Make a change

2012-08-23 @ 23:50:31 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Var ju hos tandis igår och lagade lite hål. Nu har jag bara två kvar att laga, sen är det färdigt. Mina tänder är helt världelösa, dom älskar att skaffa sig hål. Dålig kvalla på dom, och fula är dom också. Kostar en bara massa pengar ;)
Men i alla fall så har jag haft ett jättestort hål vid sidan av framtanden. Som har synats rätt ordentligt också. Har väntat sen min första tandläkartid att dom ska laga det. Och nu äntligen. Kolla vad stiligt det blev tillslut :)


Bedövad på efterbilden så kunde inte få upp läppen mera, haha. Ja, speciellt mina framtänder är skeva. Men den ena tar hand om den andra, kramar liksom om den :) Har bett om att få tandställning, men dom vägrar. Och min underläpp har någon missbildning. Åt höger är det en typ triangel där läppfärgen försvunnit. Haha, löv it. Ville bara säga, tacka vet jag tandläkare ibland. Och tur att lagningarna inte ser ut som förr i tiden! Tack och adjö.

You'll get what you need

2012-08-23 @ 23:37:22 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Inte gjort detso mer idag. Käkat lunch med några väninnor och sen varit i stallet. Hade inte tänkt vara så länge, men slutade med att jag kom hem 22.30. Har sysselsatt mig med att frisera hästar. Först klippte jag Timpans man och loöron. Tänkte han skulle vara lite stilig sen när vi börjar hoppa :) Efter det har jag ryckt Fonzie och Elvis man. Vilken pärs. I alla fall Elvis, för han gillade det inte för fem öre och jobbig man. Fast vi lyckades i alla fall distrahera honom i början. Också klippt lite i Dreamers man. Den var lite knas. Övest var den rak, sen neråt fick den lite utåtstående fluff och mer neråt så hade han självfall, hehe.
Har faktiskt sagt att jag vill ha lite betalt om jag ska hålla på med sånt. Känns lite snirko kanske och kräva pengar. Men det är ju inte mycket jag vill ha precis. Och nog borde det väl vara värt besväret kan man tycka. Åtminstone vid ryckning. Fast ja, hade jag bett någon rycka min häst man om jag haft någon så hade jag då gett något utan att fundera. Haha, men det brukar ju inte vara ovanligt att folk vill ha och ha, men sällan kan tänkas betala eller göra annat för tjänsterna. Skitsamma, jag gillar att hjälpa till. Men utnyttjar man det hela tiden kanske man tillslut gjort slut på lusten.


Sen har vi gjort fodringslappar till tävlingarna ihelg och tejpat upp några. Full rulle imorgon då när allt startar. Ska också sova i stallet hela helgen är tanken. Oftast rätt kul, men krävande. Man är helt död på söndag! Men det är ju bara hopptävlingar på hemmaplan en gång om året, så det är lätt värt. Det är så kul när alla är engagerade, mycket folk runt i kring hela tiden osv.

Mina tre pärlor kom också hem. Hjälpte att packa av dom och lite grejer. Skönt att ordningen är återställd nu, hehe. Fast nu är semestern slut, inga mer stallfria dagar och chillande.
Nåväl, har just tömt minneskortet till kameran så det är redo, borde packa lite grejer också. Men kanske gör det imorrn istället och kollar en film eller lite serie. Eller läser boooook. Tjing.

Live, love, laugh

2012-08-22 @ 22:33:51 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Hahaha, när jag ändå är inne i youtube så måste jag lägga upp en till film. Skrattar på mig typ varje gång ända sen vi gjorde den. Lättroade, ohja :)


If you can dream it you can be it

2012-08-22 @ 22:28:55 Allmänt Kommentarer (1)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Har fixat upp lite filmer på min youtube. Känns safe att ha några filmer där ifall datorn skulle krascha eller nå. Apropå det så måste jag backupa det mesta nya från datorn asap. Vore förjävligt om det skulle försvinna.

La upp några av filmerna jag fick från Lotta nu senast. Vi är inte precis snabba, men plötsligt händer det ;) Det var några filmer från när jag hoppade Valle lite och klubbtävla.
Provade klippa och lägga ihop filmer i nått program på datorn, och jag lyckades. Väldigt användningsbart. Fast i efterhand såg jag att hela bilden dansar runt i första videon, say what?


Av någon anledning koms det på att jag skulle prova tävla Valle, så fick träna lite innan då jag inte hoppat honom på jättejättelänge. Man kan som lugnt säga att det var han som bestämde det mesta, haha. Inte tjusigt för fem öre, inte heller den enklaste, men så kul som det bara kan bli. Filmades bara i början. Efter första krysset skulle vi svängt vänster direkt, men som nu ser funkade varken styrning eller broms så bra ;)




Körde bara 80 cm på tävlingen, för jag kände att det var lämpligast om jag ville pricka hindrena i rätt ordning, hehe. Det var en clearround. Red banan två gånger och andra gången trodde han det var omhoppning, så det gick rätt mycket fortare osv.

Haha, ja, ni får skratta. Eller gråta. Jag har nästan gjort båda. Men faktiskt så var det bland det roligaste även om det inte är top notch eller så. Älskar finaste Valle, han är bäst och fräckast.

In a whole other world

2012-08-21 @ 23:28:54 Allmänt Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Tog med mig en bok till tävlingen och började läsa i fredags. Den var så bra, så på söndagen var den färdig. Jag insåg hur mycket jag tycker om att läsa. Har perioder där allt handlar om böcker typ, haha. Det var länge sen sist dock. Boken hette En flicka som kallas Alice, en roman, och klart läsvärd!

Men när jag kom hem googlade jag lite efter böcker, sen for jag till bibblo i både Gällivare och Malmberget. Kom hem med sju böcker, ett eget lånekort och köandes på flera andra böcker. Härligt :)

Som sagt, läser jag så läser jag. Samma kväll som jag lånade böckerna vände jag sista bladet på första boken. Och idag när jag vaknade vid ett påbörjade jag en ny, som jag hade läst ut kring 17-tiden kanske. Nu är det ju inga värsting böcker vi snackar om, utan vanliga, relativt lättlästa på omkring 30 kapitlen, ungefär lite mer än 300 sidor. Men det är så kul. Som att se en film, fast egentligen bättre! Har börjat på tredje nu och det känns som att jag hinner läsa alla inom en månad innan dom ska tillbaka, haha. Nåja, snart börjar ju vardagen gå till sitt normala och då får man mindre tid till chillaxing, men ändå :)

Läst klart Fallen ängel och Uppvaknandet. Båda lite overkliga, ungdomsböcker. Och båda riktigt bra enligt mig :) Uppvaknandet är del 8 i serien House of Night. Läs dom! Om ni gillar typ vampyrer osv.
Nästa gång jag drar på bibblo ska jag försöka hitta några bra på engelska, fanns inga nu. Föredrar att läsa på engelska om böckrena är skrivna på engelska från början. Vill gärna hitta The hunger games och VA-serierna på engelska, vore nice.

Okej, nu var det slut på Jessicas boktips, trevlig läsning. Hahaha. Tjing.


An empty path

2012-08-21 @ 23:00:33 Allmänt Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Som sagt dåligt med uppdatering. Ska försöka bättra mig, hehe. Säger så varenda gång, men kanske en dag att det slår in ;)

Händer mycket och ingenting just nu. Orkar inte börja tänka efter desto mer, men raddar väl lite.
I onsdags körde jag ner till Piteå och packade ihop allt inför tävling i Vännäs. Dit for vi på torsdag eftermiddag och var kvar till söndag. Patsy hade sin bästa dag på fredag, då fick hon sig en rosett :) Grabbarna var bäst sista dagen då Olle fick en blå rosett i näst högsta klassen och Valle en blå i högsta klassen för dagen, 135 cm. Båda felfria och bäst, så egentligen var det bara på håret från en vinst, vilket dom lätt skulle förtjänat :) Olle fick faktiskt en grön rosett på lördagen också, men med ett ner dock. Lite stolpe ut sådär, men hästarna var ända fantastiska. Fast det tycker jag ju alltid i och försig.

Direkt vi kom till underbara Horlax på söndagen så lastade vi bara ur, sen började jag köra hemåt. Hann bli mörkt rätt fort. När man gillar att köra fort, plus dålig syn och mörker på det så blir det ingen bra kombo. Fick påminna mig fler än en gång efter E10:an att skärpa mig. Älskar att brassa E4:an, hehe, men det gör väl alla. Men klarade mig hem utan att ha kört på något eller in i någon. Haha, fast vid vägarbetet kring Luleå gjorde jag en knas. Såg till att ha några bilar framför mig när vi närmade oss, så jag inte skulle behöva köra först och eventuellt råka köra fel i mörkret och hamna på villovägar. Det gick ju bra först, tills bilarna svängde av en efter en. Så när sista svängde upp till Luleå hade jag inte en aning om vart jag skulle köra för att göra rätt. Så tordes inte chansa, drog en högersväng och körde ända bort och runt i rostbollsrondellen innan jag vände och körde ner på storvägen igen, hahaha. Inte alla hästar hemma alltid, mesigt.
Hade ett möte tidigt på måndag, därför jag var tvungen att snabba mig hem, annars hade jag gärna stannat i Hortis för alltid :)


Hehe, slänger mig till vargarna lite med dom här bilderna. Men trots allt första ridningen för mig på hela sommarn = väldigt oriden. Och Nobbe har jag bara ridit en gång tidigare och då på lektion. Men äh, sporras till att bli bättre i alla fall :) Och främst av allt var det så kul att jag mest for runt och log. Looove it!


Och i måndags började äntligen ridlektionerna. Fick rida Timpen på min dressyrlektion och det var kul som bara den. Han var fin och duktig. Känsligare än vanligt och mer lyhörd. Men det är klart när han haft semester :) Jag var rätt oriden i alla fall, haha. Men tycker ändå det var rätt bra pli på mig, för att vara första passet för terminen. Tänkte efter mer kändes det som. Inte bara körde på automatik. Vilken tur att jag hann ta mig ett pass på Bollen och ett på Nobbe förra lördagen. Annars hade jag varit helt nollställd, hihi. Taggad som tusan till hoppträningen, som dock drar igång en vecka senare. Längtar! Taggad till dressyren också, men lite trist att min favvis är skadad. Och sen finns det bara 5 andra att välja på. Och Timpen lär det ju inte bli ofta, kommer säkert bli dom som ingen i dom tidigare grupperna vill ha. Önskar mer klubbisar, och på en höjd från typ 163 cm och uppåt. Lite lätt less på dom övervuxna ponnysarna, tycker inte dom är så jättekul i längden tyvärr.

That was that, ska verkligen försöka bättra mig med uppdatering. Kanske inte skriva romaner varenda gång heller. Haha, men vi får se :) Tjing

 


We had a great time

2012-08-21 @ 21:42:37 Allmänt Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Lägger ut ännu ett gäng bilder som aldrig sett ljuset här på bloggen. Bättre sent än aldrig kanske :)



Fina Oddi


Min fina vän Tiamo :)


Ridklubbens trotjänare Luette, som nu är i Trapalanda.


Oddi igen :)


In the past

2012-08-08 @ 01:21:37 Allmänt Kommentarer (0)
Hej, hej, hemskt mycket hej
Återigen påfyllnad med bilder som jag nog inte lagt in tidigare. Tydligen mer av det än jag trodde.


Fina, fina Ayla. Som nu är i Trapalanda.



Patsy och hennes polare.


Awesome wedding

2012-08-08 @ 01:03:02 Allmänt Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Hof, det var en lång dag igår. Har huvudvärk och känner mig bakis. Ändå är nog jag den enda som var nykter igår, haha. Typ sympati bakis ;) Nej, men det blev ju rätt sent igår, så är nog bristen av sömn som gett huvudvärk.

         
         
           
         
 
Som sagt var det ju bröllop igår. Det var min kusin Sara som gifte sig. Det började klockan 15.00 i Luleå domkyrka. Vigseln var rätt snabb och faktiskt rolig. Prästen var kalaskul, ingen stel, tråkig snubbe, utan asball. Sen sjöng min kusins kompis. Hon var sjukt jävla duktig. Hon spelade också gitarr till, det vart nästan magiskt ;) Plus att det var i alla fall en låt jag gillar en massa så det gjorde det hela inte sämre precis. Sen kastade vi fågelfrön över dom och såg dom rulla iväg i sin bil med skylten nygift och burkar där bak, haha.

Alla vi andra åkte vidare mot Blackis, en lokal i Svartöstan. Där fick man champagne och om man ville fick man fota sig med nära och kära. Väntade på brudparet och sen fick vi gå in. Det var typ 90 gäster, så det var hyfsat stort bröllop. Med bordsplacering och allt. Men satt som tur var bredvid mamma. Och Felix, Felicia, min ena kusins extrabarn, och Gustav och Edde, en annan kusins barn. Och ja, sen mer folk jag kände som åt andra hållet.

         
         

Det var lite långsamt sådär i början, var så hungrig och är inget big fan av förrätter som typ alltid är lax eller räkor eller något sånt bara för att jag inte gillar det ;) Hängt runt och valsat omkring. Pratade lite med folk jag känner. Så kul att i princip alla släktingar var på bröllopet. Det är ju så sällan man träffar vissa av dom, så det var askul. Haha, och ja, framåt kvällen pratade man ju mer och mer med folk man inte kände också, för alla var ju fulla som kastruller och dom flesta blir ju hyfsat sociala då, hahaha.
Något som också var lite roligt var att jag kände mig ovanligt kort när man mingla, men sen slog det mig att säkert hälften är typ basketspelare, då både S och L är det, haha. Men det såg lite skojigt ut ;)  
        
          
         

Det var ju som trerätters, så varmrätt och sen bröllopstårta hanns också med. Och där emellan hade dom lite olika små saker som var jätteroliga. Felix kom bland annat mitt i nånstans och sa att han hade fått en nyckel av någon dude. Sen sa en av typ bestmanen eller någon nära kompis till Sara och Linus i ett tal något om att nu ska ni få vara man och hustru ifred så jag lämnar tillbaka min nyckel till Sara nu. Och så sa han, är det någon annan som också har en nyckel hem till Sara så kan ni ju också lämna den till henne nu. Haha, och så reste sig säkert tjugo killar upp och gick och lämna en nyckel till henne ;) Fyfan vad kul det var.



Sen hade dom massa sånt där små roligt för sig. En lek också när dom satt på stolar med ryggen mot varann och hade en av sin egen sko och så sin partners ena. Och så ställdes det frågor och den dom tyckte det stämde mest in på, ja, då skulle dom sätta upp den personens sko. Också jättekul.

         
         
                      Söta, personliga saker, choklader, vinflarror osv.

Och som sagt så blev det ju roligare ju senare det blev. Fast sen började vår sida av släkten avta en efter en och då blir det ju lite ensammare. Men har då agerat fyllechaffis åt några stycken. Trodde jag skulle kvadda eller nått av att köra i stan, men det vart ju ändå så pass sent att det knappt var några bilar i farten. Körde först hem två av mina kusiner, Anton och Roger, som skulle till olika ställen. Sen var det toastmadame och en snubbe som hakade på igen. Toastmadame var så vänlig och följde med oss in till centrum och Stadshotellet då vi inte riktigt var säkra på vägen. Så hon guidade oss, så släppte vi av honom och sen hem till tjejen. Kände mig riktigt duktig där i Luleå city, haha.

        
        
          
                                                  Några kusiner.                          

Och så var det bara att vänta på moster Siv och Janne. Hade ju lovat att vi skulle vänta på dom, men trodde aldrig det skulle bli så sent. Vi var i princip sist kvar. Dom började ju städa ihop lite smått och så. Men jag hängde med Nicke och hade det trevligt, haha.
Tålmodigt väntade jag på alla fyllefolk, och tillslut halv sex på morgonen var vi i bilen för att lämna av våra sista medåkare innan det bar av hem mot Sunderbyn. Gissa om jag var trött, hof.

          
         
          
Men absolut det bästa bröllopet jag varit på. Hehe, så har jag bara varit på ett innan. Och då var jag så liten att jag knappt minns nått.
Kul i alla fall att ha varit på ett så stort och bröllopigt bröllop en gång i livet. Lär nog inte bli så många fler för mig tror jag nog. Även om dagen blev lång och stundtals långsam så var det helt klart värt det.

         
         

(Tydligen glömt att publicera det här inlägget, wops). Men nu gör jag det, och massa bilder till. Mest mamma som fotat och det vart inte så mycket av det. Men vi var ju där för att ha kul inte för fotningen ;) Tjing.

 

 

 


Never to late

2012-08-08 @ 00:27:11 Allmänt Kommentarer (0)

Hej, hej, hemskt mycket hej
Känns som att jag börjar komma ikapp lite med bildredigering osv. Så tänkte försöka fylla på i bloggen nu och sen börja blogga oftare. Nu slänger jag in lite blandade från någon vecka i början av sommarn typ och senare. Tyvärr tråkigaste kvallan i stan, kinda sucks.


Jullan och Moonis dresserar.




Jossan och Mattur dresserar.


Fanny dresserar.




Sara blev modig och började hoppa.



Anneli svischade förbi dresserande.


Kajsa och söta Ragge hoppade hinder.


Linur glider omkring.



Emelie hoppade häst.


Felicia hoppade sin ponny och provade en annans.


Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide