Lovely ever after

Hej, hej, hemskt mycket hej
Idag har varit en stallig dag. Åkte dit halv tolv. Hjälpte att ta in klubbisarna från hagen. Fixade sen mockning och påsar åt hästisarna.
Tog inte Trollet och borstade han. Longerade i vanlig ordning till att börja med. Han var helflummig först, efter typ fem minuter insåg han plötsligt att det stod en studsserie diagonalt nere i andra ändan av ridhuset. Vi var själva, så det kan inte ha varit något annat. Eller kanske spöken? Nåja, när han lugnat ner sig sprang han duktigt. Reagerade ordentligt en gång när dom knacka på dörren och sen när dom släppte en bom i hinderförrådet. Så lite på tårna var han allt. Annars brukar han vara ganska chill av sig, lite kossig ;) Sen återfick han sitt vanliga lugn i alla fall och galopperade jättefint. Som vilken häst som helst. Det var kul att se.

Han var redan svettig och trött av longeringen så tänkte inte rida så länge. Satt upp, han kändes lite jobbig i skritten, drog i tygeln och så. Men kunde forma lite med skänkeln och använda den lite mer så red han verkligen fram till handen och då började han sluta streta emot. Traven är så lugn mot förut, men efter ett tag vart han en helt annan häst. Då travade han som en helt normal häst. Hade jag blundat så hade man nästan kunnat tro att det var vilken som helst annan. Det var verkligen en kul känsla :) Bästa av allt att jag kunde forma honom runt skänkeln på volter och i hörnen i trav också och det gjorde mycket. Han kunde trava normalt, sänka sig och började till och med frusta. Så nöjd över det. Han var verkligen jättejätteduktig. 

For sen lite senare ut med Olle i skogen. Hade med Amanda och Gulis som sällskap, och så hakade Felicia och Bibbi på. Red en bit efter stigen. Hästarna skötte sig duktigt. Sen när vi vände började Gul takta och hålla på så farbror Olle fick vara bromskloss. Men när vi närmade oss hem så lät vi han skritta iväg och så höll jag och Felicia oss bakom. Sen blev alla knas när vi typ kom på stallplan. Olle och Bibbi började göra nå konster och svammla. Helt normalt att börja med det när man har typ 40 meter till stalldörren, lol. Knasiga djur :)

På lektionen blev det att rida Sessan igen. Hon var den enda som inte gått något alls och Anneli tyckte det vore bra om hon fick göra lite mer skolor. Hon är ju alltid annars tanthäst och får sällan göra lite mer avancerade grejer. Nåja, hon var faktiskt duktig. Tog skänklarna bättre direkt och kom igång bättre tidigare. Lite trög ibland, men det gjorde inte så mycket. Hon skötte sig jättebra när vi gjorde öppnor och sen skänkelvikningar. Riktigt jäkla bra för att vara hon faktiskt. Red utan stigbyglar också. Mysigt att bättra på lite träningsvärk ;)

Ska nog sova nu. Är så skönt att sova tidit och vakna tidigt. Eller någorlunda i alla fall. Börjar bli lite halvsömnig så det är lika att kalla på John Blund. God natt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide