unique

hej, hej, hemskt mycket hej
varit i boden under helgen. följde med lotta och hästarna på jane träning. man blev verkligen hoppsugen när man satt och kolla. och egen häst sugen. tänk vad roligt med en egen stjärna att kunna utvecklas med och kunna fara på träning osv med om man vill. dreaming on. saknade också min kamera när jag såg andra fota. var nästan att jag frågade tjejen bredvid mig om jag inte kunde få fota bara en bild ;) också hunnit käka på ett ställe med väldigt god mat och kollat massa hästhoppning. både världscup från vigo och gamla filmer som vi filmat på tävlingar. shit, vilken bra sommar det var ändå. näset är ganska svårslaget. tittade också tiamo filmerna med handen halvt framför ögonen. men faktiskt är jag lite nöjdare över rundorna nu än vad jag var först. inte lika illa som från början konstigt nog ;)

i måndags fick jag rida på linneas lektion för ålle. blev ett pass med sessan, vääldigt länge sen. i början red jag illa, väldigt illa. och envisa sessan gjorde det inte bättre heller. men efter ett tag tog hon sidförande skänkel och började lossna och arbeta. sen var hon som en peng. nämen, helt okej sista halvan. väldigt annorlunda att rida en liten häst, mina ben kändes så långa att jag knappt visste hur jag skulle skänkla först, haha ;)
hade två extra barn i min grupp sen. men det gick bra i alla fall. har dock varit bekvämt med max fem stycken. alla mina barn var duktiga och skötte sig väldigt bra. sådana gånger är det roligt. nu ska dom snart få börja galoppera, som dom längtat. ska bli spännande och se hur det slutar.

i tisdags hoppade vi bana på träningen. redan när jag red fram kändes det inte bra. kändes inte som det brukar. framhoppningen var sådär halvers. och första rundan av banan råkade jag rida fel hinder en gång, men kom på det när jag styrde upp. men det var bredvid det rätta så det blev som rätt i alla fall. igenomsnitt vart väl rundan bra. sen höjde dom till andra rundan. kändes okontrollerat. hade varit fint om vi kunde byta galopp istället för att susa runt i fel, hehe. höll på få en flygtur twice. en gång när jag skulle byta galopp. skulle bryta av, men han gjorde en hög spark för att göra ett byte och jag helt oförberedd tappade stigbyglarna och hela balansen. hängde nästan på sidan i knävecket över sadel, men tänkte fan inte trilla av så tog tag i vad det nu råkade vara, säkert tyglarna bla, och drog mig tillbaka och kunde stanna hästen som gärna hade tagit ett hinder på vägen ;) andra gången var inte lika illa, men hästen hoppade mig upp till lamporna på ett hinder. gjorde om en båglinje, räcke, skynke, och det är det enda jag är nöjd med. så ja, det gick ganska dåligt. hade noll balans ens i framridningen så det sög.



hahaha, tre år sen faktiskt! 


sen hann jag bara ta in hästen innan jag fick hoppa upp på nästa. lector hade bockat av sin ryttare och hon hade väl landa ganska hårt och skulle inte rida mer. lo och carola tyckte det var synd att han skulle få gå in och vips var jag där och blev nästa offer. med den obefintliga balans jag hade haft den dagen kändes det ju inte så lovande ;) men satt upp och snurra igång honom och berättade att han inte skulle mucka med mig. och tjao, han blev snarare slö sen när han insåg att han inte skulle komma undan. men när vi skulle hoppa lite hinder satte jag fart på han igen och han skötte sig bra. förutom att inte lyssna på högerskänkeln, men han var ju inte dum i alla fall. sista omgången blev allt bra så då var vi nöjda och glada och han behöll bjudningen när vi travade av också. lustiga lector. och väldigt obekväm var han. i alla fall när man just kommit från timpans rygg ;)

idag har jag skrittat halta camme. var ensamma i stora och red runt typ en halvtimme. det var så underligt för jag satt som en pusselbit på honom idag. det stämde så himla bra allt, synd att vi bara kunde skritta då, hehe. han är så himla söt och charmig.
red sen lektion. trodde inte jag skulle palla hela eftersom jag blivit toksjuk och håller på dö av att longera en liten ponny, mHm. fick rida timpan och vi jobbade med enkla byten osv. det gick halvbra. mot slutet bar han sig själv bra och var väldigt lydig. bara jag gjorde rätt så. men det gjorde jag såklart inte hela tiden. slarvade och var nog bekväm. men han är fin, skönt att rida en känsligare häst. önskar han hade mer bjudning hela tiden bara.

efter lektionen kunde jag knappt prata, rösten hade nästan försvunnit. min hals är fucked up. men efter några timmar så kom den tillbaka mer och mer, men är än hes. och nu kan jag åtminstone andas. fast bara med munnen, näsan är täppt och snorig.

ehm, ja, det var ju som sagt ett tag sen jag blogga. så det blev ganska mycket ordbajsande nu. men det är väl roande med massa ord och onödigt vetande. slänger in två halvers ovisade bilder på pärlorna, och en tusen år gammal timpobild. hejs

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide