Christmas

Hej, hej, hemskt mycket hej
Julafton passerade fort förbi. Det är inte samma sak med julafton mer. Det var mycket roligare förut när hela tjocka släkten samlades i Tärendö och umgicks och allt som hör till. Sen när tomten kom och alla öppnade julklapparna tillsammans. Det var tider det. Så skulle det vara nu också, då hade julen varit tio gånger mysigare.

Nu för tiden firar vi alltid jul hemma. Jag, mamma och Josefin. Vi har ingen gran, ingen tomte eller så. Vi sitter i myskläder och äter julmat och öppnar paket. Sen när man gjort det är som julafton över och vad gör man då.


Hade utsläpp på morgonen. Så var där och fixade en massa. Sen vid elva red vi på julritt. Jag och Guran, Felicia och Bibbi, Fanny och Fonzie, Moa och Ljufur. For upp mot Heden, hem till Fanny och Felicia, förbi Hedstallet, hem till mig och sen vidare mot stallet igen. Hittade lilla Kajsa efter vägen, så hon fick åka bakom mig på Gurre. Hästarna var pigga och taggade, men duktig. Ingen skenade när vi galoppera och ingen red över någon tant ;) Träffade på väldans många traktorer, snöslungor och en del skumma saker. Men hästarna reagerade inte desto mer, skönt. På hemvägen kom en liten plogbil efter gångstigen. Den tog upp hela stigen, men stannade och slog av. Guran som ska vara det trygga nordisen tyckte den var läbbig. Så sa till Kajsa att hon skulle hålla i sig för det kunde bli tvärvändning och sken när som helst. Och jovisst, hon kastade sig och drog på. Men sprang i princip in i Bibbi så mitt ben krocka med hennes rumpa (fick fettoblåmärke, lol). Sen fortsatte hon mot Fonzie, men då tog det stopp. Haha, det roliga var att Kajsa började fara åt ett håll och jag mot det andra. Så hon drog typ mig rak och jag henne, haha. Om hon inte varit med hade jag garanterat hängt i knävecket där ;) Bebop fattade typ ingenting och började knata mot plogbilen, men ingen annan tordes hänga på. Slutade med att vi fick gå upp efter skidspåret och sen ner när den åkit iväg, haha.
Olleponken fick vila på julafton.


Stilig kille på julafton :)


Åt julmat och drack must. Mums. Sen kollade vi film från när vi var små och efter det julklappsöppning. Fick en massa julklappar, trodde det skulle minska med åren, men verkar som att jag är snäll ännu ;)
Fick massa fint. En hylla, en parfym, lotter, en bok, pengar, lila filt, lila kuddar, duschgrejs, yllesockar, halsband, lush liptint, nagellackgrejs, Geisha, en jacka, en kamera. Minns inte just nu om det var mer. Men är grymt nöjd med alla mina klappar :) Sen när jag var hos pappa tidigare fick jag hans mobil, en Samsung Galaxy S. Gillar den massa. Sen fick jag ju också nya Converse, lite annorlunda, men fräcka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide