Staying up late just to pass the time

Som misstänkt så spenderade jag hela helgen i stallet. Gjorde inget speciellt, bara gled runt, pysslade på, kollade hopp och dressyrkurs, hjälpte Lo att hoppa och tog hand om Lonken en dag. Juste, fotade ju några bilder på Klasse och Chico på Hessekursen, dom måste jag lägga in på datorn sen.
 
Idag hade vi planerat in en uteridardag med Klasen. Gissa besvikelsen när det var -24 när jag vaknade, haha. Kan det aldrig vara åtminstone ett par grader under -20 nångång i alla fall. Nog är jag rätt hård, men föredrar ju kanske liite varmare helst, haha ;) Men for till stallet ganska tidigt ändå och då hann det ändra sig till typ -20 så bestämde oss för att fara ut i alla fall. Denna gång var han direkt mycket lugnare när vi skrittade, han kunde koppla av lite mer och det var skönt. Nu körde vi också massa trav och det var sååå härligt. Ville bara trava hela tiden, hehe, men fick hejda mig själv ;) Pigg pålle, men ändå så lydig och duktig. Var faktiskt som att åka runt på ett litet moln. Och sadeln var ju visst skön .. Vet inte om jag red med den bak och fram sist eller vad eftersom jag tyckte den var läbbig då. Den har enkelkåpa och det passade sig rätt bra kändes det som. Kunde till och med länga lädrena ett hål och ändå rida lätt osv utan problem, hehe. Jockeyläder är ju nästan annars det jag kör med ;) Aja, nu ligger Klasse på en massa plus i alla fall :)
 
 
Grejade på åt honom, sen Chico och Olle. Trodde jag skulle hinna hem och chilla länge tills lektionen, men tidsoptimisten hann bara hem snabbt för att hämta käk och sen tillbaka, haha.
 
Kändes direkt att Anneli ridit Lonken igår, han var liksom mer på plats redan från början. Fast vi hade ändå en hel del att jobba på. I galoppen fick vi kämpa lite, han försökte komma undan och göra det lätt för sig och tyckte jag var asjobbig som ställde lite krav. Då gör han det istället mycket jobbigare för sig själv och då tar det lite längre innan man får till det som man vill. Men så skön känsla när man verkligen får till det :) Vi hade markarbete, men det snålades och var bara 4 upphöjda bommar på volten. Trodde det skulle bli kaos eftersom han var så klumpig sist jag gick bommar på backen med honom. Men tji fick jag för han var en superstar och gjorde bommarna superbra, lite imponerande faktiskt ;) Och fick ännu ett aha-moment. Fattar inte att jag inte lärt mig det tidigare. Det var att jag skulle hålla om mer med överskänkeln, känns som att man sitter och kniper asmycket hela tiden, men det funkade för då blev min underskänkel mer styrslig och kunde sätta dom dit jag ville, haha, kan inte ens förklara. Annars vill jag gärna dra upp knäna lite då och då trorja. Tror också att överskänkeln blir lite mer "utstickande" med den sadeln jag hade, fått den känslan när jag ridit en annan häst med likadan. Men det var ju bra ändå, för då syntes det tydligt och jag fick ett bra tips för att rätta till det. Så ännu en sak att fortsätta jobba med. Helt okej nöjd med lektionen i alla fall :)

 
Imorrn ska jag fan ta itu med Olles man, slå mig hårt i ansiktet om jag inte gör det! Klippte ju Kotten sist istället för manfriseringen. Nej, men på rikt så måste det göras och så ska jag väl kolla lite hoppningträning i vanlig ordning.
Och dagens last words, så tacksam att jag får rida så fina och skojiga hästar :) #feelingblessed #lotsoflove.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide