let's get retarded

2010-01-29 @ 19:51:09 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
måste skriva om en efterbliven sak medans jag kommer ihåg.

här i veckan var vi ute och körde audi. senare under kvällen körde en annan audi framför oss. grymt söligt. så jag skulle vara lite lattjo och skicka ett sms till honom från min mobil. det var jhs polare. tänkte berätta för honom vars han har gasen. frågar jh om gasen är till vänster, men i huvudet menade jag höger. hon rättar mig och så skriver jag ett sms hur nöjd som helst. sen skickar han tillbaka nått i stil med "jaha, jag trodde det var den längst till höger". jag hägde som inte riktigt med på vad det stod förrän jag läste det för jh. då frågar hon om det stod höger .. och vadfan jag skrev egentligen .. hahahaha, såklart hade jag skrivit "gaspedalen är den längst till vänster ;)". fyfan, vad fail. men jävlar vad vi skrattade. och jag skämdes lite. mitt skämt som skulle ha blivit så jävla bra blev en riktig flopp. så jävla typsikt mig alltså. men nåja, om man tänker riktigt långsiktigt kunde nog mitt sms också funkat, hahaha. med mig har man då sällan långtråkigt skulle jag tro ;) jessica signar ut, slut.


the bird and the worm

2010-01-29 @ 08:40:50 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
kunde inte sova längre, vaknade halv fem. konstigt nog, fyra timmars sömn brukar inte vara tillräckligt.

i onsdags jobbade jag från åtta till efter tolv. senare på dagen red jag madde, satte jag fram några småhinder i ridhuset. lo tyckte jag skulle göra det. så jag red lite dressyr en stund och började sen småskutta över hindrena. när jag red på första lilla så stannade hon. men då sa jag åt henne och tog om det och då gick det bra. red på det från båda hållen och samma med hindret på andra sidan. inga problem. vi var grymt samspelta. red sen själva övningen ett par gånger. gick också assmidigt. hade balansen i stigbyglarna idag och allt kändes super. värsta bra ibland att hoppa lite ensam, då måste man tänka själv en del. provade göra lite snävare sväng, som en volt runt hindret och det var inte heller någon större svårighet. haha, lydnadsövningar och markarbete funkar finemang, men annat verkar inte gå så bra ;) ska markarbeta lite på lördag tror jag nog. det sliter typ inget ändå och är bara bra träning för mig och madde.


red lector på lektion sen. gick halvbra. han kändes seg och slö. men jobbade på i en bra låg form. fick snabbt ge bort hästen för att gå till ponnylektionen som jag skulle ha. lotta startade dom medans jag hämtade mitt papper. sen gjorde vi en deal. hon tog lektionen och jag gick och mockade till hennes hästar ;) hade sen ponnylektionen sju till åtta. ponnyerna var lite slöa, så det blev lite hårdkörning för ryttarna. dom fick inte sakta av till skritt och vila förrän alla travade samtidigt och höll avstånden. dom tyckte nog bara jag var tjorvig, heh. men börjar komma in mer och mer i det där med ridlärarleken. fast jag är långt ifrån bra. långt ifrån okej ens, haha, men det funkar.


igår var det askallt ute. inte roligt. på ridlektionen var det teori, så då kollade vi lite hickeykurs. fan vad sugen jag vart, hade velat vara med. hade kvällsfodring också. hade hunnit mocka till åtta hästar innan min lektion och sen kom linnea och hjälpte. när vi hade fodrat klart gick jag och red maddis. hade tänkt skritta ut, men kylan förstörde allt. så det blev skritt i ridhuset barris. sen for vi hem strax efter tio. tjarrå

i believe i can fly

2010-01-27 @ 03:13:06 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
kan ju börja med att berätta att jag nästan fått mig en egen pålle. jag låssas i alla fall att hon är min nu och förhoppningsvis en tid framöver ;) har madame på heltid ändå tills hon blir såld är det tänkt. vi får se hur det blir. är i alla fall superskoj.

idag var det då hoppträning. rider med på linneas lektioner för dom som funderade. har liksom bara hoppat madde en gång + markarbetat en gång. och hoppningen var grymt länge sen. sa innan lektionen att jag säkerligen skulle trilla av eftersom jag typ gjort det varenda gång jag varit med och hoppat för lotta, haha.
maddis var ganska fin på framridningen och även när vi hade en bock på volten. sen blev det ena jäkla svängövningar (eh, ja, fin ritning på bild, men ni ser ju;)). gick inte så värst bra för oss. men nått halvbra fick vi till. hon hoppade stort på oxern som var på lite högre höjd och sen efteråt blev det misskommunikation. tillslut så gjorde jag en ofrivillig avsittning. satt nästan kvar, och lyckades sen nästan landa på fötter. under samma övning råkade vi göra en miss igen och där kom min andra avfallning. landade dock på fötter, bekvämt. men kommit på att jag nog håller andan när jag flyger av, hihi. sen skulle vi hoppa 5½an som också hade lite mer höjd. första anridningen stannade hon redan innan bommen på krysset, och då menar jag slowmotionstopp. mitt fel. tog om det och var lite hårdare. dock sa det stopp på hinder nummer två och jag kände inombords ett aj innan jag ens börjat min flygtur. rätt in i hindret, men smidigt nog slog jag mig inte. bara att klättra upp igen. hoppade det lilla i hörnet i alla fall. red sen en linje med sex galoppsprång och sockerbitshöjd. mitt självförtroende var väl inte på topp och jag red osäkert. men red den ett par gånger och sånt är inge problem. då är hon jätteduktig och väntar på mig.



första gången jag hoppade maddis, då gick det kalas.

kände mig jättedum och jävligt dålig efteråt. men sen är ju madde lite stor för mig. så när det blir lite kommunikationsfel och lite släng så försöker jag hålla om med benen. men där finns bara en stor mage och inte en tillstymmelse att kunna komma runt ens lite. och samtidigt blir det som att jag driver på henne då. och ja, sen har jag kass balans, men det visste vi ju sen långt innan, haha. ville att lotta skulle hoppa henne någon dag, men hon är ju ännu mindre. fast mycket duktigare dårå. jag gjorde stackars madde ganska förvirrad och säkert ett gäng osäker. men ska nog be om en banskiss och försöka själv. annars får hon väl trimma dagen efter. men åh, john skulle ha hoppat henne. han är stor och lång och grymt bra, speciellt med unghästar, i alla fall vad jag fattat, nog för att madde börjar bli gammal, men hon räknas nog till den kategorin. jag gillar hans händer, mhm. nåväl.


blir jobb imorrn igen, åtta till tolv. sen har jag lektioner från sex till åtta. jobbade åtta till fyra idag och fick ha kommunridningen. en salig blandning av kunskap. jag fick då skratta en del, men tror inte dom hade det desto roligare. hehe, och en avfallning fick vi på köpet, men hon var supercool och landade dessutom på fötterna.

nu är det snöstorm ute, och jag borde ha lagt mig för länge sen. så dags att göra det kanske. fan om jag skulle råka försova mig liksom. gonatt


when nothing is right

2010-01-22 @ 06:07:16 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej

klockan är jävligt mycket, men jag kan inte somna. ligger och smågrubblar över lite olika saker. så sluta läsa här om ni inte vill läsa massa gnäll!

har varit världens tjaffs med detta bygge us ska göra (även annat som vanligt). sen kom vi överens om en bra sak tyckte vi, men nu blossade det upp igen. fattar inte ibland varför jag skulle gå med i us igen. det är bara tjaffs, bråk och massa skit. som det såklart lätt blir med många olika viljor .. men jag fattar inte hur jag pallar.

känner mig som en egotrippad jävla ragata. och ibland när jag är sur säger jag säkert en hel del dumma saker som jag egentligen inte riktigt menar, men man måste ju få avreagera sig då och då. och för att man kanske kläcker ur sig något om en person betyder det ju inte att man hatar denne och att allt kring den suger. stör jag mig på någon eller något så kan det ju tyvärr komma ut lite på fel sätt när man är bitter. och ibland avreagerar man sig på just någon bara för att få avreagera sig.

jag funderar om det blivit mer osämja i us sen jag gick med igen? men alltså om det är något som jag inte gillar så säger jag ifrån. dom flesta följer bara strömmen och är inte speciellt brydda. jag strider för det jag tycker. man börjar ju inte en diskussionwhatever och kämpar för det om man inte är ute efter att vinna. visst, ibland är inte allting svart och vitt. jag lyssnar gärna på vad andra har för argument, kanske något som jag inte tänkt på tidigare, men det måste man ju kunna. man kan ju inte helt snöa in sig. men jag vet inte om jag själv är jävligt insöad? jag vill ju i alla fall gärna tro att jag försöker se det ur andras synvinklar och accepterar att andra kanske inte delar samma åsikt. men sure, jag blir jävligt putt om jag inte får som jag vill. men då säger jag ju också till innan och försöker få min vilja igenom istället för att sitta tyst och sen sura i ensamhet typ.
nämen, har man en åsikt ska man ju få den hörd och vill man få sin vilja igenom så får man ju kämpa lite. man stöter alltid på motgångar vad det än handlar om. fick sagt att man inte ska ta allt personligt, men det är det jag gör och det får mig att grubbla .. som den korkade grubblare man är.
hade en massa i hjärnan som jag grubblat på, men bara för att jag tänkte skriva ner allt så försvann mina fina ordval och allt som jag tänkt på.

så slutsatsen; är jag en så dålig människa? :<
hellre sårad av sanningen än lycklig av lögnen liksom.

as far as you can go

2010-01-18 @ 17:47:16 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemkt mycket hej
glömt att uppdatera här märker jag ..
i onsdags red jag ludde på lektion, gick sisådär. på torsdag red jag sockan på lektion och det gick faktiskt grymt bra. men så hade jag också en bra inställning i början. i torsdags red jag också ut madde med soffi, linno och felicia. soffi och shakira gick omkull i diket en gång, annars gick det bra. maddis var grymt duktig :) på fredagen red jag lite markarbete med madz tillsammans med jonni och gulis. hade två sockerbitshinder på varje långsida med ungefär 21 meter emellan. sen en galoppbom vid x och några travbommar på en kortsida. gosch, hästen var grym. lite hopphjärna har hon allt. trodde hon skulle vara korkad, men ack så fel jag hade. när vi började på hindrena kastade hon sig över första, rejsa och kastade sig över andra också. hon gjorde typ så en gång till tills jag gjorde halt i mitten av hindrena. sen gick det hur bra som helst. då lyssnade hon mycket bättre och fick bättre språng. gud vad kul det var. sen när jag var nöjd och avlutade var hon också helt dunderfin.

lördagkväll söp vi lite hemma hos hedqvist. hon skulle supa skallen av sig och jag hängde på. hon gjorde lite piggelindrinkar, smarrigt. och sist klagade hon på att jag drack söligt, men nu jävlar var jag nästan ett glas före henne hela tiden ;) och så gav hon upp innan mig också, haha. tyvärr hade vi bara en kvarting explorer att dela på så vi hann inte ens bli fulla. haha.

söndag vankades det hockey. första parkett som vanligt. försökte fota fina bilder, men det går inte. dom flesta blir suddiga och fula. att jag aldrig lär mig. ska byta plats nästa gång och fan lyckas. dom vann i alla fall med 9-2.
the end

i got soul but i'm not a soldier

2010-01-12 @ 12:34:49 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
känns lite wierd att inte ha någon pålle att rida idag. har haft maddis i en vecka, men nu är linnea back on track så antar att jag måste lämna tillbaks hästen till henne ;) far väl och donar med pärlorna litegrann då och ska försöka hinna prata med lo. sen återstår det att se.

tänkte bara informera er om att 500 kg häst på handleden inte är att leka med, mjauo. på återskrivande. hoppas alla ni barn som går i skolan haft en trevlig dag. jag saknar skolan lite. tjingtjongtjines

so far away from us

2010-01-12 @ 12:20:22 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
tagit sovmorgon idag. egentligen vaknade jag vid fem och kunde knappt somna om, men jag tvingade mig själv. drömt eller halvdrömt aningens skumma drömmar med vissa personer i, haha.
redigerat lite bilder på förmiddagen. bara skräp, måste bättra mig. saknar min egna kamera. måste skicka den på lagning snarast.

for till stallet kring två, mockade till madde. fyllde maten åt alla kusarna. sen tog vi in och borstade odjuren. skulle bara skritta idag, så körde på barris. var grymt mörkt, såg knappt stigen. hade med oss jh och chippen som sällis. allt gick bra, red galoppsträckan. hästarna blev pigga på hemvägen och madsi småtaktade lite. vid skidspåret ropade vi tut, tut i backen och så gick jh och chippen över. så hör jag hur det kommer någon på skidspåret och madde flippar ur totalt. började dampa som fan, kasta sig runt. hon visste inte vars hon skulle ta vägen. tror skidisen stannade först, men sen susade den ändå förbi, osmart. så madde stegrade. klumpiga pålle, fattar inte hur högt man kan stegra. så hon höll på slå över, så jag gled av i snön och hästen gick omkull i djupsnön på sidan. när hon är på väg upp ser jag redan scenariot i huvudet. och yeah, hästen sprattlar sig upp och trampar på mig med i princip alla fötter. inte mysigt. och tillråga på allt så kastade hon säkert ett ton snö i ansiktet på mig på vägen upp, hahaha. som tur var stannade hon och sprang inte iväg. men aningens rädd var hon. för madde gör aldrig nått. eller med mig har hon aldrig gjort nått i alla fall. inga stora saker åtminstone. promenerade till småstallen och klättrade upp med hjälp av en ramp. slutet gott, allting gott. men lite lattjo är det allt, haha. och man måste ju prova det mesta liksom.

handlade lite sen och skjutsade josefin till malmberget. senare på kvällen for jag och jh ut en sväng, men det var så dött att vi snabbt gav upp. hahaha, och den skämmiga saken i lördags blev tusen gånger skämmigare nu. haha, nog är det jag och jh alltså, typiskt ;)


on the dancefloor

2010-01-12 @ 12:06:51 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej
igår började jag dagen med att fara till stallet klockan åtta och släppa ut madde och clatch. mockade åt madz och valle. spånade lite åt dom + olle. fyllde maten och gjorde allting klart. städade även valle och olles skåp innan jag for hem igen.

for till isladan vid tolv med jessica och marina. matchen började inte förrän kvart i två. så jag blev med på bland annat en promenad med jhs lag. sprang sen in och ut genom omklädningsrummet med henne. tycker det är pinsamt. så jag kollar i golvet och går just dit jag ska, haha. hann kolla lite av matchen som var innan, dom förlorade.


hittade en bra plats att fota på under jhs match, satt med jossan och ronja. fotade genom glaset, och det funka. blir lite närmare, och på samma nivå. fast med facit i hand så spenderade jag mer tid på att kolla spelet än att få bra bilder. det ska ändras till nästa gång! dom vann i alla fall.

            

vi for direkt till stallet. började dona med maddes lösa sko som nu hade hamnat helt på sniskan. fick lös den efter många om och men, sen tänkte vi banka på den igen. jh fick sköta det jobbet eftersom jag inte kan hålla benet ordentligt som man ska. gick super ena sidan, men första sömmen på andra sidan åkte för långt in så när vi skulle ha ut den så tappade vi tålamodet och drog bort hela skon. när jag skulle hjälpa ut en söm så slant mitt verktyg och jag körde in den vassa sömjävel i tummen. aj liksom. pajade mina ridbyxor också. så både jag och jessica vart allvarligt krigsskadade efter den pärsen.

               

red en stund i ridhuset idag igen. testade ju hoppsadeln + padd. hon var faktiskt ganska fin. lite jobbigare än sist, men ganska ok i genomsnitt. jossan fotade lite och hann se en bild från hästryggen och kunde korrigera mina händer. har ju så korta armar att jag lätt vill hålla dom för nära mig. men nu tänkte jag nästan hela tiden på att flytta fram dom. tyckte det blev grym skillnad :)


computerfucker

2010-01-12 @ 01:00:44 Allmänt Kommentarer (0)
jag hatar min fittiga, jävla kuk dator.
jag vill ha en ny på stuberten!

i feel like a monster

2010-01-11 @ 23:20:29 Allmänt Kommentarer (1)
hej, hej, hemskt mycket hej
i fredags var vi hos jh hela kvällen. käkade pizza och drack sen några cider. kollade en gammal film, skruva den som beckham. småkollade sen lite tv i jhs rum och flummade lite ;) mitt sms till monica från hedans mobil var ju bara för bäst. tyckte dock inte hon och säkerligen inte monkan som nog hade lagt sig vid det laget. knallade hem först vid tre på natten.

körde sovmorgon på lördagen. for till stallet kring ett och mockade, fyllde mat och sånt till maddis. skjutsade mamma till jobbet innan halv tre, lämnade bilden där och gick till islandan. kollade när jhs lag spelade match. skulle ha fotat, men det var så kallt att jag inte fick så många bilder ;) satte mig där i fiket med jeppe och pontus och där blev jag fast med jossan och dom och massa småkillar som kom.


sen drog vi direkt till stallet och borstade pållarna. red lite dressyr i ridhuset. provade dressyrsadeln. körde faktiskt med långa läder också för att vara mig. säger bara en sak, madde var hur fin som helst! så jävla kul. haha, visst såg det säkert inte fint ut hela tiden eller så, men det kändes super. kunde fatta vänstergalopp med bara höften i princip. och känslan jag fick i avtravningen, flera gånger .. wosch. hon tog jämt stöd på båda tyglarna och orkade bära sig i en lagomt låg form och travade på fint. kul, kul, kul. och efteråt fanns det inge blod på schabraket, så den sadeln sitter alltså bättre. såg dock att hon tappat två sömmar på en sko.

senare på kvällen körde vi lite bil. ju senare det blev, desto mer skämde vi ut oss. geez, allt blev bara mega pinsamt, hahaha. men skrattat har vi då gjort, så tårarna sprutade nästan. hahaha, fyfan vad kul.


nice and easy

2010-01-08 @ 11:01:44 Allmänt Kommentarer (0)

hej, hej, hemskt mycket hej

igår hade jag madde och mitcha. vanja hjälpte mig att kolla maddes sadlar. ingen av dom passade speciellt bra. hon får sår på manken av i alla fall hoppsadeln. inte så kul. men om jag ska ha henne fler dagar ska jag prova först en annan sadel, sen dressyren och efter det hoppsadeln med en padd närmast hästen.
longerade henne på kvällen. hon var superlydig. höll på i ungefär en halvtimme, och det tyckte hon var jobbigt och blev svettig. nog börjar hon allt bli fin nu lilla madame.

                      

varit i småstallen och tagit hand om gammeltanten. har varit in i det stallet en gång tidigare för länge sen. det är ganska mysigt måste jag säga. lite små boxar med tanke på storleken av hästarna, men annars. pysslade på med skruttan och sen for vi ut i kylan en sväng. red runt klubben och sen vidare mot kremma. travade lite på långa tyglar på hemvägen och skruttis sprang med öronen rakt fram hela tiden. hur mysigt som helst att få vara med henne igen :)
medans jag sopade och fixade spånet hann jag prata lite med tuula. oj vad hon inte var allt som jag trott. hon var supertrevlig och snackade på en massa. hon tyckte jag skulle prova rida moije någon gång. haha, lätt! den är ju nästan lika stor och bred som julle. huvudet är i alla fall enormt.

kom hem ganska sent från stallet då jag börjat bli rejält långsam igen. och bombad, fått springa fram och tillbaka hundra gånger för att jag alltid glömt nått viktigt .. hann slänga i mig mat hemma innan jag skulle hämta mamma från jobbet tio. var så trött att jag sen somnade direkt när vi kommit hem ungefär. ojoj.
(min dator är fuckad, så det går inte att lägga in mer bilder, grrrpusshej


we want to be friends

2010-01-07 @ 12:19:23 Allmänt Kommentarer (2)
hej, hej, hemskt mycket hej
har ärligt talat tänkt blogga sen i förrgår, men internet har varit så långsamt att jag faktiskt somnat framför datorn. men då tar jag igen mig nu då.

hade madde i förrgår, vi red lite dressyr i ridhuset en halvtimme ungefär. hade på gramanen också. men jag gillar inte riktigt att rida med den. fast det underlättade när hon blev lite dragig, och så blev det lite stabilare i galoppen.

hann klippa stålis innan och sen snabblonga honom en stund. han brukar ju vara ganska störd att klippa, men nu hade jag honom i boxen och fick låna en mindre sladdlös. det var grymt och olle var hur lättklippt som helst då :) jag hade fast kunnat klippa tio hästar med en sån.
klippte valle dagen innan med en vanlig och det gick inte så bra. för det första trillade skären av när jag tog ett drag under magen. sen ville dom aldrig riktigt sitta ordentligt och allt blev bara pannkaka. sen efter att klippt halva hästen blev han störd så jag provade flytta honom till skötspiltan. då gick det kalas, till och med halsen och upp mot huvudet. sista biten tog sara med hennes maskin eftersom den jag hade inte kändes hundra.

ska hjälpa med madde nu tills hennes matte blir frisk. för min del hoppas jag det tar länge, för det är så kul att ha henne. så igår städade jag och fixade hela skåpet, rensade borstpåsen, möblerade om på boxen och lite sånt. haha, får se vad linnea säger när hon ser det. men då är det ju bara att flytta tillbaka allt på sin gamla plats. jag gillar ordning och reda, och ibland är det inte så farligt att städa ;)



red dressyr med henne igår också. utan graman och typ en timme. galopperade lite mer än vanligt. hon var faktiskt riktigt fin redan från början. jättekul :) hon blev supersvettig och fick ha två fleecetäcken på sig ett par timmar. sen kom jag tillbaka senare på kvällen och bytte.



it's all about us

2010-01-03 @ 02:45:25 Allmänt Kommentarer (0)
hej, hej, hemskt mycket hej
idag skulle vi rycka in och ha stallpass, men när vi kommit till stallet sju på morgonen så behövdes det inte. när vi väl var där stoppade vi ut våra kusar i kylan. jh och jag mockade till chippen, prisma, valle och olle.
fyllde allt hö, passade på medans det fanns upptinat i hovslagarspiltan. fyhelvete vad jag och jessica kämpade med att få ut en bal igår. det var inte det lättaste. den fastnade övet tröskeln gång på gång, och hur starka vi än må vara så är det inte enkelt att rubba en femhundra kilos bal liksom. men envisa som vi är lyckades vi. helt i onödan med facit i hand, nånå.

 vid lunch så drog vi hem en stund. sen tillbaka och ta in hästarna och så vidare till isladan. hade inget att göra så jag hängde med när jh skulle träna. jag blev så sugen att åka, och träna, och göra övningar. snablars kallt var det, så efter halva var jag klok nog att gå in i värmen.



tillbaks till stallet. borstade madde och dressade lite i ridhuset. orkade inte hålla ihop henne hela tiden, så egentligen skulle jag haft gramanen. men i slutet gick det bättre, duktig totto. fick mockat, lyx. haha, igår när jag skulle rida barris inne kom jag inte upp, pallen var för låg. så fick prova allt möjligt innan jag lastade på typ 30 cm dynor på pallen, då jävlar :) hahaha, ett gott skratt fick man i alla fall.



hängt med hedan hela kvällen. gjort allt och ingenting. kört lite raggen. inte så mycket folk varken första eller andra gången. kring tolv klämde vi in jeppe, macke och max i baksätet och så fick dom åka med oss. polisen var i farten och stannade folk. även oss. killen var trevlig och sa bara till om lyset som är lite trasigt. sen en stund efter det blev vi stannade igen, av stina. hon var inte lika rolig att ha och göra med ;) jh ska då alltid vara värst, haha.

varit trött som ett as, men nu såg jag att new moon laddat klart, så då ska jag kika den. är säkert skitkvalla, eller i alla fall inte helnice, men så länge man ser allt får det fan funka. har sovmorgon imorrn så det är gr8. godnatt

 

 

 


Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide