This place is about to go

2014-05-28 @ 03:03:23 Allmänt Kommentarer (0)
Min måndag vart ganska fullspäckad. Vaknade rätt tidigt på tåget, kunde knappt sova på natten. Det såå skönt att komma fram till Stockholm. Älskar den staden. Och när man går in där på centralen får man en skön feeling. 
Går inte att förklara, men det är samma känsla varje gång. Önskar att pappa inte flyttat därifrån, hade gärna spenderat mer tid där.
 
Hoppade sen på nästa tåg till Nyköping och där hämtade Jossi oss. For till Oxelösund, lämnade av packning, pappa och hunden. Sen for jag, Jossi och hennes kompis tillbaka till Nyköping. Drog en Donken, lämnade av kompisen i skolan och så for vi på en massa affärer. Men det var för få tyckte någon så vi hämtade upp kompisen och for till Norrköping. Var där i tusen år, och jag som älskar att gå i affärer ;)
Handlade sen med pappsen och tog det chill resten av kvällen. Eller for en vända till Nypan mitt i natta och hämtade Svonka. Bara varit 25 grader ute och strålande sol hela dagen, fick mössförbud också, hehe.
 
En av dom knasigaste sakerna på hela dagen var nog när vi cruisa i stan och kör förbi en kontrollplats vart man kan väga fordon osv. Kollade lite halvt och såg en lastbil, sen såg jag EuroMining loggan och det tog kanske fem sekunder innan det koppla och då insåg jag att det var Annikas hästlastbil. Extremt random att se just hennes lastbil i Nyköping just precis när jag råkar vara där. Och att beropå hästbilar så mötte vi Alexander Zettermans hästbil också påväg från Norrpan ;)
 
Idag har vi tagit det easy och varit på bio. Såg The Other Woman och den var jättebra :) Och det knasigast på denna dagen var nog när jag var ute med Dogge på kvällen .. När vi nästan var hemma gick vi igenom husen och det blir typ som en tunnel och av någon anledning tänkte jag att bakom hörnet hade det varit ett perfekt ställe för någon att stå om dom hade velat råna en. Liksom bara slänga fram ett baseballträ eller något när man ser någon komma. Och när jag kommer till slutet av tunneln och kollar dit i hörnet så står det en kille exakt där. Hoff, hoppade högt inombords. Det har aldrig stått någon när jag gått där förut, hahaha. Tur jag hade med min Pitbull där i mörkret ;) Skämt åsido, och jag gillar faktiskt att det blir mörkt på kvällarna under sommarn. Fast nog är midnattssolen rätt fin ibland också.
 

Larger than life

2014-05-25 @ 02:30:16 Allmänt Kommentarer (0)
Bomb från i tisdags. Blev lite rörigt, men får inte dom stående bilderna bredvid
varann i den storleken jag vill ha dom. Och orkar inte bråka med dom just nu ;)
 

 

Depended on a single man

2014-05-25 @ 02:06:58 Allmänt Kommentarer (0)
Hunnit med det mesta som jag hade inplanerat idag. Gjorde bland annat en tårta till mammisen på morsdag i förskott. Hon blev jätteglad, för hon hade inte väntat sig någonting alls. Vi har egentligen en deal att vi inte ska ge saker på typ morsdag osv, men fick ingen tårta sist jag fyllde år (vi glömde, haha) så tänkte att jag lika kunde göra en nu och slå ihop det, haha ;)
Packat allt och får till och med plats med min kudde. Håller på rensa min mobil och ladda ner lite musik till en annan så jag kan roa mig med sånt utan att slösa batteri på min vanliga, hehe. Drar iväg en sväng imorrn, så vi hörs!
 
Hehe, går alltid all in med toppingen. Och råkade köpa grön skrivkräm istället för röd, #fail.

I don't just laugh about it

2014-05-25 @ 01:38:51 Allmänt Kommentarer (0)
Rätt långsam vecka måste jag ändå säga. Har trott det börjat närma sig helg varje dag typ och så har inte ens varit nära. Men äntligen börjar denna vecka närma sig sitt slut.
 
Igår började jag och pappa greja med min bil. Köpte nya vindrutetorkare eftersom en var lös. Visade sig att dom var rätt slitna också så det blev perfa med nytt. Sen hissade vi upp bilen och bytte däck. Eller pappa bytte däck och jag tvättade mina fälgar. Fick lite bilvårdsgrejer som jag kan ha när jag ska tvätta bilen. Hann inte göra det då eftersom vi fick lite problem ..
Höll på pumpa luft i sommardäcken medans pappa tankade. När jag går runt bilen ser jag hur det forsar bensin på marken. Trodde först det var för att pappa råka överfylla med soppa så vi körde en stund för att se om den som slutade läka när det överblivna runnit ut. Men nä, så på typ tio minuter hade ungefär 20 liter bensin bara forsat ut. Sen efter ytterligare 10 liter så verkade det inte forsa lika mycket i alla fall. Började fundera om vi råkat paja tanken när vi lyft bilen, men när dom kollade under bilen så rann det ur uppifrån tanken eller nå. Och så kom vi på att snubben som lagat min bil sagt att han bytt något med bränsletjofset tidigare (när han inte hittade det felet vi lämnat in den för). Så nu är våran teori att det är något som har blivit fel när han vart och bytt och grejat. För jag tankar aldrig mer än halv tank så därför lär det inte ha märkts förrän nu när pappa fyllde hela. Blir sjukt förbannad om det är hans fel. Lovar att min bil aldrig mer kommer sätta sina däck på hans verkstad igen efter att han ordnat klart allt han ska som han påbörjat. Aja, struntsamma, kan ju vara vilket fel som helst.
 
Fina hålet som den fick på verkstan, yay. Jag och min bil verkar inte gå ihop, haha.
 
Var och körde lite med den idag för att se om läkandet avstannat. Det hade inte läkt under natten. Men sen när jag parkerade på Coop en stund så började det lukta bensin och så kom en kille och sa att det läckte som attan. Han trodde nog jag var cp som sa att jag visste det, men ändå stod där och lät det rinna, haha. Återigen hemma så verkade det inte läka nå mer. Men kan vara för att jag parkerade den i lut åt ena hållet. Hoj, bara att släpa den till verkstan igen då och låssas vara glad av att över 500 spänn bara kastats åt fanders. Och att bero på 500 spänn, måste kanske komma ihåg att betala den där bötern också, kul liv, hehe.

Time to unwind

2014-05-22 @ 01:36:41 Allmänt Kommentarer (0)
Alltså den här tisdagen var väl inte den bästa kan man väl säga. Verkligen inte en dag för att köpa en trisslott i alla fall, haha. Började dagen med stalljobb och såklart spöregnade det hela tiden. Allt annat gick visserligen finers, men ändå, regn drar ner på stämningen ;)
 
Sen efter jag slutat så drog jag hem en snabbis. Skulle hämta mamma inom kort, max en halvtimme. Hade hennes bil eftersom min fortfarande var på verkstan. I alla fall så parkerade jag på gården utanför våran dörr eftersom jag ändå skulle iväg typ dirr. Sen när jag startar bilen och vindrutetorkarna drar igång så ser jag en vit lapp åka fram och tillbaka. Nästan så att jag tänkte låta den vara kvar där och låssas som ingenting. Men ärlig som man är så tog jag den och såklart hade jag då lyckats få böter på mammas bil, hehe. Fyfan vad onödigt och fyfan vad irriterad jag var på låssaspoliserna (sorry!) som bötar för minsta lilla. Har inte sagt nå till mamma än, haha. Överväger om jag ska göra det. Inte för att hon lär bli sur, men jag kommer ju få betala den och hon kommer säga att det var rätt åt mig, haha. Ska worka lite magic så den kanske försvinner ;)
 
Och sen när jag är snäll och hjälper till att damma mattor så går det också lite snett. Skulle kasta mattorna upp för trappen och en liten jävel får sån fart att den inte flyger planerad väg utan åker rakt in i mammas prydnadsglaskula som ramlar och går i miljoner bitar, #flyt.
 
En bra grej var i alla fall att regnet försvann och solen kom fram, så kunde fota hoppträningen. Tyckte jag gjorde mitt bästa trots att den starka solen gjorde det förbaskat svårt att uppnå önskat resultat och trodde faktiskt att jag skulle ha flertalet fina bilder. Så kommer jag hem och ser att det i princip inte finns en enda jävel som duger, hahaha. Vafan har jag pysslat med i 4 timmar liksom ..
 
 
Men man ska ju fokusera på det positiva så kan ju då nämna att jag fick hämta min bil som äntligen var lagad. Efter 5 långa försök verkar snubben tillslut ha lyckats förstå vad han ska göra. Snubben ska väl så småningom också fixa bakluckan som blivit förstörd hos honom. Men annars är det bara lite småfix kvar som jag och pappa ska ordna nu medans han är hära. Men tänkte i alla fall att vi kanske skulle börja med att byta till sommardäck, hehe. Pusshej.

Pretty please

2014-05-21 @ 02:56:40 Allmänt Kommentarer (0)
På riktigt .. Vet att så fort man ställer en fråga på sin blogg och vill ha lite svar så är folk slöa och orkar inte klicka sig in på kommentarer och skriva några ord .. Men gör ett försök ändå ..
 
Kan ni inte tipsa om lite bloggar? Är seriöst less på alla större bloggar jag brukar följa. Är kanske inte bästa följaren, men tycker det är nice tidsfördriv att då och då klicka in sig på någon bra blogg. Vill läsa lite närmare bloggar, folk man typ känner eller vet vem dom är. Eller bara nån intressant hästblogg, helst med bilder ;) Och såklart någolunda uppdatering. 
 
Så kan ni inte länka antingen er egen blogg, en kompis blogg eller bara någon blogg ni brukar läsa? Please.

I come to learn

2014-05-19 @ 19:38:28 Allmänt Kommentarer (1)
Gårdagen bestod av stall från sju på morgonen till åtta på kvällen. Tungt, men gick ändå rätt snabbt. Har man trevligt sällskap så går det ju ännu snabbare :) Dagen har bestått av ingenting. Busy doin' nothing stämmer bra in på denna måndag, haha. Har organiserat min "seriemapp" osv och nu inväntar jag bara hockeyn.
Imorgon ska jag bland annat ta med mig kameran till stallet och fota lite hoppning. Eller hoppar dom inne så struntar jag i det, men annars ska jag försöka få till lite bilder som jag själv blir nöjd med. 
 
Veckan ser lugn ut, ska mysa med gossen, hjälpa och packa grejer, gå och käka med mamma och pappa, kvällsfodra, mysa med en annan gosse och lite sånt. Har verkligen inget speciellt att se fram emot nu på länge. Ska väl fara söderut, men har inget exakt spikat datum, så kan inte riktit tagga det än, haha. Laters.
 
Den nya ridskolehästen Pärra och jag hängde litegrann ;)

The time when they used to hang

2014-05-17 @ 22:51:38 Allmänt Kommentarer (0)
Gårdagen var väl den mest händelserika på hela veckan. Tror jag har varit utanför dörren 2 gånger räknat med igår och kammat håret 0 gånger den här veckan, haha. Men som sagt gick jag till stallet och fotade lite och snackade med folk. Sen lagade jag mat hemma (kors i taket), när pappa slutat jobbet kom han och hämtade mig och så for vi och handlade. Min pappa är så snäll :) 
 
Idag har jag faktiskt också lagat mat hemma, känner mig riktigt duktig. Har också kommit ikapp litegrann med bilderna. Ska bara slå på dagens serier och sen hoppa i sängen. Imorgon är det stallpass hela dagen, så ni vet vars ni gärna får vara om ni har lite att göra ;) Förhoppningsvis kommer ridskoleryttarn som skrivit upp sig så slipper jag vara helt själv.

See and start believing

2014-05-17 @ 21:41:57 Allmänt Kommentarer (0)
Gick till stallet igår för att fota lite sköna folk. Och som ni ser, så hoppar vi snöhögar i Norrland ;)

 

Repeat

2014-05-17 @ 20:24:15 Allmänt Kommentarer (0)
Här kommer väl lite fler ..


Clean corners

2014-05-17 @ 20:20:19 Allmänt Kommentarer (0)
Kunde inte bestämma mig i vanlig ordning vilka bilder jag skulle använda. Så blev rätt många .. Satte några bara på fejjan istället så det inte skulle bli så fullt, men blir fan arg på att facebook inte kan ordna så man får originalkvallan där. Kan tycka en bild är fin innan, men när man laddar upp den på fb och kvalitén försvinner blir den äckligt ful. 
 
Men i alla fall, erkänn ändå hur stiliga en massa var med knoppar. Tycker dom alltid ska ha det. Man höjer helheltsintrycket tusen gånger med det. Och till och med Billy med världens man som annars är delad på båda sidor gick att knoppa. 

 
 

All the way

2014-05-16 @ 23:57:37 Allmänt Kommentarer (0)
Meeeer Månne åt folket ;)
 

The noise we make

2014-05-16 @ 23:32:55 Allmänt Kommentarer (0)
Well hello allihopa. Har varit slö och inte bloggat. Har inte gjort desto mer i veckan, men förra helgen var ju skoj. Bara det att jag inte hade tid att uppdatera då och sen är det kanske inte så kul att läsa massa i efterhand.
 
Men allt i livet är inte kul, så drar förra helgen lite snabbt ;) Torsdag for vi till Vännäs, jag, Jullan och Månne. Kom fram rätt sent, så installerade hästen och pratade lite med våra klubbmates som redan var där. Fredagen skulle vara rätt lugn, då J inte skulle tävla. Knoppade ett antal ponnysar och fotade massa. Slutade med att J tävlade en klass i alla fall, haha.
 
 
Lördag och söndag var ungefär likadana. Klev upp tidigt och knoppade djuren och fotade sen alla från klubben och groomade åt Jullan. Tycker Månne var finfin ihelg. Han gjorde en superrunda i MsvA debuten och så fixade han ett litet SM-kval också. Haft jättemysigt och skoj, det är så kul att vara på tävling. Och ponnytävling är lite annat, för det är så himla mycket folk man känner och man har alltid något att göra eller någon att hänga med :)

 
Fotat alla RKD:are, men det regnade satan typ varje dag och satsade mer på kvantitet än kvalitet, haha. Ingen annan som bryr sig om kvallan annars ändå så då körde jag mer på att få så mycket bilder som möjligt ;) Känns som att det blivit mycket sånt på senaste, men ska försöka skärpa till mig och fota bilder jag själv blir nöjd med.
Aja, sen på söndag brassade vi hem alla ca 53 mil, lite trötta, men det gick finemang. Förutom att vi höll på köra på en anka, haha. Som i efterhand nog var en tjäder eller något liknande ;) Men i alla fall, tack Jullan att jag fick utnyttja dig lite!

One last problem

2014-05-16 @ 23:26:54 Allmänt Kommentarer (0)
Glömde visst stiliga Carny ..

You don't know how

2014-05-16 @ 23:26:39 Allmänt Kommentarer (0)
Här kommer ett gäng. Typ likadana hela högen, haha, så därför får dom bli lite mindre ;) Två najsiga saker med dessa är i alla fall att skärpan blev mums (inte för att det syns på dessa mini, men ändå, haha) och att det är finare omgivning/bakgrund på dressyrbanan än på hoppbanan.
 

Do it again

2014-05-16 @ 22:58:27 Allmänt Kommentarer (0)
Glömt att vara i fas med bilduppladdningen också märker jag. Och eftersom jag är så dålig på att skriva här kan jag ju lika gärna fylla ut med lite bilder. Även om det nu alltid råkar vara hästar och oftast samma hästar varje gång, haha ;) Ska bara snabbredda och köra ihop några från årets första utehoppning ..
 
 

Tempted

2014-05-08 @ 13:44:49 Allmänt Kommentarer (0)
Dålig uppdatering på senaste .. Men har haft en del att göra så har inte hunnit med bloggen. Sov ju i stallet och nattvaktade hela förra helgen när vi hade dressyrtävling. Kul, men trött var man. Första natten är ju alltid värst, då sover man ju knappt 1 timme. Dom andra lirarna kunde ju gå och sova efter morgonfodringen, men jag hade ju 5 hästar att knoppa och sen massa fotning så no sleep for me ;) Sen i veckan har jag gjort lite allt möjligt tidskrävande.
 
Ska nu fara till stallet och bada Månne och sen när Jullan slutar skolan så drar vi på tävling. Ska bli riktigt skoj :) Tror alla har taggat hela veckan, haha. Så blir garanterat ingen uppdatering ihelg heller, men ni får överleva utan mig, heh. Puss och kram.
 
 

I don't wanna wast time

2014-05-01 @ 00:34:00 Allmänt Kommentarer (0)
Och här kommer veckans hoppbilder, haha. Blev inte många bra. Kameran retades och jag var tvungen att köra med en annan teknik och det blev inte nice. Nu är jag ikapp bildmässigt här i alla fall, trorja. Sen har jag visserligen femhundrafemtioelva gamla bilder att redigera och mejla iväg, phu. Måste ta tag i det, en vacker dag.

 

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide