Bad intentions

2013-11-30 @ 22:13:35 Allmänt Kommentarer (0)
Igår kom lillesyster och älskade Doggelito. Så har hängt med dom mest hela dagen. Vi har övningskört en massa och svängit förbi stallet en vända också. Var sen till Olofssons och käkade lite tacos och tårta, mjums.
 
Idag började vi dagen med en vända på gymmet. Var på badet för första gången. Slängde mest längtande blickar mot vattnet, vart badsugen deluxe ;) Sen körde vi lite bil och efter det drog jag till stallet. Skulle ta in hästar, medicinera och borsta.
Hade Mattur också, så var i småstallen och grejade. Drog ett pass i ridhuset, tänkte bara rida igenom honom lite lätt. Men högersidan var det lite jobb med och när jag ställde krav i trav tyckte han det var lättare att börja tölta, så fick börja om massa gånger. Fick igenom det någorlunda tillslut, skritten blev i alla fall bra. Tycker att jag var lite halvers dock, måste bättra mig. Mattur var i alla fall väldigt arbetsvillig och gjorde det han skulle. Han är så fin :)
 
Fina hårbollen med hans fina matte för ett tag sen :)
 
Nu ska jag gå ut med hunden en sista gång för idag, sen tänkte jag kolla lite Heartland eftersom alla mina alla serier verkar ha uppehåll just denna vecka. Fast är så trött att jag kanske somnar direkt. Well, på återskrivande, ciao.

If you can enter

2013-11-28 @ 22:47:15 Allmänt Kommentarer (0)
Long time no see. Den här veckan har gått fort. Har faktiskt varit i stallet varje dag och sen försökt hålla igång bildredigerandet. Det går lite långsamt på den punkten, men det är så in i norden tråkigt att sitta och redigera fula ridhusbilder.
Som sagt bestod helgen av massa fotning och så hade jag pärlorna. Spenderade en massa tid med dom och hade pysseldagar både lördag och söndag. Så skönt att bara greja på med gullisarna. Och det känns riktigt bra i hjärtat efteråt.
 
Tror inte jag gjort något annat speciellt i veckan, bara hängt i stallet som vanligt. Hjälpte Janis att longera hennes häst, och hon var rätt grym. Måste bara få henne att bli lite aggressivare, hehe ;) Hade Månne i tisdags och han fick springa på lina. Han var superduktig, så det var skoj. Igår gjorde jag Olle och PS lite fräscha i håret och skrubbade deras vita ben. Valle som nästan är flint är så himla lätt att underhålla frisyrmässigt, så hans man håller sig stilig länge.
 

Idag åkte jag och Lotta till Boden med Olle och Patsy för att checka läget. Vi var till den nya kliniken som var superfin och stor. Jag fick ha röntgentjänsten (fan vad fult ord egentligen, röntga, låter mycket snajsigare med x-ray, haha) och PS stod som ett ljus när dom tog plåtarna. Sen när vi skulle vänta vart det jobbigt att stå still, det tyckte hon var skittrist ;) När vi skulle hem så stormade det och det var skridskobana på parkeringen, min mössa höll på blåsa iväg och fick knappt igen luckorna till hästbilen. Varenda gång jag tog mig fram så tog vinden tag i luckan och drog oss bakåt igen, haha, tog länge innan jag kom någon vart ;)
 
 
Hann i alla fall hem till min ridlektion, men det blev lite stressigt. Glömde att mina chaps är trasiga, så fick rida med strumpor bara. Och redan där förstördes mitt humör. Sen hade jag knappt en kvart på mig att göra iordning hästen. Red sen runt som en jävla hipsohapso, helt korvgubbigt. Och hästen var inge kul alls att rida. Men vet inte om det är mitt fel, för jag var riktigt dålig från start till slut. Hästen var skev igen, tog inte skänkeln, vi kunde typ inte rida rakt fram denna gång heller. Fick igenom det någorlunda för att kunna hoppa. Hoppade tre hinder på medellinjen, kryss - ett galoppsprång - oxer - två galoppsprång - räcke. Så trevligt att Ålle börjat dra upp hindrena lite mer nu och inte bara har dom just ovanför backen. Men hoppa 90 cm med Jesse i hala strumpor och mina korta armar på det är väl inte det snyggaste dock ;)
Fanns väl några bra stunder under denna lektion, men är ändå sjukt missnöjd. Hästen kändes inte heller alls som sig själv, han brukar vara mer krutig, gladare och kvickare typ. Lol att jag sist skrev att jag är så bra att fokusera på det positiva och nu är jag helt emo. Nej, men verkligen förbannad på mig själv och den dåliga ridningen. Blev en riktig bitch efteråt, men nu börjar det gå över ;)
 
Imorrn kommer i alla fall Duddeliten hit, så ska pussa ihjäl honom och bara mysa hela dagarna lång. Hoj, känns som att jag har en miljon grejer att ta itu med, men fortsätter bara skjuta upp dom och tillslut så glömmer jag bort det mesta som jag planerat att göra. Bra där!
Men nu jäklar börjar det närma sig läggdags, galet trött, godnatt.

Something's gotta change

2013-11-23 @ 01:07:08 Allmänt Kommentarer (0)
Varit för trött för att orka blogga på kvällarna. Har ju så extremt flippad relation till sömn. Vaknat kring 8 flera mornar på rad och då har jag inte orkat hålla mig vaken längre än 20.00. Fått kämpa för att inte somna redan på eftermiddagen, hoja.
 
Ändå inte gjort desto mer. Igår fortsatte jag kämpa på med Jessemannen. Kunde inte ens rida rakt fram, haha. Om jag inte gick på spåret och hade väggen som stöd så vinglade han bara. Vänstersidan var åt fanders. Han bara drog sig åt vänster, försökte få tillbaka honom, sen drog han åt vänster igen osv. Fick nästan krupp ;) I slutet vart det lite bättre, men fick inte igenom det helt ordentligt. Men så länge vi red på spåret var han fin och hurtig, så man får väl ibland vara nöjd med minsta lilla, haha. Det är jag verkligen bra på .. Att fokusera på det som var bra under ridpasset. Förut ältade jag det dåliga hur länge som helst och då utvecklas man ju inte. Givetvis måste man väl komma ihåg vad man måste förbättra, men det är inte längre det som styr. Mentalt har jag då utvecklats enormt dom senaste åren.
 
Idag har jag varit i stallet en stund. Och nyss kommit hem från en kväll på Olles. Var och käkade med brudarna. Trevligt att göra något tillsammans allihopa. Känns som att det var längesen sist.
 
Saknar det här såklart. Definitivt en av livets höjdpunkter so far :)
 
Imorgon är det klubbtävling så jag ska väl fota litegrann. Hade egentligen bara tänkt fota dom som bett mig, men när det är hoppning så står man ju ändå där nere, så kan ju lika gärna föreviga alla som jag vet brukar vilja. Fast till dressyren så tänker jag då bara fota dom som bett mig. Såg att Timpan skulle vara med och tävla. Tror inte han tävlat sen vi två ägde banorna. Han kommer ju vinna, haha, nä men han lär nog i alla fall vara superglad, han älskar ju att hoppa och springa snabbt gammelgossen :)
Sen har jag pärlorna ihelg, så blir en massa fixande och mysande med dom. Adjö.

I just can't crack your code

2013-11-18 @ 22:42:04 Allmänt Kommentarer (0)
Igår var en lång dag. Vaknade redan 5 på morgonen, så har i lugn och ro käkat frulle och kollat ett par avsnitt av Third Watch innan jag begav mig till stallet vid 8-tiden. Då hade hästarna inte fått komma ut än, så slängde mina tre i hagen och började mocka till grabbarna.
Sen fotade jag alla grupper igen, kul att se alla duktiga hoppisar. Grejat på med pärlorna och sen longerade jag Valle, som var lydig och bäst. Han är ju en kung att longera :)
 
Två snabbredigerade bilder från helgen på två fina hästar. Men fy vad fula träningsbommar vi har. Jag vill måla om dom soo bad! ;)
 
Idag har jag haft möte, som inte slutade riktigt som jag tänkt. Kanske blir praktik ett par veckor på ett ställe. När jag gick därifrån kände jag bara att det var ju verkligen inte det jag hade tänkt mig. Åh, fan för mig. Men på ett sätt kan det ju vara bra att testa på olika saker. Var sen till optikern på ett rejsbesök.
I stallet hjälpte jag Amanda att klippa Sillis. Eller hon klippte det mesta själv, hjälpte bara med småsaker. Hon var värsta duktig för att klippa första gången. Ryckte i alla fall manen på Sill medans. Så värsta snajsig blev hon :) Kvällsmockade och pussade på dom bästa innan jag drog hem. That's that, tjing.
 

In this jungle you can't run

2013-11-17 @ 07:27:03 Allmänt Kommentarer (0)
Den här veckan har verkligen gått snabbt. Eller hela den här månaden har ju sprungit iväg.
I torsdags red jag Jesse på lektion. Han var väldigt skev, så fick kämpa som ett as i princip halva lektionen innan det började räta till sig. I slutet var han i alla fall väldigt jämna och fin. Tyckte också att jag själv var rätt skev i början, så kan ju mycket väl ha varit mitt fel att det inte blev bättre snabbare. Nåja, man får väl vara nöjd med dom sista minuterna i alla fall :)
I fredags longerade jag Borris. Hon har inte varit en snäll häst med sin matte när hon sprungit på lina. Så jag lovade att göra ett försök ;) Hade sett värsta värsting scenariot framför mig, men det gick faktiskt riktigt bra. Är ju som värsta hästviskaren alltså! Hon sprang på så duktigt, om än lite arg från början, men inga människoattacker, hehe. Så nu ska jag bara lära Joanna hur hon ska göra ;)
Typ alla som provat longera Pontus säger ju att han attackerar en, men jag har gjort det ett antal gånger under olika tillfällen och han har alltid sprungit snällt och fint. Så dom känner väl rätt snabbt vilka dom kan driva med dom där ponnysarna. Och som sagt, jag är ju typ nya horsewhispern ;)
 

Har faktiskt spenderat rätt mycket tid i stallet den här veckan och det har varit riktigt skönt ändå. Hunnit pyssla med pärlorna väldans mycket. Igår har jag fotat hoppträning från 9-13. Extremt tråkigt med mörka ridhus. Men riktigt kul att stå på backen och samtidigt lyssna och lära sig en massa.
Och idag är det samma visa igen, massa fotning. Funderar på att åka lite tidigare till stallet också så kanske jag hinner mocka innan eller nå. Tänkte när man ändå är vaken kan man ju göra nytta istället för att bara vänta på att man ska få fara. Aja, ska käka frulle och klä på mig så ser jag ju. Tjing.
 

Everything I've seen twice

2013-11-13 @ 21:28:12 Allmänt Kommentarer (0)
Long time no see. Men när det inte händer desto mer så finns det ju inte så mycket att skriva om. Gissar att jag var i stallet fredag och lördag. Lördagkväll var jag hos Evve och kollade Så mycket bättre och myste på.
 
Mina sovvanor har ju länge varit skeva, men ibland flippar dom helt. Gick och la mig någon gång på natten i lördags, och sovde sen hela söndagen. Klev upp vid 22-tiden för att gå på toa och dricka lite vatten, sen somnade jag om. Så en hel natt och en hel dag lyckades jag sova. Känns ju inte riktigt mänskligt. Men sen vid 3-tiden på natten till måndag kunde jag inte sova mer, så klev upp och var väl vaken nästan ett helt dygn, tror jag somnade vid 2 på natten. Sen vaknade jag 19.00 på tisdagen, efter 17 timmars sömn. What liksom? När Lina ringde så var jag säker på att det var vid lunch, tyckte hon ringde tidigt så orkade inte svara. Sen när jag vaknade trodde jag klockan var typ kring 17-tiden. Visade sig att Lina hade ringt 16.30, och jag var stensäker på att det var vid lunch, hoj. Och inatt har jag sovit kanske 4 timmar. Vaknade vid åtta, fick sms och somnade för en gångs skull inte om. 
 

Var i stallet innan 12. Ändrade i hagarna, mockade till alla pärlorna. Ryktade Vallegossen, ryktade Patsygumman. For sen ut och skrittade barbacka i skogen med prinsessan, supermysigt. Spolade hennes ben och svans för hon var sunkig. Fyllde höet åt alla, smörjde tränset, ryktade Olleponken, eftermiddagsmockade åt allihopen och täckade sen på dom innan jag gick. Sjukt effektiv måste jag säga, tog mig bara 6 timmar, haha ;) Skönt med ordentliga stalldagar då och då.
 
Nu ska jag kolla mina onsdagsserier, eller hälften hann jag se imorse, så har nog bara två kvar. Sen kommer jag nog somna gott, för nu redan nu är ögonen trötta. Natti.

Your eyes are telling that you're riding with me

2013-11-07 @ 23:35:20 Allmänt Kommentarer (0)
Ridlektion idag som vanligt då. Hade markarbete och visste redan vad vi skulle göra då jag snokat reda på det redan i måndags ;) Och även bönat om att få hoppa lite bana, vilket vi kommer få göra sen, hehe. Aja, var i alla fall Y:et vi skulle köra på. Standard på Ridklubben Dundret, Y:et, 5½ och studs, det tycker man ju vi borde vara proffs på vid det här laget ;) Fick Jesse, kändes asskoj, han är så ball att hoppa med, vilket man inte kan tro alltid. Han som lunkar på med sina nybörjare och klarar knappt upphöjda bommar då. Men har faktiskt hoppat 120cm med honom, och full rulle är vi också bra på, haha ;)
 
                
Rotat fram riktigt gamla bilder ;) Från en luciashow, en hopptävling med Sofia, en igångsättning efter bete.
 
Vi var väldigt grymma på första hindret, landade vartannat i höger och vänster, sen fortsatte vi att vara grymma på sax till räcke. Fick faktiskt hoppa den ca 1m, kors i taket. Men vi var bara fyra och alla fyra gillar hoppning, så det var ju najjan. Sen på sax till oxer var vi inte riktigt lika grymma. Skulle rida på fyra språng emellan, men första gången blev det nästan fem och vi rev. Fast sen kom grymheten tillbaka och vi kirrade den easy ;) Även den höjde hon åt oss. Avslutade med att rida bara räcke och sen fortsätta runt till oxern. Kul att få träna ögat på lite avstånd, har alltid varit kass på det tror jag. Och värsta jävla snygga bytet gjorde vi där också, haha, helt king. Tyckte jag följde rätt bra också. Kände att jag gjorde såndär fulgrej med armarna på första högre språnget, men sen skärpte jag till mig ordentligt. BästJesse, han är ju för frän :)
 
Assisterade Anneli och veterinären litegrann och bremsade Norpis i halsen, haha, kramp i handen deluxe. Han var på fyllan, men helt still kunde han ändå inte vara ;) Tror min nålrädsla börjat försvinna lite. Eller så länge den inte ska in i mig verkar det rätt lungt, hehe.
Skrittade sen ut barris med Fia, Sara och Baluns. Klart det skulle snöa just då, men det var mysigt i alla fall. Och himla mycket man hinner snacka om. Min mun går ju i ett, blir nästan irriterad på mig själv att jag måste prata hela tiden, haha ;) Småfixade med hjärtorna lite också.
Nu jäklar är det dagens serier som gäller, pusshej.

You're so automatic

2013-11-07 @ 22:39:59 Allmänt Kommentarer (0)
Dom här har jag haft på hjärnan idag .. Rätt bra ändå va? ;)
 

Speak now or forever hold your silence

2013-11-07 @ 22:26:37 Allmänt Kommentarer (1)
Kände att jag bara var tvungen att lägga upp den här printen från fejjan. Och det var faktiskt inte mig hon menade ;) Men hade lika gärna kunnat vart det då det händer att vi brukar ta en sväng förbi affären i stallkläder.
Så funderade lite på vad folk egentligen tycker om att man far på affären med stallkläderna. Synd att alla som läser min blogg är så dåliga på att kommentera, för hade varit intressant att höra vad andra tycker ;)
 
 
Eftersom jag själv inte är allergisk så bryr jag mig desto mer, men vore ju inte så kul om man råkar göra en som är superallergisk värsta sjuk. För det handlar ju bara om ren lathet när man inte byter om innan för vår del i alla fall.
Men så kan det också kännas som att folk är lite överkänsliga bara för minsta lilla. Hund/kattfolk går ju också på affären med sina håriga kläder ;) Men sen syns det ju rätt tydligt om någon har stallkläder, och det luktar ju mer. Så menar att det nog finns många som "känner av" sin allergi bara för att dom ser stallklädda människor. För det är ju inte lukten man är allergisk mot, är väl partiklarna osv? Tror jag väl, rätta mig om jag har fel. Fast har för mig att häst kan allergiska känna av på ganska långt håll. Men ja, andra folk kan ju förstås inte bedöma hur allergisk någon annan är, men har träffat på människor som typ överdriver. Vi brukade driva med en hästallergisk tjej i skolan ibland när vi märkte att hon typ fejkade (vet inte hur jag ska sätta ord på det bättre). Ibland så kunde hon stå och fläta ens hår, som man varit i stallet med och hon kände inte av något alls. Sen en annan gång gjorde hon samma sak fast i ett rent hår, och om man sa att det var stalligt så kände hon direkt av det ;) Haha, nu spårade jag lite. Men för min del har det då ingen betydelse. Tycker man ska kunna gå på affären hur som helst, men som sagt, vore väl inte så kul om man råkar döda någon i farten. Vet att söderut sitter dom lätt på Max eller fik med sina stallkläder ;)

Not what you expected

2013-11-06 @ 15:15:00 Allmänt Kommentarer (0)
Insåg att jag glömt att lägga upp bilderna från Gällivarecupen. Nu känns det ju aningens sent, så tänkte skippa det. Har ju dom på fejjan, så det får räcka, även om kvallan är apa där. Hade ju som utmaning att försöka fånga failbilder. Brukar ju av ren reflex ta bort fingret från avtryckarn om hästen stannar eller ryttarn flyger osv. Lyckades fånga tre olika ekipage som failade litegrann i alla fall :)






Just one yesterday

2013-11-05 @ 21:09:20 Allmänt Kommentarer (0)
Har ni förresten sett att dom gjort en helt ny hästserie? Den går på SVTPlay och heter Revolt. Varje måndag och den är typ bara 10 minuter. Som vanligt när det görs hästfilmer osv så hittar man ju alltid en massa knasiga saker som inte stämmer så bra in på verkligheten. Men som hästmänniska uppskattar man väl allt med hästar med eller? ;) Rätt bra serie ändå, handlingen i alla fall. Har väl aldrig varit riktigt slagga i vårt stall tror jag, men är riktigt glad att det inte är som förut när jag var liten dock.
 
  

"(Re)volt handlar om 15-åriga Eddie som har flyttat från storstan till den lilla orten Molheden. Hon börjar i byns ridskola för att träffa nya vänner och lär känna Isabelle, Wilma och Yasmine, som till en början är schyssta. Men under den polerade ytan döljer sig en brutal sida och de visar sig vara så långt ifrån vänner man kan komma. Eddie bestämmer sig för att slå tillbaka och det leder till en ond spiral där Isabelle, Wilma, Yasmine och Eddie tar till värre och värre metoder för att trakassera varandra. Tur för Eddie att Sam finns, ridskolans enda kille och en äkta vän på riktigt.

Eddie står inför sitt livs svåraste kamp, en avgörande tävling som handlar om mer än vem som är traktens bästa ryttare. Att hon dessutom har gått och blivit kär i den äldre ridläraren Måns gör inte livet lättare."


The way that I been holdin' on so tight

2013-11-05 @ 20:37:02 Allmänt Kommentarer (0)
Igår var jag på ett möte först. Sen var jag till optikern och kirrade linser. Fy vad skönt att slippa brillorna hela tiden. Blir craycray om jag måste ha dom hela tiden, haha. Första gången någonsin jag satt in linser, men optikern sa att det såg ut som att jag inte gjort annat, haha.
Det roliga är då att jag studerade på youtube dagen innan hur man skulle göra, haha. Men det sa jag ju inte till han att jag gjort ;)
 
Min asballa väninna Linur  ;)
 
Men det är så typiskt mig. Har stor fobi för att göra fel! Eller ingen gillar väl att göra fel, men jag har som ett extra fel i skallen tror jag. Mamma berättade att jag alltid varit så. När jag var liten så vägrade jag vara med och prova hoppa hopprep, stod på sidan om och kollade på istället. Tills jag studerat noga, och då först var jag glatt med. När vi skulle skjuta lerduvor var jag assugen att prova, men ville inte göra fel så tänkte inte göra alls. Fast när alla andra skjutit så övertalade dom mig att prova dock och det är jag glad att som gjorde. Fett kul var det ju. Så ja, det är ju bara jag som förlorar på det. Tänk så många saker man gått miste om bara för att man inte velat göra fel och där med inte gjort alls.
 
Aja, var också i stallet och långryktade alla mina tre hjärtor. Kändes som att dom behövde det och jag med. Så skönt att bara stå och pyssla på ibland. Och idag har det varit pyjamasdag, skönt ;) Hejs.

You found me in the rain

2013-11-05 @ 20:11:13 Allmänt Kommentarer (0)
Emma och jag fördrev tiden litegrann i måndags i väntan på att få fodra .. Haha, så vi körde ett litet bildprojekt, helt ambitiösa var vi.
Ser ni vilka alla hästar är? ;)

 

I'm stickier than an oil spill

2013-11-05 @ 20:02:00 Allmänt Kommentarer (0)
Har skjutit upp bloggningen hur länge som helst nu. Tänkt att jag skulle skriva, men annat har tagit upp den tiden. Har faktiskt börjat sticka, haha. Och jag vill ju alltid göra klart allt rätt snabbt, så har blivit mycket stickande. Nä, men mamma som är handarbetsproffs vart helt impad av min fart och hur snyggt det också blev, woho. Det var säkert hundra år sen sist jag stickade, men det är som att cykla nästan, visste exakt hur jag skulle göra när jag väl höll tråden och stickorna i handen.
 
 
Så på bara några dagar har jag gjort två mössor och en vante med massa restgarn som fanns hemma. Ska såklart göra en till vante, haha, men har inte idas börja på den än. Vart inte så nöjd över modellen på vanten, men tänkte att jag gör klart det paret i alla fall och testar sen ett annat mönster till ett nytt par. För vantar behövs ju alltid, tycker det oftast försvinner minst ett par efter en vinter ;) Eller inte för mig, peppar, men för andra, haha.
I veckan har det ju vart lov. Började måndagen med kvällsfodring med Amanda.
Sen på onsdagen var det clinic och jag hade lovat att göra hästarna lite fina. Knoppade ett par stycken och friserade Sessan. Vaskade också av Sess, som var helt brun. Slutade med att hon vart grön, haha. Men när hon torkade var hon rätt så vit i alla fall ;)
 
Visst var dom stiliga, Elvis, Sessan och Jesse. Och Sessan like you've never seen her before ;)
 
På skoj testade jag knoppa henne också. Eller gjorde först en fiskbensfläta i luggen på henne och det tyckte hon inte kittlades så mycket så provade manen. Hon har jättetjock man, så gjorde rätt stora och lösa bara för att hon inte skulle bli crazy. Och hon tyckte faktiskt det var rätt skönt konstigt nog. Hon blev så stilig! Ångrade lite att jag inte gjorde ordentligt från början, men nåväl, dom höll ju i alla fall :) Sen kollade jag litegrann också.
På fredag hade vi kvällsfodring igen. Klippte både Valle och Olle som fluffat på sig rätt bra redan ;) Och helgen svischade förbi rätt snabbt.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide