break even

2011-02-24 @ 20:50:20 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
läste igenom förra inlägget, damp, ja! men det jag tänkte på var att när man väl har jobb känns det ofta lite motigt att kliva upp. men när man vet att man inte har jobb så vill man inget annat än ha ett jobb och det. suck.

skriver väl som vanligt om det enda roliga som händer i mitt liv. hoppning i tisdags var halvers. hade bättre tryck och balans i alla fall, haha. hoppade lite bana. kändes bra till och från. men pedant och letande efter fel så är det ju inte lätt att vara nöjd. men sen i slutet red jag om 3, 4, 5, 6, 7ab och då fick jag verkligen en bra känsla. hästen taxera själv, jag väntade, red hela vägen, hela tiden lagomt istället för att låssas ta i tyglarna just framför hindret när det inte stämmer osv osv. men såklart kunde jag mest bara tänka på mina attans skänklar som inte alls kändes bra. kändes som att dom bara spattade bakåt i språnget. så har det inte varit. nåja, den rundan var bra i alla fall. punkt slut.

och i onsdags red vi i lilla ridhuset. fan vad nyttigt. man blir bortskämd med för mycket plats i stora, haha. tiamo var jättejättefin. så bra har det inte kännits tidigare nån gång. inte då ett helt pass. men sen har vi ju mycket att jobba med från det stadiet, men det känns ju dom att det går lite framåt i alla fall. i slutet vart han ganska trött i galoppen och tappade lite bjudning och så. men det gör inget :) hästen var svettig och det brukar han inte bli. nog för att det är varmt i lilla och man får ju svänga mer. men det känns alltid lite bra med svettig häst, då får man tro att man varit lite ambitiös eller nå, hihi.

haha, igår hade vi hästarna i ridhuset på morgonen och fm medans vi mockade och gjorde stallet. stackrarna har ju fått stå inne flera dagar av kylan. och kära sessan det mongot visade varför jag hatar hästar och dom hatar mig, typ. nämen, miffot sparkade mig i armbågen. i jävla armbågen. hon hoppade och sparkade allt vad hon kunde. aj typ. fick skrika inne i huvudet, walk it off, walk it off och gå runt i en liten ring. haha, fan om någon hade sett mig då ;) så ja, hade lagomt ont vill jag lova. men nu gör det åtminstone inte lika ont av att göra ingenting.

det sjuka är att hästarna kan hoppa mig på foten, stegra och slå hoven i kindbenet, karatesparka mig i armbågen osv osv och det blir knappt ett blåmärke. det är vad jag kallar att vara hård!
fred ut

lost and invicible

2011-02-21 @ 00:33:01 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
känner mig bitter idag. eller inte hela tiden. men när jag tänker på vissa saker och personer känner jag mig jävligt irriterad. och vad gör man inte då hela tiden, jo, man går tillbaka och tänker på idioterna. what's up with that? kan man inte bara få tänka på bra-a saker. men jag är ju som sagt kungen av att bara tänka på det dåliga och negativa och det jag stör mig på. inte en speciellt god egenskap vill jag lova.

har ångest över att måsta jobba imorgon. det är egentligen inte så jobbigt, men om man hade fått välja så hade jag utan tvekan valt att sova till tre på eftermiddagen och sen bara legat på rygg under täcket och kollat på min stjärnhimmel i taket.



har funderat på en sak. jag är ofta ganska snabb att döma folk. men jag är också den första att kunna ändra åsikt om personen om det visar sig att man haft felaktiga fördomar. jag är ganska lättirriterad och öppnar käften innan jag hunnit tänka efter. jag säger gärna vad jag tycker, även om dom flesta nog skulle önska att jag höll det för mig själv. jag tror jag kan framstå som ganska elak. kan säga elaka saker (till dom jag känner), men inte mena dom som elaka. typ hej tönt, och jag kommer ihåg hur jäkla dåligt du red förut. det jag egentligen menar är hej min kompis, och tänk hur himla mycket du utvecklats och hur duktig du är nu. do you get it? men sure, jag är faktiskt ganska elak på riktigt också, hehe. fan, varför började jag skriva sådär? det jag egentligen tänkte säga var att jag tror jag ska försöka tänka efter innan jag säger och gör saker. försöka bli en bättre människa. jag tycker mycket om andra osv osv, men tänk vad alla andra ska tycka om mig. jag är nog värre än vad jag själv tror. fast ibland tror jag att folk tycker jag är värre än vad jag är.

jag är nog trött, för jag fattade inte vad jag innerst inne ville ha ut av den där texten. skitsamma, man får lära sig läsa mellan mina rader om man vill ha ut nått vettigt av mig ;) ehm, hejdå

waiting for a chance

2011-02-18 @ 17:24:15 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
sitter här sjuk och snorar. nyser jag får mamma snabbt komma till undsättning med papper, haha. tagit en, eller två eller tre ipren så nu känner man sig lite mer mänsklig.
mamma tyckte jag skulle stanna hemma idag igen och vila bort sjukan så den försvinner ordentligt. tänkte känna efter på morgonen om jag skulle fara. men när jag vaknade vid nio kunde jag inte ens minnas att mamma väckt mig vid sex, hehe. så jag somnade om och kunde sova riktigt skönt i flera timmar till.

känner dock av febern litegrann ännu. men den känslan borde försvinna helt snart. blivit övertalad att ta ett bad. inte det roligaste jag vet. jag vill ligga där länge och sova, men då kan man drunkna och det är inte så bekvämt. och annars är det så långtråkigt att bara vara där. men blev mutad med att mamma renbäddar och dammsuger mitt rum medans och massa sånt exklusivt. haha, då är man ju tokig om man inte tar erbjudandet ;) så tar väl med mig en bok jag lånat av jossi som hon tjatat om är så bra. bara det att jag är redan nog varm och plus ett varmt bad .. jag kommer svimma ;)

nåja, på återskrivande. hejs.


unique

2011-02-17 @ 00:51:13 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
varit i boden under helgen. följde med lotta och hästarna på jane träning. man blev verkligen hoppsugen när man satt och kolla. och egen häst sugen. tänk vad roligt med en egen stjärna att kunna utvecklas med och kunna fara på träning osv med om man vill. dreaming on. saknade också min kamera när jag såg andra fota. var nästan att jag frågade tjejen bredvid mig om jag inte kunde få fota bara en bild ;) också hunnit käka på ett ställe med väldigt god mat och kollat massa hästhoppning. både världscup från vigo och gamla filmer som vi filmat på tävlingar. shit, vilken bra sommar det var ändå. näset är ganska svårslaget. tittade också tiamo filmerna med handen halvt framför ögonen. men faktiskt är jag lite nöjdare över rundorna nu än vad jag var först. inte lika illa som från början konstigt nog ;)

i måndags fick jag rida på linneas lektion för ålle. blev ett pass med sessan, vääldigt länge sen. i början red jag illa, väldigt illa. och envisa sessan gjorde det inte bättre heller. men efter ett tag tog hon sidförande skänkel och började lossna och arbeta. sen var hon som en peng. nämen, helt okej sista halvan. väldigt annorlunda att rida en liten häst, mina ben kändes så långa att jag knappt visste hur jag skulle skänkla först, haha ;)
hade två extra barn i min grupp sen. men det gick bra i alla fall. har dock varit bekvämt med max fem stycken. alla mina barn var duktiga och skötte sig väldigt bra. sådana gånger är det roligt. nu ska dom snart få börja galoppera, som dom längtat. ska bli spännande och se hur det slutar.

i tisdags hoppade vi bana på träningen. redan när jag red fram kändes det inte bra. kändes inte som det brukar. framhoppningen var sådär halvers. och första rundan av banan råkade jag rida fel hinder en gång, men kom på det när jag styrde upp. men det var bredvid det rätta så det blev som rätt i alla fall. igenomsnitt vart väl rundan bra. sen höjde dom till andra rundan. kändes okontrollerat. hade varit fint om vi kunde byta galopp istället för att susa runt i fel, hehe. höll på få en flygtur twice. en gång när jag skulle byta galopp. skulle bryta av, men han gjorde en hög spark för att göra ett byte och jag helt oförberedd tappade stigbyglarna och hela balansen. hängde nästan på sidan i knävecket över sadel, men tänkte fan inte trilla av så tog tag i vad det nu råkade vara, säkert tyglarna bla, och drog mig tillbaka och kunde stanna hästen som gärna hade tagit ett hinder på vägen ;) andra gången var inte lika illa, men hästen hoppade mig upp till lamporna på ett hinder. gjorde om en båglinje, räcke, skynke, och det är det enda jag är nöjd med. så ja, det gick ganska dåligt. hade noll balans ens i framridningen så det sög.



hahaha, tre år sen faktiskt! 


sen hann jag bara ta in hästen innan jag fick hoppa upp på nästa. lector hade bockat av sin ryttare och hon hade väl landa ganska hårt och skulle inte rida mer. lo och carola tyckte det var synd att han skulle få gå in och vips var jag där och blev nästa offer. med den obefintliga balans jag hade haft den dagen kändes det ju inte så lovande ;) men satt upp och snurra igång honom och berättade att han inte skulle mucka med mig. och tjao, han blev snarare slö sen när han insåg att han inte skulle komma undan. men när vi skulle hoppa lite hinder satte jag fart på han igen och han skötte sig bra. förutom att inte lyssna på högerskänkeln, men han var ju inte dum i alla fall. sista omgången blev allt bra så då var vi nöjda och glada och han behöll bjudningen när vi travade av också. lustiga lector. och väldigt obekväm var han. i alla fall när man just kommit från timpans rygg ;)

idag har jag skrittat halta camme. var ensamma i stora och red runt typ en halvtimme. det var så underligt för jag satt som en pusselbit på honom idag. det stämde så himla bra allt, synd att vi bara kunde skritta då, hehe. han är så himla söt och charmig.
red sen lektion. trodde inte jag skulle palla hela eftersom jag blivit toksjuk och håller på dö av att longera en liten ponny, mHm. fick rida timpan och vi jobbade med enkla byten osv. det gick halvbra. mot slutet bar han sig själv bra och var väldigt lydig. bara jag gjorde rätt så. men det gjorde jag såklart inte hela tiden. slarvade och var nog bekväm. men han är fin, skönt att rida en känsligare häst. önskar han hade mer bjudning hela tiden bara.

efter lektionen kunde jag knappt prata, rösten hade nästan försvunnit. min hals är fucked up. men efter några timmar så kom den tillbaka mer och mer, men är än hes. och nu kan jag åtminstone andas. fast bara med munnen, näsan är täppt och snorig.

ehm, ja, det var ju som sagt ett tag sen jag blogga. så det blev ganska mycket ordbajsande nu. men det är väl roande med massa ord och onödigt vetande. slänger in två halvers ovisade bilder på pärlorna, och en tusen år gammal timpobild. hejs

drag to share

2011-02-08 @ 22:50:40 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
hade bara lust att uppdatera för att det gick så bra på hoppträningen idag. övningen var inte nå speciellt, men som gjord för mig. hjälpte mig att kunna fokusera på lite annat. kändes faktiskt riktigt bra. hoppas det vill hålla i sig sen när vi gör annat också.
timpan var så fin så. sista vändan råkade jag trycka på han lite för mycket. eller han svarade mycket bättre än väntat, så blev lite trångt ut. men jag är nöjd ändå för han lyssnade så bra :) kände mig också så himla lugn. lät övningen hjälpa, och tog lägena typ. shit, satt perfekt med denna övningen. behövde verkligen känna mig lite duktig och nöjd efter en ridlektion. bästa tiamo.

idag har jag också hunnit frisera man, svans, hovskägg och öron på jesse, tore, nipsen och ludde. timpan firrade jag förra veckan. bara två storhästar kvar, men ska ta mig tid med camme, för han tycker ju det är så mysigt när man rycker ;) dom andra får en sväng med saxen eller ryckkniven. oooch sen är det bara ponnysarna kvar, haha.

slänger in en miniritning bara för min egen del, om jag i framtiden läser och funderar. hehe, jag är avancerad, phu. nåja, that's all. hejdå

high like a plane

2011-02-06 @ 21:27:05 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
är så himla trött i hjärnan. men tänkte jag kunde dela med mig av dagen, då en som denna inte händer allt för ofta. och bra om jag nångång går tillbaka i bloggen och kan läsa det här.

klubbtävling idag. var först jättepepp att tävla, men någon vecka innan tappade jag peppen så sket i det. det gick ändå inte alls speciellt bra på träningarna innan och det. men efter att ha sagt till chifen att jag är omotiverad så kan man kort och gott säga att hon tvingade mig att starta i alla fall. hon anmälde mig och lovade att hjälpa till. hade inte alls någon inspiration eller pepp efter det heller.

red först 80 cm, tiamo var så duktig och försökte ställa upp så mycket han bara kunde. men nog tror jag han fundera lite på vad människan på ryggen egentligen höll på med. och jag funderar också ;) men felfritt i alla fall. nåja, felfritt på hinder, sen själva ridningen var långt ifrån felfritt. åkte bara med och höll i tyglarna. glömde att rama in ordentligt i svängarna, glömde sätta galopp, han galopperar visserligen gärna snabbt, men den brukar inte bli tretaktig. men som vanligt så är det svårt för mig att känna mig nöjd. fokuserar bara på det dåliga. vilket är dåligt, då utvecklas man aldrig, fy.

andra klassen var 90 cm. trodde det skulle kännas högt, men höjden är inte något jag tänker på när man väl är på banan. har ju hoppat högre, men jag inbillar mig alltid en massa ;) gick inte lika fort, red mer, men inte tillräckligt. hann dock tänka efter lite mer, men svor en ramsa då jag glömde banan efter trean. haha, men plötligt kom minnet tillbaka och som tur var hade jag ridit rätt väg i alla fall. tiamo är så himla bra. han bara kör. även om chaffisen inte är så bra, även om det skulle råka bli korsgalopp eller lite fel. men felfritt på hinder igen. vilken pärla. alla skulle ha en tiamo som hoppkompis. nu ska jag bara lära mig rida prydligt och bra. ska försöka bli nöjd, försöka rida så bra att jag blir nöjd.

lotta filmade också. såg inte alltid så illa ut som det ibland känns. men vet inte varför jag ger så ful eftergift igen. är som att jag trycker fram skänkeln, får röven för långt bak och är för rak och har raka armar istället för att luta mig fram och på så sätt ge fin eftergift. hm. men en anledning till att jag helst vill sjunka genom jorden, aldrig mer tävla osv osv är hur jag ser ut. hade en smal tjej gjort exakt likadan runda som jag gjorde hade jag tyckt det var helt okej, men när en fet tjej gör den rundan får det allt att se ännu sämre ut. det ser verkligen hemskt illa ut, usch. det är största anledningen till att jag skäms som ett djur ..

men man blir såklart lite gladare när man är omringad med en hel del snälla människor. vet inte hur många som trots allt sagt att det såg bra ut osv osv. det känns lite bättre i själen då faktiskt. sen får man hoppas dom sa det med en uns ärlighet också :)
tiamo van het drieske ♥ så shysst pålle alltså, nog är han ganska awesome.
och ja, både jag och hästen blir taggade på banan, men så kul att man märker hur kul timpis tycker det är. ryttarn som måste shapa up så han inte tappar den glädjen :) eftersom båda klasserna var clearround fick vi två rosisetter.

glömde visst att publicera det här ;) inte fått nå bilder av jennifer heller så det får bli bara text typ.

a big house where we both could live

2011-02-05 @ 18:27:18 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
åh, hade en hel del att skriva här trodde jag när jag öppnade upp sidan. men det visade sig att allt försvann. nu har jag ingenting alls speciellt att skriva om. en massa jag vill ha sagt, men det är alldeles för spännande för den här bloggen ;)

inväntar kvällen. ska kolla mello med mamsen. upp tidigt imorrn igen.
blöh, är så himla omotiverad till allt. typ ridning, massa viktiga saker osv osv. otroligt omotiverad till livet. vet vad det största som drar ner mig är, men det är inte det lättaste att ändra. hade garra tagit mig mer än två år och jag är inte en någon med bra tålamod och som kan vänta. resultat ska ses och komma snabbt annars lessnar man.
hejdåre.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide