Watch the flames climb high

2014-03-28 @ 20:36:44 Allmänt Kommentarer (0)
Har egentligen i princip inget att skriva om, men tänkte i alla fall visa lite livstecken.
Stallat hela dagen. Började med att knoppa Chippy, han hade en bråkig man. Mockade och sånt sen till Olle och Mattur. Borstat och skrittat barbacka i ridhuset med M medans Linur red W. Borstat och promenerat med Olle efter kremma. Sen bara farit runt och gjort allt möjligt. Åkte tillbaka senare och tog in lite små hästisar, fixade det sista och pussade på O.
 

Är home alone och ska inte kolla någon skräckis kan jag lova, haha, men en och annan serie som vanligt. Behöver inte kliva upp och släppa ut på morgonen, lyx, så kan vara vaken hela natten fast ;) Skämt åsido. That's all for now, hejs.

This is just madness

2014-03-26 @ 12:00:00 Allmänt Kommentarer (0)
Här en helg var vi på loppis med moster och hon fynda lite billiga grejer. Sen köpte vi guldspray och så fick jag äran att snygga till dom. Superenkelt och faktiskt riktigt kul. När jag var klar med det vi skulle spraya ville jag bara leta mer saker att förändra, haha. 
Elefantvasen gick ju från sjukt ful till rätt ball. Hade nog inte haft den som original, men definitivt efteråt. Allt skulle till Jossi som ville ha guldiga prydnader i hennes nya vardagsrum. Och vet absolut en som kommer göra det här fler gånger, och säkerligen till min egen blivande lya, dock inte guld trorja ;) Syns kanske ingen megaskillnad på långa vasen på bild och hjärtgubbarna fick en omgång färg för den hade en spricka ..
 

Leave me in the sun

2014-03-26 @ 00:49:20 Allmänt Kommentarer (0)
Och förresten, det här är nog min favorit. Brukar ju gilla dom här lite knasigare beskärningarna :) Synd att den inte blir rättvis här dock ..


In perfect light

2014-03-26 @ 00:25:33 Allmänt Kommentarer (0)
Vi fick i alla fall ett par bilder på Mattur även om han bara ville äta sitt hö ;) Söt är han i varje fall.

Walk in silence

2014-03-26 @ 00:18:00 Allmänt Kommentarer (0)
Gjort bort lite ärenden på dagen innan jag drog till stallet. Tog in Mattur på en gång, borstade och for sen ut i solskenet på en ridtur. Stigen var nyplogad och lite sisådär, men i mitten var det ändå mjukt. Så vi körde mest skritt och galopp och myste på. Sen gick jag direkt till hagen och tog av grejerna där. Mattur var så nöjd över att få gå utan täcke och rullade så fint i snön, hehe. Det var ju ändå så varmt i solen så han fick vara naken medans han åt sitt hö och jag mockade osv. Sen gick jag och Kajsa ut med kameran och skulle försöka få någon bild, men han var mest intresserad av sitt hö så vi gav upp ;)
Hade lite tid över innan jag skulle stå nere i ridhuset så passade på att klippa manen på Patsy. Sparade ju den så det skulle bli lättare att knoppa förra helgen, men nu fick den kapas. Började också rycka Fonzies man för att få det lite lättare imorgon, den kalufsen är inte att leka med kan jag lova.
Fotade sen en hoppgrupp, men det blev inga bra bilder. Så typiskt när jag just innan fick en massa beröm för mina bilder och kommentarer om att jag borde satsa på det osv. Haha, så kan det bli ibland ;) 
 
Morgondagen lär bli stallig. Ska försöka ta tag i tre manar till att börja med och sen om jag orkar/vill/har tid så kanske jag tar mig an någon ridskoleman också. Måste börja beta av min to-do-list, men är det något jag är riktigt bra på så är det att skjuta upp saker för evigt. Aja, har 8 serier idag som jag helst hade velat kolla, men känner att jag kanske får spara några till en annan dag, hehe. Well, hejs.


Landing on the moon

2014-03-22 @ 22:18:19 Allmänt Kommentarer (0)
Åh vad kul med lite tävling igen. 
Började dagen rätt tidigt. Borstade och knoppade båda djuren och släppte ut alla hästarna i vårat lag. Resan till Kiruna gick rätt fort, tänk om man bott längre söderut och haft såna avstånd till tävlingar för jämnan.
 
 
Väl framme var det snabba ryck, jag gjorde iordning Olle och Lo besiktade PS. Sen fick Olle äntligen tävla och visa upp sig. Det är ju över ett år sen sist tror jag, shit. Årsdebuten blev i 110cm och den var klart godkänd. Ett litet slarvigt nedslag i omhoppningen, men så fin som han var så sprollar det :) Och han var så himla nöjd och glad och då blir man själv glad. Guldklimpen Olle <3
Sen lugnade det ner sig och kunde göra nästa häst redo i lugn och ro. Patsy var fin på framhoppningen, men sen inne på banan var hon rätt långt ifrån fin. Vet inte vad kommandoran fick för sig, men hon ligger lite på minus nu i alla fall. Men om man ska vara positiv så har hon blivit mycket lugnare i stallet på tävling. Hon har väl inte varit olugn desto mer innan heller, men vissa gånger har hon varit craycray. Nu kan hon stå och chilla på rätt bra.
 
 
Sen var vi effektiva och åkte hem lika snabbt som vi kom nästan, haha. Mycket annorlunda feeling. Faktiskt lite skönt att bara åka över dagen, men jag gillar ju som hela grejen med att vara på tävling. Det är så mysigt att sova i hästbilen osv. Väl hemma fixade vi klart boxar och hö, pussade lite extra och sen var vi klara.
 
 
Vart sugen att börja fixa lite bilder till fejjan, men kände att jag hellre ser dagens serier och sen bör jag väl gå och lägga mig tidigt. Blev bara 3 timmars sömn inatt och känns kanske som att några mer ändå vore skönt sådär innan stallpass. Och btw, lämnade kameran i stallskåpet eftersom hästarna skulle gå samma klass först = noll tid till fotning. Inte bra, hade nog fått ett par fina bilder annars, nåväl. Hejs.

Even lights can fade away

2014-03-21 @ 22:43:34 Allmänt Kommentarer (0)
Skönt att det är fredag äntligen. Har typ varit en dag i förväg hela veckan, så känns som att jag väntat på helgen hur länge som helst nu ;)
 
Idag har jag fixat och grejat på så hästisarna är redo för tävling imorgon. Ovanligt lite att packa när man bara ska över dagen. Skåpet ids vi inte heller ta med, så känns väldigt knasigt ;) Och knappt någon mat behövs ju. Har i alla fall skrubbat fötterna på båda djuren och rengjort ansiktena, men skippade helbadning. Tack gud för att man inte har en vit häst, haha. Olle har ju fått förvildats lite när han inte varit med på tävlingen innan. Eller ja, egentligen är det bara hovskägget som förvildats, men det är väl nog, haha, så det rök nu i alla fall.
Smorslat upp alla träns osv och letat fram schabraken som ska med. Känns som att jag gjort det mesta klart. Ska knoppa båda hemma innan vi far så måste kliva upp tidigt så jag slipper stressa. Olles man går alltid smärtfritt, men tror aldrig det hänt med Patsys, hehe. Får alltid psykbryt på hennes hår, knopparna blir verkligen aldrig som man tänkt sig ;)
 
Känns hur som helst som att jag varit sjukt effektiv idag, hunnit med en massa. I stallet i alla fall, för hemma har det inte blivit mycket gjort, hehe. Tänkte faktiskt kolla en serie innan det är dags att sova. Känner att ögonen börjar bli lite trötta, och dumma jag glömde ta ut linserna innan jag målade naglarna, så nu måste jag vänta ett par år tills det torkat också ;) Tog mig aslänge att skriva allt det här, haha. För egentligen hade jag inget att skriva så har fått pressa fram massa ord, därav det yrsliga upplägget. Ska springa och slänga kameran på laddning i fall att jag får tid över att fota något imorgon, dock inte så stor chans. Men vi hörs, tjing.

 

Waiting to finally be caught

2014-03-19 @ 22:00:38 Allmänt Kommentarer (0)
Kanske borde damma av här igen. Hur lyckas man alltid låta det gå hur länge som helst mellan gångerna man bloggar? Men det blir helt enkelt så att man prioriterar bort den när man har andra roligare saker för sig ;) Och för mig tar det inte 5 minuter att uppdatera, det tar snarare 35 minuter. Haha, okej, kanske överdrift. Men gör alltid tio saker samtidigt på datorn och sen vill man ju helst ha någon slags bild med i inlägget och då tar det femtioelva år innan man hittat någon och orkat anpassa den till bloggen. Snacka om att tjorva till det, typical me .. 
 
Dagarna rullar på som vanligt. Idag tänkte jag vara stalledig, men blev ändrade planer. Så har varit i stallet och mockat till mina pärlsocker, borstat, pysslat på och fixat lite frisyrer. Inte anpassat mig efter någon tid eller människa och då kan man pula på hur länge som helst :)
Ihelg är det tävling. Eller vi far på lördag över dagen bara. Har nog lyckats fixa så Olle också ska få följa och tävla ;) Det tror jag han kommer gilla. Hoppas dom inte tänker vara allt för vilda bara, hehe. Och på söndag har jag stallpass.

 
Planen för imorgon är typ att hämta ett par böcker från Bibblo som jag bokat. Och kanske måste till verkstan där min bil redan är och än en gång förklara vad som är fel för han som ska laga den. Börjar bli ganska less på den där killen. Det är typ fjärde gången jag lämnar in bilen dit för ett fel som varit sjukt länge och han har lämnat tillbaka den två gånger och sagt att den är lagad. Sist var jag personligen dit och övervaka och då plötsligt insåg han vad jag menade och vad felet var, men hade inga delar och skulle höra av sig till mig sen när dom hade kommit. Efter tusen års väntan så ringde pappa dit och då säger killen att den är ju klar, att han ju lagat den och det inte alls var något fel han skulle rätta till.
Men det är ju fel på bilen, den går ojämnt och skakar på tomgång. Och den har dött mitt i körningen två gånger den senaste veckan. Så lämnade in den igen i måndags och idag säger han att han provkört den och den går som en klocka. Alltså börjar fundera om han driver med mig för att jag är tjej. Hans förklaring tidigare till att den kan gå ojämnt var att om man har på antisladden och gasar när det är lite halt ute så rycker den ju. Shit, hur efter tror han att man är, soo not the problem. Så jaa, börjar bli lite less på honom, haha. 
Well, på återskrivande, hejs.

Force of nature

2014-03-10 @ 20:57:54 Allmänt Kommentarer (1)
Tänkte blogga igår, men dom enda beskrivande orden för dagen hade varit: känns som jag blivit överkörd av en traktor ;) Haha, var sjukt öm lite överallt och lovar att min högra arm blivit 1dm längre. Så tack gud för Linnex! Utan den hade jag nog inte ens kommit upp ur sängen morgonen efter, hehe.
 
Idag behövde Anneli longeringsassistans till Norpan. Konstaterade att min rörelseförmåga blivit tusen gånger bättre så kunde rycka in som tur var. Gjorde också allt annat åt honom när jag ändå var där. Han skötte sig så fint när vi longerade och han var lite hurtigare än sist då jag typ fick jaga honom ;) Men sen blev det lite spring i ridhuset med en massa hästar hit och dit och stämningen blev rätt stressad och då drog han några tokgrejer. Fast sen lugnade han ner sig igen och vi kunde avsluta lugnt och fint :)
 
Alltså hur mumsig är han inte lilla Snorp :) Går inte ens att lessna på den här bilden.
 
Men nu ska ni höra det dåligaste .. Gick försiktigt ute eftersom det är ashalt och tänkte att det är fan bäst att jag inte halkar just nu, ännu mera aj liksom. Och när jag tog in Nobbe från hagen blev han rädd för dunderklumpen längst bort och vet ni vad han gör då? Jo, han kör över mig så jag flög all världens väg. Som tur var stannade han när han såg att jag låg på marken och han drog inte ens i grimskaftet, hehe, men han kollade rätt roligt på mig. Så vad fan är oddsen att bli översprungen två gånger på lika många dagar, haha. Tror jag kan räkna på en hand alla gånger tidigare det hänt sen jag var 8 år, eller minns till och med bara en, men säkert förträngt några ;) Aja, tur man är rätt härdad ändå.
 
Nu dags för mina måndagsserier, tjingeling.

The first

2014-03-08 @ 20:31:00 Allmänt Kommentarer (0)
Den här dagen råkade bli lite kaosig. Inte alls som jag hade planerat ;) Skulle ha haft lite fotosesch, men det stormade ute, så vi flyttade den till imorgon. Hade Mattur idag och så lovade jag att göra allt till pärlorna.
 
Sen skulle jag och Mattur ut på en mysig och krutig ridtur, men den blev väl inte helt enligt planen, haha. Red med Emma och Chippy och efter en bit kommer vi på att vi tog fel håll. Vi hade bestämt att vi skulle ta galoppsträckan först, men det glömde vi alltså och råkade gå åt andra hållet, haha. Sen vid vattengraven mötte vi Linda och hennes hund och när vi skulle gå förbi var C asrädd för hunden och den var asrädd för hästarna. Men var beredd på en 180 och givetvis kom det en. Chippy skrämde både hästarna och så for dom hemåt. Mattur fattade typ inget ;) Nåja, det kändes chill eftersom jag var beredd, men plötsligt kände jag hur jag for på sidan och det slutade med att jag tog ett dopp i snön. Höll såklart kvar tygeln så länge det bara gick, men så gick den av och hästen försvann i fjärran. Var snöig från topp till tå. Och M sprang faktiskt inte så långt heller, men när jag skulle hämta han såg jag att sadeln hade glidit på sidan. Hahaha, inte konstigt om jag inte fattade vad som hände. Hur väl jag än satt i sadeln då spelar ju ingen roll när det slutar med att man sitter på sidan av hästen. Liksom fysiskt omöjligt att sitta fint där ;) Stackars Mattur, han hade verkligen ingen aning om varför alla var rädda och varför hans kapten lämnat skeppet och vändit sadeln helt knas, haha. Så det var bara att gå hem för att byta tyglar.
 
Lilla löparn ;)
 
Men det tog inte slut där, för sen bakom oss kom Felicia och gänget tolkande .. När dom skulle gå förbi gick det bra när den ena passera, men sen blev han asrädd för Benji och skulle fly. Givetvis var ju Benji på ena sidan, jag på den andra och plogvallen bredvid mig så han kom ju sig inte smidigt någonstans. Så han prejade ner mig i snön och försökte springa iväg när jag låg på backen igen. Men tjurig som man är så sa ja till och med att den här gången tänker jag inte släppa taget och han släpade mig en bit också. Återigen som en snögubbe, haha. Så ja, lite kaosigt.
Väl hemma, nya tyglar på och sadelgjorden ordentligt spänd så begav vi oss på nytt och denna gång tog vi det planerade hållet, haha. Och då kunde vi köra på som vi tänkt och Mattur var jätteduktig. Tycker faktiskt lite synd om honom för man märkte verkligen att han inte alls ville lämna av mig och det. Ibland har han ju sina busiga sidor när han jävlas med en, men då ser man det ganska tydligt på han och det var inte alls så idag. Men sen fjäskade jag med lite morrisar och då sa han att vi var kompisar i alla fall :)
Hehe, sorry för överdetaljerat, men det är så kul när man går tillbaka efter nått år och läser och minns allt så väl. 
 
Men kaoset var inte riktigt slut där heller för när vi skrittade in på stallplan såg jag Patsys fina ben i hagen. Hela det vita bakbenet var rött. Så sen när jag tog in henne var det bara att gå och rengöra och kyla. Verkade dock inte vara allt för illa, så hoppas det inte blir värre senare.
 
Ska nu kolla Mellofinalen. Har faktiskt inte följt Mello, men hört massa låtar och känns som att det är riktigt många bra låtar i final i år.
Haha, har lagt mig i soffan och kommer inte upp nu, kom knappt ner ens ;) Är typ som en 80-åring i väntan på en höftprotes. Hela vänsterhöft är död, vilket är konstigt med tanke på den låga fallhöjden. Standard för mig är ju en fallhöjd på minst 165 cm och då slår jag mig väldigt sällan ;) Är väl för att jag inte ridit = inte ramlat av så ofta, haha. Man måste liksom hålla igång avfallningarna också verkar det som. Och eftersom hittar jag lite ömma punkter här och där så gissar att Matturs ben krockat lite fint med diverse av mina kroppsdelar, haha. Och note to self: kan bli farligt att hålla kvar tygeln för allt man är värd, gör lite ont i lillfingret (hänt mer än en gång, hehe). Nämen, tank vad lätt att råka typ bryta det.
 
Aja, om jag klarar av att kliva upp ur sängen imorgon så är planen att fota lite hästar. Så hoppas det inte stormar då också. Tjingeling.

Truth serum

2014-03-07 @ 23:55:04 Allmänt Kommentarer (0)
Alltså det känns som att det enda jag gör när jag är hemma är att hålla på med alla bilder. Fast visserligen är det ju inte så konstigt att det blir en evighetsgrej för fyller ju på nytt material hela tiden, haha. Ligger ändå rätt bra till just nu tror jag. Har ju dock guldfiskminne, så snart kommer jag glömma vilka jag gjort klart och redan skickat ;)
 
Paparazzade i Emmas stall. Modellglada hästar :)
 
Tänker också varje gång jag redigerar bilder att jag ska samla ihop några jag gillar och lägga ut på fejjan. Har ju inte ens gjort ett 2014 album där ännu, shame on me. Det är ju lite tråkigt att kvallan dödas en massa där, så engagemanget till att fixa dit är inte alltid på topp. Men vet att många vill se bilderna ändå, så måste väl ta tummen ur och sortera ut några dit.
Och när jag fotat lägger jag ju inte bara in bilderna på datorn så är det klart, utan jag sorterar i mappar, döper om alla filer, beskär och redigerar färger om det behövs i ett program, sen brukar jag göra en touchup i ett annat och ibland klona bort grimskaft etc. i ett tredje. Sen beroende på vart jag ska lägga in dom så fixar jag en ram eller annat också, och allt sånt tar tid vill jag lova er, phu. Lite överambitiöst kanske, men eftersom jag inte är nog duktig att få till det bra direkt så fuskar jag lite och pimpar i efterhand ;)
 
Delar med mig av några bilder som vi fotade på Chippy. Snö + vita hästar = lurigt (för mig i alla fall). Har ju oftast mer krav än den som ska ha bilderna .. Men ponnyn ser ju rätt söt ut och det är väl bra ändå ;) Och ja, han hade skavt av sin man lite, därav den udda knoppningen, haha.
 
Ska försöka komma ikapp bildmässigt här på bloggen också, men förstår seriöst inte vart tiden förvinner. Har på senaste tiden varit jobb, hästande, filmkvällar osv. Och det är ju faktiskt saker man måste prioritera ibland. Passa på liksom. Har till och med skjutit upp att kolla i princip alla veckans serier och då är det hårt, hehe. Men tänkte faktiskt unna mig några nu, även om det är relativt tidig uppstigning imorgon. Får helt enkelt minska mina sömntimmar days like these :) På återskrivande, tjing.
 

Can you walk on the moon

2014-03-05 @ 10:57:00 Allmänt Kommentarer (0)
Lilla Månnepånken, lite söt är han väl allt? ;)
 
 
 

Waiting for so long

2014-03-05 @ 10:51:50 Allmänt Kommentarer (0)

Lite bildutfyllnad. Manga, Bertil, Chippen, Carny och Fonzie :)

Åh, shame on me som inte lyckats hålla det jag lovat. Men har faktiskt vart upptagen. Trodde jag skulle ha långa, lediga dagar denna vecka, men det blev ändring. Jobbade måndag och hade kväll i stallet och igår var det fotande av hoppträning och kväll igen. Och så hade jag kvalletid med girlsen till sent på natten. Men nu ska jag för hoppningsvis lyckas ta tag i en massredigering och mejlning. Tycker bara jag fyller på med mer och mer bilder, tar liksom aldrig slut ;) Och min mejl verkar ha fnatt, för det kommer inte fram till vissa = att jag får hålla på lägga ner massa extra tid och energi på att mejla om tusen likadana mejl om och om igen. Nåväl, tillslut lyckas man kanske. 
 
Ponnypower ;)

Förra veckan vart riktigt stallig. Tog ju hand om Sillen onsdag-söndag och Månne och Borris fredag-söndag. Och på lördag hade jag Cash också ;) Men det är faktiskt mysigt att stalla på och mysa med alla hästisar. Värsta ponnyskötarn vart jag, haha. 
 
Om ett tag ska jag dra till stallet och fota Emmas ponny. Lite tråkigt väder, ser himla grått ut, så får försöka göra det bästa av det hela. Men vi ska i alla fall snygga till han med knoppar osv. Ska försöka skärpa till mig så jag lyckas med bilderna, har haft en liten dipp på senaste. 
Aja, ska verkligen satsa på att få färdigt massa bilder idag. Så nu blir det fullt ös, hejs.
 

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide