfattning av dagarna som missats. iaf det viktiga. ska försöka hinna med det senare kring lunch. ska på jobbet snart. går 7-11, en lätt match jämfört med gårdagens 15-21.30. nej, fullt så jobbigt var det inte igår. man ska bara lära sig allt och komma in i rutinerna. vad fan har jag gett mig in på? shises, hehe. har sen utbildning 13 och hela em. sen blir det raka vägen till tärendö för att spendera midsommar där, enda borta semestern jag får i princip, buhu. snart går bussen, på återskrivande, tjing

thanks for making him a fighter

2009-06-13 @ 00:30:15 Allmänt Kommentarer (1)
hej, hej, hemskt mycket hej
ska försöka dra en snabb update. kom just från stallet.
for till stallet någongång på eftermiddan. smörjt lite träns, assisterat vid tantlastning. knoppat fia, som ruskade ur dom på en kvart. uppskattat, verkligen ;) borstat och fixat iordning ollebanan. promenerade med honom runt stallet till dressyrbanan. han vart lite utvecklingsstörd, men lugnade ner sig efter ett tag. vaktade medans lo red. visade honom hoppbanan, och tog in han i ridhuset så hon kunde rida lite mer. knoppade valle. han blev så snygg. borstade och ryktade tills han glänste. han skulle inte ut förrän kring niotiden, så jag donade på med lite annat emellan. sen var det bara att slänga på tävlingskläderna och ta ut han. underbara, vackra häst alltså. han var så fin, så fin. på framhoppningen var det fullt ös medvetslös. det var lite samma princip på banan, men då var han iaf koncentrerad på sin uppgift. han hoppade som om han aldrig gjort annat. hindrena på en meter var smågodis tyckte han. gah, hjärtat. lotta började såklart böla efteråt, och jag blev också lite glansig i ögonen. jag fick säga åt henne att sluta grina, för annars hade jag inte kunnat hejda mig ;) han är kungen, utan tvekan, vilken kille. när han hoppade runt där på tre ben i slutet av februari förra året trodde man nog aldrig att han skulle komma såhär långt. men nu är debuten avklarad och det är bara att konstatera att han är en fighter. den hästen släpper jag aldrig, på ett sätt eller annat.


inga kalasbilder, men who cares just nu. lubbade och tog kameran,
ställde mig någonstans, sket i inställningarna, tröck av helt hejvilt,
försökte kolla, lubbade tillbaks med kameran och fort till kungen.


som sagt, kom inte hem förrän kring tolv. phew. så nu är det bara att slänga sig i duschen, sätta nått i kistan och sova. ska fara till stallet kring sju imorgon är min plan. jag är ju som dom flesta vet, inte så snabb, så om jag ska hinna ha fixat hästen till klassens start klockan nio så är det bäst att börja i god tid. tack och hej

magic hour

2009-06-12 @ 11:20:30 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej

medans alla andra vanliga var på skolavslutning pysslade jag med annat. jag sov dock inte som jag tror många hade gissat på, haha. jag var och körde bil. vi skulle parkerat idag, men gissa om det var fullt med bilar överallt? gissade ni nej, så hade ni fel, för det var smockat. jag höll även på att nästan krocka, inte en gång utan två. men don't worry, alla klarade sig tack vare min goda reaktionsförmåga, hehe. och måste tillägga att det inte var mitt fel, någon av gångerna. första gången kommer jag på huvudlled, ungefär mellan pressis och nordan. då kommer det en bil från höger och kör ut typ halva bilen så jag får bromsa lite. sen kollar han på oss och kör, så jag får pallnita typ. alltså hallå? när man är 40+ borde man väl veta vad väjningsplikt är liksom.


sen i rondellen vid stallet, jag kommer från coop och ska till malmberget. blinkar så fint, håller mig på rätt sida, kollar mig omkring, börjar blinka ut. och så kommer det en lastbil från stallethållet och kör ut rakt framför oss. så då var det tur att jag hunnit ta ner farten. erica blev nog lite rädd och det var nära att hon ställde sig på sin broms alltså. men jag var inne i rondellen och den körde ut mitt i allt, så det var dens fel. annars gick det ganska bra. måste träna på att inte släppa kopplingen så fort, det blir så hackigt, haha. men i slutet fick jag till det finers.

nu ska jag börja på tredje säsongen av förhäxad. sen någon gång blir det stallet. hinner nog kolla tävlingarna också tror jag, om jag ids. tråkigt väder bara. och det lär hålla i sig över helgen, bläh. bye for now

be careful what you wish for

2009-06-12 @ 01:57:48 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
bara blivit stallet idag, som vanligt typ.
fixat åt madde. fick strumpan på min lektion. vi hoppade lite hinder, typ en båge med tre hinder. sockan var så himla pigg och glad. vilken framåtbjudning han hade alltså. ibland gick det nästan lite för fort, hihi. det var iaf cpkul att hoppa. och strumpan är så skojig att hoppa med, han är så duktig :) jag kände mig som en svajig flaggstång till och från, men ibland red jag riktigt bra, heh. red för lotta, och det är alltid en hit.


bjussar ett gäng på denna fina bild, heheheheheheheh
 jag gillar inte min sits. men har en massa att skylla på ;)


borstade madde en gång till eftersom hon tog en siesta när jag inte märkte. sen byggde vi fram halv nio. skulle hoppa bana, huset. där lärde jag mig något nytt. hade ingen aning om vad huset var för något, men nu vet jag. och den har skorsten till och med ;) red fram med graman, för det tyckte moi and lo lät bra. kändes som om det vart lite skillnad på kusen. hoppade fram, kändes ganska bra faktiskt. hoppade fram lite mer, hade lite dåligt med fart först. red banan sen. jag var näst sist. fick väl ett par inte så snygga språng. jag åt tjottaheiki med benen och allt. men tror vi fick ett och annat bra språng också. så jag är ganska nöjd. det gick över förväntan iaf. fick en del kula kommentarer också, men känns inte rätt att dra dom hära liksom.
liftade sen hem med hedan, det blev en drive förbi nordan. och det tog ett tag innan jag fattade vad dom skulle dit och kolla ;) hehe, men ingen har väl någonsin påstått att jag är smart så .. marina tyckte även att vi var dåliga på att ragga, men vänta bara. hon skulle se oss in action. jag menar, man kan ju inte fara runt och ragga med en gammal, gift tant i bilen heller ;) hihi.

håller på lägga in veckans bilder på bdb (länk längst ner till höger i menyn). det tar sin lilla tid då det hunnit bli en del. ska kolla lite förhäxad, sen sova och upp ganska tidigt och köra bil, brumm. tjing

apocalypse not

2009-06-12 @ 01:21:32 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
skulle ju uppdatera igår, men råkade somna när mamma hängde framför min dator.
onsdag: körde med bilskolan på fm, det gick faktiskt ganska så bra, iaf i början. backade och höll på. stallet senare då. red madame på min lektion för lotta eftersom jag hade arbete när linneas lektion var. det gick lite mittemellan. eller egentligen gick det väl bra, med tanke på resultatet i slutändan. men det är lite jobb med den hästen för att få den på rätt köl tror jag. men sen är det nog inga problem. hehe, det märktes att det var en stor häst man satt på ibland, inte på höjden, men annat.


klockan sju skulle jag ha en lektion. delade ut lite hästar. eller dom önskade, och fick i princip dom som dom ville ha. vi skulle rida ut. hoppade upp i ridhuset för att bege oss. och bara så att alla vet och inte missar, jag red karlsson! vilket betyder sjukt lycklig tjej :) jag gick först med min favvis. han var så duktig och fin hela vägen. pigg och glad. skrittade lite för fort för dom andra ponnysarna, men annars gick han som en klocka längst fram. och hans lilla ponnytrav var så saknad. det är något speciellt med den, hihi. jag red som på små moln hela vägen. kom också på att jag märker skillnad på mig själv. förr när jag red storhäst och sen red karlsson mitt i allt, då hade jag sämre balans och sits. men nu red jag som när jag red storhäst. hehe, kanske för att jag ridit så mycket småponnys på senaste. fast ingen så liten som charlon visserligen. helt sjukt hur plutte han är. när jag stod bredvid honom kände jag mig som ett höghus. men jag fick korta tre hål från dom som varit innan, och hamnade på sista. korta ben liksom. tjalalala, nu kan jag dö, för då dör jag lycklig ;) haha, jag är verkligen inte ridlärartypen. fast det äl väl mest barnen som blir lidande, hehehe.

the worlds greatest

2009-06-09 @ 14:14:43 Allmänt Kommentarer (0)
jag älskar denna ponny. han kommer alltid betyda mest.
ibland saknar man dom gamla tiderna något så enormt.


jag längtar som en tok till imorgon kväll. håll en tumme hårt att
det blir lika fint väder och sol som idag. jag tror det var ungefär ett
år sen jag senast satt på hans breda rygg, men en gång om året
kan jag gott och väl nöja mig med. det blir nog mysigt för honom
att få komma ut lite också. bara han inte är så busig att han busar
upp dom andra ponnysarna ;) men lite liv i lådan är ju spännande.

a walk to remember

2009-06-09 @ 13:57:27 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
idag är min enda sova ut dag denna vecka. har inte sovit längre än max sju sen i fredags. vad tror ni inte då händer. jo, klockan åtta på morgonen ringer mobilen som en tok. men det var bra, för jag har fått sommarjobb, 100%. fast hon snackade så jävla mycket att jag vet inte om jag ens hängde med hälften. en massa bredvidgång, delegering, och sånt där som jag typ inte är så insatt i. skrev ner lite tider och sånt med vänster hand, trasig penna och knappt vakna ögon, men det funkade det också ;) försökte sen somna om så gott det gick. men typ efterhalv nio ringer det igen. första gången hör jag bara dom sista signalerna och orkar inte svara, men när det ringer andra gången hade jag som inge val. det var carola som undra om jag inte kunda fara till stallet vid mockningstid och hjälpa till. för paulina sku mocka ensam, med mats bara. stackars palle tänkte jag och tog mig dit så småningom. men innan det hann tanten ringa igen och pratade på ännu mer om tider och sånt. men jag skulle väl få schema och massa papper. så hoppas allt står med där, hehe. väl i stallet så var det nästan färdigt. mockade en box och sopade i stallet. sen var det klarrrrt. och det var btw tre till som mockade med dom. grrr, kändes lite surt att måstat behöva kliva upp i onödan. fast som sagt, det är jobbigt att kliva upp tidigt, men när man väl är uppe så är det ganska skönt att ha hela dagen framför sig. mockade till valle och olle och fyllde dom påsarna som gick att fylla. sen ides jag inte vara kvar längre. var så hungrig och hade ont i skallen på grund av det.


nu ska jag försöka fota någon bra macrobild, men det verkar inte vara min grej. sen ska jag kolla lite film är min plan. morsan slutar förhoppningsvis kring sex, då kan vi fara och träna med bilen. och om jag hinner far jag väl tillbaks till stallet och fotar när fanny hoppar. har ju som lovat henne det en bra tid nu, och idag är det ju sista gången, sen flyttar hon. pheh, jag som trodde jag var klar där för idag. nåväl, får la se hur det blir. ciao

reflexes

2009-06-09 @ 13:40:05 Allmänt Kommentarer (0)

one thing.

note to self:
jessica för helvete, lär dig säga nej!


bubble spinner

2009-06-09 @ 00:02:56 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
tidig dag, upp redan innan sju. promenixade till stallet och var där sju. fodrade och täckade hästar. sen när dom andra tog paus släppte jag ut mitcha och gurre och mockade + spånade till strumpan. sen var jag tvungen att smita iväg till bilskolan 8.15. idag tränade vi på växling, det gick över förväntan, riktigt bra faktiskt. men nu är väl ungefär det lätta avklarat, nu börjar det svårare som jag lär få stanna och kämpa med. jag kommer nog inte få körkort förrän tidigast i augusti, buhu. morsan förde mig både fram och tillbaka, eller jag körde, men you get it. var tillbaks till stallet nio, så jag var himla snabb. palle hade just börjat med mockningen. så jag tog en grep och högg in jag med. sopade stallen och sen var jag klar för dagen. mockade då åt valle och olle. borstade valle och for ut efter stigen. skritt och trav, pigg kuse alltså :) han är helt klart verkligen outstanding. klockan var typ två när jag var klar med ridningen och kunde fara hem. men började tvätta vattenkopparna och sen hittade jag en liten tussevalp som jag inte kunde slita mig ifrån. for väl hem efter tre nästan. typiskt mig att alltid dra ut på tiden, pheh.

sen bar det bara hemåt i regnet, invänta morsan och josefin och sen fara på bilbingo. sällan man följer med dit, men tänkte när jag ändå har en fri eftermiddag så varför inte. dock så vann jag förstås inte ett öre. hade en ifrån på tiotusen, det var nära, riktigt nära. men nära skjuter ingen jävla hare, grr. imorrn ska jag sova ut ordentligt, fara till stallet en sväng, inga planer där, sen när morsan slutar jobbet fara ut och träna backa och lite sånt ;) nu ska jag nog kolla en film eller nått i den stilen. tjinghejs

put me down

2009-06-08 @ 18:00:21 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
råkade somna igår och blev därför ingen uppdatering. men vill såklart dela med mig av min dag så här kommer den ..
började med att släppa ut valle, prisma, mongo klockan åtta. mockade till v och p. jag tänkte vara snabb, men lyckades än en gång inte så bra. valde en lädergrimma till kungen, innan jag tog in och borstade prisma. när jag lindade frambenen (med skitsnygga slimegröna lindor ;)) var hon så kärvänlig och slickade mig på knäet, och när jag lindade andra benet så kliade hon sin panna så försiktigt. hade hon vart en hoppehäst så hade det nog vart nått för mig ;) mysiga hästar är verkligen min grej. red ut runt stigen. förväntade mig ett psyk. eftersom jag fattade att hon var det när ålle sa att hon var knäpp. på henne lät det verkligen som om hon alltid var vild och galen utomhus. men nåja, hon var allt utom galen kan jag lova. snäll och lagomt frän, hehe.
tog sen in och borstade valle. skrittade honom till banken och tillbaks. han var duktig och kunde skritta hela hemvägen. på kvällskvisten skulle han hoppa.
skyndade vidare mot småstallen. tog in och borstade kingen. red efter stigen med honom. helt ensamma. sist jag red ut honom så studsade han fram och var lite pucko, och då hade han ändå lillprinsen med sig. han skötte sig nu iaf. hur snäll som helst. på hemvägen, galoppsträckan, galopperade vi, lät han till och med brassa på lite och han gjorde ingenting alls. riktigt impad av honom.


sen till klubben igen. ta in och borsta max. eller jossi borstade. fick han på köpet, var inte alls tänkt att jag skulle ha honom. red runt stigen i skritt och trav. riktigt pigg häst kan jag lova. ashärligt med ponny ju.
sist ut blev teddy. borstade och red honom till banken. då var jag sjukt jävla trött och hästen hade noll bjudning i traven. så jag skippade typ den och galopperade istället. efter galoppen fick han iaf lite bättre framåtbjudning i traven.
jossi hjälpte också att mocka till stålis och fylla nästan alla säckar. innan jag for hem plockade jag in en del hästar, och då var klockan halv åtta. så ni kan ju tänka er hur slut jag var efter cirka 12 timmar i stallet, och utan mat dessutom. fattar inte att man aldrig lär sig att ta med något att äta. inte för att jag hade haft tid att sätta mig ner och äta, men typ frukt kan man ju ta i farten. nåväl. nu fattar jag vad lotta menar med att hon blir darrig när hon inte ätit. jag gick verkligen på sparlåga dom sista stegen. men riktigt snabb har jag ju varit. som hunnit med allt det där och ändå inte stressat i princip ..

in the end of the rainbow

2009-06-06 @ 23:33:29 Allmänt Kommentarer (0)
läste just på saxis hemsida. hittade länken på marros blogg. dagen då det hände var jag i usa. och jag är glad att jag fick veta vad som hänt trots allt. jag är också glad att jag inte var hemma, för jag vet att jag hade haft sån jävla ångest, egentligen utan orsak.


typ enda bilden på datorn.

i alla fall, har inte vart på hans hemsida på år och dar. men läste nu i hans stallbok. fyhelvete vad jag grinade alltså. jag är alltid värsta empatisk och grinig, men ändå. tårarna bara forsade. samtidigt som man ibland kunde skratta åt saker som man så väl minns. fan vad tungt alltså, jag vet hur mycket den hästen betydde för dom, och jag kan inte säga jag vet hur det känns. jag vet hur det känns att förlora en häst, en vän, men inte på ett sådant vis. snart har det gått ett år ..

that old black magic

2009-06-06 @ 22:28:20 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
ska försöka dra en snabb update.
igår var det stallet för hela slanten. hade handikappridning. red jesse på lektion, det var länge sen. men är ganska nöjd, men bara ganska. dressyrade med teddy, han försökte mest komma undan och låssas vara korkad. skrittade ut med valle som var hyperpigg. jag har ganska kort minne, men tror det var ungefär min dag såg ut. somnade redan tio, det är jävligt ovanligt.

uppe med tuppen idag. fast var lite seg, men hade tur att mamma var vaken. var i stallet kring halv nio. släppte ut valle, prisma och mongo. mockade lite boxar. fyllde påsar. borstade prismutt och begav oss ut i skogen. hon är så frän, inte speciellt rädd för något. i skogen traskar hon på som en och annan ångvält. kommer det en sten så får den flytta på sig anser hon ;) sen kan det bli lite tvärnit här och där när damen är hungrig, hehe.


jag bjussar på två gamla bilder ;>

mockade åt olle när han gått ut, och begav mig sen mot småstallen. borstade kingen och gick till ridhuset. det var en pärs. han var livrädd för allt, hårbollarna mest. knasiga häst. så han hoppade runt där som ett psyk. men det gick bra att rida iaf. fast klantiga jag glömde att låna några andra vantar, så ridsåret i fingret hade det inte kul. red nästan en timme, men inte så hårt. hemvägen gick mycket bättre. då var det inte lika mycket islänningar i farten och då kunde han chilla.
velade ett tag om jag skulle rida teddan eller ej. men jossi kom och övertalade mig. det var tur med facit i hand. han var mycket skojigare idag. fick bättre bjudning i traven utan att ha galopperat fram den. i slutet gick det redigt bra. men jag slarvade med min sits och position and so on. red inte så länge idag heller.

cyklade hemåt och förbi coop. såg en massa snyggingar ;)
nu ska jag iaf kolla film, sen sova och upp med tuppen imorrn igen.
har typers fyra att rida imorrn om jag vill. låter hårt, och det gillar vi. ciao

out of sight

2009-06-04 @ 00:43:18 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
det känns mycket senare än vad det är. fast jag är inte trött än. för jag råkade somna kring lunch. dåligt av mig, men hur skönt som helst.

började laga maten innan jag drog till stallet. fick rida timpan. det var kalaskul. vi var rätt många idag, vi hade några inhoppande dressyrnissar. är cpnöjd över det mesta idag. mina skänklar speciellt. dom var inte superstadiga, men hundra gånger bättre än vad dom brukar vara. och lotta sa att min högersida hade blivit mycket bättre! big smile. timpan var såklart fin. hade nog kunnat fixa form och takt ännu bättre hela tiden, men det får man väl ta eftersom. är very nöjd ändå. långlectormalin hade kollat medans hon väntade på sin lektion och häst. och när hon hämtade sadeln från mig sa hon att det sett jättetrevligt ut :) skryt, men det händer faktiskt inte speciellt ofta, tror jag ;) hoppas hon inte bara sa för att säga. jag är jävligt dålig på att ta beröm, hrm.


sen var det bara att skynda hem och fixa klart maten och duka fram. efter det har carre och jag suttit och gått igenom massa av mina bilder. ska sätta några på skiva och ge till moster. det är väl tänkt att dom ska finnas med på tärendöveckan i sommar. men det är ju bara det att jag skulle välja ut ttyp femton. i mappen just nu är det 80. det är så jävla svårt att välja ut några. för jag kan tycka vissa är sjukt fina, medans mamma och säkert andra inte riktigt håller med. nåväl, vi får väl se hur det blir med dom. är pepp att fota lite macro nu, men måste bara ha nått fint att fota.
nu ska jag nog kolla lite mer förhäxad, kanske börja pyssla på presenten. adios

drive through

2009-06-03 @ 10:43:28 Allmänt Kommentarer (3)
hej, hej, hemskt mycket hej
ett djupt andetag .. och så börjar vi om ..

kommit från malmberget för ett tag sen. körde med bilskolan imorse. riktigt skojigt. ser fram emot nästa gång. även om jag inte var så jättebra så sprollar det, är ju där för att lära mig. och det gjorde jag verkligen nu. jävligt härlig, lättkörd bil. nästan för lätt när man är van vid mammas. vilken omställning.


nu ska jag ta och pyssla ihop en present till mamma. hon önskar sig lite hemmaspa, middag och allmän omhändertagning typ. det är typ det enda hon vill ha. + lott och parfym. men jag har inte råd med någon parfym, och jag får inte tag i jossi som är ute med knarkarungen, och hon har nog inte heller så mycket cash. blir något i stil med olika "presentkort" som hon får använda på mig och jossi :) sen får hon min kylieparfym eftersom hon gillade den. och några lotter förstås. hon fyller fan år imorrn, typiskt mig att alltid vara så sent ute, gha.
på återskrivande, ciao

i don't freaking care

2009-06-03 @ 02:31:27 Allmänt Kommentarer (2)
hej, hej, hemskt mycket hej
nu ska jag tycka synd om mig själv, så nu vet ni, läs inte.
just nu önskar jag att det fanns en sladd som man kunde stoppa in i usb-uttaget i datorn från hjärnan och att alla tankar då skulle skrivas ner. jag är verkligen kass på att uttrycka mig i ord. jag är kass på att uttrycka mig ordentligt över huvudtaget. allt känns så jävla hopplöst just nu. och med allt så menar jag att två tredjedelar är skolan. jag har inte varit en endaste dag i skolan sen innan vi for till högbo. det är nästan en månad sen. jag blir så jävla irriterad när folk börjar prata om min skolgång. jag vet att jag är dålig som inte sköter skolan, jag har sjuk ångest över det och jag är jävligt besviken på mig själv. jag behöver inte bli påmind om hur jävla dålig jag är! inte nog med att mina föräldrar känner sig misslyckade. hur misslyckad tror ni inte jag känner mig då? jag vill inte skolka. jag vill ha bra betyg, jag vill ha en utbildning. men jag orkar inte längre. just nu vet jag vad jag vill hålla på med när jag är klar med skolan. och det är hästar. jag önskar verkligen att jag hade sökt till en hästskola. långt bort från gällivare. där jag hade varit ensam och inte haft något annat att göra än att plugga.
jag gillar verkligen inte mitt liv. det är tur att jag har hästarna för annars hade jag nog blivit sjuk. och då menar jag inte nått i stil med förkyld. jag kanske brås på min mamma .. men hästarna tar ändå upp för mycket av min tid. jag gör allt för .. jag hade gått genom eld. för jag är helt jävla dum i huvudet. ibland tror jag att det är någon annan som sitter och drar i spakarna i mitt huvud, för så fort jag gett ett svar kan jag fundera varför i helvete jag gick med på det. men det sägs ju att man är sin egen lyckas smed .. men jag orkar inte. det hade varit så jävla lätt att bara kasta sig framför ett tåg och slippa reda ut allting som hör livet till. jag läntar tills hästarna far på bete. då kan jag ligga i sängen hela dagen, slippa bry sig, slippa anstränga sig, bara slippa allt. stanna livet för jag vill hoppa av!
jag är i en svacka nu, om ni lyckats missa det.

when i hear your voice

2009-06-01 @ 23:22:12 Allmänt Kommentarer (2)

new moon trailen har landat. to die for alltså.
jag längtar som en tok. behöver man ens säga mer?


hell froze

2009-06-01 @ 22:47:08 Allmänt Kommentarer (2)

hej, hej, hemskt mycket hej
stallet en snabbis idag bara. fyllde hö och borstade av olle.
tänkte sätta mig och pyssla lite, men hamnade framför jossis daror och photoshop istället. hon ville att jag skulle ändra hennes blogg. hade en "kropp" liggandes, så hon fick den. gjorde en header. har aldrig gjort någonting i ps förut, så med tanke på det så tycker jag att jag var duktig. som lyckades med pixlarna och allt. sen fick marro rycka in, ides inte sitta hundra åt och knega på hur man firrade in den och changea färg.

jag vill ha photoshop på min egen dator! ska till skolan någon dag och hämta min psbok tror jag nog. sen måste jag typ höra om förlängning eller nått sånt. men jag vet inte, jag har inte bestämt mig .. tjing

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide