It seems like we've been losing control

2014-02-28 @ 22:42:23 Allmänt Kommentarer (0)
Det är så skönt att stalla ordentligt igen. Tar ju hand om diverse ponnysar nu när deras ägare är på olika galej. Det är så himla mysigt.
Igår rakade jag Patsy, som vanligt är hon en pärla. Lättsammaste hästen ever. Av någon anledning så råkade jag ha en bad day och jag lyckades få till den fulaste rakningen på länge, haha. Schabraket vart sjukt ojämnt och hackigt och det gick inte att få till. Nåja, hon svettas ju inte i alla fall och det är ju ett tag till tävling så det värsta hinner väl växa till sig lite ;)
Sen var jag och Lina till småstallen och snackade lite med Therese och Chica.
 
 
Idag har jag fixat med Sillen och Månne. Pysslade och ryktade på båda två ett tag. Fixade Sillis öronhår och longerade Månne. Sen har jag inte gjort desto mer, hehe.
Imorgon taggar jag stallep hela dagen. Men ska få assistans av ett par guldklimpar så det blir nog nice :) Och så lägger jag till två hästar på skötlistan, så ska klämma in lite love till alla fyra. 
 
Har lite ångest över att jag inte gjort klart alla dressyrbilder än, men har prioriterat mig själv lite mer denna vecka ;) Men dom flesta börjar faktiskt vara klara så lovar att mejla osv på söndag eller måndag, puss.


Hear the rumble

2014-02-26 @ 21:31:05 Allmänt Kommentarer (1)
Hejhopp, lite dålig uppdatering på senaste. Har faktiskt sovit alldeles för mycket och inte gjort något mer alls, så inte funnits något att skriva om. Har också skjutit upp redigerandet av helgens bilder. Eller hoppbilderna gjorde jag klart direkt och mejlade i princip alla samma natt. Men dressyrbilderna är såå tråkiga och det är så många ;) Men ska så småningom börja ta itu med dom också, I promise. 
 
Är supersugen att fota några bra bilder nu, göra något skoj. Inte bara same old, med ridhusbilder och samma hästar. Behöver pigga upp med några fräscha porträtt eller utebilder. Nu börjar det ju bli lite varmare så då överlever ju fingrarna utomhus. Hade kanske också behövt uppdatera mitt förråd av bilder på Lo's hästar. Har inte många fixade porträttbilder alls på dom känns det som.
 
Myste massa med mina gullisar idag. Asså kolla Olle, mysigare kille kan man ju inte hitta. Han bara pressar sin näsa mot en,
sluter ögonen och somnar nästan. PS har inte riktigt ro till sånt dock, henne får man tvångspussa ;)
 
Men resten av denna vecka är rätt fullproppad. Som sagt hästvakt och så stallpasset på lördag. Fast det är ju lov nästa vecka så då ska man väl kunna ta sig tid till fotande och redigerande. Måste också lägga in klippning av PS, men det är så himla jobbigt att bli sådär hästhårig och det kliar överallt, haha. Nåja, hur som helst så lär man ha gott om tid nästa vecka.
 
Nu blir det lite serier resten av kvällen, pusshej.

When the days are cold

2014-02-20 @ 23:03:45 Allmänt Kommentarer (0)
 
Ni kanske förstår att jag inte varit så bloggsugen på senaste. Eller ja, har inte varit sugen på något. Men har inte kunnat sova så bra och länge heller så mina dagar har varit riktigt långsamma.
 
Bestämde mig för att fara till stallet idag i alla fall och det är jag glad att jag gjorde. Det är ju så himla skönt att vara där bland alla hästar och härliga människor. Tog hand om Mattur och vi for ut i skogen med sällis. Det var så underbart att rida ut igen, det är verkligen saknat. Synd att M ska vara så hal bara, för annars hade en barbackatur varit pricken över i:et alltså, haha ;)
 
Ihelg är det klubbtävling och stallpass. Typiskt mitt flyt att ingen skrivit upp sig på ridskolepass just den dagen jag har stallpass. Måste nästan försöka fixa någon, kommer aldrig bli klar om jag ska köra solo hela dagen. Och har väl lovat att fota lite ekipage när det hinns också.
 
Nästa vecka blir väldigt hästig. Ska vara hästvakt åt ett par hästar och har stallpass igen. Har också lovat att frisera PS, både päls och man. Men det blir säkert nice.

I close my eyes and drift away

2014-02-16 @ 17:15:26 Allmänt Kommentarer (0)
Gåshud ..
 

Broken

2014-02-16 @ 16:48:02 Allmänt Kommentarer (0)
Årets sämsta dag. Eller nej, årtiondets sämsta dag.

I dive again

2014-02-16 @ 00:41:23 Allmänt Kommentarer (0)
Ibland blir saker och ting inte alls riktigt som man tänkt sig. Speciellt när det handlar om grejer som man inte själv kan påverka överhuvudtaget. Det här året fick en ganska usel början helt enkelt. Men önskar verkligen att det vänder snart. Kommande planer för me, myself and I är att jag tänker sova ända till vintern är över. Hejs.
 

Save me from the nothing I’ve become

2014-02-16 @ 00:15:00 Allmänt Kommentarer (0)
Igår var det fredag och alla hjärtans dag, varken tycker om eller hatar den dagen, den känns bara lite överskattad. Säger jag som inte bryr mig om en endaste "högtid". Jul, nyår, midsommar, födelsedagar, I don't really care ;)
 
Var i stallet med Sofia och fixade Mattur tillsammans. Sen red jag lite i ridhuset med honom. Glömde att jag har halva stallgarderoben hemma och halva i stallet, hade ju inte planerat ridning kommande månaderna så inte brytt mig desto mer om att ha den på ett och samma ställe ;) 
 
 
Det gick väl sådär för mig att rida, hehe. Men det roliga är att jag som inte tappat märkbart mycket känsla i ridningen även om jag inte alls nästan ridit i år (det här var tredje gången på hästryggen, varav det första i ridhuset). Men hade sjunkit en massa redan innan jag slutade, haha, så finns väl inte så mycket kvar att tappa ;) Äh, vänstervarvet gick bra, så det ska jag väl inte klaga på. Och att höger inte funkade är mitt fel för jag är helt skev där och har varit det rätt länge, men lyckas bara inte få till mig själv där. Skulle tölta och ha mig också, men började bara skratta för att jag var så dålig. Och allt blir såklart dåligare när hästägarn är med ;) Hur som helst så var det roligt att rida igen och det är väl huvudsaken :) Fast just nu saknar jag inte dressyrridningen mest, utan det är skogen faktiskt. Och puss på Mattur, han är en guldklimp.
 
Sen kom Sofia, Felicia och Lina till mig, så vi kollade skräckis och snackade lite skit. Alltid välbehövligt att samla gänget och bara chilla, det blir allt för sällan tycker jag :) And that's all for today, bye.

Make it worth your while

2014-02-11 @ 22:04:33 Allmänt Kommentarer (0)
Glömde datorn i hästbilen i söndags, så kunde inte lägga in bilder osv. Men nu jäklar är det gjort i alla fall. Det där med att fota inomhus vet ju alla vid det här laget att det inte är någon hit (varning för mycket brus, lol), sen när det är tävling kan man ju inte riktigt bestämma hur man vill ha det och sen när ens häst hoppar är man ju inte så superfokuserad på själva fotandet, haha. Önskar man hade haft med en extraperson som kunde vara lite kameraansvarig istället. Hade velat ha mer bilder i kring i stallet och överallt, men det hinner man ju aldrig med när man är själv.
 


Är faktiskt väldigt nöjd över Patsy. Hon har skött sig som en peng i stallet och i allt från backen. Förra året i Luleå var hon som ett mongo i stallet och det slutade med att Jenny fick göra det mesta för jag nådde inte upp när hon for runt i boxen, haha. Sjukt jobbig var hon ;) Och nu stod vi i gäststallet, det kanske hon trivdes bättre med. Det gjorde då jag, för fysatan vad kallt det är där i ridhuset, man kan typ inte fungera normalt där.
 


Sen inne på banan så var hon ju lite crazy, men inte alls så farligt som man kanske förväntat sig. På söndag gick hon 120cm igen, då var hon mycket lugnare och muckade inte lika mycket. Så Lo vaktade henne inte lika hårt och efter 6:an blev hon lite arg och dom missade hindret, haha. Men hon vände sen upp rätt tight och då sa Patsy ba jaha, varför sa du inte att vi skulle hoppa det där direkt. Hon är för knas ;) Hindrena är ju som minsta problemet, det är ridningen mellan som är klurigare, haha. PS gör helst allt själv, man får inte störa henne, haha.
Meen som sagt, hon var lätt snyggast på stället i alla fall :) Längtar redan till nästa gång det är tävling!
 

We had a deal

2014-02-08 @ 22:56:37 Allmänt Kommentarer (0)
Tänkte bara snabbt uppdatera på skoj. Dagen har varit tiptop och Patsy har skött sig ypperligt :) Hon är en pärla i allt man gör och superduper nöjd när både jag och Lo pysslar med henne samtidigt. Om hon får bestämma så kommer grabbarna aldrig mer få följa, haha ;)

Söta lilla draken 💜

Hon var lite craycray inne på banan, men det var ju bara mellan alla hinder, hehe. När hindrena dök upp hoppa hon dom felfritt och duktigt. Så på hennes första start i avd. A sätter hon en najsig nolla. Det var en 120cm A:0 och även om det inte alla fanns någon satsning på att få rosett så kom dom just utanför placering. Inte helt dåligt :) 
Pysslat på med henne en massa för att fördriva min tid, och vi var helt själva i hela stallet och det var så mysigt så. 
Var och matade ett gäng hästisar och sa godnatt för ett tag sen, så snart äre sleepytime. Bye

She's untouchable

2014-02-07 @ 23:38:07 Allmänt Kommentarer (0)
Lång dag idag, men superskoj att vara i tävlingsbranschen igen. Som sagt väldigt annorlunda med bara en häst att sköta om. Man har ju så himla mycket tid till övers och ändå hinner man göra massa småsaker som man aldrig annars gör när man har alla tre :)

Har varit och pussat, grejat och kvällat prinsessan. Och nu har jag myst in mig i täcket uppe i min koja med lite serier. Måste snart sova dock, ska upp aptidigt och ge morgon åt Patsy och massa andra hästar, bara för att jag är snällast i stan ;) Godnatt


They see us rollin'

2014-02-07 @ 13:00:00 Allmänt Kommentarer (0)
 
Nu drar vi på årets första tävling. Det bär av mot Luleå. Har bara Patsy med oss. Känns lite skumt med bara en. Blir ju förstås så mycket lättare, men föredrar ändå att ha med alla tre om jag får välja ;)
 
Nu är ju PS också tillräckligt gammal för att få tävla med dom stora dudesen, och mot klockan. Fast har en känsla av att man får vara nöjd om dom prickar hindrena åt rätt håll just nu, haha. Hon vill ju helst göra lite som hon själv vill, men snyggast kommer hon ju dock vara ändå ;)
 
Ska i alla fall bli kul med tävling igen. Det är nästan ett år sen sist vi var nånstans. Förra året var verkligen ett pausår, det var flera som inte hade lust och många också som inte kunde. Men nu får vi se vad som händer, tror mycket kommer ändras på många plan det här året. Både bra och dåligt. Well, håll en tumme för Pärsky ihelg. Tjing.
 
 

All the sinners crawl

2014-02-06 @ 23:56:50 Allmänt Kommentarer (0)
Shit vilken lång dag det blev. Jag är nog största tidsoptimisten ever. Hade som i tankarna att jag skulle vara klar i stallet kring 16-17 och därmed ha god tid på mig att packa mina grejer och fixa allt som nu skulle fixas. Och kunna lägga mig i god tid. Yeah right, kom hem från stallet vid 20-tiden rättare sagt.
 

Började dagen halv elva med att göra iordning Dorran till Lotta. Medans hon red passade jag på att mocka till henne och Moonis. Sen har jag grejat på med allt möjligt från spåndelning till packning till täckesletande. Visste inte i vilken ände jag skulle börja packa, haha. Allt var ju huller om buller och överallt. Nåja, tillslut lyckades jag styra upp skåpet och påsarna rätt bra ;) Tänkte först släpa med alla grejer vi vanligtvis har med oss, men insåg att det är ju ganska mycket överambitiöst. Behöver vi tre schabrak så behöver man ju inte släpa med hela samlingen av tävlingsschabbar och inte heller skydd och täcken till oändlighet, haha.
Störde mig sjukt mycket att jag inte kunde hitta ett täcke vi tänkt ta med. Letat precis överallt vart jag kan tänka mig att det kan vara, men inte ett spår. Fick lite olika tips, men inget stämde in. Så förhoppningsvis ligger det i b-bilen. Annars är det för närvarande mysteriet på Ridklubben Dundret. Haha, har jag fått en sak på hjärnan har jag svårt att släppa det ;)
 
Har också longerat Moonwalkarn, han var helt opepp på det, haha. Mockat ännu mera, tvättat grejer och avslutat med att bada Stenis. Var lite velig ifall jag skulle bada eller inte, men tänkte lika att passa på när man bara har en, hehe. Känns som att jag bara sprungit runt i stallet hela dagen. Kommit på massa saker eftersom och har farit som en råtta fram och tillbaka. Pjuh.
 
Tror jag packat det mesta jag ska ha med hemifrån också. Håller på ladda ner filmer som jag kan underhålla mig med på kvällarna. Har egentligen ingen lust att ta med hela datorn, men tror inte jag orkar börja testa och tjorva med usb och surfplatta. Är så trött.
Upp tidigt imorgon igen och packa det sista till djuret och sen rulla alla 20 milen. Vi hörs.

I changed my mind

2014-02-05 @ 23:16:18 Allmänt Kommentarer (0)
Och bara för att jag är på bra bildhumör slänger jag in några från senaste helgträningen. Vad tycker ni? Inte så jävla dåligt ändå med tanke på att det är ridhusbilder. Plötsligt lyckas man med ett par stycken i alla fall ;) Tur det alltid finns saker att förbättra, annars hade det ju vart för enkelt, haha.
Ska börja uppdatera lite bilder på fejjan också, men det får bli ett senare projekt när jag fixat alla och valt ut vilka jag orkar ladda upp.

Take a look again

2014-02-05 @ 23:09:46 Allmänt Kommentarer (0)
Haha, fattar inte varför jag ens grinar över kvallan på bilderna från senaste hoppträningen. Man vill bara ha mer och mer .. Tror jag förträngt vilken skillnad det faktiskt är ljusmässigt i ridhuset då och nu. Och nu kan man ju göra så mycket mer :)
 
Visserligen inte samma vinkel, men nog föredrar man ju ändå den högra om man bara tänker på ljuset :)
 

Stop standing there

2014-02-05 @ 22:20:50 Allmänt Kommentarer (0)
Vet aldrig hur jag ska börja inläggen. Känns så tråkigt att börja likadant varje gång ;) Men kan inte hjälpas ..
 
Igår var jag och småfixade lite på Patsy. Klippte stubben, öronhåren och hovskäggen. Försökte också rycka manen litegrann, eller tunna den lite. Men tordes inte ta desto mer och hon ska ju ändå ha knoppar på tävling så borde väl funka ändå. Och ja, anledningen till att jag inte törs rycka mycket är för att vi gjorde det en gång och det slutade med att hon såg halvflintis ut när knopparna var gjorda, haha ;) Men blir alltid galen på hennes man när jag ska fläta, den vill aldrig som jag vill. Ryktade också henne, kvällsmocka och greja på.
Sen kom Jenny, så vi sällskapade och fyllde lite hö, borstade Olle osv. Och så har jag kollat lite hoppgrupp också.
 

Idag gjorde jag iordning Månne åt Lotta på fm, och medans hon red gick jag och mockade och fyllde hö åt honom. Spolade sen av både Draken och Månne så dom skulle få lite fräsch päls. Hoff, såndär tuggummipäls som blir när man låter svetten bara vara är bland det värsta som finns, haha ;)
Longerade Borris i ridhuset. Blev ganska ordentligt och det behövdes. Hon var så duktig så och frustade i både trav och galopp och sänkte sig och slutade ha huvudet som en kamel. Tror det var bästa gången hittills. Så nästa gång ska vi lägga på ännu mera tempo, då kommer det bli najjan ;) Hunnit mocka till PS och Olle, och gjort en massa annat. Känns som att jag hunnit med en massa småsaker idag, haha.
 
Imorgon är det lite samma, fast byter ordning. Har både Borris och Månne och ska sen packa. Fatta lite grejer att ha med till en häst, kommer gå turbo. Måste också tvätta och framförallt leta alla grejer som ska med. För när det inte varit tävling på länge brukar sakerna lyckas sprida ut sig rätt bra, haha. Älskar att packa inför tävling, det är så kul att organisera och göra ordning och reda :)
Well, bedtime soon. Nighty.

You light the spark

2014-02-02 @ 23:16:02 Allmänt Kommentarer (0)
Gårdagen var rätt chill, började med att mocka en box och fotade sen hoppträningen. Gillar att stå på backen när det är hoppträning för man lär sig ändå väldigt mycket och man kan samtidigt studera alla ekipage :) Efteråt så fyllde jag lite hö och snackade med lite folk.
Var tvungen att ta en pnap när jag kom hem. Om jag vaknar tidigt (= innan 12) så klarar jag seriöst inte av att hålla mig vaken. För vid 16-17 är jag så trött att ögonen faller igen och känns lite tidigt att ta kväll redan då, så en pnap är typ ett måste. Men är jag däremot i stallet eller gör något annat så klarar jag mig lätt att hålla mig vaken.
Var sen på kvällen hos Flis och kollade lite film osv. Vi kunde inte koncentrera oss på den första så vi slog på en Disneyfilm istället. Disney går alltid hem! Var skönt att hänga på bortaplan lite.
 
Tärka by night ..
 
Idag sovde jag till typ 16-tiden, gick upp och käkade lite middag. Sen kändes det som att jag mådde lite illa, så var asrädd att jag blivit smittad och fått magis. Hade ändå inget för mig så jag kröp under täcket igen och sovde typ 4 timmar till. Illamåendet gick över, men istället kom huvudvärken av allt sovande ..
 
Har lagt in gårdagens bilder i alla fall och gått igenom dom. Fy vad dåliga, spyr på allihopa! Så jävla trist att jag inte ens kan få till ordentliga bilder. Skärpan är spårlöst borta och färgerna och ljuset är kassa. Finns ett par undantag där skärpan är super och bakgrunden är fri. Nackdelen med att fota på träning är ju att det alltid är folk eller hästar i vägen i bakgrunden. Som tur är verkar det ju som sagt inte som att folk bryr sig desto mer, bara man prickat ekipaget över hindret så är dom nöjda. Meeeen jag vill ju också vara nöjd nångång! Plus i alla fall att det inte är lika mörkt i ridhuset som det var förut. Aja, orkar inte börja redigera något nu ändå.
 
Funderar om jag ska gå och lägga mig nu direkt eller kanske kolla en OC. Börjar känna mig hungrig också, men är inte så sugen att äta mitt i natta .. Well, har verkligen inget vettigt att skriva i egentligen eftersom det inte händer så mycket, haha. Men hejrå.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide