whisper

2009-04-30 @ 21:23:03 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
kommit från stallet för inte så länge sen.
for dit kring tolv. vattnade hästarna och tog av dom täckena. mockade båda boxarna och spånade. red lektion lite tidigare än vanligt, halv fyra. hade markarbete och det blev lector igen. skulle väl träna på avsprångsfeeling eller så. men det fixar ju min kuse själv. framridningen och all dressyr emellan tyckte jag var ganska bra. men själva hoppningen och det var inte alls lika bra enligt mig själv. kom iaf igång i slutet och snurrade upp tempot litegrann. han ville busa lite när ludde satte fart, men han hann bara bocka och busa lite i hörnet, sen var det som att han fattade att ge upp ;) nåväl, vi får kämpa vidare.


bilderna från igår då han fastnade i vattenhinken ;)

borstade en grisig olle som rullat i hagen idag igen. sen for vi ut med johanna och ajax. blev galoppsträckan först. olle var duktig, men inte riktigt lika fin som han brukar vara. men det var nog för att han var så himla pigg. han tyckte ajax travade så fort, så han började galoppera istället, huhu. råkade nästan preja av dom från stigen en gång, men olle var så nöjd så ;) nästan alldeles hemma stod älgen. jag såg först bara hur hästarna i hagarna kutade runt. vi stod stilla en stund. sen vända olle om, men lite halvhjärtat och kom typ två meter bara. silverboy var inte alls rädd så han knatade förbi och då hänka olle på och då gick det bra.
valle fick vila, visste inte om jag skulle/fick rida den eller inte. men nog hade det vart mysigt. och passat på nu innan jag inte kommer se röken av honom på en hel vecka. hur ska jag klara mig? borstade bara av honom och fixade klart allt inför kvällen. fick lifta hem med hedan.

filmtajm nästa, tjing

seventeen forever

2009-04-30 @ 08:53:04 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
sitter just nu på media. vi börja nog alldeles strax. har bara en lektion, till elva. egentligen geografi på em, men jag måste skolka så jag hinner till min ridlektion ;) var jättetrött igår och hann inte blogga. mamma lånade mitt rum och kollade hockey, så jag småkollade efterlyst tills jag halvsomna i en knepig ställning. sen frös jag och sprang till mitt rum och kröp under täcket och var utslagen på några sekunder.

igår for jag iaf till stallet kring ett. gick och täckade av kusarna och skulle vattna dom. haha, olle hade lite vatten kvar i sin hink och skulle dricka. sen fastnade den i grimman och han blev lagomt förvånad, men stod bara där och filosofera, hahaha. måste lägga in bilden på det sen. han är så jäkla söt :)
mockade åt båda innan jag tog in valle och borstade honom. sen tänkte jag testa stigen och se om det hunnit smälta. och det hade det. första traven var helt underbar, började nästan grina för att han var så himla fin. sen började han knorra, trycka, titta och jag såg inget så trodde han svammlade. sen stannade han och först efter ett tag såg jag älgen i skogen, hehe. så vi stod stilla ett bra tag innan jag fick fram han nått steg i taget. stackarns hjärta höll på hoppa ur led. men tillslut kom vi fram och då var valle lagomt rädd och uppstressad. så han fortsatte vara småstressad hela vägen hem, mer eller mindre. galopperade litegrann och busen busade på ordentligt. sträckan var ganska blöt, men annars var det bra underlag i princip.


borstade Q, fick honom på lektion. fick först sockan, men vi offrade han så inte marro skulle bli arg och ledsen sen. hihi. lo var magsjuk så vi red för anneli. gjorde lite skänkelvikningar på långsidan och sånt. pållen var ganska fin. börjar komma igång att rida och påverka honom mera nu.
sen borstade jag olle. eller innan det fick båda kusarna komma ut en snabbis i hagen. olle rullade, uh. följde med sara och jessica ut. dom skulle bara skritta galoppsträckan. men vi väntade efter dom några gånger och travade ikapp dom lite. lillebror var jättefin och duktig :)

nu har tompa kommit, dags att avsuta tror jag bestämt. tjing

fail

2009-04-29 @ 02:43:38 Allmänt Kommentarer (0)
känner mig tom, trött, orkeslös, viljeslös, bortkommen, ledsen, irriterad, har ångest.
en hel tornado of fuckade känslor. jag är så less på mig själv och min brist på självdisciplin.

om jag bara hade kunnat skriva av mig allt inifrån och ut. men det är så fula saker både på insidan och utsidan just nu att det nog bara hade vart en dålig idé. men imorgon är det en ny dag .. men med närmare eftertanke, this shit är nog fastkletat till långt in i framtiden. dö din jävel, dö bara.

slept in the truck

2009-04-29 @ 01:44:24 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
varit i skolan, skrivit nationella i engelska. det gick inte alls bra. min engelska är riktigt rostig nu för tiden, suck. sen idrott och då vankades det fotboll. ganska roligt. jag blev målis hela tiden för ingen annan ville vara. men jag gillar det, en utmaning för mig att försöka fånga bollarna.  gick till och med på matten och räknade säkert tio tal. det var ganska kul, för jag fattade och var väldans smart för ovanlighetens skull, haha.


drog till stallet och pysslade på där. tog bland annat en prommis med lillebror. han är så frän. vi gick till kremma och mitt på vägen var det en blöt fläck. den tyckte olle var jättekonstigt och han börja knorra och stirra på den. samma sak på hemvägen. sen när vi går efter stallvägen kommer en fet lastbil. olle blir några meter högre, knorrar lite, glor. och just när lastbilen kör förbi oss så pyser den som fan, ni vet sån där lastbilssuck. och olle, han bara stod kvar och kollade. han är så himla underlig den pållen, men han är så skön som en super olle bara kan bli :)



halv sex var det teori på bilskolan. känns bra att äntligen ha börjat, men ändå jobbigt. nu har man ju en press att man måste skynda på lite och fixa klart allt. jag längtar till körlektionerna. och vad jag hörde så är det inte sommarstängt detta år, vilket kanske betyder att jag kan få ta mitt körkort kring min födelsedag, håller en tumme för det.

imorrn har jag typ en 40 minuters lektion på morgonen, då skulle vi läsa. sen behöver vi inte gå på dom två andra lektionerna, alltså blir det två timmars hål innan en 40 minuters media. känns ju, jävligt jobbigt. sen ids jag inte gå själv på webben. riktigt kort dag alltså. skönt. tjingtjongtjines 

show your skills

2009-04-28 @ 01:24:31 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
förhöret gick ganska snabbt. sugigt med videoförhör, det är inte min grej. men efter en halvtimme var vi därifrån.

stallet och fixade klart allt till teddy. borstade och skulle ut på banan. just så hade det börjat snöa. typ snöblandat regn nästan. teddan vart riktigt fin. han snubblade och vek inte sina framben lika mycket när han satte mer tyngd bak. sen travade vi litegrann. efter en stund var han fin i traven också. sen tänkte jag ta itu med halterna. han stannar, kröker nacken och tar inget stöd på tyglarna och sen när man ska börja skritta igen slänger han upp skallen först. så försökte få han att inte släppa kontakten. då blev han skitsur och började snurra, kasta sig, backa som en tok och var allmänt knasig. fick kämpa på ett bra tag. och eftersom han stressade upp sig som ett psyk fick jag försöka lugna ner honom istället. i slutet var han lugn och avslappnad, riktigt fin. fast vi var då båda jävligt blöta av snön, usch.


hade jävligt bråttom, men såg att det inte var mockat till kungen. så det var bara att hugga tag i en grep och sätta igång. skyndade allt vad jag kunde. hade tur som slapp cykla hem. jag hatar snö just nu. nationella imorrn, fuck. tjing

the police

2009-04-27 @ 16:14:00 Allmänt Kommentarer (1)

hej, hej, hemskt mycket hej
alldeles snart ska jag bege mig till polisstationen och ha förhör.
det lockar inte alls måste jag säga. men gör det av en enda anledning ..
.. fast den är hemlig här på bloggen iaf, hihihi.

sen stallet och bland annat rida bardolino idag igen.
och förstås pilla på pärlorna.      ciao


no sence of personality

2009-04-27 @ 01:51:14 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
varför känns det ibland så tungt att börja blogga? nytt inlägg-sidan står uppe hur länge som helst innan jag tar tag i saken och börjar skriva.

uppe med tuppen idag. cyklade till stallet innan åtta. då regnade det. första regnet som jag träffar på det här året. nice, men samtidigt inte. aningens kallt när jag satt på cykeln, brr. släppte ut valle och satte igång med mockandet. spånade till han och olle innan jag tog tag i teddys box. fyllde höet och mockade sen lite i hagen. försökte fixa så det skulle smälta snabbare.
borstade och red teddan efter lunch. han var riktigt fin i skritten efter ett tag. sen skulle han få börja trava. det kändes underligt och det sades att det inte såg helt bra ut heller. så jag ides inte chansa och trava runt ifall han var halt. sen kollade vi när han sprang i gången, men då visade han ingenting alls. skumt. men sen snacka jag med anneli och hon berättade hur det kunde ligga till, lät vettigt.


borstade min pärla. skulle rida på banan samtidigt som linno. och när vi kom dit hade det börjat storma som fan. och klart att valle blir spänd som en fiolsträng. skrittade runt och försökte få han avslappnad, men det var nästan mission impossible. när någon red lite nära så började han göra sin katapult och hålla på svammla. så jh och jag bestämde oss för att gå in till ridhuset istället. stackars linno som blev kvar helt ensam. nåja, inne var valle riktigt fin. hur jävla underbar som helst i skritten och traven. shitman, sjukt underbar. sen fick vi en asbra galopplångsida. han gick på tygeln som fan, lite underlod nån gång, men känslan, eftergivenheten, woah ;) resten av galoppen gick någorlunda, men vi tränar verkligen på den. haha, han har så jävla underbar galopp! synd bara att jag ska ha så svårt att rida i den, hihi. sen hände en rolig grej när vi var klar och skulle fota en huvudbild på kungen. hahahaha, fyfan vad han är härlig den busen. ids inte skriva detaljer här, men kan lova att ni garvat om ni sett det, haha.


fick åka hem med jh. sen for morsan och jag och hämta krubb. hann sen bara kolla en kvart av gossip girl innan jag tyvärr var tvungen att lämna det. buhu. fick igen för att jag skickat ungarna till jh igår. så det var bara att följa med dom idag då. blev en runda till sara där vi spanade hennes hus och väntade på henne. sen for vi på gojan och köpte mjukglass, mums. körde runt lite, hamnade på andra sidan där vi spanade hus. sen stannade vi vid pripps och käka klart våra glassar, hahaha. så fult. körde vidare, sen skulle vi till mampa, till fanny. men just så skulle hon till mig, så vi vände och for alla till mig snabbt. sen till malmberget igen. förbi marro och ungarna sprang in. sen letade vi maggis gata, men vi hade ingen aning om vad den hette. vi var på alla möjliga vägar ;) sen for vi vidare till kullen och förbi israelssons. pratade lite med jonni och klappade på meduza och dom andra två hundarna. kollade kullestallen, sen förbi fanny trots allt. men sen jävlar skjutsade jh hem oss, en efter en. vilken pärs alltså. vi satt i den där jäkla volvon säkert två timmar. haha, men vi har haft kul och skrattat så käkarna gjort ont. men man blir riktigt trött av att hänga med småungarna, dom har sån energi.
dags att sova nu tycker jag. börjar inte förrän halv ett imorrn. god natt

saturday fever

2009-04-26 @ 01:15:26 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
jag lyckades mot alla odds att vakna vid nio. fast jag slog på tvn så jag skulle fastna med något. men då fastnade jag ganska länge. cyklade till stallet först kring elva.
fotade när palle hoppade robban. dom var riktigt duktiga och ljuset i ridhuset var gr8. lyckades få någorlunda skärpa på ett par bilder, så dom blev iaf så pass bra att jag blev nöjd (syns dock inte på dessa bilder). himla kul att fota när det blev relativt bra resultat. längtar tills utesäsongen börjar, då jäklar blir det fotning.


mockade till alla mina djur, fyllde maten. borstade mitcha, for mot kremma. kändes som att hon var ofräsch, men tänkte att jag säkert svammla eftersom jag visste att hon hade vart det. sen provade jag trava, och då visade hon verkligen att hon hade ont. det gick inte alls. vände och när hon längde skrittstegen kände man även i skritten ganska mycket. promenrade bredvid sista biten. stackarn, gammeltanten som sträcker sig. borstade teddybear och skulle ut och skritta, men det var urlastning på stallplan och överallt och så blåste det storm. så hästen var helt psykskadad. ingen idé att försöka vara ute. så gick in i ridhuset en liten stund. är så drygt att skritta inne.


borstade valle och red honom i ridhuset. eftersom han hoppade lite igår tänkte jag att han kanske var lite trött. dessutom var jag ganska trött, så det blev bara jogging, skritt och trav. men det var nice det med. valle var jättefin. började med långa läder, men var sen tvungen att korta upp till mina korta, vanliga så det skulle kännas bra ;) när vi travade av fick han länga halsen och tillslut travade vi på hellång tygel. han är så fräck, säger man ptroo då så stannar han direkt. fina kungen. he's my man. det går inte att beskriva den kusen med ord. han är one of a kind verkligen. sen så kom jag på att han har börjat snacka ganska mycket. en dag när jag skulle klappa han i hagen så gnäggade han när jag kom, en annan gång gnäggade han när han skulle få komma in, och idag gnäggade han när jag kom med mustangen. sånt gjorde han inte förr, vad jag kommer ihåg. iaf inte så ofta då.


cyklade hem med småbarnen och sara. fick hem båda cyklarna, gr8.
kom på att jag glömde göra en sak. tur att det är stallet tidigt imorrn.

bad boys, bad boys

2009-04-25 @ 03:05:26 Allmänt Kommentarer (2)
angående det där polisärendet bla, bla när dom ringde från uppsala och det.
linno var sten på att det var nån slags bluff. men så var inte fallet ..

på måndag måste jag på förhör här i gällivare hos polisen. fattar inte varför eftersom jag redan berättat allt jag kommer ihåg. och dessutom var det ju ett bra tag sen och jag la inte detaljer på minnet. hade nästan förträngt det mesta. och dessutom så hände ju inget mer än att han hotade.


well, hörde på radion här en dag, typ i torsdags om någor som liknade "mitt" polisgrejs. var tvungen att kolla upp saken närmare .. och hittade denna sida (read it) bland annat. googlade rubriken och hittade artikeln i typ asmånga tidningar (typ nsd också), oj. "Åklagaren hoppas kunna åtala mannen i maj för bland annat våldtäkt mot barn, sexuellt tvång och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering". jamenar, shit, den här snubben var värre än jag trott. jag såg framför mig något helt annat. nåväl, tur att man inte är så blåst, eller kanske man ska säga, tur att jag är lite dum i huvudet ;)

tell me when life is good

2009-04-25 @ 01:56:53 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
satan i gatan vad jag har sovit alltså. var trött som aldrig förr. och blev ingen skola. dåligt värre. men hade bara en lektion. och igenomsnitt har veckan gått ganska bra. blev jätteglad över en liten sak. att jag liksom fick vara med, eller hur man nu ska säga utan att säga för mycket ;)


drog till stallet. mockade åt teddy och fyllde hans mat + pärlornas. borstade och gjorde iordning valle för ridning. han skulle få småskutta lite idag. promenerade fram honom en liten stund och satt sen och kollade när lotta red. gosch, dom är som gjorda för varann. hon rider som en gud, och på valle blir det heeeeelt .. ja, jag saknar ord. nämen, valle är världens finaste häst. sen skuttade dom lite smått. valle stampade som fan med frambenen i landningen, läskigt. jag bara ser framför mig hur skruvarna flyger, plattan trillar och benet går av igen eller att nått annat händer, whu. han var jävligt het och hoppade som om hindrena var en meter minst. men i slutet var han lite mer normal iaf :) fina, fina, fina häst. ledde av honom och byggde bort innan han fick komma hem och äta mat.
skulle skritta ut med hedan. men just så åkte hon på ett uppdrag. så jag hängde med och skjutsade runt jesper. sen borstade jag teddybear. smutsig som bara den. skrittade till kremma och den var jättesnäll. gjorde klart resten sen och fick lifta hem med jh.


kollat tv med carre denna kväll. först postkod miljonären, jag svarade rätt på alla frågor som gubben svarade på, bara det att jag hade kvar alla livlinor medans han slösat två redan. upp till 30 000 kom jag. haha, kanske man ska söka sig dit? ;) sen vart det så ska det låta. tycker lagaylia och af ugglas är ganska fräcka. ugglan sjunger väl inte riktigt i min smak, men hon har sån häftig personlighet, hon kör sin stil och skiter i vad andra tycker. det är coolt.
har och håller på med att lägga in en sjuhelsikes bilder på bilddagboken. massa nostalgi bilder från kompaktisen. där samlas massa bilder på hög och dammar, så tänkte att vafan, dom måste ju få se dagsljus någon gång ;) nåja. imorrn blir det tidig till stallet, pusshejs

kitchen nightmares

2009-04-24 @ 00:28:41 Allmänt Kommentarer (3)

efter mitt program småkollade jag lite gordons kitchen nightmares. gry forsell gillade inte honom eftersom han bara gapade och skrek. men jag vet inte. han verkar vara en sjuhelsikes kock och han verkar ju också kunna sin sak och har koll på vad han snackar om.


men då börjar man ju fundera. i vissa kök är det ju så jävla äckligt alltså. tänk så är det så på många restauranger och där sitter vi och äter, helt ovetande vad som egentligen sker. uäh, man blir ju äcklad. men kanske det är vanligare i usa än vad det är i sverige? det håller jag en tumme för. men så här för ett tag sen när jag var på kina med moster, mamma, kusin. så sa min kusin typ, undra vad som händer där inne egentligen, för maten kom ut så himla snabbt. gah, gissa om jag tänkte på kitchen nightmares. well, det är nog bara överdrift. det är säkert finfint på dom flesta resturanger, man lever ju än så länge ;)

i get to print her

2009-04-23 @ 23:33:48 Allmänt Kommentarer (4)
hej, hej, hemskt mycket hej

stallet dårå. hunnit borsta valle och fylla höet innan lektionen. hjälpte anne att borsta lector. fick rida strumpan, så jag borstade honom också. väldigt länge sen sist jag red honom. då var han så vild att det inte gick att rida speciellt länge. + att han pajade tränset efteråt, vad som hände då överlåter jag till fantasin ;) jamen, iaf så var han jättefin när jag hjälpte till med igångsättningen nångång, dock bara skritt och trav. innan det kommer jag bara ihåg att han var ett hemskt monster, haha. men vi tog små steg framåt idag på ridningen. i början kände vi bara efter och så, men tillslut hittade jag lite knappar. gjorde skänkelvikningar på kvartslinjen, sen båge över och en halv volt, galopp på långsidan. i slutet gick det jäkla bra. med tanke på att det var väldigt, väldigt, väldigt länge sen jag red dressyr på honom. han är iaf inget monster längre, nu är han en fin kuse som kräver lite arbete. så jag tror faktiskt att han är min nya favorit! ska få försöka rida honom ganska ofta, typ varje dressyr :)



sen borstade jag av valle och så for vi ut på en skrittur till kremma idag igen. han var pigg och glad. på stallplanen andra gången sprätte han lite, men annars var han ganska lugn. jag tror han trivs bra med att gå två pass per dag. ett i bara skritt då förstås. både han och lillebror har så mycket energi så det räcker och blir över. tog hand om honom efteråt och matade sen båda kusarna. cyklade sen hemåt. det luktade nästan sådär gott som det gör när det första regnet landar på asfalten.


ska försöka sova snart, det är skola imorrn. dock bara typ en lektion, slutar tidigt. imorrn blir det att rida teddy, fota och spana in hanna och kaffe ;)
och bara så ni vet, jag skojade bara om sockan. han är inte min nya favorit och jag har inga planer på att rida honom hela tiden, så ni strumpfreak kan vara lugna ;) men står kvar vid att det är en fin kuse. god natt

earth stood still

2009-04-23 @ 14:02:38 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
tog så fint fram datorn igår, slog upp luckan, hann snoka runt lite och sen minns jag bara att jag vaknade vid två på natten helt bortkommen. haha, jag var nog trött.

igår var jag ju som i skolan all day long. sen stallet. blev nästan så att jag plurrade på parkas. grrr, tur att jag hade ett spänstigt moment(pst, engelskt ord foaks) alltså. annars hade nog aldrig mina korta ben räckt till, höhö. men sen vart det värre när jag råkade gå på fel ställen i djupsnön, så jag typ sjönk flera meter ibland.
blev att snabborsta kungen, sen for vi ut och skrittade till kremma. mysigt var det. fina pållehäst. pysslade av honom och sen blev det att börja göra iordning för lektionen. fick Q och han var jättefin idag. fattade äntligen det där med formen, nu vet jag hur han helst ska gå. var visserligen lite snäll mot han ibland och höll upp hans skalle, men iaf. fattade principen. fick verkligen jättefina stunder, så jag är skitnöjd. synd bara på min skeva högersida och att jag har så mycket iq på höger hjärnhalva att min skalle tippar mot höger ;)
mockade sen till kungen, och pussade lite på pärlorna. sen var jag klar och tänkte köra hem, men morsan var borta och hade inga planer på att skynda sig. så jag hjälpte johanna lite när hon packade. typ städade i hennes skåp, eftersom allt var huller om buller, usch. haha. och även om jag slösade en hel del tid så var inte carre klar. så det blev att cykla hem, men fick iaf sällis av sara, emma, elin och johanna. galna små barn. jag snodde elins coola cykel med massa växlar och bakåttramp. ashärligt. dock så var sadeln så låg att jag nästan slog knäna i styret ;) och vassa pedaler var det ..



nog börjar det bli sommar när man får skrapsår på benen ;>


ingen skola idag. hade bara media och då firrar vi med ps. så jag anser att det inte gjorde så mycket att jag missade denna skoldag. men nu ska jag iaf cykla till stallet och dona på där. lektion halv sex och jag har en plan på att rida bra idag :) vi höres och synes, pusshejs



 

eat me

2009-04-22 @ 12:25:51 Allmänt Kommentarer (2)
hej, hej, hemskt mycket hej
whoop, sitter på media. ännu en dag i skolan. fick lift med jh imorse, det kändes nice att slippa bussen. har bara webben kvar och den börjar först ett. ska väl börja dra mig dit kring halv tror jag.

haha, måste bara berätta en rolig grej.
vi sitter och jobbar med photoshop. till det har vi böcker.
jennifer läser och utbrister ..
"vad är MUSKnapp?" ingen svarar.
"MUSKnapp, vad är det?"
någon föreslår musknapp. och sen börjar alla inklusive hon asgarva.
fyfan, det var verkligen ett blondiemoment. men kul var det ;)

och när jag ändå är inne på kuliga grejer så kan jag ju berätta en sak jag glömde skriva igår. barnvaktade ju råttan. och en gång när hon sprang, tog sats och hoppade upp i min säng så råkade hon springa rätt in i påslakanet på täcket. och så blev hon kvar där för hon hittade inte tillbaks till öppningen. så hon irrade runt där inne som en liten kanin. hahahaha, det var så roligt att jag skrattade så mycket att jag knappt kunde röra mig. så det tog ett tag innan jag kunde hjälpa stackarn ut, hahaha.

nä, kanske dags att börja bege sig, tack och hej

in the shadows

2009-04-22 @ 00:24:46 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
körde bil till stallet idag, och jag blir helt galen. ser fram emot körkortet så jävla mycket :) mockat till valle, fyllt höpåsarna. hade då med meredith och hade henne lös i höladan. sen när jag nästan är klar kommer det in ett par barn och så släpper dom ut hunden, men dom säger inte att dom gör det. alltså, ursäkta, men jävla puckon! så jag fick springa runt och leta henne. kul att ha tappat bort den liksom. men nåväl, hon hade blivit inlåst på kontoret, inte så konstigt att jag inte hittade henne ;) hon fick följa med mig lite överallt, eftersom jag var förste barnvakt idag. satt mest och kollade på när det  var tappsko, för jag har ju gjort mitt spikande igår. sen när alla var klar gick vi igenom hovens delar och sen var det klarrrrt. spånat en kärra till valen, sen kollade vi lite hoppning innan jh skjutsade hem oss. tog med vovven hem så hennes mamma kunde få rida sin lilla kuse på kvällen.


gggammal bild.

jossi har lekt som en galning med lilla råttan. och hon har sprungit omkring i lägenheten som en raket. har även hunnit träffa min kusin niklas. det var ett bra tag sen måste jag säga. och det är sjukt vilken luleådialekt han har ;) nåväl, sen när jag kollade mina program på tv har råttan slagit sig till ro och somnat så sött. när hennes mamma kom och hämtade henne kring elva så var hon snabb upp ur sängen, men sen när hon såg att jag tog kopplet och det så vägrade hon låta mig fånga henne. haha, lillen då. men lurade med henne ut och så fick hon komma sig hem tillslut.

nu blir det nog att krypa under täcket, för imorrn blir det skola igen. ciao

i'll show you seattle

2009-04-21 @ 01:33:08 Allmänt Kommentarer (2)
hej, hej, hemskt mycket hej
fick ju som sagt köra till skolan, och framför allt, jag for till skolan och var hela dagen, minus matten på fm. vi började med photoshop på median, askul! fick vänta på den nedrans bussen ett bra tag när jag skulle hem. hoppade av vid coop för att köpa mat eftersom jag väntade mig en helkväll i stallet. träffade mickan där och hon fick köa med mig för kön var typ en kilometer. jag stod fan där i tjugo minuter. sen fick jag lifta med en mattisnubbe. det var modigt av mig måste jag säga, men var illa tvungen ;) nåja, slapp plaska i vatten vid parkas. skyndade att byta om och käka.
sen var det tappsko. jag började med att slå till en sned sko. sen var jag tredje ut att slå på en sko på Q. fybubbelen vad jag var dålig, dom andra två innan mig hade värsta flytet. men skyller på bland annat mina korta och tjocka ben och det. fast det var absolut inte så svårt och jobbigt som vi nog alla trodde det skulle vara. så om hästen nu tappat höger framdojja så vet jag vem som får skulden, hahaha. det gick ganska fort faktiskt, och imorrn ska två, eller tre andra göra sitt. justja, måste nog träna lite på hovens delar, så vi inte får skäll igen ;)


eftersom min kära vän jessica klarat körkortet var vi ju tvugna att fara på en premiärtur. blev till gojjan för att köpa mjukglass. småbarnen fick också följa och dom blev så glada. dom tyckte att dom var så himla coola när dom fick åka med ;) hihi, vad lätt att vara liten. och såklart körde hedan bra, men det har hon ju gjort länge :)
allt var gjort till djuren, så jag har bara pussat lite på dom. och jag blir så less på mig själv att jag aldrig kan knipa igen när jag bör göra det. well, jag är åtminstone ärlig och säger vad jag tycker, även om det kanske blir för mycket ibland. i don't know. sen var jag så körsugen att jag körde hem från stallet. blev en runda på stan för att carre skulle spana efter nicke, och sen statoil. det gick kalas. är grymt mycket säkrare nu. fast jag är redan nervös inför uppkörningen. för jag har inget lokalsinne när jag kör, gaah.

nåja, nu ska jag sova. ska till skolan imorgon också. tjing

fatherfucker

2009-04-20 @ 12:18:21 Allmänt Kommentarer (0)

fuck, fuck, fuck. idag har vi tappsko med hovis. låt mig dö! jag vill verkligen inte. förut ville jag ha kunskap av hur man slår på en tappsko, men jag har ändrat mig. jag vill verkligen inte. måste fan ta och plugga hovens fina delar och sån skit, för jag har inge val. jag måste göra skiten :(


stick it

2009-04-20 @ 12:01:27 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
hör och häpna gott folk, jessica köhler är i skolan! det känns .. riktigt bra trots allt. jag gick visserligen inte på matten, men jag tog inte längre sovis för det. körde bil till skolan, helt bra. mina växlingar råkar bli lite hårda ibland när jag stressar, men annars gick det asbra. hade nk, men dom har fått en ny uppgift och då fick dom gå efter det. men jag pratade lite med läraren och vi kom överens om att jag skulle göra bort dom gamla sakerna först. media och engelska kvar idag. engelskan .. den känns tung, suck.


google bild.


justja. igår for jag ju ut och åt med pappa. jossi den tråkiga jäveln ville inte följa. men vi snurrade runt på stan ett tag för vi kunde inte bestämma vart vi skulle gå. det finns ju bara skit i gällivare. men tillslut for vi upp på dundret och harrys. men där var det bara buffé. tacos och pizza. nåja, vi körde på det. tacosen funkade, men det är hundra gånger godare hemma. sen fick jag köra. ända ner från björnfällan, på stan, till hägern där vi stannade ett tag, hämtade pizza åt andra, snurrade och sen hem till mig. då ville inte pappa vara med mig längre, höhö. han tyckte nog att jag slösade för mycket bensin ;) men hur jävla lätt som helst var det nu att köra autobil. jag kände mig som ett riktigt proffs. bara det att jag råkade missa högerregeln vid posten och brassade bara förbi. woops, men som tur var så hade den andra bilen ett par meter kvar tills den var i korsnignen ;) plättlätt att köra med pappa också, han snackade i telefon och var allmänt chill. carre hon flippar om jag råkar köra lite för fort i en kurva eller så, haha. sen råkade jag somna när jag kom hem. skulle ju kolla ridsport, knight rider och criminal minds. även söndagsparty med marilyn manson. nåja, inte så konstigt när jag knappt sovit natten innan. tjing

a river

2009-04-19 @ 18:30:44 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
det är med jävligt trötta ögon jag sitter och glor på skärmen. vaknade klockan sex idag. då hade jag fått ha min skönhetssömn i endast två timmar. var tvungen att stiga upp på stuberten för hade jag somnat om, då hade jag inte vaknat förrän på eftermiddan kan jag lova. åt en snabbfrulle och cyklade till stallet. klockan var väl strax efter halv sju, men jag gick in i stallet. a-s var där och höll på trilla baklänges när jag kom ;) fodrade hela ena stallet, fyllde höpåsar, borstade Q. sen kom stallpassarna och jag fick byta om. knoppade q-lan. jag var typ den enda överseriösa med knoppar i dressyren. men vafan, det ger mer tävlingskänsla ju. och det är skoj att knoppa, så man tar ju varje chans man får, höhö. byggde fram en mängd staket i ridhuset och så blev det snabb framridning förstås. suck, jag som hade värsta planen. nåja, det kändes helt okey på framridningen. sen red vi igenom hela programmet. inge bock och bus. men jag tycker att jag slutar rida och börjar åka just på banan. men jag vet inte, folk säger att det såg bra ut, men det kändes inte så bra att folk borde kunna säga att det såg bra ut. haha, komplicerat ;)


bild från förra tävlingen, då drog han iväg och bockade,
men vi var godkända. dock långt ifrån dagens procent.


men när jag läste protokollet blev jag glatt överraskad. 73,07 %. inte helt jävla dåligt heller. ganska jäkla bra. men jag funderar om det är så att ålle kanske dömde mig snällt. eller så har jag bara en otroligt skev självbild och känsla. började såklart fundera på allt som inte var bra, men i helvete heller. jag är nöjd, det gick fan bra, men all creds till Q :) var fan tvungen att kolla dom andras procent sen, bara för att jag är otroligt nyfiken. och två legade på 55% och den närmast mig på 62%. tjoho, hade vunnit om det inte var pay and ride. så i slutet av protokollet stod det lite snyggt inlindat att det kanske inte skulle skada att testa en lb. men nja, kanske nångång i livet ;) men har faktiskt kollat på två lb-program. jag kanske skulle klarat det, med lite övning, hehe.
slängde ut Q i hagen en stund, mockade till han, valle och olle. sen var jag som klar och min pappa skulle hämta mig, men han var seg och jag fick vänta i typ två timmar. men, men. körde sen hans automatväxlade bil. hur lätt som helst, men ändå svårt när man inte är van.

nu ska jag snabbt slänga på några rena kläder för det vankas middag på nått lyxigt ställe, höhö. nästan iaf. höres och synes, tack för mig, hej.

around the bubble

2009-04-19 @ 02:21:02 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
som vanligt sen bloggning. men jag drar väl en resume av dagen som vanligt.
slog väl av allt efter ett igår natt. men jag kunde inte somna förrän efter fyra. det var inte kul, jag försökte verkligen somna, men inget funkade. vaknade sen vid nio av att jag fick ett sms från somriga stockholm. nej, jag vart inte alls avis. kunde inte riktigt somna om, typ halvsov ett par timmar. jag var så jävla trött, men kunde ändå inte falla ner djupt i sömnen. det sög. jaja, skjut en same. for till stallet halv ett kanske. donade åt gur, fyllde allas mat och så. mockade till valurt också. fattade inte riktigt att jag skulle skritta han idag också, så jag var inte så snabb. när jag skulle ge busen lite hagvistelse till em legade han och sov. och han ville gärna ligga ner och äta sa han. bekväm kille alltså. men tillslut klev han upp och fick gå ut i solen.


tänkte inte utmana ödet när gur skulle in, så jag satte hingstkedja på henne. sen trallade vi på och vips så går hästen åt andra jävla hållet och då vart det tack och hej. hästjävel. så hon sprang runt och letade mat och sen sprang den puckade jävla hästen in i en tom hage. hur trög får man bli? sen vägrade hon låta mig fånga henne därinne. det var nära att jag personligen tog henne till karlgrens. haha. fanny fixade borstningen av guret, medans jag började klippa prillos man. men det gick inge bra, det är så mycket och han är så löjlig och vill inte stå still, töntponny. jag hade helst kapat av en massa på bredden, men fanny vägrar ;)
tänkte ju piska gur lite extra vid ridningen. spöa skiten ur skrället, riktigt plåga henne. höhö, men jag petade bara till henne nån gång på rumpan när det behövdes och sen slängde vi spöet åt skogen, haha. hade graman och långsporrar. kände mig riktigt evil. skrittade ordentligt, travade mycket på volt. hon var faktiskt redigt fin. i början var hon stark och odräglig, men det släppte ganska snabbt. skönt. sen kände jag mig lite stressad, så vi drog igenom båda galopperna mest på volt. och eftersom hon var så pass fin så hade jag inga skuldkänslor över att jag inte ens red en timme och inte plågade henne minst en timme extra, hihi. skruttguran.
borstade kungen, och sen begav vi oss på skrittur mot kremma. han var riktigt på tårna på stallplan, men ju längre vi kom desto lugnare blev han. gosch vad jag gillar den där hästen. hem kom vi iaf, och fick skynda mig klart med allt.

cyklade hemåt och drog förbi coop för mammas skull. tänkte då passa på att köpa dipp och morrisar. tjalala, när jag kommer ut från coop insåg jag att jag glömde fucking morötterna. gr8. inte fan vågade jag gå in igen som nått jäkla pucko. haha, får väl spara det till en annan kväll.


aaah, imorrn är det tävling. har inte förberett något. kanske knoppar kusen på morgonen, för lite prydlig måste han ju få vara. sen kanske jag hittar ett schabrak som är lite finare. imorrn satsar jag på att rida så att jag själv blir nöjd. tävlar endast mot mig själv :) gud vad kul det hade vart att prova en lb, men vågar inte än på länge. jag är nog inte redo för det, haha. hade fan glömt vägarna tror jag. nåja, upp klockan sex, dags att sova. bara jag inte råkar sova för djupt och missa klockan. borde egentligen vaka, men då är man död. peace out

like no one else

2009-04-18 @ 00:13:57 Allmänt Kommentarer (6)

om jag har tid över imorgon ska jag nog pyssla lite med min favoritponny. kanske frisera honom och dra en borste över hans bambipäls. bara mysa lite helt enkelt. gosch, vad jag saknar tiderna. allt var så enkelt då, men samtidigt så himla komplicerat. man borde få gå tillbaks och plocka bort dom delarna man inte tycker om. nej, men all good things comes to an end. hur hade det sett ut om jag fortfarande hade stått i den där spiltan dag ut och dag in? synd bara att ingen jävel fattar hur speciell den där ponnyn är, att ingen ger honom den kärlek och uppmärksamhet han förtjänar.



det blev en hel del bilder, men jag kan inte se mig mätt på ponnyn, han är ögongodis :) 


"min bästa kompis, en kompis jag kan berätta allting för och han lyssnar alltid. bara att kurva in sig i hans varma, gosiga päls. ser hur jag speglas i hans vackra ögon och undrar om han ser sig själv i mina. älskade vän, vad skulle jag göra utan dig?"


when you are dead

2009-04-17 @ 22:41:36 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
inge skola, sov länge, för länge, tog en dusch, kutade till stallet. hade hästkunskap två, då skulle vi rida. kvart i två kom jag in genom stalldörren. hann byta om, och fixa hästen till i tid. fick dock hjälp med hämtning av sadeln och ryktning. men ändå, jag var snabbast ut och snabbast igång att skritta fram ;) jag säger ju det, blixten för fan! fick nipsen, det var mellan henne och jesse och ingen av dom är typ överst på min lista, så ålle fick välja en. pållen blev iaf eftergiven och så, men hon gick inte på tygeln. vette fan vad jag gör för fel, ålle säger att jag blir för snäll. well, måttligt nöjd iaf.
fixar höet till kusarna. sen blev det att skritta ut valle en svänka. borstade på honom och just när vi skulle ge oss ut så blev det snöstorm. jäklars, men ut kom vi, jag, jh och helena. skrittade kremma och tillbaka. dit var ett helevete, kallt och blåsigt, man såg inte så mycket när snön for omkring. hem var bättre. valle var såklart bbbbbäst :) donade klart allt och så.


ggggammal bild ;>

jo, pappa ringde ju innan jag skulle rida. han snackade och sen sa han att vi hade dåligt väder här i gällivare. så har den jäveln kommit utan att säga nått. han hade ju kunnat ta med en mcflurry från sthlm till mig. hihi. fick iaf skjuts hem av honom, och en cykel kom med. ville köra, men vågade inte ifall jag skulle köra så galet att cykeln skumpa ur bagaget ;) åt god mat och hamnade sen i koma. haha.

imorrn blir det en dust med gurkan iaf. ska nog köra en hårdtrim med henne i ridhuset. ska rida i två timmar tills hon droppar av svett, mouahahaha. nej, skämt åsido, men ett dressyrpass blir nog finemang. ska sen efter stallet försöka hälsa på i lägenheten bara för att se vars det ligger och ser ut. tjinghejs

bitch

2009-04-17 @ 03:16:57 Allmänt Kommentarer (1)


det är inga pluttstegringar här inte. hon kan när hon vill. jag menar ju det. vilken kärring hon kan vara den där guran. hon har ett sjuhelsike humör. men jag tycker det oftast är jag som råkar ut för det nu på senare tiden. jag tror helt enkelt det är för att hon gillar mig så mycket ;> haha.

good enough to waiste some time

2009-04-17 @ 02:09:14 Allmänt Kommentarer (4)
hej, hej, hemskt mycket hej
idag fick jag en extra häst på halsen. en guriann. maria var sjuk. så när jag kom till stallet så började jag med att fixa klart allt åt den. det gick snabbt, hon är ju så himla lätt att mocka åt. det är väl typ det enda hon är bra på ;) hunnit stå en stund med charlon. typ bara klappat på hans rumpa och så, men det uppskattades. han älskar uppmärksamhet. fullt med slöseri att ingen tar hand om honom och älskar honom som förr. då var vi iaf två, tre stycken som krigade om honom. underbara ponny. han kommer verkligen alltid ha en riktigt speciell plats hos mig. han kommer alltid vara fett älskad.


red lector på lektion. det känns lite tråkigt att man inte har någon speciell favorit. fördelen är väl då att man rider massa olika, och att man tar den man får utan några bittra miner. nåväl, vi skulle träna lite övergångar. red en massa utan stigbyglar. och jag blir så arg när mina ben inte vill hänga still. hade lätt bästa hästen för skritt, galopp övergångarna. han skötte det mesta. men det var bra, så fick jag försöka fixa mig själv lite. phu, skönt att jag äntligen kan rida den kusen någorlunda ordentligt. fast idag var det lite halvt för min del, vet att jag hade kunnat göra mycket bättre.


blev snabbt att fixa gurran så jag kunde följa med gänget. slängde på ett träns och täcke efter en snabb avborstning. när vi kommit oss en bit fattar jag att fanny, frida och linno planerat en långritt i alla gångarter. haha, jag var beredd på en liten tur till stan i skritt. well, guret gick väl ganska snällt till en början. sen blev hon psycho, typ efter galoppen till dom nya husen. efter rallarrosen började hon härja och typ hoppade iväg och gjorde konstiga språng innan hon försökte få sticka upp för backen. sen när dom andra skulle galoppera upp igen väntade vi. då jäklar. efter ett tag stegrade hon. så in i helvete. högt som fan och så stod hon och balanserade länge. hästskrälle. bara ren tur att jag satt kvar. helt barris och helt oförberedd. höll nog balansen i tyglarna tror jag. strax efter det gjorde hon någon slags hundraåttio. yeah, såklart glider jag av. men eftersom det var asfalt gav jag mig fan på att inte slå mig. så jag drog halvt i manen, halvt i tyglarna och jag landade på fötter. ingen av dom andra vart chockade när dom kom tillbaka, hahaha. inte jag heller ;) men så jävla typiskt mig att trilla av för det minsta hästen gör, eller typiskt mig att trilla av över huvudtaget. tog mig upp tillslut och så fortsatte färden. gur var snäll i nästa galopp, men sen jäklar när vi red vi heden drog hon nått cphopp upp för trottoaren och härjade. så jag fick kasta mig runt halsen för att inte hamna där i diket. grrr, tappade tålamodet med den gamla kärringen tillslut. men efter det gjorde hon inga mer hastiga rörelser och hem kom vi. sablars kärring, jag som tänkte att hon skulle vara trött eftersom hon hoppade igår. svettig vart hon, och hon har bergis jätteont i munnen nu.
fixade klart allt det sista innan jag kunde ta mig hem.

ska försöka dra till skolan imorrn, annars startar jag om på nytt på måndag.
måste ta en dusch, för jag luktar usch. men det blir nog på morgonen. g'night

charles owen

2009-04-16 @ 02:53:55 Allmänt Kommentarer (2)
jag har ju länge tänkt köpa mig en ny hjälm. men den är så snablars dyr. har iaf haft tankarna på en charles owen wellington professional. har funderat på en sån väldans länge. provade dock en väns cow classic, storlek 57. och den satt som en smäck, det kändes då finemang. har även provat två likadana efter det och dom är så nice.
men när jag läste runt på internet skriver typ alla att dom är ganska små i storlekarna. så att prova på affärn innan man köper är ett måste. bara det att på min nuvarande hjälm är det 59 (yes, ufohead, men jag har mycket innanför ju ;)). och om co är små i storlekarna? alltså, i don't follow. nåväl, har iaf börjat lägga in classicen på eventuella listan. den är ganska snygg den också. men jag ska nog ta den som jag passar bäst i. hallå, stockholm väntar. gah, hade hehövt en tripp dit för en sväng på stan och minst en visit på mcdonalds! jag har inte vart på donken sen vi var i usa, typ ett halvår sen, vilket betyder ingen mcflurry, död. hihi. ville bara få det sagt, pusshej


golddigger

2009-04-16 @ 02:15:20 Allmänt Kommentarer (1)
hej, hej, hemskt mycket hej
mamma väckte mig lagomt tidigt. mötet började tio. hon lockade upp mig med att jag skulle få köra till malmberget. och det har hon inte vågat låta mig göra tidigare, så jag tog chansen. nämen, jag körde ärligt talat riktigt bra. lite för fort ibland och råkade glömma att kolla skyltar, men helt okey annars ;) mötet tog ganska länge, det var inte med rektorn som jag trodde. men med kuratorn. hrhm, jag har alltid tänk att det är riktigt misslyckade människor som söker sig till kuratorn, men hon var ok (och i guess man kan klassa mig till den skaran av misslyckade människor nowadays). det var ett evigt snackande, men vi kom överens om att jag åtminsone skulle försöka fixa det här året. och det första jag gjorde när jag gick ut från skolan (med huvudvärk, värt att påpekas), var att jag sa till mamma att jag kanske skulle ta en veckas ledighet i början på maj, hahahahaha. men nu lutar det mot att det blir så, lärarna får säga vad dom vill, kan ta med arbeten.


det är en bra bit att färdas. men säkert värt det ;>

stallet sen då. började i min nya extra grupp. det vankades markarbete och jag fick tiamo. tre studs, ett glpsprång till oxer. framridningen gick inte alls bra. det kändes som att han motarbetade mig eller nått. men tillslut gick det väl någorlunda. trav över bommar gick iaf fint. hoppningen var väl inte heller dålig, men inte heller bra måste jag nog säga. hade som ingen känsla, inget flyt idag. men timpen var ju duktig förstås. anneli var med och red carisma och även dom tog ett par skutt. i dressyrsadel och med kandar, men det gick också. carisma vart så lycklig, hihi, hon var så himla söt ;)
efteråt blev det massa pussande med pussgurkan.

och sen ringde det dolt nummer, som ringt två gånger tidigare under ridningen. det var .. håll i er, polisen. i uppsala. hon sa att det handlade om nått grejs på internet. jag dog nästan, trodde mitt liv var över. haha, nä, men fick ta mig en riktig funderare och försöka komma på nått riktigt allvarligt som jag gjort. nåväl, hon ville ringa morsan först och höra att det var ok att dom pratade med mig eftersom jag är under arton. men hon fick iaf inte tag på henne. så vi snackade ganska länge, för när hon berättade vad det handlade om hängde jag med i svängarna. phu, det var inte jag som vart olydig denna gång ;) det var om typ hot och det. någon hade anmält snubben, och dom hade beslagtagit hans data och hittat min mejladress. så tjao, dom skulle väl försöka få han i finkan eller något antar jag. började fundera om det var en bluff kanske, men det verkar vara seriöst.


gammal bild från när vi fyra gjorde en uteritt together


blev huxflux att rida ollebolle. fick order om att hänga med sara. så den stackarn som redan var tränsad och klar fick vänta medans blixten gjorde klart kusen. och hon hade inget att säga till om det plötsliga sällskapet, hahaha. vi gick på banan, där var det inte så bra underlag. skrittade runt ett tag och olle var ganska fjollig och hoppig. så vi for efter kremma. då var han kung, hur cool som helst. travade på kanten och det var som om han inte gjort annat i sitt liv. lite hängig i handen, men på hemvägen var han jättefin. hoj, den där olle, man funderar ibland vad som rör sig i hans hjärna alltså. det hade vart gode spännande att få veta det. väl hemma så kom vi in i boxen och sen mitt i allt börjar hästjävel klia sig mot jävla boxdörren och såklart fastnar han i handtaget när jag skulle ha bort han därifrån. så tjopp, nosgrimman gick av. skithäst. jag är asrädd för den där jävla knoppen, och såklart så ska kusen fastna bara för det. fick typ en hjärtattack. nåväl, tur att det inte var i sidostycket eller så han fastnade i. hade inte vart så gött för munnen ifall han försökt rycka sig loss. fixade klart med djuren och fick sen lift hem med finmercan.
på återskrivande, ciao

it's gonna be the one

2009-04-15 @ 14:24:01 Allmänt Kommentarer (3)
hej, hej, hemskt mycket hej
hahaha. jossi kom till mitt rum och snoka medans jag surfade runt. plötsligt fick hon för sig att hon ville videoblogga. så hon tog upp sin mobil och började. jag påpekade hur sjukt lika vi lät. nästan identiska röster. och det kan nog en del hemringare intyga. vet att bland annat marro råkat börja snacka med jossi, och att jossis kille började snacka med mig ;) haha, ja, men iaf då. så bad hon mig låssas videoblogga. men jag sög, ville inte synas och försökte låta som jossi låtit innan mig. så hon säger åt mig och i slutet låter det som att jag typ hånar lotta eller ridlektioner, höhö. men som vi garvade åt det alltså, hahaha, så jävla fult. och sen när vi skulle prova prata på samma video så blir det helt stört. fyfan alltså, har skrattat så att käkarna värkt alltså. det är väl mer ett internt skämt, så andra lär inte fattar det. men vi har då haft sjukt kul över det, hahahe, så jag feting bjuder på dessa klipp ;) och tyvärr kan jag inte göra så mycket åt att jag låter som en kärring med fjädrar i näsan, bara att acceptera, hehe.



vi är jävligt lättroade ;>

quite an offer

2009-04-15 @ 01:43:40 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
bara skrittat ut valle med sofia och olle idag. lotta skulle trimma han på kvällskvisten. han fick ha snodd, så han skulle hålla sig lugn i hjärnan ;) kollat lite hoppning, jag vart jättesugen. kört bil både till stallet och hem, höger blinkers var trasig, kändes ju jävligt säkert, haha. insett att det är jävligt sent och jag har seriöst möte i skolan imorrn. jag ser faktiskt fram emot mötet, konstigt nog. well, godnatt

rin on the rox

2009-04-14 @ 00:32:38 Allmänt Kommentarer (0)

ruskigt duktiga tjejer. jag hade också velat kunna sjunga.
och jag tycker deras version av halo är bättre än originalet.
dom har gjort fler "covers", lyssna på yt vettja :)

give up your ghost

2009-04-14 @ 00:03:41 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
målat ägg idag på skoj. stallet kring fyra. fyllde hö. tog in djuren. borstade valle. skrittade till kremma. hästen vart störd när jag kortade tyglarna och började psyka på asfalten. så jag fick säga ajabaja. fast han skötte sig ganska bra sen. hade mjukisar och joppar. sjukt äckligt, nu fattar jag varför jag aldrig rider utan ridbrallor. fixade klart hästarna. pussade lite extra. och for sen hem.




har kollat harry potter. nörd som man är. fått veta att vi har prov imorrn. i idrott. klockan jävla åtta på morgonen. och jag har ingen aning om vart, för min data beter sig underligt. håller en tumme att jag kommer till bussen. nu ska jag försöka plugga. tjinghejs

i can see your halo

2009-04-12 @ 23:23:00 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
måste bara börja detta inlägg med en sak .. dö, ungjävel, dö. sådärja, då fick jag ut det också.
sovit ganska länge idag, morsan och jossi han till och med komma sig hem från tärka. nåväl, carre skjutsade mig till stallet kring två. snabbade mig att mocka till gulan och valle, fyllde sen höet. sen vankades det hoppning i stora klockan fem, och boel i lilla hela em/kvällen. så jag tänkte skritta ut till kremma och trava inne en stund. men eftersom jag inte var så snabb på att borsta, även om jag snabbade mig, så blev det lite ändring. skrittade runt småstallen, gick in och trava i ridhuset en kvarting. gulis var jätte, jättefin och lugn från första stund. så jupppp, jag är riktigt nöjd och belåten. skrittade av han till kremma istället. han är så fin och duktig lilla ponnyn. me like (me like visserligen typ alla, men ändå)! höll på att drutta i backen på stallplan, höhö. hade jackärmarna uppdragna, så jag släppte tyglarna för att dra ner dom. då kör det en bil, det låter i snön och pållen sprattlar sig upp och iväg typ. och jag kastade mig efter tyglarna, tappade stigbyglarna. ja, ni kan ju gissa hur det sett ut, inte vackert iaf ;) men i backen for jag då inte, hahahaha.


filmade lite när lotta hoppade för fyrberg. olle såg fin ut, om lite het kanske, men annars finfin. det är så roligt att filma med lo's filmkamera, den är så jäkla bra. och johan verkar vara en lugn och bra typ. det ryktas också om att han är väldigt trevlig, det är iaf vad byborna säger ;)
gjorde iordning valle för ridning. så skönt när han börjar få sommarpäls, och han är så snygg i det också. spolade lite ben på gul, och fixade undan saker, kvällsmockade och lite sånt innan jag fick lift hem med en nice merca, hehe.

och idag har jag fått riktig middag, gr8. hihi, verkligen uppskattat.
laddar upp lite bilder på bdb. sen nattfilm trorja. så, god natt

by the way

2009-04-12 @ 02:10:35 Allmänt Kommentarer (0)

hello people, ni har väl sett vilken snygg makeup min blogg har fått?
det går ju inte att missa. all creds till marro, hon är en riktig stjärna.
önskar jag inte var så tekniskt handikappad, haha ..


the pianist

2009-04-12 @ 02:05:10 Allmänt Kommentarer (0)

tvn var på och så började en film, the pianist.
den handlade om förintelsen, judar, tyskar. ja, ni vet. och jag har verkligen fastnat för det. det är så hemskt. och filmen var så hemsk. det är så jävla sjukt att det verkligen har hänt på riktigt, det är galet. den var bra, hemsk, men otroligt bra.

underground

2009-04-12 @ 01:32:31 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
idag sken solen in genom fönstret, hur nice som helst. piggnade till och klev upp kring halv elva. det vankades uteridning klockan tolv redan. jag och emma mockade till valle och olle, medans soffan var i småstallen. äntligen en som inte var blixten på mockning, dock snabbare med borstningen ;) och så fick dom vänta på mig som vanligt. emma som är här och hälsar på lånade vallebus, jag red olle och soff. hade pemiro. blev en runda runt stigen, skitvarmt. ollen var ganska pigg, lite stark och hängig. jobbigt när han ville vara först och försökte springa om kungen, höhö. satte ut kusarna i solen sen.




mockade till mitcha och gulis, fyllde massa påsar. borstade gul i ute i hagen. red dressyr med pållen idag igen. fick lite tips till mina bekymmer. och jag var ute på rätt väg iaf. emellanåt var han jättefin. fick han att ta stöd på båda tyglarna och slappna av. i höger galopp var det inte lika nice, men, men. fick lite bilder och märkte i efterhand att jag satt som ett arsel, men hellre det och att hästen var så duktig, än att jag sitter fint och hästen inte går alls. nåja, imorrn ska han nog få gå ute på ett eller annat sätt :)

hann åka bil med maggan, hon körde riktigt bra. och jag blev jäkligt avis. men nu är det inte länge tills jag börjar teorin, yeah. vi köpte glass och fick sen skjuts tillbaks till stallet. fixade klart det sista med loppis och allt annat. snablars härligt att cykla hem.


celebrate good times

2009-04-10 @ 23:01:38 Allmänt Kommentarer (1)

hej, hej, hemskt mycket hej
idag har jag snoozat bort min väckarklocka, haha. jag är inte förvånad. tog en promenix till stallet. ganska skönt väder faktiskt. inte sol eller så, men lite varmare iaf. började med att vara ganska snabb. tror jag ;) mockade till en kuse, fyllde påsarna, slängde ut valle i hagen och drog en borste över stålis. hängde sen med sara och fjällis en bit efter stigen. mysigt. skrittade lite längre än trollskogen, sen vände vi. det märktes inte att olle gått ett pass på morgonen, han försökte då skrittävla med bollen och var riktigt hurtig. firrade av honom, tog in valle och slängde ut olle. drog av valle och for sedan med honom till kremma, det var länge sen sist vi var ditåt. han var också värsta hurtig även om han också gått ett pass innan. på hemvägen taktade han och härjade, huhu. puss på mina pärlor :)


efter att jag tatt in stålis och gjort klart dom så tog jag in gulan. borstade honom en stund, och gick i ridhuset. skrittade ganska mycket, han blev ganska fin då. men jag har fortfarande problem med högern. han tar inte stöd på högertygeln alls, men en hel del på vänster. så gott folk, vad ska man göra för att få han att ta stöd på båda tyglarna lika mycket? i slutet gick det lite bättre iaf. galoppen var riktigt fin, mycket finare än vad jag mindes. vi får kämpa vidare imorrn, men tyckte inte det var så himla farligt ändå. det var ju så jäkla länge sen jag red honom. lite äckligt, hittade inge stöd för skänkeln när han är så liten. jag är ju som van att ha skänkeln just i mitten av en rund mage ;) var ganska länge i ridhuset, men jag och fanny började ju snacka en massa. haha, och låter man mig börja så får man räkna med att käften går i ett, det är svårt att få mig att knipa igen. haha, tror jag har umgåtts för mycket med marro, när man är med henne så får man inte en syl i vädret. så därför tar jag väl igen mig när jag kan, mahaha. stackars fanny fick nog skavsår i öronen. men en sak är säker, vi har ganska mycket saker vi tycker samma om, det är inte illa. nåväl, fick skynda mig efteråt. men hann ändå fylla sju säckar innan vi sprang och bytte om. tog cykeln hem, och det var bara vägar! yeah.


hoppade i duschen, kokade nudlar och hamnade mitt i en baksmet. det var inte ens min plan. nåväl, nu ska jag försöka kolla en film. igår vart det bedtime stories, ganska bra. idag vankas det skräckis, prom night tror jag den heter. läskigt, jag kommer nog skita ner mig här ensam hemma i mörkret ;) aja, tjingtjongtjines

no yesterday

2009-04-10 @ 00:07:27 Allmänt Kommentarer (0)
riktigt skönt att få sova tills man vaknar.
fick brådis till stallet då jag lovat att filma marro och strump. var tvungen att ta cykeln så jag skulle hinna. men det var inte det smartaste. höll på flyga över styret, men istället slog jag svansen. på vägen gick det lite bättre, men det var ändå snablars halt. filmade iaf dom, och batteriet tog slut.
fixade klart Q. red med sara och sandra idag. tycker det gick rätt bra, jag är då nöjd. men jag blir så arg när jag känner att min sits fuckar up. och min snablars högerhand som gärna vill tränga. gamle q-lan är en liten pärla, så duktig så och försöker verkligen vara bäst. såklart så fick jag ju ingenting på film, men nu är murro skyldig mig en filmning. jag behöver se hur jag rider för bövelen. tog hand om kusen efteråt ett tag. hann bara pussa på snyggingarna, allt annat var gjort.
sen väntade jag på lo, hahaha, hon hade blitt inlåst och jag var bert karlsson och snackade i telefon, och kunde inte hjälpa. taskigt läge ;) fick sen hem en cykeln, hoppas det blir sol imorrn så den andra kommer sig hem.

är ensam hemma hela helgen. det enda jobbiga är det där med middag. haha, höll på dö av hunger efter att jag ridit. så jag tvingade till mig en morris av fanny, då slutade magen bråka. och när jag kom hem ides jag inte laga mat, men ändå kände jag mig inte hungrig. haha, en morot gör underverk, kalas ;) nä, får ta tag i middagslagningen resterande dagar, höhö.

ska nog kika en rulle innan jag somnar. ska väl fara till stallet kring lunch, så jag hinner med pärlorna och gulis. det verkade som att jag inte skulle behöva mocka eller så till den, men vi ser ju. tjinghejs people

improve me

2009-04-08 @ 22:20:45 Allmänt Kommentarer (2)
min dag började inte så tidigt som jag hade tänkt, klev typ upp kring elva. brummade med cykeln till stallet. borstade både valle och olle, och tog fram alla ridgrejer. sen kom soffan, och då fixade vi klart kusarna för en ridtur. jag red kungen. först skrittade vi ett helt varv runt stigen, det blev lite kallt, det började till och med trilla lite snöflingor. sen tog vi ett varv till. i trav och galopp, skrittade bara i nedförsbackar i princip. benen var helt stela och borta efter första varvet i skritt, så det kändes helt underligt när man började trava. valle var jättefin som vanligt. red lite högre tempo på galoppsträckan, då blev busen lite stark igen. skrittade av dom genom småstallen och båda var duktiga. så idag var vi alla fyra värsta bra. haha, äntligen funkar allt på våra ridturer. vi träffade inte ens älgen, huhu.


fixade q-ling. borstade och försökte få bort pissfläckarna. började frisera honom också. red fram en stund. vi gjorde lite ruter ess, flyttade med ytter bogarna och lite sånt i alla gångarter, skänkelvikningar, förvändgalopp and so on. q-lan var jätteduktig och lydig, det kändes som att han gick fint. jag själv hade ganska bra koll på armarna, händerna. men skänklarna bara nångång då och då. spänner också axlarna och det blir fult. haha, det fulaste jag gör är ju att jag lutar huvudet åt höger, främst i högervarv dårå. haha, men jag kom ju åtminstone på mig själv efter ett bra tag ;) det känns som att boel fokuserar mer på hur hästen ska gå och inte lika mycket på ryttaren och sitsen. men jag hoppas väl att hon hade sagt till om det hade sett jättekonstigt ut liksom. nej, men jag är jättenöjd över ridpasset. tog hand om Q sen efteråt ganska ordentligt, spolade benen och lite sånt. han är lite charmig. haha, säger jag om dom flesta. men man upptäcker ju inte det förrän man hänger med den en stund. huh, anledningen till att jag typ oftast skriver vad jag var bra på när jag red och så är för att många säger att jag alltid är så negativ. ifall ni börjat fundera på vad jag är för jävla pucko. så därför försöker jag motbevisa dom med att skriva lite positivt, för jag är inte så extrem som vissa andra ;) 


fick åka hem med jessica och marina, det var så tråkigt väder ute. vi drog förbi coop och sen lämnade dom av mig hemma. tror jag ska ta och kolla 2 fast and 2 furious nu som jag laddat ner för ett tag sen. har inge bättre för mig ikväll. ha det gött, tjenis

it sure is

2009-04-08 @ 00:54:46 Allmänt Kommentarer (0)

kände mig lite stressad när jag skulle gå till stallet idag. kände mig så sen. men vips, vid hedmans stannade en ganska snygg bmw och jag hoppade in utan att tveka. haha, ungefär. det satt verkligen fint. då tog det mig en minut att komma till stallet istället för tio, hihi.


mockade till kusarna. valle var himla lättmockad, men lillebror hade grisat så mycket han bara kunnat tror jag. tänkte sen borsta klart båda innan jag aktiverade någon av dom. men valle tog en siesta, så jag borstade olle och tog ut honom först. vi skulle bara longera lite. hade inga inspänningar, så jag tog båda tömmarna. vi promenerade fram en stund och han bara släppa ut han på linan och så tappade emelie max. hon höll också på longera. max blev vild och galen och sprang som en tok, runt, runt. ett ganska bra tag. och olle den filuren rörde inte en fena. han stod helt stilla och spanade bara när busponnyn rännde runt. gissa om jag var mäkta imponerad. fast efter att vi tjorvat med hur vi skulle göra inspänningar och låtit han börja trava lite och sånt så började han dampa och hålla på. drog rejs och svammla. tillslut så satt tömmarna som vanliga tyglar och han fick gå på en lite mindre volt tills han skötte sig. då fick jag bättre koll på tömmarna och han blev jättefin, i alla gångarter. fast linorna snärtade i varann i galoppen och då vart det fart på kusen, aj, aj. huhu, lite klurigt när man aldrig tömkör och sånt. eller det händer väldigt sällan. nåväl, tur att han blev fin i slutet. så hoppas han sköter sig nästa gång lotta ska tömköra honom. annars får jag ju skämmas.

jessica hade borstat valle till mig, skitschysst. men jag ryktade honom en stund och så innan vi gick till ridhuset. hade ett hål längre på mina läder. men fortfarande ett hål kortare än lottas. och jag fattar inte, jag tycker dom lädrena är alldeles just på längden, hade inte kunnat ha längre. och jag menar, hon är kortare än mig. haha, i suck. valle var jättefin i traven, och jag red riktigt ordentligt om jag får säga det själv. bad sen marro kolla hur det såg ut med skänklarna och allt. tycker att dom flaxar till kina. vet att jag lutar fram lite, men jag vågar ju typ inte sitta ordentligt på kungen. hon sa då att mina skänklar stod stilla, så man får väl lita på henne dårå. red runt lite i båda varven, men han var ju så himla fin att det inte kändes någon idé att nöta på traven. tog lite galopp, men nä, det ville sig inte. han är ju lydig som bara den, men det där med att gå fint på tygeln, det fixar jag inte. inte själv iaf. jaja, men valle är bäst, så är det.
efteråt smörjde jag klubbens dressyrsadel och fettade in den. ehe, jh smörjde tränset eftersom hon tyckte jag var så himla sölig. fyllde bara påsarna efter det, pussade på djuren och cyklade hem med sällis av j.

nu ska jag sleepa, g'night


love will remain

2009-04-07 @ 02:03:31 Allmänt Kommentarer (0)
kom just på att idag var i princip den enda ledigare dagen på helaste lovet.
inte för att det gör mig något, men iaf. det blir ett spännande lov måste jag säga.

måndag: bara pilla i naveln
tisdag: har olle och valle
onsdag: har olle eller valle, boelkurs med Q
torsdag: filma maria, boelkurs med Q
fredag: har gullan
lördag: har gullan och loppan
söndag: har gullan

en hel vecka fullspäckad med hästar. det är nice!
sen så smyger det ju in skötsel av pärlorna varenda dag.
och kanske annat, vem vet. det här är allt jag vet so far :)

can't you see your words are hurting

2009-04-07 @ 01:52:35 Allmänt Kommentarer (0)


darin (+ friends) - what if
serrans, ta er tid och läs igenom texten.
det är en bra låt, det måste jag erkänna.

     Just imagine how you would feel 
     If you would be the one they're picking on 
     Would you would you be the one who's gonna stand up strong 

     Honestly 
     Would you let us lie break down and cry, oh 
     Would you would you would you 
     Never let nobody step on your right 

     What if it was your brother sister mother father child 
     Then would it still be cool 
     Why can't you see your words are hurting 
     Everybody deserves to be themselves and no one else 
     So think before you move 

     What about if that was you 
     That would the victim (victim) 
     Of the critisism and they treated you that cruel 
     What about if that was you 
     That would be bullied (bullied) 
     How would you feel if they were doing it to you 

     What about if that was you 
     How would you would you would you feel 
     Honestly 
     How would you would you would you feel 
     If they were doing it to you 

     Just imagine how you would feel 
     If everybody always laughed at you 
     Would you would you would you 
     They think it's okey with me and you 

     If you were me 
     And the people 'round you were having you down now 
     Would you would you would you 
     Like if they did that to you


who let the dog out

2009-04-07 @ 01:26:46 Allmänt Kommentarer (0)
kom på att jag inte lagt in några bilder på inneboendet, mojje. han är en jättegammal gråhund (långt ifrån min favoritras) som inte fattar bl a sitt, ligg. men han lyssnar bra när man säger nej och han älskar att bli kliad, tigga, fisa och gå på promenader. han ser ut som en bulldog, brett mellan frambenen och tassarna inåt, hahaha. men han är en snäll kille och det är väl det som räknas.

den enda ansträngningen när jag tog bilderna var i princip att jag tryckte med fingret på knappen. därav bilder som bara visar snuttar av honom. nåväl, jag hinner fota ordentliga om jag får lust till det.




holy cow

2009-04-07 @ 00:32:17 Allmänt Kommentarer (0)
jag gör typ aldrig listor,
men någon gång måste man ju falla för grupptrycket ;)

Namn: jessica
Piercingar:
förutom öronen, tungan
Tatueringar: nej. jag inväntar ett bra motiv typ
Längd: kring 160 skulle jag tro, säkert längre
Skostorlek: 36
Hårfärg: röd, orange, gul, blond aktig. haha
Är du kär i någon: nix
Hade du vilja bo någon annanstans: ja. längre söderut, eller typ usa
Tänker du på självmord: inte just nu
Tycker andra att du är attraktiv: nej
Vilket shampoo använder du: head and shoulders, dom luktar godast
Vilken parfym använder du: hum, just nu, kylie minogue sexy darling
Vad är du rädd för: bland annat kryp
Gillar du att tvätta: nej
Gillar du Berg-och-Dalbana: skojaru, i love it!

SENASTE
Film du hyrde:
oj, det var länge sen. säkert nån beck.
Film du köpte: trore var mamma mia, julklapp till carre
Låten du lyssnade på: hallelujah med kate voegele, från ett klipp på yt
Låten du hade på hjärnan: who put the bomp
Låten du laddade ner: artist var nog iaf dead by april
Personen du ringde:
carina
TV program du tittade på: kommer inte ihåg
Personen du tänkte på:
en kändis

FAVORIT
Mat:
kyckling, på olika vis. men inte kycklingklubba!
Låt: gah, svårt. säger under pressure
Sak att göra: sova, rida
Sport: ridsport, dom flesta bollsporter
Dryck: vatten
Kläder:
mjukis
Film: just nu, twilight
Bil: bmw, lo's touareg

ANTAL
Gånger du varit kär:
en, fast det var i mellanstadiet, så det räknas typ inte
Gånger ditt hjärta brustit: hm
Hjärtan brustit på grund av dej:
öhm, noll
Gånger ditt namn varit med i tidningen: inte speciellt många
Ärr du har på kroppen: sjukt många, sjukt fult :(

SENASTE
Bok du läste:
så länge vi båda andas
Personen du fick mail av: vanja
Personen du fick brev av: får typ aldrig brev
Personen du fick sms av: sara
Personen du fick en puss av: valle gav mig en blöting här om dan, höh
Personen du fick en kram av: j & m
Gången hela din familj åt middag tillsammans: holy c, det var hundra år sen.

ÖVRIGT
Vad har du gjort idag:
sovit, stallet, ätit, rastat hunden
Var det kul: nja, inte speciellt
Hur tidigt stiger du upp: helst inte tidigt alls liksom
Gillar du att slåss: ja och nej
Vad ska du göra ikväll: sova
Är du seriös: ibland
Är du blyg: ja, mot okända folk
Vad är du allergisk mot: nickel
Var har du ont: aningens lite i typ skulderbladen/axlarna. starka hästar is the shit
Använder du hårspray: nej
Kan du stå på händer: kan väl alla. men dock inte med fötterna i luften.
Favorit serie: ett par stycken

ÖVRIGT MER
Salt eller socker:
both
Gillar du ketchup: det funkar ibland
Är du glad nu: ajo, man ska inte klaga
Var du glad igår: det tror jag
Känner du någon som jobbar på sjukhus: jo
Vad dansar du till: jagkanintedansa.
Stockholm är: en stad jag gillar en hel del
Göteborg är: nog nice, minns inte, länge sen jag var där
Kan du sjunga: japp, men långt ifrån bra, hahaha.
Mer värt än guld: mina guldklimpar
Spaghetti eller makaroner: beror på
Ett land jag helst vill besöka: dom flesta, men t ex england, usa igen.
Ska bli skoj: att rida boel, och g ihelg
Ska inte bli skoj: att lovet tar slut snart
Sparar till: en hel del.
Väntar på: john blund
Pålägg som gäller:
det varierar
Dagens dryck: vatten

en sak bara, brukar folk liksom läsa igenom sånahär listor? huh.


curtain call

2009-04-06 @ 01:25:30 Allmänt Kommentarer (0)
har ingen lust att skriva ett längre inlägg. men jag skriver så mycket mina fingrar vill.
stallet kring tolv. fina sofia hade inte bara släppt ut hästarna imorse, hon hade även mockat. så jag behövde bara spåna själv. red ut super olle med jennifer och asterix. hela stigen i solskenet. det var trevligt, hästarna var snälla. på sträckan var det lite mer fart och lillebror blev arg när jag försökte bromsa honom, haha. han vart lite stark. fast han var så duktig och knatade på först och var bara allmänt mysig. glömde motivationspinnen, men han var en ängel iaf. sen samma runda med valle. han var så fin som bara han kan vara. go och glad. jävligt pigg om inte annat, försökte få trava hela tiden. lät han brassa på lite i galopperna och det tyckte han var lattjo. träffade även skidåkare, en jättetrevlig gubbe. det gillade valle, så han var inte alls rädd eller löjlig. på sträckan gjorde han lite glädjeskutt. han vart också lite stark så jag fick ta tag i honom ordentligt för att han skulle fatta att jag satt där uppe och försökte bromsa lite. fina, fina valle. jag är verkligen lyckligt lottad som har turen att få rida (och sköta) två så underbara hästar!
idag har även båda grabbarna fått extra hagtid. valle fick vara ute från morgonen till tre, bytte bara hage vid lunch. när jag ridit olle satte jag ut honom också och for och red valle. så himla underbart väder. dom stod till och med nakna en stund, det uppskattades. hunnit smörja båda tränsen, hopplattan, sadelgjorden, martingalen. och ja, ni kan ju som anta att det tog sin tid. fan vad det är surt att vara slow. men nåja, det blev iaf noggrant gjort. och en putsningen var allt i behov av, mina händer var svarta av smuts efteråt, usch.


nostalgi, fina minnen :>

josefin skulle följa med på en promenad. hon fixar sig och sen när hon är klar säger hon att hon ska ut till någon henke. jaha, schysst liksom. nåmen, jag tog hunden i kopplet och begav mig själv ut på en prommis. vi var ute i mer än en timme. men på hemvägen gick jag ganska långsamt, jag erkänner. men jag försökte faktiskt skriva sms. jag är inte så kvinnlig som jag borde vara, haha, en sak i taget ska det helst vara.

skulle ju som lägga in bilderna på bdb, men jag orkar inte. bilddagboken ogillar mig, för den bara cpar när jag håller på där. suck och bröl. imorgon får jag sova hur länge jag vill, och det ska jag nog göra. eller kanske inte, men till tolv iaf. så nu ska jag krypa under täcket och drömma om .. haha, godnatt

by your side

2009-04-05 @ 00:36:35 Allmänt Kommentarer (0)
for till stallet kring tolv. då hade soffan redan mockat och borstat båda hästarna. så jag behövde bara sadla och fixa det. lyx! soff ville rida valle, så jag tog olle. vi for åt höger, glpsträckan först. dom svammlade bara just i slutet vid kurvan. valle skrämde upp stackars lillebror som inte ens fattade vad som var läskigt ;) men annars gick det bra. första gången, haha. varenda av dom andra gångerna har det slutat ganska dåligt på ett eller annat sätt, huhu.
tjao, sen var det bara för mig att fylla påsarna och så var hästarna klara för dagen. jävlarbananer, då var klockan kring två.
men så skulle jag ju fota carro när hon hoppade, så jag väntade. och väntade .. vid tre satte jag ut pärlorna i hagen så dom fick käka em ute. det var kring 15 plusgrader i solen, och det var varmt kan jag lova. döskönt!


sen gick jag och fotade jh när hon red. djuren var ändå så lugna och snälla ute. experimenterade lite och försökte få bra bilder. men jag firrar det bara inte i ridhus. det tar sig, men långt ifrån bra. fast vad säger man, practise makes perfect. hahaha, sen när jag skulle backa för att få bra avstånd höll jag på trilla baklänges över en bom på marken. haha, så fult. och kakan höll på skita ner sig, hon blev jätterädd. och sen när dom var klar skulle jag fota en uppställd bild, och backade .. in i väggen .. haha, fyfan vad jag garvade ;)
tog sen in kusarna. och väntade på carro. hon började inte hoppa förrän kring sex. långsam! svårt att få bra bilder. fick nån bra med skärpan, men när jag såg på datan var den jättebrusig, som alla andra bilder, suck. svårt också att fånga rätt ögonblick när det är lägre höjder. well, så kan det gå.


har nu fått inneboende hos oss. gamla mojje. jossi har övertalat faster att få ta hand om honom. vet dock inte hur länge. det är sjukt hur gammal han har blivit alltså. han har funnits nästan så länge jag kan minnas. han borde vara kring elva bast nu. han är så söt när han springer in i mitt rum, jag klappar han en stund, och när jag slutar sätter han sin haka på sängkanten och slänger upp ena tassen och ser jättesöt ut. hur kan man bara låta bli att klappa han mera då? nu ligger han här i mitt rum på golvet och snarkar. han vill helt enkelt inte vara med jossi i hennes rum ;)


jag och fina olle igår i ridhuset. fanny som fotat :>

ska ladda upp lite av dagens bilder trorja. imorrn vette tusan vad jag ska hitta på med kusarna. vore kul att dressa lite, men om det är fint väder så tror jag hästarna hellre vill ut i skogen och busa lite. det är dom värda :) och även denna påsk blir gul. hihi, kommer ihåg att jag för ett år sen skrev nått i stil med att min påsk blir gul och kul, typ. oj, shit vad tiden går. nåväl, sjukt skönt med påsklov. inte för att jag varit i skolan på två veckor, men iaf. en ledig vecka utan ångest. eller med mindre ångest kanske man skriver. well, well. nu ska jag filosofera vidare. tjing

.

2009-04-04 @ 00:28:50 Allmänt Kommentarer (2)
ehm?

think happy thoughts

2009-04-04 @ 00:19:24 Allmänt Kommentarer (2)
sicken lång dag idag.
for till stallet kring tolv. började med att mocka till båda hästarna. tyckte jag var riktigt snabb, men tydligen så hade jag fel. borstade sen supernäsan. gick in i ridhuset och dressa. det vart ett jävla ståhej där inne. så jag gjorde mest skrittövningar, lite trav tills det lugnade ner sig lite. galoppen var helt underbar. och jag är jätteimpad över lillebror. han var jättefin och duktig. jag tyckte dock att det gick lite halvt för min del, men det är så svårt när man rider honom så sällan dressyr. speciellt när man rider själv, vet inte hur han ska gå och hur han går. nåväl.


fyllde klart maten och skulle börja borsta kungen. men han hade tagit en siesta, och jag hade inte hjärta att väcka honom. när jag blev less på att vänta slog jag mig ner hos honom en stund. fast han tog sån god tid på sig med chillandet att jag ändå fick kliva upp och göra annat en stund. när han väl vaknat så var jag efter i tidsplaneringen, dock hade jag gott om tid ändå. borstade honom, försökte vara snabb, men failade igen. jag tror någon har kastat en sölighetsförbannelse över mig ;) dressade med honom också i r-huset. han var jättegrinig mot dom andra hästarna. visst, han är alltid det, men nu kändes han jättepurkis. började skutta upp i luften när en annan kuse red förbi, och sen började han busa en gång också. aja. jag vet verkligen inte vad jag gjorde när jag red. hade absolut ingen känsla. kändes som att jag hade slarvat bort allt jag kunnat på valle. kunde inte rida igenom nickandet ordentligt, vilket inte brukar vara ett större problem annars. grrr .. men jag lyckades sitta mjukt ner på honom i traven lite. annars vågar jag knappt sitta alls, och därmed blir avbrotten inte alls bra, då jag halvstår ;) i suck, men vill inte paja honom. nå iaf, sen i galoppen så brukar jag ju inte kunna rida honom bra, men plötsligt trillade poletten ner. kände direkt vad som var felet. och jag fattar inte varför jag inte kommit på det tidigare? så vi fick lite fina stunder i galoppen. men nu ska vi träna lite, när jag vet vad som har varit felet liksom. tjoho, en bra grej iaf. och såklart så är ju valle alltid bra, han är helt enkelt för bra för mig, men det får man ta ibland. höhö.


och frida sa en jättesnäll sak till mig idag. hon red cocco samtidigt som jag red olle. och så sa hon att jag måste rida coccocola snart för hon hade varit så fin efter att jag hade ridit. tjao, vet ju inte om det var sant, hon kanske bara sa så för att vara snäll. men iaf, jag blev jätteglad! :) det gjorde verkligen min dag, hihi.

hahaha, hurru paulina, om du vill vara anonym ska du nog inte länka till din blogg ;)
 hahaha, kass humor, nä skämt åsido. utgivning av lasta fetah you knowww ;>

crimescene

2009-04-02 @ 23:31:59 Allmänt Kommentarer (1)
jo, förresten. efter lovet börjar jag rida en gång till i veckan. på onsdagar för världens bästa lotta. haha, men det är sant, hon är världens bästa. fast jag skäms alltid när jag rider för henne, men det är det värt ;)

och, jag tror jag har missat utgivningen för andra gången på raken. det bådar verkligen inte gott. fyfan vad jag suger, jävlar i helvete. jag har typ redan gett upp hoppet.



nightmares

2009-04-02 @ 23:06:48 Allmänt Kommentarer (0)

härligt, läste ut sista boken igår. den var kalas.

på lektion var det markarbete. soffan skulle hoppa galna pemiro, och sofie skulle hoppa galna rocky. så alla tanter i gruppen valde taktiskt och tog dom snälla hästarna. haha, lät dom faktiskt välja först. jag är inte så brydd. nåja, sen var jag inte sugen på någon av dom som var kvar. förutom lector. så jag struntade i om jag skulle trilla av, tänkte att balansträning är ju alltid fint ;) borstade han lös, även sadlade, och han var riktigt snäll. försökte bara bita mot mig nån gång när jag sadlade. riktigt impad av honom. och han var jättefin och duktig på. vi hoppade en bana, inte högt, fem språng. i början red jag lite saktare ifall han skulle börja bocka, haha, och lyckades missa ett skutt eftersom jag var så koncentrerad på balansen, hahahahaha. men vi körde om, satte upp tempot och var asbra! han är så jäkla frän spektaklet.


kv-mockade och spånade, fyllde maten och pussade på mina odjur. jag tänkte vara snabb, men jag var sjukt jävla sölig. nåmen, cyklade hem i snön. vägen var inte längre bar och fin, utan helt översnöad och hal. men jag firrade det hela vägen hem, tjolahopp.

hade liksom skrivit jättemassa skojsigt, skulle just publicera det och vips, så loggar internet ur. kalas, så då försvann halva inlägget och jag ids verkligen inte skriva om det. även om det var ganska kul. haha. men, men, nu ska jag nog sova, godnatt


flyleaf

2009-04-01 @ 19:54:37 Allmänt Kommentarer (0)
bara gudarna vet varför jag öppnade denna skrivruta idag. hade ju inget att blogga om ens en gång. men nu har jag börjat, så då ska jag nog kunna klämma fram nått. min dag har varit helt värdelös, men det blir som man gör det till helt enkelt. jag vill ha en egen häst, tack, en som jag kan rida runt på varenda dag. nåja, ihelg har jag ju två stycken egna, eller delar väl med mig så soffan inte blir ledsen ;)

nu tänkte jag läsa boken. hunnit läsa halva, men jag försöker spara den, samtidigt som jag bara vill läsa ut den, haha. men nio är det en film på sexan. the fast and the furious tokyo drift. kanske kollar den. har ju sett dom andra fast and furious, och dom har vart bra. kanske beroende på skådisen, haha, men vem vet?

känner mig lite sjuk, fast ändå inte. känner mig bara så himla trött i kropp och hjärna. ändå sover jag flera timmar per dag. kanske därför man blir trött, för att man sover alldeles för mycket? maybe. nä, nu ska jag tjolavippa. tjingtjong

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide