Call me in a week

2011-12-27 @ 23:10:44 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Igår red jag ju Olle och Trolle. Hade utsläpp igen så gjorde bort marktjänsten på morgonen. Och tog ut Olle medans det var ljust ute. Tog det andra hållet än vi brukar. Först kom den en skidis, men den stannade och tur var väl det för annars hade nog Olle farit hemåt i full fart, han var på g. Men när den stannade tordes han gå förbi och brydde sig inte om när den fortsatte åka bakom oss. Men sen kom en hund ur en kurva långt bort och då blev han rädd, och sen när människan och en islandshäst kom frös han fast och börja svammla och vända och försökte sticka. Sen när dom gått förbi vägrade han gå, men sen efter att ha tjorvat en del så gick han bara. Gött. Sen skötte han sig bra. Fast taktade lite och ville trava på hemvägen. Dummade sig bara lite, men allt det bra övervägde det dåliga, så det är nästan glömt ;) Men ja, han var en liten pain in the ass.


Sen red jag Trolle på em. Longerade först i vanlig ordning. Han var inte lika bra som han varit tidigare, men helt okej ändå. Men han kändes lite spänd. Red en längre stund än vad jag gjort tidigare för han slappnade inte av ordentligt. Och försökte ge sig iväg som tidigare och så. Han var förjävla jobbig. Tappade tålamodet och visste inte vad jag skulle göra. Men skrittjobbade jag ett tag i slutet och gick över en bom och då började han komma ner och slappna av mer och mer, sen gick vi över två bommar och då fick han sträcka på sig och då kände man när han tordes länga ut, slappna av och då blev det mycket bättre.

Meeen, jobbigt när det går halvers med båda djuren .. Aja, man får väl ta vara på det positiva sakerna, även om det inte råkar vara så många.

Idag hade vi hoppträning, eller igenhoppning. Det gick hyffsat, Timpan skötte sig som vanligt. Några saker som var riktigt bra, andra mindre, några andra mittemellan. Måste lära mig rida riktigt jävla ordentligt. Lära mig att rida likadant på större hinder. Men när man inte hoppar så högt så ofta känns det kumt att rida på ett stort. Timpan är så bra och löser allt. Men måste lära mig att rida riktigt oooordentligt. Känns som att det står lite stilla på hopputvecklingen. Fast det kanske kommer lite framsteg senare ..


Skrittade ut Olle sen efter att ha gjort klart allt i stallet. Tog den vanliga vägen. Det tyckte han var tryggt. Kunde nästan rida på helt lång tygel. Han skötte sig så duktigt idag. Det var gött. Så nu ligger han på plus igen :)

Måste sova nu. Ska upp tidigt imorrn, ska iväg och hämta en pålle. Hoff, dess tidiga mornar. Önskar jag var mer morgonmänniska och älskade att kliva upp supertidigt ;) Nåja, godnatt.

How can you know so much

2011-12-27 @ 22:46:33 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Fotade lite med nya kameran ute i hagarna. Hade egentligen inget minneskort, och orkade inte börja ändra objektiv. Så körde bara med kitobjektivet och fotade mest bara för att lära känna kameran lite osv. Och se hur snabb den var, hehe. Så ja, bilderna är crap, men på fina djur i alla fall. Har minskat dom typ trippelt också, lika med fulare. Strunt samma, bara för att det varit dåligt med bilder på sistone slänger jag in massvis ;)


Sen fotade Jossi lite i ridhuset när jag grejade med Trollnos.
Haha, ser värsta lång ut på första bilden. Och på sista står jag i lättsits ;)

 

 


 

 

 

 

 


Christmas

2011-12-27 @ 20:43:34 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Julafton passerade fort förbi. Det är inte samma sak med julafton mer. Det var mycket roligare förut när hela tjocka släkten samlades i Tärendö och umgicks och allt som hör till. Sen när tomten kom och alla öppnade julklapparna tillsammans. Det var tider det. Så skulle det vara nu också, då hade julen varit tio gånger mysigare.

Nu för tiden firar vi alltid jul hemma. Jag, mamma och Josefin. Vi har ingen gran, ingen tomte eller så. Vi sitter i myskläder och äter julmat och öppnar paket. Sen när man gjort det är som julafton över och vad gör man då.


Hade utsläpp på morgonen. Så var där och fixade en massa. Sen vid elva red vi på julritt. Jag och Guran, Felicia och Bibbi, Fanny och Fonzie, Moa och Ljufur. For upp mot Heden, hem till Fanny och Felicia, förbi Hedstallet, hem till mig och sen vidare mot stallet igen. Hittade lilla Kajsa efter vägen, så hon fick åka bakom mig på Gurre. Hästarna var pigga och taggade, men duktig. Ingen skenade när vi galoppera och ingen red över någon tant ;) Träffade på väldans många traktorer, snöslungor och en del skumma saker. Men hästarna reagerade inte desto mer, skönt. På hemvägen kom en liten plogbil efter gångstigen. Den tog upp hela stigen, men stannade och slog av. Guran som ska vara det trygga nordisen tyckte den var läbbig. Så sa till Kajsa att hon skulle hålla i sig för det kunde bli tvärvändning och sken när som helst. Och jovisst, hon kastade sig och drog på. Men sprang i princip in i Bibbi så mitt ben krocka med hennes rumpa (fick fettoblåmärke, lol). Sen fortsatte hon mot Fonzie, men då tog det stopp. Haha, det roliga var att Kajsa började fara åt ett håll och jag mot det andra. Så hon drog typ mig rak och jag henne, haha. Om hon inte varit med hade jag garanterat hängt i knävecket där ;) Bebop fattade typ ingenting och började knata mot plogbilen, men ingen annan tordes hänga på. Slutade med att vi fick gå upp efter skidspåret och sen ner när den åkit iväg, haha.
Olleponken fick vila på julafton.


Stilig kille på julafton :)


Åt julmat och drack must. Mums. Sen kollade vi film från när vi var små och efter det julklappsöppning. Fick en massa julklappar, trodde det skulle minska med åren, men verkar som att jag är snäll ännu ;)
Fick massa fint. En hylla, en parfym, lotter, en bok, pengar, lila filt, lila kuddar, duschgrejs, yllesockar, halsband, lush liptint, nagellackgrejs, Geisha, en jacka, en kamera. Minns inte just nu om det var mer. Men är grymt nöjd med alla mina klappar :) Sen när jag var hos pappa tidigare fick jag hans mobil, en Samsung Galaxy S. Gillar den massa. Sen fick jag ju också nya Converse, lite annorlunda, men fräcka.


The chosen

2011-12-23 @ 20:15:30 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
I torsdags red jag ut Trollnäsan med Marro och Guran. Skritt och trav bara, lite tråkigt. Är så kul att vara ute och gasa med Marro ;) Men det var mysigt ändå.

Sen på kvällskvisten kändes det kallt, mörkt och ensamt. Men när jag gick och kollade på Olle så såg det ut som han ville göra något. Så jag borstade och gjorde klart han på typ en kvart, måste vara rekord. Tänkte om jag är snabb hinner vi inte ångra oss ;) När vi väl kommit ut var det inte så farligt faktiskt. Och duktiga Olle knallade på så snällt utan att göra några dumheter. Fina killen!

Idag var första lovdagen eller vad man ska säga. Vaknade rätt tidigt. Duscha och chilla. Sen drog vi på stan och gjorde lite ärenden och handlade käk och så. Efter det var jag hem en sväng innan jag drog till stallet.


Gammal vinterbild. På en saknad gammal tant.


Borstade och for ut med Olleponken. Var tråkigt väder, snöade lite. Han gick duktig hela bortvägen, fast när vi passerade stället vi vände på igår så började han trycka emot lite. Sen lite längre bort började han trycka emot lite mer, men tröck tillbaka med skänkeln och då kände man att han var lite på g. När vi sen vände hemåt blev han snabbare och sen pep han och försökte busa till det. Och just då blåste det värsta stormen och all snö från skogens alla träd blåste av och mot oss. Som tur var vände Olle tillbaka och då slapp vi få det i ansiktet. Men det var helt galet, det bara virvlade runt oss hur länge som helst, man såg bara vitt framför sig. Trodde vår sista stund var kommen ;) Haha, men vi överlevde och Olle fortsatte vara pigg och taktade och försökte småtrava. Sen pep han typ tre gånger till och försökte härja. Som vanligt gör han nå dampgrejs just pyttebacken upp mot hagarna och då höll jag på åka. Hade för ovanlighetensskull inte ridbrallor och chaps, utan halvhala mjukisar typ. Såklart han passar på att bli busig då ;) Men han är för söt. Fast han vill nog ha mer fart nu.

Pysslade klart i stallet och drog sen hemåt.
Nu jävlar är det uppesittarkväll och jag ska synda! Godis, chips, pepparkakor, julmust. Jag kommer avlida sen. Men det är de värt. Sen efter jul är det tillbaka till LCHF igen, men det är gött.

Falling on ice

2011-12-23 @ 19:08:33 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
I tisdags hann jag ju nästan bara komma hem en stund innan jag drog till stallet. Var så trött så åkte tidigt så jag inte skulle somna hemma.


Typ hundra år sen, när vi tränade till luciashowen ;)


Var och pussade på mina hjärtan. Kollade sen lite hoppträning. Det var barbackahoppning och lek idag, haha. Varje gång har våran grupp inte haft det av någon anledning. Men nu jävlar var alla med på det :) Så körde först lite framridning. Sen två hinder på långsidan där vi ändrade lite galoppsprång och så. Efter det hoppade vi igenom den lilla banan en gång, med trestuds till och med ;) Sen började stilbedömningen. Så alla hoppade banan igen och blev bedömda med stil. Haha, och alla fick typ samma poäng, så det blev revansch och så. Men vettetusan om det blev någon större skillnad på någons ändå. Efter det så tävlade vi om minst galoppsprång genom hela banan.
Det var faktiskt skitakul. Höll inte på trilla av en enda gång, stolt same! Fast Timpan är så rolig när det är barbackahoppning. Minns luciashowen för några år sen när vi red barris. Satan vilken speed han satte upp. Och det gjorde han nu med. Han tyckte det var dölattjo att köra turbo. Men vi kunde ändra på det litegrann sen i alla fall. Men guud vad skojigt det var. Lo tyckte efteråt att jag skulle vara jättenöjd och att det nästan var bättre utan sadel. Och det kan jag hålla med om. Har alltid haft lättare barbacka. Eller ja, inte alltid, men nästan så länge jag kan minnas :) Och bytena var typ rena nu, och kunde landa i båda galopperna. Ska försöka låssas att jag rider barbacka nästa gång med sadeln ;) Eller försöka hitta samma känsla typ.

Taggad till nästa hoppning. Ciao.

Lovely ever after

2011-12-21 @ 23:22:16 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Idag har varit en stallig dag. Åkte dit halv tolv. Hjälpte att ta in klubbisarna från hagen. Fixade sen mockning och påsar åt hästisarna.
Tog inte Trollet och borstade han. Longerade i vanlig ordning till att börja med. Han var helflummig först, efter typ fem minuter insåg han plötsligt att det stod en studsserie diagonalt nere i andra ändan av ridhuset. Vi var själva, så det kan inte ha varit något annat. Eller kanske spöken? Nåja, när han lugnat ner sig sprang han duktigt. Reagerade ordentligt en gång när dom knacka på dörren och sen när dom släppte en bom i hinderförrådet. Så lite på tårna var han allt. Annars brukar han vara ganska chill av sig, lite kossig ;) Sen återfick han sitt vanliga lugn i alla fall och galopperade jättefint. Som vilken häst som helst. Det var kul att se.

Han var redan svettig och trött av longeringen så tänkte inte rida så länge. Satt upp, han kändes lite jobbig i skritten, drog i tygeln och så. Men kunde forma lite med skänkeln och använda den lite mer så red han verkligen fram till handen och då började han sluta streta emot. Traven är så lugn mot förut, men efter ett tag vart han en helt annan häst. Då travade han som en helt normal häst. Hade jag blundat så hade man nästan kunnat tro att det var vilken som helst annan. Det var verkligen en kul känsla :) Bästa av allt att jag kunde forma honom runt skänkeln på volter och i hörnen i trav också och det gjorde mycket. Han kunde trava normalt, sänka sig och började till och med frusta. Så nöjd över det. Han var verkligen jättejätteduktig. 

For sen lite senare ut med Olle i skogen. Hade med Amanda och Gulis som sällskap, och så hakade Felicia och Bibbi på. Red en bit efter stigen. Hästarna skötte sig duktigt. Sen när vi vände började Gul takta och hålla på så farbror Olle fick vara bromskloss. Men när vi närmade oss hem så lät vi han skritta iväg och så höll jag och Felicia oss bakom. Sen blev alla knas när vi typ kom på stallplan. Olle och Bibbi började göra nå konster och svammla. Helt normalt att börja med det när man har typ 40 meter till stalldörren, lol. Knasiga djur :)

På lektionen blev det att rida Sessan igen. Hon var den enda som inte gått något alls och Anneli tyckte det vore bra om hon fick göra lite mer skolor. Hon är ju alltid annars tanthäst och får sällan göra lite mer avancerade grejer. Nåja, hon var faktiskt duktig. Tog skänklarna bättre direkt och kom igång bättre tidigare. Lite trög ibland, men det gjorde inte så mycket. Hon skötte sig jättebra när vi gjorde öppnor och sen skänkelvikningar. Riktigt jäkla bra för att vara hon faktiskt. Red utan stigbyglar också. Mysigt att bättra på lite träningsvärk ;)

Ska nog sova nu. Är så skönt att sova tidit och vakna tidigt. Eller någorlunda i alla fall. Börjar bli lite halvsömnig så det är lika att kalla på John Blund. God natt.

Running wild

2011-12-21 @ 11:09:54 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Vi fick skynda som fan för att hinna i tid till tåget i Nyköping. Men just när vi ställt oss till rätta på perrongen kom det. Halvsov och chilla till Stockholm. Tar typ en timme dit.

Sen gick Jossi och köpte mat på Donken. Gissa om jag satt och dregglade bredvid när hon käkade det. Nåja, vi var ju rätt tidiga, så satte oss på en perrong som Gällivaretåget brukar gå ifrån. Men sen när tiderna kom upp så skulle det komma på ett annat spår. Som tur var bara det mitt emot och man var inte tvungen att åka upp och ner och gå tusen kilometer för det. Satt i alla fall kvar ett tag när vi hade värmt upp bänken.
Sen stod det att det var försenat med 40 minuter, sen när den tiden gått vart det försenat ytterligare 30 min, sen igen och igen och igen. Tillslut fick vi vänta typ 3-4 timmar eller så. Irriterande. För då går man in och värmer sig, och så går man ut lagomt för att hinna med tåget. Står i kylan igen och väntar så är det sent igen. Då orkar man inte gå in igen, väntar, så är det mer sent, då fryser man så mycket att man måste gå in. Och så håller man på så hela tiden. Suck. Som tur var så var hundvagnen utbytt så man fick sitta vars man ville. Så kunde sitta med Jossi och Dogge. Och sen var det sjukt mycket platser över. Alla hade typ sin hund på eget säte. Och dom hade sagt att hundvagnen var proppfull? Mhm.

Dom lovade att köra ikapp minst en timme kanske mer. Det slutade med att vi vart mer försenade i alla fall. 3 timmar och 20 minuter när vi kom till Boden. Egentligen skulle tåget gå hela vägen till Gällivare utan byte, men förseningarna förstörde. Bytte tåg då, som vi var tvungen att vänta på säkert 20 minuter först och sen över en timme när vi väl satt oss. Fyfan, så mer än 5 timmar var vi försenade när vi kom hem.
Åt bara morötter och dipp på hela resan. Och vattnet tog slut dom första timmarna på tåget. Men tillslut på morgonen var jag tvungen att slösa pengar. Köpte vanligt vatten för 25 spänn, galet. Och det smakade inte så gott heller. Och så bjöd dom bara på kaffe. Sjukt. Men fråga om dom bjöd på juice till dom som inte drack kaffe. Han ba nej det gör vi inte, men efter en skeptisk blick från mig så ångrade han sig ;) Så Jossi fick sig en juice i alla fall. Och på Bodentåget fick hon macka osv. Gissa om jag var hungrig och mådde illa, hoja. Mat har nog sällan varit så gott som det var när jag kom hem ;)

Typsikt min tur att allt ska vara försenat när jag reser. Händer typ varje gång med tåg, och så har det hänt minst två gånger med flyg också, hoja.

Hold me down

2011-12-19 @ 13:01:11 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Sitter här och har egentligen massa att göra. Eller kanske egentligen inte, men känns som att det är en hel del. Ska packa lite mer. Ska lägga över min väska i en större väska och sen packa in kartonger och julklappar där också. Ids inte gå runt och bära på tio väskor och påsar så kör med en lite större hellre. Sen lämnar man ju den typ i det där stället på tåget, men känns alltid som att någon ska sno ens väska eller nå.

Jobbigt nog har pappa faila med bokningen. Han kollade upp biljetter en dag och såg att det fanns massa platser, men av någon anledning bokade han inte direkt, suck. Så när han sen väl skulle boka fanns det ju inga platser kvar. Saudana, vad arga vi blev, eller jag i alla fall. För jag måste ju vara hemma på tisdag, har skola och prov. Och hoppträning, ej att förglömma ;) Så då fanns det ett annat tåg från Stockholm till nått ställe, sen buss därifrån till ett annat ställe och sen kunde man hoppa på tåget som vi skulle åkt med egentligen. Allt bara för att man har hund .. Fattar inte grejen med att dom fyller hundvagnarna tidigt med folk utan hund. Så korkat. Och sen brukar dom ju sätta folk med hund bredvid varann. Typ på tvåsäten, och hur fan ska en stor hund få plats där alltså? Och sen är ju alla andra hundar typ aggressiva så Dogge blir ju rädd. Ibland törs han inte ens gå igenom gången till sin plats för alla sura hundar, fy.

Men i alla fall så ringde pappa imorse och sa att han fixat plats på "det rätta" tåget. Men bara en i hunddelen och en i liggvagn. Så vi ska försöka få någon att byta så vi kan sitta med varann. För nog måste det väl finnas någon som hellre byter till liggplats gratis osv. Hoppas det, annars vettefan. Ska bara tordas fråga folk om dom kan byta plats och sen fixa med konduktören och tjorva. Hata tåg!

Måste fixa nå mat att ha med också, eftersom jag inte bara kan köpa en macka eller nå huxflux. Alltså hoj, jag dör. Håller en tumme att det löser sig och att jag kan sova ordentligt i alla fall och gärna länge.

Nu måste jag nog stänga ner datorn, laga frulle och börja göra all jävla skit klar! Tjarå.

That's not gonna hurt him

2011-12-17 @ 18:40:06 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Gick och la mig dösent igår. Skulle sova i Jossis skitstora säng med henne, men hon har kläder och skrot över hela rummet och sängen så det kändes inte så fräscht. Och i pappas rum kan man inte sova för han snarkar .. Så jag tog lilla soffan. Men som tur var somnade jag ganska fort för jag var så trött ;)

Spelade massa xbox kinect igår. Fy vad skoj det var, men tröttsamt efter ett tag. Körde först hästhoppning, och höll på garva ihjäl mig. Man gör så att hästen galopperar snabbare genom att vifta med armarna, sen när hindret kommer så ska man själv hoppa. Ser så jävla kul ut. Och jag var inte speciellt bra kan jag lova. Men dom körde svåraste banan och så hade dom andra kört massa innan ju ;) Sen spelade vi nå adventurespel, haha, gud vad roligt.

Imorse vaknade jag ganska tidigt. Ingen annan hade vaknat, det är ovanligt att jag är först ;) Dogge kom i alla fall och myste en stund med mig. Upptäckte efter ett tag att det var hockey. Sverige mot Ryssland. Och Sverige spelade grymt bra, dom vann och det var en kul match att se.
Vart på stan i Ockle en sväng. Sen var vi ut med Dogge och hans kompis Zodiak, en bautastor rottweiler. Så söt. Man kan bara älska stooora hundra med stora, söta tassar. Gick sen till en hundgård där dom fick vara lösa och busa lite. Tråkigt nog har det snöat lite här idag. Så det är ganska slaskigt och blött överallt.

Kollar nu hockey igen. Dock Luleå - Jokerit. Luleå leder, JG storspelar as usual so far. Men en och en halv period kvar ungefär. Spännande.
Okej, jag jinxa det lite. Nu står det 2-1 och Luleå ligger dåligt till.

Ska nog testa på fler kinect sporter idag, haha. Svonka är bjuden på tjejmiddag eller nå så får roa mig själv. Fast trött som vanligt så somnar nog ändå, hehe. På återskrivande.

Another day in paradise

2011-12-16 @ 23:29:43 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har verkligen inte haft tid eller ork till bloggning i veckan. Har typ somnat direkt jag lagt mig i antingen sängen eller soffan. Så sömn har varit välbehövligt. Men nu när jag är sjuk och har feber så kan jag inte sova så länge på mornarna. Plus att man inte kan andas för det blir för mycket snor i näsan ;)

Har haft Olle lite som min sen veterinären var. Har skrittat ut med honom varje dag. I början med sällskap, men en dag hade vi inget så vi testade själv. Han gjorde som han brukar, tvärvända, stegra, backa och allt sånt. Men la spöet på hans bog en gång och visade att det var allvar, då gick han. Men testade några gånger till. Andra dagen testade han lite mindre och tredje dagen gick han utan att röra en fena. Kört samma väg hela tiden, men idag testade jag en ny när det ändå var ljust och han knalla på som vilken kuse som helst. Värsta pensionären :) Så stolt över honom.

I tisdags fick jag äntligen hoppa Tiamo igen. Kändes först skumt, men efter ett tag så hade man ställt om sig. Hoppade inte högt, utan mer lydnad, rytm och allt sånt. Gick hyfsat ändå. Han kändes så lätt om man jämför med Jessen, hehe.

Onsdag red jag Sess på lektion. Öppnor, slutor, inte Sessans starkaste sida. Men hon försökte ändå rätt så duktigt. Men hon hade inte gått nått innan så hon var lite långsammare att få igång och lyssnade inte riktigt bra på sidförande skänklarna.

I onsdags fick jag också reda på att jag skulle ha prov i samhälls på fredagen. Shit, hade då bara haft två lektioner med samhälls. Och hann plugga kvällen innan bara. Men jäklar, jag klarade det. Som vanligt blir jag nollställd när man har provet framför sig och så, men jag lyckades ändå. Han rättade lite snabbt igenom det mesta och sa att det är kring G+, VG. Så jag är skitnöjd över att det inte blev omprov, skönt!

Var snabbt i stallet sen och for ut med Olle och mockade sen boxarna.

Tog flyget till Stockholm. Givetvis så vart vi kvar i Kramfors över en timme i väntan på att Arlanda skulle få ström. Så typiskt att Arlanda av alla ställen får strömavbrott när jag reser. Svinjobbigt att sitta i planet och bara vääääänta. Sen frös jag också. Vad gör man när man fryser i ett plan? När man redan är fullt påklädd. Frågar okänd stolsgranne om man får låna dens jacka som täcke? Haha, nej, man får snällt frysa :(

Äh, nu är jag i Ockle. Har hunnit kolla lite hockey och så. Nu ska jag skjutsa pappa och Lasse till krogen. Mest troligt till Nyköping. Jag avlider. Vill inte kvadda eller skämma ut mig, hehe.
Update: Jag överlevde och tordes köra i Nyköping. I alla fall by night när det inte är lika mycket trafik ;)

Orkar inte lägga upp bilder, så det får bli såhär tråk. Ciao.

Sorry for party rocking

2011-12-08 @ 23:27:56 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Skulle skriva en rad igår när jag ändå hade flowet. Men av någon anledning glömde jag bort det. Sovde i alla fall bort mestadels av onsdagen. Klev upp första gången vid sju och drack vatten, men frös så mycket att jag kröp ner under täcket en stund. Fast somnade då om och missade min lektion. Så då sovde jag ännu mera och klev inte upp förrän efter fem på eftermiddagen. Inte helt okej!


Allra första hopptävlingen, med stadiga Jesse för hundra år sen.
Var irriterad över säkerhetsvästen, hehe. Inte arton än, så tvång.
Första och sista gången jag använde en sådan kan jag lova ;)


Drog bara till stallet innan min lektion och kliade och pussade lite på mina fina. Fick rida Jesse på lektionen. Kul att det finns så många att variera mellan, yeah. Nämen ska försöka sluta vara så kräsen och rida alla möjliga igen och skita i om det inte går allt för bra varje gång. Nåja, Jesse var ganska duktig. Lite långsam att starta, men sen blev det fart på rackarn. Gjorde väl lite allt möjligt, men körde massa galoppfattningar idag. Från både trav och skritt. Jesse var grym på det. Haha, fast det där med att sen bryta av till någon annan gångart, speciellt till skritt var lite svårare ;)


Jättegammal bild på knasen.


Idag var jag i stallet tidigt och höll kusarna och sånt när veterinären skulle kolla dom. Valle skulle bara raspa tänder och vaccineras. Den token fick lugnande två gånger innan han kunde vara någolunda still med skallen. Tjurskallen himself alltså ;) Sen fick fyllot stå och vakna till och medans tog vi Olle. Han sprang lite på lina och så, sen böjdes han. Efter det blev han också raspad och vaccinerad. Stålis tog det hela med skräckblandad förtjusning och behövde inte en droppe lugnande. Dom är så knasiga. Olle ska i alla fall passa på att ta det lugnt och skritta i en vecka :)


Och en till gammal på knas två.


När jag fixat marktjänsten i stallet drog jag hem och chillade ett tag. Som vanligt trött som en jude och han somna i kanske en halvtimme innan jag for till stallet för andra gången.
Började frisera Gulen. Han tycker det är ganska äckligt, men skötte sig bra ändå. Satsade mest på att tunna ut den. Den var galet tjock från början, men tror det blev lite skillnad åtminstone. Sen flätade vi några flätor i manen som får vara i ett par dagar så den kanske lägger sig på en och samma sida ;)
Sen visade Sofie mig lite specialsaker. Eller hur Hesse vill att gramanen ska vara när man longerar djuret.

Måste sova nu, vill inte försova mig till skolan imorrn. Pusshej.

Get your ass back home

2011-12-07 @ 00:30:33 Allmänt Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej

Min tisdag började med ett besök hos tandläkarn. Som väntat hade jag hål i tänderna. Men grejsen i rummet tjorva så jag fick en ny tid på måndag istället och efter det ska det väl börja lagas. Hoja, jag hatar att borra. Man känner ju allt så väl även om man har bedövning. Jag dör! Hon tyckte jag skulle börja använda tandtråd oftare, köpa eltandborste, skölja med flour och ta mig god tid när jag bortstar tänderna. Haha, jag avlider. Fick som avslutning bananlack, haha, kände mig som 10 år igen ;)

Gittade direkt till stallet då jag stämt träff med Jh där. Hann mocka boxarna till pärlorna innan vi började dejta. Flätade och gjorde Chibban och Viviann lite tjusiga i frisyren. Sen tog vi ut dom och fotade litegrann. Det blir så härlig bakgrund och så med ett vitt Dunka, men eftersom det knappt blir ljust här är det lite svårare att få till bilderna precis som man vill, phu. Men får hoppas att det blev några bra som Hedqvist gillar.
Gjorde klart påsarna och spånade innan jag for hem ett tag.
Hatar att det är vinter, för jag fryser alltid så mycket. Fryser som mest när jag är hemma, och det spelar ingen roll om jag lindar in mig i en filt eller kryper under täcket, blir ändå inte varm typ. Nåja ..

Tillbaka till stallet och tog då en tur med gammeltanten. Hoppade upp och red barris själva efter stigen. Red gångstigen först och sen galoppsträckan hem. Galopperade mest, för det är mysigast och dessutom inte lika skumpigt som trav, hehe. Man sitter som ett smäck när Gurre galopperar på :) På sträckan så ökade vi farten rejält, gasade på en massa. Men ändå så himla skönt att hon är så lydig, för säger man stopp så stannar hon direkt typ. Finns som sagt inte många saker som slår en barbackagalopp i snön!

           

Red Jesse idag igen på hoppträningen. Timpan har börjat gå lektion, men ingen idé att snabba med hoppningen ändå.
Körde lite kombinationer och bom, hinder, bom, hinder osv. Jesse skötte sig jättebra på allt vi gjorde. Han kändes till och med riktigt smidig i kombinationerna och hoppade mer typ runda språng och rev inga hinder. Jätterolig känsla :) Sen när vi ridit som banan en sista gång skulle vi bara komma på sista räcket som dom höjde upp. Vet inte hur högt det låg på, men rätt så mycket högre än vanligt. Kom som rätt och så, men Jesse den lille klunsen orkar inte riktigt dra upp frambenen då så vi rev väl ett par gången och kom om för att han skulle rätta sig. Men nje. Sen höjde dom väl upp lite till och då klantade han sig. Han hoppade av helt galet. Kände redan när han lätta från marken att det inte skulle sluta så väl. Han typ landade på hindret och for framåt. Nära att han gick ner på knä och trilla. Var beredd på att det skulle hända och tänkte vara snabb då att volta över honom, men så trillade han inte utan kom upp sig och då fick jag någon slags katapult och trillade av. Försökte verkligen sitta kvar, och var så nära. Men tillslut släppte jag taget. Söt Jesse stannade direkt och stod kvar och fattade inte vad jag höll på med typ. Men det fick han sätta på klantkontot sa chifen. Kan nog säkert varit lite mitt fel också då jag inte är så van att rida på större hinder, men ändå. Hade det vart Tiamo hade han dragit upp fötterna snabbt för att klara. Men Jesseponken har ju inte samma lust till att alltid vara felfri. Nåja, Bjässen började bli trött så han fick hoppa det lågt och sen pusta ut. Sen var han för trött så han fick avsluta så. Men kul i alla fall ju. Och massa superbra moments under passet så den lilla missen gör inget. Lite synd bara att vi inte fick avsluta med att klara det bra, hehe ;) Och av alla ställen man kan slå sig på hela kroppen, så slog jag tummen. Fatta hur sjukt det kan bli. Men vred väl om den på nå vänster när jag försökte hålla mig fast eller så. Och min stackars svanskota slog sig typ i sadeln, haha, men det gick över ganska snabbt :)

Efter det var det bara att göra iordning Stålis. Skulle då rida fram han till Lotta. Hon hjälpte mig typ hela tiden och sa vad jag skulle göra. Olle var kung. Så fin och duktig. Haha, sen skulle jag byta volt och samtidigt byta galopp. Inte min starka sida, men Olle visade hur man skulle göra och så. Han är så kul :) Sen skrittade vi medans Lo trimmade färdigt med Vallsen.
Trodde jag var färdig och att vi skulle byta, men då vart det mer och så plötsligt skulle jag rida på dom små hindrerna. Bom, räcke, bom, räcke, bom som vi hade innan på lektionen. Shit, vad länge sen jag skuttade med honom. Det kändes som tusen år sen, haha. Men han är så tuff, bara körde. Han ba, håll i dig jävla amatör, jag vet att jag kan det här bäst ;) Så fränt var det :)
Skrittade av Valle och tog sen in honom. Haha, då passade Olle på att smita från sin matte och drog rejs i ridhuset. Lilla Valle i passagen höll på bajsa på sig när dunderklumpen kom klampandes i full kareta. Nog är det Olle alltså, så flummig.

 
     Eftersom dumma datorn inte vill samarbeta, så återanvänder jag väl bilder ..

Sen firrade vi natt osv innan vi drog oss hemåt. Redan 22.30, så relativt snabba var vi allt ;)
Har skola imorgon, suck. Börjar redan halv 9 med religionen, men skönt nog är det dagens enda lektion. Känns bara lite motigt när jag har haft så ont om tid till att plugga. Fy, måste försöka prioritera skolan nu bannemej. Jaja, ska inte sitta här hela natten som vanligt utan försöka sova nu. Annars måste jag nog ge mig själv dataförbud eller nå så jag inte surfar bort hela nätterna och knappt orkar upp till skola och sånt. Gött med en sån bra tisdag! Godnatt.

New running

2011-12-07 @ 00:09:22 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Sen sist har det varit lite samma bara. På onsdagen red jag tre dressyrpass. Tur att Olle hade vilodag ;) Fortsatte ha pärlorna som mina några dagar till och sen delade vi på dom :)

I lördags var jag först och släppte ut massa kusar. Sen drog jag upp till isladan. Där åkte jag och Jh skrillor i en timme ungefär. Fy så kul det var. Jag tycker ju det är skojigt att bara åka runt och sådär, medans Jh tycker det är trist och vill typ köra hockeystyle, hehe. Hon försökte också lära mig att göra sånadär översteg och stanna. Men jag är ett hopplöst fall. Hehe, men ska träna mera så kanske jag blir lite bättre ;) Men någon hockeyspelare eller isprinsessa har jag nog ingen framtid som, haha. Vi hade i alla fall fett kul ute på isen. Oooch lärde mig att åka på hela foten, så behövde inte vila fötterna en enda gång. Och enda gången jag trillade var när jag stod still och skulle göra ett trick, haha. Sen gled alla armar och allt iväg när jag skulle upp igen. Så kanske man måste träna på att trilla och komma upp ;)


Vi skulle göra ett trick. Men faila att tajma med självutlösaren ;)


Igår var jag ute med Valle i snön och mös. Soffi fick låna Guris och hänga med som sällis. Dom skötte sig så duktigt båda två. Men dom var sugna på högre tempo ;) Provade en annan sadel och den var jätteskön. Sicken tur, så ska använda den nu när jag rider kusarna.

Idag for jag ut med Olle. Hängde på Jenny och Bollen runt stigen. Körde alla gångarter och Busolle var taggad som bara den. Grymtade och satte upp skallen i hopp om att få köra snabbare. Fick göra halt och rygga några gånger, men sen gick det bättre. Han är bara för söt. Hade varit skönt om man kunde fara själv med honom ibland så han kan chilla ner lite i galoppen. Phu, var helt slut efteråt, men kul var det :)

Duschade i stallet så var helt färdig när jag kom hem. Ska nu käka grädde och bär, fyfan vad lyxigt :)
Imorrn har jag tandis på morgonen, känns ju jättevärt att åka dit, där dom kommer se att jag har hål i tänderna, boka ny tid för lagning och betala hur mycket som helst bara för det. Jag vet ju redan att jag har två stora hål i alla fall. Suck, nåja, lika att börja fixa inför lagning då hålen inte blir mindre precis.
Sen ska jag hjälpa Jh och fota Chibba och Vivo och sånt.

Gött att Luleå vann! Tjarå.
GÅR INTE ATT LADDA UPP BILDJÄVLAR. BARA EN SKETEN!

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide