Shine bright like a diamond

Hej, hej, hemskt mycket hej
I tisdags blev det inge hoppning för min del. Hann bara börja trava så kände jag att hästen kändes konstig. Travade lite till för att se om det gick bort, men när det inte gjorde det bad jag Lotta kolla. Han var halt. Bara att ta in djuret då. Skönt att man känner honom hyffsat väl så man märker direkt om något är fel. Han kändes sen lite varm och kanske lite svullen vänster fram. Fast jag är ju bra på att inbilla mig också ;) Så var istället med på backen på både min lektion och gruppen efter. Det är också väldigt lärorikt när tränarn berättar lite mer osv. Får hålla en tumme nu att det inte var något allvarligt med gossen och att han är fit for fight efter lite vila.
 
I onsdags gjorde jag allting åt djuren. Sen klippte jag man och svans på Tiamo, Uffe och Nusse. Ångrar att jag klippte manen på Nussis. Han går ju att rycka och tycker om det, men jag hade inte tid kändes det som. Nåja, det växer ju ut igen snabbt och då kan jag göra om ;) Friserat svansar, hovskägg och öron på mina pärlor, så nu är dom välfrissade inför tävling. Alla hade bara behövt ett bad så hade det vart top notch, hehe. Men får rykta lite extra istället.
 
        
 
Idag har jag fixat hos djuren. Sen fick jag rida med på en vanlig lektion. Fick Sessan, haha. Jättelängesen jag red henne typ och kan inte ens minnas sist jag hoppade henne ;) Hoppade typ 5½ på ena långsidan och sen räcke, 20 m till en oxer på andra långsidan. Redan när jag suttit upp hade jag en känsla att jag skulle trilla av, och att vi inte ens skulle klara hindrena på ens 60 cm ;) Men nog hoppade vi allt. Hoff, vad äckligt det var första gången, haha. I princip bara hoppat Timpan på senaste. Ja, Valle och Patsy också, men dom är ju lite annorlunda :) Men ändrade lite och så blev det bra. Sen hade vi lite problem att komma rätt på bommen före räcket så det blev lite skevt. Och tillslut vart hon tveksam och stannade som till och hoppade sen ändå mitt i allt. Så jag råka flyga av, hehe. Landade på fötter först, men tappade
balansen och la mig på mage istället, höga stilpoäng ;) Gjorde om sen och fixa till det. Men hästen var lite off, hade nästan inge bjudning (förrän jag galopperade av henne på slutet) osv. Kanske off på grund av hennes typ ögoninflammation? Sen "hoppade" jag typ Tiamo. Tröck av henne för tidigt flera gånger (vart T skulle ha gått av), fast ja, hon gick ju inte av utan tog ett extra. Så fick försöka fatta att hon måste komma närmre för att kunna hoppa ordentligt. Men eftersom hon hade så dålig bjudning ville jag inte ta tilbaka och ratta desto mer, för då hade hon garra sagt upp sig. Haha, och sista gången kom vi helt rätt på första hindret och så hoppade hon av stort på andra. Haha, lilla Sess. Nåja, får väl vara nöjda över att vi lyckades någolunda. Superkul att markarbeta en annan häst. Det är nackdelen med att rida i en dressyrgrupp och en hoppgrupp. Men man vill ju ha det så också. För utan hoppgruppen hade jag inte kunnat hoppa alls och flygit av hela tiden istället ;) Och utan dressyrgruppen hade jag inte utvecklats lika mycket där. Det är ju inte riktigt samma i vanliga grupper. Ska försöka hoppa in på någon lektion där det passar, har ju tusen gånger att rida igen ändå :) Bara att träna på så man blir bättre. Hehe, för mig gör det egentligen inget att flyga av, slår mig väldigt sällan hårt (peppar, peppar). Idag var mjukaste på länge ;) Men man känner sig så värdelös när man gör det. Som att folk tänker att man är dålig om man trillar av. Tänk förut, då trillade jag av var och varannan dag ju. Jag gjorde väl mina 100 avfallningar och kan nu sprida ut resten under livets gång, haha. Och när man går i hoppgrupp tror man ju att man ska vara lite duktig i alla fall, men nej, jag suger ändå, haha. Kan bara hoppa Tiamo tyvärr. Men förr kunde jag ju inte ens hoppa han, så jag är int bitter ;) Hejdå.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide