mothersday

2009-05-31 @ 22:29:36 Allmänt Kommentarer (0)
en sista sak innan jag förflyttar mig till magins värld.
en fråga. uppvaktar ni era föräldrar på mor/farsdag?

för det gör inte jag, mer än säger typ grattis.
jag kan ju inte ge något till pappa hundratjugo mil bort.
så det är det ju inte rättvist att mamma ska få en massa.

jag uppskattar mina päron, typ alltid.
så jag behöver ingen speciell dag.
dessutom har vi en deal att inte ge nått.
vi är överens om att det är överskattat ;)

then i would still feel alright

2009-05-31 @ 22:11:52 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej

igen ..
har ni hört johan palms singel emma-lee? jag gillar den på nått vis, den är enkel och man fastnar liksom på den. och hans röst är jävligt annorlunda sen idol. vet inte om det är redigerat eller om han bättrat sig, det sägs ju att det är det sistnämnda. tyckte han var lite småfrän i idol från början, men sen höll inte hans röst måttet och då var han bara kvar för att han var värsta flickfavvisen. njae, men jag menar, har han bättrat sin röst och verkligen låter som på singeln. ajo, då kan det nog bli nått av grabben. ville bara få det sagt medans jag har hans låt på hjärnan ;) tack och hej


my memory keeps erasing

2009-05-31 @ 22:10:58 Allmänt Kommentarer (0)
hahahaha. jag måste ju bara visa er som inte sett detta.
det ser nästan ut som att jag börjat odla skägg nerifrån när man kollar snabbt.


fin redigering verkligen. men vafan, man kunde ju inte få
se rätt in i min näsa och bara ögonvitan på ögat ;)

och anneli berättade värsta skräkisen imorse. hon sa att hesse sagt att om man råkar bli knockad nog illa i näsan kan näsbenet knäckas och gå upp snett i hjärnan, och då dör man. shises, galet det där med hästar alltså ;)

another call

2009-05-31 @ 22:04:37 Allmänt Kommentarer (1)
hej, hej, hemskt mycket hej
idag blev det att kliva upp riktigt tidigt. ställde klockan på sju, men orkade inte riktigt upp då. brukar alltid försöka släppa ut hästen till åtta, men idag struntade jag i det och legade kvar lite längre i sängen. fast jag var relativt pigg redan halv åtta. så efter frukosten cyklade jag iväg och var i stallet kvart över åtta. så jag var inte så värst sen.
mockade och spånade till mitcha, sen valle. och tillsist olle. rengjorde valle och olles vattenkoppar i samma veva. fyllde sedan några säckar. det var strålande sol, och varmt så jag passade på att mocka i hagen.


gammal körbild från hösten -08.


hade inget sällskap till körningen först, men sen trillade det fram två. åt smarrig lunch/middag medans jag väntade på dom. vi borstade skruttan och selade på henne. körde ett varv runt stigen, mysigt, och loppan var lika glad som vanligt framför vagnen. det märktes att det var lite tyngre än vanligt för henne i uppförsbackarna med en extra passagerare, men annars ingen skillnad. på sträckan brassade vi på, fick galopp och sen tappade jag ena tömmen, wops. tur att jag körde världens bussigaste kuse ;)


ggggammal bild liksom!

borstade valle och red i ridhuset. när jag började trava så kändes det åt helvete direkt. så jag var nära att ge upp redan då. skrittarbetade då ett tag, men bestämde mig för att ta tag i saken och travade lite. sen mer och mer, för hästen var dunderfin! tur att jag ansträngde mig. sen funderade jag på om jag skulle idas galoppera och förstöra den fina känslan eftersom det aldrig går bra i galoppen, haha. kan ju inte rida i den. men fattade galopp iaf. och det är jag glad att jag gjorde.  fyhelvete så fin han var. jävligt länge sen det gick så bra. han gick fint på tygeln och allt. gah, i love him! han är verkligen för bra för att vara sann. phu, tacka fan att jag bestämde mig för att rida, ångrar mig verkligen inte nu. tur också att jag kortade upp till mina favviskorta läder, puss på korta läder i hoppsadel, tjohey ;)

ska kolla lite mer förhäxad nu. pusshej

charmed

2009-05-30 @ 23:05:36 Allmänt Kommentarer (3)
tjoho, igår kom mitt paket från cdon. men morsan hann inte hämta ut det förrän idag. så när jag kom från stallet legade det på bordet. eftersom man inte kan kasta iväg åttahundrasvenskakronor bara sådär (iaf inte när man bor i min familj), så tog jag det som en tidig födelsedagspresent. jag har ju alltid haft en grej för magi och häxor och sånt. kollade ofta förhäxad på tv, fick hem tidningen witch en gång i månaden, and so on. så efter att ha kollat några gamla avsnitt  av förhäxas nattetid här för någon vecka sen kom jag fram till att jag ville se alla.


Alla 8 säsongerna av "Förhäxad" samlad i en samlingsbox.
Efter att ha insett att de är ättlingar till ett uråldrigt släkte häxor hamnar tre systrar i mitt i en kamp mot demoner och trollkarlar - och ibland mot varandra. När de vackra systrarna Halliwell ärver ett hus av sin mormor och hittar den hemliga "Skuggornas bok", inser de att de har var sin unik kraft. Den bestämda Prue (Shannen Doherty) kan flytta föremål med blicken, den reserverade Piper (Holly Marie Combs) kan frysa tiden och den ohämmade Phoebe (Alyssa Milano) kan se in i framtiden. Var och en är de starka, men det är bara genom att lägga sina olikheter åt sidan och gå samman med "kraften hos tre" som de kan skydda oskyldiga och utrota ondskan. Varje avsnitt i denna händelserika serie är ett övernaturligt äventyr fyllt av spänning och humor.


roll the dice

2009-05-30 @ 22:43:59 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
orkade inte kliva upp riktigt vid nio, så jag halvsov till nästan tio. var väl i stallet typ elva. började med att mocka till alla kusar, fyllde sen påsar. borstade skruttan utomhus. hon gick "lös" och betade kring hagarna, sötve. red ut med jh och blå. tog glpsträckan först. mysigt att äntligen skrutta runt på gammelskruttan :) hon var duktig och lydig, även i den lilla galoppen. fast det känns inte riktigt som förut, men det kommer väl. gick i vattengraven lite också. fick tjorva med berra ett tag, svammelponny.


borstade kungen i hagen. det gick inte att ha han lös idag för han gick bara runt. sen busade han lite, och fick ett sår, ajabaja. medans hedan for och handlade hann jag borsta madde också. skrittade runt hela stigen med jh och chippen, sen for vi en liten runda i skogen på småstigarna. valle var bäst som vanligt. haha, han och chips var två tjuriga surbullar ;)

skrittade fram madz med jh och prisma. en liten sväng i skogen. sen när vi var vid småstallen och skulle över ett litet dike, med yttepytte vatten i så hoppade prisma först över. så jag var beredd på att madde skulle göra samma, det gjorde hon. men efter det forsatte hon springa, jag halvlutade framåt fortfarande, bromsade och hästen kastade upp skallen. rätt i min jävla haka. det bara knaka och så skallrade det i min skalle, det flög runt stjärnor och raketer, och sen for dom ut genom örat. haha, så just efteråt kändes det bara som att det kommit vatten ur ena örat, men efter en stund började det göra ont i hakan. snablar alltså, den var en sjuhelsikes smäll. jag har fan aldrig lyckats bli knockad förut ;) värsta whiplasch, höhö. nåja, ett under att inte käken hoppa ur led. men ett snyggt blåmärke lär jag säkert få. tur att man inte använder hakan så mycket dårå, hahaha. gick sen in i ridhuset och red. hon kändes mycket finare denna gång jämfört med sist jag dressade. kändes som att hon inte riktigt orkade bära sig själv i trav och galopp, men igenomsnitt kändes det ok. kunde inte sitta ordentligt i galoppen så jag stod i lättsits istället. haha, men vi kom fram till att när man rider utan instruktör får man fan sitta hur man vill. nästan iaf ;)


haha, i'm ugly och jag har lång överkropp, fult. helt oproportionerlig ;)
skev fotovinkel också, hästen ser inte ut som en liten skata annars.


hästen var dösvettig, men fanns inte mycket att göra åt saken. fixade klart allt åt alla kusarna innan jag larmade och for hem. kändes som att jag vart ganska snabb idag ändå, med tanke på att jag ändå haft tre hästar. heja mig. på återskrivande, ciao

sunshine in the rain

2009-05-30 @ 03:37:51 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
började dagen med lite hästkunskap. vi gick typ bara igenom målen och kollade om vi kunde det som motsvarade dom. sen fick vi reda på betygen. och jag är jävligt nöjd, för jag fick ett fett jävla MVG! härligt, och det tycker jag fan att jag förtjänat :) tråkigt att vi inte kan fortsätta i trean. kukvälkomma.

fyllt en massa höpåsar. sen borstat olle, tagit in han i ridhuset. bytt, tog ut valle, for och skrittade honom en bit efter stigen. han var söt som en sengångare. när han skrittade lite för snabbt sprätte det grus ut i buskarna och han höll på bajsa ner sig. knasig häst det där.

mockade sen till madde, hon fick ingen nogrann mockning så som hon grisat ;) tog sen in henne och borstade. tänkte rida gångstigen, sen glpsträckan. men det kom så mycket moppar och folk på gångstigen så det blev sträckan först. red hela den och till skidspåret innan vi vände tillbaks åt samma håll. hästen var skitduktig. slappnade av, sökte sig ner, krökte av och travade på i en bra, ren takt. även i galoppen sökte hon sig ner och var jätteduktig. dock sjukt äcklig sadel. mjuk att sitta i, men inget annat, usch, huhu. det blåste storm ute, så är impad över att madde ändå slappnade av såpass bra som hon gjorde.
innan jag red madz tyckte jonni att jag skulle rida gul, men trodde inte att jag skulle hinna då. så tänkte att det var kört. men sen ringde hon just när jag var klar, och då hade hon inte ridit än. det blev snabbt att ta av grejorna och fixa hästen klar och sen vidare till nästa häst.

borstade lite snabbt. vi red på banan. gulan var fiiiiiiiin! lite spänd då och då när det stormade, men igenomsnitt riktigt awesome. galopperna var också klockrena. först var min sits och hela jag inte så bra, men jag skärpte till mig och blev faktiskt nöjd. sista galoppen så for vi över en bom på marken. haha, gulan laddade som fan, kom lite nära, var tvungen att trampa om och sen hoppa över bommen. hahaha. nästa gång laddade han igen, men sen fattade han att ta det som ett vanligt galoppsprång. men är man hoppehäst så är man ;) trivs så jävla bra med den ponnyn just nu alltså, han är så jävulens fin alltså. så om han någon dag skulle saknas så behöver ni inte komma till mig och leta, hihi. sen konstaterade vi att är det inte jag som är sist i stallet så är det johanna, hahaha. men vad kan man säga, är man ambitiös så blir det så liksom, haha.

nejfan, dags att krypa under täcket. ska upp relativt tidigt imorrn och ta hand om och rida tre kusar. men det blir roligt, godnatt och sov gott

no new names

2009-05-29 @ 02:06:32 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
somnade inte förrän kring sex igår, och jag fick kämpa för att somna.
så jag brassade på till tre idag, skönt som bara den.

for till stallet och fyllde lite påsar och pussade på pärlorna innan lektionen. fick sockan idag igen. och egoisten i min grupp gjorde så att jag inte fick någon dressyrsadel. jävligt surt. så jag fick rida runt i en sjukt äcklig sadel. försökte ha dressyrläder ändå, men i galoppen blev dom för långa och när jag skulle korta dom var jag tvungen att snurra ett andra varv. alltså varför ska dom ha så långa läder, inte är det väl ens någon som har så långa ben? gjorde lite samma som sist, skänkelvikning efter långsidan. idag gick det skit, rent utsagt. så dåligt har jag fan inte ridit på hur länge som helst. är jävligt besviken på mig själv, för jag vet att jag kan mycket bättre. typiskt så blev vi filmade just denna lektion, hmh. skämmigt att måsta sitta och kolla på den hemskheten nästa vecka. kanske jag skolkar ;)

måste kliva upp tidigt imorrn, har hästkunskap klockan ett, bläh.
så det är väl bäst att ta sig en siesta nu. godnatt.

damage

2009-05-28 @ 02:38:19 Allmänt Kommentarer (2)
hej, hej, hemskt mycket hej
sicken jobbig dag det har varit idag.

tjurade ju över avsaknaden av fickor på min jacka. och klockan fyra får jag ett sms där det står att jag ska göra dittan och dattan med dom små djuren. och jag visste inte ens att jag skulle ha dom eftersom hon inte sa nått igår. så jag vart sur som en ättika, inte en chans i världen att jag skulle hinna rida ens en av pärlorna. så dom fick vila. fick först nipsen på lektionen. men sen kom pia och då fick hon ta henne och jag fick en ny, tiamo. hoppade en ganska givande övning. fast jag var inte så bra. i början gick det fint, fick rätt galopp, flyt and so on. men sen svammlade jag till det. men när det blev kryss, oxer, högre räcke så lyckades jag fixa det ganska ordentligt iaf. tiamo är så fin, jag gillar verkligen honom. sen om det är för att han är lätt, det vettefan. alla säger iaf att han är plättlätt ..


jossi hade mockat till båda djuren medans jag red, duktig unge. sen borstade vi varsin häst, satte på täcke och gick ut på en promenix i regnet. som tur var smådroppade det bara lite när vi var ute. gick bara en kortis runt småstallen, men båda kusarna verkade tycka att det var skönt att sträcka på benen litegrann. fyllde alla påsarna innan vi sprang iväg till kingens stall. tog in, borstade och fixade. vi fick skynda oss som bara den till ridlektionen. men vi hann. kingen var duktig. vi gjorde lite skänkelvikningar efter långsidan. sen lite öppna, sluta. kingen kan inte sluta än, så vi körde lite skänkelvikning och sen halva ställde inåt och gjorde lite sluta av något slag. nöjd med galopperna och en massa. kändes som att några poletter trillade ner tillslut om sitsen och det. när vi red tillbax till småstallen spöregnade det. så vi alla var genomblöta innan vi ens var framme. fixade klart där, åkte bil till klubben. pussade på kråkorna och for hem.
och med lite eftertanke så var det inte lo jag var arg på, utan jag var arg för att jag missade chansen att få rida båda dom bästa, det är inte ofta det händer. hur mycket jag än grubblade över det så fick det inget att bli ogjort. men ibland önskar man att dygnet hade fler timmar. nu väntar john b, tjing

sweet sugar

2009-05-27 @ 15:29:23 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
just hemkommen från stan. morsan och jag for för att handla. jag körde bilen, men jag gillar inte min körning. jag shoppade bh, sockor och en jacka. var svinnöjd över att äntligen hittat en svart normal jacka med huva, inte allt för dyr. hadlade typ tio kassar med mat, så går det när jag är med och plockar lite av varje, haha, nästan. men iaf, sen när vi kom hem så tömde jag min gamla jacka. alla fem fickor. ska sätta in i min nya, och då har jackfan bara 2 jävla fickor. varför i helvete gör man inte jackor med åtminstone en innerficka också? och varför i helvete kollade jag inte fickantalet innan? det förstörde min shoppinglycka rejält. men jag får väl leva med två hängpattar till fickor, proppfulla med massa olika småsaker. helvetes jävlar, dumma jacktillverkare.

nu ska jag gå till köket och hjälpa mamma med maten. vi ska prova nått nytt. lite fajitasaktigt, med kyckling och tortillabröd. fast jag gör min lilla egna, för jag gillar inte wookade grönsaker. blir så irriterad på josefin, hon ligger hemma hela dagen, hjälper inte till att handla, inte heller att packa upp varorna, eller ens hjälper till att duka eller med maten. dålig jävla stil, snorunge.

ska till stallet sen, rida lektion för lotta, markarbete. senare rida lektion med kingen i dressyrgruppen. skojsigt :) nåväl, på återskrivande, tack och hej. ps. fan vad jag hatar att folk snor mina bilder. det spelar ingen roll vartifrån. men man får väl för fan vänta tills jag skickar. att folk aldrig kan acceptera det, hrmpfh.

in a perfect world

2009-05-26 @ 15:09:57 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
känns som att jag är i en svacka nu. som att jag går i uppförsbacke i motvind.
idag fick jag ett brev från kommunen, det stod att jag inte fått sommarjobb. fast det var jag ju i princip beredd på. men det suger kuk, helvete också. fusk, vissa får två sommarjobb, medans andra inte får ett enda, snyft ;(

nåja, ska ta och spela lite spel på internet, och sen plugga lite till bilskolan. har inte ens gjort klart första veckans uppgifter. och idag är det sista teorin. typiskt mig. sen blir det iaf stallet, ska tömma olles box, och tjäna lite pengar. ciao

plenty more to show

2009-05-24 @ 23:54:22 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
blev att dra fram kameran så fort jag kommit till stallet. sandra och åzkar hoppade. fotade lite bilder på dom, men jag har råkade ge dom jättelite luft på många bilder. ajsingbajsing.


några bilder från dagens fotning ..


efter en stunds glidande tog jag in skruttan. borstade henne. eftersom min kompanjon var sen så hann jag rykta och pyssla på ganska noggrant och länge. sprayade pälsglans, vilket fortfarande inte uppskattas, men livet är hårt ;) hon fick äta lite, sen lite till när jag väntade på mitt nya sällskap. for ut med vagnen runt stigen. fanny åkte med, hon fick testa hålla i tömmarna lite, fast det var ju inte så himla komplicerat. mitcha var asglad över att få gå framför vagnen, hon trivs verkligen där. pigg och glad var hon. på sträckan fick vi lite för mycket fart i traven, så skruttan började galoppera, knas. svängde av vid småstallen, väntade medans fanny uträttade ärenden och for sen vidare till klubben. asmysig körtur, det är verkligen härligt tycker jag :) skulle sen linda på loppan hennes BoT, men lindorna var helt fucked up. typ halva fleece, halva elastiskt. hur kasst som helst, hatar verkigen sånna. haha, så jag sprang och hämtade ett par av mina gamla, typ akryl, då blev det kalas. mhm, jag har mina krav, höhö.



nu tror jag att jag ska ta och kolla en film. har massa nya som jag inte sett, men är lite sugen på en gammal goding. step up 2 the streets. kanske hundraelfte gången jag ser den, men vafan, gillar ju den ;) så tjing

let the right one in

2009-05-23 @ 23:49:24 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
idag kändes det jobbigt att kliva upp. och jag var ändå inte ens tidig, typ elva. men det kändes ungefär som att jag sovit 2 timmar eller nå.

mockade åt valle och olle. sen hjälpte bea mig att borsta jesse. han blev ryktad och allt, det är nog inte varje dag. sen begav vi oss ut på äventyr. det småregnade litegrann till och från. jag babblade på en massa som vanligt, så det blev en hel del skritt. jesse skötte sig hela tiden, han är så härlig. sen när vi galopperade satte strumpan fart och vi hann knappt reagera. men vi ville inte vara sämre och spurtade ikapp dom. snacka nöjd lilla jesper såg ut alltså när han fick dundra på litegrann. hihi, sen var bromssträckan lite längre än planerat för både mig och bea, men vafan, ett par meter hit och dit, haha ;) sen tänkte vi gå ner i vattengraven. jesse var ganska skeptisk först, men sen när jag fick ner han så stoppade han ner hela nästan under vattnet och andades ut så det bubblade och lät. haha, så jäkla söt. han stod där nöjt, tog lite gräs, plaskade. men sockan, han var inte lika lättövertalad. försökte leda i han från jesses rygg, men det var lite svårt då min gick framåt och strump bakåt, hihi. nåja, nästan till vattnet kom den lilla spillevinken iaf. tror han hade tyckt det var skoj om han bara fattat att kliva i. det är så skoj nu när sockan är typ som en helt ny häst, är hyperduktig på uteritter nu till och med.


vårat sällskap för dagen


två gamla bilder på jeans af helfin

fyllde lite säckar och donade på innan jag tog in mina pärlor. valle hade tack och lov inte rullat, så han var lättborstad. men såklart tog det längre tid än planerat, typiskt mig, haha. sen red vi också runt stigen. han var überfin i första traven, andra traven, tredje traven, alla travar. samma i galoppen, den kändes awesome. på sträckan skulle han få länga lite. och det gjorde han glatt. och lyssnade när jag skulle sakta av, inga envisa bakutsparkar eller så. hihi, när det kom vattenpölar tänkte jag skona valle för överdrivna stänk, men hann inte bryta av i tid. så valle den knasen stampade ordentligt med alla fötter i pölen så vattnet bara stänkte. öhm, han har lite vattenproblem, tihi. sen när han skyggade för något som han ansåg var läskigt så var det som att vi satt ihop, jag rubbades knappt och ja, det går inte att beskriva. eller jo, det går kanske det. idag var vi som lego. som två pusselbitar som bara passar perfekt med varandra. shit, det kändes helt underbart. skrittade av småstallen och han var lugn och fin. aaah, gosch vad jag älskar den hästen. han är verkligen en på miljonen.


min kärlek

sen hem. har suttit och spelat bubble shooter hur länge som helst. det är farligt beroende framkallande. nu sitter jag och väntar på att min film ska ladda klart. den som jag nämnde igår. det var något vajsing på den förra filen, så det var bara att ladda om en ny. kollade disaster movie istället, så jävla kass alltså. och sen kung fu panda, den var riktigt bra. skadousch ;) haha, nä, på återskrivande, tjing

write a book

2009-05-22 @ 21:56:03 Allmänt Kommentarer (1)
hej, hej, hemskt mycket hej
nästan just hemkommen från stallet.

mockat och fyllt maten åt båda mina pärlor. sen fick dom rena vattenkoppar, dock inte av mig. moa och hugo fixade det, sen sprang dom runt och rengjorde nästan alla hästar i stallets ;)
sen skulle jag ju ha ridlekis, började peppa ordentligt. men såklart kom inte en enda själ. suck. haha, nåmen, det var ett lätt pass alltså.


valle gillade kissekatten.

skulle ha skrittat valle, men det blev ändrat till bara en prommis. gläh, inget som jag riktigt såg fram emot. valle är så korvig att gå med, hihi. men det blev en liten kortis iaf, han fick beta lite och så. sen blev han lite väl vild, så jag fick stoppa hingstsnöret och då blev han jättesur ;) nåja, när han fick gå lite före mig blev han nöjd igen. knasiga kuse.
kollade sen när fannybert red på banan, följde med till hennes stall och hjälpte att ta in några djur. provkörde sen hennes moppe lite på stallplan. varför skaffade jag aldrig en egen moppe när jag var femton? dåligt beslut av mig. det är ju störtskoj, maha ;)


    fanny och prillo               det börjar bli lite grönt.

drog förbi coop, inhandlade lite pålägg och annat.
väntar på att en film ska ladda klart, sen blir det att kolla den. hihi, hannah montana the movie. men det är precis min stil. barnsligt, disney, yeah. ciao

extreme force

2009-05-22 @ 13:57:51 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
nu ska jag nog börja dra mig mot stallet. det vankades nog utskrittning tror jag. tråkigt väder dock, ser riktigt mörkt ut. sen klockan fem har jag ridlekis. bettan skulle bort. som tur är ska dom bara ha lite teori, i höladan, smaka lite mat och så ;) men det där med att prata, lära och barn är inte min starka sida. men får försöka göra det bästa av situationen.

försöker nog snabba mig hem sen. kanske pluggar litegrann, iaf bilteori.
känner mig helt opepp till att laga middag. inget som lockar, uäh.
well, nu ska jag tjolavippa så jag hinner göra något alls. tjingtjongtjines

stockholm syndrome

2009-05-21 @ 23:41:52 Allmänt Kommentarer (5)
hej, hej, hemskt mycket hej
är så jävla pepp att dra ner ett gäng härliga typer till stockholm, en vecka eller helg. ett par dagar iaf. chilla, gå på äventyr, shoppa för dom som gillar det ;) bo ensamma i pappas lägenhet och göra vad som faller dagen till. och grönan of course. hur skojigt hade det inte vart? jag har alltid så trist när jag är där, för det är aldrig någon som vill göra något med mig .. så är det ingen som har lust att hänga med när det nu sku passa? om inte så kommer jag tjöta tills några tillslut hänger på, hihi.


the dance

2009-05-21 @ 21:48:49 Allmänt Kommentarer (2)
as i said, kollar dirty dancing. och det bör ni också göra. den är så go.
haha, fel ord att använda kanske, men jag tycker då att den är kalasbra.
och han som spelar javier (diego luna) är fedt cute. och jag tror jag har
någon slags förkärlek till dansfilmer. mitt undermedvetna likes it ;)


shake the floor

2009-05-21 @ 21:19:12 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
stallet för hela slanten idag.

borstade en smutsig svart häst. for ut med honom efter stigen. han började svammla när vi just kommit ut på stigen. värsta ollefasonerna. stegra, vända och så. fast han lyfter typ fötterna från marken, inte mer. sen slängde han rumpan åt sidan och hamnade med bakdelen i diket hela tiden. fan också, till och med ovanför vattengraven mot rören. baske mig, då blev jag sur och då skärpte han sig. men innan det hann han göra sina katapulter. knepigt när man inte vet om han tänker stegra eller göra skjuten, knashäst. red iaf till banken innan vi vände. travade lite på hemvägen, superladdad kuse.


en gammal bild på kungen och moi. fina, fina kuse :)

borstade smutsolle. for ut med honom också. försökte få sällis så han skulle bli glad, men vi fick inget. men han var duktig. började vända lite på passrakan när han såg andra hästar på banan. men sen gick han finers hela galoppsträckan, skrittade på halvlånga tyglar :) travade lite på hemvägen, pigg häst alltså. red sen igenom småstallen, och han var hur duktig som helst.

på återskrivande, ska kolla dirty dancing 2. den är bra :) ciao

when it flows

2009-05-20 @ 22:32:00 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
äntligen långhelg. ska jag egentligen säga, pheh. jag som inte vart i skolan sen innan högbo. men iaf, nu får man ju inte ångest när man inte går till skolan ;)

idag har valle hoppat. en hel meter till och med. och fort gick det tydligen, turboväxeln var i.
fick ludde på lektion. väldigt länge sen sist jag red honom. vi fortsatte med skänkelvikningarna efter långsidan. lite öppna/bogen in i galopp. ludde var supderduper fin, det gick apbra. lättridningen i hans trav kändes inte ens stor nåmer. men mina konstiga ben förstör. det vänstra känns helt bra och det högra känns som att det inte ens kan trampa ner hälen i stigbygeln. jättestörande. satt inte ner så mycket för jag studsar bara runt som ett jehu, och då blir allt annat ostadigt, hehe. fast lo sa att jag säkert hade kunnat sitta ner ordentligt om jag bara försökt och gett manken till ;) nåväl, jag är då jättenöjd :)


borstade av olle lite till och for sen ut med honom. kände nästan direkt när vi började skritta att han inte skulle vara chillad. han testade vända just när vi kommit ut på stigen, men det var i slowmotion typ. sen innan vattengraven snorkade han och var allmänt töntig. då började han vända, och psykbacka. sen kom vi en bit och vipps så hoppade och tjoade ett par barn och daisan ut ur kurvan och olle höll på dö. så han vände, stack, och drog en sjuhelvetes stegring. trögolle fattade sen inte att det var en annan häst där, skitläskigt. hahaha, men tillslut gick han fram, såg att det var en liten ponny och forstatte sen framåt. efter det gick han snällt och drog inte en enda vändning. nice. for bara till banken och sen vände vi. tänkte trava lite, men som han härjade fick han skylla sig själv att det bara blev skritt ;) vill ju inte att senan sku bli värre heller.

just när jag skulle cykla hem så började det regna. skulle förbi coop och när jag väl var där så var jag lagomt blöt. sen hem därifrån så vräkte det ner, började fan hagla också. så när jag klev innanför dörren hemma så droppade hela jag. haha, det kommer vara översvämning i hallen imorrn, huhu.
nu ska jag kolla en film tänkte jag. ska se om jag har några på datorn som jag inte hunnit se. tjingtjong

life like you know it

2009-05-19 @ 00:47:55 Allmänt Kommentarer (0)
måste bara säga att det känns så jävla skönt när min "hemlighet" inte längre är hemlig. det var old times, jag skäms. men det är slut nu och that's it. well, tänker låta det ligga lågt, för som sagt, jag skäms som en apa. hoho, vad kul det är att skriva i gåtor. ni bli väl ruskigt nyfikna, hahahahagamannen ;)


kan också passa på att berätta att denna svarta springare lyser upp mitt liv. han är som en strålande sol, mitt lyckopiller. kort sagt, det bästa jag vet. är världens lyckligaste som får ta hand om honom. och lillebror förstås. stackars er som inte får det, hihi. din dröm, min verklighet!

on the house

2009-05-19 @ 00:16:05 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
ridit två kusar idag. gjorde först maten. borstade stålis och skrittade åt höger. han var jätteduktig. lite seg på galoppsträckan, men sista biten vart det lite fart på honom. men han vände inte en endaste gång och jag kunde skritta på långa tyglar. tjoho.


mockade åt madz innan jag borstade henne. red på banan. det var full rulle där. hästen gick och spände sig och ville inte vara med mig. sen blev vi ensamma och då började hon slappna av litegrann. fast sen började det låta och leva om från småstallen. skrittarbetade typ i hundra år, men det behövdes. travade litegrann på volten och så. tog bara någon galopp i båda varven. mitt i allt knorrade desoto från skogen och madame höll på hoppa ur skinnet. men sen fick vi en fin fattning iaf. lillhästen var på g och hoppade runt och då blev madame rädd och spänd igen. så nja, det gick igenomsnitt inte så bra idag. men det var nog mest mitt fel, red inte alls speciellt bra (+ att det var första gången jag red dressyr med henne). haha. har alltid en bild i skallen om att jag rider hästarna hur fint som helst, nästan a la jan brink eller så ;) och sen när jag väl sitter upp och rider så ser det ju aldrig ut som jag föreställt mig och då blir man besviken. tror bland annat det är därför jag förut sällan tyckte det gick bra typ.
mockade till super olle innan jag cyklade hem.


bilden är inte från idag ..


imorrn börjar jag antingen 11.10 eller 14.10. matte först en timme, sen börjar geon två timmar senare. men även om jag inte går på matten så ska jag försöka komma upp tidigt och plugga litegrann. bilskola på eftermiddan, jag vill börja köra med dom nu! well, nu ska jag nog sova. är seg som en strumpa. god natt

how cute

2009-05-18 @ 01:29:35 Allmänt Kommentarer (0)



alltså, så sjukt gulliga att jag dör :>
lilla lisa och lilla sagas forget me not.

when time pass by

2009-05-18 @ 01:16:35 Allmänt Kommentarer (2)
hej, hej, hemskt mycket hej
nattupdate som vanligt då. men idag har jag haft fullt upp med bilder och night rider.


det var tungt att kliva upp idag. men valle var i hagen strax efter åtta. fyllde båda hinkarna proppfulla med vatten innan jag slog mig ner i pentryt. var så jävla trött att jag tog en liten siesta. sen när jag skulle gå till stallet och mocka såg jag vad den svarta busen hade gjort. båda hinkarna var välta. den molusken, fan vad taskigt alltså. så jag fick fylla båda på nytt. och så fixade jag ett däck till åtminstone ena hinken. så nu ska han väl inte lyckas välta den ;)
mockade, spånade och fyllde maten. sen drog vi ett gäng hem till jh och tog bilen till stan och shoppade mat. borstade sen valle i solen. han höll nog på stekas, stackarn som inte har någon skugga. han fick iaf äta em ute, och då passade jag på att fota lite på banan. det hoppades lite småhinder, och bilderna blev inte kalas, men dom funkar.
tog in valle och ryktade honom innan vi drog ut i skogen. johanna och emma hängde med. red stigen åt vänster och tog gångstigen hemåt. red runt på småstigarna en stunda innan vi var klara. brukar inte ha något emot att skritta, men idag kändes det bara långsamt och jag hade ont i fötterna, höhö. men valle var fin och duktig, en riktig pärla. tvättade vattenkoppen och lite sånt innan jag drog mig hemåt.

ska bjussa på några bilder från idag,
annars finns dom på bilddagboken som vanligt ;)
ingen kalaskvalla här heller. ciao


fairytale

2009-05-17 @ 02:07:13 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
ska försöka dra en liten update. såhär sent som vanligt ;)

väckarklockan ringde innan sju. kvart över stod jag i duschen. slängde i mig frulle och tog cykeln till stallet. släppte ut kungen i hagen åtta, mockade och fyllde påsarna. fick sen vänta en stund på mitt sällis. hann fota lite emellan.
borstade jesper, for sen ut och skritta i skogen med ett helt gäng. bea, jh, linnea, helena och jag då. mysigt var det, soligt och varmt. haha, min häst var så söt, gick sist och drog på benen, hade näsan i backen nästan hela tiden och tog en tugga mossa lite då och då. han är ju bara för skööön jesse. vilken cooling.

grejade på lite. cyklade iväg och fotade lite på stigen. borstade min svarta springare i hagen, tog in och ryktade innan vi gav oss ut. jh och johanna hängde med på framskrittning i skogen. red sen på banan. trodde han skulle vara lite vild och cpspänd. men han var faktiskt riktigt duktig. gjorde nått bus emellanåt, men igenomsnitt var han snäll. red inte så fint som jag hade kunnat, men tror värmen tog lite på krafterna hos oss båda, hehe. sen hjälpte jh mig lite i galoppen, hon är så duktig. har lite fula ticks och grejer som jag måste bli av med. det värsta är ju att jag vet om många av mina fel, men det är så svårt att ändra sig.

fixat hinkar till vallen. och det är sjukt vilken ångest man kan få över att måsta skriva med permanent penna på två hinkar. hahaha, fult blev det, men that's life. kanske ingen tänker på det ;) och så lär han ju inte ha dom speciellt länge. tvättat jesses sår och lite sånt innan jag cyklade hem igen.
har ett gäng med bilder, men får ta och ladda upp dom imorrn istället. måste sova, ska upp tidigt imorrn också och släppa ut lilla murmeldjuret i hagen. håller en tumme för fint väder. jag har btw börjar bli brun på armarna, inte mycket, men det är alltid en början ;) koooooom sommar! tjing

surprise

2009-05-16 @ 01:51:58 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
laddade upp idag med massa gott(?) fredag i all ära. skulle smaka chips ordentligt idag hade jag bestämt, men när jag var på coop så ville jag ju ha lite godis också eftersom det fanns knattar och beanies. och för att släcka törsten blev det också dricka.



men tror ni inte att jag efter cirka två nävar chips och en näve godis blir äckligt less. och då menar jag verkligen äckligt, snuskigt. två glas dricka gick ner, sen började det att kolsyras från näsan till tårna, uh. fyfan vad besviken jag blev. jag som sett fram emot att ligga på rygg i sängen och hålla händerna upptagna med att ta en näve chips, stoppa i munnen och tillbaka, hela kvällen. men om man ska se det positivt så har jag ju kvar slibbat hela helgen nu, minst :) fast efter söndag blir det att sätta upp lite godisregler, det får ju inte spåra ur ;)


fast tacka vet jag kinder ägg. det är riktigt gott, alla gånger, utan överdrift. kinder maxi funkar, men om det ska vara kinder, så ska det baske mig vara ägg. mums.


as gold as it can be

2009-05-16 @ 00:52:24 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
jag lyckas alltid vänta så länge med att blogga. well.
det var fan ridning på hästkunskapen idag, och jag missade det, fuck. fast som tur var så red dom ut, och det är väl inte det roligaste på lektion. men surt iaf. mockat och så till pärlorna. hjälpte johanna att mocka lite åt gul. gjorde lite saker till resan, fyllde hö och lite sånt. hjälpte och lasta super olle. han for på tävling till boden, hoppas han sköter sig :)


old pics. sicken ponny, verkligen guld värd idag. puss på honom :>


borstade guleponnyn i hagen, asvarmt ute. fast det blåste lite svala vindar. jag och johanna red ponnyerna på hoppbanan. och så var det bara så att jag red världens finaste gulponny! shit alltså. han var så in i helvete fin att jag dör. han tog stöd på båda tyglarna i alla gångarter, han travade på bra och efter ett varv på volten så galopperade han avslappnat. han kändes då så jävla fin, sen om det inte såg bra ut .. ja, det skiter jag i :) sa till jonni att fan om dom säljer honom nu alltså, då får hon stryk, eller så köper jag honom. kan lova att jag gled runt på rosa moln. shit vad nöjd jag är. skrittade sen ut efter småstigarna. dom har blivit så jävla steniga känns det som, men tur att jag red en pålle som visste hur han skulle sätta fötterna.


bjässen såg inte ens ut som en bjässe. snarare jag som gjorde det ;>

insåg att klockan hade blivit lite väl mycket. så jag snabbade mig och tänkte ta en kort promenad med jesse. men moa tyckte att jag skulle rida, så jag drog av honom med en borste snabbt och hopplade sen upp barris. jävligt stadigt och brett, haha. men inte fan är han speciellt stor när man ser bilderna. snarare jag isf, och btw, inte fan har jag korta ben heller. skrittade en kort runda och tvättade sen hans sår på benet. han är som frän lille jesper. snabb som tusan var jag och fick till och med vänta på kvällsfodrarna ;) hihi, tjing

send from above

2009-05-15 @ 01:15:55 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
idag har jag vart dålig. när jag vaknade så hade jag ett sms från jh och ett från carro, samt 16 missade samtal av jessica hedqvist. och då hade jag ännu tryckt bort henne några gånger ;) så går det när man har ljudlöst och mobilen under kudden. förstörde deras redovisning, woops.

idag skulle vi ju bli filmade på lektion. men så hade vi egentligen hoppning. fast då bestämdes det att vi offrade hoppningen och filmar dressyr. jag fick strumpan idag. i början glappade min tygel ibland, och då blev det ju som det blev. men efter ett tag när jag fått min hand att samarbeta med hjärnan så flöt det på. gjorde skänkelvikningar efter långsidorna, bakdelen innanför spåret. fick han inte att flytta ordentligt för vänster skänkel, så tillslut fick jag släppa stigbygeln och trycka till med sporren, då jävlar fick jag resultat ;) har flyttat ner mina sporrar nu, så måste lära mig vars jag har dom och hur mycket jag måste vrida foten om man ska sporra olydiga krakar, haha. kände mig fedt ostadig i galoppen, mitt högra ben som alltid varit längre har nog blivit kortare. för nu kändes det stiglädret för långt, medans det på andra foten kändes kortare och bra. hm, underligt. igenomsnitt kändes ridlektionen inte alls så himla bra, det har gått bättre. men anneli tyckte att det sett bra ut med form och takt and so on, och marro sa också att det inte såg så hemskt ut. så jag antar att jag får lita på deras ord, men ja, jag har dålig självkoll antar jag .. och det blev dessutom inge film för marro hade klantat med laddningen eller nå. men det var nog bara bra det, fast fail att vi offrade hoppningen i onödan. fybubbelen vilken detaljerad genomgång av lektionen. äh. sen fick jag svimmakänsla efteråt, bara för att jag inte ätit/druckit på hela dagen. alltså, varför lär man sig aldrig? haha.


två stenåldersbilder.


sen fotade jag marro när hon red gurti på banan. batteriet var nästan slut, så det vart inte kalasbilder. och jag var lite lat dessutom. har inte lagt in dom på datorn än, så det återstår att se resultaten sen.
hann kolla en snabbis på markarbetsgruppen. men jag blev så irriterad så jag ides inte kolla så länge. inte irriterad för att någon var dålig eller så, utan för att någon är så in i helvete bra, men aldrig, aldrig, aldrig erkänner det. hann typ bara kolla när tre stycken skuttade runt, jag blev avis, vill också gå i hoppgrupp.

nåväl. är sjukt ridsugen ännu. så gott folk, är ni osugen på att rida eran kuse, tveka inte att lämna den till mig! :) jag är så pepp att bli bättre på att rida nu, så att rida ofta och olika kusar hade bara suttit jävla fint. men om man vill bli riktigt bra så måste man nog ha egen häst, iaf om man heter jessica köhler. ajo, men tjinghejs

timeless

2009-05-14 @ 00:32:52 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
slänger väl in någon rad om idag också då.
har tappat mycket motivation till skolan igen, fann ju lite här ett tag, men nu känns det som att den börjar pysa. det jobbiga är egentligen inte att gå till skolan och vara där. just nu är det allt som hänger över mig. alla rester som jag lyckats samla på hög. jag menar, det är väl kring fyra veckor kvar till skolavslutningen. jag hinner aldrig.


stallet sen då. fick rida tiamo på lektion. det var länge sen jag dressyrade med honom. men det gick kalas. han var verkligen jättefin. vi gjorde lite skänkelvikningar efter långsidan och lite bogen in/öppnor i skritt och trav. hatar mina ostadiga skänklar, men i övrigt är jag ganska nöjd. timpan är en bra kille :)
borstade och skrittade ut ollen idag igen. vi vart ensamma denna gång också. tog samma varv som igår och skrittade hela stigen. och olle var hur jävla kung som helst. han vände inte en endaste gång! fyfan vad jag är stolt över honom.

nu ska jag dejta john b. god natt

in the morning

2009-05-13 @ 04:10:28 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
woh, idag har jag stillat mitt ridsug litegrann. skrittade ut med ollen efter stigen, helt själva. han vände bara några gånger. inte alls som det brukar vara. så jag är skitnöjd och glad över honom. han ligger verkligen på plus just nu.

inte gjort alls mycket i stallet, men det tog förstås tid som vanligt. missade också bilskolan. var inte inne på att det var tisdag så det var en aning fail. imorrn blir det ridlektion, känner mig pepp. ska anstränga mig som fan att rida bra :)

the winner takes it all

2009-05-13 @ 03:29:56 Allmänt Kommentarer (2)
hej, hej, hemskt mycket hej
det är väl dags att ta tag i bloggandet så man kommer ikapp. hade tänkte skriva om allt som hänt den senaste veckan, och det är mycket. får se hur mycket jag kommer ihåg.

tisdag började våran resa. olle var inlastad och klar strax efter tio. gjorde några kortare stopp efter vägen innan vi stannade i umeå. lastade av hästen på hippologum, ställde in han i en box i tävlingsstallet. gick en runda och kollade runt eftersom jag aldrig vart där. riktigt fint ställe alltså. vi bodde på gymnasiet next door, i elevhemmet. hade ett eget litet rum. ganska mysigt att bo på ett sånt ställe som elev. nära till skolan, och allt sånt.
upp tidigt på onsdag. lastade hästen och rullade de resterande 50 milen. var framme i högbo på eftermiddan. installerade olle i sin box i tävlingsstallet. slängde in våra väskor i en skrubb medans dom byggde sängar i rummen åt oss. lite senare gick vi och kollade när dom hade lektion där på ridskolan. ena gruppens ridlärare var tio minuter sen, haha, påminde mig om någon ;) kollade lite hoppning i det andra ridhuset. när dom var klar skulle vi fixa olle, men hade så gott om tid att vi kikade när det dressyrades. alltså, dom red öppna på medellinjen, något som är bland det svårare tydligen. dom var kanske åtta pers som red på en halva i ridhuset, en av dom red hästen på tygeln, dock så red hon smygande sakta. alla hade stora sitsfel, inte en enda satt någorlunda ordentligt. det var kanske en som det fanns lite hopp för. hon hade iaf lite känsla, även om det såg fult ut. dom krockade nästan och alla tänkte bara på sig själva. shit, det var helgalet att se. senare på kvällen red lotta lite i ridhuset. longerade först olle och jävlar vad han sprang. han tyckte det var hur skönt som helst att få springa av sig.


på torsdag började tävlingen inte förrän tre. så olle fick gå ett kort pass innan den. john och olle hoppade 110 cm. det gick jättebra och dom nollade, och blev 4:a av 78 starter. inte alls illa. där borta är det nästan sommar måste jag bara säga, det är nice. hjälpte annika lite. fixade lite medans dom trimmade två kusar. fick dessutom börja äta godis. godislöfte i två år. så läskigt, men så kul att äntligen få sätta en karra i käften. smakade dock inte så mycket. och läsken jag hittills smakat har nästan fått mig att börja grina av kolsyran, haha.
på fredag gick olle 120 cm. såklart duktig då också, fast tyvärr en rivning. dom hade tredje bästa tiden av 130 starter, och han har aldrig gått mot klockan tidigare, så inte så konstigt ifall det gick lite för snabbt ;) annika var själv, så vi hjälpte henne lite. gick ut och promenerade med stampe på förmiddan. sen gick han 130 cm, nolla och 2:a av 107 starter.
undine gick 140 cm, nolla och 11:a av 48 starter. cool hill gick 140 cm, och rev tyvärr ett i grunden.
lördag skulle olle först gått 120 cm igen, men det blev ändring. så det blev en 135 debut. det gick kalas. nollade och blev placerad 18 av 133 starter, så det var skitbra ju. annikas kusar gick 150, duddi var riktigt duktig, medans calle bestämde sig för att dra ner fyra bommar. sten gick också 135 och petade ner första hindret i grunden. osis. alla ankans hästar är riktigt snälla och trevliga. och calle är verkligen en snäll hingst, hade man inte vetat så hade man nog aldrig trott att han var hingst. och olle är också en riktig pärla på tävlingar. man ser hästar som nästan river boxarna, lever om och bankar på dörren, helt galna när man leder dom och så. då inser man hur härlig olle och di andra är.
sen på kvällen for vi ut och åt som vanligt. blev ett thaiställe. det var sent, nästan tio. beställde mat och skulle äta där. typ värsta baren hamnade vi i och det var värsta rajtantajtan där. massa medelålders fyllsesvin som sjöng och dansade. gamla tanter som klädde sig som små fjortisar and so on. lite creepy. skulle springa ut till bilen och hämta kameran, och just då höll en kille som jobbade där på att stänga grinden. han hade rakad skalle, och min första omedvetna tanke var något i stil med gangster, hårding. sen vände han sig om, och jag vet inte hur jag lyckades få orden ur min mun, för jag blev helt paff. han hade så underbara ögon att det inte är sant. så snälla och fina, helt galet. så det var en sjukt snygg kille liksom. sen fick jag egentligen inte vara där eftersom jag inte är arton än, men vi skyndade oss och drog fortast möjligt.


på söndag blev det inge tävling för olle. lotta ville att han skulle starta 140 cm. men john var väl lite osäker, så det blev inget. 125 cm var typ sist på dagen och vi skulle hem. kollade när annika red sin första klass och sen drog vi oss hemåt. ganska hemskt, men ändå ganska skönt. fast ju längre norr man kom, desto mindre grönare vart det. stannade i sundsvall och åt på max. fattar inte varför alla tjötar om att max har godaste hamburgarna. inte fan vet jag om jag kan hålla med. inte smakar dom väl bättre än någon annanstans? i så fall tycker jag att dom hamburgarna jag åt i usa på donken var tio gånger mumsigare. sprang sen över på donken och köpte en mcflurry, och då var min dag gjord :) fast osis att inte den smaken jag ville ha fanns. åkte vidare till umeå. lämnade hästen på hippo igen och vi drog till vårat hotell. så skönt. tog en dusch innan jag dök ner i rena, fräscha lakan i en mjuk säng. snacka om att jag sovde gott. hotellfrulle på morgonen innan vi for till stallet och fixade klar ollebus och rullade hem. stannade i jävre och jag fick en nostalgikick. saknar det stället, a lot. sen tror jag att jag råkade somna en stund. även om jag envisades om att vara vaken. well, sista stoppet i svartbyn och sen var det inte långt kvar. väl hemma lastade vi av och fixade lite. pussade på valle som inte verkade ha saknat mig, haha. snarare glad över lite semester från mig. körde sen lite bil hem och på stan. fan för gällivares smala gator och mammor som är överrädd om backspeglarna ;)


sammanfattningsvis då. det har vart en kalas vecka. har haft skoj och det var en kul upplevelse. tävlingsskötare är nog dock inget för mig, jag är alldels för långsam, hehe. trevligt att träffa annika, och se alla duktiga ryttare. och även dom knepigare. fan vad fult det är när dom efter sin ritt går in och spöar, sporrar och är elak med sin häst om det gått dåligt. blir så arg. ska man göra det så gör det fan på banan och inte fem minuter efteråt. hur ska hästen fatta vad den gjort då? skit samma. och nu kan jag lova att jag är less på att äta ute, vilket jag inte trodde man kunde bli. tjalalala, jaja, nu har jag försökt dra ihop en resume. har säkert missat massa jag ville berätta om. har lagt in dom flesta bilderna här. så kolla igenom dom vettja. och kommentera gärna :) ciao

untouchable

2009-05-05 @ 00:51:23 Allmänt Kommentarer (1)

hej, hej, hemskt mycket hej
ska försöka med en snabb update nu. brukar ju inte gå så bra, men gör ett försök.

måste bara skriva en sak om igår. det verkar bli någon slags tradition det här med att hänga omkring med olika små folk. men jag vart så glatt överraskad igår över en liten grej. härligt att hon inte försvunnit helt och hållet, den lilla typen som jag känner och gillar finns kvar där inne :)

packat och donat hela fm. for sen till stallet, jossi följde med. vi mockade, fyllde maten åt alla hästar och så. sen gick vi ut i hagen och borstade madame. det blev lite längre än tänkt, men hon var så smutsig när hon rullat. satans skönt väder dock, 27 grader stod det på termometern när jag kollade. borstade snyggvalle och skrittade sen ut honom till kremma. han är underbar. tog in madame och fixade klart henne för en ridtur. for efter stigen. hon var lite fjollig, men mest lugn. fast på hemvägen vart det fart på henne. hon kändes faktiskt inte så stor heller.

tvättade olles ben. hans strumpor blev jättevita. jonni hade nån magisk spray som vi satte på bläsen så den blev lysande vit den också. gått igenom all packning och donat klart.




imorrn far vi ju mot högbo. stannar i umeå och sover över en natt. sen vidare mot högbo och chillar. tävling torsdag-söndag. det ska bli kul att se. säkert ett gäng duktiga ryttare där också. hoppas olle väljer att sköta sig, så man slipper skämmas ;) hihi, ska bli skönt att komma bort ett tag. samtidigt som jag hade behövt vara i skolan. har inte ens sagt att jag blir borta en vecka, hehe. tjao, ingen dator, ingen valle, men jag klarar mig nog. kommer nog hem på tisdag vecka tjugo. men nu måste jag fan kila. klockan är mycket, det är tidig morgon imorrn och jag har inte riktigt packat klart mina prylar. min klädväska är fett tung, även min ryggsäck är det. proppad med skolarbeten. håller en tumme att jag inte glömmer något. hör av er om ni har lust, tjingtjongtjines


hands up

2009-05-03 @ 00:06:35 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
nu råkade klockan vara ganska mycket. har fan suttit och redigerat bilder hela jävla kvällen. moa hade fotat över 600 stycken. nu är det dock cirka hälften kvar.

drar en kortare sammanfattning av dagen. tidigt till stallet, ut med djuren, fixa, dona. tävla. andra hopptävlingen i min karriär. hindrena låg på sjuttiofem. timpan skötte sig alldeles utmärkt, han är en sån pärla. vettefan hur det såg ut på banan, men det kändes asbra, men framförallt så var det sjukt jävla skojigt :) nolla och en andra plats. kanske det blir lite högre nästa gång. på kusen tvekar jag inte, utan på mig själv. vet inte om jag kan rida alls på högre höjd, huhu.
borstade valle i hagen och skrittade ut han en bit efter stigen. myspellen. ashärligt väder, säkert tjugo grader :)
borstade och fixade kingen. red honom på banan samtidigt som fanny och hennes prins. det gick ganska bra. han skötte sig. som sagt, moa fotade. men fattar inte varför jag ber någon fota mig. grinar fan nästan när jag kollar resultatet, dumma, dumma mig. men vänta bara, jag ska ta tag i det.
sen donade jag på igen och fixade klarre en massa saker. cyklade med tunga tramp hem kring sju kanske.

ids verkligen inte slänga in några bilder idag. det får bli imorrn kanske. har så jävla mycket att göra känns det som. packa, fixa med skolarbeten, tvätta, pengar and so on. imorrn blir det lika tidigt och då ska jag nog släppa ut tretton hästar. haha, jävlars. ska försöka göra bort massa på fm så jag kan komma hem i lagom tid, laga mat och göra bort lite andra saker. nä, nu blev det här mycket längre än vad som var tänkt. dags att dejta john blund, natti

freedom riders

2009-05-02 @ 01:46:28 Allmänt Kommentarer (2)
hej, hej, hemskt mycket hej
stallet ganska sent. väntade in mami och så for vi och köpte present till jh och hanna först-
jag och hedan gick runt och skulle fota en massa till hennes biologiuppgift typ, men det gick inte så bra ;) fotade lite olika saker, mest lite trick. ska försöka fota mer imorrn när klubbisarna är ute och härjar.
mockade till valle och olle, fyllt påsarna. blev hundvakt åt krulliga betty medans frida for ut och red. sen fick jag en till hund. och sen mitt i allt hade jag ingen för barnen tog båda.



råttan fick leka lite med robin när han kom. släppte lös henne och dom sprang runt överallt. sen försvann dom mot gulans hage och in i den. så vi ropade tillbaka dom. haha, robin kommer först, springer vid kanten av gödselplattan, tar sats för att hoppa över leran. pladask, hamnar mitt i lerbajset och sjunker. det var skitdjupt. och dumma meredith hoppar efter honom rätt ner i bajsbadet och fastnar hon med. sen försökte hon ta sig upp genom att kliva på robin som till och med är mindre än henne ;) fyfan alltså, vilken syn, man skulle haft det på video för det var så jävla fult. som tur var hade moncan stövlar och fick plaska i och dra upp båda. hahaha, fyfan vad vi garva. så det var bara att ta med hundarna till vattenspiltan och bada av dom. värsta spa, först bajsinpackning och sen en varm dusch, huhu ;)


blev jävla stressigt hem. åt, duscha och så innan jag begav mig hem till hedan. vi for sen och handlade lite ingredienser till en tårta. och sen bakade vi ihop den, mest jag, för jag är kung. haha. smaskade på den och så blev det presentöppnande. när vi alla var mätta och belåtna drog vi med bilen. tänkte fara till toppen, men det var rätt mycket snö kvar på vägen så vi ides inte chansa. blev upp på björnis fram och tillbaka. snurrade runt lite och sen hamnade vi hos jh igen. trött som man var bar det raka vägen hem. himla trevligt sällskap, flummiga och glada, hihi. hamnade framför dumburken bara för att jag var tvungen att lägga in lite bilder. tidig morgon imorrn, tjing

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide