Strike a match and I'll burn you to the ground

2013-04-29 @ 22:30:47 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Satt den på repeat typ. Örongodis.

 
 
 

One maniac at a time we will take it back

2013-04-29 @ 22:29:08 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Hästarna var mina idag också. Fixat åt dom och grejat på.
Borstade Valle i en timme. Vi hade så mysigt att det blev längre än planerat :) Sen drog vi ut på stigen. Körde lite galopp i början och han var så glad. Skrittade och travade lite resten av vägen. Tog det lugnt. Övertaggad häst på galoppsträckan. Han blev rätt sur när han bara fick trava där, hehe.
 
            
 
Skrittade och travade lite ut med Olle och Jossan + Fia. Första ridturen efter Finland och viloveckan. Han är bara för skön. Gick som en pensionär hela vägen bort, smakade på träd och chilla. Sen hem blev det lite mer fart och hästarna taggade upp varann. Men han skötte sig ändå ypperligt min lilla prins.
 
Ryktat och myst med Patsy. Väldigt viktigt att nämna det så ingen tror att hon blev bortglömd ;) Önskar att hon stod i samma stall som grabbarna så hon kunde få mer uppmärksamhet ändå. Hon är så social och pratar ju så fort hon hör eller ser en.
 
Före och efter. I alla fall lite mer städat i barret.
 
Fixade frippan på Chocoloco. Han var skötsam, men hade hur mycket hår som helst så det tog ett tag. Blev inte riktigt nöjd, men fick så ont i fingrarna att det fick räcka för dagen i alla fall. Sen får väl bossen bestämma om det ska fixas till mera :)
 
Kvällsmocka, gav extramat och pussade lite till på pärlorna innan jag for hem. Kan ju också passa på att säga att jag tar hand om världens finaste hästar. Dom gör mig så glad, mina lyckopiller :) Tjing.

Took a turn

2013-04-29 @ 02:19:20 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Hade alla tre hästisarna idag också. Så har mockat, spånat, fyllt mat som vanligt.
Skrittade ut med Vallegossen. Fick i uppgift att ta med mig någon på Calle, så fixade dit Lina. Sen fick jag i uppgift att ta med mig någon på Bollis, och dit fixade jag Felicia. Så vi tre for ut och mös. Nästan att stigen är framtinad igen, skönt. Kungen var skötsam idag. Älskar att sitta på hans rygg, oavsett om det är skritt, trav eller galopp :)
 

Tre skeva, haha.
 
Sen fick Pärran följa med på Olles prommis. Hon var mer sansad än gårdagens sällis, haha. Fast hon är ju också som hon är. På stallplan flippade hon ur och var jätterädd för något och skrämde upp stackars Olle. Han är den enda i familjen som kan bete sig alltså ;)
 
Haha, behind the scenes, fail .. 1. Inge pussandes med mig i mitten helst.
2. Olle ute och går med Lina, hah. 3. Kapad Patsy när hon posa så fint.
 
Gittade hem och sen var det födelsedagsfika hos Wen.
Ska sova nu, vet inte om morgondagen är fullspäckad eller riktigt lugn. Återstår att se .. Godnatt.

We should be dancing

2013-04-29 @ 01:30:13 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
For till stallet igen vid lunch, böt hage och mockade till Patsy, sen hämtade jag Soffi och vi for och handlade frukost/lunch.
Skrittade ut barbacka med PS. Soffi och Felicia gjorde oss sällskap. Draken skötte sig duktigt, drog ett litet bus när vi nästan var hemma. Annars cool. Massa snö på backen så det var rätt styltigt.
 
 
Kunde inte bestämma mig om det var schysst att fara ut med Vallen i det underlaget. Slutade i alla fall med att han fick följa med på Olles promenad efter vägen. Han brukar inte få göra det då han är en pain in the ass att promma med .. Och ptja, det var han väl nu också nästan. Sista biten bort var han i alla fall sansad och normal, men hemåt var han apjobbig. Snygg är han dock. Ollegulle coolast i stan hur som helst ;)
 
Försökte vara rätt effektiv i stallet eftersom vi skulle laga middag hos mig sen.
Handlade med brudarna och lagade sen den goda maten. Blev inte riktig enligt planerna, men bra ändå. Sen kollade vi en skräckis igen, fast den var inte så bra, inte så läbbig och inte så normal.

Got my word

2013-04-27 @ 10:23:00 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har faktiskt vaknat tidigt idag. Skjutsade Felicia, Fanny, Kajsa och Meja till stallet på morgonen. Dom skulle ha utsläpp och medans passade jag på att mocka till Olle och Valle. Sen skjutsade jag hem dom igen :)
 
 
Har börjat redigera Linas bilder nu. Haha, det tog bara ett halvår typ. Sen ska jag ta itu med dressyrbilderna från klubbisen om jag hinner. Det är bara galet många .. Tänkte också kolla någon serie. Fast måste snart tillbaka till stallet så får väl se vad jag hinner :) Måste komma ihåg att äta frulle också. Igår vart det en Pringles och lite choklad på hela dagen, kändes ju inte allt för hälsosamt. Tjing.

I give in to my imagination

2013-04-27 @ 10:16:50 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Började dagen med bilbesiktning. Trodde det skulle vara miljoners fel, men den gick igenom och hade bara en "bra att veta". Det var någon skyddssak som var paj, men inget som krävde ombesiktning eller så. Måste fixa den snarast då så inte den grejen den skyddar kraschar :)
 
Fick vara med och rida lektion, yay. Fick Cameron igen. Visade sig dock vara markarbete, studs, oh shit. Har ju inte hoppat Cam sen han var ny typ. Då red jag honom i hoppgruppen två gånger. Första gången provade vi en sadel, som känsliga killen inte gillade. Då for vi mest runt bockandes och så sköt han rygg (hade aldrig ridit honom innan heller). Minns att det var mer markarbetsövningar då så det firrade vi i alla fall. Och andra gången hoppade vi allt möjligt, men då bockade han av mig efter muren en gång, haha. Tror han slängde av mig en gång till efter det också ;) Så ja, vi gick inte riktigt ihop då. Och sen dess har jag som sagt inte hoppat det minsta lilla med honom eftersom jag gick i dressyrgrupp och hade Tiamo i hoppgruppen.
 
Fina killen ♥
 
Känner ju honom hundra gånger bättre nu dock, så all ridning är ju enklare. Galoppbommar gick bra, en studs gick bra, sen två studs gick bra första gången. Sen kom vi lite fel så la han stort och det tyckte han inte om och hoppade helt hollo så jag for helt ur balans. Såklart blev han arg och drog jordens bockar efteråt. Han typ sluta aldrig bocka, haha. Fattar inte hur jag satt kvar ;) Försökte sen galoppera fram han på volten och då började han bocka igen. Snacka om kinkig, där finns det inte rum för större misstag.
Men sen blev det bra igen med tre studs. Då lät jag honom gå rätt nära första och det gillade han bättre och hoppade lugnt och avspänt. Då fick han också som runda upp sig mer i sprången istället för att bli lång. Lyckades hitta rätt fin känsla både före och efter hindret. Förstod som hur han ville ha det :) Så det var kul och väldigt lärorikt, hehe.
 
Idag på förmiddan :( Allt som nästan hade smält bort ..
 
Det har snöat nästan hela dagen, så det var inte taggande med uteritt sen. Men jag och Bollen trotsade vädret och drog ut. Han fick värsta styltorna när vi skrittade så fick gå långsamt. Han var inte heller nöjd med snön som for i ansiktet på honom. Så det blev inte speciellt lång ridtur. När vi vände hem blev det dock rulle på kusen. Körde trav och galopp försiktigt, men då verkade det i alla fall som att styltorna åkte av. Han blev lite på busen och gjorde ett halvdant försök till en bock till och med :) Söta farbrorn.
Tog hand om honom och pärlorna innan jag for hem. På kvällskvisten var vi ett gäng hos Evve och kollade skräckis, apnice :)

Just wait and see

2013-04-26 @ 02:34:51 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Kan ju börja med att berätta vilken sjuk träningsvärk jag har. I framsidan av låren och röven. Har stora issues att sätta mig ner på låga saker och när jag skulle ner för trappen imorse fick jag gå baklänges, haha.
 
Så promenaden med Olle var väl inte den bekvämaste heller. För nu börjar han ju tycka ledighet är tråkigt och aningens piggare ute. Han traskade på rätt bra då och då, så jag fick fara efter som värsta Pinoccio på träben. Hade man sett det hade man dött i skratt ;) Sen drev han bara med mig idag också. Typ gick som han ville och drog till dikena och sen vidare. Så plötsligt höll jag i änden på grimskaftet och stod vi hans rumpa och han bara promenerade vidare som värsta Shetlandsponnyn, haha. Fick trycka på hans rumpa för att få han att vända. Bara att sätta kedjan under hakan sen för annars hade han gått resten av vägen hem med mig hängandes i änden på grimskaftet. Han for ju och plaskade i vattenpölar och drack vatten, klev i snön och levde rövare. Haha, nog får man skratta åt honom i alla fall :)
 
 
Fick rida Cameron på lektion idag igen. Han hade gått en lektion innan, men denna gång var han inte lika svår att ändra travtakt på. Det var inte den där halttakten som satt kvar sist. Han var fin och duktig hela uppvärmningen. Haha, höll på dö i början när jag skulle rida lätt, mina ben bara fladdra typ. Men när man blev varm så kändes ju inte träningsvärken av längre.
Sen gjorde vi 10 meters volter i varje hörn och behöll böjningen efter långsidan. I nedsittning. Oh god, jag kan ju inte sitta ner på någon häst, men tänkte ändå att jag skulle kämpa. Först kändes det som att jag bara satt och klämde, och han blev som spändare. Men efter ett tag kunde jag sitta ner mer i takt utan överdrivet skumpande och han slappnade av. Carola var till och med impad av att jag kunde sitta på honom. Hon förstod inte hur jag kunde göra det så bra, för hon bara skumpade på honom sa hon ;) Kändes ju som att jag också skumpade och flaxade rätt bra, men då kämpade vi mera och det blev bara bättre och enklare.
 
             
Oldie från 2011. Lol.
 
Och i slutet kunde jag lägga ner han fint och relativt snabbt ändå. Synd att vi inte galopperade något detta pass. Vill ju ha typ en lektion på Nusse med nästan bara galopp. Nåja, det är ju lättast så det var ju bra att vi fick träna på traven :)
Under denna lektion fick jag beröm för nedsittningen och för min känsla. Det var ju helnice! För det är verkligen två saker jag själv kännt att jag varit riktigt dålig på. Wie, då blir man ju som taggad och vill träna mera. Så hoppas jag kan rida lektion imorgon också, hehe ;)
 
Tjing.

Suspect number one

2013-04-25 @ 02:23:30 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Som sagt, dumpar in ett gäng bilder från helgens klubbis. Bara redigerat hoppningen so far. Blir en blandad kompott, vissa ekipage är på flera bilder osv. Tog bara några random som såg bra ut. Rätt nöjd med många bilder denna gång, hoppas bloggen ger dem rättvisa. Vilket den inte brukar, speciellt inte på dom liggande bilderna då dom blir så små och hopknölade. Fast i mobilen brukar alla bli rätt mysiga dock, hehe. Lyckades med skärpan ibland och ibland med ljuset. Övning ger färdighet. Och för att vara ridhus och hoppning får det godkänt :)
 
Diggar Billy, han är så himla skön. Kolla hans stil alltså, så cool ;)

Man måste våga satsa för att vinna. Snäv sväng som inte blev så bra.
Brukar alltid automatiskt ta bort fingret från avtryckarn när hästen inte hoppar, men nu tänkte jag på det och tröck av. Blir så knasigt roliga bilder på avfallningar ;)

 
 
Grinar på den orättvisa kvallan, buhu. Aja, inte mycket att göra åt ..

I had a blast

2013-04-25 @ 02:01:51 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Idag blev det hoppning för min del. Missade ju markarbetet och min lektion i torsdags när vi drog till Finland. Och chifen vet ju hur mycket jag gillar det lilla markarbetet jag får nu och ja .. Så fick hoppa för henne med Uffe. Eftersom tisdagens hoppträning lämnar kvar allt fick vi köra på det. Väldigt länge sen jag hoppat ordentligt och väldigt länge sen med Puffster. Vi var ju inte helt eniga i hoppgruppen förr när jag och han fick kampera ihop ;)
 
Red fram lite själv, vi var lite off, hehe. Galopperade sen lite över ett par bommar, tog några vändor innan jag hittade honom mera. Sen hoppade vi ett hinder på volt åt båda hållen. Med bom just innan hindret, sen ett galoppsprång och bom igen. Där blev det bättre. Fick skärpa mig och inte lägga han för nära på bommen, för då blir det nära på allt, och sen inte följa med för mycket. Faktiskt rätt nöjd på det. Sen var det ett räcke, som vi travhoppa ett par gånger. Haha, min stil var inte snygg då, men tror jag lyckades med att inte dra han i munnen. Hoppade sen oxern några gånger. Där lyckades vi en gång komma rätt tossigt och rev hela hindret med hinderstöd och allt. Galopphoppa sen dom i ström typ. Fick värsta kommunikationsmissen på räcket också. Tog en halvhalt och hästen överreagera, slog upp skallen och for som en orm fram till hindret och hoppade ändå även om farten i princip hade tagit slut ;) Kunde inte svänga i början heller, men det blev också jättebra tillslut.
La in kombinationen också, den vart bra faktiskt. Har ju som lite halvfobi över kombinationer med ett galoppsprång. Känns alltid som om man inte ska räcka till. Och tänker man så bromsar man ju lätt in och då räcker man verkligen inte till, haha. Men som sagt, den blev nice.
 
 
Körde ju allt tills det blev bra. I alla fall så bra som det kunde bli, haha. Men även om det blev rätt mycket fel så är jag ändå nöjd. Har kommit på det med mig själv, att jag på sistone lärt mig fokusera på det bra istället för det dåliga. Med undantag ibland förstås. Men är rätt bra på att kunna vara nöjd med ett pass även om det varit en hel del dåligt också. Grubblar inte lika länge på det som förut. Nu är det mer att gör om, gör rätt, träna och bli bättre till nästa gång.
 
                       
Knasig häst som är väldigt skeptisk till bommarna både
före och efter, men kravla sig över dom, det gör han ;)
 
Så ja, nästa gång ska vi försöka vara bättre. När det nu kan tänkas bli, men ändå. Blev ju en hel del kråksprång i början och då blir han ju rätt katapultig och sätter av i en himlans fart efteråt. Men lyckades ha balansen hela tiden och var inte ens nära på störtdykning en enda gång, och det är helbra ju. Dessutom kravlade vi oss över typ nästan en meter, 95 cm kanske. Och det firrade vi ju inte ens förut, eller då mesade jag på eftersom jag hade noll förtroende för honom, haha. Nu känner vi ju varann lite mera, men inom hoppningen får vi kämpa mer på det.
 
Badass vi är va? Två nyblivna fegisar, haha ;)
 
Hur som helst så var det väldigt kul. Tror både jag och Uffe behövde en ordentlig hoppomgång. Men aningens döda vi var efter. Inte så smidigt att skippa frulle heller innan ett sånt mördarpass, hehe. Det är ju rätt stor skillnad på Uffe och Timpan, så är mycket att tänka på. T är ju lite som en robot, han kan och kör i jämförelse med U som behöver mer support och hjälp av ryttarn. Det är väl där det skaver lite, då det är Timpan som hjälpt mig tidigare typ ;) Så summan av allt, det var sjukt fult och inte det mest harmoniska. Men vi gör pytteframsteg, vi lär oss, vi kämpar och det var helkul.
 
 
Jag och min detaljerade och överambitiösa beskrivning av allt .. Nåja, haha.
Har förstås tagit hand om mina pärlor idag också. Mockat, fyllt mat, ryktat V och O, prommat med O, hjäpt Lo att hoppa med PS :) Peace out.

Take me home countryroad

2013-04-25 @ 00:54:21 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Inte skrivit på länge igen. Gjorde faktiskt ett inlägg i bilen i torsdags, men det var så värdelös täckning så det gick inte att posta. Inte hänt desto mer sen sist i alla fall.
 
  
 
På torsdag åkte jag och Lotta till Finland med Olle. Kom fram på kvällen, lämnade gossen i stallet. Han var ensam och det gjorde ont i hjärtat att åka därifrån. Vi sovde en natt på hotell, det var nice. Länge sen jag gjorde det. Kunde dock inte sova så bra, vaknade flera gånger. Tror det var för att jag inte ville försova mig eller nå, brukar bli så när man har något viktigt att passa tidigt på morgonen. Fint med hotellfrulle också på morgonen, önskade bara man hade mer tid till det. Inte för att jag är så kul med fil, flinor och macka. Men så nice att bara ha allt färdigt och få välja, hehe.
Olle är en peng, typ världens snällaste häst :) Lång resa hem på fredagen. Skönt att "tjäna" en timme när man bytte land, så var hemma rätt tidigt. Sprang in på Höökan i Happis och köpte ett nytt täcke till Olof också, det var riktigt nice, satt bra för att vara därifrån osv.
 
 
Helgen har bestått av massa fotande. Har varit klubbtävling båda dagarna och i vanlig ordning har jag vart nere på banan och fotat i princip alla ekipage. Dom flesta har ju bett mig fota, och dom få som kommer emellan brukar också hamna på bild. Bra träning om inte annat .. Hiskeligt jobbigt efteråt med all redigering och mejlande, det tar sådan himla tid. Och folk vill ju inte vänta i veckor på bilderna heller.
 
Mongolerna/alltiallorna ;)
 
Patsy fick gå en 110cm och var felfri, vann gjorde hon också. Ni skulle sett hur mallig hon var med sin rosett ;)
Hunnit med en ridtur på kungen också, han förgyller ens dag hur enkelt som helst.
 
 
Ska slänga in en massa bilder från ihelg. Eller bara från hoppningen då jag inte hunnit börja redigera dressyren. Det är så tråkigt och så galet många bilder, hehe. Tänkte att jag skulle bara spara dom bästa bilderna och vara jättekritiskt, men såklart gick inte det. Blev rätt många hundra bilder, bra som sämre ;) Tror dock att bilderna får ett eget inlägg, det blir rätt många. Kunde inte välja några få så drog med en bunt. That's all for now, bye.
 

Convinced myself that I didn’t really care

2013-04-16 @ 22:08:23 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Haft ett gäng rätt långsamma dagar på senaste. Har inte kännt mig helt hundra sen magsjukan, det är som att typ febern hänger kvar lite och hoppar fram då och då. Hur skönt det än må vara att bara chilla så blir man lite rastlös, man får som ångest över att inte göra något vettigt ;) Och när man väl är och gör vettigt så blir man direkt helt snurrig. Att det aldrig kan vara bra, så man är nöjd. Menar är det snö så klagar man på den och vill ha sol, är det sol så är den för ljus och stark osv. Snacka om att homo sapiens aldrig går att få nöjda, haha.
 
Har spånat och fixat hos hästarna. Borstade Valle och for ut på en barbackatur. Underlaget är riktigt tveksamt nu efter stigen. Det är ju fortfarande mjukt och inte isigt genomslag, men på vissa ställen är det massa snö som är jättemjukig och då är det ju lätt för snubbel osv om dom som sjunker till. Men vi klarade oss rätt bra i alla fall.
Red utan jacka och frös inte det minsta. Fast Valle fick ha på sin vinterjacka, mest för att den är mjuk, fluffig, hal insida och lätt att hålla i, haha. Fluffet är ju mest för att det känns som att det blir mjukare för hästens rygg och det hala inuti gör ju så att pälsen inte ruggas en massa och ja, lätt att hålla i är väl alla täcken dock ;) Kommer nog inte bli barbackaritter till sommarn, isåfall kommer det bli extra mycket avramlingar kan jag nästan lova, hehe. Alltså snacka om att ha för mycket plats för funderingar. Nåja, så länge ingen dör så sprollar det väl ;) Gossen var i alla fall på bra humör idag och lämnade inte av mig i skogen (hade fan fått simma hem då, heh) och han skrittade rätt lugnt (för att vara han) hela hemvägen.
 

Hajen från hans vackraste vinkel ;)
 
Kollat lite hoppträning, blev avis i vanlig ordning. Taggar till torsdagens lektion då vi har markarbete. Dock blir man ju alltid besviken när den dagen väl kommer och det visar sig att man ska få hoppa ett litet hinder på kanske 60 cm. Men inte så mycket att göra åt. Kul i alla fall att se hur dom utvecklas och hur duktiga dom blir alla hoppisarna :)
 
Oj, skulle ju inte skriva flera a4:or .. Ska ju faktiskt kolla lite serier nu. Tjing.

Where there’s no you, there's no euphoria

2013-04-14 @ 22:04:15 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Tog det jävligt lugnt imorse och pressade i sängen så länge jag bara kunde. Sen började telefonterrorn och då var det bara att sticka till stallet och gnällspikarna som låssas vara morgonpigg ;)
 
Red ut med Ollegossen efter stigen med Linur och Calle. Det var riktigt mojsigt. Underlaget börjar bli riktigt risigt nu, men det dröjer förhoppningsvis inte så länge tills den tinat fram helt. Gick i alla fall att trava litegrann och hästisarna var piggelinus. Vi red utan jacka också och det var det skönaste på länge. Älskar värmen och att snön börjar försvinna.
 
 
 
Fixat och grejat åt djuren. Kände dock att all ork inte hunnit komma tillbaka och min huvudvärk kommer och går hela tiden. Men vafan, inte går det att stanna hemma och göra ingenting när man kan vara och rida ;)
Har något möte imorrn och måste göra ärenden, känns fett jobbigt, haha. Ciao.
 

Hit it

2013-04-14 @ 00:05:52 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har massa dötid här verkar det som, haha. Listor är verkligen inte min stil, men ibland gör man det mest oväntade, so here goes nothing.
 
 
Vilken svordom använder du mest? Garanterat "fan". Svär tyvärr ofta och hittar ständigt på nya svordomar.
 
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Den ska fan inte ringa imorgon ;)
 
Var köper du dina matvaror ifrån? Mamma handlar sånt på ICA.
 
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta den.
 
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Skulle spara helst. Men en ny bil kanske.
 
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Nix, tror inte det.
 
Vad åt du till middag senast? Kyckling.
 
Kan du vissla? Jo, givet.
 
Tittade du på tecknat när du var liten? Självklart.
 
Äger du några popband t-shirts? Popband, nja. Men en My Chemical Romance tisha.
 
När flög du senast? Hm, ett tag sen. 
 
Pratar du några andra språk? Kan någon enstaka mening på massa språk, men tyvärr bara svenska flytande. Och kanske engelska, men det pratar jag helst inte ;)
 
Har du gråtit offentligt? Hehe, har nog hänt. Offentligt = i stallet.
 
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Ja, vill ha en tatuering. Vet bara inte hur, vars och varför.
 
Vad har du med dig in på bion? En polare.
 
Vad har du för väder? Idag har det varit rätt okej. Nu är det natt.
 
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Individuellt val, hästkunskap. Annars kanske mediaproduktion eller nått sånt.
 
När sov du senast på golvet? Rakt upp och ner på bara golvet, det var flera år sen. Hos farmor och farfar.
 
Vilken är din favorit drink? Inte provat många, men Piggelin funkar väl alltid. Redbullgrejset också.
 
Gillar du din boendesituation? Nä. Eller på ett sätt rätt bekvämt, men nog vill man ha eget.
 
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Funkar oavsett.
 
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Nje, inte speciellt.
 
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Haha, det hände väl. Men inte ofta kanske. Har förträngt ;)
 
Tror du på liv på andra planeter? Kanske.
 
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Sluta tyck synd om dig själv. Det blir som man själv gör det till.
 
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Lätt!
 
Tycker du om att krama folk? Haha, nje. Faktiskt lite fobi för det, sjukt.
 
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Haha, inga tror jag. Poccahontas om hon räknas ;)
 
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja, ibland.
 
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej.
 
Är du mörkrädd? Jag brukar intala mig själv att jag inte är det. Men tror det beror på, hehe.
 
Tre saker du alltid har med dig? Nycklar, mobil, hårsnodd.

See it through my eyes

2013-04-13 @ 23:51:33 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Glömt bort att jag ju sagt att jag ska svara i inlägg när jag får frågor bland kommentarerna. Men i alla fall så undrade någon vad jag har för kamera.
 
Har en Sony a77. Är superdupernöjd med den. Har ju inte haft den allt för länge och inte fotat så flitigt på senaste, så kan den inte så bra som man önskar. Det är i alla fall en ganska rejäl kamera som fått bra betyg i tester. Men den är rätt dyr. Eller dyr och dyr, det beror väl på hur man tänker, men det finns ju definitivt hyfsat bra och billigare systemare. Just nu kan man hitta den från 8000 kr upp till 18500 kr.
Många kör ju på Canon och Nikon för att dom sägs vara "the shit", men fotar man bara på hobbynivå så tycker jag absolut att Sony kan vara ett bra val. Dessutom var min första systemkamera en Sony (a100), så kändes rätt självklart att fortsätta på den linjen när jag också hade objektiv passande Sony. 
                 
 
Men som sagt är man bara hobbyfotograf så duger i princip vilken systemare som helst. Sen beror det ju på vad man vill fota med den också. Dom flesta kör med kitobjektivet hela tiden, 18-55mm är ju rätt standard. Men jag till exempel ville ju fota mycket hästar i action och behövde då ett längre. Tror jag har ett 55-200mm som jag varit nöjd med och som kan användas till allt möjligt.
Efter ett tag blev det också mycket ridhusfotande och då behöver man ett ljusstarkt objektiv. Så min kameraväska uppdaterades med ett 90mm f/2.8. Vilket betyder att det är ett fast objektiv som inte går att zooma varken in eller ut och f/2.8 betyder att det är ljusstarkt. Bländartalen ska vara så låga som möjligt i till exempel ridhus. För att få någolunda ljusa bilder bör man ha ett objektiv med f/2.8 eller lägre. 
Haha, så det jag egentligen ville säga från början var att jag tycker nästan det är viktigare med ett objektiv som passar ändamålen. Finns hundratals olika objektiv i lika många prisklasser. Så om jag var på g att köpa en systemkamera hade jag satsat på en hyfsad och sen spenderat mera på ett bra objektiv. Nu för tiden så är ändå nästan alla systemare så hightech att en nybörjare eller hobbyfotograf knappt märkt av skillnaderna.


3 bilder som jag fotat på utebanan .. Synd att kvallan dödas lite hära.


2 bilder som inte jag fotat på utebanan ..


1 bild som jag inte fotat i ridhuset ..


2 bilder som jag fotat i ridhuset ..
 
Råkade skriva mer än jag hade tänkt, hehe. Och är definitivt inget proffs, inte ens i närheten. Det är bara mina tankar kring allting. Det bästa är att fråga mycket, prova sig fram och lära känna sin kamera.
 

Denna har jag fotat med en kamera som jag aldrig tidigare hållt i, rätt lyckat.

Och man ska aldrig säga "Gud vilka bra bilder, vad har du för kamera?". Det är som att säga till en konstnär, "Gud vad fina bilder, vad har du för penslar?". Självklart finns det ju fördelar med bättre material. Men hade typ jag målat någonting så hade det inte spelat någon roll alls vad för slags penslar det varit, det hade blivit lika dålig oavsett. I think you get my point ;) Tur, skicklighet och så beror det ju på hur kräsen man är. Slängde in några bilder också så man förstår skillnaden ibland.
Fy vad seriöst jag låssades vara nu, värsta långa faktaboken, haha. Pusshej.

Speed of light

2013-04-13 @ 22:37:39 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Gissa om det var en skön känla att vakna upp utan illamående eller ond kropp. Så vart helt överspeedad att jag hoppade upp ur sängen och gjorde mig klar på typ tio minuter för att sen dra till stallet. 

 
Väl där red jag i ridhuset med Mattur. Den finaste islänningen jag känner. Han är så rolig att rida. Amanda red Bassi och Soffi red Oddi, så vi hade värsta islandshästpowern ;) Sen mot slutet så böt jag och Soffi häst. Så fick prova Oddi litegrann. Inte ridit honom tidigare. Hof, han var så liten, haha. Och svår, kunde bara skritta hyfsat normalt. Lyckades trava också, men det var inge snack om att arbeta i den för kunde knappt rida lätt så bytte han gångart, haha. Provade lite tölt också, men känner ju inte så mycket skillnad så kan lika gärna vara grisepass eller en sjätte gångart ;) Tordes galoppera litegrann, men höll på skratta på mig för att jag var så dålig och hästen så snabb. Dessutom hade jag längsta lädrena på länge, så tappade stigbyglarna all the time. Dom gör ett bra jobb dom som kan rida isisar, som Oddbert bland annat. Tacka vet jag tregångare, tycker det är nog mycket att hålla reda på där, hehe :) Men som vanligt himla kul att testa lite nytt och lite annat, löv it.
 
Bajsi, Matz och Oddbert
 
Märkte att jag trott jag var oövervinnerlig typ. Dock var jag rätt död efter det lilla. Så fick stoppa i mig lite mat och sen kicka mig i arslet och sätta igång med resten.
Red ut med Vallsor i alla gångarter. Blev inte så lång vända, men tänkte att rider jag hela stigen så kommer jag aldrig palla att mocka till tre grisar. Han var i alla fall superlydig och fin på bortvägen, aningens mycket taggad hemåt. Hade gramanen på, och så fort den bara är på plats blir han extra lydig. Vet inte om det är min skalle, eller hans som tror det är allt tack vare den, men det funkar ju onekligen bra ;)
 
Kämpade mig igenom mockning och spåning åt alla tre, men var väldigt död efter det. Får se om jag lever imorgon, haha. Så nu har jag bara ägnat mig åt batteriladdning på hög nivå. Verkat som att jag är orutinerad magsjukare, men nu vet jag tills nästa gång att det kan vara hälsosamt att ta det lugnt dagen efter, haha. På återskrivande, tjing.

Oh, so typical

2013-04-13 @ 22:14:06 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Gårdagen gick åt helvete. Hade den inplanerad i minsta detalj och det kändes finfint. Tills att jag mådde illa som en gorilla tidigt på morgonen. Fick springa och spy, försöka sova och sen efter någon timme springa och spy tills det tog slut och magen vände sig ut och in. Insåg att jag nog var drabbad av magsjuka. Kan inte ens minnas sist jag haft det, har faktiskt varit rätt immun mot det.
 
                 
 
Så jag tänkte att det skulle bli bättre om jag for och gjorde något. Drog till stallet, men blev helt utmattad av att bara ta mig dit. Hade med mig en vattenflarra och tänkte att om jag bara dricker vatten och inte käkar något så kan jag ju inte spy. Skulle ju knoppa Fonzie, men kunde knappt kamma hans man utan att hela världen snurrade lite extra. Så fick snällt åka hem igen. Lika med inge Kiruna heller :(
Haha, fick powerwalka från bilen, upp för trappen och raka vägen till tossin där jag spydde som en gris igen. Fy vad äckligt och obehagligt det är. Gick direkt och la mig under täcket och försökte sova, men då hade jag fått feber och hade ont i hela jävla kroppen och skallen.
Efter flera timmar gick jag upp och slog på datorn. Lyckades surfa knappt en timme, fick i mig en macka och sen dog min skalle så jag somna på soffan. Förflyttade mig bara till sängen och fortsatte sen sleepandet.
 
Fuck magsjuka säger jag bara ;) Tjing.

Take a chance and make it happen

2013-04-12 @ 01:52:47 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har väl egentligen inte så mycket att uppdatera nu, men gör väl det i alla fall så jag håller flowet ;)
 
Fixat och grejat åt hästisarna i vanlig ordning.
Sen red jag lektion. Fick faktiskt rida Cameron idag, finally. Gick inte alls lika bra som sist. I början var det rätt jobbigt. Han hade gått en lektion innan så han tänkte väl att han kunde lalla på likadant. Men efter lite kämpande
och omställning blev det bättre. Sen när vi galopperade och gjorde våra 10 meters volter vart han taggad. Det är som roligt att han lever upp lite. Hade dock velat galoppera mera, för det är den bästa gångarten med honom. Och han behöver nog få galoppera på framåt lite mera. Tror dom flesta tanterna som rider honom bara fjesgalopperar, hihi ;) Som vanligt blir han lätt övertaggad och spänd efter att man galopperat klart. Så fick jobba ett tag med att få han avslappnad och låg, men i slutet kunde jag trava av han på helt lång tygel och han ville bryta av själv då och då. Avtravningen var nog höjdpunkten på hela passet, haha.
 
Saknar min gamla grupp, den rena dressyrgruppen. Det gav mig mera att rida i den. För när jag är sämst i gruppen kämpar jag mera och rider bättre. Det vill jag tro i alla fall. Plus att där kändes det som att jag utvecklades lite mera och fick utmana mig själv mer.
Fan att mitt liv suger på den fronten .. Nåja, that's life. Bye.

Ignite the beat

2013-04-11 @ 14:52:28 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Igår for jag till establo på förmiddan. Grejade lite åt hästarna. Sen när Amanda kom borstade vi först Wilmis och tog ut henne för att fota. Det var inte det lättaste, hon förstod inte varför hon var tvungen att stå still, se fin ut och vara helt ensam ;) Men lyckades väl få någon hyfsad bild ändå. Gjorde samma sak med Pontus, han var värre än värst. Han stod visserligen stilla, men han vägrade sätta fram öronen, haha.
Puffen gick lektion, så blev inge bilder på honom denna gång. Men förhoppningsvis blir det fler fototillfällen. Var förresten inte mitt favoritväder för fotning, men det blev rätt bra ändå med några bilder :)
 
Fina Munsboro Irwin :)


Amanda och Ponne


Wen och Oddbert for förbi :)



Amannda och Wilmis

Julia och Smilla

Gabbi och Sneaky


Enya och Queenie
 
Fotade sen lite hoppträning. Blev ändå några okej bilder i ridhuset. Är nu sugen på att köpa ett nytt objektiv, men måste då bli av med mitt ena. Lättare sagt än gjort ;) Skojigt att ha hittat fotosuget igen i alla fall. Vill utvecklas mera, bli bättre och testa lite nytt och annorlunda.
 
Inatt har jag drömt om hoppning, haha. Sett mig och Timpan flyga över alla slags hinder och klara alla övningar. Gud så kul vi hade. Saknar det så himla mycket. Har väl aldrig haft värsta tävlingsabmitionerna eller så, men det där med hoppträning är verkligen bland det bästa. Fast om jag inte minns fel så har jag varit överglad på alla tävlingar med T. Men nu när det är så länge sen så jag hade nog aldrig pallat trycket, haha ;)
 
Ska väl så småningom dra mig mot stallet. Har lektion idag och den har jag väntat på hela veckan. Värsta taggad, haha. Idag åker Dogglo hem, kommer bli så tomt, buhu. Tjingeling.

A story to tell

2013-04-10 @ 02:25:46 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Slänger in ett par bilder till som jag ändrade lite på.
Mina fina hjältar ♥


Out of mind

2013-04-10 @ 02:24:56 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Verkligen lugn dag idag. Sovit så länge jag ville, sen bara chillat och väntat på Jossi. Drog till stallet där allt redan var gjort, så jag kollade lite hoppträning. Som vanligt blir man jätteavis och svinasugen på att vara med.
 
 
Sen kom Jossi och ville fota några bilder på hästarna osv. Så tog ut mina finingar och fram med kameran. Det var rätt sent, säkert efter 19-tiden, så det var verkligen inte den vanliga fototiden ;) Men ljust är det ju ändå, så bilderna blev hyfsade. Dom blev åtminstone lite annorlunda mot det gamla vanliga ljuset. Hade bara grimma och stod utanför stallet, så det vart ju som det vart. Men som sagt, spontanfotografering. Olle är ju bäst på det i alla fall, han har sånt tålamod. Valle pallar inte att bara stå och posa mer än en liten stund och Patsy tycker det är helt onödigt att stå stilla ;)
 
 
Hållt på fixat med bilder hela kvällen, så nu ska det bli lite ordning och reda typ. Slängde in några stycken från kvällen. Rätt mysiga ändå. Stiligaste hästarna som gått i ett par järnskor. Tjing.

Make it count

2013-04-10 @ 01:10:21 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Glömt att skriva ett par dagar tydligen ..
Söndagen var som misstänkt en lång stalldag. For dit innan åtta på morgonen och släppte ut hela laget och gjorde marktjänsten till hästisarna. Sen ryktade jag Stålis och tog en longering i ridhuset. Han var väldigt fin och lydig, inge bus alls :)
 
 
Bytte hage, ryktade Valle och red sen ut runt stigen med Emma och Bella. Mina fina kung var hur bra och skötsam som helst. Supernice!
Patsan hade vilodag och fick sig bara ryktning.
 
1. Arie 2. Drömmis 3. Grålle 4. Leon
 
Efter 15-tiden började löshoppningen och jag hade ju lovat att fota. Så stod där nere ända till kvällen och fångade alla 15 hästar på bild. Hade problem med inställningarna först och sen kunde jag inte bestämma mig vart det gick att stå bäst. Så det fick bli lite som det blev ;)
 
1. Ludde 2. Nobbe 3. Vivo 4. Chico
 
På måndag hjälpte jag personalen med utsläpp av alla hästar, sen gjorde jag allting åt mina pärlor. Fast nu har deras matte kommit hem, så nu är dom inte mina längre ;) Drog hem ett par timmar och sen vid ett for jag tillbaka och ryckte manen på Fonzie. Äntligen blev det gjort och tjusigt blev det.
 
 
Sen ville Vanja ha uteridarsällskap, så hon lånade en kuse åt mig. Det vart Ludde. Så vi red ut ett varv runt stigen och hästara skötte sig. Galopperade till och med. Det är ju värsta grejen. Man trodde nog aldrig att det var en grej man skulle göra på honom. Förut var han + uteridning = kaos. Men nu verkar han ha tagit ett chillpill eller börjat meditera typ ;) Trevligt var det i alla fall.
 
            
 
Rätt chilliga dagar nu då. Måste bara hitta tillbaka till mitt vanliga dagsflow igen nu, hehe. Pusshej.

You make me glow

2013-04-07 @ 01:51:17 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Snacka om att jag är besviken på min planeringsförmåga. Eller egentligen är väl inte den största problemet, tror det är min tidsoptimism och långsamhet som lyckas ställa till det, haha.
 
Eftersom jag är bäst på att snooza och kom på att det nog var smartast att rida en häst innan lunch så vart det full fart upp ur sängen, hopp i kläderna och speeda till establo.
 
Red då som sagt Olle runt stigen i finvädret. Tog galoppsträckan först och i mitten av den fick han tuppjuck. Vet inte om han låssades bli rädd eller om han verkligen var det. Dock fanns det inget läbbigt i närheten. Förutom stigen till kremma .. Lovar det stod ett gäng spöken på ridstigen som bara Olle kunde se, känns som en rimlig förklaring. Han höll på kasta sig runt, stegra och vägrade gå framåt. Blev massa ryggningar dock, hehe. Tog säkert 10-15 minuter innan jag tillslut vann och han gick åt rätt håll :) Resten av stigen gick finemang och han var faktiskt rätt lydig, även i galoppen. Inge snorkande, skumgalopp, försök till turbo osv.
 
                 
 
Kändes jobbigt att ta in Vallsor sen, för han njöt verkligen i solen. Dagar som dessa önskar man att dom hade heldagshage. Red i alla fall ett pass i ridhuset med honom. Hade verkligen bestämt mig från början att jag skulle vara tillskärpt och bättre än förra gången. Och det funkade, hästen var duktig och fin. Verkligen stor skillnad mot för sist, speciellt i traven. Fick till och med två frustar, yay, haha ;) Som vanligt hade det ju kunnat vara bättre, men får nog vara rätt nöjd ändå.
 
 
Hakade sen spontant på Sara och Jh när dom skulle ut och skritta. Slängde hacket på Calle och så for vi ut. Blev lite travande för oss också. Så himla mojsigt med gammelfarbrorn.
 
Avslutade med en uteritt på Patsy med Sara och Fia. Båda långöronen skötte sig och det var en sansad och trevlig tur. Hon är så himla fräck den där Pärry.
 
 
Inte helt oväntat var man kvar sist på bygget typ, haha. Men hade seriöst en massa kvar och göra på kvällskvisten. Tur jag fick lite assistans, då gick det lite snabbare i alla fall. Fattar inte hur sölig man kan vara alltså. Dra en gräns vafan, hahaha.
Nåja, imorrn har jag lovat att fota löshoppningen, så blir fast med det hela em och kvällen. Så har planerat det rätt lugnt med kusarna och har nu verkligen tänkt igenom en bra plan med utrymme för söligheten, trorja. Har planer på långrykt till alla också ;) Tog på mig utsläpp av laget, så det blir en tidig morgon. Nattinatti.
 

You were strong and I was not

2013-04-06 @ 01:26:37 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Började dagen i vanlig ordning med mockning och höfyllning åt alla fyra hästarna.
Finaste Valle longerade jag i ridhuset och han var asbra.
 
 Ljudkänslig häst som hörde något och var tvungen att göra en psykopatrikgrej ;)

Men nog är han allt stilig, Black Beauty :)
 
Patsy red jag ut med Soffi och Mattur, det var mysigt och hon var som en peng.
Calle red jag ut med Soffi och Bollen, barbackabus. Hur skojsigt som helst :) Skrattat så vi nästan trillat av. Massa galopp med glada farbröder, hihi.
 
Gubbarna, 21 och 20 bast :)
 
Sist red jag Olle en stund i ridhuset. Såklart var det bommar osv i hela ridhuset när jag skulle rida, men ville verkligen vara i stora. Oftast är det ju jag som brukar mesrida när det är massa störningsmoment, men nu tänkte jag skärpa till mig. Och det blev bra, lyckades få han avslappnad och koncentrerad på mig. Så får nog vara rätt nöjd ändå med det.
 
 
Avslutade dagen som vanligt med massa mys och kvällsmockning. Red bara tre hästar idag och det kändes så himla lite när man körde ännu fler dagen innan ;) Men bara att börja vänja sig vid mindre och mindre.
 
Dom är så fina alla mina hästisar, har verkligen tur som får ha dom i mitt liv :) Hästnörden nummer ett, haha!
Lång stalldag imorgon tror jag, men det är ju standard nu nästan. Och nu ska jag kolla nyaste avsnittet av Elementary, ciao.
 

When the sun sets

2013-04-05 @ 01:24:03 Allmänt Kommentarer (0)
 
Hej, hej, hemskt mycket hej
Hade verkligen ingen plan inför dagen, haha. Så jag for till stallet först vid halv 12. Insåg först då att det skulle bli tight om tid när jag väl gjorde min planering i skallen. Nåja, tur man kan vara blixten ibland också.
Mockade och spånade till alla fyra djuren till att börja med. Bara det tog ju en halv evighet, haha.
 
                
 
Sen red jag ut med Vallsor. Hade världens hämnd inplanerat. Slängde på gramanen och for galoppsträckan fram och tillbaka. Nu jäklars skulle han få galoppera samlat, lugnt, fint och på tygeln hela vägen. Behövde inte ens korta upp gramanen för han var så skötsam och insåg direkt vad jag ville. Kunde stå i lätt sits och bara hålla mjuk kontakt med munnen på hemvägen. Gick ibland nästan så långsamt att jag fick rida på framåt, haha. Men smart häst, han lydde och nu står det 1-1 för stunden ;) Han är så fin.
 
                  
 
Sen var det bara ut med den andra gossen. Red ungeför trollskogen och tillbaka med honom. Han var rätt skötsam faktiskt och rätt piggelin. Som vanligt på hemvägen blev han jätteglad och pep och ville iväg i galopp. När man väl galopperar hemåt far han som ett hollo ibland när han blir övertaggad. Skallen upp i luften, låter som en gris och typ töltgalopperar ;) Men han är så himla lydig (oftast, haha) och säger man ptroo och berättar att man ska bryta av så gör han det. Gulle Olle, han är för cool.
 
Patsy fick rida ut med Glitt igen, dock Jossan som pilot denna gång. Även idag skötte sig lilla draken :)
 
          
 
Red lektion med Tiamo. Har ju inte ridit honom sen han blev skadad och det är ju hundra år sen. Men nu jäklar dammade vi av oss. Hade nästan glömt hur mjuk han är, typ när vi travade var det helt mysigt, hihi. Det kändes rätt hemma på hans rygg. Framridningen var tiptop. Sen gjorde vi massa små volter. Red på C-volten och gjorde typ små 12 meters volter på medellinjen i trav först. Efter det skrittade vi in i volten, fattade galopp i mitten av den och galopperade till nästa lilla volt där vi bröt av i mitten av den då. Det gick ändå rätt bra. Galoppen är ju svårast med honom, den blir ju lätt fyrtaktig. På större ytor har vi som lärt oss att få bra galopp, men som sagt, det blir rätt jobbigt på småa volter. Men ja, det tog sig där också tillslut :) Gud vad jag har saknat honom, inte bara i ridningen. Vi var ju som värsta teamet på tisdagar när bara jag red honom och hade gott om tid för fix och don. Ska försöka sno åt mig honom på nästa markarbetslektion. Hoppa hinder med honom saknar jag som attans.
 
            
 
Sen var det siste man på tur, Calle. Hoppade upp barris och skruttade ut i skogen. Han skrittar ju inte snabbast i världen, så tänkte att det blir väl en mojsig skogspromenad. Men det ändrades rätt snabbt. Så fort vi trava och galoppera blev han värsta speedyn. Speciellt på hemvägen, då lattjade han på i galoppen. Värsta jäkla racerfarbrorn blev han, haha.
 
 
 
Efter att alla hästar var ridna kunde jag äntligen känna lugnet. Haha, inte för att jag behövt stressa nå galet alls. Men ändå, kunde mysa på med alla kusarna, kvällsmocka och bara göra allt sånt.
Sen var jag en vänlig själ och gav höpåsarna till alla privatisarna. Dom var så himla hungriga och kvällsmatarn var ensam och inte snabb som vinden ;)
 
Råkade planera in uteridning med alla idag, men bra tajmat, det var ashärligt väder. Varmt och soligt! Älskar dagar som dessa med massvis av ridning, det är för nice. Hade pengar vuxit på träd så hade min själ varit fulländad just nu, haha. Godnatt.

Missed my ride home, lost my iPhone

2013-04-04 @ 23:51:23 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Drog världens fail igår. Skulle fixa iphonen äntligen. Var ju tvungen att återställa allt för att den skulle gå att använda med halebop efter upplåsningen. Så mejlade alla bilder till mig själv. Fem i taget, blev typ 35 mejl. Såg att alla kommit, så raderade bilderna från mobilen. Då var det ju bara det att det stod failure på alla mejl förutom två stycken. Kul att jag miste alla bilderna, buhu. Minns knappt vad det var för bilder, så hoppas det inte var allt för viktiga som man ville spara. Men ändå, blir så jävla irriterad när jag tänker på det, suck.
 
Nåja, det braiga var ju att jag nu kan använda iphonen som vanligt. Jäkligt skönt att slippa min gamla skrutt. Kommer väl ta ett tag att vänja sig osv, men tror det blir asbra hur som helst :) Tjing.

Replay and rewind

2013-04-03 @ 22:36:49 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Glömde bort att skriva igår. Dock såg gårdagen ut som dom flesta andra dagar. Stallet i hundra år och tog hand om hästisarna.
Valle longerades, dock i grimma för hans haggranne hade smakat på han just vid mungipan. Inge stort sår eller nå, men lite ömt när det var nytt. Han skötte sig givetvis ändå :)
Olle fick rida ut en kortare vända i skogen. Han var superskötsam och väldans lydig. Det var himla trevligt. Kunde stå i lättsits och galoppera utan att han gasade på som nå hollo. Fast på hemvägen vart han piggelinus, men som sagt lydig ändå :) Slog mig också att det är den största busen som inte lämnat av mig i skogen än i år. Hunnit med totalt 5 gånger hittills (haha, måste skärpa till mig vafan) och då är det dom andra två stållarna som härjat.
 
                  
 
Patsy fick sig en skrittrunda efter en veckas vila. Hittade oss inge sällis först, men fick då låna Bollen. Så satte upp Amanda på honom och så for vi ut. Hela bortvägen gick kanoners, sen direkt när vi vände blev PS helt tossig, värsta mongot. Hoppade, studsa, backa ut i plogvallen, gjorde massa olika tricks. Satt rätt löst då, hehe. Hela vägen hem höll hon på knasa sig. Vet inte om det var för att hon vilat så länge eller för att det var galoppsträckan eller om hon bara fick tuppjuck, haha. Sen brukar hon ju så sällan göra grejer när jag rider henne så kan ju inte riktigt hennes idéer. Dom andra två kan jag ju och har lättare att följa med och parera typ ;)
 
 
Idag har jag jobbat lite i stallet på morgonen. Valle och Patsy fick komma ut tidigt, först av alla. Sen assisterat Patrik eftersom han skulle sko alla tre hästarna.
Red Valle i ridhuset en stund. Gick inte alls bra någonstans. Tror det var för att jag hade andra ridbyxor, haha. Nämen, var bara jättedålig och kunde inte rida för fem öre, buhu. Sen i slutet behövde Anneli (hon var samtidigt i ridhuset) bara säga typ ett ord så blev allt hundra gånger bättre och traven blev nästan top notch. Nästa gång ska jag vara asbra.
Olle longerades så som V gjorde igår. Haha, han tyckte det var skittrist.
 
 
Kändes spännande och se vad Pärry skulle hitta på idag, speciellt när vi hade busiga Glitt med oss som sällis ;) Men båda hästarna var riktigt lugna och sansade. Dom skrittade och travade helt duktigt. Bara en gång på hemvägen drog PS en flipp, men det var inget mot för igår. Så det vart en nice ridtur ;)
 
Efter 13 timmar i stallet drog jag hem. Hej söligaste människan i stan, haha. Resterande dagar lär också bli långa och fullproppade. Tors-lör har jag fyra hästar plus lektion på torsdag, sen på söndag har jag mina tre och så tror jag att jag lovat fota löshoppningen och så har jag planerat in en manryckning på en hårig jäkel. Shitpommfritt, måste göra en plan, haha. Godnatt.

Push yourself more

2013-04-01 @ 22:42:23 Allmänt Kommentarer (1)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Blev en lång och sölig dag idag. Alla hästisarna fick vara ute till em i varsin hage en sista dag. Det tyckte dom var trivsamt med sol och värme osv.
 
     
 
Red ut Valle runt stigen. Galopperade rätt mycket och han var duktig. På galoppsträckan var han astaggad så lät han galoppera på lite mera. Sen när jag skulle bryta av i slutet så bara typ tvärnita han. Studsade som en gummiboll upp och iväg. Höll kvar tygeln och han blev helt tossig som alltid när man åker av. Skulle klättra upp sen och när jag satt foten i stigbygeln och just ska svinga mig över så drar han iväg i full kareta och bockandes. Då bara försvinner allt, finns inte en chans att hålla i. Så landade hårt som attan i backen och slog näsan. Hahaha, hur lyckas man slå näsan liksom? Vart inte nå hårt slag i alla fall, verkar som att armbågen fick större smäll ;) Traskade hemåt i alla fall, sur som en citron. Sen jäklar red jag hela vägen tillbaka till vars han dumpade mig och sen hem. Tvingade han att galoppera samlat på tygeln hela vägen. Pheh, hädanefter är det vad han kommer få göra i skogen tills han är förlåten ;)
Det är så sjukt när man flyger av att man liksom bara kliver upp, sopar av sig och gör om igen. Hade jag trillat ner från typ en hylla på 1,65 m hade jag garanterat börjat grina som ett litet barn och fått himla ont ;) Och jag menar, hyllan skickar ju inte på med en massa extra kraft heller, haha.
 
 
Olle fick gå ett lättare pass i ridhuset, typ uppvärmning. Han var rätt duktig. Kunde vart bättre, men också sämre ..
Sen kom Vanja och slog på Valles sko som hade blivit lös efter hans vända. Vet inte vart tiden sprang iväg, men kvällsmaten hann komma innan jag ens var hos Pärry. Imorrn ska hon få komma sig ut i skogen efter sin vilovecka i alla fall :)
 
Nu slår jag på chillmode, fy vad skönt. Ciao.

Waste of space

2013-04-01 @ 00:58:55 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Igår skulle jag snabba mig i stallet, men det är ju standard. Slutar alltid med att jag är ett par timmar efter i planeringen ;)
Red ut första hästen redan vid 11. Det var Valle och såklart var Marro och Bollen med som sällskap runt stigen. Det var hur nice som helst att ha sällis med V, han var mycket lydigare, haha. Så han var duktig och det var trevligt.
Olle longerade jag en stund. Han var också lydig och duktig. Hade inge fuffens för sig alls.
 
 
Idag fick Olle rida ut med Marro och Bollen, haha. Moa och Lillan hängde på och även Amanda som jag fick upp på Calle ;) Det var gamlingarna och busen. Och busig var han, for och pep och härja, haha. Bara Calle som hakade på någelunda. Nåja, det gick rätt bra ändå.
 
 
Red ett lättare pass på Valle i ridhuset. Fick till ett par bra stunder i galoppen, det var nice, speciellt med tanke på hur länge sen jag red dressyr med honom. När det har gått länge mellan gångerna brukar jag ibland nästan glömma hur jag ska göra eller typ tappa bort någon knapp här och där ;) Fick till och med en frust. Två frustar på en vecka, det är inte dåligt för honom och mig, haha.
As usual grejat på med allt möjligt i stallet ..
 
That's all for now, tjing.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide